Tagovi

Ne vjerujem!

Ne vjerujem!

Prema onome što je do danas na svjetlo dana izbacio "Lex Perković" ne vjerujem u samoubojstvo, ni u oproštajna pisma a bogumi, ni u cjelu priču o hrvatskom terorizmu. Po svemu sudeći otmicu aviona, kao u ostalaom i sve ostale terorističke akcije tzv. hrvatske ekstremne emigracije isplanirala je i koordinirala UDBA.
Tako i ovo "samoubojstvo"u kojem se Budiša expresno stvorio u Rovanjskoj da pročita "pisma" koja je kao napisao pokojnik, odviše je savršeno da bi bilo istinito! UDBA je principijelnošću EU i BKA natjerana u škripac iz kojeg se može izvući ako likvidira apsolutno sve potencijalne svjedoke terorističkih djela kojima je (uspješno) nastojala demokratske Hrvate u zemlji i inozemstvu prikazati kao ekstremnu emigraciju i teroriste. http://pollitika.com/kako-je-udba-organizirala-ustaski-terorizam
Za tzv. bugojansku grupu postoje valjani dokazi da ju je organizirala UDBA kako bi amortizirala kritike slobodnog svijeta zbog nasilnog prekidanja reformi u jugoslaviji 1971!
Vrlo je moguće da je naivni Bušić shvatio da je bio samo piun u velikoj igri udbe, i da je postao potencijalan i neugodan svjedok u klupku koje se upravo počelo odmotavati. UDBA je ubijala prije zadnjeg rata, u ratu a ubija i danas. Zato ne vjerujem!
A zašto bi i vjerovao bilo što ovoj (osvjedočeno) udbaškoj vlasti? Što je to što je u vladavine te zločinačke organizacije bilo istinito? Laž na laž..SKH kao nije SDP ili HDZ nije UDBA ?? Svi manevri udbe od 1990 sračunati su na ostanak na vlasti i bježanju od odgovornosti za državni terorizam počinjen između 1945-1990. U periodu poslije 1990 UDBA je osim čišćenja dosjea 23 godine uspješno prolongirala hrvatskoeuropske integracije upravo iz razloga kako nebi došla pod čekić pravne države.Australci i Njemci su saznali tko je UDBA i postojala je mogućnost da i Amerikanci saznaju...Smrću Zvonka Bušića ta mogućnost je uveliko reducirana. Toliko o činjenicama koje mi nedaju vjerovati. Rođeni heretik, štaš!

Komentari

@rush, zaigrao si opasnu

@rush, zaigrao si opasnu partiju "pokera" ovim dnevnikom!
To je bjelodano očito iz šutnje ovdje inače vrlo lajavih potrkala službe koju spominješ a koja i dan danas drma Hrvatskom. I ne samo Hrvatskom.

Imam svoje mišljenje o svemu tome... i nije baš "predaleko" od tvojeg. Ma "pojma nemam" zašto je to tako, intuicija ili iskustvo na vlastitoj koži.

Najsmješnija mi je priča o onoj famoznoj bombi koju pročitah tu na nekom dnevniku. Ta je bomba bila zapravo potpuno bezopasna (ako to bomba uopće može biti) i nije ni postavljena ni programirana da se uopće može aktivirati. Aktivirao ju je običan bahati amer-kauboj policijot koji nije ima ni ovlasti ni znanja da prčka po toj napravi. Početnik/pripravnik za razminiravanje bi je rastavio i neutralizirao bez ikakvih posljedica za 2 do 3 minute.
Naravno, bomba je bomba i Bušić nije mogao proći bez osude.
Inače, u svakom domaćinstvu (kuhinja + kupaonica) postoji sve da napraviš puno jaču i opasniju bombu (koju možeš programirati dijelovima koji postoje u svakoj obiteljskoj kući) nego što je bila ta Bušićeva.

Tko je glasao

Bomba

Mogla je biti i naknadno od udbe preparirana, tako da dođe do žrtava... Jasno je da je tada mladi Bušić bio vrlo naivan i da mu je ustvari neko drugi napunio uši.. Ništa tu nije sistematki kriminalistički ispitano, jer ni Amerikancima nije išlo u prilog "talasati" u jeku hladnog rata.

Tko je glasao

Platonova pećina je izgovor

Kolega Josipe,

Vi kolko sam pratila vaše upise imate troje djece od toga još jedno koje treba podršku mame i tate...
Bušić je ostao sam - bez cilja, zatvoren u nekim idealima koji su odavno postali pase. Zvonko Bušić nije razumio bit države u kapitalističkoj demokraciji koja nema veze s idealima posebno kada se ti ideali prazne metodama koje sustav sankcionira jer je individualan i jer proturječi tom sustavu. Ubio je samo jednog čovjeka (za njegovu obitelj je i to previše) oni koji su riješili nekoliko desetina miliona u ime te iste države dobivaju Nobelovu nagradu za mir.
Zato vi nemate pravo špekulirati na bazi "što se babi snilo..." jer nemate za to argumenata, Bušić nije heroj - Bušić je tragičar i egokukavica ponajprije za suprugu koju je napenalio na družbu a potom je ovako ostavio sada kada joj je društvo i više no potrebno pod stare dane! Nedostatak djece ne može biti alibi...
Politika je gruba manipulacija sudbinama ljudi i on to ako nije do ovih godina shvatio onda je bio mentalni slabić - međutim ja smatram da je otišao jer je vidio da ništa ne ostavlja iza sebe. A obzirom da je znao da će javnost negativno primiti njegov čin suicida napisao je opravdanje zamotavši ga intelektualno u Platonovu pećinu. Toliko o zaključcima na osnovu špekulacija. Inače Sjenka ima saznanja iz druge ruke da su pisma autentična tj Zvonkova i da je bilo naznaka da se isti na ovaj čin ipak malo duže pripremao... uzaludan život, uzaludna žrtva - nažalost...pokoj mu duši...

Tko je glasao

Sve 5 @sjenka, samo ja baš i

Sve 5 @sjenka, samo ja baš i ne vjerujem u Bušićev suicid; - barem ne bez aktivnog poticaja sa strane.
O ostalom se da napisati više od dva opsežna dnevnika vezanih uz Bušića. Konačni sud o njemu, njegovom životu i njegovim idealima nije lako donijeti, najmanje "preko koljena".

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci