Tagovi

Neoustaše - ma dajte, dosta je tog zakašnjelog paljenja ili Milanović treba uzeti šešir

Mnogima se neće svidjeti ove rečenice, ali mi uvelike moramo još vježbati demokraciju, ako pak ne želimo ponovni RUSVAJ na jugoistoku Evrope. Postavlja se i pitanje ne samo ovog neuralgičnog geopolitičkog prostora, nego i cijele Evrope, koja se i uzburkala kao divlje more, i gdje zamalo u svakoj zemlji čuči manje ili više glasna DESNICA, bilo organizirana u neke zore, frontove, bilo u političke stranke koje često koketiraju s naci-fašizmom,ili pak stranke demokršćanske provinijencije. Najčešće se te problematične grupacije pojavljuju u bivšoj Istočnoj Evropi, plus ex-Yu, jer je sada sve očitije da su te zemlje uglavnom omašile u tranziciji i demokraciju nakon pada jednoumlja pretvorile u nacional-diktature. S druge strane, oformila se birokratska nomenklatura u Bruxellesu, bez vizija, bez radikalnih rješenja za ekonomiju Evrope koja gubi primat u svijetu.
Ne moram naglašavati kako gledam na udrugu "U ime obitelji" i Markičku, ali nisam baš zamijetio da je netko od državnog establishmenta čestitao udruzi i građanima koji su zaokružili ZA! Ipak je to premoćna pobjeda ZA glasača, 65 % – 35 % od izašlih na referendum nije neka tijesna pobjeda, već, gledajući s njihova stajališta, trijumf. Rekao bih prije, realno, PIROVA POBJEDA! Zašto?
Imam ovdje na nei način izdvojeno mišljenje i tvrdim odgovorno da je rezultat referenduma slijed ne toliko jake udruge "U ime obitelji" koliko NIZA NEVJEROJATNIH PROMAŠAJA AKTUALNE SOCIJAL-LIBERALNE VLASTI i da su se manje-više dvije struje HRVATSKE PSEUDIOELITE, uz časne iznimke, počupale, za narod, po niskoj izlaznosti sudeći, sporednom pitanju! Ovakva ipak minorna pitanja obitelji, braka itd. hrvatski građani nemaju što rješavati na referendumima - TO SE RJEŠAVA - NJEŽNO - U KREVETIMA!
Rezultat referenduma u biti je rezultat SVEOPĆE IMPOTENCIJE hrvatskog društva, posebno te razvikane elite, u stvarnosti HRVATSKE PSEUDOELITE! Više vrijedi LJUBAV i DOBAR SEKS, nego stotine takvih i sličnih referenduma! I jebite se sada kada ste se uskokodakali, zabrinuti za budućnost, a ima nas nekolicina koju trubimo o "okovanim istinama tuđmanizma", desetljećima, pišemo i objavljujemo zamalo sumanuto od kuda smo krenuli, i kamo srljamo (puzajući nacional-šovinistički puč se uspravio!!), ali manje-više politička i ine pseudoelite u Hrvatskoj, ne zarezuju nas ni za suhu šljivu, sve dok voda ne dođe do grla!
Jer, niska izlaznost (38 % od svih građana RH s pravom glasa) zorno pokazuje da je zapravo i dalje na djelu apatija, i da je stvorena velikim dijelom od stranaka i medija atmosfera kao da se radi o pitanju BITI ILI NE BITI, koristilo se obostrano pekomjerno granatiranje... A zapravo, radi se o dva paralelna svijeta koji se jedva dotiču, i gdje jedna relativno uhljebljena grupacija manipulira emocijama građana (čast iskrenim domoljubima i iskrenim antifašistima!) i gura ih u nešto što vidim kao najveću dramu političke situacije – da zamrze referendum, kao neposredan oblik odlučivanja, i prije nego smo ga počeli ispravno koristiti. Nema tu rata kutura, to čemu smo svjedočili, i svjedočimo je RAT NEKULTURA! dakle, osnovna podjela u hrvatskom društvu nije na Zajahače, i Protivkaše, već na osiromašene i one koji su u rekordno kratkom vremenu stekli relativno veliki imutak i uzeli si prava i privilegije koja im ne pripadaju.
ČEMU TEK SADA DRAMA NAD DRAMAMA?
Čemu tek sada drama nad dramama – nakon svih mogućih pljački u privatizaciji, nakon otkrivanja Sanaderove hobotnice, nakon otkrivanja da nam praktički predsjednik jedne ekonomske institucije (HGK) živio je donedavno kao monarh neke zaostale zemlje, nakon 350 000 nezaposlenih, nakon grube deindustrijalizacije i potonuća u bespućima povijesne zbiljnosti, nakon mora afera, ispada da su se hrvatski neonacisti i neoustaše spustili iz neke nama nepoznate civilizacije?!
Drage gospođe, i gospodo, oni su tu pokraj nas od devedesetih godina, bilo ih je u natruhama i ranije, mijenjaju samo oblike destrukcije ljubeći zemlju, dom i raspelo, a zapravo misleći NA SEBE, ZA SEBE, POD SEBE I OPET NA SEBE!
Domovina, iskreno domoljublje, ponizna Crkva, nacije kao bogatstvo kultura, opće dobro, budućnost, razvoj, životni standard, – ma dajte, najte,rekli bi Zagrepčanci.
I što sada? Priznati rezultate referenduma, i uzeti ga kao POUKU NAD POUKAMA??
Usuđujem se prognozirati, kao neka vrsta katastrofičara, da mi kao narod više nismo u stanju učiti, i da nema te politički ideje, prakse i doktrine , koju nismo u stanju u kratkom razdoblju, sjebati! Radilo se tu o crnima, crvenima, ružičastima…svejedno!
I nije to pobjeda Markićke, to je DEFINITIVAN PORAZ bonvivana hrvatske politike i njegove stranke, SDP-a i Zorana Milanovića!
Taj dečko neka lijepo uzme šešir (HUT NEHMEN, uzeti šešir, rekli bi na njemačkom jezičnom području), neka ode za nekog diplomata Hrvatske, hrvatsku je socijal-demokraciju, za neko vrijeme, pokopao.
Vjerojatno ima razloga za uzbunu, no njih je bilo daleko prije, i jedan čvrsti antifašistički front, ali usmjeren na radikalne rezove u ekonomiji i političkom sustavu, Zoran Milanović nije u stanju kreirati. Nama treba sloboda medija, odgovoran politički rad i – vizija! Nema vladanja bez autoriteta, mehanička većina u Saboru je silovanje naroda! Nema mira ako se ZA DOM SPREMNI relativizira, nema discipline i sigurnosti građana ako se GOVOR MRŽNJE ne sankcionira sudski brzo i nebirokratski.
MILANOVIĆ MORA UZETI ŠEŠIR, ili VELIKO ZLO POČINJE KAO malo ZLO
Ponavljam po stoti put VELIKO zlo uvijek je u početku malo zlo! Nema vladanja nametanjem perifernih tema javnosti, nema vladanja bez kažnjvanja onih koji šire uporno govor mržnje, koji se ponašaju kao razularena rulja, bilo u čekićanju ćiriličnih ploča, bilo u euforijama na stadionima! Ali, prije svake osude, valja nam se pitati tko i koliko radi, roizvodeći NOVE VRIJEDNOSTI u robi i usugama, a tko uživa benefite, i zašto te višak vremena koristi ne za konstrukciju, već za destrukciju!
Živim u nadi da će Glavni odbor SDP-a biti sazvan do Nove godine 2014. i da će Zoran Milanović podnijeti ostavku! !
Nema odgovarajuće zamjene, oporba (HDZ i Putinko) je slična, ali ono što je konstanta politike i demokracije jest – izmjenjivost…I želja da će negativac na vrhu političkih stranaka i hrvatske države biti puno brže prepoznat! Pa i uz rizik da mijenjamo vlade svake godine pa i uz rizik da sve bude samo - izmjenjivost hrvatskih političkih i inih pseudoelita!
(2. 12. 2013.)

Komentari

SVIMA - kriteriji: izlaznost, valjanost odluka...

Nema tu velike mudrosti: napravi se komprataivna analiza stanja u evropskim zemljama za nacionalne i lokalne referendume, uzme se neka zlatna sredina, upiše se u Zakon o referendumu i NE MIJENJA se kako se kojoj hrvatskoj vladi i vlasti "digne"!
Ovako ispada da se sve prilagođava političkoj volji i našim, aktualnim ciljevima, i da zapravo referendum kao neposredni oblik odlučivanja, nema svoju prvotnu svrhu - iskazati većinsku volju građana! Ali to je naša specifičnost u Hrvatskoj - sjebat ćemo i najbolje, najdemokratskije oblike odlučivanja... zarad kojekakvih ŠEKSOVA, MILANOVIĆA, Mlakara, Bauka...
I što više pravnika u vrhu države, to više nesuvislih pravnih rješenja!
Napravite samo analizu struka predsjednika hrvatskih vlada od 1991. - pravnik do pravnice, a nepravdi i pravnih nesuvislosti da građaninu mozak stane!
Pravna država nam je drek na šibici! Mamića na slobodu, Vrbića, inspektora za umjetnine i Matiju Babića u zatvor! Vrbić je ipak sada na slobodi, a i Matija će se nakon malo zastrašivanja izvući! Sinoć je bio jedan sjajan film na temu jedne hrabre američke novinarke koja i pored zatvora, nije htjela odati izvor informacije ("Predsjedničke igre").

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Nema tu velike mudrosti:

Nema tu velike mudrosti: napravi se komprataivna analiza stanja u evropskim zemljama
Što nam je bilo važnije od ulaska u EU? Ništa.

Što nam je bilo važnije od Domovinskog rata? Ništa.

Koja nam je posljedica Domovinskog rata? Neovisnost.

Koja nam je posljedica ulaska u EU? Gubitak neovisnosti.

Koji nam je uzrok ulaska u EU? Zakon o referendumu.

Zašto je brak zajednica muškarca i žene? Zato što nas je izašlo trećina i odlučilo dvotrećinski.

Zašto smo u EU? Zato što nas je izašlo 43% i odlučilo dvotrećinski.

Taknu li referendum taknut ćemo mi njih.

Tko je glasao

nema straha

@LJ.R.W.
Nije mi jasno zakaj se u tebe uvukao strah ? Možda moji možđeni ne mogu shvatiti neke stvari, ali poruke koju šalje narod mogu shvatiti. Milanović i njegova vlada nisu sposobni da uoče one poruke koje im šalje običan puk glasači. Jednostavno ne znaju. Zajedno sa oporbom podgrijavaju podjele umjesto da rade na dijalogu i konzesusu tamo gdje je moguće. Zapravo političke i društvene elite ne rade i ne znaju raditi svoj posao.
A sada da ti kažem zašto me nije strah.
Bez obzira na to što danas slave pobjedu na referendumu svi oni koji su ga podržavali zapravo ispadaju gubitnici. HDZ, HRAST, Crkva i ostali zagovornici da brak uđe u ustav , tek sada nakon pobjede shvaćaju uzaludnost raspirivanja strasti i tenzija. Narod je rekao svoje. Više ne izlaskom nego izlaskom. Sada pokušaj pretvoriti sve te "ujedinjene" desničarske glasove, u glasove za HDZ na budućim parlamentarnim izborima. Nemojmo zaboraviti da je dosta onih koji nikada ne glasaju za HDZ i desno orijentirane stranke ovaj puta glasali ZA iz protesta, kao odgovor na socijalno - gospodarsku politiku.
Konačno Milanoviću se vratilo milo za drago. (pri tome mislim na referendum za EU)
Bilo je i biti će neslaganja o WW2 . O političkim ideologijama. Biti će ih dalje.
Nema sluha ni dijaloga oko zakona o radu, zdravstvu i mnogo čemu drugom važnijem od braka. Kada javnu raspravu o promjeni Ustava svedeš na 6 dana onda nešto jako smrdi u tim promjenama i nastoji se doći do dovoljnog broja glasova u Saboru bez javne rasprave.
Istina je takva da ova vlada ne zna pokrenuti gospodarstvo ni državu izvući iz krize.
Isto tako je istina da bez obzira na pobjedu na referendumu takozvana desna opcija potpomognuta Crkvom ( koja je na svakoj misi u posljednja tri tjedna davala oprost od grijeha svima koji glasaju za) mora dobro razmisliti da je samo 38% Hrvatica i Hrvata
izašlo na referendum.
Hrvatski narod iako siromašan nije blesav da nasjeda na pokušaje raznih pučeva i mračnih ideologija prošlih vremena. Kako komunističkih, tako i fašističkih.

Tko je glasao

@boltek STARI STRAH - od nesposobnih na političkom vrhu!

Ako u mojim stavovima prepoznaješ strah, on dolazi zbog agonijske krize, koja traje već šest godina, i umjesto da se koncentritriramo n traženje rješenja kako se odlijepiti od evropskog dna, po mnogim indikatorima, mi se bavimo ipak sporednim temama za naše male, svakodnevne živote. I u biti, se slažem s tvojim zapažanjima, urušava se definitivno hrvatska ekonomija, urušava se socijalna država, a mi o definiciji braka!!!??
I još nije završila jedna priča, a nesposobni Milanović s nesposobnom vladom otvara novu - dok sam JA predsjednik vlade neće biti tih i tih referenduma!
Narodu to sve skupa ne odgovara, ali ne traći odgovornost ove nespsobne ekipe koja je bombastično nastupila (tko se još uopće sjeća najavljenog mini-new deala Čačića??)
Velika je zabluda da se stvari rješavaju svake čeitiri godine i da se dobivenim izborima osigurava mandat na četiri godine. U drugim zemljama padaju vlade i zbog manjih grijehova, a ne nakon KATASTROFE od vladavine u dvije godine! Tragedija je što nema bolje zamjene od HDZ-a, što je na djelu NEGATIVNA SELEKCIJA političkih kadrova najmanje 23 godine, a počela je i prije 1991. To ni sto referenduma, ni izlaznost od recimo 80 % ne može riješiti!
I zato Milanović mora HITNO otići, pa da imamo bar smjenjivost tih loših kadrova, ako već nema rezultata, jednih, drugih i trećih...
Jer, u protivnom tzv. politička elita može nam VJEČNO podvaljivati mučke, umjesto svježih jaja!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

"izvascivanje naroda od vlasti"

puc ti se upravo sprema iz sabora.. a ne od "izvanjskih desnih"
naime, plan je izvlastiti narod od vlasti, tj. napraviti takav zakon o referendumu da se kontrapropagandom dovede svaki buduci pokusaj osim onog od vlasti i politike velikih stranaka do ispod 40%, a taj broj staviti kao granicni u zakon (ustav) o referendumu ..
sto u praksi znaci da niti jedna gradanska akcija nece biti sposobna bez medija i podrske politike pokrenuti bilo kakav referendum koji bi bio valjan i kojim bi se moglo ista promijeniti u drzavi, kao i promijeniti vlast ili sprijeciti odnosno izglasati neki vazan zakon..
u stvari znaci da nitko osim hdz, sdp, rkc nece moci sprovesti referendum jer nece moci doci do te izlasnosti bez masinerije koja "aktivira" birace
umjesto da mijenjaju uvjete za lokalni referendum u razumne, da gradani mogu stvarno odlucivati u svojoj zajednici o svom drustvu odnosno lokalitetu, oni ce taj isti "nemoguci" uvjet prosiriti i na drzavni nivo..
ne znam kak bu to proslo, ali proslo bu jer su se politicari dogovorili, svi politicari jer naravno da je svima milije imati "eutaniziranu" narodnu moc, makar ih kostala bilo kakvog utjecaja medu politickim strankama tj. upravljanju... jer sa ovom izmjenom ustava nece samo narod biti onemogucen u odlucivanju vec i sve male stranke ostati bez ikakve mogucnosti utjecaja..
jest da je to "oduzimanje stecenih prava vecini", tj. gradanstvu dobijeno sticajem okolnosti ulaska u EU.. no da li je to naknadno oduzimanje gradanskih prava sukladno ustavu ne znam, ali mi se bas ne cini tako jer u ustavu jasno pise da vlast proizilazi iz naroda a ne iz politickih stranaka...

u svakom slucaju, upravo se sprema puc u saboru.. tj. "izvascivanje naroda od vlasti"

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

teorija urote

plan je izvlastiti narod od vlasti, tj. napraviti takav zakon o referendumu da se kontrapropagandom dovede svaki buduci pokusaj osim onog od vlasti i politike velikih stranaka do ispod 40% a taj broj staviti kao granicni u zakon (ustav) o referendumu . sto u praksi znaci da niti jedna gradanska akcija nece biti sposobna bez medija i podrske politike pokrenuti bilo kakav referendum koji bi bio valjan i kojim bi se moglo ista promijeniti u drzavi, kao i promijeniti vlast ili sprijeciti odnosno izglasati neki vazan zakon..

barataš podatkom koji više nije u igri... najnovija opcija je da za promjenu ustava treba 50%, za organske zakone 35%, a za ostale propise 25% ukupnog biračkog tijela...što je i po meni dobro rješenje...ovaj prijedlog dolazi od laburista i vladajući su spremni prihvatiti ga, budući da su im njihovi glasovi neophodni za ustavne promjene...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Opet se igramo matematičara

Zanimljivo mi je ovo igranje postocima. No tko je u ovih 20 i kusur godina štitio i štiti pučanstvo od promašenih odluka vlasti počinjenih od strane političke manjine?

Tko je glasao

...

No tko je u ovih 20 i kusur godina štitio i štiti pučanstvo od promašenih odluka vlasti počinjenih od strane političke manjine?

nitko, jer "pučanstvo" stalnim biranjem te iste političke manjine nije niti zaslužilo da ga se štiti...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

to niti je dobar prijedlog

to niti je dobar prijedlog niti odgovara smislu referendumskog odlucivanja kao ni ustavu u kojem jasno stoji tko je "prvi" u odlucivanju..

posebno je lose kad se u ustav ili orgonske zakone unosi ogranicavanje naroda a takvi dokumenti imaju svrhu ogranicavanja i kontrole samovlasti politicara a ne gradana..

iskreno mi je zao sto to ne shvacas..

makar postoje i dokumenti tj. misljenja mnogih ustavnih strucnjaka o nacinu upravljanja i vladanja u demokraciji, jedna, mozda najvaznija je venecijanska komisija.. preporucam procitati bar neka misljenja koja su dali u vezi referenduma i ponasanja u skladu sa demokracijom koji se ocekuje od zainteresiranih strana

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Tamo na drugoj temi @Luna

sam Ppetri pokušao ukazati na činjenicu proste pragme. Naime, politika je s ovim kukurikavcima kako ja to vidim postala čista trgovina i ucjena.

Oni jedino taj jezik razumiju jer ideala su se odrekli.

Pa sami vele da su liberalni demokrati, a vodeća stranka u nazivu ima socijaldemokraciju.

Spolni pederopedofilski odgoj i prekonoćna ćirilica u Vukovaru imaju samo funkciju smokvinog lista e da se spriječi / odgodi propitivanje kako sudova tako i povjesničara o zločinima udbaša i komunista. Pojednostavljeno lex perković, uhidbeni nalog i svađa sa EU.

Već imamo sankcije, neproglašene.

Sad su u poziciji zvijeri stijerane u kut. Izazvali bi i građanski rat, ali eto nije im dano, nema potencijala a ni onih koji su spremni ginuti za te gluposti.

Što čine laburisti. Bore se da iskamče što povoljniju poziciju za buduće borbe za radnička prava i sprečavanje totalne rasprodaje.

Što mogu sa 6 ruku, jer ako se udbaši raspoređeni u dvije glavne stranke dogovore imaš tzv. veliku koaliciju i onda još 7-8 godina mrcvarenje građanstva.

Vjerujem da i ti to kužiš.

Smanjit će se broj potrebnih potpisa za referendum. I to je nešto. Zločinci se neće izvući makar od povijesne osude.

sve dobro...

Tko je glasao

daj prosim te ne pisi

daj prosim te ne pisi parole.. cak ni ako promoviraju laburiste..
i sam znas koliko je to glupo..

bolje mi je ono sa kokoskama i kosnicama... bar se smijem, a od silnih parola potpuno laznih i nevjerodostojnih samo mi kiselina proradi...
dakle nikakva radnicka prava ne bajaj, niti je to kome na pameti niti su ti tamo neki ljudi koji imaju takve stavove.. u saboru imas trgovce i jos malo nize klase nego sto su oni koji se cesce spominju.. uostalom sef tih tvojih ratnika za radnicka prava ionako opasno koketira sa zokom, tako da ni od iluzija nece vise uskoro ostati mnogo..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Živi bili pa vidili @Luna

još kad je Vukšić podilazio s Trgom zločinca Tite i od izbora za EU držim ih na oku ))

ovo s protivljenjem za brak kužim kao pravo na stav, koje i sam obilato koristim, pogotovo što znam da su neki od njih i osobno zainteresirani, hehehe

vidjet ćemo kako će se postaviti s ovim ustavnim promjenama i čime će to rezultirati i ukoliko ispadne da si ti u pravu zahvaliti ću se na druženju i obavijestiti te o tome, hehe

ps. ne budi tako buršikozna ))

sve dobro...

Tko je glasao

...

posebno je lose kad se u ustav ili orgonske zakone unosi ogranicavanje naroda a takvi dokumenti imaju svrhu ogranicavanja i kontrole samovlasti politicara a ne gradana..

orgonske? previše čitaš w. reicha :))

ok, znači po tebi uopće ne bi trebalo biti nikakvih ograničenja, već da ustav, kao najviši pravni akt naše zemlje, može praktički mijenjati 3 osobe koje izađu na referendum ako se za njega skupi dovoljno potpisa? posljedično ovome, pretpostavljam da se onda slažeš i s tim da se referendumom može dirati i u ljudska prava, kao što sada imamo slučaj kojim ovaj bezvezni stožer želi uskratitii pravo na dvojezičnost etničkim nacionalnim manjinama kakva sada imaju, i t, ne samo srbima, već i slovacima, česima, talijanima, i mađarima...

iskreno mi je zao sto to ne shvacas.

opet ti o mojem (ne)shvaćanju...prestani više s tim...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

vecina mora dati prava

vecina mora dati prava manjini po svojoj slobodnoj volji ... nikakva prisila ili zabrana nece donjeti manjini srecu niti ikakva stvarna prava..

u demokraciji je ukidanje prava odlucivanja gradana jednako uvodenju totalitarizma, a upravo tom pokusaju sada svjedocimo..

sto se tice cirilice, procitaj ustav i procitaj organski zakon o pravim amanjina... u ustavu nema navedenog minimalnog postotka manjinaca, i pise moze a ne mora, kako to mnogi tumace..
u organskom zakonu pise da imaju prava ta i ta uz uvjet da broj prelazi 1/3 stanovnistva.. stanovnistva, ne podatka sa popisa stanovnistva, vec stanovnistva.. koji negdje zive i borave, skoluju se i rade.. oba dokumenta imaju svoj smisao... no.. problem je na sasvim drugom mjestu..

- u tumacenju politicara vodecih i manjinskih..
- u reinterpretaciji tumacenja od strane stozerasa..

oni su tom suludom kombinacijom stvorili losu i ruznu atmosferu, umjesto da su pokusali rijesiti problem na razuman nacin, sto im je bio jedini posao..

narod uglavnom nije opasan, opasni su politicari koji ga huskaju.. dobro, opasni su i aktivisti koji huskaju, no u maloj mjeri jer.. naprosto nemaju onu moc koju ima drzava... i ta i takva je jedina koja ce i koja je ikad stvorila neku diktaturu, ukinula prava ljudima, slobode i slicno..

ovo sto vi prodajete pod slobode, fasizam i slicne pojmove u cestoj upotrebi zadnjih godinu dana je prvo mlacenje prazne slame a nakon toga vrlo opasno sranje jer huskate gradanstvo i podrzavate politicare u uvodenju samovlasti "elite" .. koja niti su srbi niti su hrvati vec iskljucivo ti isti politicari.. jedini moguci akteri ukinuca bilo cijih prava cak i manjinskih

kus??
prava manjinama mogu ukinuti politicari, a ne gradanstvo kako ti i slicni, uz podrsku "politicke elite" predmjevate..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ok, znači po tebi uopće ne bi

ok, znači po tebi uopće ne bi trebalo biti nikakvih ograničenja, već da ustav, kao najviši pravni akt naše zemlje, može praktički mijenjati 3 osobe koje izađu na referendum ako se za njega skupi dovoljno potpisa?
Bit će gadne krvi, zaboravi Egipat, zaboravi Grčku, ako se njihovo petljanje po referendumskom zakonu svede i bude isključivo radi poltronskog i nelegitimnog ulaska u EU i ove zadnje pripreme za zabranu rastave braka.

Ostaviti kako je bilo ili će biti puuuuno više zaklanih vratova. Mojih 2 centa.

Tko je glasao

zalosno je sto prijedlog

zalosno je sto prijedlog dolazi od laburista, jer kakvi god da jesu ipak spadaju u neke kao profi ili kao relevantne stranke.. i to opozicione..

no s druge strane je dobro sto su se deklarirali onakvima kako je bilo za naslutiti, posve totalitaristicki nastrojenom strankom koja nema potrebu za demokracijom ni unutar sebe pa tako ni na drzavnom nivou..
posebno je, ako je tocno da laburisti to predlazu, vidljiv krajnji dilentatizam predlagaca o demokraciji, ustavu, odlucivanju i svemu sto krasi slobodno drustvo... a ako nije sama akcija posljedica neznanja onda je krajnje opasna akcija kad kao "lijevi" predlazu diktaturu "elite".. jer taj prijedlog nije nista drugo nego prakticna provedba diktature i nedodirljivosti vlasti..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

tak je

@lunoprof
da to je namjera gospođo.

nastoji se doći do dovoljnog broja glasova u Saboru bez javne rasprave.

To sam naveo i u komentaru. Nisam htio ići u dubinu ali vladajuća garnitura povela je sa 1:0 kod izmjene poslovnika kojima se sondirao teren. No očigledno su "nama" bitniji čirilica i brak, što je zapravo paljenje svjetla u gledalištu, a gašenje na pozornici.

Tko je glasao

ah.. ne bih rekla da su nam

ah.. ne bih rekla da su nam bas svima bitniji takve teme... rade bih rekla da smo svi mi "veleumni" koji "padamo" i na druge teme previse lijeni, inertni i u stvari potpuno nezainteresirani da bi svojom aktivnoscu pokrenuli neke takve "inteligentne" i "napredne" referendume tj. izrazili zelju za sudjelovanjem u odlucivanju... lakse je sra... i ne ciniti nista, osim ovo nesto malo tipkanja po tastauri..
ti "primitivci" kako ih volimo nazivati, "turbokrlerofasistihomofobi", su pak ljudi koji za razliku od nas znaju sto hoce i za to se bore, cak i ako moraju malo svog vremena i rada posvetiti toj borbi..

u stvari nisam sigurna, ali moglo bi se uskoro dogoditi da grupacije koje nisu u skladu sa internacionalnim mainstreamom dobiju sluzbeni naziv "participativne primitivcine" tj. oni koji misle da gradanstvo treba sudjelovati u upravljanju ili barem moci kontrolirati svoje "odabranike" ne za vjencanje vec za vlast

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ljubo to treba rijesiti jacom demokracijom, a ne na silu ...

... i sirovu prijetnju (kao nas Premijer)
Mnogima se neće svidjeti ove rečenice, ali mi uvelike moramo još vježbati demokraciju, ako pak ne želimo ponovni RUSVAJ na jugoistoku Evrope. Postavlja se i pitanje ne samo ovog neuralgičnog geopolitičkog prostora, nego i cijele Evrope, koja se i uzburkala kao divlje more, i gdje zamalo u svakoj zemlji čuči manje ili više glasna DESNICA, bilo organizirana u neke zore, frontove, ali i političke stranke često demokršćanske provinijencije. Najčešće se te problematične grupacije pojavljuju u bivšoj Istočnoj Evropi, plus ex-Yu, jer je sada sve očitije da su te zemlje uglavnom omašile u tranziciji i demokraciju nakon pada jednoumlja pretvorile u nacional-diktature. S druge strane, oformila se birokratska nomenklatura u Bruxellesu, bez vizija, bez radikalnih rješenja za ekonomiju Evrope koja gubi primat u svijetu. Hvala na ovome. Ljubo vjerujem da ste nehotice ustvari iskazali i izlucili jedan vazan problem koji nas muci. Naucili smo u jednoumlju pojavu svakog fasizma ili onoga sto se od vladajuce strukture proglasavalo fazizmom (a o drugim protivnicima da i negovorimo) suzbijati svom silom. Sraslo je to dobro i temeljito. Svaka takva pojava i danas istovremena je uzbuna i za zakljucke upravo kako se opisuje u citiranom.
Bude se fasisti, a ne spavaju ni antifasisti.
Krivo potpuno krivo. Pojava cak i doista pravih fasista u mocnim ili manje mocnim zemljama EU vise je izraz njihove demokracije nego nesto sto bi trebao biti poziv na paniku. Mozda to iz nase perspektive stvara takve polu panicne reakcije, ali to je zbog navedenog.
U Italiji gdje su neofasisticke stranke doista jake i ponegdje i kadikad na vlasti, to su cak i prilicno popeglane stranke koje su se distancirale od svoje zlocinacke povijesne ostavstine. To je naprosto tako, koliko god nama sa ovih nasih prostora bilo tesko u to povjerovati. Molim da ne ispadne da zagovaram fasite, kako je to moderno danas u nas prisivati.
Cak je i primjer Srbije vrlo dobra ilustracija te price. Nikolicevi Cetnici na vlasti ... vise su izraz demokracije, nego da to kojim slucajem nije tako. Ne znam kakvi su oni kao vlast niti me to interesira (to je za mene prefriska zlocinacka ekipa koja je podsticala ubijanje moje zemlje, grada, prijatelja, mene... i za njih nemam ni mrvicu opravdanja), ali ako su korektno izabrani onda je to to.
Za nase okruzenje uopce nisam siguran. Mi smo posve je to sad sigurno oktroirana demokracija. Na vlast se dolazi tako da te izaberu pozadinski igraci koji ocigledno drze sve konce u rukama. Upravljaju cijelom tom masinerijom koja je demokratska samo u osnovnim gabaritima i nazivno. Ne treba puno analitike, treba samo vidjeti kako se koprcamo sa famoznim uhidbenim nalogom, tko se sve ljubi na perdizbornim tulumima,... Razmisljam samo o razmjerima moralne panike koja bi nastala kada bi za Predsjednika bio izabran samo malo stvarno pobozniji covjek. Vec to bi izazvalo nevidene provale nasih medijskih budalesina i sl. Sto kad bi bio izabran netko iz kruga sada popularnih sturktura koje su predvodile ove referendume,... sto kada bi za koalicijskog pantera od 1.5% (red velicine orginal HNS rezultata) izabrali HCSP i dali im recimo 3 ili 4 ministarska polozaja i sl. (paralela sa HSP). Sto kad bi se drzavno potpomogli samo malo desniji tjednici, novine i sl, ako uopce tako sto i postoji. Mislim da bi nastala potpuna panika, a ekvivalent toga mi zapravo imamo upravo sada, samo iz obrnute perspektive. Desnica i "fasisti" su prejadni i bez ikakve kapitalne infrastrukture (medija) osim Crkve i Dijaspore da takve stvari popegla u startu, kako bi bilo u hipotetskom slucaju kojeg navodim.
Pojava malo zescih momaka i cura u nasoj politici uz zdravo ponasanje ostalih aktera ne bi bilo nista lose. Medutim, ja u takve mogucnosti debelo sumnjam. Vidimo sto se dogada samo fucking ovih dana oko referenduma o braku....

Tko je glasao

@obaladaleka Zloupotreba demokracije?<strong>

Mogao bi se složiti s tobom da su normalne prilike i u Evropi i u Hrvatskoj, i zaista, u takvim prilikama pojava desnih i ultradesnih pokreta i stranaka ne bi nas trebala pretjerano zabrinjavati, No, neke ČINJENICE, a drugo, memorija ljudi nukaju na oprez:
1. sjetimo se prilika u Italiji i Njemačkoj koje su prethodile pojavi fašizma i nacizma - manje-više prilike u Evropi i posebno Hrvatskoj su slične (da ne idemo u obrazloženje uzroka pojava tih nazadnih političkih doktrina i što im je karakteristika),
2.imamo podsjetnik na namaje dva povijesna događaja koji navode građane na oprez kada je riječ o desnicama koji od nacionalizma lako se transformiraju u šovinizam i pa i fašizam, s ustaštvom kao derivatom - Drugi svjetski i dijelom i rat 1991. - 1995.! Mene toliko ne smeta žestoka retorika žestokih cura i momaka, mene, a vjerujem i svakog trezvenjaka, brinu NASILJE, RAZBIJANJA i svaka vrsta divljanja, prijetnje, teška ludiranja, pretjerivanja svake vrste...
I jako važno: KRIZA, AGONIJA TRAJE PREDUGO, šest godina,, zalihe su uglavnom potrošene, benigni referendum može biti okidač za veliko zlo! I treba imati zaista hladnu glavu i i odvagivati svakodnevno što je demokracija, što sloboda, a što njena zloupotreba!?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Može, Ljubo,

sve može biti..... Leptir u Kini zamahne krilcima, a od toga u Americi nastane tornado....

....... Jeste li na pretjerivanja jergovićevske vrste jednako osjetljivi kao i na sva druga pretjerivanja, ili Jergovići imaju neki popust?

Tko je glasao

@Foma Fomič

Ako se posreći da za naših života dočekamo Nobelovca iz književnosti s prostora južnoslavenskihi, najozbiljniji kandidat je od tri, prvi:
1.Miljenko JERGOVIĆ,
................
Zatim, drugi je Filip David i treći Ludwig Lujo Bauer
Zna ga i Miljenko ponekad zapapriti, ali Miljenko kao književnik je nenadmašan, a kao publicist vrlo solidan! Kod mene ima veliki popust, ne zbog teksta i o meni, već jednostavno ima sjajan dar zapažanja i piše sa srcem, kombinirajući sa solidnom erudicijom!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Piše ne za pišu, al' da l' je čovjek?

Ako fašististička marioneta Obama može imati koitus s Nobelom, svakako ga može primiti i Todoroslaven četničke provenijencije.

Tko je glasao

Jerga

Nemoj tako o Jergi Foma.:):)
Dao je on dobar opis Ljube:

Dio:

"Kao i svi ljudi koji su jednom bili prognani, ili su iz načelnih razloga samovoljno emigrirali, tako je i on trajno ostao emigrant. Gdje god živio, Ljubo Weiss više nije odavde. Svaki komadić zemlje njemu je tuđina. I dobro je što je tako, priliči to piscu, knjižaru, Židovu i Jugoslavenu, priliči svakome tko ne pati od amnezije. Izoliran i osamljen, sin oca logoraša iz Auschwitz-Birkenaua, te majke Čehinje i Hrvatice, s vlastitim životopisom, lude i neprilagođene naravi – samo takve naravi i jesu za priču zanimljive – taj vječni bečki knjižar, židovski dućandžija i čuvar jedne prezrene i uništene kulture, dušu je dao da ga opiše i ispriča neki naš Saul Bellow, kad bismo takvoga kojom srećom imali. "

Link:
http://www.jergovic.com/subotnja-matineja/dva-becka-knjizara-ljubo-i-prst/

Tko je glasao

RCE

Europski rabinski centar: Definicija braka kao zajednice muškarca i žene u skladu je s učenjem židovske vjere
Europski rabinski centar (RCE) objavio je priopćenje o referendumu u Hrvatskoj u kojemu se ističe da definicija braka kao zajednice muškarca i žene u potpunosti odgovara i u skladu je s učenjem židovske vjere.
"U tom kontekstu, snažno podržavamo građansku inicijativu 'U ime obitelji' koja je pokrenula referendum. Također, vrlo smo uznemireni izvješćima da su neki usporedili ovu inicijativu za brak s nacističkim režimom i ideologijom fašizma. Smatramo da su te izjave neprikladne i uvredljive za sjećanje na milijune nevinih žrtava", stoji u izjavi Europskog rabinskog centra, jedne od najutjecajnijih židovskih inicijativa u Europi. M.M.Hrsvijet

Tko je glasao

@Grdilin Što ne čitaš pažljivo?

Grdilinček, da si dnevnik čitao pažljivo onda bi zapazio da zapravo uopće nisam pisao o samom referendumskom pitanju nego o tome što ovaj referendum znači. Da si pitao za stavove Židova "po tom pitanju" onda bi našao i ovaj moj stav prije referenduma upućen zatvorenoj Intrenet grupi čiji sam osnivač, i koja djeluje punih osam mjeseci:
-----------------------

"Drage moje Židovke i Židovi u Hrvatskoj, nemojte očekivati da ćemo kao grupa imati neki stav, pogotovo ne obvezajući, povodom referenduma 1.12. 2013. o definiciji braka koja bi trebala ući u hrvatski Ustav. Mi smo grupa SAMOSVJESNIH POJEDINKI I POJEDINACA i svatko glasa po svojoj savjesti! Osobna napomena: I nemojmo toliko kokodakati o nečemu što ide i mimo Ustava, ma kakav on bio...i paničariti! Židovstvo gleda u većini tradicionalistički na ta pitanja, Tora kaže MNOŽITE SE, neka vas bude kao pijeska... a s druge strane, židovstvo nije okamina, i ono se mijenja u skladu s vremenima, novim običajima...Onako, za nijansu sam više PROTIV, nego ZA, ali kako odlučite, dobro ste odlučili! "Rabiška" Weiss
Sviđa mi se · · 29. studeni u 23:38
------------------------------
U čemu je ovaj stav suprotan stavu rabinske ustanove Evrope? I mene ne zovu "rabi", najmanje ja sam sebe nazivam "rabi"! Mene neki zovu "Rabiška Weiss", ha, ha...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Također, vrlo smo uznemireni

Također, vrlo smo uznemireni izvješćima da su neki usporedili ovu inicijativu za brak s nacističkim režimom i ideologijom fašizma. Smatramo da su te izjave neprikladne i uvredljive za sjećanje na milijune nevinih žrtava", stoji u izjavi Europskog rabinskog centra, jedne od najutjecajnijih židovskih inicijativa u Europi. M.M.Hrsvijet

Sada neka homotalibani "izminusiraju" i RCE, kao što su izminusirali moj dnevnik. čiji je jedan dio i ovdje: Hanuka
http://pollitika.com/hanuka-hanukazidovski-blagdan-svjetla#comment-447876

Bilo bi potrebno da se visoki državni dužnosnici, kao što sam napisala u dnevniku, ispričaju Židovima na blasfemiji uspoređivanja Ž. Markić s A. Eichmannom, a i hrvatskome narodu kojega su izvrijeđali u svojoj bolesnoj mržnji prema njemu, te da onoga tko kukasti križ stavlja na hrvatsku zastavu procesuiraju prema zakonu.

Satisfakcija mi je to što su im otvoreno rekli kako su te izjave uvredljive za sjećanje na milijune nevinih žrtava, ali kako da oni to shvate, kada se još gore ponašaju prema žrtvama u Vukovaru, ne samo da ih vrijeđaju, već ih žele obilejžiti svastikama njihovih ubojica. Blasfemično, a ne samo uvredljivo.

i takvi govore kako neće biti referenduma o dvojezičnosti "dok su oni živi", umjesto da ne daju obilježiti Vukovar svastikama koje vrijeđaju i omalovažavaju hrvatske žrtve u Vukovaru, kao što i Židovi štite uspomene na svoje sjećanje na milijune žrtava.

Tko je glasao

Petra

Ne boj se.
Neće nitko izminusirati moj komentar.
Jednostavno nemaju zašto.
Komentirati mogu ali materijala za minusiranje nemaju.

Tko je glasao

Irelevantno trolanje

Komentar ti je irelevantno trolanje kojemu je cilj samo zajebavanje autora, za što si dežuran.

Nije vrijedan klika...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Biga

Je tako je.
Za takve kao što si ti.
Potpuno irelevantno trolanje.

Tko je glasao

Evo jedan relevantni židovski izvor

"DIREKTOR centra "Simon Wiesenthal" i dugogodišnji lovac na naciste Efraim Zuroff izjavio je za beogradsku "Politiku" od utorka, komentirajući posljednjih dana učestalu upotrebu ustaškog pozdrava "Za dom spremni" na hrvatskim nogometnim stadionima, kako je u Hrvatskoj na djelu jaka struja neofašističke nostalgije te kako i hrvatsko vodstvo i Bruxelles moraju osuditi takve pojave." - http://www.index.hr/vijesti/clanak/zuroff-u-hrvatskoj-je-na-djelu-jaka-s...

Što misliš, tko je relevantniji - borac protiv nacista, ili ortodoksni rabini?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Daj sad neki link

kako je "Definicija braka kao zajednice muškarca i žene u skladu je s učenjem muslimanske vjere"...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Biga

Valjda ti je jasno zašto sam ovo citirao.
Pa i Ljubu zovu Rabi.

Tko je glasao

Ma super su ovi rabini

čim se Vigilare na njih poziva - http://www.ejpress.org/article/65966 - kao i na onu babu Reisman...

Čini mi se da su ovi uglednici, uspostavljeni "još" 2000-te duplić, slično kao što su i u Hrvatskoj dvojica vođa na petstotinjak Židova - http://www.shturem.org/index.php?section=news&id=6255

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Milanovic ne zna sto znaci

Milanovic ne zna sto znaci nositi sesir, taj je pojam jako daleko od njegova svijeta...
a pogotovo nije moguce da samostalno shvati, kao ni uz sugestiju prihvati poruku:
"Nehme das Hut und... "

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Uz šešir ide i

ono da se brzo izvuku ruke iz džepova kada se na ulici sretne poznatu damu...

Ali, nikako ne ide da se Dan poslije problem rješava sarkastičnom primjedbom: "Za referendum je kriv J.F.K."

Zato jer je potpuno nejasno na koju adresu bi trebao otići taj uzvišeni sarkazam.

Tko je glasao

Z.M.

misli da smo ostali "izvan svijeta" zato jer smo odgovorili ZA.

I misli da bismo bili "u svijetu" da smo odgovorili PROTIV.

Ali, on je u zabludi:ON JE IZVAN SVIJETA, a s obzirom da je on predsjednik Vlade, onda smo i mi zajedno s njim izvan svijeta!

Ništa tu ne bi pomoglo ni da smo sto posto odgovorili PROTIV!

I dalje bismo ostali IZVAN SVIJETA, naprosto zato jer je ON PREDSJEDNIK HRVATSKE VLADE!

Subjekt kojemu bi bilo dano da to shvati - bio bi respektabilan subjekt!

Tko je glasao

I nije to pobjeda Markićke,

I nije to pobjeda Markićke, to je DEFINITIVAN PORAZ bonvivana hrvatske politike i njegove stranke, SDP-a i Zorana Milanovića!
Taj dečko neka lijepo uzme šešir (HUT NEHMEN, uzeti šešir, rekli bi na njemačkom jezičnom području), neka ode za nekog diplomata Hrvatske, hrvatsku je socijal-demokraciju, za neko vrijeme, pokopao.

Kao prvo Ljubo ja ti vjerujem. Iskreno, ako u tvom dnevniku sve vrvi od neoustaša, vrvi ti i u mozgu. Dopire ono što ti je bitno i kako vidiš, to je očito!

I nama Ljubo vrvi od svega i nečeg, meni osobno je Zoran Milanović kao u najljepšoj bajci pandan Sanaderu na optuženičkoj gospodarsko-političkoj klupi.

Ili mi ili oni (RH ili EU), netko ovog Sinjanina mora dovući na klupu branit sljedništvo CK SKH.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci