Tagovi

neljudskost

od vladimira zagorca smo čuli samo dvije rečenice, obadvije upućene novinarima. prva glasi: ne usudite se vi napisati ono što bih vam ja mogao reći, a druga je njegov vapaj: ljudi, pa zar vi nemate nimalo ljudskosti?

najprije o prvoj. što bi to zagorec mogao reći i o kome, a što bi bilo tako strašno da se to novinari ne bi usudili napisati i to danas, kada se o svima po novinama piše sve, naročito ako su u pitanu gadosti, pa često čak i ono što baš i nema neke bliske veze s istinom. a ovo što bi zagorec rekao ne bi se, eto, nitko usudio napisati. stvar je znači prilično gadna. i tiče se, sasvim sigurno, nekoga pred kim bi novinari morali strepiti, nekoga tko bi im mogao stvarno i naštetiti, ugroziti njihovu sigurnost, možda i život, ako bi se ipak ohrabrili prenijeti neka zagorčeva saznanja. pa tko to u hrvatskoj ima takvu moć i s kim je to zagorec usko surađivao kada je skupljao svoje bogatstvo od našeg novca, a o kome bi danas mogao pričati? surađivao je s onima koji su ga doveli na položaj na kojem je bio, a kasnije i odlikovali za ono što je za njih i za sebe radio. dvojice glavnih i nekada najmoćnijih više nema, oni ne mogu nikome nauditi i teško je povjerovati da bi se bilo koji novinar bojao o njima bilo što napisati, bez obzira kako strašno bilo to što bi zagorec mogao reći. radi se dakle o nekome tko je još uvijek moćan i to tako moćan da može biti i opasan. pa tko bi to mogao biti? počinje dakle zanimljiv kviz i tko zna kako će završiti ako zagorec jednom na nekom sudu počne točno odgovarati na postavljena pitanja.

a sada druga rečenica, njegov vapaj upućen novinarima koji bi zanimljiva pitanja postavljali već sada i to na bečkim ulicama: ljudi, pa zar vi nemate ni malo ljudskosti? zanimljivo. poziv na ljudskost nekoga tko je iz sefa ministarstva odnio i u vlastiti džep stavio dragulje namijenjene kupovanju oružja za obranu zemlje. a što su ti novinari htjeli neljudsko učiniti? postaviti mu pitanje: generale, odlikovani ste najvišim odlikovanjima, pa zašto sada ne priznajete zemlju koja vas je učinila generalom i dodijelila vam sva ta odlikovanja? s koliko ste novca raspolagali prije domovinskog rata, a koliko imate danas? odakle vam milijun eura za kauciju?

znam da je potpuno besmisleno, ali pozivam sve na neljudsko ponašanje, na postavljanje pitanja generalu vladimiru zagorcu, ovdje, u komentarima ovoga posta.

nećemo na njih dobiti odgovor, to je sigurno, ali eto, možda će nam ipak svima biti bar malo lakše.

Komentari

Eto, mene vise interesira

Eto, mene vise interesira kako je moguce da je trebalo nekih 1o godina da se pocne istrazivati taj slucaj, a da je Mesic predsjednik vec nekih 8 godina.

Interesira me kako je moguce da taj isti Mesic tako cesto pljuje po Pasalicu koji je iz nekog cudnog razloga slobodan, te bi sa prilicno snaznim temeljima mogao tuziti Mesica za klevetu?

Mene interesira kako je moguce da je SDP bio na vlasti, da je znao za slucajeve, vjerujem i znatno goreg profiterstva, a da se apsolutno nista nije dogodilo po tome pitanju, vec se stvari pocinju kotrljati na kraju madata HDZa.

Ima toga dosta, a svako od tih pitanja postavlja me u neobicnu poziciju cudjenja naspram tvojeg upisa. Pitam se tako, tko je tu lud? A tko se samo pravi naivan?

BTW, dobro nam dosao :-)

Tko je glasao

stvar se zapravo pokrenula

stvar se zapravo pokrenula tek na suđenju petraču. tamo su iznesena neka saznanja i dokazi o zagorčevoj djelatnosti i o onim draguljima. u samom ministarstvu obrane 2000. g. nije bilo nikakvih dokumenata temeljem kojih bi se mogao pokrenuti bilo kakav postupak. sve je na vrijeme sklonjeno i očišćeno. dakako, da je postojala sumnja u nezakonitu zagorčevu djelatnost, ali sumnju valja i dokazati, ako smo se opredijelili za pravnu državu. a jesmo. sve drugo bi predstavljalo politički voluntarizam. inače, ovakve se stvari otkriju u pravilu tek onda kada se akteri međusobno posvađaju. najčešće oko plijena. to se vjerojatno dogodilo i u ovoj aferi.
hvala na izrazima dobrodošlice. nadam se da ću ih opravdati.

Tko je glasao

Znaci, problem je u pravnoj

Znaci, problem je u pravnoj drzavi.

E, sad. Prvo ti se ispricavam ako ti kidnapiram temu. Ako nisi voljan ulaziti bar ovlas u ovu polemiku, mozemo pokrenuti novu. Mozda bi bilo i bolje jeli, radi sustavnosti.

Nu, sto sam htio primjetiti. Kazes da nije bilo dokaza, a eto cisto za primjer, revizija je nasla dokaze za 90% p&p-a, pa se opet nista nije dogodilo.

Eno neki dan mala kcer Tudjman oslobodjena zbog zastare. Tu ne treba biti neki super fizicar da uocimo kolika je vezta izmedju politike i sudstva, koliko je sudstvo fumnkcionalno i sposobno osigurati osnovne postavke pravne drzave.

I sad, kada to vidimo, vidimo jos nesto prilicno neobicno. SDP je za proslog mandata ispao neprincipijelan, nekarakteran jer su se svi problemi prebacili na sudstvo, na medije, na puciste, a oni sto dobise mandat, nista ne ucinise.

Pa, pitam ja tebe druze Stazicu, kako je moguce da unatoc ovoj ocitoj cinjenici (nikad ne zaboravimo Ortinskog), SDP jos nije dao niti naznaku volje da za jedan od temeljnih predizbornih prijedloga postavi upravo jedno malo radikalnije sredjivanje stanja u pravosudju?

Opet se pitam, tko je tu lud? A tko se samo pravi naivan?

Pozdrav jos jednom i stvarno mi je drago sto si nam svima dao priliku na jedno veselo resetanje, sto bismo mogli nazvati i tako zeljenom i tako potrebnom politickom lustracijom. :-)

Tko je glasao

A to bi mogao učiniti

A to bi mogao učiniti podnoseći tužbu Europskom sudu za ljudska prava ili tražeći azil.
____________________________________________________________ Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Ako bi Vladimir Zagorec, ili

Ako bi Vladimir Zagorec, ili njegovi odvjetnici, još dodali da je Hrvoje Petrač reketario Zagorca tražeći novac za pomaganje Gotovini, kao što već pretpostavljaju u EU (zar nisu Petraču zabranili ulaz u EU zbog pomaganja Gotovini, kao i Mesićevom savjetniku Željku Bagiću) i kad bi zatražio da španjolska policija dostavi austrijskom pravosuđu brojeve novčanica pronađenih kod Gotovine na Tenerifima da bi ih se usporedilo s brojevima na novčanicama kojima je platio otkupninu za dijete, tko bi se to ovdje usudio napisati, a da ga ne proglase stranim agentom i izoliraju iz društva?
____________________________________________________________
Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

sve je to očito isto

sve je to očito isto društvo. poslovno povezano. za njih je rat bio prilika za bogaćenje. rat je, kaže jedna poslovica, vrijeme kada pametni zašute, budale zagalame, a pokvarenjaci se obogate.
što će sve otkriti istraga, ne znamo, ali se možemo nadati da će biti vođena savjesno i temeljito. bar ja se nadam. kao što vidiš, nepopravljivi optimist.

Tko je glasao

...i kad bi zatražio da

...i kad bi zatražio da španjolska policija dostavi austrijskom pravosuđu brojeve novčanica pronađenih kod Gotovine na Tenerifima da bi ih se usporedilo s brojevima na novčanicama kojima je platio otkupninu za dijete,...

Ima li za ovo nekih čvršćih indicija?

Doduše, nema izravne veze s onim za što se Zagorec tereti, ali bi bilo jako interesantno za sinoć aktueliziranu priču o tome tko je koga locirao i pratio. Kako se zna, o tome ne postoji suglasje jer Hebrang tvrdi da su posao odradili stranci.

B-52

Tko je glasao

može hebrang tvrditi što

može hebrang tvrditi što hoće, ali carla del ponte je javno zahvalila vladi republike hrvatske i osobno njezinu premijeru ivi sanaderu na nesebičnoj i za cijeli slučaj presudnoj pomoći u lociranju gotovine.

Tko je glasao

Pa Jozo Grgić mu je donio

Pa Jozo Grgić mu je donio 12000 eura u novčanicama od po 500 apoena. To je službeno. Sinoć smo čuli Pukanića i Nikiforova da je POA locirala Gotovinu dok je preko Grgićevog mobitela razgovarao sa ženom. Hebrang ponekad ne govori istinu kako je sam priznao. Odvjetnik Ivo Farčić koji je zastupao Grgića bio je i Gotovinin odvjetnik kada je u proljeće 2005. viđen u kafiću NSB-a u povjerljivom razgovoru sa šefom POA-e Tomislavom Karamarkom. Do danas, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić nije javnosti objasnio jesu li novčanice na Gotovinim novčanicama jednake onima koje je policija obilježila prije nego ih je Zagorec predao otmičarima, a za to postoje više nego ozbiljne indicije u EU. Do sada Bajić nije dao odgovor na pitanje čime je rezultiralo vještačenje lažnih Gotovinih putovnica. Stvarno je priča za malu djecu da država preko Nacionala objavi kakvom se Gotovina falsificiranom putovnicom služi, a da onda on s istom tom "provaljenom" putovnicom bude uhićen. Onda je on budala, što ipak ne bih rekao. Pretpostavlja se da mu je Jozo Grgić donio i putovnicu na ime Jozo Grgić.. Naime, Kako to da naša policija i naše državno odvjetništvo nije tražilo od australskih vlasti da se omogući Grgićevo ispitivanje na ime jatačenja za Gotovinu. Naime, Grgić je počinio kaznenu djelo pomaganja osobi koja bježi od suda. Itd... ____________________________________________________________ Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

a što tek reći na tvrdnju

a što tek reći na tvrdnju zagorčevih austrijskih odvjetnika da je petrač suvlasnik nacionala? pa to postaje pravi mali triler.

Tko je glasao

da ne bi bilo da sam party

da ne bi bilo da sam party breaker, no fakat je točno što je Zagorec jučer rekao na TVu, koja je logika da prodavač oružja daje Zagorcu (ili kome već) polog u dragom kamenju da će on isti isporučiti oružje?

ne kužim tu foru?

(iako, vidim da mnogi kažu kako to nije način kako se rade transakcije, no meni se čini da nema idealnijeg načina nego upravo taj)

Tko je glasao

očito nije fora u tome da

očito nije fora u tome da prodavač oružja daje zagorcu drago kamenje, nego da drago kamenje bude polog i jamstvo da će hrvatska dobavljaču oružja platiti ugovorenu cijenu. a onda se taj polog ne da prodavatelju, nego zadrži za sebe.

Tko je glasao

Nekako mi je logično da

Nekako mi je logično da drago kamenje bude valuta za, ipak, ilegalnu trgovinu oružjem. Novčanicama je lako označiti brojeve, a za ući u trag dijamantima ipak moraš imati laboratorij u kojem možeš dokazati od kud dijamanti potiču.

A opet, možda drago kamenje i nije bio polog. Možda je to bila roba koja je stvarno naručena. Roba kojom je tebalo nekoga platiti.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

i to je moguće. ma, o tim

i to je moguće. ma, o tim poslovima nema ni jednog pisanog traga. to se ugovaralo u četiri oka. nešto o tome je rekao i bivši ministar radoš. tražilo se od njega da s pozicije ministarstva obrane plati nekih 200 milijuna dolara za raketni sustav, a nema ni jednog dokumenta temeljem kojeg bi on mogao izvršiti uplatu. jedino do čega je uspio doći je činjenica da je tih 200 milijuna nevjerojatno visoka cijena.

Tko je glasao

Tada je izvršena smjena

Tada je izvršena smjena ministra obrane u okolnostima da su se ministru Radošu iznosile javne prijetnje, do stupnja da bi najbolje bilo da ga nema, a na njegovo mijesto je postavljena osoba koja je po funkciji u Vladi i politički trebala biti udarni nositelj šireg sređivanja stanja, što je proklamirano i za šta su birači dali ogromnu podršku. Može li bar minimalno, kako to to da je došlo do takvih poremećaja političke abecede?

Tko je glasao

Pitanje je krajnje logično

Pitanje je krajnje logično i naizgled se radi o apsurdu, na što Zagorec poučen od svoje obrane računa.

U klasičnoj je trgovini uobičajeno davanje kapare kojom se kupac obvezuje da će nešto kupiti. Ako odustane, zna se. Tu je situacija kad robe ima malo i kupac si kaparom osigurava da će baš on doći do nje. Niti jednom razumnom kupcu ne bi na pamet palo davati kaparu za robu koje ima na svakom koraku.

U trgovini oružjem je nešto drugačija logika, a samo na prvi pogled je nelogično i čini zamku koju javnome mijenju postavlja Zagorec.

Robe na tržištu je na pretek, a trgovaca mnoštvo. Pogledajte samo koliko je i kakvog oružja na legalnoj ponudi. Tu kaparu (u vidu provizija) daje prodavač.

Kod ilegalne je (pod embargom) prodaje razlika samo u cijeni.
Ponuda nije ništa manja, a možda je i veća jer se može prodati i roba nešto niže kvalitete od uobičajene i na legalan način tražene.
Kad je prodavača više, ali zato sigurnost isporuke (pod embargom) manja, prodavač mora jamčiti da će robu isporučiti u dogovorenom roku. Kada jamstva ne bi bilo, kupac bi se mogao okrenuti drugome trgovcu.

I tu onda dolazimo do logike po kojoj upravo prodavač mora položiti jamstvo da će roba stići i da kupac ne mora dalje tražiti. Jamstvo može biti u vidu novca, zašto ne i dijamanata ili pak većeg popusta kupcu ili provizije posredniku koji osigurava mušteriju.

Zagorčeva bi priča držala vodu kad bi na tržištu oružja vladala nestašica i kad bi većinu naroda, ali i upućene, mogao uvjeriti da on nikakvih provizija na tome nije imao.

Dok me netko ne uvjeri kako je sadašnji materijalni status ostvario štednjom i pametnim ulaganjem novca od mjesečne plaće, ja ću vjerovati da su ipak trgovci oružjem ti koji daju razne bonuse i jamstva onima koji će njihovu robu kupiti.

Nesklonima da povjeruju u moje vjerovanje postavljam pitanje:

Od kuda mislite da potječe oružje koje se pod embargom prodaje? Pa da vlada nestašica istog.

Zagorcu zahvaljujem na logici koju nudi.

Ja imam svoju. A sebi više vjerujem.

B-52

Tko je glasao

logika ti je sasvim o.k. ma,

logika ti je sasvim o.k. ma, tu je moguć čitav niz scenarija. bilo bi zanimljivo nakon svega napisati scenarij za neki film o cijelom tom poslu. mislim da bi postigao pristojunu gledanost u međunarodnim razmjerima.

Tko je glasao

Nisam znao da se Zagorec

Nisam znao da se Zagorec piše s malo "z"... prva vijest... :-)), sve i da je ukrao te drangulije, ipak zaslužuje veliko Z... :D

http://bezkomentara.org

Odabrali smo ih na ponos i diku, na svoju priliku i sliku...

Tko je glasao

kao što vidiš, sve pišem

kao što vidiš, sve pišem malim slovima. riječ na početku rečenice, a onda dosljedno i vlastita imena. stvar stila.

Tko je glasao

Zar političari imaju stila?

Zar političari imaju stila?

Tko je glasao

Zagorec sam pisao s velikim

Zagorec sam pisao s velikim "Z".

B-52

Tko je glasao

Zagorec sam pisao s velikim

Zagorec sam pisao s velikim "Z".
Jesi ti ali Stazić, evidentno je zavađen s prvim velikom slovom u rečenici. Ili možda uvodi novi običaj.

No, to treba mu progledati kroz prste, ne smije ga se obeshrabriti, jer je navažnije nešto smisleno reći, a ovo što je rekao, osima malo gramatičke zavade je u znatnojmjeri smisleno.

Prvi je mačić, pa nek ih bude više!

Ali, slušam maloprije vijesti, i ministricu Lovrin, koja je pripremala zahtjev za izručenjem. Sama ova priča s dijamantima u Ministarstvu iz pravne perspektive izgleda jako naivna, kao i sve naše pravosuđe, samo po sebi ne bi trebalo biti razlog izručenju, možda tek davanju određene izjave pred austrijskim istražnim sucem kao usluzi hrvatskom pravosuđu (gdje izjava protiv izjavu ne bi polučila Bog zna kakve rezultate, svakako ne izručenje).

Uostalom, "45liner" je tumačenjem nekakvog "krijumčarskog" porjekla tog blaga izgleda najbliži realnosti. Ako je bilo nemoguće ih prodati radi sumnjivog porjekla, najvjerojatnije su i vraćeni tamo odakle su došli (osim ako se jedna od onih jako neobičnih uplata iz svjedočenja bankarskih transakcija se nije upravo na to odnosila).

Tržište dijamantima nije slobodno, nego uglavnom od Židova kontrolirano tržšte, i na njemu nije lako raprodati ogromnu količinu uglavnom stručnjacima prepoznatljivih kamenčića. Ali takvo sagledavanje problema donosi nova opterećenja ugledu lijepe naše.

Da stvar sa dijamantima kao garancijom kupnje oružja je tanka, svjedočili su sami krijumčari (u Otvorenom i kod Merlića), a da nešto tu nije u redu danas i sama gospođa Lovrin osobno, koja obznanjuje da protiv Zagorca postoji i prijava iz 2001 godine.

Iz svega gore iznesenog sada proizlaze tri velika i ozbiljna pitanja:

- Prvo, što je to hrvatsko pravosuđe radilo ovih 5 godina, u kojima je suvremeni hrvatski Monte Christo bio dostupan hrvatskom pravosuđu (možda o tome više zna naša nova blogerska kolegica Vesna, ili da pozovemo Ingrid da nam se također priključi, što za značaj pollitika.coma može biti samo dobitak.)
- Druga: je li na pomolu nova blamaža hrvatskog pravosuđa, kad se već sada vade rezervni istražni postupci, umjesto ili nadomjestak priče o dijamantima.
- I treća: Kako sada zdravo objasniti sve te milijune kojima Zagorec osobno raspolaže - navodno ilegalno (gledajući s naše strane) ili manje-više legalno (sa stanovišta Austrijske države i njihovog pravosuđa može biti neodrživo - jer je tamo posrednička provizija posve legalna poslovna činjenica).

Mnogo toga će još se ovdje odvijati, a izručenje: može mu se soli na rep staviti - kako sada izgleda. Svaka zagonetna priča uključuje mnogo toga skrivenog (i ljudi i čina), pa je pretpostaviti da se u toj sferi vrše intenzivna pregovaranja, a rezulat će biti "tresla se brda- rodio se miš".

Osim ako zaista u Hrvatskoj nije krenulo poravosuđe drugim pravcem?? Teško mi je vjerovati, jer se na samo jednom slučaju ništa ne može popraviti, a taj društveni segment je u izbornoj godini dalje od reforme nego prije godinu dana.

Tko je glasao

ajde, još malo o malom

ajde, još malo o malom slovu. malo slovo iza toče i uopće dosljedno pisanje svih riječi, dakle i vlastitih imena, malim slovom nije ovdje eklatantan dokaz potpune nepismenosti autora, nego spada u stilsko obilježje primjereno cyber prostoru, koji ne pati od pretjerane forme. ali, u literaturu je uvedeno davno prije nego je internet uopće izmišljen, pa sve zainteresirane upućujem na literarno djelo andrzejewskog, koji je jedan od svojih čuvenih romana napisao kao jednu jedinu rečenicu. no, u mom odgovaranju na komentare ima još odstupanja od uobičajene forme u komuniciranju. tako namjerno odstupam od važećih pravila pristojnog oslovljavanja koja nalažu da se nepoznatim ljudima obraćamo s vi. ovdje, na netu, međutim, uvedeno je donekle pravilo da su svi nekako na ti, poznavali se međusobno ili ne. pozivam i sve druge da se tako obraćaju i meni. bit će nekako prisnije i jednostavnije.
a sada i o meritumu. ne znam zapravo koliko su bivše ministrice pravosuđa odgovorne što se s postupkom protiv zagorca nije krenulo ranije. kao što aktualna ministrica nije zaslužna što se krenulo sada. ma, što tu ministar zapravo može? malo ili ništa. kao što sam rekao u jednom od prijašnjih komentara, ništa se tu ne bi otkrilo da petrač nije na svojm suđenju počeo iznositi detalje. tek kad se nekadašnji ortaci posvade oko plijena, stvari isplivaju na površinu. bez toga vlada zavjet šutnje. za jednog al caponea je cijela amerika znala da je mafijaš, ali mogli su ga u zatvor strpati jedino zbog utaje poreza. ali, i to je valjda pravna država.

Tko je glasao

He, he - tebi i Mraku: I ja

He, he - tebi i Mraku:

I ja shvaćam cyber space kao nešto novo, u čemu se mnogo toga može slobodno raditi, tumačiti, govoriti,
pisati. A pravopis u pisanim tekstovima- eh pravo klasično pjesništvo se često s time služilo, i ništa neobično.

Moja intervencija (ako jest to uopće bila) odnosila se na evenetualnu mogućnost da skretanje pažnje sa sadržaja rečenoga na sporedne detalje ne frustriraju takvu osobu čije prisustvo na ovom blogu smatram dragocjenim, jer onda mogu prepostaviti kad nešto i sam smisleno napišem neće ostati u uskom krugu. A kad to učinim, pod nickom, smatram to dobronamjernim poklonom naciji.

Što se tiče drugog, za mene važnijeg dijela mog komentara, ne zadovoljava me posve tvoj odgovor, jer smatram da otvaranje nekih tema, koliko god bile škakljive, pa čak i opasne, spadaju ne samo u hrabrost (građansku i političku) onih koji su moigli i znali a nisu ništa poduzeli, nego obvezu ta to stalno, i stalno čine (kao što tebe često vidim na saborskim sjednicama).

Kod nas postoje mnoge zloupotrebe situacija zasnovanih u prvom redu na šutnji onih, koji znaju a ne čine ono što bi trebali po svojoj savjesti (politici, policiji, sudstvu, tužilaštvu - i naročito novinstvu- medijima). Mnogi od ovih koji su nam sada se prikazali u pravom svjetlu, su računali da kad mediji nešto i otkriju, treba samo malo pričekati i stvari će same od sebe se smiriti. I tako je bivalo, i tako je često i danas (što ja zovem autocenzura kad savjest podlegne raznim formalnim ili neformalnim vanjskim ili unutarnjim pritiscima).

Blogove shvaćam kao nadomjestak takvim jalovim situacijama mirenja sa nečim s čime ni kao osobe niti kao članovi ovog društva se ne bi smijeli nikako miriti i zaboravljati.

Tek toliko, i dobro došao!

Tko je glasao

vjerujem da ako pogledaš

vjerujem da ako pogledaš blog g. stazića da ćeš vidjeti kako su svi njegovi tekstovi takvi pa se stoga nameće zaključak kako namjerno piše na ovako neformalan način

činjenica je da na pollitici (uz časni izuzetak zombixa) svi pišu književno (koliko znaju i umiju) poštujući pritom mala i velika slova te interpunkcije.

Tko je glasao

evo, mrak, i ti mi se

evo, mrak, i ti mi se pridružuješ u dosljednoj upotrebi malih slova u ovom svom komentaru. to shvaćam kao izraz razumijevanja i podrške i na njemu ti zahvaljujem.

Tko je glasao

Dakle iako nisam mu zavirio

Dakle iako nisam mu zavirio u Blolg, nekako mi se učinilo da je previše dosljedan kako bi bila omaška - a i ima i to svoga čara. Zato sam pretpostavio da možda uvodio svoj stil.

U krajnjoj liniji ne moramo biti previše foprmalisdti a greške su moguće, no i u novinama imamju lektore koji finiširaju teks, pa se opet pojave greške.

Tko je glasao

gle, ja na blogu vrlo često

gle, ja na blogu vrlo često imena pišem malim slovima i imam još neke "dodatke" koji definitivno nisu po pravilima ali ih dosljedno primjenjujem

mnogi blogeri to čine, ali ponavljam, na pollitici se uglavnom piše književno (uz manji broj izuzetaka) tako da definitivno odskače

g. stazić ima zanimljiv nastup i malo drugačiji pogled i argumentaciju, tako da ga je meni zanimljivo čitati, volio bih vidjeti kako bi se snašao s malo kompleksnijim temama

problem s političarima je što smo njih navikli gledati na saborskim govornicama u 17 sekundnim sound_biteovima na televiziji, pa onda kada dobiješ nešto malo duže i kompleksnije onda se pitaš radi li se o istom čovjeku

u svakom slučaju mi je drago da je odlučio pisati na pollitici, a obzirom da i g. vidović sjedi pokraj njega u saboru možda i njega nagovorimo

Tko je glasao

Jako bi bilo dobro kada bi

Jako bi bilo dobro kada bi smo dobili nekoga tko je mrvicu desnije od Nenada Stazića. Na taj bi način pollitika.com postala još prestižnije mjesto sučeljavanja. A s druge bi strane bilo mjesto na kojem se suočavaju različite formalizirane političke opcije.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao
Tko je glasao

Da, ali su, ipak, u našem

Da, ali su, ipak, u našem političkom životu HDZovci i HSPovci predstavnici puno relevantnije desnice. Svaka čast Vesni! :)

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Ne ti, glavni članak, ovo

Ne ti, glavni članak, ovo je išlo Nenada Stazića, mea culpa kaj sam krivo stavio komentar... ISPRIKA! :-)

http://bezkomentara.org

Odabrali smo ih na ponos i diku, na svoju priliku i sliku...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci