Tagovi

NE! Thompsonu u Osijeku

Ne znam kako vaš, ali moj grad je posljednjih dana obljepljen plakatima koji mi, blago rečeno, lede krv u žilama. Na plakatima, ofarbanima kao maskirne uniforme, strši mač okrenut prema zemlji... "Bilo jednom u Hrvatskoj"...baš tako, bilo i ne ponovilo se...

...Slavonijo 'ko u tebe dira...
-Đoletova poruka sućuti i Markova poruka mržnje-

Novi Sad, kasna jesen 1991. godine, ...nemoć... bijes... tuga.... svijet koji se ruši... On je uzeo papir i olovku... ili je sjeo za pisaći stroj... a možda su i uz gitaru, na kojoj je svirao najtužniju melodiju, tekle isto tako tužne riječi, tekle kao Dunav... tako široke, a opet tako bliske... duboke i krvave, baš kakav je bio i Dunav u studenom 1991... Ne znaš ti šta znači ubiti Grad... A Grad, isti onaj koji je jedan herojski novinar označio "skrivenim u vama, da ga krvnik ne nađe", nije bio njegov. Ali rijeka... onaj isti Dunav, koji je u sebe primio svu onu krv... krv koji su prolili bezbožnici isti onima koji su godinama prije, kao i godinama kasnije, ubijali gradove i sela na iste načine... onima koji su protjerivali ljude i rušili mostove... koji su rijeke činili onime što razdvaja.

Dalmatinska Zagora, kasno ljeto 1991., Domovinski rat... pripadnik male vojne postrojbe, krezubi mladić kovrčave crne kose u ruci drži američku pušku iz drugog svetskog rata opjevanu u pjesmi The Clasha i svoje suborce vodi u pjesmi koja počinje, vjerojatno najsnažnijim i najsirovijim iz tog doba, stihovima... Stala braća da obrane, naše domove... Onomad on bijaše simbol snage i otpora. Jednostavan i mlad, prosječan dječačić sa sela, koga je rat natjerao da puca. Nije bio nadčovjek, onaj koji bi se izdigao iznad sirovih strasti koje su pokretale one koji ga napali pa je zapjevao i ...baci bombu, goni bandu preko izvora...

Novi Sad, jedne večeri 1999. godine, NATO operacija "Milosrdni anđeo", TARGET koncert... Tko bi normalan pucao na most na kome su ljudi... Tko bi normalan uopće pucao na most... Ma, tko bi normalan uopće pucao... Otprilike ovim riječima uveo je u podnaslovu navedeni novosadski kantautor svoju vjernu publiku u još jednu večer čuvanja jednog od preostalih mostova u svome gradu. Zšto kažem preostalih, pa zato jer su ostali brutalno, bezbožnički razoreni... Jer je Dunav te godine ostao širok, hladan i nepremostiv... Oprosti velika reko, al ja sam morao preko... Dok se ne izgrade novi mostovi, dok se stanovnici grada na Dunavu ne vrate svojoj svakodnevnoj rutini prelaženja jedne od rijetkih rijeka koje po sebi nisu element koji rastavlja, nego koji sastavlja ostala je samo gorčina, neizmjerna patnja i tuga u stihu... rešio NATO da promeni svet... I tako iz večeri u večer... iz dana u dan... do trenutka kada je i taj most srušen.

Zagreb, jedne večeri 2008. godine na Trgu bana Josipa Jelačića, opet na jednom koncertu, na koji su ljudi pozivani da ponesu znamenje hrvatske "pobjedničke vojske", jadni u neznanju da u ratu nitko nikada nije pobjedio, nego samo više ili manje izgubio... "ubij Srbina... ubij Srbina... ubij Srbina...ubij Srbina" skandirala je masa potvrđivavši tezu da je masa inteligentna koliko i najmanje inteligentan pripadnik iste... Domoljublje prozvali fašizam... odgovarao je, sav u crnom s barjakom u ruci, kratko ošišani markantni muškarac blistavo bijelog pravilnog osmjeha... evoluirani krezubi mulac iz Zagore. Odgovarao onima koji su ga prozivali zbog ispjevavanja oda onim koljačima koji su zakrvavili rijeke... oj Neretvo teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu... jadan ne znajući da ...vjera, ljubav i domovina... nisu vrijednosti postmodernog domoljublja, nego modernog rodoljublja, ali... nikad nisam htio tuđe ništa... pa ni sućut, znanje, pomoć... Slao je tako poruku HrvatKatolik, nesvjestan da njome degradira sve one koji tu poruku isključivosti ne prihvaćaju kao svoju, iz prostog razloga što se u njoj ne pronalaze.

...i ne zna se šta je šire, da li duša, il' ravnica... S takvom porukom on u nedjelju dolazi u Slavoniju, ...zemlju plemenitu... koja je sve dobronamjernike primala topla srca i širokog zagrljaja. Ja mu, slijedom svega, mogu poslati samo poruku njegovog bivšeg prijatelja, a u ovom kontekstu poruku nulte tolerancije na netoleranciju... Slavonijo, 'ko u tebe dira, zemljo jedina, ne bilo mu ni u grobu mira, proklet dovijeka...

Komentari

Thompson je antihrvat i

Thompson je antihrvat i krivovjernik!
Kakav hrvat i vjernik, da ne pričamo o domoljublju? Thompson je jednom na TV-u rekao da u svojoj kući na zidu pored slike Pape Ivana Pavla II stoji slika krepanog zločinca Ante Pavelića! To dovoljno govori o njegovu hrvatstvu i vjeri.

Tko je glasao

Ako je to MPT stvarno rekao

Ako je to MPT stvarno rekao tada baš i nije neka radnja kojom se treba hvaliti a izjava mu je imbecilna.
To dvoje nikako i nigdje nejde skupa.

U mojoj kancelariji je na zidu Ivan Pavao II i raspelo.
Doma - Ivan Pavao II i raspelo staro 200 godina(nasljeđe pradjedova).
Kraj njih su Kuharić i Bozanić.
Kada bih znao kako - zalijepio bi sliku na pollitika com.

Tko je glasao

Ne znam ima li je na

Ne znam ima li je na internetu, ali u jednom od priloga latinice o thompsonu iz 2004. godine (koja tematizira thompsonov socijalni utjecaj u smislu bujanja desnog nacionalizma) prikazuje se njegova slika koko sjedi zavljen na kauč držeć pod lijevom rukom pavelića, a pod desnom francetića. Na slici još uvijek ima dugu crnu kosu iz vremena albuma "vrijeme škorpiona" i "vjetre s dinare".

A što se tiče slike pape Ivana Pavla II, i ja ju, kao zakleti ljevičar, imam na svom radnom stolu. Ne na zidu, izloženu očima sviju koji mi ulete u ured, nego na radnom stolu da mi bude inspiracija i putokaz. Htjeli to priznati ili ne, Wojtila je bio ljevičar. :)

----
Idi majko rodu svome
ne vraćaj se grobu mome
Idi majko, reci rodu
da se borim za SLOBODU

Idi majko rodu svome
ne vraćaj se grobu mome
Idi majko, reci rodu
da se borim za SLOBODU

Tko je glasao

Ivan Pavao II je bi čovjek

Ivan Pavao II je bi čovjek , a ne nikakav ljevičar ili desničar po tvojim iskrivljenim mjerilima.

Tko je glasao

Ivan Pavao II je bio ČOVJEK

Ivan Pavao II je bio ČOVJEK TISUĆLJEĆA!
To će svakim danom biti sve jasnije u svakom pogledu i na svim poljima ljudskog djelovanja.

Uokviriti ga i ograničiti samo na ljevičara je preuski okvir za čovjeka kakav se rađa jednom u tisuću godina.

Imao sam prilike kao visoki državni dužnosnik biti dva puta u njegovoj neposrednoj blizini....
On stvarno nije bio "sa ovog svijeta"!

Tko je glasao

Kakav je to hrvat i vjernik

Kakav je to hrvat i vjernik koji se na TV-u hvali da u svojoj kući na zidu drži slike Pape Ivana Pavla II i krepanog zločinca Ante Pavelića jednu pored druge? To je, naime izjavio prije par godina "naš" pjevač(turbofolk) Thompson, wow! Osim toga, on vjerojatno ne zna da su ustaše i četnici u II svjetskom ratu bili saveznici, i povijest se nažalost ponovila i u prošlom ratu, pa je njegov predsjednik "Kralj Tuđman" htio pod svaku cijenu Banovinu Hrvatsku koja u svoje granice ne uključuje Baranju i Vukovar.

Tko je glasao

Vrlo dobro poznam

Vrlo dobro poznam Balaševićev opus. Nakon rata više nikada neću otići na njegov koncert, zbog toga što se u teškim trenucima rugao i sprdao Hrvatima, tj. meni i mojoj obitelji, te me uvrijedio kao čovjeka. Još mi je gore njegovo antiratno licemjerje, a da je Split postao srpski, eto Balaševića na rivi, uživo. Dao Bog, pa se to nikada neće dogoditi.

Taurunum

Tko je glasao

Ja se dobro sječam njegovih

Ja se dobro sječam njegovih (Balševićevih) "opasaka" o "šiptarima". Autor članka vjerojatno ima tli godine jer mu se ledi krv u žilama zbog plakata, a i detalji Balaševićevog "političkog" djelovanja u doba juge mu nisu poznati.

Tko je glasao

@vnazor zbog toga što se u

@vnazor
zbog toga što se u teškim trenucima rugao i sprdao Hrvatima

???? Nešto si očito pobrkao.

Tko je glasao

Ne znam zašto bi trebalo

Ne znam zašto bi trebalo uspoređivati Balaševića i Perkovića. Kao netko tko živi u Srijemu i dobro pozna ovdašnje prilike, znam dobro i lik i djelo novosadskog kantautora, ali znam i jako dobro kako je novosadski korpus s oduševljenjem jurnuo prema Vukovaru, Vinkovcima i Osijeku. Rekao je Đole i ovo u jednoj pjesmi: "krivi smo mi koji smo ćutali". No, da se nije samo šutjelo, mogao bih ovdje citirati stihove pjesama srpskih perkovića, puno gorih od hrvatskih, mogao bih citirati Đoletove viceve (sprdnje) na račun Hrvata (kad su koncerti bili u Beogradu), ali neću. Odaberi, ako živiš u Osijeku, kamo ćeš na koncert. Ima jedna narodna koja veli: "uz koju ti glazbu srce zaigra, te si majke sin". Sjeti se prije nego kupiš kartu.

Tko je glasao

Ne znam kako vaš, ali moj

Ne znam kako vaš, ali moj grad je posljednjih dana obljepljen plakatima koji mi, blago rečeno, lede krv u žilama. Na plakatima, ofarbanima kao maskirne uniforme, strši mač okrenut prema zemlji... "Bilo jednom u Hrvatskoj"...baš tako, bilo i ne ponovilo se...

Što ti to ledi krv u žilama? Činjenica da će pjevati hrvatski branitelj Domovinskoga rata koji ti je onemogućio da na današnji slaviš dan republike !?

...Slavonijo 'ko u tebe dira...

Dirali su u nju kroz vjekove mnogi zlotvori i osvajači, a ovi zadnji (friško je sjećanje i svježe su rane) su to učinili, toplo se nadam, zadnji put.

Ne znaš ti šta znači ubiti Grad...

Ima ih još podosta u Hrvatskoj koji ne shvaćaju tko je ubio čiji grad!

Stala braća da obrane, naše domove... Onomad on bijaše simbol snage i otpora. Jednostavan i mlad, prosječan dječačić sa sela, koga je rat natjerao da puca.

Možda bi bilo bolje da braća nisu stala da obrane ?
Natjerao ga rat da puca? Ma nemoj mi reći... ja mislio da je skupio milijune ustaških bojovnika koji će proširiti Hrvatsku do Irana!
Sad kad je rat završio učinit će to pjesmom?

Tko bi normalan pucao na most na kome su ljudi... Tko bi normalan uopće pucao na most... Ma, tko bi normalan uopće pucao...

Ne sjećam se da su Hrvati ikada pucali na bilo čiji most (nisu srušili niti mostarski ma što god ti čitao o tome), a ovima su srušili jer su Srbi možda pretjerali sa svojim sranjima?

ljudi pozivani da ponesu znamenje hrvatske "pobjedničke vojske"

Zašto navodnici? Ili mi nismo pobijedili u ratu ili je tebi jako krivo zbog toga?

jadni u neznanju da u ratu nitko nikada nije pobjedio, nego samo više ili manje izgubio...

Vrlo si blizu istini- nismo pobijedili do kraja jer moramo trpjeti ovakve provokacije.

vjera, ljubav i domovina... nisu vrijednosti postmodernog domoljublja, nego modernog rodoljublja, ali... nikad nisam htio tuđe ništa... pa ni sućut, znanje, pomoć...

Kakva je razlika između domoljublja i rodoljublja?
I da, Hrvatima nije nikada trebalo tuđe ništa, a drugima je uvijek nešto hrvatsko trebalo.

S takvom porukom on u nedjelju dolazi u Slavoniju, ...zemlju plemenitu... koja je sve dobronamjernike primala topla srca i širokog zagrljaja.

Upravo tako, sve je dobronamjernike primala topla srca i širokog zagrljaja , ali one nedobronamjerne je, Bogu hvala, uvijek uspijevala otjerati. Zato zbog jednog koji nije htio uzeti oružje u ruke i pucati po onima s one strane rijeke (njemu svaka čast- spada u rijetke iznimke) ne možemo amnestirati one koji to jesu učinili.

a u ovom kontekstu poruku nulte tolerancije na netoleranciju...

Ma tako je! Živjelo bratstvo i jedinstvo svih jugoslovenskih naroda i narodnosti (štogod to znači)... nemojmo slušati hrvatskoga branitelja već nam dajte Cecu!
Zaboravimo Vukovar, Ovčaru, Škabrnju i ostala stratišta srbočetničke soldateske i izvinimo se Srbima što smo im srušili Beograd, Niš, Valjevo, a da ne pričam o 'zločinačkom pothvatu' zvanom Oluja.

Ili promijeni 'nick' ili se počni služiti istim kako spada...možda ni vremeplov ne bi bio zgoreg, jer si, bojim se, izgubljen.
P.S. A možda ti je to i posao... tko zna... nitko ne zna, krhko je znanje.

cogito ergo sum

Tko je glasao

Joj oprosti @kompas,

Joj oprosti @kompas, pogledal sam Ti "datum rođenja" - pa Ti si još u rodilištu, nije Ti još ni pupčić podvezan.Zato Ti bum spripovedal jen vic koji to morti i ni.
Ko zna kaj bu s tebe pa je najbolše da Te mam malo pripitomim huncutarijama, kaj ne?

Imam utisak - niš efikasnega ne bu s tebe, prema onom prastarom vicu iz 1989. a ide Ti ovak:

Jura i Štef oko polak četri vjutre tandrčeju se "samoborčekom" od Hrvatskog zagorja prema Zagrebu na bauštelu. Kak su do malo prije pili vu Imbrinoj kleti, polafke se divaniju, spiju i vlečeju svoje Korone punim plućima. Ne vredi, puno su slabše nek tudum, direktor ili "carabit sovinjon" kak ga je navodno prozval neki sin nekog oficirčine JNA koji se odaziva na nadimak Đoko Balega još dok je bil vu Zagrebu i prije nek je preplival Dunav.
I tak, zdrma se vlakić i Jura iznebuha, em s čista mira, potrefi Štefa dubokoumnim pitanjem: Čuj Štef, a kaj mi praf za praf imamo protif tih Srbof?
Štef spuhne dim Korone pomiješane sa parama "carabit sovinjona" i veli Juri: Čuj Štef, kak se meni vidi, praf za praf nemamo niš efikasnega!

Tko je glasao

Možda griješim, ali čini

Možda griješim, ali čini mi se da se referiraš na novosadskog kantautora iz mog teksta kada spominješ izvvjesnog Đoku Balegu, pa ću ti samo citirati jedan njegov tekst. I tebi i onima koji spominju da je sve mostove na Dunavu trebalo davno porušiti. Sapienti sat.

Đorđe Balašević prije dvadesetak godina kaže:

"Dao sam ti jednu dobru godinu života, najbolju možda...
veliki vračevi medicine rascepe grudi kao naranču i spuste novo srce u njih, pažljivo zatvorenih šaka kao da vraćaju vrapčiće u gnezdo... razdvoje skalpelom svetlo od tame u mutnom jezgru zenice...spajaju... pokrenu nepokretno...čudotvore nad ljudima...pa opet...ni oni ne mogu da mi vrate moju otrgnutu devetnaestu godinu...nikad više.

Ali proklet da sam...ja sam bar imao dvadesetu i dvadeset prvu i jos neke dvadesete i tridesete, za razliku od dečaka na čije crno uokvirene fotografije svakodnevno nailazim na predzadnjim stranicama štampe...oni ostadoše u devetnaestoj...zaljubljeni...zaigrani...zbunjeni...ne uspevši da svoje olovne vojnike razdele od olovnih zrna podmetnutih im u džepove tako bezbožnički...

Ne brate Kaine, ne zovi me u polje, ne mami me da zalud prošetamo minskim poljem,
moj grešni sivomaslinasti brate poturi nekog drugog dobrovoljca na branike svoje neprilagođenosti i nesposobnosti...okači neku drugu metu na svoje
kartonske bedeme...nema mojih...u ovom ratu naših...znam, ne može to tek tako...

Čičak izdaje... kači se ove jeseni na sve strane...i meni će ga neki mangup
već prilepiti na leđa...onako u prolazu, sve tapšući me po ramenu prijateljski...razmišljao sam o tome koga izdati kad mi ostane da biram samo između nas dvoje...
žalim...ali prestar sam da bih izdao sebe još jednom...odjebi JNA...dosta je bilo..."

I na youtubeu: http://www.youtube.com/watch?v=1fENbi8KPvk

-----
Idi majko rodu svome
ne vraćaj se grobu mome
Idi majko, reci rodu
da se borim za SLOBODU

Idi majko rodu svome
ne vraćaj se grobu mome
Idi majko, reci rodu
da se borim za SLOBODU

Tko je glasao

Slušaj @kompas, ja sam

Slušaj @kompas, ja sam Đorđa Balaševića slušao još u vrijeme kada ga je kao pjevača i stihoklepca poznavalo pet ili šest ljudi u cijeloj bivšoj YU.
Prema tome, ne trudi se recitirati mi njegove stihove, nego "zapali" ravno Vasi Ladačkom i zapitaj ga što je sve ono učinio "za đaba".
Točno češ saznati da "đaba bilo" svih "lepih pesama" Đoki Balegi i kao odbijanja mobilizacije...
Moš mislit! U to vrijeme se u Srbiji streljalo i "apsilo" moj @kompas za odbijanje mob. poziva.
Kako je Đoka još živ, a nije ni otišao/došao u političku emigraciju u Zagreb, malo "morgen" je on odbio mob. poziv!
To možeš Ti vjerovati, jer ti igla na kompasu krivo pokazuje strane svijeta, strane općenito.

Tko je glasao

Za vrijeme agresije na

Za vrijeme agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, odaziv na mobilizacijske pozive u Srbiji bio je jedva 50%, a u Beogradu oko 20%.

Tko je glasao

Zaboravili ste spomenuti

Zaboravili ste spomenuti kako je upravo u tom četničkom režimu slobodana miloševića svaki takav lik koji je bio 'otpor' njegovom režimu bio dobro došao kako bi ta vlast mogla snimiti tko je došao na te koncerte itd itd....

pa nije slobo bio blesav!... samo je bio lud!

ups... vidi vidi... i u RH imamo lika koji zabranjuje ljudima slobodu izražavnja.... ali naš nije slobo on je jovo!

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

"Ne znam kako vaš, ali moj

"Ne znam kako vaš, ali moj grad je posljednjih dana obljepljen plakatima koji mi, blago rečeno, lede krv u žilama. Na plakatima, ofarbanima kao maskirne uniforme, strši mač okrenut prema zemlji... " reče @kompas i osta živ.

Želim mu još dug, vrlo dug život jer je to možda jedini način da dođe do pameti.
Kako sam ja jedna osjećajna i dobra duša stvarno bi bilo šteta da ne doživi barem 101 godinu - šteta da čovjek "ode" a da ništa pročitao, naučio, čuo ni vidio nije.
Bude li poživio 101 godinu dočekati će on valjada i barem zrnce mudrosti i prosvitljenja.

P.S. Možda shvati da je SVE mostove na Dunavu trebalo srušiti još 17.08.1990. - pa neka plivaju one spodobe.

Tko je glasao

A možda ti shvatiš da ne

A možda ti shvatiš da ne valja rušiti mostove u životu i da onaj tko ih ruši se izolira. Izoliranje je znak slabosti i straha. Nemamo se zašto izolirati, nisu nam mogli ni prije ništa. Možda bi mogao šta naučiti od ovih mlađih.

Tko je glasao

@seneka, pitaj Vukovarce i

@seneka, pitaj Vukovarce i Vukovar jel trebalo još 1990. srušiti sve mostove na Dunavu.

Pitaj mog prijatelja, poznanika i kolegu sa posla Ivana Krajinovića- Iću; "adresa" Ti je 46-i ZIMZELENI grmić na Ovčari!
Pitaj i svih onih ostalih 199...
-samo na tom mjestu, svi umrli u istom satu, u istome danu...; da me bolje "razumeš" prisjetih se očito poznate "pesnikinje" jer smo je očito čitali i Ti i ja, samo se pitam zašto je Ti nisi shvatio?

@seneka, drži se Ti bolje "uzvišenih" tema, ova je za Tebe suviše prosta. To je ipak samo za nas, male Hrvate, što im braća pod onih 938 križeva leže...

To se Tebe tako i tako ne tiče, Ti si iznad toga, zar ne? Nadgradnja, elita, "sama pamet" ... nešto od toga valjda jesi, ili si nitko i ništa?

P.S. You Tube nisam otvorio, bude Ti to pogledao Kiro!?
Vas dvoje ste očito tu negdje - imate fakulete... i možete pokazati diplome a Ićo svoju nemože...
Ubiše ju JNA četnici i domaći "uzvišeni".

Oprosti, moram prekinuti - bljuje mi se...

Tko je glasao

Ako si odlučio živjeti

Ako si odlučio živjeti zarobljen u prošlosti, ostani. To je tvoje pravo. Ali pusti nas ostale da idemo naprijed i da živimo u sadašnjosti sa pogledom u budućnost. Ne vuci nas natrag. Imamo dosta problema i u ovo vrijeme.

Tko je glasao

zbilja je nezgodno što

zbilja je nezgodno što upravo mladež sdp-a stalno vraća u prošlost....dečkići od dvadeset godina se sjetili isticati fašistička obilježja, a mlijeko im još curi s usta.... ma zamisli ti to. Meni nije jasno zašto ne žive u sadašnjosti s pogledom u budućnost, kao što ti dobro kažeš.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Dragi moj @seneka, pa o

Dragi moj @seneka, pa o budućnosti Ti i pričam.
Nastaviš li Ti i ljudi tvog znanja i obrazvanja i sada i danas sa politikom "ko nas bre zavadi" - novi pokolj sa istoka ponovo će kositi moje unuke i sinove, baš kao što je poubijao moje djedove i pradjedove.

Koliko se Ti čudiš meni, još više se ja čudim Tebi.
Ja sam običan mali čovjek pa mi je možda i za oprostiti ako nešto ne razumijem - ali Ti.. pa Ti bi bolje od mene morao razumijeti i prošlost i budućnost.

Tko je glasao

Tebi se ja uopće ne čudim.

Tebi se ja uopće ne čudim. Što se tiče budućnosti i djece, najbolje šta možeš je da im ne ulijevaš tu transgeneracijsku mržnju koja je inače suprotna sa Kristovim učenjem o ljubavi.
Seneka over.

Tko je glasao

Seneka over. Odlično, pa to

Seneka over.

Odlično, pa to i čekam.
Nagovori i @nemesis, prosim lepo Gospon, ljubim ruke....

Tko je glasao

Ali pusti nas ostale da

Ali pusti nas ostale da idemo naprijed i da živimo u sadašnjosti sa pogledom u budućnost.

Seneka, molim te! Nisi valjda i ti na platnoj listi Save Štrbca i njegovoga 'veritasa'?
Svi se mi slažemo s tvojom tvrdnjom... i jelenska i ja i Jakša itd. Ali se naprijed ne može i ne smije dok se ne riješe pitanja iz prošlošti. Dosta je bilo priča o genocidnosti Hrvata i pobijenih od 700000 pa do 1700000 (Draškovićev podatak) nevinih Srba u Jasenovcu!!!
Isto se pokušava učiniti i danas... 'oluja' je 'zločinački pothvat';u Vukovaru nije bilo genocida; svi se svima moraju ispričati itd.
E ne može. Moj narod nije nikoga napao niti je prešao svoju granicu da bi ubijao, klao, palio i razarao tuđe.
Tek kada se ta istina objavi, nepomućena, svima onda ćemo ići dalje. Sve drukčije su provokacije i pokušaj iskrivljivanja povijesti.
Mala lustracija koja u šaljivom tonu prikazuje reakciju i ujedno bijes zbog odluke haaškoga suda o nadležnosti za tužbu protiv Srbije zbog genocida (činjenica koju je malo tko mogao uopće zamišljati da će tako završiti- pravda je spora, ali možda dostižna):

cogito ergo sum

Tko je glasao

Kad znaš što je bilo u

Kad znaš što je bilo u prošlosti što ne ideš onda naprijed. Zašto ti je važno šta drugi misle?

Tko je glasao

Kad znaš što je bilo u

Kad znaš što je bilo u prošlosti što ne ideš onda naprijed.
Seneka, ja to uporno pokušavam, ali se jednostavno ne mogu (ne samo ja već većina) pomaknuti zbog silnih utega koje nam kače svakodnevno... neke od njih sam nabrojao u prethodnom komentaru.

Zašto ti je važno šta drugi misle?

Najiskrenije: zaboli me neka stvar što drugi misle sve dok ti drugi nisu oni koji oblikuju javno mijenje a takvih je ovih dana i previše na sceni. Maknimo njih i ostalu gamad (korumpiranu, lopovsku, vladajuću i oporbenu...) pa ćemo tada vrlo lako moći uistinu dalje- pošteno, čista obraza, bez repova iz povijesti.

cogito ergo sum

Tko je glasao

Seneka.... ja sam ovaj

Seneka.... ja sam ovaj komentar shvatio.... na način koji se uklapa sa Vašim stavom.... naime da bi mogli ići naprid moramo biti sigurni da znamo što je bilo u prošlosti... i još važnije odgovre na patanje 'Zašto?'.....

Ma koliko god se nekada nama činilo da netko se želi proturiječiti.... možda se govori istim jezikom... samo se ipak ne razumijemo, pa gubimo vrime i snage na prepucavanje.... isto važi i za drugu stranu.... jer nikada se tango nije mogao plasati solo... uvijek u paru :)

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Ovo je legendarno.... samo

Ovo je legendarno.... samo fali oskar... i to bi onda bilo to.... pa jel ovaj film nije koštao u ta vrimena kao što će danas koštati pelješki most?

hehe

Jakša :)

uuuhhh što volim miris benzina..... (kada vidim da vatra već gori)

Obrisan

Tko je glasao

@Mr.Jaks, ja sam više za

@Mr.Jaks, ja sam više za fosfor... - gori i u vodi i pod vodom.
Potpališ im "stubove" mosta, dolje gori a oni pojma nemaju i "lepo" šetaju...
Ameri onolike milijune zelembača ispalili ubudale; tj. samo zato što su Tomislav Merćep i Branimir Glavaš u ljeto 1991. pitali ZG smiju li srušiti SVE mostove na Dunavu.

Njofra je rekao odlučno: -Njet! - i dalje znaš i sam što je bilo.

Koji neznaju neka pitaju rijetke preživjele - Danijela Rehaka, Predraga Matića-Freda, Zlatka Pankovića ili moje preživjele sugrađane vukovarskog pakla - Markuša ili Balgača npr.

Tko je glasao

Sorry kompas, tek sad sam

Sorry kompas, tek sad sam vidio da si stvarno novoprijavljeni, pa kužim što te hebe, a nije pjeto. Slika haaa;)))

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

I Vi ste našli prikladnu

I Vi ste našli prikladnu sliku.... za 29 novembar..... hehe

a nije pjeto.... kod takvi je prečesto još uvijek 'oroz'.... :)

Šalu na stranu..... sretan ovom kompasu dan federacije! Neka uživa u te svoje lepe uspomene....

a nama u Slavoniji je današnji datum tradicionalni dan/datum kada se svinje kolju i mast topi.

J.M. sa velikim kesom :)... od uha do uha!

Obrisan

Tko je glasao

O čemu ti kompaše

O čemu ti kompaše govoriš?

Jesu li ti se pošemberile magnetske silnice?

Odi, ako za Boga znaš, na dekompenzaciju (kad si si dao to ime znaš o čemu govorim)!
Jesi li ti jednu Markove pjesmu poslušao?

S čime ti upoređuješ Hrvatsku- sa napadima NATO na Srbiju???!!!! 
Čovjek pjeva, a svojevremeno su Srbi granate zabijali i u tvoj grad!!!
Lumene, preko puta mene je otok Ugljan sa bolnicom za ljude koji trebaju potražiti pomoć liječnika tj. psihijatra. Ako ti trebaju kontakti javi se. Vrlo rado ću ti pomoći;)

Ukratko, ovo je HRVATSKA, a koga smeta neka si traži drugi dom.
Je napokon i biti će.
Postoje stvari o kojima se ne raspravlja!!!! Da, da, da -ako si hrvatski državljanin :)))

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Jeste li vas dvojica uopce

Jeste li vas dvojica uopce procitali dnevnik?

Tko je glasao

Da!

Da!

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

DA !!!!! Tompsonu u Osijeku

DA !!!!! Tompsonu u Osijeku
Ako se tebi ne sluša njegova glazba ok ali zašto pozivati druge da se priključe tvom govoru mržnje koji očito nije zbog same glazbe VEĆ zbog riječi koje opisuju sve ono što tvoj mentalni sklop ne može da provari jer, ti si jedna idividua koja očito da mrzi sve što je HRVATSKO i što hrvatskim odiše i zato ti lega ja toplo preporučujem da ti lijepo odeš negdje gdje to tebe neće iritirati, a kada već mrziš sve što je hrvatsko tada nemoj ni kunu uzeti već je ostavi u državi koju mrziš

Tko je glasao

rmarino S čime ti

rmarino
S čime ti upoređuješ Hrvatsku- sa napadima NATO na Srbiju???!!!!

govori o pjesmi sa kojom je đole otvorio svoj fenomenalni koncert u osječkom Zrinjevcu, a ime joj je "noćas sam preplivao dunav".

Jesi li ti jednu Markove pjesmu poslušao?

ne treba ih ni poslušati jer neće ništa propustiti. on još uvijek nije napisao ništa antologijsko, primjera radi poput "osmijeha" drage mlinarca. na njegovom repertoaru nema ljubavnih pjesama, socijalno angažiranih. m.p. thupson je obični režimski pjevač.

Čovjek pjeva, a svojevremeno su Srbi granate zabijali i u tvoj grad!!!

moram se ponavljati a to ne volim. u osijeku je za vrijeme rata ostao dobar dio srba, djeleći nevolje sa svojim sugrađanima hrvatima. neopravdano je na njih bacan krimen njihovih sunarodnjaka, gubili su radna mjesta, bili maltretirani itd. na osijek su pucali četnici koje nije bilo briga za preostale srbe u osijeku.

Lumene, preko puta mene je otok Ugljan sa bolnicom za ljude koji trebaju potražiti pomoć liječnika tj. psihijatra. Ako ti trebaju kontakti javi se. Vrlo rado ću ti pomoći;)

jebi ga, sad si i liječnik opće prakse.

nemonimus
Ako se tebi ne sluša njegova glazba ok ali zašto pozivati druge da se priključe tvom govoru mržnje koji očito nije zbog same glazbe VEĆ zbog riječi koje opisuju sve ono što tvoj mentalni sklop ne može da provari

ma o čemu ti briješ, soka ti? kakav govor mržnje? moj lega napiše fenomenalan dnevnik uspoređujući ljudinu (đorđe balašević) i sirovinu (m.p. thupson). za podsjećanje, možda ne znaš sve fakte. đole je za vrijeme rata odbio mobilizacijski poziv jer eto nije htio pucati na djecu koja su ga slušala. m.p. thupson je izveo svoj koncert u osijeku 2001. godine i među pjesmama izvedenim taj dan je i ona znamenita koljačka pjesma. samo se prisjećam kakvim se glupostima branio.

ti si jedna idividua koja očito da mrzi sve što je HRVATSKO i što hrvatskim odiše i zato ti lega ja toplo preporučujem da ti lijepo odeš negdje gdje to tebe neće iritirati, a kada već mrziš sve što je hrvatsko tada nemoj ni kunu uzeti već je ostavi u državi koju mrziš

na osnovu čega si to zaključio? ovo nam daje primjer atmosfere na koncerta m.p. thupsona. crno-bijelo. tko nije sa nama taj je protiv nas. onda ne trebaju čuditi izljevi mržnje na koje thupson ne reagira kao čovjek i takozvani vjernik.

Tko je glasao

@marijuan, svi odgovori su

@marijuan,
svi odgovori su sadržani u komenarima ostalih. Želim podvući kako ipak bez obzira na Đoleta i njegove nostalgične pjesme nema znaka jednakosti sa našom sudbinom i NATO bombardiranjem Srbije.
Nadalje, MPT je u istoj mjeri režimski pjevač koliko je i ĐB. S razlikom što se koncerti MPT zabranjuju u RH, a koncerti ĐB odobravaju. Paradigma zvana "hrvatski oprost"!
Nisam liječnik opće prakse, ali eto vodim se primjerom najvećeg autoriteta u hrvata- toplooke, vickaste, bradate spodobe sa Pantovčaka.

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Inače ne bi komentirao, ali

Inače ne bi komentirao, ali moram jer mi se inputira nešto što nisam niti rekao, niti napisao, a kamoli mislio. Dakle, ne znam odakle izvlačite tezu da su jednaki Domovinski rat i operacija "Milosrdni anđeo". Ono što znam jest da ju ja nigdje nisam ni iznio ni branio.

Ono što jest moj stav, a taj sam spreman braniti i životom ako je potrebno, je da je svaki rat uzaludan, a da je svaki koji prekorači u ratu granicu nužne samoobrane ratni zločinac. Kako opet ne bi proizvoljno tumačili moje riječi, prikazat ću Vam na četri primjera iz Domovinskog rata. Mirko norac, pravomoćno osuđen, je ratni zločinac i sramota ove države. U sudskom postupku mu je dokazana krivnja za zločine protiv civilnog stanovništva. Rahim Ademi, pravomoćno oslobođen, nije ratni zločinac i može biti razmatran kao heroj. Tihomir Blaškić, pravomoćno osuđen na 9 godina, nije ratni zločinac, jer djelo za koje je osuđen i za koje je izdržao zatvorsku kaznu nije usmjereno ka civilnom stanovništvu, nego se radilo o neprimjerenom tretmanu ratnih zapovjednika. Ante Gotovina, kojemu se trenutno sudi za ratni zločin, ne može biti razmatran kao heroj dok postupak koji se vodi protiv njega ne bude okončan.

Svaki most koji je srušen, za mene je jednako vrijedan. Svaki dom koji je srušen, za mene je jednako vrijedan. Svaki civil koji je pogubljen, za mene je jednako vrijedan. Svaka pravomoćna presuda koju donese sud Republike Hrvatske, ili onaj sud koji je RH u inozemstvu osnovala, za mene je jednako obvezujuća i jednako vrijedna. Svakog, pravomoćno osuđenog, ratnog zločinca jednako prezirem, bez obzira na njegov čin, nacionalnu i vjersku pripadnost, političko opredjeljenje ili bilo koju drugu subjektivnu karakteristiku.

Marko Perković Thompson na svojim koncertima veliča kao heroja Domovinskog rata generala Mirka Norca, u dva odvojena procesa pravomoćno osuđenog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, što je neprihvatljivo! Mirko Norac nije heroj, on je obični ubojica 70-godišnje babe na Pazarištu.

Marko Perković Thompson tolerira ksenofobiju i nacionalnu i vjersku isključivost na svojim koncertima, a koje se manifestiraju kroz skandiranje "Ubij Srbina" i "Tko ne skače, pravoslavac", pozdravljanjem "Za dom, spremni" i pjevanjem pjesama koje veličaju kvislinški režim Nezavisne Države Hrvatske, kao šro su "Evo zore, evo dana" ili "Jasenovac i Gradiška Stara". Želim još naglasiti da je NDH za vrijeme II. svjetskog rata stala na stranu Trećeg Reicha i fašističke Italije i da je kao takva podržala najveće ratne zločine na području Europe u posljednjih nekoliko stoljeća.

Ja takvog čovjeka ne želim u svom gradu, u javnom prostoru koji konzumira moja obitelj, u sredini koja mora zacijeliti svoje rane. Njegova poruka nije poruka ljubavi i mira, nego poruka nacionalne i vjerske isključivosti i nepoštivanja sudbene vlasti Republike Hrvatske. Kao takvog, ja ga ne poštujem.

Idi majko rodu svome
ne vraćaj se grobu mome
Idi majko, reci rodu
da se borim za SLOBODU

Tko je glasao

Po ovome što si ti napisao

Po ovome što si ti napisao zaključujem da nemaš nimalo poštovanja prema HRVATSKIM BRANITELJIMA.Kako možeš za nekoga tko je branio svoju domovinu HRVATSKU reći da je ratni zločinac.SRAM TE MOŽE BITI I U CRNU ZEMLJU SE ZAKOPAJ JER TEBE I TAKVIH KAO TI NE TREBA BITI U NAŠOJ LIJEPOJ DOMOVINI.Po tvome smo ih trebali pustit od granice do granice tako da ni nema Hrvatske.

Tko je glasao

Po ovome što si ti napisao

Po ovome što si ti napisao zaključujem da nemaš nimalo poštovanja prema HRVATSKIM BRANITELJIMA.Kako možeš za nekoga tko je branio svoju domovinu HRVATSKU reći da je ratni zločinac.SRAM TE MOŽE BITI I U CRNU ZEMLJU SE ZAKOPAJ JER TEBE I TAKVIH KAO TI NE TREBA BITI U NAŠOJ LIJEPOJ DOMOVINI.Po tvome smo ih trebali pustit od granice do granice tako da ni nema Hrvatske.

Tko je glasao

Pa i ne komentiraj! Tek sad

Pa i ne komentiraj!
Tek sad sam vidio kako pokušavaš RH nazvati Zajednička Džamahirija Hrvatistan (na tvojem accountu). Zločesto, pogano, isključivo, neodraslo, tendeciozno, ....i sve ostalo što ide u prilog tome da bi bilo dobro da nam se putevi nikad ne sastanu.
Stoj s mirom!

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Dragi moj @rmarino69, na

Dragi moj @rmarino69, na Tvoju a poglavito @kompas-ovu sreću, putevi vam se nikada neće sastati.
Zašto? E pa zato što su to:
1. .. "miševi iz rupa izišli" a ovaj je dobio i poseban zadatak - on Ti na svakom koncertu MPT prvi dođe sa ustaškom kapom; prvi počne skandirati onu budalaštinu "ubi Srbina"; prvi mjeri kukuruz, i za dom je najspremniji - i sve do po zadatku i dobro mu je plaćeno
2. Putevi vam se nikada sastati neće jer si Ti snažan, ponosan, odlučan, učinkovit i svjestan da Hrvatska (a i MISLEĆA Hrvatska je toga svjesna) da na takvima kao Ti počiva (još više na Tvojoj djeci) i ona sama!
Ti si čovjek, u punom značenju te riječi i veličine i kako bi Ti kao takav takav uopće mogao vidjeti neku buhu koja Ti ispod potplata onih krasnih čizama skakuće?

Eto, zato mislim da vam se putevi neće sresti!

P.S. Hmmm, - sve si nešto mislim da sam gore trebao napisti "buba" a ne "buha"....

Ti, još neki pa i ja razumijemo kolika je to ogromna razlika.

Još jedan P.S. - u svezi glede i unatoč vrijeđanja Republike Hrvatske gdje @kompas u svojem accountu piše "Zajednička Džamahirija Hrvatistan" - pitam se želi li da mu osobno donesem putovnicu te ga ispratim na put bez povratka (budala će se svaka igubiti u barem četiri zemlje koje završavaju sa "...stan". ;
jel čitao Divljim Kurdistanom; zna li uopće što je to đamahirija jel ako nezna traba ga spojiti sa Mesićem i Budom;

- i na koncu MOLIM da @mrak to kordinira jer je zakonom zabranjeno takva nešto sa očitom aluzijom na uvredu i omalovažavanje Republike Hrvatske;
- postoje još dvije varijante: da @kompas-a tužim sudu ili da zavrtim čizmom kada stanem na buhu; naravno, uvijek ima i treći izlaz i rješenje - stručnjak sam za bube.. Doslovce!

Tko je glasao

Zajedničarska, a ne

Zajedničarska, a ne zajednička, poštovani kolega. Razlika je značajna. Kad si već našao za svrsishodno komentirati, i na način na koji si komentirao, onda ću ti pojasniti što znači pridjev zajedničarska. Dakle zajedničarski,-ska,-sko je pridjev izveden iz imenice zajednica. Specifična zajednica na koju aludiram time je ona koja si pridaje i atribute hrvatska i demokratska. Ista ona koja je ovu državu učinila svojom privatnom prčijom.

Politička ideologija dotičnih naziva se i demokratsko zajedništvo, što otprilike znači da je prihvatljivo da svatko od nas ima svoje mišljenje i donosi za sebe svoje odluke, ali samo dok god svi mislimo i odlučujemo isto.

Nažalost, moram primjetiti da i dobar dio komentatora mog dnevnika pripada istoj toj ideologiji (spominje netko da postoje stvari o kojima se, ako si hrvatski državljanin, ne raspravlja i koje se ne propituje).

Ipak, iskreno mi je žao što sam povrijedio tvoj nacionalni osjećaj, a da bi iskrenost svoju potvrdio, izmjenit ću lokaciju u profilu, ali nikako na uštrb svojih stajališta.

----
Idi majko rodu svome
ne vraćaj se grobu mome
Idi majko, reci rodu
da se borim za SLOBODU

Idi majko rodu svome
ne vraćaj se grobu mome
Idi majko, reci rodu
da se borim za SLOBODU

Tko je glasao

Hej .. nisi ti ni prvi a

Hej .. nisi ti ni prvi a niti zadnji koji glumata dete sa školom iz kumrovca.... pa tako slobodno piši što god želiš... a koliko te ozbiljno itko shvati... pa to je drugi par opanaka....

Uživaj... a koliko vidim ovo ti je tvoja životna prilka da sebe uvjeriš koliko si ti podoban i veran svojim stajalištima...

Puno nas ne šišaju 1% to što pišu ovakvi likovi kao što si ti.. ali eto.. sada sam ti dao tih 1%... i pozdravi onog tvog drugara NSM.... iz istog ste legla došli.... 'National socialist movement'.....

Vidite se na kilometar... a NS nam smrdi još odavno.....

Zdravo druže....

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Nadalje, MPT je u istoj

Nadalje, MPT je u istoj mjeri režimski pjevač koliko je i ĐB. S razlikom što se koncerti MPT zabranjuju u RH, a koncerti ĐB odobravaju. Paradigma zvana "hrvatski oprost"!(Bold je moj.)

Čekaj malo, što smo to mi Hrvati točno oprostili ĐBu.
To što je bio dezerter?
Valjda ne ...
To što je bio režimski pjevač (viđao je Tita svugdje u barem jednoj pjesmi i zaklinjao mu se u drugoj, a imao je i neke rane radove u JNA)?
Ako smo oprostili pokojnom Novkoviću, valjda smo mogli i ovom.
Ili možda pizdinski ciljaš na to da je čovjek Srbin?
Stari moj, nitko normalan na ovom svijetu ne bi smio od nikog tražiti da se ispričava zato što je pripadnik nekog naroda; a Hrvati bi, zbog svog iskustva u SFRJ, trebali biti među predvodnicima takvog načina razmišljanja.

Ako je ovo zadnje točno, da ti čovjek smeta samo zato što je Srbin, za mene si vrlo sličnom košu s četnicima kojima su smetali ljudi koji nisu bili Srbi. Mogu razumjeti da si možda u borbi sa zlom predugo gledao u njega (Nitsche je to vrlo lijepo sažeo), ali bi već pomalo bilo vrijeme da ga se tog zla otreseš i da se vratiš pravim vrijednostima (za koje si se vjerojatno i borio), a ne da si podržavaš i potpaljuješ to zlo u sebi na kvazidomoljubinm dernecima loše heavy metal kopije Bijelog Dugmeta gdje se maše zastavama, vitla mačem i skandira protiv nekoga.

Ako ti može pomoći: zamisli da pjeva Bora Đorđević (u novijoj fazi), da posvuda vise srpske zastave (a tu i tamo pokoja "gusarska"), mladi mjestimično nose šajkače s kokardama i skandira se "Kolji, kolji Hrvate". Da li je to manifestacija domoljubnog svjetonazora koji smatraš pozitivnim? Koja bi to bila konkretna razlika (svjetonazorski) između ovakvog sranja i Thompsonovog koncerta?

Ako sam u krivu, oprosti.
No onda bih volio da mi objasniš što smo to mi Hrvati točno oprostili Balaševiću.

Tko je glasao

Ako nisi primjetio

Ako nisi primjetio paradigma je pod znakovima navoda, tako da se čita u kontekstu teksta.
Nadalje, dovoljno sam bio jasan u svojim komentarima prije, osobito u prepisci sa AH od nekidan. Tako da ne trošim svoje, a ni tvoje dragocjeno vrijeme;)
Nedilja je idem na misu, pa kad se vratim imat ću možda volje za daljnju raspravu:))
"Blagoslovljen budi onaj tko nema što za reći i ne pokušava to objasniti bujicom riječi!"

PS: Vidim da me shvaćaš, ali zbog različita iskustva (neiskustva) ne možemo svijet predumijevati na isti način. Poklonik sam one Nitzheove:"Kompromis je nemogućnost reći da ili ne- i najveće je zlo učinuti ga!"
Kad se vratim sa mise pošaljem ti par ĐB izjava nakon odbijanja mobilizacije.

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Hvala ti na

Hvala ti na razumijevanju.

Lijepo je i korisno znati reći u kratko poruku koju želiš prenijeti ljudima, ali u ovakvim temama je nužno imati dovoljno prostora (rečenica) kako bi se mogli dobro razumijeti i kako bi izbjegli neugodne nesporazume.

Nisam imao iskustvo koje si ti imao tako da je logično da ti moji komentari mogu izgledati neozbiljni ili naivni.
No, sigurno znaš da je enorman broj ljudi koji danas žive na zemlji prošao iskustvo vrlo slično tvojem, a nebrojeni i puno puno gore. I što sad? Da li mi, koji smo privilegirani time da nismo direktno doživjeli rat na način na koji si ga ti doživio, iako npr. naši očevi, ujaci i stričevi i naša braća (a nekima i majke i žene i sestre i kćeri) jesu, moramo zauvijek šutjeti o nekim temama? Da li se u ratu stiče neka mudrost koja ljudima omogućava da jasno razlikuju dobro od zla, krive od pravih, zle od dobrih - kako ljudi tako i ideja? Ovi moji to znanje nisu stekli i dobar dio njih su duboko svjesni toga. Ja nemam tvoje (niti njihovo) iskustvo i imam duboko poštovanje prema onima koji ga imaju, no to iskustvo nikome ne daje moć da je uvijek u pravu. Ni meni moje, u nekim drugim stvarima koje su mi bliže.

Što se tiče Balaševićevih izjava, daj - zanimalo bi me čuti i to (znam da se svojevremeno prosro i s nekim izjavama o Albancima s Kosova). Ali daj nekako probaj da ne budu iz istog izvora, koji su npr. javili da je Branko Kockica poginuo u Belim orlovima. (npr. Arena ili ST, da ne pričam o srpskim režimskim novinama iz onog vremena).

Ja svoje mišljenje o Balaševiću (u kontekstu stvari koje spominješ, ne o njegovom stvaralaštvu) temeljim na onom što je govorio1993. na novogodišnjem koncertu o ratu i svojoj ulozi u njemu i ulozi dobrog dijela svog naroda u cijeloj toj priči (konkretno "Odjebi JNA" i priča prije "Ne lomite mi bagrenje" - mislim da na youtubeu imaju obje).

Da nisam jedini koji tako misli, potvrdilo je Sarajevo koje ga je dočekalo kao prvog (i dugo jedinog) pjevača iz Srbije. I to kako dočekalo.

Kad sve to pogledam s neke distance, mislim to da je sarajlijama on OK a nama on eto ne valja, mogu se jedino zapitati - koji je nama kurac.

Tko je glasao

Da li se u ratu stiče neka

Da li se u ratu stiče neka mudrost koja ljudima omogućava da jasno razlikuju dobro od zla, krive od pravih, zle od dobrih - kako ljudi tako i ideja? - @neprijavljeni

Točno! Sve što si nabrojio možeš naučiti i vidjeti jedino u ratu.
Rat je stanje gdje nema muljanja, ili si u mom rovu ili u njihovom - između ostaju samo blato, kaljuža, gnoj i smeće!

Tko je glasao

"Da li se u ratu stiče neka

"Da li se u ratu stiče neka mudrost koja ljudima omogućava da jasno razlikuju dobro od zla, krive od pravih, zle od dobrih - kako ljudi tako i ideja?" - @neprijavljeni
Točno! Sve što si nabrojio možeš naučiti i vidjeti jedino u ratu.

Iskreno se nadam da ovo što si ovdje napisao zapravo ne vjeruješ.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci