Tagovi

Neka se izvrši pravda, makar propao svijet

Fiat iustitia (et) pereat mundus

Potaknut malom raspravom između cj.kolega @Laganini i @acinium o državnom dugu gdje se spominju tuđmanizatori i detuđmanizatori bio sam napisao post koji je ispao preopširan pa ga dajem kao dnevnik.

Imam neko srednje mišljenje oko te teme, državnog duga pa ću opisati samo jedan mali segment..kakvih je mislim jako puno sličnih.

Ovi bi Tuđmana okrivili i za IS, pucnjavu u Ukrajini i poplave, hehe.

Međutim, činjenica jest da su jedno vrijeme naše banke dok su bile naše služile kao KUP- kase uzajamne pomoći pojedinim odabranim tajkunima, ali ne samo iz HDZ-a nego već po županijama, po nekim drugim a ne samo stranačkim vezama.

Lokalne poslovnice banaka su davale, ako se sjećate, pojedinima novce..tzv. menadžerske kredite s kamatom mislim 2%, ali samo odabranima.
Ovisno od političke težine ili utjecaja , rodbinske ili slične veze, sklonosti korupciji (pola meni pola tebi pola Bagi) ..raznih faktora...probudiš se ujutro s 300-500 000 na računu, a taman si dobio da privatiziraš neku bivšu društvenu a sada državnu poljoprivrednu zadrugu.

Link gdje se jedna osoba odnosi na temu, a ovo oko polj.zadruge znam iznutra.

http://www.vecernji.hr/crna-kronika/odbjegli-tajkun-josip-gucic-osudjen-...

Jedan od ova dva vještaka je bio direktor jedne poslovnice jedne naše banke ..protiv kojeg je bio pokrenut postupak jer se nije držao internog pravilnika ... otpušten je iz banke...bio neki postupak ne znam kako je završio.

Onda su maci dali da čuva mlijeko i postavili ga da državnim parama kupuje srpske kuće od Srba koji se ne žele vratiti. Bio je na čelu lokalne državne agencije, procjenjivao srpske kuće. Uglavnom precjenjivao u dogovoru s vlasnicima.
Istovremeno je imao i privat agenciju za otkup nekretnina.. pa recimo Srbinu koji ništa ne ponudi , da državnu ponudu podcijenjenu..a onda neki njegov iz privat agencije ponudi malo više...ukoliko je objekat perspektivan...( taktika se kod nakupaca konja zove : razvlačenje) ali se primjenjivala i ovdje.

E sad još i bude angažiran kao stručnjak: sudski vještak...i nikad mu dosta, pa mu je namještena puška i pao je..ali što- SAMO godinica i nešto...

Postavljam si pitanje: tko je radio provjeru za njega da bi mogao biti sudski vještak. Kad je postao (i) sudski vještak tadašnjim SZUP-om (SOA) upravljali su Račanovi ali ON je hadezeovac jer su ga na položaj direktora poslovnice banke postavili Martin Katičić i Đuro Brodarac, a to ne bi išlo e da nije bio član.

Meni je s relativno visokog položaja od relativno dobro upućenog čovjeka u jednom privatnom druženju uz Jagermeister u lovu , rečeno da se nije moglo pustiti trećerazredne šibicare iz svijeta da dođu s koferima love i pokupuju za siću sve što vrijedi u Hrvatskoj.

Trebalo je to ipak podijeliti ( da, podjeliti je bio izraz kojeg je uporabio) našim ljudima za prvu ruku.

Tako imamo paradigmu pretvorbe i privatizacije koja se čak, uz zrnce soli, može i prihvatiti.

E sad na stranu što su ovi naši ispali mahom šibicari i nesposobni vlasnici i menadžeri.

Onda se Franjo razbolio..počele dvorske igre..Franjo umro i počela je detuđmanizacija.Stigla nas je Bušićeva prognoza

""""
Često se uz Brunu Bušića vezuju i citati: „ ... Da smo složni i čestiti davno bismo imali državu. A bit će nje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako

„... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?“"""

Ja pojam detuđmanizacije više vežem za politiku regionalizma, svojevrsnu prisilu na pomirbu, oprost bez priznanja i kajanja,unutarpolitičko obračunavanje gdje se čak zlorabio i Hag i domaće sudstvo, prevlast dezertera nad borcima u politici,Mesić-Manolićev puč koji je uslijedio tek nakon Tuđmanove smrti, svojevrsni upaljač s odgođenim djelovanjem , zaokret prema tzv. Regiji, podzemni rat bivših udbaša i kosovaca podjeljenih na medijanu odnosa prema Jugoslaviji a i u odnosu na Domovinski oslobodilački rat i Tuđmana.

Što se tiče krađa koje su dovele do duga , kredita i sl. nema tu nevinih. Krivi su svi koji su na kredit kupovali sve, od auta, stanova, računala, mobitela, ljetovanja, zimovanja, kupovine glasova poticajima s izostankom kontrole kako se poticaji troše i sl.

Naravno da se kralo..jer se moglo krasti.

Možemo ih naći u svim većim strankama.

Komentari

a što kaže potpredsjednik Laburista...

"Ako ostavimo Domovinski rat po strani, jer to je bila agresija, u Tuđmanovo su se vrijeme dešavali procesi koji su izvor svog zla kojem danas svjedočimo."

Jaroslav Pecnik, potpredsjednik Hrvatskih laburista

http://www.index.hr/vijesti/clanak/analiza-kolindine-inauguracije-tolera...

ups, što sada?! :)

Tko je glasao

u Tuđmanovo su se vrijeme

u Tuđmanovo su se vrijeme dešavali procesi koji su izvor svog zla kojem danas svjedočimo

Ovo je upravo beskrajno glupa izjava. Tuđman je umro 10. prosinca 1999. godine, dakle prije više od 15 godina - tri puna petogodišnja predsjednička mandata i gotovo četiri četvorogodišnja saborska. Za tih 15 godina su se izmijenila dva predsjednika države i četiri različite vlade, svi redom anti-tuđmanisti, detuđmanizatori, čak i članovi Tuđmanove vlastite stranke HDZ-a, koja ga se pod Sanaderom i Kosoricom praktično odrekla. Što su svi oni radili u tih 15 godina? Što su radili Mesić, Račan, Pusićka, Josipović, Milanović..? Gledali u nebo, detuđmanizirali, brali masne plaće, češkali debele pozadine... i naravno, kad im se ispostavi račun za njihovih 15 godina bačenih u vjetar, kriv im je - mrtvi Tuđman :-)

Evo, kladim se da detuđmanizatori vole gledat' Walking Dead, al' brate, pretjeraše totalno. Vjerovali ili ne, gospodo drugovi, to je samo fantazijska TV serija :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Laburisti su imali "svoga" predsjedničkoga kandidata- crveni su

Laburisti su imali svoga kandidata, bivšega predsjednika, koji je izgubio, pa se ljute! Postali su strančica - lajt pusićkina stranka, pa će završiti kao izvanparlamentarna stranka.

Čak ih je i Vuljanić napustio!
Pametan mu je to potez!

Kako se Peradarnik uskokodakao, leti kokošji izmet na sve strane, od HRT-a, preko ZZP-bojne Tomića i ostalih medijskih dočetnika, jer znaju da će im uskoro letjeti perje. Smola im se priprema svima- za izbore, ako budu imali sreće i građane RH ne izda strpljenje!

Tko je glasao

nisam jučer na saboru stranke glasao za njega

a doslovce sam vidio kako njegovi Slavonci doslovno pljuju u njegovom smjeru...
nije sjedio i družio se s ljudima iz svog kraja, zemljacima, legama ..nego se umiljavao i pleo kao pudlica oko nogu predsjednice stranke
njegovo komentiranje ratnih godina nema težinu ako znamo da je najgore vrijeme proveo u Mađarskoj...a nije branio svoj grad...

no kao demokrat...pristojno sam mu čestitao kao član središnjeg nacionalnog vijeća i delegat na 2. saboru stranke... iako nije bio moja opcija..

Gospođa Tireli je bolje lobirala...malo je posvađala članstvo , izazvala podjele po formuli "ili mi ili oni " okupila oko sebe nove i mlađe, e da bi istisnula sebi ravne ..vješto odigrano.

D. Lesar je bio neutralan i ostaje s pobjedničkom strujom...tako to ide u politici...

Što se tiče Pecnikovog komentiranja inauguracije i predsjednice...

- zapazi.. nju ne kritizira.nego kritizira njezine, hehe.. ono..nudi se..

http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/gledsita/9738-tko-je-jaro-jarosla...

neke od ovih stvari navedenih u linku i gore..jučer sam čuo od njegovih zemljaka...koji su sve samo ne tzv. desničari...

tako da..

sve dobro...

Tko je glasao

Ostavi ih, zaslužili su da potonu!

Tonete!
Predobar si da bi trunuo u toj crvenoj lađi.

Ostavi ih, zaslužili su da potonu!

Tko je glasao

ma @Ppetra

hvala ti na komplimentu...osnivao sam tu stranku kad je Sanader bio premijer a Marina Lovrić Merzel županica...

pomogao sam mladoj biljci da se primim..i odmah poslije parlamentarnih izbora se pasivizirao..

Neki...bolji od mene a ima ih na ovom forumu napustili su je..a ja sam eto bio dočekao da padnu i Sanader i Merzelica zbog kojih sam se i uključio ( više logistički i podrškom)..i da ..pomogao sam da onaj notorni Đapić koji se oktroirao HSP-u u Sisku ne uđe u Sabor. Da nije bilo nas i našeg kandidata M.Novaka..ušao bi Đapo ispred Siska u sabor.

Ja zadovoljan. Makar se raspali sutra. Svejedno nisam htio biti ni općinski vijećnik.

Nisam ta tip... ovakvi poput mene dolaze kad stvarno zagusti , HEHE

sve dobro...

Tko je glasao

Najbolji potez bio bi ti odlazak iz stranke

Laburisti su ti poslužili cilju koji si istaknuo i sada je vrijeme za odlazak. Loše društvo treba na vrijeme napustiti, kao i loši posao koji nema baš nikakve budućnosti.

Laburisti više nikada neće biti nešto u hrvatskoj politici, jer su jedno veliko razočarenje, farsa, navlakuša crvenih, u biti sami crveni, antinarodni i antihrvatski (čast iznimkama), bez obzira što ima/je bilo još pokoje vrijedno zrnce (poput tebe, Majice,..., ) koji ste drugih političkih ciljeva.

Bez obzira na poneki uspjeh, kao što navodiš, Laburisti su stali protiv naroda, protiv referenduma i da HDSSB nije odustao od ustavnih promjena bili bismo u diktaturi.

Time su se pokazali opasnima po građane, lažljivima, pokvarenima, crvenima, komunističkima, antihrvatskima, i iskreno- nije ti mjesto među njima jer ostankom samo podržavaš neprijateljski stroj, bez obtira na tvoje "diverzije"!

Dosta je časnih ljudi to uočilo i jednostavno su otišli. Slično je s HSP-om A. Starčević- loši zauzmu poziciju i samo se koriste "karmom" drugih, dok rade i vode stranku suprotno željama tih na čijem ugledu egzistiraju.
Nensi je pravo partijsko biće, bezlična politička figura!

Slično mislim o Hrvatima u SDP-u, a HDZ se također mora dobro pročistiti od crvenih u svojim redovima.

Ako već imaš volje osnuj nekakvu stranku, primjerice Hrvatski Pravi Socijaldemokrati- kako kažeš domoljubnu i radničku, jer Hrvatima takva stranka i treba, a ne ove anacionalne, protuhrvatske stranke, koje samo koriste lijeve političke misli da bi radile protiv RH.

Kao što vojska mora čuvati svoje bokove, tako istinski hrvatski političari moraju osigurati hrvatsku socijaldemokraciju od antihrvatskih snaga, da bismo sačuvali Hrvatsku.

Ovo vrijeme je pokazalo kako smo im prepustili preveliki dio političke scene, koju mora zauzeti istinski hrvatski orijentirana stranka, a ne provelikosrpska.

Ako već hoćeš s te, organizirane političke strane nešto napraviti za RH, onda ih makar uzdrmajte na toj ljevici, a ne da im poslužujete kao rezervni potporanj i ljestve za antihrvatsko im djelovanje.

Uostalom, sve će vas izbaciti Živi zid ili nešto slično, i možda biti nova zabuna, ako tamo nisu hrvatski orijentirani, i ako su rezervni "anker" SDP-a, njihovi spavači koji koriste bočne ulete na scenu da bi održali propadajuću strukturu, što je vrlo izgledno s obzirom na sudjelovanje Pernara u toj stranci!

Najbolji potez bio bi ti odlazak iz stranke koja je iznevjerila i zaslužila nestanak s političke scene RH, jer je rigidna, lažljiva, ništa ili jako loše, a mogla je biti nešto- zamijeniti SDP, preuzeti im lijevu orijentaciju i biti istinska snaga domoljubne Hrvatske. Ti, Majica, i još nekoliko takvih i moglo bi biti nešto, a ne da te vodi nensi ili nansi Lesar!

Tko je glasao

kad stvarno zagusti...

... recimo kao 1980. kada je zagustilo Komunističkoj Partiji, evo drvosjeka da pomogne...

No, istinu na stranu, mene isto zanima kako će se sada Laburisti pozicionirati.

Tko je glasao

Ppetri plus

tebi odgovor..viš kak sam pristojan @zapi...to su me učili u partiji, he he..osamdesetih..

Znaš što je stara cura udavača, koja nema baš nešto miraza a i nije baš nešto zgodna i popularna.

Traži se neki neženja. Već se koketira s Darinkom Kosorom ( uvaliti se bar u Zgb.u), Bandićem, Čačićem...Josipović će se možda poželjeti kao drug Tito
"staviti na čelo kolone" i svi su u očekivanju Godota.

Ujedinjenje kakti prave ljevice...ali to će teško ići em zbog programatskih razlika, em zbog rogova u vreći.

Nansi bi, koliko sam skužio ..rado u koaliciju s nekim jačim ili istim na ljevici.. očekujem pokušaj neke naše verzije Sirizije...ali tu se opet ne uklapaju neki .

Teško je zamisliti opet Čačića i Pusićku pod istim kišobranom.

Međutim, Mirelu, Nansi i Pusićku (tri gracije )) ),bi se već moglo vidjeti pod Josipovićem.

Tu bi im se pridružilo podosta esdepeovaca. Tu biljku ne bih zaljevao.

sve dobro...

Tko je glasao

još par novih igrača...

... tu treba dodati i neke nezavisne... recimo Martinu Dalić koja ima svoje simpatizere... imaš ovu Švaljekicu, Bandićevu zamjenicu koja je mnogima zapela za oko... a svakako bi trebalo spomenuti "Živi zid" (Savez za promjene) pa i "Radničku frontu" - štogod mislio o njima.

A slažem se da i Josipović ima određeni kapacitet i živo me zanima hoće li potegnuti u smislu "ja mogu biti novi vođa, novi predsejdnik SDP-a".

Tko je glasao

Unga unga

u Tuđmanovo su se vrijeme dešavali procesi koji su izvor svog zla kojem danas svjedočimo

Ti si jednostavno ograničena osoba. Što ima u ludari?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

mislim da je bolje da pitaš drvosjeka...

... to je njegova stranka :)

Osim toga, ne znaš zašto se meni obraćaš, citirao sam čovjeka - obrati se njemu, a ne meni...

Tko je glasao

Ups, pardonček... hehe

Danas nisam baš najbolje skoncentriran... :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

evo primjera detuđmanizacije mladih detuđmanizatora

http://www.vecernji.hr/hrvatska/podravka-cesijom-platila-ratu-kredita-94...

Tvrtka Miglu Autopraone, koja je bila u suvlasništvu šogorice premijera Zorana Milanovića Ivane Milanović kad je dobila kredit Hrvatske banke za obnovu i razvitak u iznosu od 1,9 milijuna kuna, ugovorila je s Podravkom oglašavanje vrijedno 108.000 kuna plus PDV."""""

Naravno, FT je kriv za sve.. da obitelj premijera dobije lovu od državne banke...posluje s gubitkom i onda da poduzeće u većinskom drž. vlasništvu gdje je glavni stranački drug... oglašava na prostoru kod tih gubitaša..
i vraća rate kredita....

jebote patak, pa tako bih i ja znao biznisovati........

sve dobro...

Tko je glasao

put Franje Tuđmana...

... znaš kako se kaže - gdje ja stadoh, vi krenite dalje... pa pjesma Da sa tvoga puta ne skrenemo.

Tko je glasao

Valjda zap

njegov je ćaća, kažu bio u hdz-u od samih početaka.. preko hdz-a ga je i ubacio u diplomaciju..čak sumnjam da je on zapravo spavač hadezea umetnut sdpu da ih rasturi..pogledaj samo kako je marginalizirao ljude koji su zaista bili socijaldemokrat...a on je neki mix kalvinističkog neoliberala..ma on ni sam ne zna što je...)

sve dobro...

Tko je glasao

srce mi plače...

... ali se slažem s tobom. On sam ne zna što je. No socijaldemokrat sigurno nije. Nitko tko se okruži ljudima kojima je prvi ministarski potez preuređenje kupaonice nije baš pri zdravoj pameti.

Većinom je to ekipa koja u životu nije bila ništa osim - političari. Sve je to jako - polajt - uljuđeno, pristojno, zna s kojom vilicom se što jede... a doticaja s realnošću (osim vlastitim probitkom) nigdje...

(Jedna bogohulna: U usporedbi s njima, jedan Čačić je - car.)

Tko je glasao

Uvriježilo se, ali nije Bušić

"No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?"

Jedan me kolega dosta davno upozorio na problem autorstva i da to nisu Bušićeve riječi, već Ante Matića, književnika i novinara. Koga zanima, ima sve u knjizi dr. Anđelka Mijatovića.

Tko je glasao

Mišanca

Pakosnici bi to nazvali šminkanjem praseta.

U trenutku Hrvatske povijesti kada se provodi PiP(Pretvorba),
Franjo Tuđman ima u zemlji apsolutnu vlast,dakle ne samo što
je u pitanju polupredsjednički sustav već je i sama zemlja u nikad objavljenom ratu a i 90 % Građana RH se je odlučilo za samostalnu Republiku što je homogenizacija Hrvatskog nacionalnog korpusa koje valjda nije bilo tisućljeće.

Franjo T ima i daleko veću realnu moć jer preko starih i prokušanih korifeja SDB-a J.Boljkovca (koji možda je a možda nije) i J.Manolića (koji gotovo sigurno je kao svojevremeni načelnik OZNE KNOJ.a trpao ljude u fojbe) te naravno načelnika 2.gog odjeljenja SDB-a(Emigracija) J .Perkovića kontrolira sve bivše Udbaške drukere (sada u saboru ili direktori firmi),bivše Udbaške operativce za "Mokriya dela"te naravno bivše Udbaške operativce u reeksportnim divovima koji su ionako uvijek bili paravan za trgovinu strateškim materijalima (oružje- nafta-sirovine),a to su mogli voditi jedino prokušani "drugovi" koji su znali pred kim valja stati mirno.

Znači čovjek ima realnu moć u državi jer preko ove trojice drži kompletan administrativni,gospodarski ustroj Države u svojim rukama,a Hrvati nisu baš takve ovce da bi dozvolili kako si to jednom elokventno spomenuo "parkiranje tenka pred kuću" pa su se itekako i samoorganizirali i odupirali takvim nastojanjima s istoka.

Pip najprije podržavljene društvene imovine inicijalno je trebala biti provedena po "Vaučerskom" modelu,ali se od tog odustalo i dalo jednom i danas cijenjenom akademiku da napiše zakon o PiP po kojem je došlo do onoga do čega je i namjenjeno da dođe.

Pasus koji si napisao o lovačkom druženju sa visokim izvorom zaista stoji ali bi ga osobno ovako preveo-"Ne bi bilo dobro da se za predstojeću pljačku Nacionalnih resursa uvoze ljudi iz inozemstva pored tolikih domaćih asova čijih se njuški ne bi postidjela nijedna policijska kartoteka."

U svašta me je moguće uvjeriti ali da se Franju.T nije o svemu tome ništa pitalo neće ići.Možda nije znao o gospodarstvu i ekonomiji,možda ga nije bilo ni briga ali je definitivno znao sa kakvima se okružio.

R

Tko je glasao

Bože moj pa naravno da se

okružio s takvima kakvima se okružio. Časnih sestara i nije baš bilo puno, a one ne bi bile dorasle zadatku.

Da nije bilo tako...dobio bi još žešće momke.. naši udbaši i kosovci su znali da slijedi krvoproliće ( znao sam i ja ) i zaključili su da kad se već ne mogu suprostaviti pridružimo se... poznajem neke današnje brigadire i pukovnike koji su još koncem 89 . bili za Jugoslaviju..poslije se pridružili...

sjećam se da sam dvojici rođaka rekao..da ako mi Hrvati budemo pucali jedni na druge...da njih dvojica zasigurno neće preživjeti...

Vidjeli su ovi koje navodiš što se desilo Čaušeskom . Glavu su digli i ovi koji su marginilizirani 70-tih.

Nije Franjo baš imao neki izbor... optuživalo se generala jna i bivšeg partizana u mirovini da je ustaša, pa se okružio bivšim antifašistima, udbašima i kosovcima...da odbije optužbe da su ustaška vlast.

Na kraju krajeva--živih ustaša i nije bilo baš nešto..a emigracija ti je uglavnom i bila kreirana od udbaša i pretežito pod njihovom kontrolom.

Znači...vješto je odigrao i ostvario svoje ciljeve i ono što je narodu obećao i za što mu je narod dao povjerenje.

Ostale zemlje koje prolaze tranziciju , prelaz iz onog u ovaj neki sustav...također imaju dječje bolesti u tom procesu...a nisu imali krvavi rat i poslijeratnu obnovu.

Kod tzv.detuđmanizacije na pleća starog umirovljenog generala i povjesničara trpa se sve i svašta..pa i ono što su mu podmetali ...

Da nije pristajao na kompromise i ustupke...ti isti koje spominješ ne bi ga podržavali...a vjerovatno bi ga i likvidirali...kao što neki i sumnjaju da su se tak najednom..razboljeli jedan za drugim..on i Šušak.

Bilo kako bilo...činjenica jest da je on povjesna osoba za Hrvate...a svi ostali iza njega su suspektni smutljivci.

Naravno..ja ga isto realno gledam...jedno vrijeme je jedan njegov unuk bio kod nas na ratištu..dok ga mama i baka nisu povukle, hehe

Radio je greške, ljudski je i griješiti...ali je svoj narod izveo iz pustinje.

sve dobro...

Tko je glasao

Ne zanimaju

mene metode šjor drvo već me zanima da li je cilj ostvaren.

Dajte mi primjer stvarne komponente suverenosti/državnosti kojima stvarno ova zemlja upravlja samostalno i neću više komentirati.

Ne bi meni bilo žao ni tih silnih upropaštenih para,niti padajućeg standarda mene i mojeg djeteta niti žrtvi kada bi recimo Đuro Đaković licencno proizvodio tenkove Leopard a OSRH imala na raspolaganju dvije tri oklopne brigade istih,kada bi nam gradovi i sve ključne točke bile pokrivene S-300 protuzračnim zavjesama,kada bi imali barem jednu eskadrilu lovaca 4 generacije recimo F-15,a obala pokrivena razumnim brojem raketnih topovnjača sa"ispali i zaboravi"projektilima more-more i naravno dovoljnim brojem osposobljenih ljudi da sve to održavaju i kamo sreće još i kopiraju pa i unaprjeđuju tehnologiju.

Za svaku sigurnost volio bih i da imamo nekolicinu taktičkih nuklearnih bojevih glava sa sredstvima isporuke tek toliko za svaki slučaj jer ubijte me ali ja nevjerujem ni NATO-u ni Uniji ni vragu palcu.

Da možemo maštati

R

Tko je glasao

Ja ću ti odgovoriti, drž se!!! :)))

Obitelj Bin Laden posjeduje 7-8% cjelokupnog američkog bogatstva, Kina ima američkih obveznica bliže 26%.

Japan je vjerovnik za oko 20% američkog duga, UK oko 12%, Brazil oko 4%, skupina zemalja izvoznica nafte oko 5%

Američki javni dug prelazi 140% BDP-a, pa i Njemački je oko 78%.

Dakle, tko posjeduje Ameriku ili Njemačku?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Politika je

vještina mogućeg. Nemojmo sada pretjerivati.@Reanimator.

Sve to bi bilo dobro...ali treba biti realan...mi smo mali narod i sirotinja koja je izišla iz još većeg siromaštva...ukupno gledano.

sve dobro...

Tko je glasao

Od "pustinje"

do kaljuže...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Drveni, Da se je pravima

Drveni,

Da se je pravima okružio, govori činjenica da puč za vrijeme rata nije uspio.

Kaj misliš kak bi mi prošli da je taj isti uspio?

Tko je glasao

Loše @Skviki

za početak bi imali nešto aka republika srpska..a i građanski rat među Hrvatima..Hrvatska bi se svela na ostatke ostataka..i da..nastao bi metež i izginilo bi puno više i Hrvata i Srba....

Krajina.i .Republika Srpska bile bi u nekoj formalnoj federaciji..

radi svijeta bi kao nešto glumatali...a onda bi se politikom svršenog čina...odglumili bi neki referendum i voljom naroda prisajedinili bi se matici Srbiji, a Milorad Pupovac bi bio naš ambasador u Beogradu ili njihov ambasador u Zagrebu ;-)))

sve dobro...

Tko je glasao

Ajmo malo biti realni

Franjo Tuđman je imao određenu moć, no koliku?

Počnimo od početka.

U trenutku stvaranja države dr. sc. Franjo Tuđman nije znao kakav je tko karakter, to je valjda jasno, pod tim "kakav je tko karakter" mislim na neostvarene karaktere. Drugim riječima, većina onih oko njega nije imala nikakve repove privatizacija i pljački (osim starih komunističkih kadrova, naravno), tako da nije bilo za vidjeti što će se događati, a imamo i danas primjere da neki kradu godinama pa onda oni lijevi tvrde da nije krađa dok sud ne presudi da je krađa, a kad presudi onda je kasno. Što je najstrašnije svi ti pljačkaši nastavljaju biti političari, neki postaju i zastupnici u Saboru...

Drugo, Tuđmanova moć je također upitna, naime, svaki od 20-ak najbližih suradnika imao je svoju kliku, zamjeriti se toj kliki znači stvoriti si moćne neprijatelje i tu je Predsjednik morao balansirati do krajnjih granica, a posebno moramo uzeti u obzir i rat u kojem Predsjednik nije imao luksuz zamjerati se ovima i onima. Kao jedan od primjera koliko je povremeno predsjednik bio nemoćan je i slučaj Norac, pretpostavljam da znate da ga je Predsjednik htio smjeniti, no kompletna brigada se odmetnula i blokirala vojne policajce na čelu s Laušićem i zapriječila ulazak na to područje, mislim da ovo najbolje dočarava krhkost Predsjednikove snage u tom trenutku.

Da se vratimo na one prve, kojima se okružio; dakle, niti je znao kakav će tko ispasti, niti je imao apsolutnu moć nad tim klikama, u svakom slučaju, možda je i jednu kliku mogao uništiti, ali dvije bi njega uništile, a povremeno se i borio s tim klikama.

što se tiče privatizacije, danas je jasno da je izabran pogrešan model, no apsolutno sam siguran da je Predsjednik imao najbolje namjere, da je sanjao boljitak svih građana i moćnu Hrvatsku, ispalo je kako je ispalo no to je krimen svih nas - kao nacije, pritom mislim na naše niske moralne standarde općenito no to je i posljedica razgrađivanja morala kroz desetljeća komunističkih vlasti. A da je tomu baš tako svjedoči i potpuno isti mentalni sklop političara skoro svih komunističkih država koje se raspadoše.

Što se udbe i udbaša tiče, Predsjednik nije imao nikakvog izbora nego prihvatiti sve koji su se odlučili boriti za Hrvatsku, naravno da je bilo i onih koji su radili za neprijatelja no mislim da je većina ipak bila za Hrvatsku, jer da nije bilo bi još puno gore. Ne branim udbu, već Predsjednika, jasno je da pomoć tako moćnog ogranka takve stravične organizacije nije mogao odbiti!

Dakle, u takvim trenutcima kad si jednu minutu Predsjednik, a drugu se već možeš naći pred streljačkim vodom odmetnute JNA, Predsjednik je balansirao na svim razinama i na svim mogućim osnovama, s obzirom da je cilj bila samostalna neovisna Republika Hrvatska u Avnojskim granicama možemo reći da je prvi Predsjednik potpuno ispunio cilj, uz strahovite žrtve, koje su mogle biti i veće da nije vodio politiku kakvu je vodio, žrtva je i ekonomija.

A kad smo kod ekonomije i lopina, rata nema već 20 godina pa opet svako malo malo imamo lopine političare koje sudovi osuđuju zbog pljački, imamo nebrojeno sudskih postupaka u procesu. Svaki drugi dan i Milanovića iznenade novine objavljujući pikantne priče o njegovim skoro svim suradnicima, a sad zamislite ono okruženje kad nisi siguran hoćeš li dočekati sutrašnji dan!

Dakle, da bismo "verbalno" sudili dr. Tuđmanu moramo uzeti sve okolnosti u obzir i zapitati se što bismo i koliko mi mogli učiniti u takvim okolnostima? Također se trebamo zapitati zašto se iste stvari događaju i danas premijerima i predsjednicima, a okolnosti su do krajnosti drukčije!

Mislim da se ovdje može primjeniti ona:

Kad pogodiš cilj onda promašiš sve ostalo.

Prioriteti su bit ove priče, a prioritet i cilj dr. sc. Franje Tuđmana bješe samostalna i neovisna Republika Hrvatska!!!

Well done Predsjedniče!!!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Tuđman je nesumnjivo naš

Tuđman je nesumnjivo naš najveći političar 90-tih godina koji je dobro iskoristio okolnosti i poslije prvih ne snalaženja dobro vodio ratnu politiku.

Međutim to ne znači da nije bio odgovoran i za druge aspekte života naročito poslije rata od 1995-1999 i te greške pravdati lošim ljudima oko sebe je smiješno jer ako je to njemu opravdanje tada bi to opravdanje trebalo vrijediti i za buduće premijere i predsjednike ali njima ne dopuštamo takva opravdanja iz jednostavnog razloga što to i nisu niti mogu biti opravdanja.

Najstrašnije i najskuplje stvari privatizacije su se desile poslije 1995 , poslije rata, kada je Tuđman imao potpunu vlast pod kontrolom i nije bio moguć slučaj Norac koji se dogodio 1991, a kojem je Tuđman dao čin generala.

Privatizacijom nisu uništavane firme jer su one još iz Jugoslavijre uglavnom bile u kolapsu s viškom zaposlenih i zastarjelom tehnologijom osim nekoliko izuzetaka koji su uglavnom i opstali i danas su osnova gospodarstva .
Problem privatizacije su menadžerski krediti kojim su opljačkane banke a one sanirane s 87,4 milijarde kuna od prve ozbiljnije sanacije 1994 pa do kraja 2004 godine. Ti krediti su ne namjenski potrošeni i završili kod ljudi bliskih vlasti. U mom kraju su to sve istaknuti "domoljubi".

Tko je glasao

Ok, problem su menadžerski krediti

A ja tebe pitam kakve kredite dižu danas? Kakav je Šegon kredit digao? A i imamo svaki dan novinske hitove sa kreditima i sukobima interesa!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Menadžerske kredite je

Menadžerske kredite je nenarodna , komunistička, crvena vlast zabranila jer su dovodili do slijedeće situacije:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/...
http://feral.audiolinux.com/tpl/weekly1/article_tisak.tpl?IdLanguage=7&N...

Tko je glasao

To nije odgovor na pitanje

Kakve je vrste Šegonov kredit?

4 milijuna eura

4 godine počeka

2-3 % kamata

Kao ni odgovor na pitanje po čemu se Šegon špranca kredita razlikuje od onih menadžerskih?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Šegonov kredit je sličan

Šegonov kredit je sličan drugim kreditima HBOR-a koji je takvih kredita podijelio preko 100 milijardi a većina je kao i taj dodijeljen političkom intervencijom. Zanimljivo nitko nije završio u Remetincu.

Uspoređivanjem menadžerskih kredita s kreditima HBOR-a očito neznaš kakvi su to bili menadžerski krediti .

Tko je glasao

Znam kakvi su bili menadžerski krediti

No ti ne shvaćaš da su ovi krediti samo kozmetička prepravka menadžerskih. I šegon može sa svojim kreditom kupiti neku manju tvornicu i otplaćivati kredit od prihoda, ako ih ima, a ako ih nema možemo ga povući za... ma znaš...

Dakle, koja je točno razlika?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

menadžerski krediti i ovi

menadžerski krediti i ovi HBOR-ovi su slični samo po tome što ti treba politička veza da možeš podmiti službenike u bankama da takav kredit dobiješ a ako si neka faca tada može i bez mita.

i tu svaka sličnost u tehničkom smislu završava jer su ovi HBOR-ovi krediti mnogo "pošteniji" jer ipak treba proći i neku proceduru i moraš zadovoljiti i neke tehničke kriterije i dati brdo osobnih mjenica i svu privatnu imovinu pod hipoteku a toga kod menadžerskih kredita nije bilo.

Tko je glasao

Marljivi uozakonjivanju kriminala-nisupošteniji,nego pokvarenii

i tu svaka sličnost u tehničkom smislu završava jer su ovi HBOR-ovi krediti mnogo "pošteniji" jer ipak treba proći i neku proceduru i moraš zadovoljiti i neke tehničke kriterije i dati brdo osobnih mjenica i svu privatnu imovinu pod hipoteku a toga kod menadžerskih kredita nije bilo."Pošteniji?" Svašta!
Ta u njih su uključene i politički prijatelji kroz produciranje menadžer-krimzakona, poput predstečajnih nagodbi, uz prethodno pumpanje dugova samome sebi kroz sestrinske firme, da bi postali samome sebe najveći dužnik, a onda u akciju opet stupaju crveni politički prijatelji i kroz FINU i kroz ministarske hodnike opraštaju višemilijunske dugove državi- umjesto da se naplate kroz imovinu istih.

Opet pjevaš ode o poštenju crvenih, a istina je da su si samo dali puno truda ozakoniti svoj kriminal, kako ne bi, zbog istih djela, kao "lijeni Sanader" završili u zatvoru, i kako bi njihovi podmazani kotačići radili kao ti: nazivali ih "poštenijima!"

To, ozakonjivanje vlastitoga kriminala, je u tradiciji te tvoje političke opcije, od 1918.

Tko je glasao

Dakle , opet se upuštaš u

Dakle , opet se upuštaš u teme o kojima nemaš niti elementarno znanje ali zato imaš "mišljenje" i zamagljuješ temu.
Da te podsjetim pričamo o menadžerskim kreditima koji su uništili bankarski sustav RH u periodu od 1993-1999 i koji su zabranjeni 2001 i njihov zločinački karakter se ne može opravdati drugim nešto manjim zločinom HBOR-ovim kreditima

Tko je glasao

Dok drži pištolj i prazni torbicu ispituje žrtve o"prigušivačima

Ti si pravi crveni stroj koji ide na crveni biodizel pa mu spjevava ode.

Slovenci su napravili drugačije- podijelili dionice i na kraju su se stranci dokopali daleko jeftinije svega što je tamo vrijedilo.

Tuđman je, ako je već morao, a morao je (vi Crveni namećete Hrvatskoj takav vid samostalnosti -neuvažavanje geopolitičkih okolnosti i državni interes RH ,koji bi RH morala forsirati da joj kao ne biste imali što prigovarati, interes kakav si ne dopušta niti SAD-koja je jedna od najvećih svjetskih sila, pa ne slijedi samo svoje želje -nego i geopolitičke uvjete za to) nastojao da hrvatsko gospodarstvo završi u hrvatskim rukama.

Zato su ga stranci izolirali jer su bili spremni s ogromnim praznim vrećama i sitnišem za plaćanje.
Valjda znaš što su bili "torbari" nakon rata u Americi- a nama su nametali "torbare" izvana.

Bio bi to dobar potez- hrvatsko poduzetništvo, hrvatski kapitalisti,da je u RH bilo pravih poduzetnika, a ne komunizmom iskvarenih nesposobnjakovića.
A tko je uopće u svim tim tranzicijskim zemljama i mogao nešto kupiti, kada nije bilo kapitalista s novcem?

Dakle mogli su sve to pokušavati kapitalisti izvana (ta zato su to i nametali -za svoju korist). Pri tome im je bilo najbolje da zemlje-žrtv a dionice podijele stanovništvu- da se na tržištu pojavi ogroman broj prodavatelja, a onda oni kupe sve za sitniš.

Tko je tebi dao novac za elektranu?
Tata i mama?
Kako su se obogatili u komunizmu? Bake i djedovi?
kako im partizani nisu uzeli bogatstvo ?
Zaradio si za to malo vremena u Irskoj?
Posudio ti brat?
Po čemu si ti , acinume, odabrani?
Po sposobnosti?
Što si dao u zalog za kredit?
Političke dogovore?
Mutne veze s crvenom buržoazijom )bez obzira iz koej stranke)?

Namećeš, kao moje neznanje o bioelektranama na bioplin (da ti ne bih pisala esej o tome da te razuvjerim) i na isti način kao da pljačkaš žrtvi u koju je uperio pištolj objašnjava kako si žrtva umišlja da je pljačka, jer eto ne zna na kojem principu radi pištolj, je li unutra sačma ili je 7,62 mm, ili 9 mm, i da je proziva što "ne zna" kako baš taj pištolj ima prigušivač u Proračunu ?

Pojednostavljeno: acinum ti si taj pljačkaš koji tvrdi da pljačka nije pljačka i da ti nisi pljačkaš iako držiš pištolj uperen prema žrtvi i prazniš joj džepove i torbicu (Proračun), jer si samo dio ekipe koja zna kako radi pištolj i prigušivač, dok žrtvama predbacuješ da nemaju pojma o tome što je pljačka, jer ne znaju puno o vrsti pištolja i prigušivača i baziraju se samo na činjenici uperenoga pištolja i ispražnjenej torbice!.)))

Tko je glasao

da te podsjetim tema su

da te podsjetim tema su menadžerski krediti u Franjino doba o čemu očito nemaš ništa za reći a doveli su stečaja 25 banaka i sanaciju svih ostalih koja je koštala 87,4 milijarde kuna i potpune blokade države.

a što se mene tiče kao što sam ti već nekoliko puta rekao sve što radim ja možeš i ti i ne trebati nikakva politička veza samo nešto znanja i volje.
Obzirom da inzistiraš na političkom uticaju i vezi očito nemaš niti jedno niti drugo pa ti je nezamislivo da to netko drugi ima.

Iz proračuna RH sam jedinom dobivao plaću kao pripadnik HV tokom rata i nikada ništa više.

Moj posao nema veze s proračunom a sredstva za elektranu mi nije ostavio otac jer je umro 1984 a bio je zidar tako da nije mogao a nisam digao ni kredit.
Kako doći do novaca za elektranu je moj posao i to naplaćujem te tu informaciju ne možeš dobiti besplatno.

Tko je glasao

Kako doći do novaca za

Kako doći do novaca za elektranu je moj posao i to naplaćujem te tu informaciju ne možeš dobiti besplatno.Kroz crveni Kukuruku Peradarnik na čijem su ulazu acinum-kokice!

Tko je glasao

Ni ti ne znaš o čemu pričaš

85 milijardi pripisuješ HDZ-u, pa dobro gdje su te milijarde, gdje su ti abnormalno i suludo bogati HDZ-ovci? A opet vrlo je lako pronaći tajkune iz svih ostalih stranaka, al pronađi HDZ-ovca?

Naravno, vrludalo se sa zakonima i to je odgovoran HDZ, no krao je tko je stigao, pa imaš na primjer Rijeku koja je brutalno opljačkana, kao i Istru, a HDZ-ovci nikad nisu imali pristup tom gradu i toj regiji, kao i još nekima.

Nije tema tako plastična kako je prikazuješ. Tih 85 milijardi je zacrtana vrijednost, koja najčešće nema uporište u stvarnosti, naime, poznato nam je nebrojeno puno velikih poduzeća koje se prodaju za kunu, al ima kvaka, uz njih idu dugovi.

Nisam sad baš raspoložen za neku veliku analizu no jedno ti mogu sa sigurnošću reći, najveći dio tog iznosa napuhane su vrijednosti propalih poduzeća, a za koja su banke dobivale novce kroz sanacije. Tu je isto, neko nekoga dobro zajebao, ajd pogađaj tko koga?

Dakle, ono što možemo sa sigurnošću potvrditi je da su se banke izvukle iz gliba, a da smo mi potonuli.

I daj budi malo realan, pa čovječe Todorić nema milijardu eura vrijednosti, a duplo je bogatiji od prvog do sebe. A onda pričamo o 85 milijardi nečega, gluposti na milijarditu.

Po svemu vidim da se baviš biznisom i nije mi jasno da možeš na taj način pričati o milijardama, kao da se milijarde mogu sakriti pod madrac? Pa dajte malo ozbiljnosti!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

87,4 milijarde je vrijednost

87,4 milijarde je vrijednost novca koji je RH dala da bi se sanirale banke . Čisti keš koji otišao uglavnom na menadžerske kredite ali bilo je i nekih drugih troškova koje je RH preuzela na sebe od banaka kao npr. inozemni dugovi tih banaka ( PBZ 870 milijuna dolara i sl.).

Slažem se da su svi krali ali i najlakše je bilo krasti u dresu HDZ-a , bar u mom kraju jer lopova u drugim dresovima nismo imali.
Manji dio lopovluka si mogao obaviti torbarenjem tj. kupnjom dionica od radnika a većinski paket si jedino mogao ostvariti uz pomoć HFP čijeg šefa nije bilo mogućno postaviti bez Franje i njegovog savjetnika Ivića Pašalića a sve to ti je financirala banka menadžerskim kreditom gdje su te dionice bile jedini zalog po nominalnoj vrijednosti a kupovale su se za 10% vrijednosti.

dr. Goran Marić često spočitava SDP-u da su banke koje su sanirane s 87,4 milijarde kuna prodali za 5,7 milijardi kuna i kako ga u zadnjih 7-8 godina nitko nije demantirao a da nije istina sigurno bi ga demantirali vjerujem da je taj podatak istinit.

Tko je glasao

Dalje za upornoga "crvenoga torbara" koji pljačka elektranama

A što si ti acinume nego mali crveni "torbar"!

Europa je nametnula scenarij kojime reketari i RH (kao i Mađarsku, Sloveniju, Španjolsku, Portugal,....) i uvjetuje joj 20% totalno neisplative proizvodnje energije, jer RH mora iz Proračuna poticati tu proizvodnju, koja nikada neće biti profitabilna za RH,jer jedino je profitabilna za Njemačku (1,3 milijuna eura po 1MW snage njihova postrojenja) i za koju će iz Proračuna svi građani morati plaćati domaćim pljačkašima za strane interese!

Da se takvo što uvjetuje Njemačkoj, da uvozi stranu i čak jeftiniju tehnologiju, ona bi odmah odustala od toga, kao što je odustala i i od "biznisa s foto panelima. Njoj je bilo neisplativo uvoziti jeftinije azijske panele, iako daju jednako energije, ništa manje kvalitetne, jer joj je muka davati gotove novce za stranu tehnologiju-pa kaže da joj se to ne isplati.

Njemačka gleda cijeli proces i izračunava dobit: mora zaraditi više na izvozu svoje tehnologije da i kada sama svojim proizvođačima iz proračuna isplati poticanu proizvodnju el. energije ostane profit njemačkim građanima.

U tu svrhu zlorabi i reketari (preko propisa koje nameće u EU) građane drugih zemalja Europe, nameće im obvezu,da iako sami ne proizvode elektrane, dakle nemaju prihoda novca za tehnologiju, pa im se taj čisti novac odlijeva iz država prema njemačkim firmama, i još k tome gomilaju negativni učinci te nerentabilne i neprofitne po državu proizvodnje el.energije, jer proizvodi čiste gubitke koje onda države žrtve moraju sanirati kroz "poticanu proizvodnju( "poticana proizvodnja" umjesto "saniranja"=isto g...o , drugo pakovanje) i tako gomilati čiste gubitke koje će, s druge strane, Njemačkoj jamčiti profite.

I nama se, jasno i glasno, ovo s bioenerganama totalno ne isplati- to je čista pljačka državnoga proračuna i građana RH, ali acinume tebi, i sličnim torbarima, kao i umreženoj svjetskoj energomafiji se isplatii i budi makar toliko kulturan pa se ne proglašavaj poštenjakom, kada samo uzimaš svoj dio plijena, odnosno pljačke po ucjeni i reketu većih od tebe, kojima služiš i "ždereš njihove mrvice" kroz crveno kukurikaško jato,

Vi, crveni torbari, namećete RH kao metodu izražavanja samostalnosti i državnosti inat velikima, najvećima, umjesto realnu državnu politiku kojom se ostvaruju najveće dobrobiti za RH i plivanje u vodama u kojima trebamo biti svjesni da smo ipak male ribice,ali dovoljno snažne da se nećemo dati tlačenju od strane manjih iz susjedstva, i pametne da nas veliki ne žrtvuju za veće uloge, ali i politički lukave da izbjegnu opasna zaduživanja za proizvodnju gubitaka i gubitak najvrjednijega- zemlje, vode, šuma,..., ljudi.

Dobro je biti uz velike, ali one koji nam ne ugrožavaju opstanak (kao VB), a takvi su nam Njemačka, SAD, Izrael, iako u odnosima s njima treba spretno i pametno raditi da nas ne ubace kao zalog za njihove veće poslove i ne pojedu nas (kao ovo s elektrtanama)- jer morski psi jedu sve -pa i svoje.

Ne može tvoju pljačku sakriti strani reket.

Tuđman je pokušao zaštititi svoju zemlju od torbara na jedini način na koji je mogao, ali uz sebe i oko sebe je imao puno pokvarenih, nesposobnih, nestručnih, podlih, izdajničkih, crvenih komunjara, ii zato je genijalac, jer je i njih poslagao u partiji šaha za opstojnost Hrvata na najbolji način da se stvori najvrjednije: samostalna država RH na političkoj karti Europe.

Sada će "crvenilom zaluđeni mozak" reći: što nije odabrao moralnije?

Zato što nisu bili u blizini, jer Hrvati su bježali od politike da se ne zaprljaju radom protiv vlastite države, a oni koji su se bavili hrvatskom politikom, bili su proganjani, a bilo je i puno lažnih ( ta i ti se praviš poštenjakom i tek nakon dosta vremena na pollitici otkrio si svoje "plajčkaške poslove" i crveno-komunističku sazdanost!

Šuti i pljačkaj uz velike i destruiraj ovu zemlju, ali ne pravi se poštenjakom i stručnjakom, jer oni koji zarađuju profit pljačkanjem proračuna nisu sposobni, nego su podobni i istina stručni - ali stručni za pljačku i priču o prigušivaču na pištolju-dok pljačkaju!

Da Njemačka otkupljuje svu el. eneriju, elektrana koje nam izvozi po ovoj cijeni koju mi plaćamo, ili da ona nadoknađuje, a ne naš proračun, razliku u cijeni kWh između dobivenih iz hidroelektrana i drugih konvencionalnih izvora i ovih nametnutih, bilo bi u redu, a ovako to je čista pljačka građana RH , a ti si u službi te pljačke

A tek razdjelnici topline?
900 milijuna kuna Njemačkoj i Danskoj za njihovui tehnologiju, od već osiromašenih građana, u ovoj dubokoj krizi i neimaštini?

Vlada bi trebala zaštititi svoje građane i tražiti predah od tih obveza, sve dok se gospodarstvo ne pokrene!

O metodama koje promičeš, a na liniji su "crvenih peradarskih kokoški", na drugome mjestu!

Cijenim tvoje znanje o "pištoljima, mecima, prigušivačima", alitebe smeta jer prepoznajem da si pljačkaš Proračuna, koji je pošizio zbog otvorene istine: kako puniš džepove pljačkom, a ne proizvodnjom.
(čak i pištolja (HS) kao što rade neki drugi-među pravim hrvatskim poduzetnicima!.))))

Ti si samo domaći crveni torbar s velikom torbom u koju trpaš iz proračuna, koristeći reket većih igrača, a sada si vidio da ti se više isplati poučavanje i pomoć novim torbarima (kroz otvorene crvene pljačkaške linije) koji će pljačkati hrvatski proračun do mjere od 20% od ukupne proizvodnje električne energije - "conzalting"za nove crvene torbare, pa te pate mogući bolji uvjeti za "plave torbare", jer ima i drugih "pametnih poduzetnika" koji znaju poduzetništvo zasnovano na pljački Proračuna, odnosno hrvatskih građana- a zalogaji su sve manji kada je više strvinara Proračuna.

Vrijeme je za STOP tome, ne samo u RH, nego u Grčkoj, Španjolskoj, Portugalu, Italiji,..., a Njemačka neka zarađuje proizvodnjom , kvalitetom, cijenom, a ne reketarenjem drugih država politikom prisile, kroz EU zakone!

(Bila sam uprao zbog tih putova pljačke protiv ulaska u EU, a i dalje sam protiv te i drugih pljačk RH o strane EU-jakih država, međutim cijenim dobro koje su nam donijeli: u obliku početaka istinske borbe protiv crvene aždaje.)

Tko je glasao

Tema su menadžerski krediti

Tema su menadžerski krediti iz Franjinog doba koji su uništili bankarski sektor u RH koji je zbog njih saniran s 87,4 milijarde kuna.

Kao prvo postojenje nije njihovo već naše a najpovoljnija oprema je iz Češke i Poljske a ne iz Njemačke pa je tako pisati da na bioplinskim elektranama zarađuje Njemačka je plod ne znanja i neinformiranosti a u tvom slučaju zavisti i jala.

Sva oprema koja se proizvodi u Aziji je jeftinija od Evropske pa tako i oprema za bioplinske pogona pa ipak Njemačka kao ni druge države EU nisu odustale od poticanja gradnje bioplinskih elektrana jer je to interes svake od tih zemalja pa tako i Hrvatske a to što ti to ne razumiješ je ipak samo tvoj problem.

Kad god poželiš izgraditi takvu elektranu zovi i uz minimalnu naknadu dobiješ sve potrebno.

Ulaganje u obnovljive izvore energije potiče gospodarstvo pogotovo bioplin stočarstvo, proizvodnja pelete od agrokultura ratarstvo i dr. ali to treba razumijeti a ti ipak nemaš kapaciteta za to bez obzira na brojke koje su ti predočene jer od pisanja bezveznih plahti ne stigneš niti pročitati što ti se napiše a pogotovo ne razumijeti.

Tko je glasao

Slagao i samoga sebe!

Njemačka je odustala od obveze izgradnje fotoelektrana iz razloga koje sam napisala. To znaš i nađi si sam linkove.

Hrvatska uvozi bioplinske i ostale bioelektrane iz Njemačke i to je njoj oisti dobitrak, a za nas je ogroman gubitak po Proračun i naše građane.

Ako elektrane proizvode u Češkoj i Poljskoj, tko su vlastnici tih poduzeća- Česi i Poljaci. Pa jasno je da nisu, samo Česi i Poljaci su možda jeftinija radna snaga, pa pametni Nijemci zarade još i više.

Vrti se koliko hoćeš "crveni torbaru"!
Sanader je za vas mala beba.
Crveni su samo ozakonili veće pljačke!
Imaju oni iskustva u tome.

Kad god poželiš izgraditi takvu elektranu zovi i uz minimalnu naknadu dobiješ sve potrebno.Ne radim nikakav biznis na političko gorivo, niti bih sudjelovala u pljački Hrvatske, kao ti.
Baš suprotno, pišem protiv takvih.

Odgovorna vlada bi u ovoj krizi pokušala razgovorima nametnuti odgode rokova do oporavka hrvatskoga gospodarstva, a ti bi propao jer ne bi mogao pljačkati proračun, budući nisi poduzetnik, nego "oduzetnik iz Proračuna RH"!

Nisi ti glup pa da ne razumiješ što je napisano u "plahti", jer sofisticirani pljačkaši nisu glupi, a dokazano je da čak niti obični"drumski razbojnici" nisu glupani, ako iih ne uhvate za više puta ponovljeno djelo.

Što se uopće trudiš?

Očito bi želio i pljačkati, ali i prikazivati se sposobnim, stručnim , poduzetnim i poštenim.

Ne znam jesi li od onih što tako dobro lažu, da uspješno i sebe slažu, ali učio si zanat kod njih!
I dobro naučio!

Valjda si zato tako uporan!
Slagao i samoga sebe!

Tko je glasao

Zbog čega lupetaš? Ne uvozimo

Zbog čega lupetaš? Ne uvozimo mi bioplinske elektrane iz Njemačke već uvozimo manji dio komponenata iz zemalja EU a među njima čak najmanje iz Njemačke jer su među skupljima u Evropi.

Nagradno pitanje za tebe sa koliko postotaka domaće komponente je neki proizvod domaći i može dobiti oznaku Made in Hrvatska i za njega se može izdati EUR1?

U firmama s kojima surađujem vlasnici su Poljaci a dali ima i njemačkih firmi koje proizvode u Češkoj i Poljskoj naravno da ima. U mom gradu Županji postoji tvornica kombajna vlasnici su talijani , njemačka tehnologija proizvodnje jer su talijani kupili tu njemačku firmu, prodaja se vrši iz Francuske a kombajni su hrvatski i prodaju se uglavnom u Rusiji i Ukrajini i što je tu sporno.

Ne radiš ti nikakav biznis.

I dalje mi nije jasno kako ja radim na crveno gorivo kada je sve propise po kojima sam dobio dozvole donio HDZ a sve potrebne dozvole potpisali ljudi koje je HDZ postavio na ta mjesta i svi su članovi HDZ-a od kojih su neki i članovi.

Odgovorna osoba u vladi RH bi potaknula izgradnju bioplinskih pogona i drugih elektrana na obnovljive izvore posebno biomasa , geotermalna voda i male fotonaponske elektrane uz istobno provođenje projekata energetske učinkovitosti kako bismo u nekoliko godina smanjili potrošnju i povećali proizvodnju na mjestu troška energije. To bi stvorilo desetke tisuća održivih radnih mjesta a ne bi se dodatno opterećivao ni proračun RH niti građani ali to je tvom malom i ograničenom mozgu ne zamislivo jer ti zastupaš velikosrpske ideje o uništavanju Hrvatske.

Tko je glasao

Ne namjeravam suditi

apsolutno nikome,komentar sam napisao da bi stvari smjestili u
kontekst koji se uvijek zamagljuje.

Osobno mislim da je imao dovoljno moći da PiP stavi na čekanje barem dok se ne završe ratne operacije i dovoljno moći da ako je već nacionalni resurs podijeljen nekom "zaslužniku" osigura da isti taj resurs cijeni i da upravlja njime na korist interesa RH, jer
da je u onoj atmosferi puno kontroliranijeg pravosuđa samo jednom koji je ukrao "zavrnuto vratom" pa čak i da je "sam skočio sa drugog kata tijekom ispitivanja" svi bi ostali legli odmah.

Ne govorim o namjeri i cilju oni su neupitni ali konačni rezultat je izostao jer nismo ni samostalni niti neovisni,a svi sudionici ovog portala i te kako znaju razlikovati periferalije i simbole suverenosti/državnosti od njihovog suštinskog sadržaja.

R

Tko je glasao

Vidim da nemaš loše namjere

No ipak nisi u pravu.

Osobno mislim da je imao dovoljno moći da PiP stavi na čekanje barem dok se ne završe ratne operacije...

Možda je imao moć staviti PiP na čekanje, no zaboravljaš da smo se borili za kapitalizam (blago nama), a to je značilo privtizaciju kao jedan od osnovnih ciljeva. E sad, zamisli da je Tuđman rekao "NE" privatizaciji, razapeli bi ga kao lažiljivca koji obećiva promjenu društvenog poretka a zadržava komunističku, plansku, državnu i neodrživu proizvodnju, samo zamisli taj scenarij, svi bi ga proglasili komunističkim diktatorom.

dovoljno moći da ako je već nacionalni resurs podijeljen nekom "zaslužniku" osigura da isti taj resurs cijeni i da upravlja njime na korist interesa RH, jer
da je u onoj atmosferi puno kontroliranijeg pravosuđa samo jednom koji je ukrao "zavrnuto vratom" pa čak i da je "sam skočio sa drugog kata tijekom ispitivanja" svi bi ostali legli odmah.

Iako se načelno slažem s tobom to ne znači da smo u pravu, ovdje ispada da je pokojni Predsjednik bio veći legalist od mene i od tebe kao i od većine onih koji ga kleveću.

Mislim, jasno ti je kako bi povijest opisala takav potez, već vidim naslove u novinama: Komunistički diktator ubija poduzetnike koji mu ne plaćaju reket, ili tako nekako.

Shvaćaš li ti koliko je Predsjednik ustvarii bio demokratski nastrojen? DORH, USKOK, ili tko je već bio zadužen za gospodarski kriminal trebao je rješavati taj gospodarski kriminal, Predsjednik se ni po zakonu nije smio miješati u njihov rad, a kamoli da naredi ubijanje poduzetnika, ma koliko to i zaslužili.

A s druge strane, propadanje poduzeća je jedan relativno duži proces, namještanje bilanci, makinacije svih vrsta, makinacije kojima ni sudovi ne mogu stati na kraj nisu davali nikakvog povoda za intervencijom jednom predsjedniku. I danas se krade, uništava i najveće firme u svrhu preuzimanja i što tu može predsjednik ili premijer, ništa, to uopće nije u njihovom opisu posla, a svako miješanje izazvalo bi nesagledive posljedice po onoga tko se miješa u rad policije i pravosuđa.

Ne govorim o namjeri i cilju oni su neupitni ali konačni rezultat je izostao jer nismo ni samostalni niti neovisni...

Dok je Predsjednik bio živ bili smo i smaostalni i nezavisni, iz rata smo izašli sa državnim dugom od 3,75 milijardi dolara, u tom dugu je i naš dug iz Jugoslavije, možda se sjećaš da je Jugoslavija bila jedna od najzaduženijih zemalja svijeta, dakle i hrvatski dug je bio povelik. A jasno ti je valjda da je taj dug bio smješan u usporedbi sa današnjim.

...a svi sudionici ovog portala i te kako znaju razlikovati periferalije i simbole suverenosti/državnosti od njihovog suštinskog sadržaja.

Precjenjuješ većinu sudionika ovog portala. Ne sporim da ima popriličan broj onih koji razlikuju ovo što si pobrojao, no ima i jako velik broj onih koji ne znaju niti gdje su šuplji, niti čijim ustima kruh jedu, što vele poslovice. :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Legalizam

@Laganini govorimo o vremenu kada SZUP nakon pada Vukovara hapsi nakon proboja Dedakovića i Borkovića i ubija boga u njima od batina jer su navodno zamračili neke pare iz
filijale tamošnjeg SDK što je naravno i logično jer nisu imali o čem
drugo razmišljati(recimo kako da sačuvaju živu glavu) nego su mislili o DEM.---- Toliko o legalistima u ta vremena.

Strateški nacionalni interes valjani moj Laganini štiti se svim sredstvima,samo treba ga definirati drugačije od toga da se određena klika opari na brzinu.

Dakle ja nemam ništa protiv "Ljudi u crnom" koji bi štitili strateške nacionalne interese RH svim sredstvima uključujući "crne operacije".Naime da takvo što postoji vjeruj mi da recimo Ježić sada ne bi slao ispričnice sa Luganskog jezera jer bi se poskliznuo na bazenu u vili ili bi ga kao diplomatski paket transferirali u Hrvatsku gdje bi mu onda specijalni sud dosudio jedno 45 godina u rupi i zagubili bi ključ.

Uzmi recimo tenk-to je složeni industrijski proizvod za koji je potrebno čitav niz industrijskih postupaka, specijalističkog know-how-a,inžinjera iz raznih polja kako bi takav jedan proizvod sastavili i upogonili.

Uništiti gospodarstvo i deindustrijalizirati zemlju kako takav proizvod više nije moguće napraviti jer niti jedne komponente potrebne za isto nema,a radi brzog bogaćenja određene klike jest veleizdaja i direktni udar na strateški nacionalni interes.

Vinovnike se skupi, uzme im se sve što imaju oni i rodbina( po zakonu) ili ih pojede "demokratski mrak" (crne operacije).

Tako se naime štiti nacionalni interes a legalizam kad netko devastira zemlju i pretvori nas u sluge okači mačku o rep.

R

Tko je glasao

Sviđaš mi se Reanimat.

hehe

vidi niže što sam napisao za "vukovarce" zapovjednike...i moj stav o tome...

e ali...ovi ga neki optužuju za diktaturu...a ti bi da je bio još veći diktator...

što se tiče tzv. crnih operacija..to se jednostavno ne radi kod uljuđenih društava ( dodajem: nažalost).

sve dobro...

Tko je glasao

Mene najviše ubija ova Biguličina tuga i razočaranost

neuspjesima Hrvatske i Hrvata, srce me boli kad gledam kako te plusa kad pričaš o tome kako smo izgubili proizvodnju tenkova, jer znam da ona zna da će nam ti tenkovi trebati kad komšije fašisti opet navale pa da ih imamo čim pržiti. Hehe, znao sam ja da je BIgulica u duši hrvatski nacionalist, maltene ustašica mlada... :))))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci