Tagovi

Nepotizam u HEP-u

Na aktualnom prijepodnevu Hrvatskog sabora od 13. lipnja, zastupnik Vuljanić pitao je Sanadera hoće li predsjednika uprave HEP-a Mravka smijeniti zbog nepotizma, kada ga već nije smijenio zbog slabih poslovnih rezultata. Sanader se očitovao o poslovnim rezultatima ali ne i o nepotizmu.
(vidi: http://www.hns.hr/modules/news/article.php?storyid=477).

U petak, 15. lipnja «Večenji list» donosi crticu pod naslovom «Slučaj Mravak» ne postoji. U tom kratkom tekstu Z.C(?) piše kako sadašnji predsjednik uprave HEP-a Ivan Mravak nije ni slučajno mogao utjecati na zapošljavanje članova svoje obitelji, jer je bio daleko od fotelje prvog čovjeka.

Koliko daleko?

O tome postoje podaci na http://www.hep.hr/hep/grupa/uprava.aspx . Dakle, gospodin Mravak u sustavu HEP-a radi od 1988. godine. Supruga se zapošljava 1992. Od 1997. bio je direktor Sektora za tehničke poslove u HEP-u. Njegova kćerka se u OPS-u (tvrtka kćer) zapošljava 1998. Jako daleko od oca! Tko je slijedeći na redu?

Nastavak (na žalost) slijedi.

Komentari

Pitao sam točno onako kako

Pitao sam točno onako kako kažeš. Sanader, jasno, nije ništa odgovorio. I to je bilo očekivano. Neočekivano je kako neki novinari reagiraju na to. Zovu i pitaju imam li što novo, imam li kakve nove podatke o g. Mravku i tome slično. A ja nisam policajac da skupljam nove podatke o gosp. Mravku, a još manje sam željan kopanja po bilo čijoj privatnosti. Mene gosp. Mravak zanima samo kao direktor HEP-a i u kontekstu poslovanja HEP-a, odnosno (uz to) činjenice da na poznati način nastoji zbrinuti familiju, kao da mu je HEP ostavio otac u nasljeđe. Sve drugo mi je irelevantno i sad ne znam kako da to ljudima objasnim. Možda je ipak u pitanju nedostatak onog predatorskog instinkta.

nvuljanic

Tko je glasao

U HEP-u se na čudan način

U HEP-u se na čudan način isprepliću interesi raznih struja koje nastoje izigrati jedna drugu. HEP je monopolist a njegovi direktori imaju menađerske ugovore. HEP rasipa porezni novac a prema sirotinji je neumoljiv. To ne bi rasčistio ni Herkules.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci