Tagovi

Ne smije se prešutjeti!

„Autohtoni“ hrvatski fašizam!

Samoniklo, endemsko, izvorno hrvatsko, autohtono ... e da, na hrvatskoj političkoj sceni “ukotvile“ su se brojne stranke, poznate po svojim „naprednim“ programima, koje njeguju „pravaštvo“ „Oca domovine“, a zapravo promiču nepatvoreni nacional-šovinizam ili ustaštvo, tu opaku hrvatska inačicu fašizma.

I nije bitno kako se zovu, jel' HSP, HSP1861, HČSP, HSP AS, HP-HPP, SHP, A HSP, ali i HDSSB ... i jesu li paralmentarne ili nisu, sve ih resi zadrtosti i nacionalna isključivost, u čemu se posebno ističu HČSP i A HSP.

Ako pobrojanima dodamo i radikalni dio HDZ-a, evo nas na 30 % glasačkog tijela, koliko skupljaju i svi radikali, četnici i „naprednjaci“ u Srbiji, a Toma „grobar“ po svojem ekstremizmu ispada kao mala beba u usporebi s ovim „velikanima“ hrvatske političke misli, s time da će postotak ekstremista u Hrvatskoj biti i veći, uspije li T. Karamarko dovoljno radikalizirati (čitaj: ustašizirati!) HDZ.

U najnovije vrijeme posebno je zanimljiva A HSP, Autohtona hrvatska stranka prava, na čelu sa svojim predsjednikom Draženom Kelemincem uz kojeg će se i Josip Miljak iz HČSP morati žestoko potruditi želi li održati korak u širenju „hrvatstva“ (čitaj: promociji ustaštva!).

Pratimo najnoviju „hvalevrijednu“ aktivnost A HSP u Srbu u prošlu subotu prilikom proslave 71. godišnjice “Ustanka naroda Like“ (27. 07. 1941.), kako se to sada zove, jer su „antifašisti“ iz hrvatskog političkog establishmenta zakljućili da ne bi bilo oportuno da se to i dalje zove i slavi kao „Dan ustanka naroda Hrvatske“, jer su ustanak veliko većinom podigli etnički Srbi, pa ... ma poznato je da Srbi ne mogu napraviti ništa pozitivno, pogotovo ne u Hrvatskoj.

Organizacije ovogodišnje proslave kao svečanog, mirnog i tihog skupa u Srbu poduhvatilo se SNV, za razliku od prošle godine, ove godine na proslavi nije bilo nikoga od predstavnika službene hrvatske vlasti.

Ali taj mirni skup morale su osiguravati jake policijske snage, radi najavljivanih „domoljubnih“ akcija A HSP usmjerenih prema, ako ne spriječavanja, a ono bar agresivnog ometanja skupa, koja je to isto pokušavala učiniti i prošle godine.

Tih 50-tak bukača „cvijeta hrvatstva“ iz redova A HSP je policija efikasno spriječila u naumu da se približe mjestu održavanja proslave, a oni su prisutne samo željeli „prosvijetliti“ tako da im rastumače da je početak ustanka u Srbu 27. 07. 1941. ustvari četnička pobuna protiv hrvatske države (sic!).

I sve to usprkos povijesnim činjenicma koje govore u prilog tome da su ustanak u Srbu organizirali komunisti „motivirani vlastitim revolucionarnim zanosom ali i radi zaštite srpskog stanovništva od ustaškog genocida“ i da je njegov karakter izrazito antifašistički usprkos tome što su mu se u startu pridružili i neki četnici i da su četnički elementi počinili zločine nad Hrvatima osvećujući se za ustaške pokolje, ali taj ustanak niti su organizirali niti su vodili četnici, kako nam pokušavaju servirati samonikli, endemski, izvorno hrvatski i autohtoni elementi iz A HSP.

Antifašisti su ustali i protiv ustaša i protiv četnika, a potrebu prisjećanja na 27. srpanj 1941. kao datum početka masovnog antifašističkog ustanka, datum ni po čemu sporan ili kontroverzan, najbolje je opisao predsjednik SNV Milorad Pupovac:

„Mi se danas nismo ovdje okupili da bi se prisjetili ikoga tko je pozdravljao sa »Za dom spremni« ili »Za kralja i otadžbinu« kako su pozdravljali desničari iz hrvatskih i srpskih krugova. Mi smo se okupili zbog onih koji su pozdravljali kao i cijeli slobodarski europski svijet sa »Smrt fašizmu, sloboda narodu«. Danas se borimo, ali ne oružano, za antifašističke vrijednosti. Bratstvo i sloga među narodima, oslobođeni mržnje i predrasuda, su antifašističke vrijednosti koje nam trebaju. Treba nam antifašizam protiv dominacije i kolonijalizma kakvi se pojavljuju u Europi te borba za socijalnu pravdu i socijalnu jednakost među ljudima!“

Postavlja se pitanje tko plaća ta okupljanja bukača iz A HSP i sramoćenje hrvatskog imena, jer se njihov „performans“ u Srbu na prosvjedu protiv „proslave Dana četničkog ustanka“, ne može nazvati drugim imenom?

Teško mi je naime pretpostaviti da bi itko bio spreman iz pukog „domoljublja“ tako trošiti svoje vrijeme i još na svoj trošak.

Ali za recimo 100 EUR i bocu „brlje“, po uzoru na neke druge, jednako "napredne", iz drugih vremena, to je već druga stvar.

Komentari

Obavezno pogledati, prva

Obavezno pogledati, prva feniksova@ projekcija, nakon gledanja iste sve će vam u svezi njegovih kompleksa biti jasno

http://vimeo.com/46582654

Tko je glasao

Kako piše

dolje u komentaru - ovaj film je remek-djelo koje treba vidjeti svaki homo sapiens! Da su se pridržavali naputaka, možda ne bi propali... :))

Neke stvari su me totalno razgalile.... Ambijenti jugoslavenske sirotinje..... To su sedamdesete godine.... (Kad je Zafranović snimio "Okupaciju"?)

Najdirljivije je to što se traži TAKO MALO!.... Haha, "jugoslavenski oficir i džentlmen"....Divno!

Hvala, Rebel, ovaj vremeplov je bio pravi doživljaj! :)))))

Tko je glasao

ovaj vremeplov je bio pravi

ovaj vremeplov je bio pravi doživljaj!

upravo to, meni je vozni park najzanimljiviji

Tko je glasao

Da,

a interijeri.... vojna odmarališta, pa njihovi uredi....

Međutim, pogledaj kako je nekoć animirani film bio nezaobilazan! To mi je super, poduka kroz crtiće!

A onaj završni prizor, u vlaku, kad gospon oficir skoči da pomogne gospođi - čovječe! Steglo me u grlu ko u najboljoj melodrami! :))

Što god mi mislili, činjenica je da Ameri od tog ISTOG sadržaja proizvode holivudske uspješnice i na njima zarađuju milijune.....

Ovaj dirljivi filmić vjerojatno posredno pokazuje od kakve je teške seljačije bio sastavljen taj kadar, i kako školovanje u tim njihovim školama nije od njih uspijevalo načiniti GOSPODU - "oficire i džentlmene".

(Naravno, nisu mogli propustiti da pohvale onaj glupi Zafranovićev film, pas im mater.) :))

Tko je glasao

@Foma Fomič

Kako možeš nazvati jedan od najboljih filmova hrvatske kinematografije "glupim filmom"??? Zafranovićev film obililuje scenama nasilja, možda ih je moglo biti manje, ali nažalost, u stvarnosti je likvidacija Židova i drugih nepoćudnih u Dubrovniku bila upravo bestijalna! A tebi je umjetničko svjedočanstvo o tome - glupo?!!!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Mišljenje o Zafranovićevom filmu

uopće se ne temelji na usporedbi sa zbiljom,tj. s njegovom "istinitošću", zato što to nije neko mjerilo vrednovanja umjetničkog djela. Dakle, mislila sam na FILM, a ne na povijesne događaje kojima se film bavi.

I ne samo taj film - meni se inače Zafranovićevi filmovi ne sviđaju i nemam o njima neko sjajno mišljenje.

A to zaista, ali zaista nema veze s likvidacijom Židova u Dubrovniku!

Spominjanje Zafranovićevog filma u ovom pedagoškom uratku za oficire JNA samo me podsjetilo na bure i oluje koje je taj film proizveo onda kada mu se, upravo zbog TEME, nije SMJELO reći da je, eventualno, možda, ipak - loš film.... Pa sam zato napisala "glupi Zafranovićev film".....

Ako nekako mogu popraviti dojam: o Sedlarovim filmovima imam još lošije mišljenje! :))

Tko je glasao

Ljubo,

bio jednom jedan umjetnik koji se zvao Jacques Copeau. On se zalagao za "čistu umjetnost", pri čemu je za njega estetski čin istovremeno i moralni čin - pa svaki otklon od ESTETSKOG ideala predstavlja istodobno i otklon od ETIČKE čistoće.....

Tko je glasao

@Foma Fomič

Voliš o sebi pisati kao o "staroj komunjari", a ti si ipak samo munjara.
Kad čovujek samo vidi koje te eminencije "plusiraju"!?

Ma oficiri JNA sve fukara do fukare, "profinjeni" časnici HV a posebno "hrvatski generali" su uzor.
Svakom nepismenom redikulu i kriminalcu!

"Glupi Zafranovićev film" vas jebe zato jer je zasnovan na istini i činjenicama, zorno pokazuje zašto "žrtve s Dakse" nisu žrtve.

I tebi!

Tko je glasao

Evo, pročitaj

što sam napisala Ljubi! Filmska UMJETNOST, kao i uopće UMJETNOST, ne procjenjuje se njezinom ZASNOVANOŠĆU NA ISTINI I ČINJENICAMA, i na ZORNOM POKAZIVANJU.

Kako si skužio da su meni uzor - "profinjeni časnici HV, a posebno hrvatski generali"?

Koje me eminencije plusiraju, veliš?! - A koje me tek minusiraju!

:))))))))))

Tko je glasao

Daksa

Bez suđenja, metkom u potiljak, zavezanih ruku.

"BILO KAKO BILO, UBITI IH SE MORA"- Ante Jurjević Baja.

Mali dio:
Ubijeni Fra marijan Blažić:

"Svojim javnim istupima, a i cjelokupnim svojim djelovanjem, padre Marijan u puku stječe izazovni atribut, 'crveni fratar', u čemu nije bilo negativnih konotacija.

Ovom prigodom spomenut ću samo neke pojedinosti na temelju kojih je Marijan dobio taj nadimak.

Poznato je da su iz ljekarne Male braće već od 1942. godine redovito slani lijekovi na područja koja su bila pod partizanskom kontrolom. Glavni ljekarnik bio je padre Cvjetko Jereb, ali autoritet padre Marijana, koji je nepodijeljeno uživao u cijelom Gradu, pa i kod hrvatskih civilnih vlasti, koje su i nakon uspostave NDH bile pretežno haesesovske, bio je nezaobilazna zaštita. Ni danas u domaćoj javnosti nije dovoljno poznato da su, dok je Titov Glavni štab imao sjedište u Jajcu, iz Jajca bili upućivani kuriri u Dubrovnik da bi Vrhovni štab tzv. NOV-a opskrbljivali lijekovima upravo iz ljekarne Male braće. (Ne smije se zaboraviti da je to doba kada je proizvodnja lijekova prilično oskudna, ali povjerenje da lijekovi neće biti otrovani uživaju upravo fratri, na čelu s padre Marijanom Blažićem.) "

Link na cijeli tekst:
http://www.zupa-viskovo.org/blazic.html

Isplati se pročitati,a ne lutati ko guska u magli svih ovih godina kao Feniks.

Tko je glasao

Padre Petar Perica

Smaknut na Daksi metkom u potiljak.
Ruke zavezane žicom.

zašto?
Evo zašto.
Jer je autor jedne od najpopularnijih pjesama u crkvenom pjevanju.

"DO NEBESA"

1. Do nebesa nek’ se ori

naših grudi gromki glas

neka jeknu rajski dvori,

nek’ nas čuje Isus Spas:

Isukrste, srcu Tvom

s nama naš se kune dom:

dušom, tijelom vijek sam Tvoj,

za krst časni bijuć boj. (2x)

2. Čujte puci širom svijeta,

oci naši čujte sad;

čujte sluge pakla kleta,

kako Hrvat kliče mlad: Isukrste...

3. Stijeg Hrvata srce Krista;

tu nam rudi sreća, spas:

tu sloboda zlatna blista;

tu se ori slavski glas: Isukrste...

4. Pređi naši kano lavi,

za krst časni biše boj,

tko je sinak ovoj slavi,

Kristu vjeran vijekom poj: Isuskrste...

5. Neka grmi pak’o hudi,

neka bjesni cijeli svijet,

neka borba lomi grudi,

čvrsto stoji zavjet svet: Isukrste...

6. Kralju slave silni, blagi,

blagoslovi zavjet taj!

Blagoslovi rod nam dragi,

u svom srcu stan mu daj. Isukrste...

DRUGA

"Zdravo djevo"(Rajska djevo, kraljice Hrvata)

Zdravo, Djevo, svih milosti puna,

vječnog sunca ogrnu te sjaj.

Oko čela zvjezdana ti kruna,

ispod nogu stenje pakla zmaj.

Rajska Djevo, kraljice Hrvata,

naša Majko, naša zoro zlata,

odanih ti srca primi dar,

primi čiste ljubavi nam žar.

Blažena si, jerbo sva si čista,

zmijin dah ne okuži ti grud!

Zvijezda sreće i nama da blista,

noći grijeha mrak rasprši hud!

Rajska Djevo, kraljice Hrvata,

naša Majko, naša zoro zlata,

odanih ti srca primi dar,

primi čiste ljubavi nam žar.

Tko je glasao

Ma oficiri JNA sve fukara do

Ma oficiri JNA sve fukara do fukare, "profinjeni" časnici HV a posebno "hrvatski generali" su uzor.
Svakom nepismenom redikulu i kriminalcu!

Major Culibrk, kapetan Bugarcic i porucnik Djordjevic sigurno nisu gledali taj film.

Tko je glasao

Drug i starešina

Opa sam na guzicu kad su spomenute kesice i sivo maslinasta boja.
Kasnije pogledam do kraja.
Da nije ovaj već prikazan u onom Feniksovom kinu?

heheheeheheeh

Tko je glasao

Jesi vidio Grdi

kaj je dignitet i otmjenost uniforme, ha? Nije to pizdarija!

Takvi filmovi ne bi ni danas bili naodmet - recimo, za portire u državnim ustanovama, i uopće cijelu bulumentu "službenih osoba" svih vrsta i fela..... Od pajkana pa dalje....

Tko je glasao

(Totalno mi je

inspirativan taj film, zato jer se ja ionako zalažem za kulturnu revoluciju! :)) Kad se samo-kritičkije zamislimo, nismo mi JAKO DALEKO odmakli od svega ovoga što se kroz taj film želi popraviti... Uđi samo u tramvaj pa'š vidit!)

:))

Tko je glasao

"Autohtono“ hrvatsko četništvo

I kao i svaki puta zadnjih par godina, 'ajmo "Jovo nanovo". Za početak: "Bit je srbskog ustanka zločin"

"...U organizaciji i izvođenju pobune u Srbu 27. VII. 41. sudjelovale su tri (ne obavezno odvojene) političke grupacije: komunisti i njihovi simpatizeri; četnici i drugi velikosrpski elementi, i protivnici svake hrvatske neovisne države. Pobunjenicima su kao opravdanje i povod za akciju dobro došli ustaški zločini (kojih je bilo i koji se ne smiju opravdavati nekim drugim zločinima), no pravi je i prvi cilj tobožnjeg antifašističkog ustanka bilo čišćenje južne Like i cijelog Pounja od hrvatskog i muslimanskog stanovništva ili, kratko, genocid. U realizaciji tog cilja sudjelovali su svi pobunjenici i u tome među njima nije bilo nikakve razlike.

Primjerice, u paljenju Boričevca i ubijanju Boričevljana 2. VIII. 41. prednjačio je, prema svjedočenju člana KP, Lapčanina Nikca Vidakovića, sekretar tadašnje partijske organizacije Donjeg Lapca Pejo Žunić (“Dossier Boričevac”, Zagreb, 2012., str. 327-334). Kao što se u okrutnim i masovnim likvidacijama muslimana u Pounju isticao četnik/partizan Jovina Medić koji je iz rata izašao kao general JNA, o čemu svjedoči Abaz Mušeta iz Kulen Vakufa (ista knjiga, str. 376-408).

Dok je četnički vojvoda Đujić tih dana Hrvatsku od Hrvata oslobađao pod kapom na kojoj je bila crvena zvijezda petokraka, o čemu svjedoči sam vođa srbskog ustanka Gojko Polovina..."

Okej. A sad par kratkih pitanja, i odmah odgovora, da se ne mučite traženjem.

Prvo: koliko ustaša (ustaških vojnika) su "antifašisti" pobili u tom "antifašističkom ustanku"? Neki izvori kažu: 4 (slovima: četiri), neki čak tvrde ni jednog - u svakom slučaju, golema većina žrtava bile su obični civili, ne-Srbi, Hrvati i Muslimani. Drugo: kako je moguće da su "antifašistički" ustanici imali pisani sporazum o suradnji s Musolinijevom fašističkom Italijom? Moguće je, ali se onda ne mogu zvati antifašistima, jer to nisu. I treće: tko je ubio Marka Oreškovića, pravog tamošnjeg partizana i antifašista? Pa naravno, "antifašisti", i to iz zasjede - ljudi istog ovog Gojka Polovine, koji je kao i oni prvo bio četnik, a kasnije okrenuo ćurak i postao partizan, ahm, narodni heroj.

Dakle, samo vi slavite i tražite da se službeno obilježava "dan antifašističkog ustanka" 27. srpnja u Srbu. I usput, naravno, nemojte zaboraviti tražiti da se prekine s obilježavanjem Dana pobjede. Ti zahtjevi baš fino idu jedan s drugim, onako, k'o kokarda na šubaru :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@MKn i J. Pavičić

Pavičiću, ljubim te u čelo,
Dj obuci ustaško odijelo!

Nego pamtimo J. Pavičića i iz vremena kad je nekakve drugačije pjesme pjevao.

Boričevac, pa Boričevac, a ni riječi o tome koje zlo je iz Boričevca krenulo, ni riječi o tome koliko su "Maksovi mesari" pobili Srba u Lici prije 27. 07. 1941., niti o tome koliko su srpskih "boričevaca" iza sebe ostavili, kad su sve žrtve "Dinarske divizije" popa Đujića evidentirane, a ima ih 2.786, među kojima su i brojni Srbi, oni koji nisu pristali uz četništvo, ne predstavljaju više od 10 % u odnosu samo na broj Srba pogubljen u Jadovnom.

Slične pjesme kao o "jadnom" Boričevcu" pjevaju se o jednako "jadnoj" Španovici, kasnije Novom selu.
Ništa s nije događalo, a onda "zli partizani" iz "čista mira" pobili Hrvate. I danas sam potpuno siguran, da nije bilo ustaških pokolja, nitko ne bi stradao ni u Boričevcu ni u Španovici.

O tome se radi.

Tko je glasao

Od silne pjene na bradi ne

Od silne pjene na bradi ne vidiš što Pavičić piše:

...Pobunjenicima su kao opravdanje i povod za akciju dobro došli ustaški zločini (kojih je bilo i koji se ne smiju opravdavati nekim drugim zločinima)...

Dakle, nitko nit' spori, nit' pravda ustaške zločine, nego je pitanje zašto su "antifašisti" u tome "ustanku" išli klati ne-srpske civile, namjesto da pucaju po ustašama? Odgovor je vrlo jednostavan, i svakome jasan... osim "antifašistima" :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Feniks imaš pivu ! Kako volim

Feniks imaš pivu !
Kako volim čitati komentare tvojih "mrzitelja", vadiš im krv na slamku.
Tjeraš ih u ludnicu.
Jadni ljudi.
:-)

Tko je glasao

@Anonimni korisnik evo ja

@Anonimni korisnik evo ja plaćam pivi i tebi da je ne moraš piti guranjem slamke u Feniksovu stražnjicu!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

povijest je učiteljica života ... u Hrvatskoj očito i ne....

narod iz svoje povijesti, pogotovo kulturne može svašat naučiti, može spoznati tko je , što je. narod bez povijesti, pogotovo one kulurne prestaje biti narod. nestaje.
noovi narod nastaje spajenjem starih naroda,. nastaje na području starih naroda.
vođe, političari znaju da naroom mogu najlakše manipulirati ako malo manipuliraju s njegovom prošloću i tome dodaju slabo obrazovanje. slabo obrazovanje se može lijepo postiću s nagomilavanjem suvišnih podataka koje se trebaju zapamtiti po kratkom postupkutijekom osmogodišnjeg odnosno dvanestogodišnjeg školovanja. poznato je kako se činjenice usvojene čistim bubanjem napamet odnosno štrebanjem brzo zaborave. ako se među narodne nmase uz pomoć medija i nastavnog gradiva unose činjenice koje su ustvari izokrenuta prošlost onda dolazimo do situacije u društvu da umjesto domoljublja raste šovinizam. dolazimo do društva u kojoj su na cijeni vođe koje su prodale dijelove Hrvatske za ostvarivanje svojih ciljeva i što je najgore hrvatski narod ostaje bez svog identitea i u njegovu povijest ulaze tuđi identiteti.

što se tiče hrvatske povijesti u kulture - sustavno su prešućivani dijelovi povijesti, pogotovo onaj dio koji se odnosi na kulurnu povijet. tendencija je bila zbog stvaranje novog naroda - jugoslavenskog naroda. stvaranjem samostalnih država nastalim raspadom Jugoslavije praznine u povijesti nisu bile nadopunjene prešućenim dijelovima već su nadopunjene novim koji su bili u skladu sa željama novih vodža. tako da dolazi do paradoksa mladež slavi Pavelića koji ne smao da je prodao dijelove Hrvatske, već je i svojem narodu i vojsci okrenu leđa kad je bilo najgore, slavi one koji su okaljali ruke, a negira one partizane koji su dali doprinos samostalnoj Hrvatskoj. Više se ništa ne čuje o božidaru Adžiji, braći Ribar,, Josipu Krašu, Nadi Dimić . isto tako se ne čuje ni za branitelje bez kojeih isto ne bi bilo samostalne Hrvatske. ttuđman i HDZ bez partizana ibranitelje ju ne bi mogli stvoriti.

w. ;)

Tko je glasao

Feniksu nikad poletjeti nećeš

Ciklično se u Srbu srbuje i slavi "posebnost" i kontinuiranost destabilizacije države Hrvatske. Na žalost većinskog naroda Srbi koji žive u Hrvatskoj nikad do sada se nisu uklopili u hrvatsko društvo, a izgleda da i neće. Nisu ništa shvatili ni naučili iz zadnjeg rata kojeg su inicirali i vodili protiv Hrvatske.

Tko je glasao

@Fantom47

Ma da zamisli, Hrvatska je mila majka za Srbe u njoj, žive na njenoj sisi, a to ne cijene, nisu ni te 1941. znali cijeniti sve ono dobro što im je Makso sa svojim "mesarima" donosio, pa umjeto da jednostavno izlože vratove, oni se odlučili pobuniti, pa još pod vodstvom komunista.

Nisu znali cijeniti ni sve dobrobiti Tuđmanovog režima, a mogli su lijhepo pustiti da Tuđman provede u život zamisli doglavnika Mile Budaka i po principu "tri trećine" riješi srpsko pitanje u Hrvatskoj.
Oni se i opet pobuniše protiov svojih dobročinitelja.

Usudio bih se reći da nijedan hrvatski Srbin nije ratovao protiv Hrvatske, ali je protiv hrvatskih zločinačkih režima, ustaškog i Tuđmanovog.
Tuđmanov režim je jednako kao i ustaški odveo Hrvatsku u katastrofu, samo što ju je 1945. od ustaša imao tko spasiti, a od ovih današnjih "antifašista" izgleda da nema tko.

Tko je glasao

A čiji režim je

Srbiju odveo u katastrofu?

Tko je glasao

@Fenikse

sažem se s tobom kad kažeš kako je Hrvatska mila majka za srbe oni to ne cijene. iako si ekao u sarkastičnom tonu rekao si istinu. što se tiče Tuđmana i Srba balvan revolucija je bila dobrih godinu dana prije nego što je Hrvatska zajedno sa Slovenijom proglasila želju za izlaskom iz Juge pozivajući se na ustav iz '74. balvan revolucija je bila u punom zamahu kad je bila turistička sezona. stranci su se puni utisaka vraćali doma. zajedno s balvan revolucijom počela je moda paljenja šume i šikare po obali i tu i tamo na otocima. moda je prestala za vrijem rata da bi se po njegovom završetku vratila.

ne mogu reći kako su se svi Srbi u Hrvatkoj ponašali u skladu s direktivama iz susjedne države. mnogi su se pridružili braniteljima u obrani Hrvatske od srpske agresije. ti Srbi su bili proglašeni ustašama.

w. ;)

Tko je glasao

Usudio bih se reći da nijedan

Usudio bih se reći da nijedan hrvatski Srbin nije ratovao protiv Hrvatske, ali je protiv hrvatskih zločinačkih režima, ustaškog i Tuđmanovog.
Tuđmanov režim je jednako kao i ustaški odveo Hrvatsku u katastrofu, samo što ju je 1945. od ustaša imao tko spasiti, a od ovih današnjih "antifašista" izgleda da nema tko.

Usudio bih se reci da ovo pises proizvoljno i da svjesno izokreces stvarnost. Pun je yutub izjava od Mile Martica preko Gorana Hadzica nadalje o tome da Srbi ne zele nikakvu Hrvatsku pa makar zlatom poplocenu. Oni su zeljeli prisajedinjenje u zajednicu srpskih zemalja koja se zvala "Jugoslavija s onim narodima koji u njoj zele zivjeti" Znaci budimo otvoreni i jasni. Velikosrpski pokret nije se zalagao za redefiniciju Hrvatske nego za cijepanje Hrvatske i sjedinjenja dijela Hrvatske sa Srbijom.
http://www.youtube.com/watch?v=6PIgI_-qZUI
Glas za martica glas za krajinu i ujedinjene srpske zemlje kaze se u predizbornom spotu.
http://www.youtube.com/watch?v=gYdYXgttX9g
http://www.youtube.com/watch?v=L26QurCtUG4&feature=related

Tko je glasao

@bosancero

Eh da, bio bi ti u pravu da ne postoji slijed događanaj, da ne postoje uzroci i posljedice ...
Pitam se kako to da Srbi, tako velikosrpstvom opterećeni, 1945. pristaju biti konstitutivni narod u Hrvatskoj, a ne traže uspostavu političke autonomije bar na područjima na kojima su činili apsolutnu većinu u stanovništvu?

Kao da se prije srpske pobune u Hrvatskoj nije događalo baš ništa, a i ta pobuna se dogodila bez ikakvog razloga!?
Daj se saberi, nemoj me zajebavati s pizdarijama.

Kad je Tuđman počeo s protusrpskom harangom, kad je preuzeo vlast, kad je počeo i tvorno proganjati Srbe .... a kad su pale Martićev i ine izjave.

Pobuna Srba u Hrvatskoj je rezultat sinergijskog djelovanja zaglušne velikosrpske propagande i ponašanja Tuđmanovog režima.

Tko je glasao

Eh da, bio bi ti u pravu da

Eh da, bio bi ti u pravu da ne postoji slijed događanaj, da ne postoje uzroci i posljedice ...
Da na to se uvijek mora dostojno obratiti paznja. Na slijed dogadjaja.
Pitam se kako to da Srbi, tako velikosrpstvom opterećeni, 1945. pristaju biti konstitutivni narod u Hrvatskoj, a ne traže uspostavu političke autonomije bar na područjima na kojima su činili apsolutnu većinu u stanovništvu?
Jednostavno zato sto je to bilo nemoguce. Nije bilo ostvarivo ni po kojem osnovu. No ne zaboravimo neke cinjenice.
1848. Vojvodina Srpska jedno je vrijeme bila pridruzena trojednom kraljevstvu Hrvatske, Slavonije i Dalmacije.
Polovina zastupnika u Hrvatskom Saboru te godine bili su Srbi. Znaci Srbi su bili konstituanta Hrvatske a ne neki izdvojeni dio od Hrvatske. Pored toga iz svih pukovnija Vojne krajine dosli su zahtjevi o pripojenju vojne Krajine civilnoj Hrvatskoj.
1927. Godine stvara se Seljacko demokratska koalicija Stjepana Radica i Svetozara Pribicevica. 1931. Nastaju zagrebacke punktacije u pisanju kojih su jednako ucestvovali i predstavnici SDS-a. Ima toga jos no ne da mi se objasnjavati.
Kao da se prije srpske pobune u Hrvatskoj nije događalo baš ništa, a i ta pobuna se dogodila bez ikakvog razloga!?
Daj se saberi, nemoj me zajebavati s pizdarijama.

Pa dogadjalo se svasta i upravo je slijed dogadjaja bitan za razjasnjenje.
Znaci imamo prodor nacionalizma u redove partije koji se odvija najprije u Savezu Komunista Srbije kad velikosrbi postaju dio partijske nomenklature i iz Francuske 7 i drugih okupljalista mogu javno putem saveza komunista artikulirati zahtjeve za preustrojem drzave kontra "nametnutog" ustava iz 1974. Pored toga izlazi cijeli niz preparirajucih tekstova oko pustosenja Srbije od strane srbozdera Broza i njegovih ustasa.. Naravno tu je bilo i Kosovo kao stalna tema i bol za rankovicevim vremenima kad se znalo koje je mjesto siptarskim separatistima. Na toj platformi prvo se mice clan predsjednistva drzave putem afere agrokomerc koji je bio zaduzen za promjenu ustava SFRJ. Na svjetlo dana izlazi geslo jedan covjek jedan glas i pokusaj reunitarizacije drzave. S time bi doslo i do nacionalne majorizacije te bi grubo bili naruseni pariteti republika i nacelo jednakopravnosti naroda i narodnosti sto je omogucavao dotadasnji sastav savezne skupstine. S tom svrhom krece jogurt revolucija radi pridobijanja vecine u predsjednistvu i saveznoj skupstini s kojom bi se omogucila promjena ustava na toj osnovi. Ne zaboravimo slijedom tih povijesnih dogadjaja da su tada u Hrvatsoj na celnim partijskim funkcijama Stanko Stojcevic, Dusan Dragosavac i Milutin Baltic. Oni su svakako odigrali casnu ulogu ne dopustajuci prodor velikosrpstva u redove SKH. No sve to vrijeme u Hrvatskoj vlada Hrvatska sutnja koji djelomicno razbijaju Suvar (popu pop a bobu bob) i Celestin Sardelic. Na plodno tlo straha od veliko srBstva dolazi Franjo i zakonom spojenih posuda dogadja se sve ostalo. No slijedom povijesnih dogadjaja ustvrdili smo da je velikosrBstvo bilo prije velikohrvatstva. S time i dolazi do prepariranja masa u Kninu i drugdje oko ideje svi srbi u jednoj drzavi prvo kao sredstvo pritiska radi prihvacanja unitarizacije cijele drzave a nakon toga kao sredstvo ostvarenja velike Srbije Pa imamo 1989 miting u Kosovu kod Knina pa imamo miting na Petrovoj gori i tako dalje. Pa imamo zamaskirane cetnike koji su na sajkacama nosili bedz sa likom Slobodana Milosevica.

Tko je glasao

Kao i obicno feniks pred

Kao i obicno feniks pred argumentima povuce rogove u kucicu te nema odgovora jer se odgovor ne bi uklapao u njegovu izgradjenu sliku.

Tko je glasao

@bosancero nikakvo čudo kada

@bosancero nikakvo čudo kada se zna da nije imao od koga i gdje naučiti što je argumentirana rasprava. On je jedino naučio da sve rasprave završavaju sa; razumem druže partijski sekretaru!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@bosancero nikakvo čudo kada

@bosancero nikakvo čudo kada se zna da nije imao od koga i gdje naučiti što je argumentirana rasprava. On je jedino naučio da sve rasprave završavaju sa; razumem druže partijski sekretaru!
Ne bih se ja upustao sto je tko, kada i gdje. Ipak ocekujem malo visi nivo rasprave od podcjenjivackih komentara. Vidim da feniks izbjegava otvorenu argumentiranu raspravu te ga pozivam da argumentima pobije moje tvrdnje. Ili bar pokusa pobiti.
Uz put ili kako bi na novohrvatskom rekli baj d vej. prisjetio sam se Stipe Suvara i njegove recenice knjigom na knjigu. Znaci argumentom na argument..
Dakle moja je pozicija da je Srbija narusila Ustav SFRJ i da je na kraju najodgovornija za raspad drzave. Pojava Franje Tudjmana u Hrvatskoj uvjetovana je prije svega nepristankom vodstva SKH na popustanje nacionalistickim teznjama te za razliku od Srbije i donekle Slovenije sovinisti nisu imali sluzbene puteve za iskazivanje svojih ideja. Obzirom na bujanje srpskog sovinizma Tinja strah i trazi se odlucni otpor. Tada na scenu stupa Franjo sa svojim hrvatskim sovinizmom. No kao posljedica a ne kao uzrok. Pored njegove nespremnosti za dijalog niti druga strana (srbi iz Hrvatske) nije imala volje za dijalogom hrabrena iz Beograda. Pored toga u vrijeme dolaska HDZ-a na vlast u krajinama je vec sve bilo na visokom stupnju organiziranosti.i spremnosti za trazenje rjesenja ne za zivot u Hrvatskoj nego za odvajanje od Hrvatske i pripajanje Srbiji.
U ovom isjecku mozemo cuti sto su bili SNI (srpski nacionalni interes)
http://www.youtube.com/watch?v=q-04XfEuifM&feature=relmfu

Tko je glasao

@bosancero

A što bih ja to tebi trebao argumentirati i na što odgovarati ... da idem ispravljati tvoje faktografske netočnosti i lupetanja o rasplamsavanju (veliko)srpskog nacionalizma uz prešućivanje eksplozije hrvatskog nacional-šovinizma?
Ili što u isti koš stavljaš S. Stojčevića i D. Dragosavca i M. Baltića u vrijeme kad su potonja dvojica umirovljenici i gotovo bez političkog utjecaja?

Pišeš, kao i mnogi drugi, o stvarima o kojima pojma nemaš ili čiju suštinu ne razumiješ.

Tko je glasao

A što bih ja to tebi trebao

A što bih ja to tebi trebao argumentirati i na što odgovarati ... da idem ispravljati tvoje faktografske netočnosti i lupetanja o rasplamsavanju (veliko)srpskog nacionalizma uz prešućivanje eksplozije hrvatskog nacional-šovinizma?
Ili što u isti koš stavljaš S. Stojčevića i D. Dragosavca i M. Baltića u vrijeme kad su potonja dvojica umirovljenici i gotovo bez političkog utjecaja?

Kao sto si i rekao vazan je vremenski slijed. Samim time znamo koji je nacionalsovinizam buknuo prije a koji se pojavio kao posljedica zakona spojenih posuda. Samim time mi nemas nista odgovoriti niti kontraargumentirati jer samo pozivanje na pogesnu faktografiju bez i jednog demantija nema nikakve vrijednosti.
Pišeš, kao i mnogi drugi, o stvarima o kojima pojma nemaš ili čiju suštinu ne razumiješ.
Pisem o stvarima koje sam prezivio i o mojim dojmovima prozivljenog te o usporedbi mojih dojmova sa faktografijom i dojmovima drugih osoba sa raznih strana. Uz put sam i imao prilike iz prve ruke cuti sto tko govori i o cemu se sjeca kao na primjer uz Dejana Jovica prilikom razgovora s Marijom Bakaric. Onda mi je bilo u sjecanju da je drugarica bBakaric imala sat koji je govorio vrijeme jer je bila jako slabovidna.
http://s2.pticica.com/foto/0001300085_l_0_uu6o67.jpg

Tko je glasao

Nista se feniks ne

Nista se feniks ne ocituje.
Nema rasprave niti argumentiranog pobijanja iznesenih teza. Jednostavno prelazi preko i dalje gazi ne osvrcuci se na ono sto mu nije po volji.

Tko je glasao

@bosancero

U tvojim upisima ja ne vidim nikakve teze, vidim proizvoljne tvrdnje na razini "malog Ivice", a s time se ne polemizira.
Ni argumentirano ni neargumentirano!

Uostalom s ljudima, koji ne da ne znaju i ne vide, nego neće i ne žele niti znati niti vidjeti, da se eksponenti velikosrpskog nacionalizma nisu bavili međunarodnim terorizmom, nisu ubijali diplomatsko osoblje, nisu otimali zrakoplove, nisu u zemlju ubacivali teroriste i terorističke skupine, niti su podmetali eksplozivne naprave po željezničkim postajama i kinima, se i nema o čemu raspravljati.

Tisuće onih, koje su na "bleiburgu" i "križnim putevima" pobile "komunističke zvijeri", neke čak i nekoliko puta, prelilo se preko granica i "štakorskim kanalima" i na druge načine preplavili Argentinu, Australiju, a brojni se dobro "ukotvili" u SR Njemačkoj.
Ali ne nisu oni ništa krivi, oni su samo "voljeli Hrvatsku i borili se za nju", zar ne!?
Kako god je "Načertanije" katekizam velkosrpstva, tako je i nauk "Oca domovine" kaatekizam hrvatskog nacional-šovinizma.
"Deklaracija o položaju hrvatskog književnog jezika" nije ništa bezazleniji dokument od "Memoranduma SANU", samo je sužene tematike.
I jedan i dugi dokument su razdvajali, a ne spajali.

Tko je glasao

U tvojim upisima ja ne vidim

U tvojim upisima ja ne vidim nikakve teze, vidim proizvoljne tvrdnje na razini "malog Ivice", a s time se ne polemizira.
Ni argumentirano ni neargumentirano!

Osnovna teza je: SFRJ je razbio velikosrpski sovinizam. Pojava Franje Tudjmana na hrvatskom politickom nebu posljedica je reakcije na velikosrpski sovinizam.
Naravno kad ti odgovara da izvrces i okreces onda stalno uklinjujes nebuloze zeleci skrenuti paznju s bitnog na nebitno. No to je tvoje pravo i s time odajes sto si i kakav si. Sve u svemu sa zadrtim jednosmjernikom zauzdanim u ular nepogresivosti velikih vodja socijalisticke revolucije tesko mogu razgovarati s argumentima.
Zasto?
Zato sto svi argumenti na idu u prilog jednosmjerniku te ih stoga i zaobilazi u sirokom luku. Sve u svemu daleko ispod nivoa ozbiljne rasprave.

Tko je glasao

Feniks, Uostalom s ljudima,

Feniks,

Uostalom s ljudima, koji ne da ne znaju i ne vide, nego neće i ne žele niti znati niti vidjeti, da se eksponenti velikosrpskog nacionalizma nisu bavili međunarodnim terorizmom, nisu ubijali diplomatsko osoblje, nisu otimali zrakoplove, nisu u zemlju ubacivali teroriste i terorističke skupine, niti su podmetali eksplozivne naprave po željezničkim postajama i kinima, se i nema o čemu raspravljati.

Ma velikosrbijanski naconalisti nisu ni trebali poskrivečki radit, oni su to sve regulirali službeno.

Si zaboravil ono ubojstvo na Špici sredinom šezdesetih?

Tko je glasao

Bosancero

To je već davno viđeno na ovom, a i na drugim portalima.

Tko je glasao

To je već davno viđeno na

To je već davno viđeno na ovom, a i na drugim portalima.
S time samo pokazuje o kakvoj se osobi radi.Ja sam spreman razgovarati i prihvatiti argumentirano pobijanje mojih stavova. No s ignorancijom pokazuje da nema argumenata i da je zrtva svoje zaslijepljenosti.

Tko je glasao

da nema argumenata i da je zrtva svoje zaslijepljenosti.

@bosancero e da je samo to u pitanju, ali mislim da se kod Feniksa ipak radi o degenerativnom oštećenju mozga.

Naime poznato je da funkcija mozga varira tijekom razdoblja kojeg ljudi prolaze od djetinjstva pa sve do odrasle dobi starosti. Tijekom djetinjstva, sposobnost da misle i razumije stalno se povećava, što omogućuje djetetu da nauči sve složenije vještine.

Tijekom života većini osoba odrasle dobi mozak je relativno stabilan. Nakon određene dobi, koja varira od osobe do osobe, dolazi do opadanja funkcije mozga. Različiti aspekti moždane funkcije su pogođeni u različitim vremenskim razdobljima i tu leži mišljenja sam srž Feniksovog problema: Propast bratstva i jedinstva patvorine zvane Jugoslavija i uništavanje zločinačke JNA na jednoj, te stvaranje slobodne i neovisne hrvatske države na drugoj strani!

Naime: Sposobnost, ili nesposobnost učenja novih materijala i obradu novih informacija o promjenama oko nas imaju tendenciju da relativno rano utječu na verbalne sposobnosti, uključujući i vokabulara i korištenje riječi, ali i primanje novih informacija, kao što je recimo raspad voljene mu Juge i stvaranje omražene mu Hrvatske, kao i sposobnost obrade novih informacija (bez obzira na brzinu) i tu je mišljenja sam kod Feniksa da kažem laički, zaštekalo!

I ne samo kod Feniksa!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

fenikse@ jel povijest ovih

fenikse@

jel povijest ovih prostora 10.4.1941 počela?

Tko je glasao

@Rebel

Ti znaš za neke masovne oružne pobune Srba u Hrvatskoj prije toga?

Tko je glasao

ne, ja znam za ideju V.Srbije

ne, ja znam za ideju V.Srbije koja dominira srpskim političkim korpusom od početka dvadesetog stoljeća i čije krajnje žrtve na koncu ne budu beogradski demagozi

Tko je glasao

@Rebel u okviru propisane

@Rebel u okviru propisane terapije Feniks je apsorbirao niz vježbi surfanja po googlu i traženja apuirina za moždano osvježenje. Osobno sam mu dao niz linkova počev od
http://hr.wikipedia.org/wiki/Velika_Srbija
http://fanfo.org/2011/09/16/kratka-povijest-ideje-o-velikoj-srbiji-1/
http://e-posavina.com/portal/feljtoni/povijest-sna-o-velikoj-srbiji/1593...
pa do http://www.24sata.info/vijesti/politika/83603-Zvonko-Jurisic-Ideja-velik...

Problem je u tome što Feniks po pitanju shvaćanja i prihvaćanja sadržaja koji se ne uklapaju u klikere njegove roše ima sposobnost sita.

Što više uljevaš uljevaš u njega, to je on više šupalj! Očigledna posljedica istrošenost i poroznosti materijala, koji začuđujuće ne pokazuje zamor metrijala kada su u pitanju lekcije naučene za vrijeme partijske obuke i prakse.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica i drugi "većinci"

Dakle dame i gospodo feniksolozi, čudite li se i dalje što o vama mislim kao o sjajnim skarabejima, podrepnim muhama i zunzarama?

A čuđenju zaista nema mjesta, jer svatko sa zrnom soli u glavi, tko makar samo letimično pogleda vaše nazovi-komentare ispod mojih dnevnika, zaključit će isto što i ja da zdrav razum u vama ne stanuje.

Zar samo zato što ne pristajem na proglašene istine, vi idete na takvu samodegradaciju i samodestrukciju, jer vaši upisi i vaši "komentari" nisu ništa drugo doli to?

Ne možete, koliko god se trudili, poniziti i degradirati mene, zato što svatko pametan tko naše upise čita, dobro vidi tko što i koliko zna i tko je i koliko politički i inače pismen.

Tko je glasao

Ne možete, koliko god se trudili, poniziti i degradirati mene

@Feniks u pravu si, ti si sam sebi dovoljan! Naše primjedbe samo ublažavaju i uljepšavaju pravu sliku tvog stanja i mentalnih sposobnosti!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Ala me "sahrani" ...
Nego, zujim li ja za tobom po forumima i dnevnicim, bavim li se ja izradom tvojeg psihološkog profila?
Ili ti to činiš meni?
Naravno, nisi usamljen, pri ruci će ti se uvijek naći još poneki razdrapčar ili nenapučena škapularka.

Znaš, prisjećam se ja takvih "nobelovaca" poput tebe, koji su mi svojedobno na brojnim javnim tribinama najčešće u Evropskom domu ulijetali kao "kec na desetku" i u dijalogu samnom na javnoj sceni prolazili "kao bos po trnju".
Znaš, Adolfo, nije isto lupetati po forumima, što ti na um padne ili to izreći čovjeku od integriteta, javno gledajući ga u oči, pred kojom stotinom ljudi mahom pametnijih od tebe.

E pa i u tome se nas dvojica razlikujemo, jer ja bih tebi "u bebu" "izdijelio" puno više, nego što to činim ovdje.
Znanje, argumenti i logika su na mojoj strani.

Tko je glasao

@Feniks mislim da je tvoj

@Feniks mislim da je tvoj najveći problem što spadaš u krug umišljenih veličina, bez ikakva pokrića u životu. Sitne duše i duhovi kao što si ti žele utisnuti svoj trag, ime ili stopalo, ostaviti dojam sveznadara, svjedoka vremena, dobrotvora i humaniste.

No tvoji dnevnici, komentari i cjelokupna slika koju si sam sebi stvorio ovdje na pollitika.com potvrđuje nešto sasvim suprotno. Nažalost to su fakti i činjenice koje možeš promjeniti samo mijenjajući sebe i tvoja ovom društvu i zajednici nakaradna shvaćanja i tumačenja nečega za čega osim tvojih pukih naklapanje nemaš ni trunke dokaza.

Možeš ti Fenikse "adolfirati" i bebati koliko ti drago, ali bez promjene pravca kojim uporno lupaš glavom o zid, ostaješ usamljen u svijetu svojih opsesija.

Moram priznati da si me u prvi mah šokirao tim tvojim "čovjek od integriteta", ali sam odmah shvatio da si u pravu i da ne misliš na one ljudske osobine koje bi po učenju Joba, patrijarha Staroga zavjeta, bile vrline čovjeka od integriteta, već na naravoučenje Partije po kojem od svih poznatih postulata jedino privrženos određenom sustavu, pa maka taj sustav bio i pokojni čini "čovjeka od integriteta", ili kako to današnja sljedba voli isticati vjernog vojnika stranke, ili Patrije, ili ideologije koja ti je pedeset godina štemana u glavu. Da Fenikse u pravu si ti si čovjeka od integriteta, kojeg istini za volju gotovo nitko ne razumije i podržava i koji zato stoji osamljen sa svojim gledištima i promišljanjima, ali zato i jesi čovjeka od integriteta.

Javi se Fenikse ako sam negdje omašio, jer tvoja naravoučenja su mi uvije dober putokaz da sam u pravu!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Ima vas i ovdje, kao i na drugim forumima, ne više od dvadesetak, koji svojom dernjavom i povezanošću sve vrijeme želite stvoriti dojam kako vi predstavljate većinu.
Mahom promičete ustaštvo i fašizam i činite na sreću manjinu u redovima hrvatskog naroda.

Ti si krenuo sa samoisticanjem i stavljanjem sebe uz bok prof Supeku, čovjeku kojega nikada niasu upoznao, nikada sjedio s njime za istim stolom i konačno čovjekom koji sigurno nije dijelio tvoj svjetonazor.
O tome što si i jesi li išta s don Grubišićem, ja ne znam, a njega nikad nisam osobno upoznao.

Ma, skini mi se više ...

Tko je glasao

@Feniks po starom običaju čim

@Feniks po starom običaju čim zineš ili prstom dotakneš tipkovnicu lažeš. Nisam ja krenuo sa samoisticanjem i stavljanjem sebe uz bok prof Supeku, već si ti počeo isticati sebe i trpati se tamo gdje bi u najboljem slučaju mogao biti samo kao cepač karata. Mogu samo ponoviti čitaj kako piše a glede činjenice da ti mozak ne može svariti pročitano potraži tumača. Na kraju krajeva čemu sljepcu kupovati naočale kada će i s njima čuti samo ono što si je u svojoj bolesnoj glavi umislio.

Razlog što se bavim tim tvojim trabunjanjima i budalaštinama kojima si ti zaokupljen pa misliš da ćeš i drugima nametnuti dio tvojih problema, je sasvim jednostavan. Naravno da mi je svejedno što ćeš umreti ovako glup i zadojen ideologijom koja je mnoge obitelji zavila u crno. Razlog nije ni to što uporno ponavljajući napamet naučene recitale Partije i beogradskog pašaluka naličiš na pokvarenu gramafonsku ploću koja nikako da svoju pjesmu otpjeva do kraja, već se uvijek iznova ponavlja. No Fićo ti već znaš kako ono ide; sve same budale koje voze u krivom smjeru

Razlog je jednostavno ne dozvoliti da muhe zunzare i pacijenti poput tebe zagađuju internetske poortale. I naravno ono da nada umire zadnja, pa tako i nada da ćešbilo kada ipak doći do spoznaje da ste Vojka Šešelj i ti na istoj valnoj dužini. http://www.youtube.com/watch?v=PcSVy0cuBWI

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci