Tagovi

Nekoliko 'pravih' pitanja predsjedničkim kandidatima, ali ne u stilu a'la ramljak

Ovih dana u medijima su in pitanja Danice Ramljak koja je postavila Kolindi, a sada i Josipoviću. Uopće nemam problema s tim što je gospođa Ramljak postavila neka pitanja Kolindi, ali me zaista čudi da su ta pitanja dobila toliku medijsku pozornost.

Prvo stoga što njezina pitanja i Kolindi i Josipoviću su pseudopitanja, irelevantna po svome sadržaju, i uopće ne pogađaju bit problema koji općenito muče ovo društvo. Zar nju zaista 'brinu' te teme? Ok. Nije problem.
Drugo, zašto su naši djelomično slobodni mediji toliko prostora prepustili natezanju oko ove problematike, koja je zapravo kamilica u usporedbi o čemu bi se i na koji način trebalo i pitati, i raspravljati i govoriti? Oba odgovora su međusobno povezana: sve je to isti krug, sve je to simptom koji nam na svoj način govori o trenutnom stanju u društvu, ali i o budućem: kozmetičke promjene, šminka koja želi maskirati kancerogeno tkivo. Umjesto kemoterapije i invanzivne operacije, Hrvatskoj dr. Ivo, dr. Milan i Kolinda propisuju strogo mirovanje.

sljedećih nekoliko pitanja postavio bih Josipoviću i Kolindi, ali budući da nisam bivši ravnatelj instituta, te da nemam facebook profil, izgleda da nisam kandidat da očekujem bilo kakve odgovore. Ali, oni koji znaju uvjeravaju me da je u rješavanju nekog problema ključno postaviti prava pitanja.

1. Gospođo Kolinda, kako komentirate plagiranje diplome vašeg političkog tajnika Milijana Vase Brkića? Smatrate li da je u redu varati i krasti intelektualno vlasništvo, te se nakon što ste uhvaćeni na djelu praviti bahati i, ne ispričavši se, nastaviti obnašati javnu funkciju pretendirajući biti nešto u politici?

2. Gospodine Josipoviću, zašto ste čekali kraj mandata da pokrenete inicijativu promjene Ustava? Tim više, jer vam je očito jasno gdje leže poteškoće u hrvatskom društvu, a uopće niste istupili, pa ni namrštili se na brojne, svakodnevne, uporne pogreške vlade iz čije ste stranke potekli. Postavljaju vam pitanje da ocijenite rad vlade. Ne znam zašto. Vi ste ju već ocijenili prema principu: tko šuti - odobrava.

3. Gospođo Kolinda, slažete li se sa stajalištima vaše stranke koja je protiv preferencijalnog glasovanja? Ako ste protiv toga stajališta, hoćete li insistirati da njegovom uvođenju? Nadam se da se pri ovome odgovoru nećete sakriti iza floskule da promjeni izbornoga zakona treba pristupiti studiozno, a ne parcijalno.

4. Gospodine Josipoviću, smatrate li tzv. vatikanske ugovore nepravednima, te hoćete li pokrenuti inicijativu njihove promjene? Jesu li država i crkva dovoljno institucionalno razdvojene da se može reći da je Hrvatska sekularna država?

5. Gospođo Kitarović, kako komentirate sudski utvrđenu krivnju HDZ-a za izvlačenje novca za stranačke potrebe u aferi Fimi-medija? Treba li takve stranke zabraniti?

6. Gospodine Josipoviću, treba li vlada kojoj BDP pada 12 kvartala za redom podnijeti ostavku? Ako ne, koji su uvjeti potrebni da bi vi kao predsjednik neku vladu pozvali da odstupi?

7. Gospođo Kitarović, priznajete li pravomoćne sudske osude generala Mirka Norca, Tihomira Blaškića i Darija Kordića?

8. Gospodine Josipoviću, zašto se niste zauzeli za hrvatskog građanina Veljka Marića koji je za kazneno djelo na tlu RH, u kojem su sudjelovali građani RH, osuđen i kaznu izdržava u Republici Srbiji? smatrate li da je to u skladu s međunarodnim pravom?

Ne da mi se više pisati. Ovo je dovoljno.

Pozdrav svim građanima, ma gdje bili.

Komentari

ovo pod 4. se rješava

ovo pod 4. se rješava josipovićevim ustavnim promjenama


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Ivo Josipović bi rušio Hrvatski ustav pomoću Krajinaša!

Josipović i njime i političkim partijama instrumentalizirani Ustavni sud su protiv Ustavnih promjena za kakve je potpisalo 650 000 građana RH, a on sada liemjerno nudi neke "svoje" ustavne promjene.

Što hoće -bianco pravo da mijenjaj hrvatski ustav po svojoj volji, tako da zaobiđe građane u RH i isto ostvari pomoću glasova Krajinaša i ostalih izbjeglih Srba?
Ovo ej jeaje , ustvari, napad na Hrvatski ustav, pomoću glasova Krajinaša i izbjeglih iz RH, koji ne mogu potpisivati za refeendum u RH, jer nisu u 10% birača u RH!

Lukavo i podlo, a usmjereno protiv Hrvata i Katoličke crkve, sa saveznicima iz Srbije- izbjeglom pobunjenom manjinom!

Nema to pravo nitko , pa niti on, a izbori nisu mjesto na kojima se dobiva odobrenej za Ustavne promejne-što bi Josipović manipuliranjima htio osvojiti., a pogotovo uz podršku fantomskih pola milijuna birača kukuriku opcije!

Josipović bi određivao narodu suprotno od onoga što narod želi, a traži od toga naroda glas!?

Gdje je točan broj birača?

Očito lažne birače kukuriku misli zlouporabiti u korist Josipovića, a onda on želi otvorene ruke da radi protiv ovoga naroda- kao glasujući na izborima za nejga glasovali ste za ukidanje Vatikanskih ugovora.

Zato je taj čovjek preopasan za hrvatsku demokraciju- protiv je narodnih referenduma, a svoju (zlo) volju bi narodu nabacivao, pokušava je izigravati, čak i pri samim izborima za predsjednika, jer kao predsjednik to nije mogao ostvariti.
Preopasan je za RH, jer pokušava uz pomoć pobunjene manjine rušiti Ustav RH i međunarodne ugovore RH

Ako želi mijenjati ti Ustav neka zatraži referendum od Vlade, a ne da protiv Hrvatskoga ustava i naroda iskorištava glasove krajiških pobunejnih Srba, koji žele da preko hrvatskih zakona nametnu RH svoju volju.
Podlo i opasno po RH!

Izvršio bi protuustavni puč preko izbora!

Birački popis još nije sređen, a bliže se izbori- Kukuriku si očito želi ostaviti mogućnost varanja na ovim izborima!

Mislim da to ostali predsjednički kandidati i hrvatska javnost ne smiju prihvatiti!

Tko je glasao

"Mislim .." da sam glupa i zatucana ali ne kužim koliko!

@ppetra s kim ili čim ti to misliš?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

A zašto si ti tako prljav i nakazan iz dana u dan?

Sram te bilo, sram bilo i tebe i tvoje roditelje što te tako prljavog i ogavnog neodgojiše. Ti bi i svoga brata izdao i pljunuo kakav si gnoj, ups, već jesi. Užas od nekaraktera. Srami se.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

@laganini da si sve to

@laganini da si sve to naslovio na ppetru imao bi pogodak u sridu

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Dobar opis gospođe zrakomlat!

Zrakomlata, upravo si takva kakvom se opisuješ!

Koliko god bila bezobrazna, nametljiva, odurna, ne možeš me potaknuti da budem nalik tebi, jer sam kulturna , pristojna i dobra osoba, a i plemenita sam roda, za razliku od tebe- zla zrakomlatarko!

Tko je glasao

@ppetra za istinu koju si

@ppetra za istinu koju si izrekla dadoh ti plus!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Gospođo zrakomlata: Koliko

Gospođo zrakomlata:

Koliko god bila bezobrazna, nametljiva, odurna, ne možeš me potaknuti da budem nalik tebi, jer sam kulturna , pristojna i dobra osoba, a i plemenita sam roda, za razliku od tebe- zla zrakomlatarko!

Tko je glasao

"i plemenita sam roda,"

@ppetra znao sam ja da ćeš se ti prije ili kasnije pozvati na svoje pleme i sjeme iz šumadijskog zavičaja!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Cijenjena gospođo zrakomlatarka:

Gospođo zrakomlata:

koliko god bila bezobrazna, nametljiva, odurna, ne možeš me potaknuti da budem nalik tebi, jer sam kulturna , pristojna i dobra osoba, a i plemenita sam roda, za razliku od tebe- zla zrakomlatarko!

Tko je glasao

jučer je Sinčić imao svoj

jučer je Sinčić imao svoj predstavnički nastup na HRT. Ti si sam napisao dnevnik o Sinčiću, kao alternativnoj alternativi, a sada nemaš za njega nikakva pitanja. Da li to znači da si odustao od Sinčića?
Inače, gospodin Josipović i gospođa Grabar Kitarović su stranački ljudi. Njih ne možeš pitati ništa što izlazi izvan stranačke retorike i što već nisi čuo od MIlanovića ili Karamarka. Stranke ih kandidiraju i vode im kampanju.
Oni su, uključivo i Kujundžić, kako bi Ameri rekli "game players". Jedino Sinčić nije stranački igrač, ali on nema šanse upravo zbog toga jer nije stranački game player.
Karamarko im je reakao sve o što o njima misli kad je izjavio da po njegovom mišljenju predsjednika treba birati u Saboru. S njime bih se složio u malo stvari, ali u ovoj se svakako s njim slažem. S obzirom na ustavne ovlasti Predsjednika Republike najbolje je predsjednika, ili predsjednicu, birati u Saboru.

Tko je glasao

I to na

doživotno, da se ne muče svakih pet godina! :)

Tko je glasao

"Predsjednika Republike najbolje birati u Saboru"

Time bi se uštedjeli troškovi izbora i izbjegao cijeli ovaj cirkus i laklrdija koju izvode ovi cirkusaneri a narod htio to on ili ne mora platiti!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Hm

A kaj ti misliš da nam trebaju dva predsjednika Sabora od kojih je jedan kakti predsjednik države? Povećanje ovlasti (ali ne preveliko! ) predsjednika opravdava njegovo neposredno biranje ,Nemrem vjerovati da bi ti radije za premijera vidio Karamarka a za predsjednika njegovog Vasu ?! Takav način izbora ,s kojim bi se ti složio , izbacuje iz igre konstruktivnu opoziciju što ne bi bio neki napredak .(Mada ,moram priznati, nisam, bar do sada, imao prilike vidjeti usklađivanje stavova pozicije i opozicije oko bitnih pitanja već samo svađu oko bitnih pitanja ! )
Sve ove godine,a dosta ih je već prošlo, smo svjedoci potezanja konopa ili susretanja na brvnu, te djetinjastog nadmetanja koje ne koristi narodu koji ih je birao već samo postotku gledanosti TV kuća!

vojko27

Tko je glasao

"misliš da nam trebaju dva predsjednika Sabora "

@vojko27 mislim da ne razlikuješ funkcije predsjednika Sabora i predsjednika države Funkciju prvog među jednakima i funkciju fikusa! Naravno drugo je pitanje što u hrvatskom saboru na završavaju istinski predstavnici naroda već stranački potpuznici i ljigave hijene pa bi time i biranje predsjednika države bilo nastavak stranačkog kupleraja i nagodbenjaštva a ne demokratska procedura izbora po uzoru na demokratski uređene države

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Tek nakon biranja ljudi "s imenom i prezimenom",a ne laktovima

S ovime biranjem predsjednika u Saboru, može se početi tek kada zastupnici Sabora budu birani imenom i prezimenom, a ne partijskom listom koju sastavljaju predsjedništva partija.

Uz totalno odsustvo istinskoga biranja svojih zastupnika, sada bi narodu ukinuli i neposredno biranje Predsjednika.
Prije toga bi trebalo zakonima osigurati slobodu javnih medija, jer sada je preveliki utjecaj medija na same izbore: jer ne daju informacije, nego upravo oni vode prave kampanje za svoje kandidate.

Kada Karamarko bude biran imenom i prezimenom i svi ostali iz njegove i ostalih stranaka , onda će biti dostojni da u naše ime biraju Predsjednika. Do tada neka se privikavaju an demokraciju i ostave Ustavni sud na miru , a ne da ga potežu marionet- nitima kao njihove lutke:
http://pollitika.com/prica-o-lutkama

I Ustavni sud moramo maknuti iz njihove vlasti-a to je moguće samo "izborom ljudi s imenom i prezimenom" i još treba dati pravo narodu da ga raspušta referendumom nakon skandaloznih političkih odluka u kojima se srozava do čuvara lika i (ne)djela apartčika Račana i suradnika mu druga noćne ptice, odnosno do brojača birača u RH,- iako nema nikakvih instrumenata za to osim osjetila za ravnotežu- poremećenih partijskim niveliranjima!

StarPil druka za Josipovića, a Vilibora koristi samo kao dobar alat!
Zato je i izmišljen-za jednokratnu uporabu, kao i Vidošević, Primorac,...Rude,
Gdje su ti svi emdiji koji su popa Grubišića izdizali za prošle izbore?

A malo o prelijevanju i posuđivanju potpisa- nikome ništa. Mediji skinuli sumnje sa Vilibora, a o Grubišići i Rudeu gotovo ništa.
Kako je moguće da svaka stranica potpisa nije ovjerena za kojega je kandidata, tako da nema muljanja potpisima?

Tko je glasao

Za Sinčića

Glasat ću za Sinčića. Bez obzira koliko on osvoji postotaka na izborima. Nema šanse da ću glasati za SDP-ovskoHDZ-ovskoHDSSB-ovske kandidate. Iako mi ostaje sramota, iz ove perspektive, što sam bio kratkotrajni član HDSSB-a.

Petar Macut

Tko je glasao

daleko je Osijek - vijesti sa HRT-a

Na Hrvatskom radiju jutros se trebao predstaviti predsjednički kandidat Ivan Sinčić. No, Sinčić nije došao u osječki studio HRT-a.(18.12.2014)

Na HRT4 trebala se predstaviti predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, no zbog ugovorenih obaveza nije došla (17.12.2014)....

čudna kampanja, kandidate ne zanima predstavljanje na radiju i televiziji

Daleko je Osijek za čovjeka koji želi biti predsjednik države, to je jasno, ali me čudi gđa Grabar Kitarović, koja propušta termin na HRT4.

Tko je glasao

Kolinda je kandidatkinja sa svojom TV

@hlad

Kampanja je ovaj put dobila novu dimenziju – kandidata sa svojom TV.

Ekipa Kolinde Grabar Kitarović  na stranicu  adrese www.kolinda.tv ( Kolindina televizija) postavlja snimke skupova podrške, njezine snimljene izjave po raznim krajevima domovine i bližeg inozemstva te ostale priloge.

Kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović je, osim uobičajenih predizbornih klipova postavila i svoj 8,5 minutni magnum opus - film pod naslovom 'Kolinda: sjećanja'.

Vrijedi pogledati ako ne zbog samog sadržaja ono zbog uvida u to kako tehnologija, oprema i malo malo umijeća može omogućiti da takvog kandidata ne zanima gostovanje na terminima radija i televizije, posebno lokalnih.

Zrinka Pavlić novinarka Tportal.hr je napisala zanimljive dojmove o filmu ‘Kolinda: sjećanja’.

Tko je glasao

pregledao sam, sve sama

pregledao sam, sve sama lakirovka, nema interakcije, ne može se komentirati i postavljati pitanja. Osim toga, za stranice s tako puno video sadržaja treba i malo bolji kompjutor i brzi internet, a toga kod nas ima uglavnom u većim gradovima.
Mislim da je izborni stožer napravio pogrešku u procjeni, ako misli da individualna stranica može supstituirati nacionalnu televiziju.
Kandidatkinja Grabar Kitarović nije imala ništa protiv video priloga na nacionalnoj televiziji "Jedan dan s kandidatkinjom", ali se ipak nije pojavila u direktnoj emisiji.
To je svakako neobično. Svi na svijetu se bore za naklonost televizije u predizbornim kampanjama. Internetske stranice i društvene mreže su dobar dodatni alat, ali televizija je još uvijek nepobjediva u direktnim prijenosima.
Tim više što je gospođa s televizije zadužena za predstavljanje kandidata do sada bila vrlo umjerena i bez osobito provokativnih pitanja.
Ali mislim, stvar je jasna. Predsjednički kandidati su stvarno stranački kandidati, jer im stranke vode kampanju i plaćaju troškove kampanje. U direktnim emisijama mogu lako doći u delikatne situacije da kontriraju svom šefu stranke, a onda izlaze iz okvira koje je stranka zamislila za kampanju. Zato je zapravo bolje za njih da se kampanja vodi po načelu "...ista meta, isto odstojanje", i da se ne dolazi u rizične situacije.

Tko je glasao

Kukuriku -televizija tzv,HRT, već odavno nije javna,već režimska

Budući da je HRT- Kukuriku televizija, a njihov je kandidat Josipović, eventualno ih Kolinda može počastiti jednim svojim dolaskom.

Tko je glasao

Ruski rulet

Glasat ću za Sinčića.
Ma i meni je to palo na pamet, no što ako iz takve zafrkancije se desi da imamo finale 2K: Kitarović kontra Kujundžić?
Još ako tome dodamo ovo:

Americi "prijeti" i treći Bush

javljam se dobrovoljno za prvu misiju koja ide na Mars.

leddevet

Tko je glasao

Kroz sve partije do Instituta Ivo Pilar

Iako mi ostaje sramota, iz ove perspektive, što sam bio kratkotrajni član HDSSB-a.i HSP-a, i HDZ-a, ... gdje god je to trebalo SDP-u, pa zato sada za njihove potrebe izdižeš Vilibor-pilence!

Tko je glasao

narod kaže dupe-glava ili iz lude jame ludi vjetar puše!

@ppetra kada čitam ovakve komentare siguran sam da kod tebe ni transplatacija stranjice na mjesto glave nebi izazvala nikakve promjene na gore!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Cijenjena gospođo Zrakomlata:

Gospođo zrakomlata:

koliko god bila bezobrazna, nametljiva, odurna, ne možeš me potaknuti da budem nalik tebi, jer sam kulturna , pristojna i dobra osoba, a i plemenita sam roda, za razliku od tebe- zla zrakomlatarko!

Tko je glasao

"plemenita sam roda, za razliku od tebe- zla zrakomlatarko"

Ja sam vaša Kolinda žena iz naroda!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Bio sam član HSP-a, koje mi

Bio sam član HSP-a, koje mi je u biti ostalo u ok uspomeni, jer sam stekao nekoliko prijatelja za cijeli život. Iako sam i u HDSSB-u neke prijatelje, HDSSB mi je ostao u lošem sjećanju, zbog njihovog odnosa prema člaovima stranke općenito. Uostalom, to će pokazati rezultati sljedećih izbora.

Ali, i jedni i drugi su mi skupa zgadili stranačku politiku, tako da sam se toga dijela aktivizma ostavio.

Član HDZ-a nisam nikada bio, a niti ću biti.

A ja sam sretan čovjek što radim u Institutu Ivo Pilar i što upravo dovršavam doktorat te ću za koji mjesec postati dr.sc. Kada to postignem, pohvalit ću se i na ovome mjestu na kojem sam napisao mnogo političkih komentara, analiza, opservacija.

Glasajte po savjesti, sve ostalo je manje bitno.

Petar Macut

Tko je glasao

"Glasajte po savjesti,"

@StarPil glede lošeg izbora mislim da po "savjesti" glasuju samo oni koji su savjest prodali za Judine škude! Nažalost tvoj kandidat među ove tri hijee nema nikakve šanse!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Kada si već sve napisao, još

Kada si već sve napisao, još samo napiši jesi li u rodu s ratnim zločincem Đorđem Macutom iz Vukovara!

Tko je glasao

ah

šta drugo očekivati od arkanove prilježnice nego da broji krvna zrnca... prostojna, kulturna, šta'no još, ppppetra :P
profesor

Tko je glasao

Kaznena odgovornost i pritužba @mraku

ta drugo očekivati od arkanove prilježnice mislim da je ovo sasvim dovoljno za tvoju kaznenu odgovornost, a uputiti ću i zahtjev @mraku da te banira.

Pripremi barem jedan dokaz da sam ikada došla u kontakt s tim zločincem!

Možemo imati različita mišljenja, podmetati,..., ali došao si u zonu kaznene odgovornosti: napisati izjavu da je osoba koja piše pod ppetra, (samo zato što ti se ne sviđa njezino poštivanje DR, hrvatskih branitelja, RH, svojih hrvatskih korijena i isto takvih korijena devedesetak posto građana RH, te osoba koja cijeni i uvažava ulogu KC za hrvatski narod, što te nazove "blatiteljem DR", jer si aktivno gradio nepostojeći ZZP tim ljudima i jer im to i dalej radiš blateći prvoga hrvatskoga predsjednika i hrvatske branitelje) - "arkanova priležnica" hje nešto sasvim drugo!

Tko je glasao

Što se živciraš ppetra? Pa bar za profesora svi znaju da je

rogonja, čak i on to zna... hahaha... Zato ti on mrzi i pokušava sve žene uvrijediti. A ima toga o "njevom profesorčiću", no polako, malo po malo ćemo razotkrivati.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Zaslužio je ban!

Ne mogu me iživcirati takvi tipovi, nego samo, mrtvo hladno tražim da ga mrak sankcionira, jer gadi ovu stranicu svojim vulgarnostima i spušta razinu komentiranja na nivo prostaka i bijesnih , kulturom i odgojem zapuštenih osoba.

Tko je glasao

@ppetra pa taj se još nije

@ppetra pa taj se još nije rodio tko bi s spustio ispod tvoje razine bijesa, kulture i odgoja

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Gospođo zrakomlataralko

iskreno mi je žao zbog svih vaših frustracija koje vas potiču na bijes, mržnju, zloću, ali otkako znam kojemu društvu pripadate, jasno mi je otkuda to sve izvire-iz frustracije partije koja cijelo svoje vrijeme postojanja radi po korijenima koje je Šešelj, priajtelj vaše prijateljice, spominjao.

Vaša druuga i njeni korijeni su vaša inspiracija i zato su vaši motivi sasvim opravdani: mržnja na RH, mržnja na F.Tuđmana, mržnja prema hrvatskim braniteljima, mržnja prema Vukovaru,.....ali i jedna velika nezaboravljena ljubav: prema YU i KPJ/KPH te "ljubičici bijeloj" i "plavoj" koja vam je ranila srce u nevinoj vam mladosti i usadila ljubav prema jednome od najzaslužnijih totalitarnih zločinaca Europe.

Ne stidite se gospođo zrakomlat, ta i danas ima toga da se mlade nevine djevojke, kakva ste očito bial prije komunizma, zaljubljuju u serijeke zločince, pa ste vi samo bili napredniji od ostalih.

Gospođo, znam da vam je teško otkako vam je propalo obećanje vaše ljubavi iz nevinih djevojačkih dana, koja vam je obećala da Sava neće nikada teći uzvodno.

Nije niti čudo što vas svako spominjanje dr. F. Tuđmana tako strašno peče.

Iskreno suosjećanje.

Susosjećam premavama "koleginice", i zahvaljujem na uljudnim riječima-gospođo cijenjena zrakomlataralko-a ako si počela slaviti naš katolički blagdan Božić, mogu ti poslati par recepata za kolače.(((

Tko je glasao

@ppetra što više laprdaš to

@ppetra što više laprdaš to je prepoznatljiviji rukopis beogradskog pašaluka!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

nitko niti blizu nije zagadio

nitko niti blizu nije zagadio pollitika.com kao što to činiš ti šireći hrvatski šovinizam a sve u službi velikospskih interesa.

Tko je glasao

Komunistički ocrnjuje , bez iti jednoga dokaza!

Dokumentiraj citiranjem koje rečenice. Tebi je očito šovinizam zločincima reći da su zločinci, ZZP-ašima da su gradili ZZP i svoju državu vukli po blatu, iako je bila najčasnija pri oslobađanju svoga teritorija- na sviejtu.

Pa kada već tako govoriš napamet-: daj koji citat da vidim što je tebi hrvatski šovinizam.

Možda tražiti ravnopravnost Hrvata s pobunjenom manjinom koje je ,u vlasti, deseterostruko više nego u stanovništvu?
Nije to hrvatski šovinizam, nego posljedice velikosrpskoga plana Memorandum2-osvajanja političkih instituciaja RH od strane pripadnika iz nekada pobunjene i terorističke nacionalne manjine-Srba i njihova šovinizma prema Hrvatima i RH!

Možda zalaganje za nenagrađivanje za zločine nad Hrvatima?
Nije to hrvatski šovinizam, nego civilizacijske norme koje veliksrpski šovinisti ne priznaju Hrvatima,

Svakako da je ZZP-ašima i "poduzetnicima na partijski kukuriku-pogon" problem demokracija, pa po komunjarskim običajima Hrvate prozivaju šovinistima.

Još da im daju prilike za postupanja kao u komunističkoj diktaturi!?

Tko je glasao

Problem s velikosrbima smo

Problem s velikosrbima smo riješili 1995 za duže vrijeme, a sadašnje sotoniziranje srpske manjine koja živi u Hrvatskoj , a što ti uporno i svakim svojim komentarom radiš, i koja zbog svoje malobrojnosti ne predstavlja nikakvu prijetnju za stabilnost RH je hrvatski šovinizam , a ti si njegova najveća zagovornica na ovom portalu.

Od hrvatskog šovinizma u Hrvatskoj nitko nema koristi već uglavnom štete jer srpski šovinisti poput Šešelja i sličnih djelovanjem hrvatskih šovinista opravdavaju svoja djelovanja na zaštiti srpske manjine kojoj nikakva zaštita u stvarnosti ne treba, ali hrvatski šovinisti pomažu srpskim šovinistima da se stvori klima ugroženosti Srba u Hrvatskoj.

Dakle sve što rade hrvatski šovinisti poput tebe i sličnih ide u prilog i na korist srpskim šovinistima , kao da vas Šešelj plaća, a stvarate pshihozu straha među ljudima koji nam ni na koji način ne mogu biti prijetnja.

Zbog toga si zadnje hrvatsko šovinističko smeće ništa bolje od sličnog srpskog smeća

Tko je glasao

Jadni etiketar , bez i jednoga dokaza etiketira kao "komunjara"

Zbog toga si zadnje hrvatsko šovinističko smeće ništa bolje od sličnog srpskog smećanisi u stanju navesti niti jedan dokaz., a etiketiraš i bjesniš na kulturnu i pristojnu, strpljivu osobu poput mene i nazivaš me smećem.

Savršeno si jadan., a i mi što uopće imamo takve zle, neobjektivne, nepravedne i podmukle osobe-sklone etiketiranju bez ikakvih dokaza.

Valjda ti je j ISTINA o srpskoj agresiji na RH šovinizam.

Kako samo govoriš da smo "problem s veliksorbima riješili 1995.", a naš se Predsjednik ljubi s velikosrpskim četničkim vojvodom Nikolićem, za kojega B-92 izjavljuje kako je ubio 15-ak hrvatskih ljudi iz Antina, a isti nekoliko puta izjavljuje "Vukovar je srpski!", dok se četnički vojvoda i zločinac iz Haaga hvali prijateljstvom s našom MVP i njenim četničkim korijenima- po majci!
Je li to normalna tvrdnja normalnoga čovjeka- da smo se 1995. riješili velikosrpstva, kada nam je tek Meronova presuda skinula velikosrpsku omču oko vrata, oslobađanejm genrala.

Ali ne i uništila velikosrbe koji s da memorandumaše i napadaju Vukovar i Hrvate agresijom iznutra- kroz institucije hrvatske države i političke partije u kojima su nakupljeni!
Svakako da nije!

Što je, acinume, smatraš ga šaljivdžijom, pa njegove riječi ne uzimaš za ozbiljno, niti Josipovićevo plaženje po srpskome dvoru i Regiji i nakon takvih izjava, iako je on (vojvoda Nikolić)srpski predsjednik, srpski terorist koji eje ratovao u našemu Antinu?

Što nakon toga zaključiti o tebi?
Ako si njihov , razumljivo je, ali ako nisi onda ipak jesi ono što ne želim niti imenovati, jer je puno gore od onoga što čistim komunjarskim etiketiranjem pripisuješ meni.

i podržavaš ćirilične napade na Vukovar- Što bi se zamjerao svojim partijskim hraniteljima koji bi baš Vukovar trpali u srpsku interesnu i kulturnu sferu?

Oni su strpljivi: mic-po mic- evo Nove republike srpske, pa bi malo Vukovara, pa malo....

ali hrvatski šovinisti pomažu srpskim šovinistima da se stvori klima ugroženosti Srba u Hrvatskoj.Evo njega opet o ugroženim Srbima, koji valjda imaju samo 50% hrvatske vlade i svih političkih institucija u RH.
Sada su u RH ugroženi Hrvati, čak i HRVI koji prosvjeduju već 2 mjeseca, a ti pričaš o ugroženim Srbima, jer se takvima osjećaju zbog gubitka rata, a onda ZZP-a, pa zato memorandumaše i podmeću ovo s Vukovarom, pa cmizdre i sline za zločinačkom Srbijom kojom vladaju zločinci koji su ratovali u RH.

Od hrvatskog šovinizma u Hrvatskoj nitko nema koristi već uglavnom štete jer srpski šovinisti poput Šešelja i sličnih djelovanjem hrvatskih šovinista opravdavaju svoja djelovanja na zaštiti srpske manjine kojoj nikakva zaštita u stvarnosti ne treba, ali hrvatski šovinisti pomažu srpskim šovinistima da se stvori klima ugroženosti Srba u Hrvatskojmi smo pobijedili u ratu i dat ćemo Srbima kao i drugi narodi u EU svojim manjinama, dvojezičnost nakon 50%, a u Vukovaru nikada!

Ako bi se opet povampirili (gdje i tko) imamo svoju državu i možemo se braniti, a i u NATO-u smo, ne bojimo se mi njih i ne trebamo biti kuš zbog njihovih frustracija! Bilo bi im bolej da se konačno ispričaju za sva zla koja su činili po RH, a ne da još budu i bahati, kao ti acinume i etiketiraju i podmeću svoju ugroženost, ako im se ne osigura povlaštenost.

Srbima je isticanje hrvatskih nacionalnih interesa šovinizam, jer se oni nikako ne mogu odreći svojih primisli o njihovom pravu na patronat nad RH.

Odskakući, ako ti se ne sviđa naša hrvatska Domovina, imaš rezervnu, a mi imamo samo ovu svoju RH, u kojoj ćemo biti svoji na svojoj zemlji i slobodni od ostataka onih koji nas vuku svojim zločinačkim zemljacima, a mi smo ipak u EU- u drugome kulturnome,civilizacijskome i vjerskome okruženju u kojemu laž nikada ne zauzima mjesto kao kod njih.

Jadan si jer nisi u stanju napisati niti jedan "šovinistički citat" , a prozivaš me hrvatskim šovinistom po recepru iz sedamdesetih, nakon Karađorđeva.

Valjda je tebi istina o srpskim zločinima hrvatski šovinizam?

Očito je- pa ljudi su samo ubijali tamo-vamo po RH, klali djecu i žene, trpali u masovne grobnice, u logore po Srbiji- i sada neće reći za njih nekoliko stotina, jer ne žele platiti ratnu odštetu, a ovi domaći hrvatski Srbi ih nastoje zaštititi od te obveze, jer više brinu o otadžbini, nego što vole RH i žele njenim ljudima da od zločinaca naplate odštetu za zla koja su im unjihovi zločinački zemlajci i rođaci Krajinaši činili!

Etiketiraš kao najgora komunjara-bez ikakvih dokaza- iz čiste ideološke mržnje i frustracije porazom tvojih Krajinaša i ZZP-aša.

Jadno!
Bez ikakvih argumenata.

Tko je glasao

"Odskakući, .............."

@ppetra daj prestani se busati u ta rahitične prsa i prodavati muda pod bubrege! Još ti se nije ugasio čik u harkanjskom i mikenskom egzilu!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Svaki tvoj komentar je dokaz

Svaki tvoj komentar je dokaz tvog šovinizma pa tako i ovaj. Ja nikada ne bijesnim niti se ljutim. Jako sam smiren tip .
Na ovom portalu ima nekoliko osoba koje se bave etiketiranjem svih onih koji se usude nešto kritički uputiti prema njima i njihovim stavovima koje ovdje iznose. Ti si prva zvijezda etiketiranja na ovom portalu uz značajnije stvaraoce po tom pitanju @Feniks , @Ljubo , @krsnik pa ti svremena na vrijeme odgovorim istom mjerom kao i njima i svaki puta se oni koji najviše etiketiraju naljute kad se njih etiketira. Kao što je i sada slučaj.

To što ti pišeš nema nikakve veze s ISTINOM o srpskoj agresiji na Hrvatsku već je to najgori hrvatski šovinizam zbog sitnih , za tebe, interesa a mogućih velikih interesa za HDZ ako ponovno dobiju koncesiju na lopovluke u RH.

Da probleme s velikosrbima u RH smo riješili 1995. Naravno ti s time nemaš nikakve veze jer da nisu objavili u novinama i na tv ti nebi niti znala što se dogodilo , ali valjda zato misliš da imaš pravo poticati druge da se zakonima , provođenjem i neprovođenjem , iživljavaju na ostacima Srba u RH .

Vlasti u Srbiji i BiH (republika srpska) su velikosrpski nastrojene i na toj ideologiji su došli na vlast , ali velikosrpska ideologija u RH može uspjeti samo uz pomoć Srba u Hrvatskoj, a ti sve činiš da veliokosrbi iz Srbije uspiju u širenju velikosrpskih ideja u Hrvatskoj.

Sadašnja Vlada u RH ima više ratnika , branitelja, negoli sve dosadašnje Vlade RH zajedno i ti smeće jedno koje rata nisi niti vidjela te ljude optužuješ za velikosrpstvo, a sve samo zato što ne vode šovinističku politiku , koju ti zastupaš, prema ostatcima Srba u Hrvatskoj.

Vesna Pusić je iz ustaške familije. Otac joj je bio visokorangirani časnik u NDH , a kako ne vodi šovinističku politiku prema Srbima u očima vas šovinista je velikosrpkinja.

Meronova presuda je oslobodila generale i ništa više od toga.

Ti u ratu nisi ni sudjelovala niti pobjedila pa nemaš što niti davati niti oduzimati. Jedino što možeš je ovo što radiš širiti hrvatski šovinizam. Ja bih volio vjerovati da nisi na plaći Šešelja i sličnih velikosrba koji imaju potrebu za iste kao što su oni samo s hrvatske strane , ali sam poprilično siguran da si na plaći HDZ-a jer od ovoga što radiš malo profitira i HDZ kao i Šešelj a ostalo je još u HDZ-u sanaderovih novaca .

Ti se nemaš čega bojati ako i dođe ponovno do rata , kojeg jedino vi šovinisti u ovom trenutku možete izazvati a i to teško , nećeš u rovu završiti ti i tebi slični već ja i meni slični koji smo to radili 91-95 a koje ti , smeće jedno , ovdje etiketiraš kao velikosrbe ( skraćeno da ne nabrajam sve što ti u takvim prilikama pišeš).

Tko je glasao

"ali velikosrpska ideologija u RH" živi samo u glavi luđaka

@acinum velikosrpska ideologija u RH živi samo u glavi luđaka kao što je ppetra. Luđaka koji su podvili rep pred srbočetničkom aresijom i zločinačkom JNA i pobjeli glavom bez obzira! Kada su vidjeli da hrvatski domoljubi lome kičmu argesoru malo su zastali s povratkom, jer su im deutsche mark i privilegije izbjegličkog statusa suspendirali domoljublje i želju za povratkom u žarište sukoba odakle su pobjegli. S povratkom su sačekali par godina uživajući dok su drugi ginuli i proživljavali kalvarije. Uvjeren sam da su neke kao što je ppetra morali čak i protjerati. Danas ppetra i njoj slične ratne pobjegulje misle da je zaboravljeno gdje su bili kada se je ginulo, pa ajmo busati se u kukavička prsa i širiti šovinizam i netrpeljivost, jer to je jedino što ta bagra zna činiti! Siguran sam da ppetra nije tako glasna tamo gdje znaju tko je i što je, ali ovdje na pollitika.com laje na mjesec i svojim panegiricima i komentarima kao hijena širi nesnosni smrad oko sebe! Šteta je samo što veliki broj kolegica i kolega ne obraća pažnju na idiote koji promoviraju šovinizam i što minusima ne potapaju njihove panegirike i komentare i na taj način pokažu da pollitika.com nije smetlište kretenizma i šovinzma bilo kakvo tipa a najmanje tipa ppetre!!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

da uloži toliko energije u

da uloži toliko energije u neki posao umjesto štete koju čini ,šireći hrvatski šovinizam, Hrvatima i RH svi bi imali neke koristi.
Za neke bolesti još nisu izmišljene tablete a ni cjepivo.

Tko je glasao

Sve si razjasnio, a ponajviše zašto služiš kao ljestve

ali velikosrpska ideologija u RH može uspjeti samo uz pomoć Srba u Hrvatskoj, a ti sve činiš da velikosrbi iz Srbije uspiju u širenju velikosrpskih ideja u Hrvatskoj. Ne može- njih je bijednih 3-4%, a jedini problem su velikosrpske ljestve od hrvtaskih jugoslavena, ali da dođe do frker i oni bi bili u pravoj bežaniji!

U RH se nećemo ravnati po tih 3-4 posto Srba, nego po devedeset posto Hrvata. Ako si im ti voljan služiti- Hrvati nisu!

Vesna Pusić je iz ustaške familije. Otac joj je bio visokorangirani časnik u NDH , a kako ne vodi šovinističku politiku prema Srbima u očima vas šovinista je velikosrpkinja.Je sada je iz "ustaške obitelji>::
http://pollitika.com/psst-psst-psssst-muc-muc-psst-zaustavite-reuters
kao da si otkrio Ameriku, ali njena djela o njoj govore koje je naslijeđe prevladalo, a i britansko zalaganje za oca joj- poklonjena kuća u Londonu,....

Koja bi država držala takvu MVP s takvim obiteljskim naslijeđem i profesionalnom karijerom u kojoj se ističe optužba bivšega državnoga odvjetnika Ž. Olujića da nije niti maturirala!

A one priče o njezinoj diplomi- što DORH nije to istražio:
http://pollitika.com/vesna-pusic-zeljko-olujic-javno-sramocenje-drzave
dok selektivno odrađuje plagiranja diploma, magistarskih radova.

Etički sud RH podigao je opružnicu za veleizdaju protiv nje!, očito ne bez razloga, ali ti si slijep zbog vlastitih potreba!

Žena nema niti 3% podrške, a klatara se u Hrvatskoj vladi, i promiče velikosrpske interese i ponaša se kao MVP "Regije i Srbije"!

Ako si u toj njenoj strančici to te objašnjava u potpunosti!
Vjerojatno i jesi.

Rata neće biti, jer su tvoji pobjegli kada smo se malo naoružali, a sada nemaju Krajine , ali bi im ministarka i njena partija , te ostali kukurikavci rado dali Vukovar da imaju akkvo uporište u budućnosti!

Misliš li da bi se HV ponašala kao u DR, nakon svih događanja nakon DR?

Oni koji služe kao velikosrpske ljestve napadaju RH gore nego četnici u ratu- to je istina o njima i može ih biti sramota.

Za razliku od tvoje stranke HDZ ima domoljuba, a u tvojoj stranci ste svi samo velikosrpske ljestve kojima ste nam natovarili najgori teret- vi ste ti koji naše branitelje omalovažavate i svodite na rang agresorskih postrojbi.

Sramota me što uopće imamo takvih ljudi koji su toliko ideološki zatupljeni da su- velikosrpske ljestve, a ne ljudi! Koji pokvarenjaci- sada bi se pozivali na ustaške korijene- a iza je velikobritanska i majčina linija. Takve ljude bi svaka vlast držala dalje od bilo kojih položaja iz čistih profesionalnih razloga!

Ne pozdravlja nju Šešelj tek tako!

Mogao bi tako pozdraviti i ljude iz njene stranke- ta kvarnost u toj stranci-je zarazna- zato imate 1,2% podrške!- ljudi osjećaju zlo koje iz nje dolazi!

Koja smiješna stranka uhljeba i ljestava!
i zbog tvoga i vaših uhljebljenja naši branitelji moraju dva mjeseca prosvjedovati i biti u šatoru po ovoj zimi.

Da si njihov otišao bi k njima, ali ti služiš drugima i samome sebi.

Ne znam kako se opravdavaš pred sobom, ali povijest će se baviti takvima i pamtiti ih po lošemu!
Sada te shvaćam, imala sam prilike popričati s takvima iz te strančice- ispranoga mozga i u ulozi prečki na ljestvama za velikosrpske u politiku.

Tko je glasao

Da, Srba u Hrvatskoj je kako

Da, Srba u Hrvatskoj je kako ti kažeš bijednih 3-4% i zato ti cijelo vrijeme i govorim da na duže vrijeme ne preijeti velikosrpska opasnost u Hrvatskoj, a u tih 3-4% su uglavnom starci i nešto aktivnog stanovništva u istočnoj Slavoniji koji mogu biti podložni velikosrpskom uticaju.

I koja je svrha širenja psihoze straha od velikosrpstva kada i sama kažeš da i kada bi se svi Srbi koji sada žive u RH uključili u projekt Velike Srbije zbog svoje malobrojnosti ne predstavljaju nikakvu prijetnju.
Kada Srbi nisu prijetnja sada 25 godina poslije raspada Jugoslavije vi bi se obračunavali s Jugoslavenima koji su još jača snaga od Srba ima ih svega 176 najvjerojatnije umirovljenika.

Hrvatska ne treba provoditi diskriminaciju niti jedne manjine pa tako niti Srba , a upravo vi hrvatski šovinisti to radite bez ikakvog razloga i potrebe jer usuglasili smo se da Srbi nisu više nikakva prijetnja i nema niti jedan razlog da nemaju isti status i prava kao i Talijani, Mađari, Slovaci, Česi i dr.
Vama šovinistima je osnivanje Etičkog suda nešto a radi se o frustriranim ljudima željnih pažnje i uticaja bez obzira bilo u Jugoslaviji ili Hrvatskoj a kada je trebalo ni jedan pušku nije uzeo niti vidio rova izuzev na tv i u novinama. I oni bi sada nekom sudili.

Kako se HV ponašala u ratu ja to znam jer sam bio toga , a kako će se ponašati u mogućem budućem ratu to nitko ne može pretpostaviti jer će uvelike ovisiti o okolnostima i uzrocima rata.

U HDZ-u nema ni Hrvata ni domoljuba , izuzev nešto malo članova koji o ničemu ne odlučuju, radi se isključivo o kriminalcima i uhljebima.

Moram te podsjetiti da su svojevremeno "domoljubi" iz HDZ-a Karamarko, Đakić tj. kompletna HDZ-ova Vlada RH kao i svi zastupnici HDZ-a u Saboru RH htjeli donijeti odluku o ustrojstvo Zajednice srpskih općina u Hrvatskoj , osigurati im sredstva u proračunu RH za njihov rad tj stvoriti srpsku državu u Hrvatskoj.
Tada su šutili i odobravali takve postupke "domoljuba" i sadašnji članovi stožera za obranu Vukovara, članovi etičkog suda ( kako se šovinisti nazivaju), svi predsjednici braniteljskih udruga i njihovi članovi koji sada prosvjeduju.
Jedini tko se u Saboru RH usprotivio tom velikosrpskom prijedlogu "domoljuba" je bila Vesna Pusić pa su poslije i medijskog pritiska "domoljubi" odustali od tog prijedloga, a da je i ona šutjela kao vi "domoljubi" dobiše Srbi državu u Hrvatskoj.

I sada ti , smeće jedno šovinističko, nju optužuješ za velikosrpstvo.

Što se HNS-a tiče si u pravu radi se uglavnom o stranci uhljeba i poltrona a Vrdoljak će vrlo vjerojatno završiti u zatvoru kao mali Sanader.

Mene kao branitelja RH nitko niti ne omalovažava. Od RH nikada ništa nisam tražio , nisam ni dobio , a ni ne očekujem ništa , a kada bi se ovi uhljebi u vlasti iz svih stranaka malo više bavili funkcioniranjem države i stvorili bolje poduzetničke uvjete umjesto što se bave svojim privilegijama i privilegijama društvenih skupina koje ih podržavaju svima bi bilo bolje.

Ništa ti ne shvaćaš jer da išta znaš i razumiješ prestala bi širiti hrvatski šovinizam jer je za Hrvatsku jednako štetan kao i srpski šovinizam.

Tko je glasao

u tih 3-4% su uglavnom starci

u tih 3-4% su uglavnom starci i nešto aktivnog stanovništva u istočnoj Slavoniji koji mogu biti podložni velikosrpskom uticaju.Nisam u Hrvatskoj vladi vidjela baš srpske starce!

A dovoljan je samo 1 s polugama moći u vlasti i velikosrpskom ideologijom u glavi i evo gore opasnosti nego da ih je puno više postotaka. To upravo sada živimo i zahvaljujući tebi!

I koja je svrha širenja psihoze straha od velikosrpstva kada i sama kažeš da i kada bi se svi Srbi koji sada žive u RH uključili u projekt Velike Srbije zbog svoje malobrojnosti ne predstavljaju nikakvu prijetnju.
Kada Srbi nisu prijetnja sada 25 godina poslije raspada Jugoslavije vi bi se obračunavali s Jugoslavenima koji su još jača snaga od Srba ima ih svega 176 najvjerojatnije umirovljenika.

Koliko si ovdje gluposti nadrobio? Nije opasnost ratni sukob baš zbog malobrojnosti, i nepostojanja "srpskoga teritorija", nego zbog okupacije hrvatskih institucija vlasti i ministarstava, i jugo ,i velikosrpskim kadrovima. Ne napadaju srpski i jugoslavenski starci naš Vukovar, nego oni po hrvatskim institucijama -djeca tih staraca, i pokušavaju od Vukovara stvoriti što je bio Knin- područje za nove velikosrpske nasrtaje- iz Srbije. Svakome osvajaču, potrebni su "džepovi s njihovim sunarodnjacima"u zemlji koju žele osvojiti.

Upravo to nam sada radi ova tvoja vlast koja je uredila gdje god je stavila šape u stilu režima iz bivše države- od HRT-a, preko MUP-a, ostalih ministarstava,..., a ti i slični "branitelji iz rova" im držite ljestve u tim radovima! Zato forsira suradnju policija, suradnju oružanih snaga sa Srbijom, a ne Austrijom ilio Mađarskom, zato kadrovi iz te manjine ovladavaju tim resorima, zato Predsjednik koji podržava Regiju, a ti samo budi njihova ljestva-acinume, u rovu protiv bivših kolega iz rovova!

Hrvatska ne treba provoditi diskriminaciju niti jedne manjine pa tako niti Srba , a upravo vi hrvatski šovinisti to radite bez ikakvog razloga i potrebe jer usuglasili smo se da Srbi nisu više nikakva prijetnja i nema niti jedan razlog da nemaju isti status i prava kao i Talijani, Mađari, Slovaci, Česi i dr.Nismo se usuglasili:jer po hrvatskim političkim partiajma, po ostatcima u raznim službama upravo su sada najveća prijetnja samostalnoj RH, hrvatskoj demokraciji, a samo Lex Perković sve zorno prikazuje- osim zlonamjernicima poput tebe! Jedan s bombom opasniji je od tisuća bez oružja, a oni su sada te bombe jer drže polugfe vlasti u RH- koliko god da ih je malo među oniama bez bombi.

Hrvati su se usuglasili- njih 650 000 potpisalo je kakav status želi dati srpskoj manjini, a pred ostale milijune Ustavni sud, pod utjecajem tih velikosrpskih i jugoslavenskih elemenata u politici, bacio je velikosrpski balvan pred njih, a koji ćemo skloniti, ili izborima i udaljiti te političare, ili onako kako se čuva vlastita sloboda.

Bilo bi vam bolje da ne muljate na izborima, jer bolje da se HRT oslobodi izborima, nego rumunjskim scenarijem.

Vama šovinistima je osnivanje Etičkog suda nešto a radi se o frustriranim ljudima željnih pažnje i uticaja bez obzira bilo u Jugoslaviji ili Hrvatskoj a kada je trebalo ni jedan pušku nije uzeo niti vidio rova izuzev na tv i u novinama. I oni bi sada nekom sudili.I ti govoriš tako o ljudima koji su sudjelovali u Vladi nacionalnoga jednistva, dovukli RH do slobode i državnosti? jadniče! Tvoja puška bila je nula u odnosu na njihov doprinos. Tako govoriš o ljudima hrvatskim akademicima poput J. Pečarića., M-. Šeparovića,...

Velikosrpska prečka poput tebe ne misli, ona odrađuje i daje potporu velikosrpskim političarima.

U HDZ-u nema ni Hrvata ni domoljuba , izuzev nešto malo članova koji o ničemu ne odlučuju, radi se isključivo o kriminalcima i uhljebima.Sudiš po Kukuriku partijama, ali varaš se- ima ih stotine tisuća i to spremnih!- i zato su planirali HDZ totalno razrušiti iznutra.

Moram te podsjetiti da su svojevremeno "domoljubi" iz HDZ-a Karamarko, Đakić tj. kompletna HDZ-ova Vlada RH kao i svi zastupnici HDZ-a u Saboru RH htjeli donijeti odluku o ustrojstvo Zajednice srpskih općina u Hrvatskoj , osigurati im sredstva u proračunu RH za njihov rad tj stvoriti srpsku državu u Hrvatskoj.Da znam. Šeksa je Tuđman potjerao, tvrde da je bio na "vezi", a takvih se ljudi teško riješiti- mogu puno nauditi. Valjda će ga se sada otresti!

Taj Šeks je dovukao i Sanadera i jasna je njegova uloga u razaranju HDZ-a- iznutra! Zastupnici ne misle, zbog sustava izbora prepuštaju to partijskom rukovodstvu i zato je "Birajmo ljude s imenom i prezimenom" istinska mogućnost za lustraciju antihrvatskih kadrova!

Jedini tko se u Saboru RH usprotivio tom velikosrpskom prijedlogu "domoljuba" je bila Vesna Pusić pa su poslije i medijskog pritiska "domoljubi" odustali od tog prijedloga, a da je i ona šutjela kao vi "domoljubi" dobiše Srbi državu u Hrvatskoj.O, mali Vesnin potrčko, dragoi mi je da si istakao taj njezin potez. Ovaj potez joj je jednako genijalan kao što je to odbijanje M. Martića Plana Z-4, i iz istih motiva.

Možemo zahvaliti činjenici što je bila, kao i M. Martić, pohlepna za daleko više: odnosno da iste Zajednice srpskih općina daju i drugim krajevima u RH, a ne samo u Istočnoj Slavoniji gdje ima hrvatskih općina s većim udjelom srpskoga stanovništva, odnosno što po Olujićevim riječima "nije niti maturirala" pa su drugi uvidjeli što im Šeks pokušava podvaliti.

Ljudi neozbiljno shvaćaju Sabor i posao u Saboru, pa im se iz lijenosti moglo dogoditi , ono što se i tebi događa- biti velikosrpska prečka- ali ti to odrađuješ s namjerom- hljeb naš svagdašnji-motiva.

Lijepo od tebe što pokušavaš izdići svoju šeficu , iako je to tako odradila, jer "nije maturirala" i Šeks joj nije stigao obrazložiti plan- "mic po mic" do srpske države u RH.
Zato sada pokušavaju "okolo kere"- ćirilicom po Vukovaru.

"Birajmo ljude imenom i prezimenom", nas može obraniti od neodgovornih i lijenih zastupnika koji bi u budućnosti mogli svojim odlukama ugrožavati RH.

I sada ti , smeće jedno šovinističko, nju optužuješ za velikosrpstvo.Podrška od 1,2 % to govori, a protiv nje je već podignuta optužnica za veleizdaju Etičkoga suda! Podržavam ih u tome!

A ova rečenica govori o tebi, iako lažeš da nisi taj koji jesi- partisjki uhljeb HNS-a koji se bavio energanom na biomasu u Županji, a onda po partijskoj liniji prešao u conzalting oko toga, a za to trebaju dobre političke veze- ati si ih stvorio s ovom protuhrvatskom vlasti i zato kmečiš što osjećaš da je narod želi maknuti kao ljudi smrdljivo smeće iz svoga dvorišta!

Zna Županja tko si, a sada i mi izvan nje!

Mene kao branitelja RH nitko niti ne omalovažava. Od RH nikada ništa nisam tražio , nisam ni dobio , a ni ne očekujem ništa , a kada bi se ovi uhljebi u vlasti iz svih stranaka malo više bavili funkcioniranjem države i stvorili bolje poduzetničke uvjete umjesto što se bave svojim privilegijama i privilegijama društvenih skupina koje ih podržavaju svima bi bilo bolje. Svakako da te ne omalovažava ova vlast, kada njoj pripadaš i crpiš "hljeb" pomoću nje i napreduješ u karijeri- pomoću nje,..., ali svi skupa omalovažavate HRVI i pokušavate teroriste- invalidizirane u zločinima protiv RH staviti na grbaču ovoga naroda. Tebe kao takvoga branitelja ova vlast ne omalovažava, ali ti skupa s njom omalovažavaš HRVI, hrvatske branitelje, Hrvate, i uzimaš svoju nečasnu poziciju u rovu za Regijon, a protiv RH.

Hrvatski branitelji neće se baviti samo svojim položajem nego i budućnošću ove države koju su stvorili i za koju ne žele da je vode protiv volje ovoga naroda, protiv Vukovara (650 000 ljudi je potpisalo za njihovu inicijativu za referendum, a milijuni bi potpisali da nam niste vi-velikosrpske prečke po hrvatskim institucijama zapriječili demokraciju.), da nam je ugroze pomoću velikosrpskih prečki.

Narod je sa svojim braniteljima, a samo se čekaju izbori da bismo sve obavili mirnim putem, a vas poslali u prošlost na špolitičko smetište.

Ništa ti ne shvaćaš jer da išta znaš i razumiješ prestala bi širiti hrvatski šovinizam jer je za Hrvatsku jednako štetan kao i srpski šovinizam.

Tako si cool: u tome retro-stylingu- acinume:
https://www.youtube.com/watch?v=F1JaJJvrqA4
Evo tvoga političkoga uzora u obračunu s nacionalizmom i "šovinizmom"
https://www.youtube.com/watch?v=H4aQ-hqinoI

Tko je glasao

Dakle, Karamarko , Đakić

Dakle, Karamarko , Đakić (HVIDR-a), vođe braniteljskih udruga i kompletan HDZ ništa ne misle dovoljno je da ih vi šovinisti pozovete i oni odrađuju posao. Ovo sada je isto naložio Šeks?
Zato nam i jeste tako kako je.

Branitelji su u svim političkim strankama a većina poput mene je nestranačka i nitko nema pravo da ih prisvaja sebi za svoje sitno političke interese na štetu RH a što vi hrvatski šovinisti radite.

HRVI su sami sebe omalovažili za duže vrijeme preko Predsjednika HVIDR-a Josipa Đakića koji je sudjelovao zajedno s ostalim "domoljubima" u formiranju srpske države u RH kroz Sabor RH i nisu ga poslije toga smijenili već im je i dalje Predsjednik i naravno ti nisi protiv tih ljudi i njihovih aktivnosti već želiš da oni dođu na vlast.
A ako je točno to što ti govoriš da oni ne razmišljaju i da ih se očito da nagovoriti ili nametnuti politička rješenja protivna interesima RH pa njih podhitno treba posmjenjivati i spriječiti ih da dođu na vlast a ne im pomagati da dođu na vlast.

Sadašnja a ni buduća vlast meni u mom poslu ne može bitno pomoći a ni odmoći potrebno je samo da donesu potrebne pravilnike u skladu s direktivama EU a sve ostalo ovisi o meni , mom radu i znanju. Trenutno stanje u mom kraju je da sam više ja sam proveo investicija (privatnih investitora jer ja ne radim za gradove, općine, javna poduzeća i sl.) kroz IPARD nego li županijska razvojna agencija Hrast ,a imaju svu potporu županije , RH i 10-tak zaposlenih. Kada jednom zabrljam ode moja karijera i posao.

650.000 potpisa je uspjeh vas šovinista a obzirom da se radi o ljudima kako ti kažeš koji ne razmišljaju već odrađuju vrlo brzo će i oni početi razmišljati ali im netko treba malo otvoriti oči i podsjetiti ih na donedavne aktivnosti tih "domoljuba" i pokušaj stvaranje srpske države u RH.

Tko je glasao

Ode kula od karata-zato tako i cviliš i vrijeđaš 650 000 građana

650.000 potpisa je uspjeh vas šovinista a obzirom da se radi o ljudima kako ti kažeš koji ne razmišljaju već odrađuju vrlo brzo će i oni početi razmišljati ali im netko treba malo otvoriti oči i podsjetiti ih na donedavne aktivnosti tih "domoljuba" i pokušaj stvaranje srpske države u RH.
Jadniče!
Svi Hrvati koji su potpisali brane svoj Vukovar, a ti si među napadačima!
Omalovažavaš ljude koji su se potpisali imenom i prezimenom, a još milijuni bi potpisali.

Tvoj posao pada kao kula od karata čim izgubiš političke oslonce- konzultanti su mnog,i uhljebi, pokušali biti, ali se umisle da uspjeh dolazi od njih, a ne od političke građevine, pa propadnu vrlo brzo.
Primirišit ćeš EU- organizacijama kada na vrbi rodi grožđe!

A što niste dali referendum?
Od straha da vidite kako nas je 3,5 milujuna hrvatskih šovinista, nasuprot vas jugo-šovinista i velikosrbo-šovinista.

Nitko neće spriječiti Hrvate u zaštiti svoga Vukovara i svoje Lijepe Naše pa niti spodobe koje nam govore "hrvatski šovinisti", kao i njihov uzor "Drug Tito"!

I nakon veleumnoga acinuma iz Županje- ispao bijedni HNS-ovac i njihovo četništvo "po majci" im šefice stranke. Nije ni čudo što stalno uzvikuješ : "hrvatski šovonisti, hrvatski šovinizam, hrvatski šovinisti"!

Ti si jedan od onih koji u Slavoniji muti i svađa je s jedinom strankom koja vas može pobijediti ,s HDZ-om, a sada je najnužnije upravo to- udaljiti vas od poluga vlasti.

Tko je glasao

Ja sam samo konstatirao da je

Ja sam samo konstatirao da je 650 .000 potpisa uspjeh vas šovinista , a ti si te ljude kao i HDZ-ove saborske zastupnike i članove HDZ-ovske vlade u pokušaju da ih obraniš omalovažila da oni ništa ne čitaju i ne razmišljaju već samo potpisuju, dižu ruke kako Šeks kaže pa ako treba i za srpsku državu u RH.

Vlade i propisi su se i do sada mjenjali a ja kao konzultant radim već 15 godina bez većih problema a ako propadnem neće to biti zbog politike niti političkih uticaja već isključivo zbog eventualno mojih pogrešaka.
Meni je dobro i gdje sam sada ne trebaju mi nikakva mjesta ni u institucijama RH a ni EU.

Da , stalno vičem hrvatski šovinisti jer vaše hrvatstvo i nije ništa drugo već čisti šovinizam koji pokušavate uhljebiti u institucije RH na teret ovog napaćenog naroda a za svoje povlastice spremni ste i formirati srpsku državu u RH. Što ste jedno već neuspješno pokušali napraviti.
Toliko o vašem hrvatstvu i zaštiti Vukovara i Lijepe Naše.

Ja u Slavoniji , na žalost HDZ-a i HNS-a , govorim samo istinu o njihovim lopovlucima sa željom da i "mali Sanader" upozna Remetinec kao njegov uzor dr. Ivo Sanader.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci