Tagovi

(ND)HRT?

Ovaj upis sam objavio 17. 05. 2008. kao rekciju na objavu "hodočašća" na Bleiburško polje te godine. Dakle, nije "Radmanovizija" postala (ND)HRT jučer, ona je to poodavno:

"Ovako je HRT najavila današnje "hodočašće" na najveće ustaško svetište i stekla pravo na promjenu imena u laskavu NDHRT:

"Pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora obilježava se spomendan bleiburških žrtava i žrtava Križnoga puta u Bleiburgu u povodu 63. godišnjice bleiburške tragedije.
Na groblju u Dobravi kod Maribora položeni su vijenci kod spomenika i grobnice žrtava. Molitvu vodi hvarski biskup msgr. Slobodan Štambuk, a nakon toga slijedi procesija na Bleiburškom polju.
Na današnji dan 1945. na Bleiburškom polju u Austriji počela je jedna od najvećih tragedija u povijesti hrvatskoga naroda. Na tom polju počeo je Križni put hrvatskih vojnika, koji su položili oružje, te hrvatskih civila - žena, djece i staraca - koji su se povlačili sa svojom vojskom pred partizanskom komunističkom vojskom i pred očekivanim i narodu već poznatim partizanskim nasiljem.
Hrvatski vojnici i narod povlačili su se prema zapadnim saveznicima, očekujući od njih zaštitu u skladu s međunarodnim pravnim normama. Međutim, očekivana je zaštita izostala i hrvatske vojnike i civile predali su zapadni saveznici (točnije engleska vojska) na milost i nemilost partizanskoj vojci. Slijedio je pokolj hrvatskih vojnika i civila na Križnom putu kroz Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju sve do Makedonije. Samo u Sloveniji utvrđeni su deseci grobišta naših vojnika i civila, a točan broj još nije utvrđen."

Ako je ovo točno, onda odmah treba pristupiti promjeni Ustava RH i u izvorišnim osnovama navesti da je RH, koja mijenja ime u NDH, pravna sljednica tzv. NDH.

Koja se to tragedija dogodila na Bleiburškom polju?

Konačno su razoružani ostaci odmetnutih kvislinških vojski i to 7 dana nakon završetka 2. Svjetskog rata.
I to je tragedija?
Za koga?
Za hrvatski narod sigurno ne, jer kvislinzi i kolaboracionisti, kao sluge okupatora, su ono najgore što neki narod može dati. Dakle toga dana 1945. na Bleiburškom polju nema nikakvih hrvatskih vojnika, već samo ostaci odmetnutih kvislinških vojski. To što su neki od njih po nacionalnosti Hrvati ne mijenja maligni karakter odmetnute zločinačke bulumente.
I koji je to hrvatsaki narod pratio tu, kako rekosmo ni po čemu hrvatsku vojsku?

Nije li možda ta "partizanska komunistička vojska" bila vojska hrvatskog naroda?
Nije li se možda ta vojska borila protiv okupatora?
Nije li možda ta vojska udarila pečat antifašizma hrvatskom narodu i državi i time osigurala i narodu i državi pravo na opstanak?
Bez te vojske bila bi restituirana Kraljevina Jugoslavija kao unitarna država, a "Kraljevska vojska u otadžbini" pod zapovjedništvom Draže Mihailovića bila bi legalna OS te države.

Kojim pravom su oni, koji su organizirali logore smrti i provodili rasne zakone, mogli očekivati da ih netko zaštiti, valjda od progona za najmonstruoznije zločine koje su činili od prvog do zadnjeg dana rata?
Nisu oni bježali od zlih partizana, već su pokušali pobjeći od odgovornosti za sva zlodjela koja su počinili.

Domobranski general Tomašević, prema svjedočenju ustaškog pukovnika D. Crljena, upozoravao je 9. svibnja: "Znate li da je Njemačka kapitulirala i da je rat prestao, te da možemo biti proglašeni franktirerima (borcima izvan zakona)". (http://shp.bizhat.com/D.Crljen.html)
Svaki onaj pripadanik OS koji ne položi oružje do roka određenog aktom o kapitulaciji, a to je u konkretnom slučaju bilo do 23:01 sati 08. 05. 1945., već nastavi s oružanim djelovanjem, prevodi se u status odmetnika i na njega se zaštitne odredbe međunarodnog ratnog prava ne primjenjuju. Kvislinzi ni pet dana poslije toga roka nisu položili oružje, pa se 13. 05. kod Prevalje odigrala najveća pojedinačna bitka 2. Svjetskog rata na podrućju Jugoslavije s ogromnim brojem mrtvih (i ti su negdje pokopani), prema tome radi se o odmetnutim kvislinzima, čija "država" je s bezuvjetnom kapitulacijom Njemačke prestala postojati.
Dakle kako su se mogli pozivati na primjenu dokumenata koje sami nisu poštovali?

I konačno neki nikako da shvate da za zemlje Antifašističke koalicije, ratne pobjednike, činom okupacije Kraljevine Jugoslavije, ta država nije prestala postojati. Njih se unutranje ustrojstvio i teritorijalna podjela koju su proveli okupatori radi lakšeg upravljanja uopće nije ticala niti je proizvodila ikakvi pravni učinak. Tzv. NDH za Saveznike uopće nije postojala. A da je tome tako pokazali su i zaključci Teheranske konferencije "velike trojice" a) da poslije rata neće opstati nijedna državna ili paradržavna tvorevina uspostavljena voljom fašista, nacista ili militarista i b) da će poslije rata biti Jugoslavija.

Pobjedom nad fašizmom značila je svladavanje sila mraka, pa se antifašizam danas smatra tečevinom civilizacije.
Svagdje u bijelom svijetu, ali ne i u Hrvatskoj.
Sve ove "komemoracije" i sve ono što se krije pod "zločin je zločin i žrtva je žrtva" su atake na antifašizam, su pokušaji preživjelih ustaša, neoustaša i klerofašista, da kao ratni gubitnici revidiraju povijest, odnosno ishod 2. Svjetskog rata i sude ratnim pobjednicima.

O tome najzornije svjedoče brojne mantije, te one ustaške zastave, uniforme, kape i druga obilježja, koje su dekor svake "komemoracije" na Bleiburškom polju, kod Jazovke i drugdje.

I konačno, zanima li ikga od tih što nariču istina i što se stvarno dogodilo u svibnju 1945.?
Mislim da ne, oni misle da su danas jači, oni bi se osvećivali za ratni poraz.

U "ratu poslije rata" na području Slovenije poginule su desetine tisuća kvislinga i oni su negdje pokopani. Koliko ih je?
Jesu li oni žrtve?
Nisu!

Brojnim ratnim zarobljenicima sudili su za počinjena zlodjela prijeki vojni sudovi ustrojeni prema UVS-u i osudili ih na smrt, a kazne su izvršene. Koliko ih je?
I oni su negdje pokopani, možda čak s onima poginulim u borbama.
Jesu li oni žrtve?
Nisu!

Ratni pobjednici nisu izdržali, već su pribjegli retalijacijama, pa su iz bezobzirne osvete pobili neke zarobljene kvislinge i kolaboracioniste bez suda i suđenja, što jest zločin.
Jesu li to žrtve?
Jesu, da li i nevine, o tom potom. I koliko ih je

I ti su negdje pokopani, možda baš s prvima i drugima.
Tko je taj tko bi ih mogao razdvojiti?

Taj svibanj 1945. je i vrijeme u kojem se kolaboracionistima diljem Evrope presuđivalo po "kratkom postupku", u Francuskoj je desnica tvrdila da je francuski "Maquis" krajem rata, bez suda i suđenja, likvidirao 105.000 kolaboracionista, General de Gaulle spominje brojku od 10.842, dakle deset puta manju. Pritom je dodao: "Ta je brojka bolna, ali je ograničena s obzirom na to koliko su groznih zločina počinili (fašisti) i kakve su njihove posljedice". (Herbert Lotman: L' epuration). U tom izboru velika većina Francuza prihvatila je de Gaullea i napetosti u francuskom društvu su bile bitno smanjene."

Tagovi

Komentari

prosim vas kak Boga

@ Feniks i @ostali
Dajte već jednom završite WW2.

Tko je glasao

@boltek

Ti sa svojim zauzimanjima pozicija ekvidistance odjebi od mene u troskocima, ja sam komentirao serijal "Staljinom protiv Tita" na HRT-u. .

Tko je glasao

Fini gospon

@Feniks
Navedi mi jednu rečenicu u svom dnevniku gdje spominješ Staljina i Tita.
Neko od nas dva je pijan ili slijep.
Mislim da je demencija kod tebe uveliko uznapredovala.
Kao i mnogi psovke upotrebljaš kad nemaš argumenata.

Tko je glasao

@boltek

A nije li jedna od ključnih misli vodilja u napadu na Tita upravo "Bleiburg"?

Tko je glasao

Mini Bleiburzi- cijelo vrijeme postojanja SFRJ

Napad na Tita izvršen je stavljanjem na listu najvećih totalitarističkih zločinaca!
Tko ga je stavio na listu?
I zašto?

Kosturi koje je ostavio širom Slovenije, po raznim , još neistraženim jamama, su dokazi za njegovu "djelatnost"!

To što je ubijao, one koje si i ti želio da ubije, nije dovoljno da ga oslobodi krivnje za masovna ubojstva, nakon ww2, niti je dovoljno da ubojice budu pravednici!

Bleiburg je postao simbol za nečovječno, divljačko, planirano, masovno ubijanje, u političke svrhe, a mini Bleiburzi- odvijali su se svih godina postojanja SFRJ- ubijanja radi "zaštite države"!

Bilo bi bolje da se krvnici pokaju, jer neće biti dovoljne vatre u paklu za njihove duše, a ni "partijskoga sapuna" kojime su na Zemlji, sa savjesti, čistili odgovornost za masovna ubijanja, u korist Partije- zločinačke organizacije!

Tko je glasao

@ppetra

Nitko od povjeničara, pa ni onih s kojima dijeliš uvjerenja, nikad nije podastro jedan jedini dokument kojim bi dokazali svoje tvrdnje, jednako kao što ni autorica o "radu logora Jasenovac poslije 1945.", Ljubica Štefn, za tu svoju monstruoznu tvrdnju nikad nije podastrla nijedan dokaz, a ipak su to hrvatki fašisti i klerofašisti objeručke prohvatili.
I samo oni!
I nitko drugi!
Pa ako je Tito bio takav zločinac, zašto ga onda svijet ne smatra takvim, nego i opet i samo fašisti i klerofašisti i to uglavnom samo hrvatski i srpski?

A onda, ako je Tito zločinac, što je onda Dwight Eisenhower, koji je ratne zarobljenike (tamo nije bilo odmetnika) preimenovao u "razoružane neprijatelje", samo da bi izbjegao poštovati obaveze prema ratnim zarobljenicima prema odredbma međunarodnog ratnog prava, smještajući ih na otvorenom, uskraćujući im liječničku pomoć i izgladnjujući ih, tako da je u "Rajnskim logorima" umrlo do 2 milijuna zarobljenika. Nije dopustio čak ni dostavu pomoći "Crvenog križa", već je kamione s pomoći za ratne zarobljenike vraćao u Švicarsku. Nije dopušto čak ni da im se dijele hrana i lijekovi i medicinske potrepštine iz skladišta Wehrmachta koja su pala u savezničke ruke.

Njemačke vlasti dopuštaju povjesničarima da istražuju "Rajnske logore", ali je u Njemačkoj, buđenjha neobacizma, radi mogućeg uznemiravnja javnosti, ali i poticanja antiameričkog raspoloženja u Njemačkoj, zakonom zabranjena svaka javna rasprava i svaka javna polemika na tu temu.

Tko je glasao

Komunisti ne žele Hrvati,pa su im bliži čak i četnici

Pa ako je Tito bio takav zločinac, zašto ga onda svijet ne smatra takvim, nego i opet i samo fašisti i klerofašisti i to uglavnom samo hrvatski i srpski?I Staljina mnogi smatraju najvećim antifašistom u SSSR-u. a napao je Poljsku skupa s Hitlerom (fašist), pa kada ga je napao Hitler, onda se sjetio biti antifašist, pa nakon toga pobio je po SSSR-u više od fašista- valjda je to njegovo shvaćanje antifašizma opravdano programom komunističke partije.

Tito je bio mali Staljin, a onad se odlijepio od njega. Međutiom, cijelo trajanje njegove vladavine je ubijao Hrvate- širom svijeta- onako malo- da ne izađe iz rutine.

Imao je zasluga, ali bio je i zločinac jer je izdavao naloge za ubijanja.

Ti, kao staljinisti u Staljinu, vidiš samo ono što ti odgovara, a ostalo niječeš bez obzira na sve.
Nema smisla polemizirati s tobom- jer tebi nije zločin ubijati političke protivnike, Hrvate.

Koliko god istinu zakopavali ona izlazi na vidjelo!

Mnogi hrvatski komunisti su toliko zabludjeli da su im i četnički fašisti bliskiji od vlastitoga naroda i njegove države. To je sramota za njih. Za nas je teret koji je nepodnošljiv, jer namjerno uništavaju hrvatsku budućnost- uništavaju joj gospodarstvo, demoraliziraju ljude, rade po starome, kao da su još u staroj partijskoj državi.

I umjesto da se okrenu svome narodu, okaju svoje grijehe prema Hrvatskoj i Hrvatima pomažući i razvijajući je, oni su se velikim dijelom okrenuli četnicima i skupa s njima planiraju i provode rastakanje Hrvatske.

Narod je spreman, kao i devedesetih, demokratskim putem reći dosta.

Ne znam kako im to nije jasno i zašto ustraju u destrukciji, umjesto da su svoje znanje i sposobnosti ugradili u obranu Hrvatske i Hrvata od fašista s Balkana- četnika i četnikoslavije s istoka!

Tko je glasao

Tito kao mali Staljin, pa onda veći, pa još veći...

... eto, mogao je, cijelo vrijeme je imao potporu svojih vjernih generala, kasnije predsjednika

Tko je glasao

Feniks, Nitko od povjeničara,

Feniks,

Nitko od povjeničara, pa ni onih s kojima dijeliš uvjerenja, nikad nije podastro jedan jedini dokument kojim bi dokazali svoje tvrdnje, jednako kao što ni autorica o "radu logora Jasenovac poslije 1945.",

Daj ti nama ko vrstan povjesničar objasni, zaštu su kod iskopavanja poznatih masovnih grobnica, vidjevši da su pokopani ljudi u hrvatskim nošnjama brzo sve zakopali natrag, i pustili sve zaboravu.

Tko je glasao

ne samo u hrvatskim nošnjama...

... navodno su neki bili i pokopani u odijelima iz Male Floramye, direktno s jasenovačkog nastupa...

To su ti pričali u birtiji ili?

Tko je glasao

Pokopali ih kao na Ovčari- što ćeš četnici se drže tradicije

Većina je bila pokopana kao oni s Ovčare- to ti je tradicija u Srba- četnika, a puno takvih je samo odšetalo u partizane i nastavilo četničiti!
Ovo nije priča iz "birtije"!

Čak su i u bolnici postupili na isti način- pokupili ranjenike iz zagrebačke bolnice pa u vozila, pa zatim poubijali i zakopali u masovne grobnice po poljima i šumama!

Tko je glasao

jest, i meni su to pričali...

... i sve u hrvatskim nošnjama

Tko je glasao

@Fićo smiri živce i duboko diši!

@Fićo dali si mislio na troskoke kao sportsku disciplinu, a ne onu četničku simboliku sa tri prsta?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Uvijek kad naiđem na tebe na

Uvijek kad naiđem na tebe na pollitici pomislim kako se ipak radi o glupom gubljenju vremena...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Nesposobnost shvaćanja je uistinu glupo gubljenje vremena

{Bigulice sory nisam ja kriv što se ti svako malo prepoznaš u nekom komentaru.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@Fićo do kada ove suze sina

@Fićo do kada ove suze sina razmetnoga?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Da je srp. koloni za Oluje napravljeno isto-shvatio bi pravilno

Koja se to tragedija dogodila na Bleiburškom polju?Ista tragedija koju bi doživio srpski narod iz RH, da su Hrvati zarobili sve koji su se samoevakuirali za "Oluje", da su ih doveli do kojekakvih rupetina, planina, , rudnika, zacrvenili rijeke njihovom krvlju, zasmrdili zrak raspadajućim leševima, i napravili im isto ono što su partizani napravili zarobljenima i pobijenima.

Zatim da su im, napravili Isto ono što bi se događalo da su Hrvati dio toga naroda, zajedno sa snagama te SAO, RSK ili kako su već nazivali te svoje izdajničke i zločinačke tvorbe, vodali po "križnome putu" i radili im isto što su onda radili hrvatskim zarobljenicima, ...
Uostalom, četnici su ponovili isto u Vukovaru, Škabrnji, Kostrićima, .. širom RH, ali tvoje oči i mozak su četnikoidni i to smatraju samo dobrom deratizacijom Hrvatske od Hrvata, a za potrebe Četnikoslavije!

A isti ti, kao ti, koji na simbolu Bleiburgu vide svijetle pobjede "antifašizma", umjesto običnoga teškoga kršenja ljudskih,ratnih prava, civilizacijskih, "kmeče" zbog najmanje neprijateljskih žrtava u povijesti ratovanja pri oslobađanju od agresora, tražili su ZZP- za te snage.

Lažljivo, pokvareno, podlo, zločinački i protuhrvatski- pravi lažljivi i podli- iz opisa Dobrice Ćosića.

Nije čudo da se povodom te emisije prvo javio Oštrić- ljubitelj "Načertanija"- isto ono što bi bio i Nijemac koji bi se ddivio "Mein Kampfu".
A onda i ti @fenikse- nejgov supatniče!

Četnikoide, velikosrboide i lažne antifašiste najviše boli otkrivanje istine, pa se češu tamo gdje ih "svrbi"!

Tko je glasao

tragedija vs. tragedija

Ista tragedija koju bi doživio srpski narod iz RH, da su Hrvati zarobili sve koji su se samoevakuirali za "Oluje"/

Ovim upisom želiš reći da je HV jednako zločinačka kao povampirene partizanske jedinice 1945.?

Zanimljivo je kako te ne smeta učešće Prvog i Jedinog Franje Tuđmana u postrojbama povampirene partizansko-četničke horde.

Tko je glasao

Hrvatima je na ponos što im je Predsjednik bio u partizanima!

Ovim upisom želiš reći da je HV jednako zločinačka kao povampirene partizanske jedinice 1945.?Ne, nego da su Srbi imali sreće što HV nije nalikovala ni na dio onih osloboditelja iz ww2. (po činjenju zločina nakon rata), ni na same Srbe koji su slična zlodjela činili Hrvatima (masovna ubijanja, klanja, zvjerstva,....genocid) u vrijeme Hrvatskoga osloboditeljskoge rata- DR!

Zanimljivo je kako te ne smeta učešće Prvog i Jedinog Franje Tuđmana u postrojbama povampirene partizansko-četničke horde.Nemoj sve partizanske snage izjednačavati s ono nešto zločinaca koji su pobili stotine tisuća ljudi na kraju ww2, iz čiste zaluđenosti totalitarizmom.
Već sam napisala da se ponosim djedom koji je bio partizan, koji se borio za svoju Hrvatsku i protiv zločinaca.

Nikada ne smatram partizanski pokret zločinačkim.
Hrvatima je na ponos što im je Predsjednik bio u partizanima!
Ima li nešto što nije za ponos, to će povijest već reći.

Saveznici su naciste koji su radili na raketama uzeli sebi da im omoguće razvoj raketnih motora. Znanje ih je spasilo kazni, a mogućnost koristi za saveznike, je saveznike "odgovorila" od teškoga kažnjavanja istih.

Čak i oni partizani, koji su činili zločine, da su se iskreno okrenuli svojoj domovini RH, napravili bi makar nešto korisno za nju i time makar okajali dio odgovornosti za zločine koje su činili.

Međutim, mnogima je Partija toliko isprala savjest da oni jednostavno zločine ne smatraju zločinima. Zato i dalje mogu biti aktivni na strani hrvatskih neprijatelja i pomagati politiku zločinaca iz susjedstva!
. . .
Takav ti je život, posebni imaju ponekada pravo na posebna postupanja, pa da je i bilo nešto lošega, sreća je da je uspio donijeti najveću korist svome narodu- RH na političkoj karti Europe i svijeta!

Tko je glasao

zbrkica...

1) Povampireni zločinački Srbi koji su se povlačili s opustošenih područja u Oluji nisu bili niti u doticaju s HV-om, već su kukavički i četnički držali priličan razmak...no, tko zna što bi bilo da ih Majčica Srbija nije primila i vratila ih nazad, to si htjela reći?

2) Čekaj... "nešto zločinaca koji su pobili stotine tisuća ljudi"... nije li Jedini Franjo tada već bio - general? Znao što se događa i sudjelovao u tome?

Tko je glasao

dosta mi je prošlosti

izgleda kako smo svi zaboravilo prizore koje smo vidjeli na televiziji o kolonama Srba koji su odlazili s okupiranih područja. odlazili su s traktorima , prikolicama, kamionima. odlazili su natovareni s namještajem, bijelom tehnikom - svime onima što je stalo. autombili su bili puni prtljage. četiri ggodine prije toga smo isto na televiziiji mogli vidjeti Hrvate i ostale neSrbe kako pješače, praznih ruku ili nose vrećice koje nisu pucale do napunjenosti. razlika je velike. ako netko ima vremena da napuni kamion, prikolicu, auto s najpotrebnijim stvarima onda se može reći kako se radi o organiziranom bježanju.
očito smo isto tako svi zaboravili kako se je neposredno prije i na početku 'Oluje' upućivao poziv Srbima neka se ne boje. razlog za bježanje je bio višestruk. jedan je bio ispran mozak sa strane srpske propagande o ustašoidnosti Hrvata i vekovnoj hrvatskoj mržnji prema Srbima a drugi, što je bio glavni pokretač da su radije otišli u organiziranoj koloni u nepoznato, je bio strah od povratke preživjelih susjeda s kojima su nekoć bili jako dobro a onda su ih na najgnjusniji način otjerali.
u cijeloj priči tuđman je napravio jednu krivu stvar. nije dao ujavno prikazuvanje ni u Hrvatskoj a ni vani snimke zaklanih neSrba u Borovom selu i na području tzv. SAO Krajine. bojao se je odmazde nekih grupacija s hrvatske strane bilo onih koji žive u Hrvatskoj bilo onih koji pripadaju iseljenoj Hrvatskoj. nadam se da će naši odvjetnici prikazati te snimke.

w. ;)

Tko je glasao

Izgleda da si ti zaboravila

kako su prošli oni Srbi koji su poslušali poziv "neka se ne boje" - bolje bi im bilo da su se bojali...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

nisam zaboravila

@Bigulice,
sako se ne varam njih su mučili isti problemi kao i Hrvate koji su se vratili u opustošena područja - nezaposlenost.

w. ;)

Tko je glasao

Ne

Mislim prije svega na onu starčad koja je dočekavši oslobodioce izgubila glavu.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Misliš na one koje su poubijali beli orlovi u bijegu?

Poubijani od srpskih komšija i pridošlica iz Srbije, jer su odbili priključiti se zbjegovima!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Ili one pod tenkovima!?

Ili na one koje su pregazili tenkovima da tenkovi ne čekaju dok kolona prođe, a imaju još posla na drugim ratištima?

Tko je glasao

Bilo da su ostali,ne bi ih izmrcvarili srpski tenkovi

kako su prošli oni Srbi koji su poslušali poziv "neka se ne boje" - bolje bi im bilo da su se bojali...kako su prošli Srbi koji su poslušali poziv "da se boje" i bježe u majčicu Srbiju, a završili su pod tenkovskim gusjenicama svojih tenkova- bolje bi im bilo da se nisu bojali i da su ostali.

To ti je rat.
"Metež" u kojemu možeš nastradati gore od svojih, nego od tuđih.
Zla sudbina!

Ali, valjda je tebi lakše prihvatiti da su stradali od gusjenica svojih tenkova.

Iskreno:
u vrijeme rata ta seoba bila je nešto najbolje što smo doživjeli.
Da su makar poveli i ove "Hrvate" što nameću ćirilicu u Vukovaru i što uništavaju RH!.

Nije bilo loše ni kako su brujili NATO- zrakoplovi, noseći im i naše pozdrave iz Istočne Slavonije!!

Tko je glasao

???

Jesi ležala tada u sobi pod velikim Franjinim posterom i uzbuđivala se uz zvuk brujanja NATO-vih aviona?

Tko je glasao

Ne, gledala sam na

Ne, gledala sam na televiziji, dok su mi djeca bila u sobi.

Bila sam radosna što odlaze zli ljudi koji su granatirali sela u Dalmaciji, koji su napadali Zadar, Šibenik, Split,...koji su ubijali po Škabrnji, na Baniji,...koji su ubili puno mojih prijatelja, sugrađana, koji su mi rođaka ubili na stravičan način, ...

A tek brujanje NATO zrakoplova, najljepša pjesma u to doba. Spusti se mrak, prelijetaju zrakoplovi, a ne idu na nas, nego vraćaju pozdrave njima- u kuli zla koja je sve pokrenula!

Kakav Franjo, Amerikanci su tada bili glavni!.))), a i Srbi- gledali smo njihovu televiziju i navijali da sruše ovaj most, još ovaj, i onaj,...Jedan je preživio i to mi je onda bilo žao!

Tko je glasao

bolesna osoba...

... žedna tuđe krvi, a nikada hrabrosti za ući u bitku.

Ti i tvoj vječni pratitelj minuser, isti materijal... uživaj u tuđoj nesreći, to je put u nebo.

Tko je glasao

@zaphod u ocjenjivanju

@zaphod u ocjenjivanju drugih, nikada nemoj polaziti od sebe!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Spriječeni su u daljem širenju zla

Normalno je zločincima željeti da na vlastitoj koži dožive ono što rade drugima!

Jedino ih je to moglo zaustaviti- i zaustaviloih je.

Dakle, spriječilo je dalja zla!

Tko je glasao

most zločinac

Koga, mostove?

Tko je glasao

Most po most, cesta po cesta

Most po most, cesta po cesta i srpskoga ratnoga stroja volja- nesta!

Tko je glasao

@Bezveznjaci

Okanite se spamanja i prestanite komentirati ono što ja nisam niti jednom rječju spomenuo u mojem dnevniku.
Ako želite raspravljati o "Oluji", "hrvatskim vitezovima", čovječnosti i dobrostivosti Franje Tuđmana, ma vragu i sotoni., otvorite si temu.

Tko je glasao

Ne podmeći svoje zaključke, kao moje

1) Povampireni zločinački Srbi koji su se povlačili s opustošenih područja u Oluji nisu bili niti u doticaju s HV-om, već su kukavički i četnički držali priličan razmak...no, tko zna što bi bilo da ih Majčica Srbija nije primila i vratila ih nazad, to si htjela reći?Ne gluparaj! Sami su činili zločine, osnovali svoju zločinačku državu RSK i sami otišli. Kako ih Srbija ne bi primila, ta ona ih je i stavila u svoju službu, a onda su ih usmjerili prema Kosovu- iz čiste zahvalnosti što im tako služe!

Srbi trebaju biti zahvalni Franji Tuđmanu, što je svojom miroljubivom politikom smanjio broj srpskih žrtava na najmanji broj do sada viđen kod naroda koji je izvršio agresiju i napravio takve strašne zločine- genocid na područjima koje je okupirao! Tu ima veliku zaslugu i KC, koja uvijek poziva na humane vrijednosti i humani odnos prema neprijateljima.

2) Čekaj... "nešto zločinaca koji su pobili stotine tisuća ljudi"... nije li Jedini Franjo tada već bio - general? Znao što se događa i sudjelovao u tome?Ako je, okajao je svoje grijehe na najbolji mogući način!

Da je, onda bi se, njegovi protivnici i protivnici RH, raspisali o tome, više nego o zaštiti onoga kvazinovinara okrunjenoga kantom govana.

Uostalom, izminusirali ste moj dnevnik, u zaštiti takvoga notornoga četnikofilnoga, protuhrvatskoga pisanja, jednoga kvaziknjiževnika i kvazinovinara, koji je sramota -samo iz činjenice što ga bilo tko vodi kao "hrvatskoga", a ne srpskoga novinara i književnika- s čijom literaturom i književnošću je apsolutno suglasan. Kao da mu je mentor Ilija Garašanin, a suautor Dobrica Ćosić!

Čak i on nije u RH dobio ništa osim te kante govana, dok bi u svakoj drugoj državi dobio što pripada takvome pisanju- nepisanje u javnim glasilima i nepripadanje udrugama pisaca i književnika, novinara te države.
Kanta samo pokazuje koliko su Hrvati miroljubiv narod.

Neka i drugi okaju svoje grijehe radeći za dobrobit RH, a ima ih još puno, i moćnih, umjesto da ustraju u zločinaštvu prema hrvatskome narodu!

Tko je glasao

skačem sebi u usta...

Dnevnik: Koja se to tragedija dogodila na Bleiburškom polju?

ppetra: Ista tragedija koju bi doživio srpski narod iz RH da su Hrvati zarobili sve koji su se samoevakuirali za "Oluje"...

Ja ovo čitam samo ovako "pobili bismo ih samo da smo imali priliku".

Ti si htjela reći nešto drugo?

Tko je glasao

Krivo shvaćaš. Čitaš bez razumijevanja!

Ista tragedija koju bi doživio srpski narod iz RH, da su Hrvati zarobili sve koji su se samoevakuirali za "Oluje", da su ih doveli do kojekakvih rupetina, planina, , rudnika, zacrvenili rijeke njihovom krvlju, zasmrdili zrak raspadajućim leševima, i napravili im isto ono što su partizani napravili zarobljenima i pobijenima. Ovo sam napisala @feniksu.
Budući da njemu stotine tisuća Hrvata, "klasnih neprijatelja", ovihj onih,... pobiti nije grijeh- nego pravo pobjednika "antifašista", napravila sam usporedbu, jer, za razliku od nevažnih Hrvata, koje je dobro malo poubijati, vodati po Križnim putovima,.., Srbe smatra nekakvim ljudima- mogućim žrtvama, ako bi bili ubijeni.
Kada bi si on samo zamislio da je ono što je učinjeno Hrvatima, bilo napravljeno onima koje smatra vrjednijim bićima, možda bi shvatio što zaista simbolizira Bleiburg!

Dakle, krivo misliš - čitaš "pobili bismo ih samo da smo imali priliku", umjesto ubijanje Hrvata, trebalo bi ti značiti jednako kao ubijanje Srba- teški zločin.

I ti isto trebao bi to zamisliti, jer si od nešto srpske kolaterale, nikada manje u bilo kojemu ratu, pravio ZZP.

Ta dvostrukost koju radite među žrtvama je odraz vaših političkih stavova da su žrtve pale za "očuvanje Jugoslavije- pa taman i četničke velikosrbije", vrjednije, nego žrtve koje su pale za oslobađanje RH, te da je dovoljna jedna ubijena djevojčica srpske nacionalnosti- u sumnjivim okolnostima, izvan područja ratnih djelovanja, s mogućnošću mafijaških i kriminalnih radnji kriminalaca da prekrije oko 400 ubijene hrvatske djece; ili da je dovoljno desetak Srba da prekrije i kriminalizira DR, te svede tisuće i preko desetak isuća ubijenih Hrvata na sasvim nevažan podatak.

Zamisli da je u ratu ubijeno 400 srpske djece!
Kako bi taj podatak bio korišten?

Ovo ne znači "da smo imali prilike pobili bismo ih", nego znači Srbi su bili teški zločinci, ubijali su hrvatsku djecu, a onima poput feniksa i sličnih graditelja ZZP-a, i branitelja zločinaštva nad Hrvatima, to je apsolutno nevažno- rat je prošao,... brblj, brblj,... ali srpska djevojčica je važna- zauvijek i "pokazuje karakter rata u RH".

Te dvostrukosti, memorandumovsko- lažljivo- podlo podmetanje nevažnosti hrvatskih žrtava ( jer autor dnevnika mrzi RH i Hrvate) i istodobno glorificiranje srpskih, je ono što sam rekla, a ti si krivo shvatio kao moje žaljenje da budemo jednaki krvnicima moga naroda.

Da bi bili takvi- morali bi sadržavati i ZLO koje se ukorjenilo u njima i potiče ih na takva zvjerstva- koja još nisu sva isplivala u javnost, jer sliku o njima zaštićuju njihovi dušebrižnici u hrvatskoj politici, a sve radi "regije"!

Hrvati su katolici i njihova vjera ih uči drugačije od one koju uči SPC svoje vjernike- a koja je jedan od motora velikosrpske ideje.

Tko je glasao

citiranje

Ista tragedija koju bi doživio srpski narod iz RH, da su Hrvati zarobili sve koji su se samoevakuirali za "Oluje"

Hej, ne muljaj... "da su Hrvati zarobili..."... da su.

Ti ovdje doslovce govoriš da bi zločin nad civilnim stanovništvom iz 1945. godine bio ponovljen - samo da smo ih zarovili.

Doslovce govoriš da bi HV ubijala zarobljenike, zarobljene civile, tvrdiš to. Govoriš da bismo ih pobili par stotina tisuća, samo da su nam pali šaka.

Tko je glasao

Link s originalnim komentarom- i točka.

Hajde ne gluparaj: sve ti piše u ovome originalnome komentaru:
http://pollitika.com/ndhrt#comment-458000
Dakle, svaki čitatelj koji ima zdravoga razuma, neće zaključiti poput tebe.

Zašto skraćuješ citat, tako da bi mogao graditi na njemu svoje vlastite konstrukcije, suprotne onome što sam napisala?

Gore je link na originalni komentar i time je sve rečeno!

Doslovce govoriš da bi HV ubijala zarobljenike, zarobljene civile, tvrdiš to. Govoriš da bismo ih pobili par stotina tisuća, samo da su nam pali šaka.To ti tvrdiš, pogrješno kao što je vidljivo, jer nisam na tvojoj razini, razmišljanja, koje je stvarno ograničeno.
Cjeloviti je komentar i pod dnevnikom i u ovome linku u komentaru, pa nema potrebe da daješ svoja kriva tumačenja.

Da su Hrvati bili poput Srba, iskoristili bi priliku i napravili slična zla, ali Hrvati su drugačiji.
Onima koji ne mogu shvatiti dubinu zla koje su Srbi napravili, neka si smisle da su to Hrvati napravili Srbima, pa će, ako imaju i malo ljudskih opsobina shvatiti dubinu zla i zločina- genocid koji su Srbi napravili nad Hrvatima na okupiranim područjima!
Točka, jer glupost je neizlječiva, pa nemam namjeru dalje raspravljatio o tvojim glupim konstrukcijama.

Slično je bilo s tvojim ZZP-ašenjem i podmetanjem ZZP-a, Hrvatskoj vojsci, hrvatskim generalima i dr. F.Tuđmanu, gdje si pokazao sličnu raskoš u "objašnjavanju" postojanja ZZP-a, kao u svome tumačenju što sam ja trebala misliti kada sam napisala svoj komentar.

Normalan mozak ne misli po ZZP-aškim smjernicama iz plana Memoranduma2!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci