Tagovi

Neregularna utakmica!

Maloprin je počeje prjenos na TV, sitovacija na (pulitičkom) igrališću između Plavi i Crveni zasad je nerišeno - 67 spram 67, izjednačeno. Plavi su u proteklin minutaman ubacili onog crnomanjastog mališana i zakucali 67. koš. Uključiv one već otprije ubačene s ercegovačke klupe dobro stojimo (misli trener Plavi) Na nji, na te ercegovce svi režidu, ka da su nepravilno prijavljeni, neregularni i šta ti ja znan. Ma ko ji šiša, kome je to važno, neka iđe ovako kako iđe, utakmica je privažna! Ko će bolan gledat u konjski notak- brojidu se koševi, a ne judi.

Crveni su već ujitili svoji 66 čvrsti punat, kad su kradom ubacilio cile dvi rezerve ekipe, mulci jedni. Nisan to baš očekiva jer san mislija, da će se usrat u gaće od moji kršni momaka, koji su nako silovito navalili u prvom dilu utakmice. Ma to su kurvini sinovi oni narodni i kozari, uvik su jedni na druge krajem oka pogledavali. A onda in je uletija i onaj 67 punat od prokletog Bosanca s klupe mališana! Kojeg li mamlaza majko mila! Al nemereš in ništa! Ko izmisli ovaka pravila da moraš jude s klupa vaćat umisto da se sve lipo unaprid zna, ka u Titino oliti barenko Tukijevo vrime. Ovo vako se ne da izdržat, ni dresove se ne mora nositi, pa ne znaš ni ko kome pripada, slabo razlikujem i moje igrače, tako je vrime došlo, triba se strogo pazit i čuvat da ji ne bi tko privrnija na drugu stranu.

Gledaj Šukeru, široko otvori oči, da nam koji vridniji ne bi umaka. Ma šta ne gledaš govnaru jedan, vidi šta ti isprid očiju rade. Ma vidi ti mulaca jedni', Crveni jopet gađaju i to tricu iz srpskog kantuna. Ola, koje li mularije! Al, šta se more, nekako i jesu uvik jedni drugiman pripadali (misli u sebi trener Plavi). Ja san ji dobija u dotu od pokojnog trenera Crveni kad se 2003 godine u jednu botu,l usrid igre, povuka se i prida utakmice, a bija je već nabija dosta punata. Liferova i je meni, ma kod mene se nikad nisu priveć ugodno osićali. Ni ja s njiman., Ja san ji u početku trpija i dava jim panatike, sve doklem nisam uspija pacificirat cili tim, a unda mi više nisu ni tribali, pa san ji odmaka od jasala – a i moji su stalno nešta žugali. Šćeta, sad je kasno ali koš im je bija baš lip i efektan. Al šta se more. Sad mi sve se to vraća. Sad je već kasno, 70 naprama 67 za Crvene, crni ti ji đava odnija.

Nije dobro! (Trener Plavi se ogledava di su žuti i plavi). Tribalo bi ji nekako ukrcat, barenko one žute. Čuja san da se ona žutulja ne trpi s onon narodnom rošpijom iz Crvenog tima. Daklem tu more bit kruva. Ded Šukeru poteci i vidi kakva je sad sitovacija, jerbo su nan žuti puno vridili, bili su nan virni cilu prošlu utakmicu, ni panatike nisu priveć tražili, skromni neki judi, pogotova ona fina žuta gospoja, koja već odavna ne zna di joj je glava a di noge.

Evo Šukera nazad. Šta je? Ništa? Ma ne mere bit, iđen ja vidit, smuljat ću ja nju, jerbo su mi žuti bili ka bekice, nije ji bilo ni čut, ni vidit. Neće kuga jedna! Što se ovi svit pokvarija, na nikoga ne mereš računat. Dobro de da be Srbi zajebaše, jerbo san i ja nji, ma s ovima se nisan ni posvadija. Je, da nisu ništa dobili ma nisu ništa ni tražili. Iđen jopet, dva punta su dva punta. Uh, eto sad oće, nimaju drugi izlaz jerbo ji ni drugi neće, a i ženetine su ženetine, fala Bogu, di jedna oće, druga neće, pa da svit propada. Eno njezini istrčavaju i zakucavaju dvicu. Uh, sad mi je već laklje, sad je već 69 prema 70. Popravjamo se al još uvik za Crvene, crni ti ji đava odnija.

Ma šta ovi zeleni navijači tolko galame, prite se bocaman, i stolicaman, i bengalskin vatram iz gledališća – ne daju svojim da još istrčaju. A njiovi 6 ubacivanja bi sad zlata vridili. Triba još malo pričekat, al će me ovo čekanje dokrajčit. Njiova ljubav prema žutiman nije nešto, triba nać načina za direktno na nji ić. Ma znan ja da zelenima plava boja nije bliža srcu , al jim nije baš ni crvena prikoviše srcu teplija. Onaj seljak s Neretve jim je uletija u zao čas, da ji pomami protiv meneka, jerbo san ga onomadne izbacija iz našeg tima, pa mi sad vraća, govno jedno gusarsko. I taj nemir na tribinama ji zbunjuje, pa triba još pričekat na njiova ubacivanja. Hm, u ovin minutaman igra je jalova, a rizultat je još uvik 70 prema 69 za crvene, crni ti ji đava odnija.

Ma daj, osvrni se Šukeru na istočnu klupu, tamo side potencijalna tri punta – nisu tamo baš daltonisti ali boje baš ne raspoznaju. Je da san in trenera grdno zajeba, al pokušaj. Znan, znan šta oćeš reć, o Plavon timu im je mrsko i promisliti. Siguro su kurvini sinovi skloniji ubaciti za Crvene samo meni za inat. Šukeru ne trzaj se, nema koristi tamo ić, pogotovo šta se kod njizir stvar drastično prominila, jerbo in se trener, kog smo na privaru dali ujititi, ovi dan vraća u punom sjaju ka njiov Isukrst spasitelj. Jebi ga, i tute smo zaribali, a sad se ne mere više ništa učinit. Eno ji, zakucavaju tricu iz velike daljine. Sad je rizultat 73 suprotivu 69 za crvene, crni ti ji đava odnija.

(Trener Plavi se uspaničja - jopet pogledava na zelenu klupu.) Kurve jedne samo mudro šute šute i još mudrije mudruju. Bit će da ji je straj zato šta san razbuca toliko drugi timova! A šta morem kad su mi smetali, putili se okolo kolina, podapinjali noge. Šukeru, ima li kakvi drugi rizerva, na kojin drugin klupaman. Jel osta ijedan od mališana, da pobrojin: Onog bosanca neću ni spominjati, mrak mi na oči dojde, odoše i Srbi, onog crnomanjastog smo već mi pobrali - nije neka korist od njega a ni četer dana i noći nije spava, al šta se more, punat je punat. Danu da vidimo ostala su dvojica od mališana. Jedan mora još proći provjeru pa zasada ne dolazi u obzir, ali, kđavlu, daj Šukeru odriši kesu i uzmi onog nepoznatog mališana. Vidi, vidi, rizultat je 74 sprem 69, ma jopet za crvene, crni ti ji đava odnija , ma jeba te Šukeru, jel to semafor ne vunkciona, ili nismo pazili. Talijan kareš - ma talijansku mu mater, jes vidija u trenu nan je umaka, kad san na drugu klupu gleda.

Dajte igrajte, brže, brže, vrime leti. Vata me panika, kraj je utakmice blizu, a vidin da i onaj mulac trener od Crveni požuruje proviru priostali mališana. Halabuka u publici je privelika, pritišću na klupe zleni i mališana, bojin se da onaj s kozjom bradicom, onaj od starežina se odlučija solidarizirat sa svojom „kozjom“ bazom, jerbo san tim starežina uništija tim. Ma šta san moga drugo raditi, ko u svitu do taki drži – i sad mi se sve to vrača. Eno ga, kozar jedan, ubacuje koš za Crvene - niema izlaza. Ali razumin ga, ko bi se vratija doma u vakoj prigrijanoj sitovaciji. Sad je rizultat 74 prema 70 za crvene, crni ti ji đava odnija.

A kraj je blizu. Šta činit majko mila! Nemamo šanse kod debelog, jerbo san ga namagarčija - i rasturija mu cilu ekipu baš temeljito, pa je sad na klupu osta sam samcat, vidi ga gleda ljutito i unezvireno, izdaleka se njuši da nit šta čuje nit vidi., voda u ušiman a suze u očiman. Triba mu se privući, nikako, mami se na crveno ka bik na crvenu krpu. Smim li mu prići? Ma kđavlu, zašto ne! Sam je sebi najviše kriv, jerbo se u žarkoj želji da igra sam naguzija – tako je to kad mu je gujica veća od just. To je to, to je šansa - treba samo odrišit kesu. Ajd Šukeru isa ti, movi se i razgovaraj, ruke su ti odrišene, vrimena nima, sudac gleda na orlođijo.

Puplika moji Plavi se uznemirila, počeli pritit da san mora ugasit mobitel. Već zameću inćidente na gledališću, a neki vuču na ulicu, kreteni jedni. Deder Šukeru skoči, lipo je to da za nas tako strasno drukaju, al ako se ne primire sudac more poništiti utakmicu i di smo unda. Šukere, Šukere, di je sad Šuker? A, eno ga prigovara s debelim- ma vidi kako teško iđe, daj mu Šukere šta išće. Tako, eno ga, debeli se naglo diže i zakucava traljavi punat za Plave, vrtija se u obruču pet minuta, sve mi je živce pokida. Tako, njegovo srce je ionako uvik kucalo za naše. Sada je 74 prema 71 ali jopet za crvene, crni ti ji đava odnija!

Šukere mrcino, poteci i vidi šta je s onim zelenim macakliniman, – hoće li utrčati ili ne? Reci jin da ću od njiove kože cipele praviti ako sve dobro projde. Zapriti jin kad ne mere na lipo. Neće? Neće još ili neće nikako? Daj budi određen, utakmica je na život ili smrt. Dobro, pričekajmo još malo kad tako kažeš, al vrimena nima priveć.

Ko je osta? Tri mališana. Ma vidi, ko bi reka da će o dici utakmica ovisit. Trči Šukeru, vidi šta se ono na centralnoj klupi miša, ništo su se uzvrpojli, a i face su jin ozbiljne. Gospe moja sinjska šta je sad ovo, s mališanima nije sve jasno jerbo moraju na proviru dokumenata. Tri punta su u pitanju a vidi ti sad đavlije sitovacije. U ovim minutamaj je daklem 75 prema 71 za crvene, crni ti ji đava odnija! Ako im se posrići pa mi otmu priostale mališane njiova je utakmica. Ovi zeleni su mi napunili kitu, da su se odlučili na vrime sve bi dosad bilo gotovo. Al neće, pa neće. Šta li to smiraju? Šukeruuuu! Pa šta ako velku panatiku tražidu, je i da para nima, al daj in sve jerbo ako izgubimo ionako ništa nećemo ni dat ni dobit. S njiovin puntima taman izlazimo pobidnici.

Šta je sad ovo, cilo gledališće se uzmuvalo, galama se prinosi na zelene, žute i crvene vragove, a vidim i crni nešto vrište. Ulaze i na teren. Šukeru, trči brte! Šta ima veze da si se uspuva, triba si manje panatike u se ukrcavat. Ajd vidi šta su se ono skupili tamo okolo suca, ništo mi tute zaudara, odjednom se ništo nepredviđeno događa. Koji je sad đava - srce će me strefit, ovo ne merem više izdržat. Evo Šukera, jadan ti je, ima vrizuru od amerikanski marinac, a ne mere ni igrališće pritrčat. Šta je? Sudac prikida utamicu, jerbo svi rizultati nisu regularni. Ma ne mere bit! Govno jedno govnarsko, i njega san nekoliko put pošteno opaučija po civanici, pa mi sad i on vraća. Jadan ti san ja, sve šta san u lagum diga sad mi na glavu pada.

Ma vidi vidi, skupjadu se sad okolo suca i razni vunkcioneri. Ništo je puno ozbijnije. Ima bit da je đava doša po svoje! Ded Šukeru, znan da ti je teško al ni meni nije lako, poteci i poslušaj o čemen govoridu, jerbo je ništo zajebano. Evo Šukera, jadni moj Šuker, je mu se trbuj trese, da je bar pravi Šuker izdrža bi ovu trku. Ma šta kašeš? Sudac namirava poništit utakmicu govno jedno govnarsko. Ma šta kažeš, da on ne mere proglasiti utakmicu regularnom jerbo sad sve ovisi o jercegovačkim puntima, koji sad ka nisu neregularni - jerbo ju ubacili Eri s onog svita.

Gospe moja sinjska, sve je gotovo, ako ide druga utakmica nemeremo ništa učinit, jerbo smo sve spiskali. Ima li Šukeru išta u eraru, jel lipe ostalo? Nije kažeš nego rupe. Ma kakve rupe krst ti jubim. A, da morali smo ubacivat i prije neg smo na teren istrčali. A samo nan je malo punata još valilo. Nemoj mi sad govorit o ustanku, nožiman, puškami – vidiš kako se ponaša gledališće, izmišali su se i naši s njiovim. A znadeš da sad sudac drži i puliciju i vojsku, i suce (ma vidi onog Labinjanina kako se okolo suca vrti - ka pasić i koš repon maše).

Negdi smo gadno zaribali, pa je došlo vrime da sad triba mislit nase. Ma šta to govoriš Šukeru, da san ja kriv jerbo san svigdi gujicom vrata zatvara, i od prijateja stvara neprijateje? Marš u pulitičku mater, govno jedno pulitikantsko. Šta san drugo moga, a i ti si me stalno tako savitova. Ajd zdravo!

Vidi jopet Šuker trći za menom, šta mu je sad, problidija je ka krpa. Šta je bilo, šta ti je? Onaj zeleni govnar spustija odluku na svoju bazu!?, E onda je Šukeru gotovo, tamo za nas kruva nima. Skupjaj sve naše. Jes pokupija krpe sve naše iz svlačijonice? I papire iz kancelarije? Nisi? Ma trči kretenu jedan jerbo ćemo se teško više ikad vraćat vamo!

Komentari

dooobra!

dooobra!

Tko je glasao

E jesi odigra utakmicu, crni

E jesi odigra utakmicu, crni ti đava plave odnija.

ragusa

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci