Tagovi

Neće klerofašisti iz redova Stepinčeva crkve, Zoran Milanović će …

… HDZ-u osigurati pobjedu na rujanskim izborima

Predizborna kampanja je započela žestoko, biskupi, nadbiskupi i kardinal Stepinčeve crkve, ta autokefalne hrvatske katoličke crkve, su slaveći tobože misna slavlja povodom blagdana Velike gospe u svojim žestokim programatskim predizbornim korteširanjima u korist jedne političke opcije u što su pretvorili svoje propovijedi, pozvali prvenstveno vjernike ali i druge građane RH da svoj glas daju onoj političkoj opciji koja je doslovno uništila Hrvatsku priskrbivši joj laskavi naziv „muljevitog dna Evrope“.

Ne, neću ja prepričavati ono što su pojedini „dobri pastiri“ iz redova klera Stepinčeve crkve tom prigodom „iskrcali“, a bilo je dovoljno za bar dvije „Normandije“, to ćete naći na puno drugih mjesta, ja ću se baviti suštinom.

Ne, ne mislim ja da se radi o nečem novom, nečem što dosad nismo već vidjeli ili čuli, jer jesmo i to nebrojeno puta i razno-raznim povodima, a posebno na ustaškim dernecima u što su pretvorene tobožnje komemoracije od Bleiburga, preko onih kod jame Jazovka do Maclja i drugih „svetišta“ i „hodočasničkih“ meta, poput proslave Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, rekao bih jedino da je žestina prelatskih izričaja i poziva na obračune bila dosad neviđena.

Čovjek se ne može ne zapitati što je sljedeće, što bi moglo biti žešće od toga, što se još s oltara može učiniti „za našu stvar“.

Mislim da bi to mogla biti jedino ekskomunikacija svih katoličkih vjernika koji će se drznuti, pa svoj glas na predstojećim izborima podariti nekoj drugoj političkoj opciji, izvan kategorije HDZ-a i „domoljubnih“ strančica i koalicijica, premda mislim, ako bi se pitalo mnoge „časne“ „prečasne“ i „preuzvišene“, takve „nesavjesne“ Hrvate bi trebalo isključiti iz hrvatskog nacionalnog korpusa, oni i tako ne zaslužuju da ih se zove Hrvatima.

Reklo bi se da bi prije tog nadasve boguugodnog čina prvo trebalo provesti lustraciju svih „udbaša“, „orjunaša“, „jugokomunista“ ,i drugih „mrzitelja svega hrvatskog“, te ih tako obilježene ekskomunicirati i iz Stepičeve crkve i hrvatske nacije. Samo lustracija, koja još nije ni započela, a i ne zna se kad će i hoće li uopće, je proces, tko će to dočekati, a u suštini i ne treba, jer iza KC stoji bogato iskustvo u optuživanju i osuđivanju heretika i njihovog spaljivanja na lomačama, duh sv. Inkvizicije živi u mnogim prelatima Stepinčeve crkve, tako da bi njima trebalo prepustiti da budu i tužitelji i suci i egzekutori u jednom. Sisački biskup mi se čini najpogodnijim i najkvalificiranijim za takva „časna“ pregnuća. Pravi predložak za to. A o tome da je on upravo kao stvoren za to kazuje i njegova funkcija predsjednika Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog i člana Biskupske komisije HBK za dijalog sa SPC.

A ako je on, onako nabijen zloćom i mržnjom, čovjek ekumenizma i dijaloga, zapitajmo se onda tko to nije.

Samo koliko god se klerofašisti iz redova Stepinčeve crkve upirali, oni neće biti uzročnici poraza SDP-a, odnosno Narodne koalicije, na predstojećim izborima, niti oni svojom retorikom ma koliko žestoka, optuživačka i prokazivačka ona bila, mogu osigurati pobjedu HDZ-a, to će kao i na proteklim izvorima učiniti Zoran Milanović bude li tokom predizborne kampanje koristio istu retoriku koju je koristio u predizbornoj kampanji, za protekle izbore.

Jedan dio glasova je već izgubio kliznuvši udesno ulaskom u koaliciju s HSS-om, koji gubitak neće moći nadoknaditi eventualni glasovi članstva i simpatizera HSS-a, jer će jedan dio tog članstva sasvim sigurno glasati za HDZ.

Dakle ne prestane li se u predizbornoj kampanji Zoran Milanović obraćati biračkom tijelu HDZ, otkuda, valjda se u to uspio i sam uvjeriti, jedan jedini glas dobiti neće, Narodna koalicija sasvim sigurno predstojeće izbore gubi.

Budući da je ideološka podjela hrvatskog nacionalnog korpusa na uvjetno govoreći antifašističku i ustašku Hrvatsku činjenica pred kojom ne valja zatvarati oči, a ona je zahvaljujući zdušnom zalaganju predsjednice RH, HDZ-a, Stepinčevce crkve i njenih depandansi kao što su Opus Dei, HRAST, „U ime obitelji“, braniteljskih udruga … dublja nego ikad, Zoran Milanović Narodnu koaliciju može dovesti do sigurne pobjede jedino ako se u predizbornoj kampanji bude obraćao isključivo „antifašističkoj Hrvatskoj“ jer ona je izborno tijelo SDP-a, a to znači potpuno odricanje ili bar ne spominjanje Franje Tuđmana, „stvaranja države“, DR-a, branitelja, „Bleiburga“, Stepinčeve crkve … sve to prepuštajući HDZ-u, koji će uvijek sakupiti svojih 25 - 30 % glasova zavisno od izlaznosti na izbore. I neka im to bude, jer s tim brojem glasova HDZ niti s MOSTOM i „domoljubima“ ne može formirati saborsku većinu, a to znači niti se dokopati vlasti. A uvjet za neophodno „umivanje“ Hrvatske pred samom sobom i pred svijetom je držati HDZ što dalje od vlasti.

Radi nespominjanja svega pobrojanog tokom predizborne kampanje Narodna koalicija sasvim sigurno ne bi izgubila nijedan glas, ali bi mnoge glasove dobila.

A kad bi još Zoran Milanović smogao snage i najavio sekularizaciju Hrvatske, reviziju sramnih Vaktikanskih ugovora, isključivanje vjeronauka iz javnih škola, a kroz smanjenje PDV-a za 1 % (toliko otprilike Stepinčeva crkva stoji državni proračun) i uvođenje crkvenog poreza za financiranje vjerskih zajednica, Narodnoj bi koaliciji donijelo bar 100.000 glasova.

I malo sam rekao, jer ljigavi paternalizam Stepinčeve crkve sve više smeta i sve većem broju iskrenih vjernika. U mojoj okolini nisam upoznao niti jednoga koji bi dijelio mišljenje s Josipom Bozanićem, a kamo li s Vladom Košićem.

Najava daljnjeg jačanja discipline na području državnog fiskusa, provođenje neophodnih reformi u području javne uprave u cilju povećanja njene efikasnosti i smanjenja troškova uvijek nosi glasove, a jednako tako brojne bi glasove donijelo zalaganje za uspostavu funkcionalnog teritorijalnog ustrojstva popraćenu decentralizacijom tako da se uspostavom samoodrživih i fiskalno autonomnih jedinica lokalne uprave i samouprave one učine odgovornima za vlastiti razvoj, ali i razvoj RH u cjelini.

Istra bi, zvali je županijom, pokrajinom, regijom …primjerice, u tom slučaju prestala lupetati o nekakvoj samostalnosti, Julijskoj republici i ne znam čemu još, jer bi u svoju nadležnost dobila brigu o svojem razvoju, školstvu, zdravstvu, cestama, policija bi bila istarska, naravno subordinirana s državne razine, jer taj sustav ne može drugačije biti funkcionalan niti efikasan … vjerujte mi svijet se radi toga ne bi srušio, niti bi RH bila manje hrvatska. Naprotiv!

Ja ne samo da znam, nego sam siguran, da Zoran Milanović ništa od toga napraviti neće i zato će nam upravo on, a ne klerofašisti iz redova Stepinčeve crkve, dovesti na vlast HDZ poslije izbora 11. 09.

Komentari

'Ajde već jednom, poslušajte ga

Usrdno se nadam da će te Zoki & Kukurikavci poslušati - odbaciti licemjernu predizbornu masku "hrvatskog domoljublja" i konačno javno stati iza ovog (kripto)četnikovanja koje ti pišeš i govoriš, a oni samo misle.

Jer će to biti krasan razlog za kazneni progon, zabranu i fizičko uklanjanje njega, njegove stranke i cijele te banditske, udbaške jugo-bagre s hrvatske političke pozornice. Go ahead, make my day :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@jUzr

Da?
A zašto bi itko ikoga progonio radi zalganja za uspostavu sekularne države i države vladvine prava, na antifašističkim osnovama, na kojima počiva EU?

Dakle kad bi Zoran Milanović imao mozga i muda onda bi upravo i tokom predizborne kampanje se obraćao isključivo svojoj izbornoj bazi, dakle antifašističkoj Hrvatskoj, dobio bi izbore otprilike s onim rezultatom koji je ostvario Ivo Josipović u drugom krugu predsjedničkih izbora protiv Bandića, iza kojeg su stajali svi "domoljubi" odnosno svi hrvatski fašisti i klerofašisti.

2011. Kukuriku koalicija uvjerljivo pobjeđuje, zahvaljujući glasovima antifašističke Hrvatske, čije glasove 2015. Milanović gubi radi promijenjene predizborne retorike, kad se Milanović počeo baviti "domoljubljem", što je jednako besmisleno kao da se Hilary obraća Trumpovom biračkom tijelu, očekujući glasove konzervativaca.

Uostalom, ustašuljče, samo prati preferencijalne glasove koje će dobiti Stipe Mesić, pa ćemo vidjeti jesam li ja u pravu ili nisam.

Tko je glasao

Zoki opet ima nekog čudnog savjetnika u kampanji

Priča se da će mu u kampanji svirati tj. tamburati - Gazde.

Zoki i bezglava svita ne odustaju samo od (mlakog i impotentnog) antifašizma, već se žele rasteretiti i ionako ne preteškog urbanog bremena.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

SDP, odnosno Narodna koalicija doživjet će teški poraz na predstojećim izborima i to isključivo zahvaljujući Zoranu Milanoviću.
Rezultat će biti nepovoljniji od onog kojeg je ostvarila koalicija Hrvatska raste na proteklim izborima.

Tko je glasao

Ibler sigurno tone

"Zokina narodna kampanja lijepo se razvija.
Branitelji su ga snimili dok im se udvara, valja razne desnicarske gluposti, nalazi razumjevanja za ustaski pozdrav ZDS i prijeti Srbiji, Evropskoj uniji i svima u okruzenju. Sve ono o cemu se inace drobi kad tri pijanca iz Udruge dobiju mirovinu i zasjednu da bistre politiku u birtiji. Snimili su ga i dok ogovara svoje najblize suradnike, nesto o tome kako se Ranko ne trijezni jer mu nije lako, i sve to, djuture, uvalili istrazivackom timu JL-a koji ce to iducih dana nepristrano serijalizirati... Kakav jeftini pad. Tko je ocekivao da ce izgledati drugacije?"

Parazitski karakter uhljebljenih!

Tko je glasao

@sjenka

"Razmontiravao" sam Zoku dosad nebrojeno puta, od toga da je u SDP došao kao vješta Sanderov podvala Račanu, preko potpunog nesnalaženja poslije izbora 2007., navijanja za Bandića 2009, najave da od najavljivanih promjena uoči izbora 2011. neće napraviti ništa, najave gubitka izbora 2015. radi potpuno promašen retorike i obraćanja biračkom tijelu HDZ-a.
Sad je sve to i nadmašio, pogotovo ovim podilaženjm šatorašima, a oni mu ga viknuli do balčaka.
Čovjek se sve vrijeme pokušava dopasti ustaškoj Hrvatskoj, a zašto, to valjda ni on sam ne zna.
Ne znam jel' poslije ovoga još negdje u redovima Narodne koalicije postoji itko tko se još nada izbornoj pobjedi.
Vlast se ne osvaja sa 61 zastupničkim mandatom.

Tko je glasao

uočiti razlike

fenikse

nije najvažnije pobijediti
nije istina u pobjednika na izborima
pobjeda na izborima ne znači da je onaj tko je izgubio u krivu
ali znači
da je uspio uvjeriti većinu da je najpogodniji kandidat za upravljanje državom

hrvatska je u stvarnom životu
odmakla daleko u 21. stoljeće
imamo privilegiju da smo član EU, NATOa
a opet imamo vlastiti identitet
možemo razmišljati, raspravljati i na kraju i odlučiti

bilo bi vrijeme da završimo tu priču
o vremenu kada su ciljevi opravdavali sredstva
bilo kakva sredstva
od UDBE, SKH, ubojstava političkih protivnika
do LEx Perković
prošlost će postati prošlost, i biti predmet obrade povjesničara
kad prestane biti politika
i kad milanović, bajić, prestanu sakrivati dokumente Partije i komunističke države
i omoguće povjesničarima da istraže period u kojem su komunistički vođe
odobravali, naređivali ubojstva političkih protivnika

ovako se jedan režim, totalitarni, koji je već davno propao
preko nasljednika
i dan danas sakriva iza potpuno normalnih ljudi i stavova
odnos prema crkvi, financiranju vjerskih zajednica, pobačaju, braku, odgoju, LGBT zajednici
nema veze sa političkim ubojstvima u ime komunističke dikatature

možda ovi izbori pomognu da se ta razlika uoči

luka

Tko je glasao

Stolac kraj kreveta

Hrvatska je u stvarnom životu odmakla daleko u 21. stoljeće, imamo privilegiju da smo član EU, NATOa a opet imamo vlastiti identitet - možemo razmišljati, raspravljati i na kraju i odlučiti...

Posle spavanja nije dovoljno samo sjesti na stolac poradi odmora - treba protrljati oči i izaći na ulicu...

Tko je glasao

Koji citati

@MKn
Prestani citirati Eastwooda nego daj pokrenite već jednom tu lustraciju. Čega se bojite? Za vjerovati je da se oni koji traže lustraciju, te iste boje i znanih i neznanih razloga.
Osobno za mene Milanovć je pozer, narisoidni egoist koji ima ono što fali Karamarku i njemu sličnim trabantima, a to je kameleonska sposobnost da se zlo i prijetnje ne vrijeme uoče i da se što prije prilagodi situaciji.
Na kraju bumo vidli tko je služil udbašku jugo-bagru.
Joj kaj bu pišurije.

Tko je glasao

Hrvatska kao giljiotina za žene

Profesor fundamentalne teologije dr. Ivica Raguž ne govori ništa što nije, kad je o ženama riječ, dio crkvene doktrine i u 21. stoljeću. Da je u doktrini Katoličke crkve drukčije, mnoge bi se stvari promijenile ne samo u odnosu na shvaćanje uloge žene u društvu i obitelji, nego i u Crkvi u kojoj se ženi povjeravaju samo dužnosti koje znače služenje. Žena je u tom shvaćanju „drugotna“, ona je smetnja, ona je nevjerna, neposlušna, zavodnička, a muškarac je „glava“, stožerna figura. No takvo shvaćanje uloge i značenja žene nije samo u doktrini Katoličke crkve nego i u nepisanoj političkoj i društvenoj doktrini hrvatskoga društva. Jer, zašto treba donositi preporuke koliko žena treba biti na izbornim listama? Kod nas se grade sigurne kuće za žene, ali ne i za muškarce. Razlog je jednostavan: žena ne sluša, ne miruje, lijena je, traži ugodu i zadovoljstvo. Zaslužuje muškarčeve batine. I zašto ne uzviknuti: Živjelo hrvatsko društvo! Jer ono u cijelosti funkcionira po načelima Raguževe katoličke doktrine.
A vonj hrvatske truleži širi se nezaustavljivo na sve strane...

Tko je glasao

Općenito...

nitko nije toliko učinio za propast ljevice kao SDP, počevši od mlohavog Račana, pa do ovog kojemu je "glava konzervativna". Kad su bili na vlasti učinili su tek nešto manje štete od HDZ-a, jednim dijelom zato što su glupi, a drugim što su lijeni. Ovo bujanje desičarenja, ustašluka, klerikalizma, revizionizma i krezubaštva možemo zahvaliti jedino njihovoj besprizornoj tulavosti.

Uglavnom, itko imalo lijeve orijentacije ne može ovima dati glas, pa ni kroz nos... S tim u (s)vezi, ja ću glasati za onu stranku koja se potpuno nedvosmisleno i borbeno, a ne s figom u džepu, postavi antifašistički, humanistički i sekularno. Kako stvari stoje, glasat ću za Rudanicu :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Hrvatski Ustav kao masna krpa

Primjer kako zakonodavac ne poštuje čl 41. Ustava...

'Vezano za pritužbe građana/ki na članak objavljen u Glasu Koncila pod nazivom 'Marijina poslušnost i žene danas' (kolumna 'teološki osvrt', autor Ivica Raguž) u kojem se razlaže problematika odnosa između žene i muškarca iz perspektive nauka Katoličke crkve, Pravobraniteljica naglašava sljedeće:

Tako je zakonom propisano da se djelovanje koje je u skladu s naukom i poslanjem crkve odnosno vjerske zajednice upisane u Evidenciju vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, koje bi se moglo okarakterizirati kao diskriminacija, ne smatra diskriminacijom ukoliko ono proizlazi iz vjerske doktrine ili uvjerenja u okviru sustava vrijednosti te crkve odnosno vjerske zajednice.

Dakle, kada crkva odredi svojom doktrinom da žene kao manje vrijedna bića treba spaliti zbog neposlušnosti muževima, tada sekularna država ima biti kuš tj pustiti kanonicima provedbu njihove doktrine.
Tko je ono tvrdio da je ovo 2016.g.g.!!!???

Tko je glasao

Sekularizacija zdaj!

Nekad - http://www.parstimes.com/sports/women/history/
Danas - http://www.truthrevolt.org/sites/default/files/styles/content_full_width...

Ali su zato nju sterali sa stadiona - http://kwqc.com/2016/08/13/olympic-security-asks-female-iranian-volleyba...

U vremenima klerikalizacije žene uvijek nadrapaju - tako je bilo, tako jest, i tako će biti!

Žene koje podržavaju klerikalizaciju, a takvih ne manjka, naprosto su retardirane, što drugo reći ?!

I u najbližem susjedstvu, među cvijećem hrvatskog naroda, odakle nam je procvjetao i tehnički ministar kulture koji će biti zapamćen ponajviše po sječi udruga koja se bave ljudskim pravima, buja među ženama pokret za afirmaciju lijepog hidžaba...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

I u najbližem susjedstvu,

I u najbližem susjedstvu, među cvijećem hrvatskog naroda, odakle nam je procvjetao i tehnički ministar kulture koji će biti zapamćen ponajviše po sječi udruga koja se bave ljudskim pravima, buja među ženama pokret za afirmaciju lijepog hidžaba...
Ne bave se te udruge nikakvim ljudskim pravima već pravima četnika, titotalibana, jugonostalgičara, četnika, partizana i pedera... Sve redom Fronta protiv Republike Hrvatske.
Znači, polusvijetom i ljudima(??) s dna kace.
Uostalom, takve treba pohapsiti a ne im mijenjati količinu love.

Žene koje podržavaju klerikalizaciju, a takvih ne manjka, naprosto su retardirane, što drugo reći ?! reći se može slijedeće: tko to i gdje provodi "klerikalizaciju" pa ti to meni reći? Fantaziraš!
Vi "neklerikalizirane" ste - što? Pametne? Niste retardirane? Činite nešto dobro?

P.S. Pokaži mi jednu jedinu ženu koja ne nosi hidžab ili "hidžab"? Muslimanke nose hidžab a ostale žene kao "neretardirane" nose što? Pet slojeva šminke i boje za kosu, na kilograme silikona...
Što je to nego li zapadna varijanta hidžaba? mislim ono.... kokodačemo li kokodačemo...

Tko je glasao

:))))

ma dobro četnjaci, talibani vaki-naki, al' što pederi u fronti protiv rvacke :). prije će bit obratno, hehehe (ako je pitat veličine tipa košića, bozanića, markićke i tako).
nego, što mi @drva baniraše, čujem, šta je sagrišijo?
profesor

Tko je glasao

@drvosjek,

je sagriješio jer je iskren, točan, neposredan... i ne laže!!!!!

Ima jednu veeelikuuuu manu - ne razumije na kakvom portalu piše!
Upisah svoje mišljenje ovdje:
http://pollitika.com/kako-sam-prezivio-oluju#comment-518973

Tko je glasao

ne mudruj da sve znaš

@otpisani

@drvosjek je sagriješio jer je iskren, točan, neposredan... i ne laže!!!!! Ima jednu veeelikuuuu manu - ne razumije na kakvom portalu piše!
Upisah svoje mišljenje ovdje:

Posim lepo o lažima kasnije. Nego kak misliš da ne razme na kakvom portalu piše?
Bemti a ti razmeš? Možda je dobar portal onaj koji vaše pisane misli unisono odobrava
svaki onaj koji nešto lupka po prstomrdači. Čim dođe do tzv. poliritmije gotovo. Odmah se za lasi vlečete, jezike plazite i grde reči govorite.

U socijalističkoj pedagogiji unisono definirani cilj odgoja je bio «svestrano razvijena ličnost», a da se nitko od vodećih metodologa u pedagogiji nije do danas upitao kakve je to imalo ideologijske učinke, a koliko praktične reperkusije u svakodnevnom odgojnom radu s mladima. Nije željelo ili znalo razlikovati ciljeve i ideala. Ideali, kao što su sloboda, svestrano razvijena ličnost, jednakost, demokracija… su asimptotičkog karaktera i moraju se razlikovati od ciljeva odgoja, (odgovornost, kritičnost, samostalnost, altruizam, empatija i kreativnost), te se mogu definirati.

A sad vi isto no po nacionalističkoj pedagogiji. Isti drek no drugačije smrdi.
Kao drugo da si ti osnival HSS u Netretiću, Duga Resi i Pauriji nigdo nema pojma.
Dva dana sam s ekipom provjeraval da li je to istina.
Budi pošten pak reči istinu kaj si gdje osnival, i zakaj su te navek prognali da ne velim otpisali.
Tebi su o Boljkovcu pripovedale žene i starice. Koje? Gdje? Naj biti v strahu ne bu te Hag. Prije bu te vrag i to onaj iz Oklahome. Deset let mlajši od mene a vjeruje u coprnjake i coprnice.

Tko je glasao

Ne, osnivali su ga Boljkovac,

Ne, osnivali su ga Boljkovac, Miljavac i @boltek...
Ajd ti milo malo odjebi od mene.
I ti i tvoja "ekipa" s kojom provjeravaš....
Mislim, sve je pametnima jasno i tko si i što si i za koga delaš...

Si razmel?

Tko je glasao

Meni su o Boljkovcu

Meni su o Boljkovcu pripovedali ljudi koji su u Karlovcu rođeni i još uvijek tamo žive. Članovi bliže i daljnje obitelji.

Tko je glasao

Vjerujem ti

@Skviki
da u to vjerujem. 45 godina sam zet tamo. Vjenčan sam 7.8.1'71. u Ceki Marijinog Uznesenja u Novigradu na Dobri, Vjenčao nas je vlč, Horvat tadašnji župnik.
Sve to bi bilo potpuno nevažno i koga briga kada sam i gdje vjenčan.
No to se uvijek radi kada možeš dokazati da si izvoru informacija. U dodiru sa stvarnim ljudima svjedocima stvarnih zbivanja.
Pa čak ni oni čiji su najbliži ubijeni kao nedužni i bez suda, be mogu potvrditi zločince.
Sumnja je sumnja i uvijek je preteško breme onima u koje se sumnja.
Pogledaj ove posljednje ekstremne desnice u HDZ-u. Jednog os najboljih generala domovinskog rata žele diskreditirati oni koji nisu na listi u 10. izbornoj jedinici.
Sije se sumnja. I znaš sam koliko je dovoljno da da pastir stadu da preporuku i sumnjiv
po kriterijima dobro skrivenih konzervativnih kukavica koji se plaše objaviti svoje ime
A pogledaj nekoliko dana unazad u odgovoru Otpisanog na komentar o pripovjestima i o tome od koga sam čuo.

Kojeg generala? Miljavca? Jak ti general!

http://pollitika.com/nece-klerofasisti-iz-redova-stepinceva-crkve-zoran-...

I sad gledaj dokle smo dogurali. Seru gnjide po generalima.
Sada je drvosjek heroj. Čast njegovu ratnom putu. Poštujem i divim se.
No čemu pljuvanje ostalih koji su drugog svjetonazora?
Ne znam koliko su ti let gulili kožu (posao) u švabiji dok nisi došel do penzijice-
I ja isto tak samo ovdje.( 37 let staža i 65 let starosti) kad sam pred tri leta prešel v mirovinu.
A sad se kak stekli cucki rivlu na liste oni kaj nećeju i neznaju delati.
Možemo mi sebi u lice lagati do kreja života ali rođo ubire dvije mirovine, glasa gdje hoće, i hoće biti prvi.
Ne znam kaj nam se s Jožekom događa? Navek je bil prepametan, svugdi je bil, se zna,
a jednostavno je otpisan.

Tko je glasao

Boltek, Jožek je ispal malo

Boltek,

Jožek je ispal malo naivan isto ko i Tonči.
Lepo sam im rekel da se ne petljaju sa onim Laserom, a kaj su Laburisti su mi i neki drugi članovi rekli, no ko sam ja da se mene posluhne.
Ja sam ti već 10 godina v penziji i to privremenj, a prešel sam u zanat sa 15 godina.

U Njemačku sam prešel odma poslje vojske (doma nisam mogel dobiti posel, nepodobna obitelj) i imam 40 godina radnog staža kod Njemaca ( odrekel sam se naše penzije).

Tko je glasao

nepotkupljiv?????

@Skviki
Temeljem mojih saznanja gospodin Tonči je kao moralna veličina donio presudu koju
naftni lobi nije mogao podnijeti. Jedan jer časni sudac pokazao svoju samostalnost. Presudio INI ai ostao bez posla.
Samovoljno je napustio Laburiste. U početku sam svima zamjerao što su samo tako otišli.
No Međimurec je dečko kaj zna kaj hoće, more i miče prepreke kako ne bi morao trošiti snagu na preskakanje. Sad possprdno iz prikraja "komentera".
No imamo mi tu takvih kaj su sa 15-16 let markirali sat u prvom razredu, a onda tvrde da su učestvovali u Hrvatskom proljeću 1971.
Nigdar mi ni bilo jasno kaj ljude vleče na laž koju je lako dokazati.

Tko je glasao

Boltek, Ti moj komentar nisi

Boltek,

Ti moj komentar nisi razmel, a sa puno Laburista sam na ti.

Tko je glasao

@kutinski egzeplar

Nego jebeš li ti štogod?
Pitam to tek onako reda radi, jer mi djeluješ kao da tebe jebu oni izopačeni kostimirani performeri iz institucije čija čitava povijest stane u jednu jedinu rečenicu koja glasi: „2.000 godina obmana, laži, prevara, nasilja, kriminala, pljačke, zločina i terora“.
I da ti pritom i uživaš.

Tko je glasao

@Feniks! Nismo istomišljenici

@Feniks!
Nismo istomišljenici ni u čemu ali ipak smatram da bi ti trebao imati barem neke osnove osnova kućnog odgoja... No očito previše tražim.
Nego jebeš li ti štogod? na ovaj upit sam prinuđen odgovoriti ovako: Lako ti je to provjeriti! (Dovoljno si valjda star da znaš kako ti mogu popraviti gene u tazbini....)
„2.000 godina obmana, laži, prevara, nasilja, kriminala, pljačke, zločina i terora“. ova rečenica je toliko glupa i netočna kao da ima više autora jer jedan idiot nije dovoljan da ju sam smisli; -... npr. @Feniks, uginuli Boljkovac, podgrijani Manolić, osmuđeni Mesić, samoukinuta Pusić....

Znam da vas hvata panika ali nepotrebne izbore za manje od mjesec dana imate sve šanse izgubiti.

Što se tiče tvoje fobije od "izopačenih kostimiranih performera" slabo sam ti u stanju pomoći. Moja iskustva u tom djelu su ravna nuli ali je očito da ti tu imaš bogato iskustvo.
tvoje frustracije su tu ogromne jer si ostario pa više nisi nikome potreban čak ni za takve mokre ti snove.

Lijepo se imaj ... i moli se redovito Blaženom dr. Alojziju Kardinalu Stepincu. On te voli.

Tko je glasao

što se tiče odgoja

@otpisani
Zaista pretjeruješ kao i Feniks. Oboje ste kulturu ostavili u radnim hlačama a nama se tu predstavljate u uštirkanim rubačama. Na pitanje
"Nego jebeš li ti štogod?" kulturnije je odgovoriti ovako:
Da radoznale. No otpisani koji je uzgred za mene kadet što se godina tiče, odgovara, u svom stilu, bahato pun sebe, čovjek koji misli da je pozobao svjetsku mudrost ispada totalni primitivac sa uginuli Boljkovac
Ne znam koja te vjera ili obitelj naučila da za najmrskijeg mrtvog neprijatelja možeš nazvati "uginulim". Zar ne vidiš koliko je to jadno?

Tko je glasao

Čuj @Boltek! Kada može tvoj

Čuj @Boltek!
Kada može tvoj mladi istomišljenik na onom opskurnom blogu pisati o Leopoldu Mandiću kao o strvini lešini... Zamisli tek da ja stvarno progovorim o Boljkovcu?
Što, vi komunjarski nepismeni gadovi možete pljuvati na način kojeg su vam usadili "po šumama i gorama" a mi normalni ljudi bi trebali biti "kuš"?
Na krivoj si adresi! Razgovaraš sa čovjek koji ne okreće drugi obraz..., ovaj ima druge načine "odvraćanja".

O Boljkovcu ti pojma nemaš. Ende!

I od kada ti to mene učiš što je to vjera? Vjera nije prostri tepih po kojem će opančari gaziti!
Razmeš?

Važna sastavnica moje vjere (moj osobni izbor) je: U ime Krista protiv komunista!

Kadet!!?? To što si 6 ili 7 godina stariji ništa ti ne znači jer nemaš ni približno teških iskustava kao što ih ja imam zahvaljujući takvima kao ti, Boljkovac i onaj kojega ovdje braniš; - ničim izazvan.
Pozzz

Tko je glasao

Riječ uginuli dostojna vjernika?

@otpisani

Nije dobro kada @Feniks, ti i vama slični tumače vjeru, religiju i teologiju jer niste "doma". :):))

Molim te onak ljudski. Objasni mi kak to mi drugi nismo doma?
8 let sam kak dečec bil ministrant. 7 let sam bil v Partiji.
A sad ti nama daj svoje dokaze da si ti glavni tumač vjere i religije.
Kako su Hrvati živjeli do devetog stoljeća? Imali su svoje Bogove i Božice dok nisu uzeli monoteistički vjeru.
A što se tiče žena i njihovog statusa u kršćanstvu evo ti pa čitaj.

29 (1 Kor 11.7-10) „Čovjek ne treba da pokriva glavu, jer je slika i odsjev Božji, a žena je odsjev čovjekov, budući da nije čovjek od žene, nego žena od čovjeka, i budući da čovjek nije stvoren radi žene, nego žena radi čovjeka“ ( Biblija, 1968, NZ:146)

Sv. Pavao – na koga se Katolička crkva uglavnom poziva, u prvoj poslanici Timoteju piše: «Ne dopuštam ženi da poučava niti da vrši vlast nad mužem; štoviše, neka ostane u skrovitosti! Uistinu, najprije je bio stvoren Adam, onda Eva.» (1 Tim 2, 12-13). U prvoj poslanici Korinćanima piše: «Budući da nije čovjek od žene, nego žena od čovjeka, i budući da čovjek nije stvoren radi žene, nego žena radi čovjeka.» (1 Kor 11, 8-9). U istoj poslanici dalje piše: «Žene neka na sastancima šute! Njima se ne dopušta govoriti, već neka se pokoravaju kako im Zakon propisuje.» (1 Kor 14, 34)

Sv. Jeronim, koji se u jednom svom pismu papi Damazu ograđuje od vjerodostojnosti svog odabira biblijskih spisa, a koji je živio od 347 do 420. kaže: «Ako se žena ne podčinjava svome mužu koji je njena glava, kriva je za isti zločin kao muž koji se ne podčinjava svojoj glavi crkvi (Kristu).»

Stavovi sv. Tome Akvinskog ipak predstavljaju vrhunac katoličkog prezira prema ženama i doslovno glase: «Žena se prema muškarcu odnosi kao nesavršeno i defektno prema savršenome.» Na drugome mjestu piše: «…žena je promašaj prirode, neka vrsta unakaženog, promašenog, neuspjelog muškarca».

Imaj na umu da postojanje vjere ima samo jednu mantru. Vjerovanje da je Isus umro i treči dan uskrsnuo. Sam a reč vjera kaže tko vjeruje vjeruje a tko ne ne.
Nema uskrsnuća ode sve u propast.
Stoga nemojmo se bahatiti kak jedni tako i drugi. Uvijek ima netko tko zna više. Tko je prošao više. Tko je vidio više. Ostalo su foliranti.

PS
Kaj se Boljkovca tiče bum ti rekel jedno. Ne branim ga jer nemam od koga. Već više od 45 let sam zet u Novigradu na Dobri,
Na slapu gospodina generala Pavla Miljavca sam navek lovil ribe. Njegov pokojni otac,Janko, i ja znali smo sjediti satima krajsterog mlina i pilane. Moraš znati da je u pauriji HSS imao najveću podršku od Radića do danas. U Vukovu Goricu smo išli na janjetinu kod Skubeta. Boljkovca sam poznaval osobno i osobno sam gledal neke rukopise Bana Šubašića. I sad se najde jado koji pametuje.

Tko je glasao

Što sam ja radio u Crkvi (ili

Što sam ja radio u Crkvi (ili radim) je samo moje i ničije više.
O mojoj vjeri sudi Jedan Jedini i nitko drugi u čitavom Svemiru.

O Bibliji, Evanđeljima i tome vezano ne vodim rasprave sa komunističkim analfabetama.

Kojeg generala? Miljavca? Jak ti general!

Veliš, Jankić ti je pričal o svom sineku? Ma sve pet, kaj ne?
Međutim, meni su pričale žene i starice (muškarci manje jel ih jeuginuli poubijal nakon 1945. a neke i prije, mučki, iz zasjede) još 1989. i 1990. kada sam osnivao HSS u tom kraju tko je i što je bila ta obitelj a naročito uginuli kojem su morti male i pripomogli da ode Belzebubu na račun jer bi onak sjeban mogel na sudu i propjevati.

Tak moj @boltek. Družil si se sa smećem pa si i sam poprimil njihov smrad.Jbg.

Zato, ljubitelju petokrake (sotonski znak - provjereno u Oklahomi prije par dana) nemoj meni dijeliti lekcije već to ostavi za svoje opančare u seoskoj birtiji iliti krčmi.

Tko je glasao

@kutinski egzemplar

Po čemu bismo nas dvojica bili i trebali biti istomišljenici, kad ja nisam zločinac, niti zločin zagovaram, ti zločin zagovaraš, a kao pripadnik "trojki" vjerojatno si i sam zločine činio.

Mene je sramota što u mojem hrvatskom narodu postoje neljudi poput tebe, koji veličaju najmonstruozniji režim ikad, onaj ustaški, kojima mje uzor vojni ordinarij ustaške vojnice.

Tko je glasao

U pravu si @Feniks! Svi tvoji

U pravu si @Feniks! Svi tvoji istomišljenici su tu u jednom prekrasnom dvorcu u Popovači.
Ti si za sada samo "vanjski suradnik".... ali ne za dugo....

Moj hrvatski narod nema sramote koje bi mu ti donosio jer ti nisi Hrvat niti si to ikada bio!

Daa, za Hrvatsku sam bio spreman ubijati, prisiljen sam to i bio raditi i ponovo ću bude li potrebno. O tome valjda nema potrebe da raspravljamo.

Uostalom, postoji li išta uzvišenije nego li poginuti za Domovinu i život dati za Hrvatsku?

Razumijem tvoju sramotu jer nisi život dao za svoju Srboslaviju. Nije tebi lako.
Moli se i dalje Blaženom Alojziju Kardinalu Stepincu. On i tebe voli.

Tko je glasao

@kutinski egzemplar

Za tebe je malo reći da si sramota hrvatskog naroda, ti si sramota ljudskog roda.

Svakog ubojicu, a ti si ubojica, je nešto "prisililo" da ubija, tebe eto prisilila bezgranična "ljubav", jer kad strastveno volimo, onda i ubijamo.

Sustižu te sjećanja, zadnji pogledi i proklinjanja onih onih kojima si oduzeo život, pa misliš da te vojni ordinarij ustaške vojnice može osloboditi muka.
Ne može, vjeruj mi, svoje muke prekratit ćeš sam, svojom rukom.
Od toga pobjeći ne možeš.

Tko je glasao

Čujte dečki! Ti @Feniks i

Čujte dečki!
Ti @Feniks i gore samozapisani @Boltek!

Meni je jasno da su godišnji odmori na kraju, da se kampanja zahuktava i da vi imate zadatak "počistiti" sa svih blogova one koji nisu komunistički koljači i jugoslavenskočetnički šljam.
Ubudale vam trud, barem što se mene tiče.

Imam podosta utakmica u nogama i niste me u stanju isprovocirati (jer ste paceri) kao neke ovdje koji su banirani zahvaljujući vašem čoporu bijesnih dingoa i hijena boljševičkih.

Eto, među zadnjima ste eliminirali @drvosjek. No, ja sam malo pametniji od vas pa ste vaše igrarije nebu niš.

Tko je glasao

da ti vjerujemo

@otpisani
Vjerujem da imaš nekaj treninga a možda i tekmi u nogama. No bitno je koliko ih je v glavi.
Propuh.
Da ti vjerujem nemrem kad ne navodiš momčad za koju si igral. A kaj je najvažnije ni ligu.
Ja otvorena srca morem reči da sam treniral puno tvojih istomišljenika, koji to u ono vrijeme nisu bili. Pokojni Branko Hruševar, iz Kutine, Pero Bogovac i mnogi koji su dok ni bilo Sveto Šimunske dolazili na tuškanac u 13. Maj.
I nikada se nisam posramio tih ljudi. Dali su sve za Hrvatsku. Njihovi sinovi (mnogi od njih) i živote.
Vi retrogradni Hrvati silom nas hoćete otpeljati u 1941. Probali ste to pred 9 meseci a narod vam ne vjeruje.
Usrali bute pete i sada. Narod ni bedast.
Nego da se mi dva dogovorimo.
Govori li to iz tebe bolest, frustracije, ili si zaista tak pokvaren.

Meni je jasno da su godišnji odmori na kraju, da se kampanja zahuktava i da vi imate zadatak "počistiti" sa svih blogova one koji nisu komunistički koljači i jugoslavenskočetnički šljam.

Ajd navedi tu jednog jedinog komunističkog koljača. (tu na blogu) Navedi ga imenom prezimenom i dokazima. Ako to ne učiniš zakopaj se u gnoj da ne smrdiš.

Tko je glasao

Tko se bude kam zakopal bumo

Tko se bude kam zakopal bumo vidli.
Tvoj guru @Feniks me je tu negdje naveo kao sigurnog ubojicu iz onih trojki... !!??

Ti nemaš pojma o životu, duši i genetskom koljačkom kodu koji se prenosi i do 10 pokoljenja. Nisu potrebni dokazi onima koji znaju.
Zato čkomi, čkomi jer si nepismen za te stvari.

P.S. ne navodi imena ljudi... to ti nije baš pametno.... Ta moja opreznost me spasila i na sudu za ratni zločin...,
.... a nikad nisi u stanju znati kada će ti biti suđeno... a bude, jer Posljednji sud i tebe čeka. :):):)

P.S. Kak su mi vaše bedarije i huncutarije postale preveć blentave i dosadne se bum odjavil i grem u planinu.
A ti pojdi zapali svijeću uginulom!
Pozdravi Miljavca i pitaj ga tko je silom zaustavio HOS kad je krenul počistiti Janeze zi Svete Gere... :):):)

Tko je glasao

Postoji

Uostalom, postoji li išta uzvišenije nego li poginuti za Domovinu i život dati za Hrvatsku?

Postoji... npr. otić pincirat paradajze :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Urađeno @Bigulica! Paradajzi

Urađeno @Bigulica!
Paradajzi su mi savršeno uspjeli ove godine i gledam u poveću količinu kroz prozor na svojoj terasi na petom katu, doneseno s obronaka najstarije planine u ovom dijelu svijeta - Moslavačke gore.
Danas će supruga to valjda kuhati ili što već. (Ništa se ne razumijem u kuhanje...)

Da @Bigulica, divna je ovo zemlja, moja Hrvatska!
I zato ti ponavljam:
Uostalom, postoji li išta uzvišenije nego li poginuti za Domovinu i život dati za Hrvatsku?

Tko je glasao

Daj primjer

@otpisani

Uostalom, postoji li išta uzvišenije nego li poginuti za Domovinu i život dati za Hrvatsku?

Ne seri sa parolama. Pređi na djela

Tko je glasao

Kaj je prodani? Smetaju ti

Kaj je prodani? Smetaju ti parole? Pa tome ste me vi naučili, vi boljševici i komunjare koji ste sastavljeni od parola i laži.

Uostalom, nije to parola; - ja sam ponudio svoj život Domovini kada je takvih bilo jaaako, jaaako malo; - par dana iza Balvan revolucije, negdje 22. ili 23. kolovoza 1990.

Pređi na djela
Hmmm, znam na što ciljaš i vidim kakav si čovjek... ili "čovjek" ... jer komunista nikada nije bio čovjek već sotonin potrčko i sluga, dvorska luda devetog kruga.

Eeeh, ako ovakvi kao ja prijeđemo na djela...
Pa ne želim ti baš to. :):):):)

Uostalom, postoji li išta uzvišenije nego li poginuti za Domovinu i život dati za Hrvatsku?

Tko je glasao

"Sveti čovjek"

Od kostimiranih performera iz institucije čije 2.000 godine povijesti stane u jednu jedinu rečenicu koja glasi: „2.000 godina obmana, laži, prevara, nasilja, pljačke, kriminala i terora“, gori su jedino oni koji te kostimirane performere zagovaraju i brane.

Tko je glasao

I hercegovke propagiraju podložnost muškarcu

A taj i takav odgoj u kući gdje se muškarca uzdiže (u Dalmaciji kad se rodi sin - rodio se sin, a kad se rodi kćer - tada se rodilo dite...) provodi majka - žena...

Smatram da u zoni djelovanja treba prokazivati takav bolestan odnos i zato prosvjedujem na ovom portalu po cijenu 1000 minusa...

Tko je glasao

@sjenka, slabo poznaješ

@sjenka, slabo poznaješ Hercegovinu, jaaako slabo.

Hercegovke su odlične žene jer savršeno upravljaju sa svojom obitelji, od djece do muža. 100 godina su ispred "feministkinja" ili kako se već zovu te frigidne koje rintaju od jutra do sutra jer svakako žele biti muškarci koji su preodređeni da rintaju od jutra do sutra.
Žena ima daleko uzvišenije mjesto nego što kao ženske uduge za ženska prava uopće traže, a traže da uopće nemaju pojma što zapravo traže.

Tko je glasao

Kod svih Hercegovaca koje

Kod svih Hercegovaca koje poznam, u obitelji dominiraju žene.

Feministicama smeta da žena ima svoj status u društvu i obitelji. Upoznal sam ih više, no sve su iza paravana sponzoruše i ne mogu se uklopiti u normalno društvo.

Tko je glasao

@Skviki

Društvo koje ti smatraš normalnim sasvim sigurno nije normalno.

Tko je glasao

Dakle, kada crkva odredi

Dakle, kada crkva odredi svojom doktrinom da žene kao manje vrijedna bića treba spaliti zbog neposlušnosti muževima, tada sekularna država ima biti kuš tj pustiti kanonicima provedbu njihove doktrine.

@sjenka, pa koji ti je....? Gdje i kada je to itko napisao? Tako kako si ti ovdje napisala?

Najprije pročitaj ovo:
https://www.bitno.net/vjera/aktualnosti/ivica-raguz-odgovor/

... ako ukapiraš zaista točno što u teologiji i kako se tumači riječ "poslušnost"....; - tja, preostaje ti @sjenka samo da se ispričaš.

Nije dobro kada @Feniks, ti i vama slični tumače vjeru, religiju i teologiju jer niste "doma". :):))

Inače, Hrvati spadaju u narode koji natprosječno (tu smo među prvima u svijetu) poštuju upravo ženu!
(O tome sam davno na ovim stranicama vodio raspravu sa @nemesis.... i dokazao da sam u pravu!!??)

Tko je glasao

Nikada crkveni kler nije poštivao ženu

Zato i nedaju ženi da bude papisa, biskupica, popica...

I što si ti ono dokazao Nemesis, daj link...

Tko je glasao

Katolička crkva nema

Katolička crkva nema mogućnost imati ženu za svećenika, biskupa, kardinala....

što se tiče linka... ovo nije dnevnik ispod kojeg bi raspravljao o toj temi.

i da, imaš "pravo" - @nemesis nije baš ništa lako dokazati baš kao ni tebi... :):):)
pa "odustajem" unaprijed.

Možda ste vi kolegice sa Hilary, jednom od vođa sotonista na planeti i glavnom pokroviteljicom abortera i to ne samo u američiji već i puno, puno šire. :):):) ; - pa nema svrhe s vama raspravljati dva dana nakon vaše međunarodne sotonske fešte u Oklahomi... još ste pošpricane menstrualnom krvlju kojom ste polijevali kip i sliku Djevice Marije klanjajući se "božici" Kali...
Jadno!
Primitivno!
Beskorisno!

Tko je glasao

O, St.Jozef - ubrzano stariš i to mentalno

Dakle, ja tebi ne zamjeram što pokušavaš s argumentima koji pale kod skvikija i sl...

Vidiš i sam da ne komentiram bilo čije škrabotine na ovom siromašnom portalu, pa ako već pokušavam komentirazi tvoje daj si truda ili ignoriraj - pošteno...

Katolička crkva nema mogućnost imati ženu za svećenika, biskupa, kardinala....

Daj nam malo nariši kako to po tebi crkva sirota nema mogućnosti!!!?

Pod 2. - sotona je klerička izmišljotina i ti nasjedaš upotrebljavati je u posve krivom kontekstu. Sama riječ je nastala od izraza satan što bi se prevelo kao protivnik u sporu a upotrebljavao se u kontekstu današnjeg državnog tužioca...

Dakle Josipe, drži do svog kulturnog dostojanstva ako već ja pokušavam biti kulturna u ophođenju s tvojom virtualnom osobom... i bivšim doministrom!!!

Tko je glasao

Sjenka, Drži se ti svoje

Sjenka,

Drži se ti svoje retardirane bagaže i pusti Skvikija.
Ne miješaj se u one stvari o kojima nemaš pojma.

Tko je glasao

@sjenka, starim, naravno da

@sjenka, starim, naravno da starim! Evo, točno na današnji dan je moja majka prije 60 godina rodila svog trećeg sina - mene! Prije 60 godina u ovu uru sam bio star već sat i pol.

Da sam sa ovim gornjim komentarom pretjerao - jesam. Ne smatram te baš sudionikom onog u Oklahomi od prije dva dana , ali....

Katolička crkva nema mogućnosti donijeti ni dan danas nikakvu odluku koja se kosi sa Kristovom! Poznaješ li ti i jednog jedinog Kristovog apostola koji je bio žena? Mislim da sam ti jasno objasnio zašto nema žena u Katoličkoj crkvi na "funkciji". Jednostavno je, zar ne?

Sotona nije izmišljotina makar se za njega korisiti ne mali broj izraza.
i odgovor je opet jednostavan: postoji li išta što nema "minus" i "plus"? Postoji li bijela boje bez crne? Postoji li dan bez noći? ......
Negiranje Sotone je negiranje Boga!
Uostalom, Helena Blavatsky je umrl apoodavno ali znam neke njene sljedbenice i dan danas.., često s njima raspravljam i neke su mi čak i dobre kolegice. I to je dovoljno, ovdje i sad.
Nemoguće je negirati sotonu, belzebuba, lucifera, šejtana, dedžala.... ako vjerujemo da postoji Stvoritelj koji nema početak a ni kraj, koji je Savrešenstvo čega je cijeli svemir samo svjedok.

Ponavljam, ovaj dnevnik nije pogodan za ovakvu raspravu niti se treba ovdje truditi bilo što upisivati jer će autor dnevnika tako i tako sve to staviti u spam.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci