Tagovi

Neo-Izvestija, neo-Pravda o "ekstremnim skupinama"

Ovo je moj komentar na dnevnik "Brexit" autora Zlatno doba kapitalizma. S gotovo cijelim dnevnikom se slažem osim s implikacijom da su organizacije koje se protive masovnoj imigraciji automatski "ekstremne". Svoj odgovor na tom dnevniku proširio sam s nekoliko linkova na kraju.

Zanimljivo je primijetiti da ubojica nije vikao Britannia First kao što su mediji prenijeli i da je ubojica bio član jedne druge ekstremne skupine,a ne ove za koju ga se optužuje.

Kao prvo, po svim mojim saznanjima Britain First nije nikakva "ekstremna skupina". I to je važno shvatiti, i važno je to reći!

"Ekstremne skupine" su one skupine (političke stranke, mediji i udruge) koje se služe groznim lažima i neistinitim optužbama da bi časne pojedince i organizacije učinili orvelovskim "neosobama", odnosno da ih neutralizirale i marginalizirale. Današnji mainstream mediji (pogotovo oni regresivno-lijevi) sličniji su nekadašnjim sovjetskim totalitarnim medijima kao što su bili Izvestija ili Pravda nego bilo čemu drugom, a bogami ni Joseph Goebells ne bi ih kritizirao da se ne drže pravila struke totalitarističke propagande!

Briljantni kritičar političkih zbivanja Pat Condell (nekadašnji član britanske Laburističke stranke) snimio je video o organizaciji English Defence League:

https://www.youtube.com/watch?v=Ix-DgZ42K-k
(inače, ovo nije original, što se vidi već iz broja pregleda koji je puno manji od uobičajenih brojeva)

Kao i uvijek, i ovdje je briljantan. Kaže, pitali su ga što misli o toj organizaciji. Ako čovjek ne zna praktički ništa o nekoj organizaciji, što će odgovoriti? Pa naravno, automatski će ih proglasiti fašistima, rasistima, ksenofobima, sotonama itd.. ne?? To bi učinio svaki pravovjerni regresivni ljevičar! Ali Pat Condell nije regresivni ljevičar već čovjek koga zanima istina a ne iracionalna mržnja. Umjesto regresivno-ljevičarskih orvelovskih "10 minuta mržnje" otišao je na web portal EDL-a i pažljivo ga proučio, dakako tražeći rasizam i fašizam budući da su ih mediji neprestano častili tim nazivima ("ekstremna desnica !!!"). Nadalje kaže da je bio zbunjen jer je našao samo "zdravi interes za ljudska prava, demokraciju i vladavinu prava", ni traga od rasizma i fašizma, niti bilo kakvu naznaku "ekstremno desničarske" politike bilo koje vrste.
U ovom (ili u nekom drugom) videu Condell govori i o stranci BNP (British National Party) i naziva ih rasistima budući da je njihova agenda rasa.

Dakle, posve je pogrešno nekritički kopirati etikete lažljivih mainstream medija koji totalitaristički pretvaraju osobe i grupe u orvelovske neosobe. Za sada bismo valjda trebali biti sretni da ovakve "neosobe" još ne završavaju po Sibirima i Golim otocima, što ne znači da se to neće događati u budućnosti.

Evo nekoliko primjera neo-staljinističkih medijskih laži i prijevara.

Nedavno je održan protest (mislim protiv masovne imigracije) u Briselu. Jedan automobil probio je prepreke i velikom brzinom srušio muslimanku koja je prelazila cestu. Svi mogući mediji istog trenutka to su prenijeli pod naslovom kako su "ekstremni desničari" to učinili. Nakon nekog vremena (mislim za dan-dva) ustanovilo se da je autom upravljao musliman! Pitanje: što bi časni mediji koji zaista zaslužuju to ime, i čija je agenda pošteno i objektivno izvještavanje prije i iznad svega, učinili??? Dakako, objavili bi demanti svojih tvrdnji od prije par dana. Ali ne, to se nije dogodilo. Od svih medija u Zapadnoj Europi, kao i u Hrvatskoj, to je učinio jedan jedini - koliko se sjećam: Reuters.

Drugi primjer - musliman u Škotskoj, pripadnik sekte Ahmadi, čestita kršćanima Uskrs i nedugo zatim biva ubijen. Regresivno lijevi mediji (Guardian, Independent itd.) posve prešućuju činjenicu da ga je ubio Musliman koji je samo zbog toga prešao nekoliko stotina kilometara, i da ga je ubio isključivo iz religijskih razloga:
http://www.breitbart.com/london/2016/03/26/muslim-shopkeeper-murdered-le...

Ovakvih primjera ima na tone. Zadnji slučaj je sramotno, upravo orvelovsko izvještavanje o masakru u Orlandu. Kao što Robert Spencer običava reći, živimo u svijetu gdje politikom i medijima dominira čista fantazija.

Što se tiče izbora ili referenduma na kojima će u pravilu usko "u finišu" prevagnuti "dopisni glasovi", najvjerojatnije je da je to naprosto mehanizam koji će "pravovjernima" uvijek osigurati usku pobjedu (baš onoliko koliko im treba - možda nekoliko desetaka tisuća glasova).

U vezi s ubojstvom političarke Jo Cox preporučio bih slijedeće video zapise:

JO COX SHOOTING: Deputy leader Jayda Fransen examines the monstrous LIES peddled by the media:
https://www.youtube.com/watch?v=dlFnJkLdzWM

Brexit: Vote Remain Exploits Jo Cox Murder | Paul Joseph Watson and Stefan Molyneux
https://www.youtube.com/watch?v=QtDKfd-pEGw

Komentari

Sav smrad kreće iz politike

Posebno one revizionističke, uhljebničke, parazitske...nezaposlene!

http://www.nacional.hr/paklenica-incident-na-otkrivanju-obnovljene-spome...

Tko je glasao

Ovo je problem

"Iako su u proračunu Hrvatske za ovu godinu za aktivnosti SABA određena sredstva do danas nismo dobili ni lipe.”"

tim 20%tnicima. Dajte pare i odmah niste ustaše ni fašisti.

Od nogometnih huligana koji rade za Jovanović- Stevanović- Milanovićevu struju koja bi rado preuzela masnu koku HNS-a, preko kojekakvih "kulturnjaka i ngo-vana koji bi isto nešto para iz proračuna i lebac bez motiku do tzv. antifašista.

Nama para. Moramo štediti za troškove prevoza posmrtnih ostataka Ante Pavelića iz Madrida u Zagreb u Aleju velikana.

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci