Tagovi

Nekompetentni i nesposobni, dio 3.

U trećem nastavku miniserijala valja spomenuti aferu nezakonite prisile nad Mirjanom Pukanić, gdje smo svjedočili potpunom nesnalaženju, navodno kompetentnog ministra Darka Milinovića, koje je otišlo toliko daleko da je pred kamerama išao čitati dijelove liječničke dokumentacije koja se smatra tajnom. Nakon toga Milinović se malo povukao i mjesto u medijima ustupio raznim, navodno stručnim skupinama i odborima koji su jedan po jedan polako objavljivali da u slučaju Mirjane Pukanić zapravo nitko nije kriv i da su svi radili po zakonu i besprijekorno. Čak ispada i da je stavljanje lisica Mirjani Pukanić bila normalna stvar iako nitko nije objasnio kako je ona to ugrožavala sigurnost, kako svoju tako i tuđu? Marijan Benko je rekao da je sve bilo u redu. Spomenimo onako usput da je ministar policije Berislav Rončević, onaj isti kojeg smo spomenuli pri početku teksta. Na kraju vam dođe da se zapitate tko je ovdje lud? Vi? Mirjana Pukanić? Darko MIlinović? Kako je moguće da se nekoga nezakonito privede, a da onda svi kažu da je bilo sve u redu? Pa tako se radilo u vrijeme „mračnog“ komunizma. Po čemu se ovi događaji razlikuju od vremena koja čini se neće biti tako brzo zaboravljena?

Ovdje se sad moramo ponovo vratiti na ministra policije Berislava Rončevića i ministra Marijana Benka koji su po hitnom postupku suspendirali inspektora Jospia Gašparca i to baš u trenutku kada je podnio zahtjev za obavijesnim razgovorom s Markom Perkovićem Thompsonom zbog svega što se dešavalo za vrijeme koncerta na Trgu Bana Jelačića. Iako je u svim medijima objavljeno kako su se pjevale nedolične pjesme i kako su pojedini sudionici imali fašistička obilježja (sve navedeno zabranjeno je zakonima RH) ni jedan policajac nije imao ništa za prijaviti osim Gašparca. I onda odjednom MUP jedino suspendira Gašparca iznoseći hrpu razloga kojima pravdaju suspenziju, a jedan je smješniji od drugog. Samovoljno napuštanje sastanka, bacanje stolice, vulgarno ponašanje… Da se radi o kakvoj ustanovi tipa kazališta, bolnice ili muzeja, takvo ponašanje bi bilo neprihvatljivo, ali ovdje se radi o policiji gdje se svakodnevno primjenjuje neki oblik sile jer je policijski posao takve prirode. Ovdje se radi o otvorenom pritisku na policajce koji rade svoj posao gdje su ministar i ravnatelj policije poslali jasnu poruku. Svatko tko bude radio mimo onoga što mi naredimo sustav će samljeti gore nego li je to doživio Kafka.

Konačno, spomenimo i ministra Obrazovanja i sporta, Dragana Primorca, čiji su projekti studija po Bolonji i državna matura zašli u slijepu ulicu što je rezultiralo masovnim prosvjedima, prvo srednjoškolaca završnih razreda, zatim studenata, a onda i srednjoškolaca nižih razreda, nakon kojih je postalo jasno da je reforma obrazovanja zapala u veliku krizu jer se provodi potpuno neorganizirano, bez komunikacije između ministarstva i obrazovnih ustanova, te da se sve svodi na kozmetičke promjene jer za istinske promjene niti ima volje, niti sredstava, a bogme niti dovoljno sposobnih ljudi. Nije da nas sve to skupa čudi s obzirom da je Dragan Primorac poznat i po netrpeljivosti koju gaji prema našim najistaknutijim znanstvenicima Ivanu Đikiću i Miroslavu Radmanu koja je išla toliko daleko da su se odjednom počela pojavljivati nekakva anonimna pisma protiv naših znanstvenika. Sve je trebalo kulminirati Primorčevom tužbom protiv Đikića od koje je Primorac na kraju ipak odustao jer je čini se razum ipak pobijedio ogromnu ljubomoru koju Primorac gaji spram Đikića i Radmana. Razlog ljubomore? Pa zna se… Đikić i Radman uspješni su znanstvenici za razliku od Primorca koji teško podnosi bolje od sebe.

No tu nije kraj Primorčevim eskapadama. Prije nekoliko dana saznali smo da je Primorac odlučio pojačati tim za vlastitu promociju, pa će tako u uredu za odnose s javnošću pri ministarstvu raditi čak šestero ljudi koji će brinuti o imageu Dragana Primorca u medijima. Kad već stvari ne idu u obrazovanju kako bi trebale, bar će biti lijepo ušminkane za javnost. I za kraj, današnja vijest iz Jutarnjeg lista koja samo upotpunjuje sliku nesposobnog ministra obrazovanja. Pilot projekt Erasmus neslavno je propao i 230 studenata iz Hrvatske neće ići u EU i to iz jednog banalnog, ali vrlo tipičnog razloga. Ministarstvo nije napravilo sve predpristupne radnje za korištenje novca iz fondova EU.

Možemo zaključiti da je ova HDZ-ova vlada tek zagazila u drugi mandat, a iza nje se već nagomilalo nekoliko teških afera. U tom smislu, HDZ je održao svoje predizborno obećanje „idemo dalje“, jer ne samo da se nije ništa promijenilo, već je sve otišlo još i dalje. Ova vlast kao da je odlučila natezati ovaj narod do krajnjih granica njegovog strpljenja ispitujući koliko se još sranja može napraviti prije nego nekome stvarno ne pregori fitilj.

cnn.blog.hr

Komentari

ono što mene zanima kod

ono što mene zanima kod gašparca je kad su se sve vodili disciplinski postupci vezani uz tog tipa. nekako je na presici (ne sjećam se tko) nabrajao disciplinski postupke i rekao da su se vodili 1996, 1999, 2000 i nakon toga je bila kratka pauza pa "itd" što mi je zazvučalo jako čudno. na mene je ostavilo dojam da u zadnjih 7,5 godina niti nije bilo disciplinskih postupaka protiv njega, a oni te postupke koriste kao argument više za njegovu suspenziju. pitam se kako niejdnom novinaru nije palo na pamet pitati kada se vodio posljednji postupak jer me to živo zanima.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

marin držić griotte ovo si

marin držić

griotte
ovo si jako dobro primijetio
jer je u odnosu na te stegovne postupke nastupila rehabilitacija
dakle, ne bi smjeli niti pisnuti o njima

marin držić

Tko je glasao

ja sam griottA i žensko sam

ja sam griottA i žensko sam :D

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Zanimljivo je kakao su

Zanimljivo je kakao su zdravu ženu mogli voditi na prisilno liječenje, a bolesnog branitelja "nisu mogli", pa je jadan čovjek umro od gladi i žeđi. Nisu se stigli baviti njime, moraju kontrolirati građane koji misle drukčije od njih, proganjati ih i kao što smo vidjelu u slučaju gospođe Pukanić, zatvarati ih u ludnice.

Tko je glasao

Zanimljivo je kakao su

Zanimljivo je kakao su zdravu ženu mogli voditi na prisilno liječenje, a bolesnog branitelja "nisu mogli", pa je jadan čovjek umro od gladi i žeđi.

ne kužim ljude koji zdravo za gotovo prihvate sve informacije iz novina i na osnovu toga izgrade svoje mišljenje u koje su toliko sigurni da je istinito da ga čak i drugima prenose...

Zar nije dovoljno sumnje samo u činjenica da je mama tog branitelja nije 4 dana uopće pitala što je s njenim sinom, ali je zato u dnevniku optužila državu da je kriva jer nije brinula za njezino djete...

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Zanimljivo je kakao su

Zanimljivo je kakao su zdravu ženu mogli voditi na prisilno liječenje, a bolesnog branitelja "nisu mogli", pa je jadan čovjek umro od gladi i žeđi.
--------------------------------------------------------------------------------------
ne kužim ljude koji zdravo za gotovo prihvate sve informacije iz novina i na osnovu toga izgrade svoje mišljenje u koje su toliko sigurni da je istinito da ga čak i drugima prenose...

Zar nije dovoljno sumnje samo u činjenica da je mama tog branitelja nije 4 dana uopće pitala što je s njenim sinom, ali je zato u dnevniku optužila državu da je kriva jer nije brinula za njezino djete...

Ni ja ne kužim ljude koji su spremni zdravo za gotovo prihvatiti info iz medija, ali bome još manje kužim one koji se okome na nekoga tko za razliku od većine ipak razvije SVOJE stavove razmišljajući o informacijama do kojih dođu.

I ja sam se (prosto zato što bode u oči i vrišti u uši) htio osvrnuti upravo na uspredbu priča o prisilnoj hospitalizaciji preopasne po javnost i sebe M.Pukanić čiju dijagnozu i dan danas svi znaju, a nitko ne zna što joj je, dok s druge strane čovjeka za kojeg se zna da pati od teške psihoze i ptsp-a nitko ne nadgleda i prisilno hospitalizira pa se desi da "malo umre" sam i napušten :-/
Ne, to uopće nije čudno u lijepoj njihovoj, to je katastrofalno, ali, kao i uvijek, nikome ništa, ide se dalje.

A to što kažeš o nebrizi njegove majke, optužbi države itd.
Daj mi reci, poznaješ li nju ili si možda poznavao njega???
Znaš li što je pokušala ona, a što nadležne institucije? Znaš li što je psihoza? Znaš li kako je njemu bilo tih dana? Ili njegovoj majci?
Ili si svoje mišljenje, za razliku od tih koje ne razumiješ, "razvio" po principu indoktrinacije koji od samodovoljnih kvaziintelektualaca stvara ljude koji po defaultu mrze sve novinarske antidržavne patke jer, ajme meni, povremeno kažu pravu istinu?!

bijesni, aj razmisli malo prije nego si skočiš salto mortale u usta...

Tko je glasao

Ti stvarno imaš mentalni

Ti stvarno imaš mentalni poremećaj i fiksaciju na ljude na pozicijama. Svi su ti nesposobni i loši, a mjerilo kojim ih mjeriš je valjda tvoja uspješnosti, genijalnosti, svestranost, a nadasve tvoji rezultati koje postižeš u životu (kao postižeš ih u snovima, ograničen, isfrustriran i nespoboan)...

Ali najviše od svega me zanima zašto gradiš zaključke u koje vjeruješ u potpunosti bazirane na informacijama po novinama, indexu i takvim izvorima. Što ti točno znaš o tom inspektoru Gašparu? Ništa, ali uvjeren si da je u problemu jer je htio pozvati Thompsona na razgovor. Na osnovu kojeg zakona? iz koje sumnje (da je Thompson dijelio 5 ustaških kapa i zastava?)

Ma pojima nemaš, kao muha na govno si se zalijepio na teze koje ti lansiraju u novinama i index.hr, ali obzirom da ti odgovara tvojoj fiksaciji eto tebi materijala za pisasti i vjerovati...

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

marin držić o bijese,

marin držić

o bijese, brate moj hrvatski

odgovor:
na osnovu Kaznenog zakona i Zakona o kaznenom postupku

inače, naš se brat marko lijepo obogatio na hrvatstvu, što i nije loše za seoskog dečka iz čavoglava, kojem je pošlo za rukom i rastaviti se, premda je bio u crkvenom braku

uistinu pravi hrvat

ali nema imunitet - kao i mi, običan je čovjek kojeg policija može pozvati na obavijesni razgovor

a to mu još više diže punte, to mu je neplaćena reklama u rh

u inozemstvu ga baš i ne ide u posljednje vrijeme

zato ti uvijek ostaje domovina

kapa dole i svaka čast gospodinu inspektoru

marin držić

Tko je glasao

Nije mi namjera braniti

Nije mi namjera braniti CNN-a (jer se on zna i sam braniti) a još manje tebe opanjkavati (koji stalno pokušavaš raditi suprotno od CNN-a, on tebi očito predstavlja fiksaciju - možda ima nekih razloga za to a koje mi ne znamo). No za realan odnos preme predmetu razilaženja, odnosno razlika u stavovima treba biti konzistentan.

- Kategorički označavaš CNN kao mentalno poremećenim i opterećenog fiksacijama protiv ljudi na vlasti - iako o njemu ne znaš ništa, kao ni ja ili mnogi ovdje, i o njemu i o tebi. To je nekonsistentno, jer ono što ne prihvaćaš za sebe ili one koje voliš ne možeš primjenjivati na druge!

- CNN se ni ne želi javno eksponirati (kao ni ti - ili ja, jer nastupamo pod kodiranim imenima) pa nam ustvari nije do slave o proganjanju ljudi na vlasti (anonimna slava nije slava). Uostalom o njima osobno ni ne govorimo (ni CNN, ni ja ali ni ti)- nego o njihovom javnom radu. Svi oni koji su odabrali javne funkcije preuzeli su rizik kritika svog javnog rada, i ne trebaju im anonimne obrane, nego njihovi arumentirani javni istupi (jer su javne osobe). Dakle i ovo je nekonzistentno.

- Vrjednovati medije po objektivnnosti ili nekorektnosti je proizvoljna stvar, koja ovisi samo o osobnim procjenema (mojim, tvojim, CNN-ovim ili bilo čijim). O njima najbolje sude njihovi čitatelji ili oglšivaći, već od čega preživljavaju. Citiranje članka u Indeu nema veze s činjenicom na koju se navodi. Ja ću npr. uzeti neku vijest, odmjeriti je i po potrebi upotrijebiti bez obzira na to što netko drugi o mislio o novini iz koje je uzeta - ta radi se o vijesti a ne o proizvoljnim komentarima. Suditi o nečijem komentaru samo po naslanjanju na neke činjenice u tebi nedragi medijima je također nekonzistentno.

- Taj Gašparac je vjerojatno bio sporan, i ja vjerujem da je bio sporan, i nije čudo da je sporan, jer očito plliva protiv sustava. Lako je moguće da je možda iskoristio ovo kako bi nekome napakostio, ali je pokrenuo stvar koju je sada teško zaustaviti, jer policija, odvjetnik i sud ne mogu proces zaustaviti samo zato što je netko suspendiran radi nekih drugih stvari. Ako je počinio tolika prijestupnička djela, koja mu se stavljaju na dušu, policijski sustav ih je trebao ranije rješavati, a ne kad je podnio prijavu protiv Thompsona. Ako je jedan nepodobni policajac ovako zeznuo policijski sustav i doveo ih u probleme, onda je to opet loša slika tog sustava. Zato je paušalna obrana djelovanja policije u ovom slučaju posve nekonzistentna.

- A kad se uzmu u obzir sve (ne)konzsistentnosti koje si upotrijebio gore pokušavajući oponirati CNN-u - onda ovaj zadnji stavak (kojeg neću ponavljati) isto se tako može primijeniti na tebe samoga, i to u obrnutom smislu.

Tko je glasao

Prije nekoliko dana saznali

Prije nekoliko dana saznali smo da je Primorac odlučio pojačati tim za vlastitu promociju, pa će tako u uredu za odnose s javnošću pri ministarstvu raditi čak šestero ljudi koji će brinuti o imageu Zorana Primorca u medijima.
Potkrala ti se greška. Teška. Zoran nije Dragan. I u tagove si stavio Zorana Primorca. Ne vrijeđaj čovjeka, osvojio je 30 medalja na velikim natjecanjima, a ti ga stavljaš u ovo društvo.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ispravljeno...

Ispravljeno...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci