Tagovi

Nedjeljom u 2 – zanima li Stankovića politika ili je danas bio zaokupljen nečim drugim?

Tijekom polusatnog gledanja Stankovićeve emisije sam došao u iskušenje da po prvi puta prekinem gledati ono što započnem. Prvih dvadeset minuta je utrošeno za prežvakavanje davno prežvakane priče o njenoj bolesti (neću komentirati izrečeno), a nakon šestominutnog priloga još četiri. Tek smo potom mogli slušati barem malo onoga zbog čega se i gledaju emisije toga tipa.

Moram na početku reći da Stanković nije opravdao ni dio mojih očekivanja. Imati za sugovornicu političarku Đurđinog položaja moralo je rezultirati nečim za gledateljem zanimljivijim. Ovako, gotovo da se emisija može ocijeniti dijelom Đurđine kampanje. Toliko suosjećanja, novinarskog podilaženja i obzira nismo vidjeli od Tuđmanovih vremena. Ima ona, a i trebala je toliko toga pojasniti, da je pravo čudo koliko Stanković nije imao novinarskog poriva, a opravdano je zapitati da li ga možda nije namjerno zatomio. Tako je olako prešao preko operacije mimo liste čekanja („rekli su mi da ima slobodnih termina“), izazivanja suosjećanja nacije neprestanim slikanjem i intervjuima za vrijeme oporavka (za Kosoricu svojevremeno rekla „da ne voli one koji javno pate“), a posebno nije želio da ju podsjeti na laganje naciji u vezi posla svoga muža. Za ovo posljednje joj je čak dopustio da opet pokuša prodati priču o javnom natječaju na koji se eto nitko nije htio javiti. Samo je falilo da zajedno upute javnu pokudu nezaposlenima koji se poput najvećih lijenčina nisu htjeli javiti za posao u Čazmi koji je plaćen kao onaj saborskih zastupnika. Stankoviću nije bilo čudno da se je natječaj, vjerojatno radi zadovoljavanja forme, objavio samo u Narodnim novinama.

Dopustio si je Stanković i da olako prijeđe preko njene izjave „bio mi je gušt pobijediti u Bjelovaru“. Čak je potpuno nekritički pohvalio njenu i Čehokovu pobjedu na lokalnim izborima. I politički manje pismenima od njega bi trebalo biti jasno da lokalne face nemaju nikakve šanse u srazu s političarima koji godinama obnašaju državnu dužnost (znaju građani što su veze i poznanstva, te da će grad preko njih lakše doći do novca iz državnog proračuna).

Najveći mu je propust ipak podatak koji uopće nije registrirao ili ga nije smatrao važnim (?!?). O čemu se radi?

Pitao ju je on kako komentira Sanaderovu izjavu da mu Račan i Čačić nisu dostojni (opasni) protivnici, a imam dojam da nije slušao odgovor. I nije tražio obrazloženje.
Rekla mu je Đurđa da se s tom izjavom baš ne bi mogla složiti, pogotovo u slučaju Račana. Taman je počela objašnjavati, a on ju je prekinuo drugim, manje važnim pitanjem. Tako Stanković nije ni pokušao iskoristiti mogućnost da se više čuje o (u emisiji) jedinom politički relevantnom pitanju. Ali, ipak smo nešto mogli čuti.

Rekla je ona da Sanaderova izjava pogotovo ne stoji u slučaju Račana koji jedini od njih trojice zapravo nudi nešto novo. Iako prekinuta novim pitanjem, uspjela je malo dopuniti objašnjenjem da Sanader i Čačić nude isto (sebe), a da Račan nudi tim stručnih ljudi. Uspjela je reći i to da ona preferira one koji znaju raditi u timu.

Neću sad analizirati njenu izjavu i što ona može značiti u slaganju kockica na političoj pozornici, pa ni činjenicu da je nekoliko puta uputila (za Stankovića neprimjetne) žaoke prema Čačiću i Sanaderu dok je Račana, osim u navedenom, potpuno zaobišla. Možda kasnije i hoću, ali bih završio jednom sugestijom Stankoviću (ili glavnom uredniku).

Kad mu se u emisiju odazove političar te razine (saborski zastupnik/ca, predsjednik/ca parlamentarne stranke i sl.) onda neka se barem potrudi da mu emisija bude politički relevantna. Barem u izbornoj godini.

Dakle Stankoviću – lepo prosim, dajte se skoncentrirati!

Komentari

Kao što i drugi Yutelovac

Kao što i drugi Yutelovac Goran Milić nemilosrdno troši novac na svoje putopise, dok na Dnevniku gledamo arhivske snimke, tako se i Aco prečesto ili bagateljizira, ili yutelizira "nedjeljom u dva".

Tako je i današnja Acina emisija bila izvan svake aktualnosti i potpuno neprimjerena mnogobrojnim problemima koji svakodnevno opterećuju gledateljstvo koje plaća Acino pederisanja s malih ekranja.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

kad je gostovao dodik ispao

kad je gostovao dodik ispao si papak a mozda si srbin. o bodova za tebe, za dodika 10

Tko je glasao

Komentirati emisiju"Nedeljom

Komentirati emisiju"Nedeljom u 2"u zadnjih par mjeseci zaita je teško ali je potrebno.Razloga za to ima više:
Voditelj-kreator emisije gosp.Stanković kojeg njegovi(manji broj)gostiju osobito ženski spol svojom frustracijom pretvoriše u "Narcisa"(kojekakvim epitetima)a voditelj emisije to koristi želeći pokazati svoju osobenost.To je razlog gubljenja potrebne kvalitetne komunikaciju sa gostom vezano za temu iste.Pozornim gledanjem i slušanjem gosp.Stanković iz emisije u emisiju sa svojom"agresivnošću-pritiskom"na gosta nastoji dobiti odgovor na postavljeno pitanje koji bi njemu odgovaralo.Odgovori na pitanja-"ne stavljajte mi to u usta"to ste vi rekli"jedina je "obrana"gostiju.Pitanja gosp.Stankovića upućena gostima koja zadiru u privatnost nazočne osobe(zavisi o kojem se gostu radi)predstavlja najnižu razinu elementarnog kulturnog ponašanja.Uz poštovanje svih dosadašnjih gostiju gosp.Stankovića ipak bi trebalo postaviti pitanje:gosp.Stankoviću više puta ste se izjasnili da vi odabirate svoje goste bez uticaja drugih.Osobno nemam ništa protiv vašeg"ovlaštenja"ali budite sigurni da većina gledatelja želi u vašoj emisiji gledati:
Osobe koje sa svojim javnim i privatnim životom mogu biti primjer rada i življenja u današnjim vremenima.Osobe koji svojim javnim radom,poštenjem,nesebićnim zalaganjem na svojim radnim mjestima doprinose za bolji život ovog"jadnog"naroda.Osobe neopterećene nacionalnim predznakom.Dugačak je spisak ljudi koji su zaslužili da ih dio nacije upozna"u živo"a ne samo na papiru.Gosp.Stankoviću:zašto pozivate u svoju emisiju osobe koji su vam već bili gosti jedanput,dvaput...?
Nedozvolite da vaša emisija bude"kruha i igara"ili"blago se vama sirotinjo vaše je kraljevstvo nebesko".Takve emisije imamo na svim mogućim televizijama i nisu nam potrebne bar u ovim vremenima.
svako dobro
Anton

Tko je glasao

Da, ista pitanja bih bio i

Da, ista pitanja bih bio i ja postavio, jer od ovakvih novinara i emisija smo naučili očekivati više "neugodnosti" , ali ipak - bio je po mom mišljenju obziran radi bolesti, kojoj je posvetio više od pola sata. To može biti problem u komunikaciji s nekim tko bolest nosi (isto je pitanje postavio i Đurđi u odnosu na političke prijatelje i protivnike koji su joj se našli pri ruci ili suosjećanju u vrijeme krize).

Također je postavio pitanje i u odnosu na njenu bolest koja se s njene strane eksploatirala u marketinške svrhe, a što je i sama priznala, ali je to isto i on vrlo jasno počinio, mada je ona i sama rekla da je pretjerala, a kad se opeta danas izlagala javnosti, nije ju se trebalo previše štediti oko javnih poslova koje obnaša.

Možda i ne bismo trebali se previše buniti, jer je ovakvim konceptom i realizacijom emisije Stanković ostavio puno otvorenih pitanja koja su rječita sama za sebe i na koje katkada i nisu potrebni odgovori

Tko je glasao

U emisijama toga tipa

U emisijama toga tipa očekujem da novinari pokušaju nešto doznati, pojasniti nedorečeno i zatražito odgovore na pitanja koja političari u kratkim kontaktima vješto eskiviraju.

Ipak je to jednosatna emisija, a i "žilavi" Bago je malo podigao standarde (npr. Šprajc ide u dobrom pravcu).

Čini mi se da Stanković danas jednostavno nije bio svoj jer ako ju je mislio štediti, nije ju trebao pozivati dok ne završi bolovanje.

B-52

Tko je glasao

koje bolovanje? žena je

koje bolovanje? žena je bila u čileu (ili gdje već), slikala se za sve moguće i nemoguće novine, gostovala eto i kod stankovića

ali isto tako u vrijeme dok je na bolovanju nije stigla ažurirati imovinsku karticu

gluposti

Tko je glasao

I još nas je uvjeravala

I još nas je uvjeravala kako je njen put u Čile za državu jeftiniji jer na bolovanju prima samo naknadu, a ne plaću.

B-52

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci