Tagovi

Nepoštena poslovna praksa: Vezana prodaja i zavaravajuće oglašavanje T-Coma

Stariji se građani sjećaju da je u bivšoj državi ponekad bilo moguće neki proizvod nabaviti samo ako se uz njega kupi i drugi. Primjerice, vrećicu kave i uz nju četkicu za zube. Ako vam je baš jako bilo stalo do kave koja je u Jugoslaviji počesto bila deficitarna roba, niste se dvoumili platiti uz nju i četkicu koja vam nije trebala. Bila je to tzv. vezana prodaja, način na koji se trgovci rješavaju zaliha robe koju kupci inače ne žele. Ako niste htjeli platiti četkicu za zube, trgovac bi vam uskratio kavu. Niste se imali kome žaliti jer je poslovođa trgovine bio „bog i batina“, na tržištu opterećenom nestašicama, osoba kojoj su se klanjali i znatno moćniji od običnog građanina. Nažalost, iako je u Hrvatsku demokracija došla prije četvrt stoljeća, mentalitet društva se nije mnogo promijenio. Iako je hrvatski potrošač sada već znatno zaštićeniji od jugoslavenskog, članica smo EU i Hrvatski je sabor donio čak i Zakon o zaštiti potrošača, pojedini se trgovci ponašaju kao bogovi kojima se kupci trebaju pokloniti, ili se ukloniti.

Jedan od takvih je Hrvatski Telekom, tvrtka kćer Deutsche telekoma. Iako nisu jedini ponuđači telekomunikacijskih usluga, mnogi smo na njih navikli, a ni kvaliteti njihovih proizvoda se nema što puno prigovoriti. Međutim, to ne znači da nas smiju iskorištavati i ucjenjivati vezanom prodajom.

Radi se o ponudi Max3 paketa usluga koji obuhvaća telefoniranje, korištenje Interneta i gledanje televizije. Svaku od ovih usluga možete od prije nekog vremena naručiti i pojedinačno, ali je T-Com pronašao način kako da vas prisili da uzmete i ono što vam ne treba. I platite, dakako. Naime, mnogima od nas ne treba fiksni telefon, mobilni ga uređaji i više nego povoljne tarife uspješno zamjenjuju već niz godina, ali ćete kod njih masno platiti ako odlučite otkazati tu vrstu usluge. Zaračunati će vam skuplje Internet pa će vas u konačnici dvije usluge stajati više nego tri. U konkretnom slučaju, umjesto 305,00kn fiksno za paket usluga s telefonom (Max3), za samo ADSL i TV uslugu će vam zaračunati 380,00 kuna ili 24% više. Pa vi sad pokušajte u aktualnoj gospodarskoj situaciji napraviti uštedu u kućnom budžetu odustajanjem od usluge koja vam ne treba.

Problem je što T-Com ne oglašava višu cijenu ADSL i TV usluge, pa onda i popust ako ih uzmete u paketu s telefonskom. Ne, oni se reklamiraju nižom cijenom „uz postojeću telefonsku liniju“. Radi se o namjernom zavaravanju jer je zapravo riječ o telefonskoj usluzi što nije isto. Naime, i kad otkažete uslugu, linija vam ostaje (to je fizička veza između kuće i telefonske centrale koju smo davno prije već masno platili). Kad bi otvoreno rekli da morate platiti i telefonsku uslugu ako želite ostale dvije po normalnoj cijeni, bila bi to ucjena, a vezana je prodaja zabranjena Zakonom o zaštiti potrošača. Ovako je „samo“ zavaravajuće oglašavanje iza kojeg se krije surova ucjena da će vam odustanete li od usluge koja vam ne treba, one potrebne zaračunati drastično više.

Radi se o egzemplaru nepoštene poslovne prakse koja je zabranjena Zakonom o zaštiti potrošača pa se pitamo što radi HAKOM.

Može li Hrvatska regulatorna agencija za mrežne usluge (HAKOM) zaštititi hrvatske potrošače koji su također građani Europske unije i u slučaju kad ih zavarava i ucjenjuje ekspozitura moćne njemačke kompanije?

Komentari

u tele2 ja sam tele

imao i ja neugodnih iskustava ovih dana s tele2, s njihovim ugovornim partnerima.

najprije mi cura koja radi na štandu tele2 ponudi novi mobitel i tarifu uz ugovor na 24 mjeseca. obeća za pretplatu od114 kn mjesečno, mobitel vrijednosti 4500 kn koji ima 4 gige RAM-a...
onda kad se spremim potpisati spomene i tristotinjak kuna troškova dostave mobitela, već onda mi počelo dizati tlak. poslije idem provjeriti malo bolje mobitel i ispade da nema ni 4 gige ram-a niti košta 4500 kn, a još neke druge stvari su bile mutne i netočne.
onda odoh u poslovnicu tele2, tamo ista priča. cura mi na kraju sama izabere i mobitel i boju mobitela (ovaj ne možeš, ovog nemamo u prodaji, ovaj je samo bijeloj boji, ovaj ovo ovaj ono...) i tarifu i opet prešuti i mulja o nekim bitnim stvarima.
i tako ona mulja i brblja i poslije nekog vremena je prestanem slušati i mislim što ona vide u meni kad mi prodaje te priče? idiota? debila? tele? najobičnije priglupo tele. na kraju me je bilo sram slušati njenu priču i upozorenja da bi mogao imati problema ako ne uzmen njenu tarifu jer sam tamo na štandu nešto.... pa je ona već u kompjuteru pogledala... bla, bla, bla...

na kraju sam otišao i kupio u trgovini mobitel u kešu i to najjeftiniji s karakteristikama mobitela koji meni treba.

bezveze. pa ja bih kupio i skuplji mobitel i potpisao ugovor samo da se prema meni nisu odnosili kao prema priglupom teletu. i nije problem da firma zaradi na meni, stvar je u tome da i ja moram biti zadovoljan onim što dobijem, stvar je u tome da se kupac ne osjeća kao tele koje je nasjelo na priču trgovca, da mislim da sam prošao dobro i dobio za malo više novaca nešto više nego da idem u druge trgovine onda ok. ovako baš bezveze, niti je tele2 zaradilo, niti se ja osjećam dobro.
sad, da mi stvarno i daju neku odličnu ponudu ne bih je prihvatio od straha da nema i tu neke prevare i muljaže. pa ne mogu ja pretraživati svaku stavku u ugovoru i provjeravati sve karakteristike mobitela tražeći gdje je zamka, koji su skriveni troškovi, kolika je stvarna cijena mobitela... previše radim za malu plaću da bi je potrošio na to da netko od mene pravi idiota, tele...

Tko je glasao

Tele, dva

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Da, najveći je problem što

Da, najveći je problem što većina operatera od korisnika radi priglupu telad (neka mi prava telad oprosti na usporedbi).

Opće je već poznato da se mobiteli i smartphoni ne trebaju kupovati uz tarife. Kako god okreneš, opljačkati će te ili na obročnoj otplati uređaja ili na tarifi. Nema tu ničeg povoljnog za korisnike, osim kratkoročno, za one kojima je obročna otplata jedini način da dođu do uređaja kakvog žele. Danas se uređaji kupuju od neovisnih trgovaca, a tarifa bira prema stvarnim potrebama. Sve drugo je koma.

Inače, jučer me zvalo iz T-Coma, da mi "kao dugogodišnjem korisniku poslože neki povoljniji paket", kao "zaslužujete to zbog vjernosti operateru". Otpilio sam agenta ni ne saslušavši konkretnu ponudu.

Kad su morali biti korektni nisu htjeli, a sad kada bi možda htjeli dati nešto, više me ne zanimaju. Podnio sam zahtjev u H1 pa ću vidjeti, gore nego u T-Comu teško da može biti.

B-52

Tko je glasao

a telefonski pozivi tele2 su

a telefonski pozivi tele2 su mi najjači. ja sam na bonovima i trošim nekih 50 kn mjesečno, a imam 2 giga intrneta i 2000 minuta. onda zove netko iz tele2 i nudi sjajnu prioliku za mene. npr, traifa po kojoj bi plaćao 100 kn mjesečno uz ugovornu obavezu od 2 godine, a imao bih 500 Mb interneta i 500 minuta ili tako nekako. i onda mi objašnjavaju kako je to super za mene i da je to tako povoljno zato jer sam njihov dugogodičnji korisnik... bla, bla, bla... pa onda im moram objašnjavati da mi nude četvrtinu onoga što sad imam za duplo više troškove od sadašnjih i još imam ugovornu obavezu od 2 godine i svaki mjesec na šalter plaćati račune i naknade za plaćanje računa....

ma bezveze. ne znam zašto to rade, samo iritiraju. pa nisam uopće neki zahtjevni potrošač i stvarno bih platio i malo više da vidim da me poštuju i ponude povoljne uvjete.
da dobijem stvarno bolji mobitel uz malo skuplju tarifu onda može, ali da mi je i tarifa skuplja i mobitel skuplji i još uz ugovorno vezivanje na 2 godine to ne ide tako. radije ću kupovati jeftino u kešu.

ionako nam godinama ispiru mozak pričama da živimo iznad svojih mogućnosti i na dug i da ne čitamo sitna slova u ugovorima. eto ovako je bolje, trošimo manje, štedi više, ne vjeruj nikome.

Tko je glasao

Glavno je kod tih tarifa da

Glavno je kod tih tarifa da korisnik uzme onu koja mu doista treba jer, što će ti mogućnost da zoveš neograničeno ili tisuću minuta ako imaš potrebe samo za npr. pedesetak.

Korisnik sam mobile tele2 mreže, ali na bonove, smart tarifa za 35kn mjesečno (250 minuta razgovora, 1GB prometa - potrošim možda pedesetak minuta i nekih 50-100MB prometa).

Što će mi onda 1000 minuta za 50kn ili neka skuplja tarifa? A oni love na velike brojeve, na to kako zvuči neograničeno telefoniranje i sl. Začudio bi se koliko se ljudi upeca na tu foru.

B-52

Tko je glasao

Naime, i kad otkažete uslugu,

Naime, i kad otkažete uslugu, linija vam ostaje (to je fizička veza između kuće i telefonske centrale koju smo davno prije već masno platili).

"Masno plaćanje" fiksne linije ne postoji već nekih 20 ili više godina. Što se tiče nove fiksne linije, recimo za novi stambeni objekt, dakle sve novo - žice, priključci, kompletna instalacija - uz pretplatu na 24 mjeseca, cijena: 1,00 kn (slovima: jedna kuna).

Da ne bude zabune, točno, T-com se zna ponašati kao hrpa pokvarenih, gramzivih idiota koji prvo pucaju (čitaj: predaju "dug" odvjetniku), a tek onda pitaju što je bilo. No, ako ste prosječno oprezni i barem malo poznajete pravo, u odnosu na ostale pokvarene, gramzive idio... pardon, pružatelje TKC usluga, prednost im je korisnička podrška.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

U pravu si što se tiče

U pravu si što se tiče linije, no mnogi smo ju uveli prije više od 20 godina.

No čak i kad zanemarimo je li linija plaćena ili ne, i koliko, ostaje činjenica zavaravajućeg oglašavanja, što je point ovog dnevnika.

B-52

Tko je glasao

ostaje činjenica

ostaje činjenica zavaravajućeg oglašavanja

Znači, postoje i trgovci koji se ne bave zavaravajućim oglašavanjem? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Postoje, dakako, ali ovdje

Postoje, dakako, ali ovdje nisu tema.

Koju nećemo dalje trolati šireći raspravu na nebitno.

B-52

Tko je glasao

LOL: linija - usluga? a sto

LOL: linija - usluga?
a sto reći na TELE2 koji, vjerovali ili ne , " 90% STANOVNISTVA pokriva 4G mrežom"..
a tih 90% stanovnistva zivi u Zagrebu i ostalim vecim gradovima .
i 90% stanovnistva nije ni priblizno "jednako" 90% povrsine.
tako da ste recimo u Rijeci na Korzu "stanovnik" a kad dodjete u Gorski kotar vise niste "stanovnik" vec ste "nedostupan". :-)

Tko je glasao

Infrastruktura

Tko vlada infrastrukturom - vlada tržištem.
Infrastruktura je suvlasništvo građana u alikvotnom dijelu.
U dijelu i omjeru kad su plaćali i 3.000 DEM za "telefonski broj".
Tim novcima gradili su se stubovi i razdjelni ormarići. Žice, plaće, birokracija i doprinosi za radnike bivše pošte.
A onda je nastupila "pretvorba".
Vaš novac pretvoren je u vlasništvo drugog ekonomskog i političkog predznaka.
Zato je svejedno tko je davatelj (davitelj) telekomunikacijskih usluga.
Slobodno tržište ne postoji, jer inovativni i racionalni davtelji usluga, nemaju što tražiti na tržištu ako dio troška usluge opterećuje "vlasnik" infrastrukture.

Ista načela vrijede i za HEP RWE nudi jeftiniju uslugu, ali infrastruktura određuje konačnu cijenu. HEP je "vlasnik" istih onih stubova kojeg ste vi samodoprinosom sagradili.

Tako će uskoro biti i sa vodom i ostalim životnim "resursima".

T-Coma sam se riješio. Isprovocirali "vjerodostojnu ispravu" i pripadnu ovrhu za tobože neplaćeni račun (čitaj: lanac JB - odvjetnik - tarifa).
Raskinuo sam 9 ugovora iz dišpeta trenutno.

Tko ima ugovor sa T-comom je jednostavno budala.

Tko je glasao

sve stoji

al' ne mogu dati plus jer imam ugovor sa t-com :)))))))
profesor

Tko je glasao

Ispričavam se na prethodno

Ispričavam se na prethodno ishitrenom komentaru.
Ako Vam je lakše, i ja sam sa njima imao ugovor. :-)

Tko je glasao

Istekao mi je ugovor s njima

Istekao mi je ugovor s njima pa sam zato proučio ponudu ostalih. Povoljnosti u financijskom smislu se kreću unutar nekoliko desetaka kuna, a ima li i kolike razlike u kvaliteti usluge, vjerojatno ovisi o tome gdje tko stanuje i kakva je infrastruktura.

Mi imamo državnu agenciju za nadzor pružatelja usluga (HAKOM) pa se pitam rade li svoj posao. Primjer koji sam naveo je samo jedan iz nepoštene poslovne prakse, sigurno ih ima više.

Nažalost, mnogi nasjednu na zavaravajuće oglašavanje koje je dosegnulo savršenstvo kada je riječ o T-Comu. No da ne bude samo po njima, i drugi se dovijaju reklamama koje s jednakim uspjehom zavode neuke potrošače.

B-52

Tko je glasao

Trikovi kojima se služe

Trikovi kojima se služe spadaju u kaznenopravnu kvalifikaciju.
Pokvari mi se router, a onda dostave drugi.
Drugi ispravan vode pod "novi ugovor".
Naknadno traže povrat routera kojeg su uzeli pri zamjeni.
Onda izdaju "vjerodostojnu ispravu" i pripadnu ovrhu na 550 kuna koliko vrijedi router kojeg su već uzeli.
Kad vratite i novi router, traže nadalje novac.

Netko je u T-comu knjigovodstveno zatajio preuzimanje starog routera. Klasika za DORH, ali je vrijednost ispod kvalifikacije za kazneni progon po službenoj dužnosti.

Radije se služim Morse codom nego imao bilo što sa T-comom.

Tko je glasao

malo uputstvo

sa t-com-om NIKAD ugovarati ništa telefonski (usmeno) nego isključivo preko e-maila. na taj način možete imati pisani trag o tome što ste ugovorili, vraili, poništili, itd. obično se oni sami sa sobom ne mogu dogovoriti, jedan napiše jedno, drugi drugo i uhvatite ih na "klizavom" terenu pa iskoristite prednost :) pišem iz bogatog iskustva, imam njihovih routera već 5-6, njihovim previdom (uzmem njihov max-tv na tri mjeseca, besplatna akcija, pa im ga vratim, meni ostane router, i tako više puta), jedan max-tv sa daljinskim, također (imam potvrdu da je vraćen), šumu besplatnih kablova i tako.
poslovanje im postaje sve aljkavije, gluplje, ne znam za razloge.
jedan primjer: nedavno su ukinuli subvencioniranje trajnog naloga za plaćanje računa, pa sam na npr 500 Kn morao platiti i banci 5 Kn provizije. no, iskoristio sam opciju prekida trajnog naloga a da mi t-com poštom šalje papirni račun kući, s tim računom odem u t-com centar i platim ga bez provizije. dakle, sami su sebi uvalili trošak pošte za slanje računa, papirnati račun (uz stalno propagiranu svijest o ekologiji, bla-bla) - lukava poslovna politika, kaj ne :)
profesor

Tko je glasao

Zanimljivo je to s opremom,

Zanimljivo je to s opremom, dao sam si truda i proučio opće uvjete i sitna slova u njima.

Recimo, nakon dvije godine se više ne plaća naknada za oštećenje opreme koja je kod korisnika što, logično, znači i da nema ni govora o vraćanju ili plaćanju nakon isteka već prvog ugovora. Nakon što je ugovor više puta produžavan, što je bio slučaj kod mene, nemaju pravnog osnova tražiti bilo što natrag ili naplaćivati (jednostavno im korisnik kaže da je opremu razbio i to je to).

Imam iskustvo i s otkazivanjem pretplate za mobilni telefonski uređaj, tu sam ih dobio na oglašavanje jednog, a pružanje drugog. Imao sam doduše bogatu prepisku s njima, služba za prigovore, ali sam na kraju ishodio svoje. Ostavili su mi broj, kao da je na bonove (iako je kartica poništena i uništena) i stalno nutkaju da ponovo aktiviram pretplatu, no ignoriram ih.

Možemo onda samo zamišljati kako prolaze oni koji su manje vični pravu i manje pismeni, a takvih je građana ogromna većina.

B-52

Tko je glasao

Služba za prigovore ima

Služba za prigovore ima isključivo svrhu da građanina odvrate od tužbe.
Nadalje, njihovi djelatnici na prodajnim mjestima - lažu.
Kaže mi da ne moram vratiti router, a onda dobijem račun za router.

Ne treba se opterećivati. Bijeg i preporuka svima - što dalje od T- coma, najbolje je što građanin može učiniti za sebe i druge.

Tko je glasao

Ma ne opterećujem se,

Ma ne opterećujem se, pogotovo sad kada nemam ugovornu obvezu, mogu otići kome hoću i kad hoću. No problem je što još uvijek ne znam kome.

Ovdje sam jednom davno opisao stravično iskustvo s Optimom, odradili su prelazak, a onda mi rekli da ne mogu pružiti uslugu televizije iako smo imali potpisan ugovor za O3 paket koji ju uključuje. Kasnije su mi se opet nudili, ali sam ih glatko odbio podsjetivši ih na to da su me već jednom prevarili i da više sigurno neće.

Pošto BNet još ne doseže uslugama moj kraj, bojim se da mi je ostao samo Iskon. Trenutno proučavam njihovu ponudu (Trio fun paket), ali ne nalazim još nekoga tko ima iskustvo i saznanje o kvaliteti njihovih usluga. Srećom, nisam vezan nikakvim rokovima i ne moram žuriti s odlukom prije nego doznam iz prve ruke kako se oni odnose prema korisnicima.

B-52

Tko je glasao

Iskon i Optima

Sjećam se tvog posta na temu Optime jer sam i ja fasovao i to strašno od istih. Količina laži, nesposobnosti, neprofesionalnosti, nekompetentnosti, aljkavosti, bazobrazluka koje sam otrpio od njih debelo nadmašuju Tončijevo loše iskustvo s T-comom, pa se, obzirom na količinu žuči koju je gospodin Tonči prosuo pitam kako bi tek reagirao da je doživio moje iskustvo s Optimom. :)

No, Iskon. Nakon Optime prešao sam njima (nisam htio nazad T-comu) i iskustvo je (u odnosu na Optimu) nebo i zemlja. S korisničke strane najbitnije mi je to da se kvarovi (jedan u tri godine) rješavaju odmah. Što nije čudo, budući je infrastruktura u njihovom (zapravo T-comovom, ali oni su njihovi) vlasništvu.

Noćna mora iz Optima dana bili su (između ostalog) kvarovi na liniji (poslovni sam korisnik, pristup internetu mi je važan za posao) koji su po tjedan dana (ok, tu nije Optima bila kriva) čekali popravak od strane T-com servisera. Klasični ping-pong. Zovem Optimu, oni mi kažu kako ne mogu ništa jer je kvar na mreži koja nije u njihovom vlasništvu. Zovem T-com, ovi mi kažu kako ja nisam njihov korisnik.

Ako ništa drugo, sad sam barem pošteđen takvog ponižavanja.

Vezan sam do kraja godine. Vjerojatno ću ostati kod njih, ukoliko ne pređem na Amis.

Tko je glasao

Jučer iz T-Coma dobijem

Jučer iz T-Coma dobijem mailom odgovor na prigovor u vezi opisanog u dnevniku, i gle čuda - veze nije imao s onim na što sam prigovorio.

Nude mi internet po nekoj trećoj cijeni i MaxTVsat koji nisam ni spomenuo, katastrofa. I sad bih ja trebao postavlajti tanjurčine na krov da bih dobio ono što već imam putem telefonske linije. Nema šanse. Stvarno nema bahatijeg pružatelja usluga, kao da smo korisnici tu samo da im damo novce i ne talasamo više.

Ali u međuvremenu sam dobro proučio H1 ponudu i odmah danas poslao mailom sve dokumente za prelazak kod njih.. Tončijeva preporuka mi je skrenula pažnju na to da i oni postoje, tnx Tonči. :).

Bumo videli, danas je 01.ožujka i baš me zanima kako će ići.

Sad još predstoje pozivi iz T-Coma sa svaki put drugom ponudom, a pošto neću pristati, i pokušaji zastrašivanja povlačenjem/vraćanjem njihove opreme - kao da će mi kod H1 trebati.

B-52

Tko je glasao

Fraktali

Stvarno nema bahatijeg pružatelja usluga, kao da smo korisnici tu samo da im damo novce i ne talasamo više.

Primjeti kako se ova rečenica može lijepo primjeniti i u slučaju odnosa političkih stranaka prema biračima. Kamo god pogledaš na poznatom smo terenu. :)

Tko je glasao

He,he, sudeći prema današnjim

He,he, sudeći prema današnjim izjavama Karamarka, Petrova i Orepića, mi birači niti ne moramo talasati. Samima im ide i više nego dobro, izgleda kako se sprema pravi tsunami.

Nije ovdje mjesto za analizu, ali čini se da je Karamarko osigurao dovoljno ruku da može krenuti u preslagivanje saborske većine. Do sada su ovakva javna prepucavanja bila samo između vlasti i oporbe. Kuha se, kuha...

B-52

Tko je glasao

Što nije Iskon isto t-comovo

Što nije Iskon isto t-comovo vlasništvo? Ili se nešto promijenilo?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ma je, ali su nešto

Ma je, ali su nešto povoljniji cijenom, a bitan mi je i odnos prema korisnicima.

Eno mi je Tonči preporučio H1 i sad prikupljam informacije o njima, navodno su mi dostupni (provjereno putem njihove stranice, a i uživo ću sa službom za korisnike).

B-52

Tko je glasao

H1

H1.
110 kuna flat rate!
Nije neka brzina, ali radi 24 sata pouzdano.
Router je sjajan (jednostavan za konfiguriranje) i mnoštvo mogućnosti.

Tko je glasao

Bacio sam malo pogled na njih

Bacio sam malo pogled na njih i provjerio dostupnost. Navodno su dostupne sve usluge pa ću polako provjeriti sve ostalo, razgovarati s njihovim operaterima. Zainteresiran sam za trio paket (tel+flat internet+TV), vidim da je to navodno 259,00kn (manje od 305 koliko sad plaćam ili 290,00kn za koliko mi T-Com nudi novi ugovor).

Je li obavezna samomontaža opreme ili dolaze njihovi tehničari?

B-52

Tko je glasao

T-com router je smeće, dok je

T-com router je smeće, dok je H1-ov Fritz Box vrhunska tehnika.

Tko je glasao

poštovani Tonči

istina za grad, ali ako ste negdje u dalmatinskoj zagori, sinj, imotski i tako, sakloni bože! treba im po 5-10 dana da riješe bezazleni kvar. tu su t-com-ovci ipak puno ažurniji
profesor

Tko je glasao

Je. Opet ćemo doći na

Je. Opet ćemo doći na "point".
Infrastruktura.
"Pretvorbom" je komunikacijska infrastruktura izvlaštena od skupnog građanskog vlasništva.
Onaj koji danas istom gospodari, ima interes da ju održi.
Ali ne zbog žica, kanala pod i nad zemljom, već zbog monopola usluge kroz takvu infrastrukturu.

Tko je glasao

Da, T-Com tumači da je

Da, T-Com tumači da je privatizacijom stekao i vlasništvo nad infrastrukturom, no pojedini gradovi mu ga odriču i uspješno telekomu naplaćuju rentu. Kao i on drugim operaterima, zbog čega njihova usluga ne može biti još jeftinija.

Mislim da je na ovom pitanju država teško zakazala, nije se smjelo dopustiti da svatko vlasništvo nad ogromnim bogatstvom tumači kako hoće i da se na terenu vode pravi mali ratovi za kanalsku mrežu (zavarivanje šahtova, sječenje kablova i razno drugo).

B-52

Tko je glasao

Stipe Petrina

Na toj materiji je "doktorirao" Stipe Petrina.
I formalno i moralno uspješno.
Nu, ne radi se o njemu.
Činjenica jest da smo vi i ja suvlasnici infrastrukture, jer smo u vrijeme gradnje iste uložili novac.

"Pretvorba" je uništila sve kriterije prava vlasništva. I formalno i moralno.

Tko je glasao

Činjenica jest da smo vi i ja

Činjenica jest da smo vi i ja suvlasnici infrastrukture, jer smo u vrijeme gradnje iste uložili novac.

Točno, a osim debelog plaćanja za liniju, ja sam u vojsci, bome, i kopao kanal za polaganje glavnog svjetlovodnog kabla. :))

I mnogi drugi, naravno.

B-52

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci