Tagovi

Neka se Karamarko ispriča u ime HDZ-a!

I ovog 17. 06. HDZ-ovci nisu propustili proslaviti godišnjkicu osnutka stranke, ovaj puta 24., ne „stranke opasnih namjera“ kako ih je opisao Ivica Račan, nego zločinačke organizacije kako su se to oni sami opisali svojim nedjelima.
Učinili su to na svečanoj akademiji održanoj u prostorima Nogometnog kluba Jarun, gdje je prije 24 godine osnovan HDZ.
Oni će reći na zabranjenom skupu, lažući kao i uvijek, sve je kod njih lažno, jer je „zabrana skupa“, sazvanog u hotelu „Panorma“, bila Manolićeva izmišljotina, kako bi se HDZ osnovao bez Marka Veselice i njegovih pristaša i Franju Tuđmana inauguriralo kao predsjednika, što bi u demokratskoj atmosferi bilo dvojbeno, jer je većina iz „inicijativnog kruga“ bila sklonija Veselici nego Tuđmanu. Manolićevim „manevrom“ su sve dvojbe otklonjene i Tuđmanu ništa i nitko nije stajao na putu, sve što je bilo u tajnosti dogovoreno na „pozivnom“ osnivačkom skupu je samo potvrđeno.
Kakva kandidiranja, kakvih više kandidata, kad se je dobro znalo da je Franjo jedan i jedini.

Naravno danas možemo samo špekulirarti što bi bilo i bi li za Hrvatsku bilo bolje da je tada za predsjednika HDZ-a, umjesto mesije Franje Tuđmana, izabran mistik Marko Veselica?
To špekuliranje pomalo liči na nemoguću misiju, jer se u obzir mora uzeti i to da bi Veselici bila dobrim dijelom uskraćena ustaška pomoć, pa ne bi došlo do homogenizacije Hrvata na osnovi antisrpske histerije, što onda dovodi u pitanje i samu pobjedu HDZ- na višestranačkim izborima, ionako je svakim danom sve više sumnji u Račanovu kooperativnost i izbornu prijevaru u korist HDZ-a.

Kao i svaki puta dosad sve je bilo prepuno isticanja zasluga Franje Tuđmana i njegovog čeda, HDZ-a, za „stvarnje države“, a onda su se i istaknuti „zaslužnici“ poput primjerice notornog (da i to na što ste prvo pomislili!) V. Šeksa, po principu „usta moja hvalite me„, ishvalili ističući svoju nezaobilaznost i nemjerljive zasluge za, paz' sad, postojanje Hrvatske.
A meni prvo pada na pamet izjava jednog poslije prvih višestarnačkih izbora imenovanih članova Predsjedništva SRH, nakon što je malo bolje upoznao Franju Tuđmana i njegove najbliže suradnike, da se radi o „šumskim ljudima“ od kojih Hrvatska „ne treba očekivati ništa dobro“. Sam se je distancirao i od Tuđmana i od HDZ-a, a bogami i oni su njega zaobilazili u širokom luku.

Ipak najdalje je u svojem „nadahnuću“ otišao aktualni predsjednik HDZ-a, koji je u svojem nezajažljivom hlepljenju prema vlasti žestoko opleo aktualnu vlast radi svih HDZ-ovih „dostignuća“, tražeći od SDP-a i da se ispriča hrvatskom narodu radi toga što je „bio protiv hrvatske države“ pozivajuć se na sjednicu Hrvatskog Sabora održanu 25. lipnja 1991., kad su zastupnici SDP prilikom glasanja o proglašenju neovisnosti RH napustili sabornicu: „Čekam da čujem ispriku, jer nikad nije kasno za dobre stvari. Neka se ispričaju i kažu zašto nisu htjeli hrvatsku državu.“

Ovo je HDZ-ovcima jedna od najomiljnijih mantri, a radi se i opet o pukoj laži kako je to kod njih već od osnutka stranke ustaljena praksa.
A istina o tom napuštanju sabornice je ta da su SDP-ovi zastupnici, predvođeni Ivicom Račanom, upozoravali na sve moguće negativne posljedice, koje ta po njima preuranjena odluka može imati po narod i državu, a osim toga tu odluku koja je bila inspirirana istovrsnom odlukom Skupštine Slovenije, je po njima bilo uvijek moguće donijeti, ukoliko bi pokušaji osamostaljenja kroz institucije sustava SFRJ definitivno propali. Upozoravli su SDP-ovci, bez da ih je itko od HDZ-ove većine uopće čuo, da situacija i prilike u Hrvatskoj nisu ni jednake ni iste onima u Sloveniji, ne samo radi slovenske nacionalne homogenosti, te da donošenje takve odluke može zemlju odvesti u rat. Na što su dobili odgovor da rezultati referenduma čine takvu odluiku legitimnom, a da je i rat ukoliko bi do njega došlo samo „šansa koju ne smijemo propustiti“.

Dakle zastupnici SDP-a su u tom sazivu Sabora bili jedini glas razuma, koji je jednako upozoravao i na posljedice koje će gubitak jugo-tržišta imati po hrvatsko gospodarstvo, kao i sasvim izglednu opasnost od izbijanja rata, a znamo da je hrvatsko gospodarstvo teško stradalo i do danas se oporavilo nije, a i rat je izbio.
I sad se nekakv mutavac koji teško slaže dvije-tri prosto-proširene rečenice, silno željan vlasti, osjeti pozvanim tražiti od onoga, koji je argumentirano i dobronamjerno upozoravao na opasnost, koja ne samo da je prijetila, nego se i realizirala u svojoj najgoroj varijanti, da se hrvatskom narodu ispriča radi toga što je bio u pravu!?

A inače se SDP ima zašto ispričati hrvatskom narodu:
1. zato što nije spriječio Tuđmanov uspon na vlast
2. zato što se nije suprotstavio Tuđmanu u provođenju mjera državnog terorizma nad Srbina u Hrvatskoj
3. zato što po dolasku na vlast 2000. nije pokrenuo sve držvne mehanizme u raskrinkavanju dotadašnjeg HDZ-ovog samovlašća i bar dijelom pokušao sanirati posljedice kriminala i pljačke u provođenju pretvorbe vlasništva i privatizacije
4. zato što ni poslije dolaska na vlast 2012. i opet nije ništa učinio na planu sveobuhvatnog raskrinkavanja HDZ-a i posljedica njegove vlasti, a imao je, ne samo radi Fimi Medie, INE, Plive, HAC-a, kamiona ... nego i radi izvlačenje 15-ak milijardi USD iz Hrvatske u zadnjih destak godina, kao direktnwe posljedice sprege vlasti i organiziranog kriminala

Ne misli li Karamarko da bi se, prije bilo koga drugoga, HDZ trebao ispričati hrvatskom narodu, ali i svim građanimna RH radi svojih nespornih „zasluga“:
1. zato što je lagao i obmanjivao narod o neravnopravnom položaju Hrvatske u SFRJ
2. zato što je zemlju, negirajući njenu neupitnu državnost, radi tobožnjeg „stvarnja države“, odveo u nepotrebni rat
3. zato što je proveo nacionalizaciju odnosno podržavljenje društvene imovine oduzimajući građanima njihovo vlasništvo
4. zato što je tako podržavljeno bivše društveno vlasništvo naprosto raskrčmio u procesu privatizacije, koja je zapravo bila besprimjerna pljačka
5. zato što je uništio i onesposobio pravosuđe i druge državne institucije, opljačkao sve fondove i uništio funkcionalni teritorijalni ustroj zemlje
6. zato što je na javnu i političku scenu u Hrvatskoj, dajući im lgitimitet, izveo ustaštvo i organizirani kriminal

Franjo Tuđman i njegovi apologeti su u svojim lažima i obmanama išli tako daleko da su usprkos njenom ustavu i ustavu SFRJ negirali državnost SRH, a na primjedbe da Hrvatska kao država postoji, odgovarali su da postoji ali samo „kao geografski pojam“, a onda su to što nije postojalo, napadima vlastite paravojske na saveznu vojsku „branili“ od njene „agresije“ na to što ne postoji.
Ili je možda samo radi „stvaranja države“ ipak postojalo, vrag će ga znati.
Ali za našeg „svečano crvenog“ „ustavotvorca i ustavobranitelja“ može i ovako i onako, a onda mu na zoran način jedan poznati i priznati stručnjak za ustavno pravo u zaključcima komisije kojoj je bio na čelu nevojbeno kaže da se do rješenja disolucije SFRJ „republičke granice imaju smatrati državnim granicama“.
I što je to onda Tuđman sa svojim apologetima stvarao, negirajući osnovne atribute državnosti i gurajući među njih i oružanu silu i međunarodni subjetktivitet?
Ali doslovce ništa, međunarodni subjektivitet RH, neovisno o ratu, su izborili Njemačka i Vatikan, a teritorijalnu cjelovitost Mile Martić omogućujući pokretanje VRO „Oluja“ svojim odbijanjem potpisa na Plan Z-4, koji je bio doseg Tuđmanove „razborite“ politike.

Dakle Karamarku bi trebalo postaviti pitanje, jel' on zaista misli da se itko radi svojeg protivljenja ratu, u konkretnom slučaju SDP, treba radi toga ispričati hrvatskom narodu?
Ili se ipak treba ispričati onaj tko je pokrenuo nepotrebni rat, u konkretnom slučaju HDZ, lažući vlastiti narod?

Iskoristio je Karamarko priliku i nalupetao se o svemu i svačemu, obrčunvajući se s kim je stigao, ne propustivši ni Tita, pokazajući po tko zna koji put da ni o čemu pojma nema.
Iz njegovog bulažnjenja jasno je jedino to da želi vlast.

Komentari

Ma kakva isprika....

Karamuljko se nikada nikome neće ispričati,
el Špija nema obraza,
niti ikakvog moralnog kodeksa,
osim možda sustav koji kameleonu ili napr. bogomoljki omogućuje
mimikriju
kako bi ščepali plijen.

El Špija the Great
živi u uvjerenju kako će on biti slijedeći PMinistar,
SOB.

Nadam se da ću doživjeti da RH ima normalnog DO,
a ne Neradnika & Standbajića & ....;
koji će procesuirati
Špijino znanje i poznavanje kriminala, mafije i detalja pljačke
i nečinjenje ničega da to spriječi,
odano služenje kome je već služio 22 godine,
te da će se dogoditi
jednog dana ako ne i ranije,
da KaraMightyMarko
završi u Remetincu kao i idol mu
Sanader the Devil.

Njegova isprika normalnim, moralnim ljudima nije potrebna.
Nije li istinita ona popularna izreka da
nije važno što se govori, već tko govori?

Mirtaflora

Tko je glasao

Franc se bolje dogovarao i razgovarao, te nagovarao

Sva sreća da je izabran Tuđman, jer Veselica se ne bi dogovorio da Srbi izgube rat u RH.

Ne bi se dogovorio ni za "Bljesak" i "Oluju", na čemu je kod Tuđmana inzistirao Slobodan, jer je želio ostvariti "svi Srbi u jednoj državi", pod svaku cijenu.

Sada "kukumavče" za Veselicom i Gotovcem, oni koji su pljeskali njihovim tamničarima.

Nije ni čudo, pate za lakše svladivim protivnicima od Tuđmana, jer ovaj se znao dobro nagađati s Miloševićem i JNA:)))

Ma tko bi drugi, tu svemoćnu JNA, nagovorio da se spetlja s takvim pregovaračkim talentom poput Miloševića, osim lukavoga Franca iz Zagorja?

Milošević i JNA ne bi htjeli poslušati ni Gotovca, ni Veselicu, jer Franjo je ipak bio iz njihovih redova, a i poznavao ih je bolje.

Ipak, oni vole vojničine poput Franca, a ne tamo neke pjesnike i ljubitelje "proljeća".

Tko je glasao
Tko je glasao

malo prekrajanje

zbog čega je napravljen mali puč prilikom osnivanja HDZ da baraka na Jarunu zamijeni Panoramu mogao bi reći Manolić. malo mi je čudno da jje dizident postao ponovo funkcioner CKSKH a svi znamo kako su prošli Savka, braća Veslica i Tripalo

w. ;)

Tko je glasao

duplič

@Feniks
Tamo gore imaš uz ono tko je glasao i rubriku " popravi "
Otvori ju na ovom duplikatu i pobriši sve od nalova o kraja teksta. I newma više dupliča.

Tko je glasao

@boltek

Si, si come no!

Polje Naslov je obavezno.
Polje Tekst je obavezno.
Polje Tag je obavezno.

Tko je glasao

e nevjerni Feniks

@Feniks
Rekao sam na dupliču. Post koji želiš da ostane ne diraj. Što misliš zašto postoji ono popravi, koje može vidjeti samo autor dnevnika.
Konačno pitaj druge kojima vjeruješ. Ili spamaj drugi post.
A postoji ti i FAQ pa pročitaj.

Tko je glasao

e boltek boltek,

nije on nevjerni Feniks, nego poremeceni psihopat koji ne moze kontrolirati svoj pogani jezik.
a ti bas neki naivni dobricina kad takvome nudis pomoc... pa onda dobis pljusku u bezobraznom odgovoru -da odjebes!
de zapamti da se takvima ne moze pomoci!
vis' da njegov ups, duplic! jos stoji kao zivi dokaz njegove poremecenosti!

Tko je glasao

@boltek

A da ti lagano odjebeš!?

Tko je glasao

a da ti lagano...

kakav idiot!!!

Tko je glasao

1989 godina

u životopisu Tomislava Karamarka sttoji kako je diplomirao povijest. time je čudno da kako diplomirani profesor povijesti lažira datume. možda je to postalo 'in' među nekim pripadnicima povjesničarske struke.
"Tendencija povlačenja Saveza komunista s tvrdih ideoloških pozicija i stila zapovijedanja, kao i skoro desetogodišnja razarajuća kritika društvenoga sustava, poklopila se s početkom inicijativa za stvaranje političkih stranaka. Ilegalna i polulegalna okupljanja po kućama pretvarala su se u inicijativne skupine za osnivanje političkih stranaka. Vec 2. veljače na Filozofskom fakultetu u Zagrebu osnovano je Udruženje za jugoslavensku demokratsku inicijativu (UJDI), što vlastima nije smetalo zbog njegove projugoslavenske orijentacije, ali je to odškrinulo vrata i drugim inicijativama. Odmah zatim, 28. veljače 1989., Franjo Tuđman je na tribini Društva književnika izlozio platformu za osnivanje Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Na istom mjestu se 3. ožujka 1989. sastala Inicijalna grupa za osnivanje Hrvatskoga socijalno-liberalnog saveza (HSLS), koja je kao prva stranka osnovana 20. svibnja 1989. Nakon mjesec dana, tocnije 17. lipnja, održana je i osnivačka skupstina. U organizaciji HSLS-a 70.000 gradana je 8. listopada 1989. potpisalo peticiju za povratak spomenika bana Jelačića na zagrebački središnji trg. Bilo je to prvo, ali masovno, opozicijsko okupljanje s jasnim porukama za stvaranje demokratske samostalne Hrvatske.

Vrhunac burnoga pokreta u stvaranju višestranačja dogodio se 10. prosinca 1989. Toga dana je dvanaest političkih stranaka i opozicijskih skupina u Zagrebu prikupljalo potpise za peticiju Saboru i Predsjedništvu SKH, kojom se tražilo raspisivanje slobodnih izbora. Trg Republike bio je iluminiran svijećama ("revolucija svijeća"). Dok su građani potpisivali peticiju, istu večer je TV u Dnevniku objavila odluku Predsjedništva CK SKH o raspisivanju prijevremenih izbora na svim razinama, od općine do Sabora. Svi su bili šokirani. Centralni komitet je prihvatio odluku svoga Predsjedništva, a sutradan 11. prosinca počeo je 11. kongres SKH, koji je trajao tri dana i također podržao odluku za izbore. Izabrano je novo vodstvo SKH na čelu s Ivicom Račanom, koji je za protukandidata imao Ivu Družića. Od staroga predsjednistva Partije ostao je samo jedan član. Vodstvo SKH nije popustilo pritisku vrha JNA da odustane od ideje o raspisivanju slobodnih izbora."
iz ovog citata Wikipedije je vidljivo kako su se 1989 godine javno osnivale političke stranke. tajnost, o kojoj govori Karamarko, nije se odnosila na političku situaciju, već na to što je dotada malo poznati Tuđman htio preći braću Veselicu.
Slobodna o Jarunu i 'Panorami'

w. ;)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci