Tagovi

Neven Jurica znao za skandal i nikome ništa

Jučerašnji dan pokazao je da ima istine u informaciji o umiješanosti Nevena Jurice u narko skandal koji ovih dana potresa MVPEI, a o čemu sam pisao u ponedjeljak. Današnji Jutarnji list donosi i službenu informaciju o tome da je Neven Jurica znao za aferu i da nije ništa poduzeo, već je u maniri iskusnog političara svu odgovornost svalio je na niže rangiranog jer je eto Jurica bio u Zagrebu pa nije mogao izvijestiti ministarstvo.

ZAGREB - I hrvatski veleposlanik u Washingtonu Neven Jurica znao je od početka za aferu s drogom vezanu uz konzulat u Los Angelesu. Doznajemo da je Jurica to potvrdio i povjerenstvu Ministarstva vanjskih poslova, a koje istraživalo okolnosti slučaja Bernarda Barišića, supruga djelatnice konzulata koji je u siječnju 2005. uhićen pri kupnje droge.

Nakon što je dobilo sve iskaze, povjerenstvo je zaključilo da su propuste učinili tadašnja konzulica u Los Angelesu Sanja Bujas-Juraga i tadašnji državni tajnik MVP-a Gordan Bakota, koji je sada veleposlanik u Turskoj, dok se veleposlaniku Jurici ne pripisuje nikakav propust.

Stvarno, tko bi još normalan išao sad u tu gradsku gužvu da bi se došlo u MVPEI, a nema smisla trošiti novce poreznih obveznika na poziv u roamingu, jer Jurica koristi američku GSM mrežu, pa neka to onda fino odrade niže rangirani u Americi, koji su i onako na mjestu događaja.

cnn.blog.hr

Komentari

Ministrica i glavni konzul

Ministrica i glavni konzul bi trebali odgovarati pred građanima zbog ustavnih principa i političke odgovornosti. Idemo i mi onda postavljat stvari tom logikom; ako jednom 'nisu znali' opet će se imenovati neke tajnike i konzule koji će opet raditi nepodopštine. Dakle, ako ne znaju, onda nisu dorasli ni sposobni za funkcije koje obavljaju.
Jednostavno kao i njihova isprika...

Tko je glasao

apsolutno se

apsolutno se slažem

kategorija političke odgovornosti upravo služi radi ovakvih razvoja događaja; ministrica je morala znati, veleposlanik je dapače i znao

u samom obraćanju ministrice na dnevniku bilo je unaprijed jasno kako će se stvari odvijati

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci