Tagovi

Navijači i " prostor navijačkog suvereniteta"

Orjuna tj. jugošljam mi oće potopit dnevnik,

http://pollitika.com/kako-zavrsiti-ideoloski-rat

pa da pribjegnem bizantinskoj lukavštini ;-))

Sjetio sam negdje da sam naletio na pojam - prostor navijačkog suvereniteta- by sociolog Lalić koji s naučnih tj. kvasinaučnih polazišta opravdava huligansko ponašanje.

Napisah komentar koji će možda nestati, pa da podijelim jedno iskustvo s osiguranja utakmice.

Evo jedne slatke istinite priče:

Stadion Maksimir. Utakmica Dinamo : Hajduk. Franjo Tuđman je bio živ i taman je bilo ono da se vrati "sveto ime dinamo" što je isto bilo poticano s lijeva. Na stotine guzica se pokazivalo prema loži.
Prije utakmice se raspoređuju policajci pored linije na razmak od 10 m s zapovjedi da budu okrenuti prema publici. Jebiga, nema gledanja utakmice džabe. Skandiraju: Franjo pederu. Jedni izvikuju FRANJO TUĐMAN a onda cijeli stadion huče HUUUUUU, i tako.

Netom prije utakmice još ulaze , negdje od ulaza prilazi jedan mladić k jednom policajcu. Policajac je negdje iz malog mjesta u Slavoniji na ispomoći samo taj dan, branitelj, oko 40 godina, neiskusan s gradskim mangupima.
Gleda ga i stoji. Dečko prilazeći pokazuje kažiprstom svoje desne ruke na vanjsku stranu lijeve šake i nešto govori, ali svi znamo da to znači . "Molim Vas koliko je sati".
Kolega uz osmjeh podigne lijevu ruku , obori glavu da pogleda na sat. Momak ga odvali svom snagom , punim zamahom right hook-om po zubima.
Policajac pade, šapka odleti, a momak se okrene i u trk.
Specijalci isto brzo trče i ulove ga prije nego što je stigao u Lalićev " prostor navijačkog suvereniteta".
Već kod privođenja šaraju ga pendrecima. Poslije ga kod ubacivanja u maricu tamburaju. U postaji dobije nekoliko šamara u prolazu.
Poslije pokazuje sutkinji za prekršaje masnice od pendreka po leđima.
Izbio je policajcu jedan i rasklimao jedan zub. Čovjek preživio slavonsko ratište 91-95-a.
Za odštetu kolega se mora natezati s MUP-ovskom pravnom službom, a huligan niti radi niti ima imovine da se kod njega privatnom tužbom obešteti.
Nije se postavio samozaštitno i maknuo je oči s potencijalnog izgrednika a mogao mu je izdati zapovjed: " Odbij ili ću primjeniti silu.". te ga odbiti službenom palicom. Kolega mora uzeti advokata ( još nije bilo sindikata policije ) i tužiti MUP,državu i kuću u kojoj radi, e da bi mu pokrili bar troškove popravka zuba. Neku odštetu. Parnica je trajala, onda si je istjerao PTSP i otišao u mirovinu, a parnica još nije bila gotova.
Huligan dobija neku novčanu kaznu reda kazne za pojas u prometu. Prvi put mu je, mlađi punoljetnik. bla, bla.
Krivično dobije nešto uvjetno za: Napad na službenu osobu.
Znam detalje jer sam svjedočio.
Zašto si to napravio? Radi opklade 200 DEM. Lalićeva subkultura, subkulturnem mu gospođu.
Momak u kvartu pokazuje masnice od gumene palice i svi mu u kafiću plaćaju piće tjednima. Glavna faca u kvartu.
Mi iskusni i stariji ( cinici ) smo znali da će kad tad država ubirati plodove te sjetve. Naime, tada su došli zaštitari. Donesen nekakv Zakon o tome.
Što bi zaštitari radili ako bi svi na utakmicama bili pristojni kao na Labuđem jezeru. Željeli ste lijevoliberalno- imate.
HNS griješi samo u tome što ne angažira profiće da polome kosti ovima koji bi smijenjivali vodstvo i izbornika putem ulice. Oni se uzdaju u pederoliberalnu državu, haha, poškakljajte me da se smijem.No doći će i to na red. Kapitalizam. Jeftinije ispadne nego plaćati kazne.
Treba znači dopustiti ulici da upravlja klubovima koji obrću milijune Eura. Heeeej. Da postavlja i smjenjuje uprave.
Da postavlja i smjenjuje izbornike i vodstvo reprezentacija. Tko? Ulica.
Da parafraziram g. dr. Vojislava Šešelja ( sucima u Hagu): "Morat će te da izdjedete sva govna koja ste izasrali".

Danas svjedočimo kako se navijači tj. skupine koje se nazivaju ultraši instrumentaliziraju za interese sukobljenih grupa koje se otimaju za masnu kost koja se zove Hrvatski nogometni savez i to do te mjere da se ide na poticanje unutarpolitičkih podijela na sjever i jug Hrvatske tj. na Dinamo i Hajduk.

Te podijele iskorištavaju i oni kojima Hrvatska na srcu, želeći Hrvatskoje; sve loše.

Napisah kako bi se moglo oduzeti ucjenjivačima jedno sredstvo ucjene i RH izvući iz svojevrsne talačke situacije.

Kako slijedi......

Jednostavno. Ne smije biti nerješeno i netko mora pobijediti.
Hrvatskom narodu se stalno budu pravili problemi . Na simboličnoj razini, ovi koji ne navijaju za našu repku će praviti probleme bilo manipulacijom navijačima bilo dobro organiziranim specijalnim operacijama.
Jednostavnom analizom dođe se do zaključka da svi oni koji su željeli da se Hrvatska osudi u Hagu za ratne zločine žele da hrvatska nogometna vrsta bude neuspješna.
Raznim tehnikama manipulacije masom, ubacivanjem provokatora među navijače može se točno isprovocirati određeno ponašanje. Naručiti. Onda se to iskorištava u propagandne i političke, uglavnom antihrvatske svrhe.
Oni kojima smeta prvo bijelo polje na hrv. grbu uvijek mogu naći neki drugi povod za akciju koja se medijski uveliča do neslućenih granica.
Promjeniti ustav RH i staviti u preambulu da je temelj današnje RH domovinski rat i rušenje Jugoslavije.
Primjer, može se klince animirati da crtaju slovo - U- po zidovima. Onda prozivati trenutno odgovore za toleranciju na ustaštvo, fašizam i dr.
Može se znači podmetati. U slovo - U- se može ucrtati znak križa pa se može napadati i Crkva u Hrvata i preko nje narod u cijelini.
Ukoliko to nema baš nekog odjeka onda se na stadionu na međunarodnoj utakmici na trvnjaku s deherbanom ili nekim drugim kemijskim sredstvom ucrta kukasti križ.
Motivi mogu biti razni.
Zajednički nazivnik im je slabljenje hrvatske pozicije.
Kako ojačati hrvatsku poziciju.
Potrebno je promjeniti današnji grb RH i vratiti onaj što je bio na zastavi kad je Tuđman skinuo komunističku i digao RH zastavu devedesete.
Pođimo od simbolike. Na simboličkoj ravni treba ono što je zabranjeno , proskribirano legalizirati, kao što rade štajaznam..s marihuanom.
Povjesni hrvatski ratni poklič , kao Kunu, vratiti u javnost.
ZA DOM SPREMNI vratiti vojsci ( bez mjerenja kukuruza ) s tim da se ostavi i ovaj danas - domovini pozdrav-
Za početak treba organizirati medijsku pripremu, ne osvrtati se na pse koji laju i organizirati u dogovoru s članovima obitelji prijevoz posmrtnih ostataka rodonačelnika ideje rušenja Jugoslavije svim sredstvima oružane borbe i naconalnog revolucionara Dr. Ante Pavelića iz Madrida i sahranu istog u Zagrebu na groblju u Aleji velikana i zabraniti Titu.
Izbaciti ga sa svih ulica i trgova.
Dok to ne napravimo jovanovići, stevanovići, babići i ljubitelji jugoslavije 20%tnici će praviti probleme i rovariti protiv današnje nezavisne države RH.
Pisat će se dopisi na strane adrese, tužakat će se Hrvatsku, provocirat će se incidenti i onda se uveličavati.
Treba se osloboditi. Presjeći. Učiniti i svima pokazati srednji prst.
Dok god to ne obavimo hrvatski narod nalazit će se u svojevrsnoj talačkoj situaciji.
Zna se kako se riješavaju talačke situacije. Možda bude i žrtava. Pa što? Narod koji nije spreman na žrtvu ne zaslužuje ni imati državu.
Prema onima koji bi se protivili ovoj ideji treba primjeniti sva raspoloživa sredstva: od javnog ismijavanja preko peterožilnog kabla do čizme po zubima i kundaka po leđima.
Naravno, sve one koji bi se bunili unutar Hrvatske prokazati kao izdajice hrvatske ideje i samim time izdajnike države.
Tako i tretirati.
Iste onemogućiti svim potrebnim sredstvima i načinima.
Vanjske čimbenike jednostavno upozoriti da se ne miješaju u unutarpolitičke stvari RH putem diplomacije.
Eto ideje kako izbiti oružje neprijateljima Hrvatske. Orjuni i kriptočetnicima.
Svima želim
sve dobro.

Tagovi

Komentari

GENIJALNO!

Ovakav dnevnik, ovakve kolosalne misli, analize, prosudbe... čitajući ovo REMEK DJELO čovijek može doživjeti samo OTKROVENJE!

Pojma ja nisam imao da je povratak svetog imena Dinamo bilo poticano s lijeva! Mislio sam, u svojoj naivnosti, kako je ekipa koja je cijeli život navijala za Dinamo, pod pendrecima putovala širom juge i Evrope navijajući za to ime, koja je i omraženu tamnicu naroda rušila sa svetim imenom na usnama, mislio sam da je ta ekipa bila revoltirana imbecilnim tlapnjama ishlapjelog titoidnog strarkelje. KAKVA GKEŠKA!!! Eto, sad mi je napokon objašnjeno kako je revolt bio potican s lijeva, kako je iza svakog simpatizera, navijača i bed blu boja zapravo stajao onaj izrod, hulja, jugošljamer i srbofil, Račan.

STRAŠNO!

Nadalje, ZASTRAŠUJUĆE je kako se lako može manipulirati tom djecom, "animirati ih da crtaju slovo - U- po zidovima. Onda prozivati trenutno odgovore za toleranciju na ustaštvo, fašizam i dr. Može se znači podmetati. U slovo - U- se može ucrtati znak križa pa se može napadati i Crkva u Hrvata i preko nje narod u cijelini."

Kako su ti lijevi antihrvati PODLI i POKVARENI!!!

I DOBRO zboriš drvosjek! Kao odgovor na te pokušaje da se crtanjem fašističkog znakovlja "slabi hrvatska pozicija" i, valjda je to krajnji cilj, i uništi sama DRŽAVA HRVATSKA, treba sve te fašističke simbole, pozdrave i znakove PROGLASITI službenim!!!

Kakav mislioc, taj drvosjek, kakav intelekt, kakva mudrost!!! Kako mi je samo žao što se ja nisam dosjetio tako kolosalne ideje, jer nakon što fašistička obilježja učinimo službenima i NAPOKON vratimo SVETOG dr. Ante Pavelića da počiva na rodnoj grudi, hrvatska pozicija će NESUMNJIVO ojačati, a ugled naše države porasti će u očima Europe i slobodnog svijeta!!!

Brine me samo jedna stvar, drvosjek. Ako je to tako (a je, evo, samo si napisao dnevnik o toj temi - sve je, slovo do slova, riječ po riječ - čista istina) zar te to ne brine? Zmisli ti tu bagru, crtaju ušato U i križiće, a zapravo su komunjare, ok, to kužim, ali možeš li vjerovati u MASOVNOST i savršenu DISCIPLINU podmuklih lijevičara?

CIJELA Hrvatska prešarana je kukastim križevima, na svakom uglu "U" i "NDH"!!! Zamisli kakva je to odlučnost, kako SVI moraju bez pogovora izvršavati naređenja, kako se ni JEDNOM mučkom lijevom izrodu ne omakne da negdje napiše "Živio drug Tito", da našvrlja srp i čekič ili, nedajbože, petokraku zvijezdu!!!

Stoga, dragi drvosjek, iako ti se divim i podržavam TVOJU borbu, nekako ti ne bi bio u koži jer pred sobom imaš IZVRSNO ORGANIZIRANOG i BESPOGOVORNO DISCIPLINIRANOG, brojem izuzetno MASOVNOG neprijatelja!!!

Zapravo, dođe ti da se pitaš, ima li u Hrvatskoj ikog drugog do ljevičara?

Tko je glasao

ajde Jovanoviću..@klipane

navučem te do muda ko hadžija labuda, jasno

Opće je poznato kako se masama i pubertetlijama može manipulirati.

Dinamo je za Juge bio simbol hrvatstva. Mene jedan inspektor sdb ( inače Srbin izBosne) koji me nije mogao dešifrirati pita- e, za koga navijaš- vozao sam ga ko malog majmuna još davne 1989.g.

Dinamo je bio sve što su Hrvati imali u Jugi na nivo simbola.

Neka šuga je Tuđmanu podmetnula da ide to mijenjati iako je on dobro mislio.

"Kako su ti lijevi antihrvati PODLI i POKVARENI!!!" točno, iako pokušavaš biti sarkastičan četnikuljak

"pozdrave i znakove PROGLASITI službenim"....takoreći već jesu, imaš kunu, šahovnicu i putovnicu a za- for home ready- možeš me povući za dvadesetiprvi prst i vikati; Trst je naš.

"Ante Pavelića da počiva na rodnoj grudi"...to se mora učiniti ili vas budemo morali protjerati i iz ostatka nezavisne države Hrvatske , kao što smo one s okupiranog teritorija kojeg su zvali Krajina.

" ugled naše države porasti će u očima Europe i slobodnog svijeta!!!"........................da, ako sam ne poštuješ svoju državu i ideju nacionalnog oslobođenja , neće te ni drugi poštovati. Jaka stvar hoće li neki pederoliberal ili Zurof kmečati u Beogradu. Tko im jebe mater.

Za ovo ostalo kakti ironiziranje- napušiš se četnuljak

sve dobro...

Tko je glasao

MI HRVATI !!!!

U BOJ U BOJ ZA NAROD SVOJ

https://www.youtube.com/watch?v=Gu9yEAdVCCM

sve dobro...

Tko je glasao

Čestiati dečkima

Svaka im ćast.

Navijaći odlični.

Nego jel bilo ono "Za dom spremni"
Pari mi se da nisam ćuo.

A gušta sam ka mali prajac (divlji) u maloj lokvi vode.

https://www.google.hr/search?q=kalju%C5%BEanje+divljih+svinja&source=lnm...

Tko je glasao

Naravno da toga nije bilo

Nego jel bilo ono "Za dom spremni"Naravno da toga nije bilo, jer su se Ostojić-Orepićevi svastičari malo uplašili, jer im ne mogu zajamčiti zaštitu od hrvatskih navijača na stadionu.

A uskoro slijede i izbori, pa će Milanović i SDP-ovci , te HNS-ovci, vikati: "Živjela hrvatska nogometna reprezentacija!", a Lalovac će se opet pojaviti u hrvatskom "kockastom" dresu.

Možda i Plenković osvane na tribinama, na slijedećoj utalmici nogometne reprezentacije RH, u kockastom dresu pod zaštitom "bakljaša", a to poprate svi agitpropski mediji u RH -da iskoči iz još jedne paštete?

Tko je glasao

Možda i Plenković osvane na

Možda i Plenković osvane na tribinama,

Kaj nije onaj sa sunčanim cvikerima Ostojić.

http://www.vecernji.hr/euro-2016-navijaci/poznati-na-tribina-u-bordeaxu-...

Tko je glasao

nije bilo potrebe @grdi

za zadomspremanje, ustaše ustaju samo po potrebi, hehe

a očito su se i angažirani provokatori zasrali od straha

u svakom slučaju; jovanovići, stevanovići, milanovići i gjurkovići na aparatima

sve dobro...

Tko je glasao

Pridružujem se molbi @indiana

ne osvrtati se na pse koji laju i organizirati u dogovoru s članovima obitelji prijevoz posmrtnih ostataka rodonačelnika ideje rušenja Jugoslavije svim sredstvima oružane borbe i naconalnog revolucionara Dr. Ante Pavelića iz Madrida i sahranu istog u Zagrebu na groblju u Aleji velikanaPridružujem se molbi @indiana, da ukloniš gore citiranu rečenicu, te da ostalom odličnom ostatku dnevnika mogu dati plus.

Sve što je dobro napisano kontaminira tvoje gore navedena rečenica, koja se može shvatiti i kao mamac za naivne budale.

Tko je glasao

Aleja velikana

Pa možda preseliti i J.B.T-a zajedno s njim. u tu tvoju tzv Aleju velikana.
Napraviti ono što je pokušao zločinac Franko u Španjolskoj.
A nije uspilo ni nakon toliko godina,
I još krvare radi toga.
A i još će.

Objektivno sagledavanje prošlosti je borba ( za) i garant budučnosti.

Bez obzira na pobjednike za koje se veli da "Pišu povijest"

Mislim da samo tako. ,neostaršćeni, možemo krenuti naprijed.

Tko je glasao

ma to je neki orjunaš dopisao

ma to je neki orjunaš dopisao pod okriljem noći

Tko je glasao

imam malu molbu, hajd' napiši

imam malu molbu,
hajd' napiši dnevnik bez pavelića i ustaša u tvom viđenju,
da ti mogu dati normalni ljudski plus,
(slobodno lupaj po ćetnjacima, partizanima, titi...ne smeta,
al daj bar prostora da podrška ne ide i napisanom anti, znaš već...)
neće ti ni ruka ni kruna s glave pasti ako ga prestaneš hvalit',

s ljubaznim pozdravom,
indian

Tko je glasao

za @indiana i @ppetru

teška vremena traže teške mjere...pošto je ideja "mi ili oni" ja sam se opredjelio za stranu, moja strana je Hrvatska.

Kad moraš birati- izabereš.

Za tankoćutne dušice, kukavice i kalkulante i inače nemam razumijevanja.

Ne dopustim nikom da me ucjenjuje ili me stavlja u poziciju taoca.

Mogu ja pisati na na blogu ; lovstvo ili vrt.

Krepat a ne molat.

Moja ideja je teorija šoka. Neka jugošljameri, orjuna i kriptočejeni vide što će biti, a bit će..ukoliko nastave jesti govna i zatezati uže tj. kmečati.

Današnju nezavisnu državu Hrvatsku dugujemo 10 % olovki ali 90% strojnici i bodu na strojnici..

Krunici na ramenu. Bombi na opasaču. Ideji Ante Pavelića. Ja sam tu ideju prihvatio kad je to bilo po život opasno i ne vidim ni najmanjeg razloga ili povoda da se ideje kao takve odreknem.

Uz dužno poštovanje, postoje vremena kad se ne smije kalkulirati

sve dobro...

Tko je glasao

Ideja

O Rh ili kako je oš zvat (npr NDH) nije nikako Pavelićeva. A da si prihvatio istu onda bi još u šumi bio. Jer ova RH nikako ne leži na granicama NDH-a.
I bolje jer bi mi dalmatinci igrali danas u talijanskoj ligi.

I tebi sinko

Tko je glasao

pojednostavljeno

vađenje iz konteksta je i inače prisutno kod onih koji WW2 gledaju samo od 10.travnja. Ne zanima ih ništa od ranije. Ni kasnije.

Igrali ste i u jugoslavenskoj ligi...

zahvaljujuću Antišinoj idej nezavisne države Hrvatske - po svaku cijenu- igramo u hrvatskoj ligi..

Granice su druga razina pitanja, Hrvati muhamedanske vjere koji su preko muslimanskih milicija bili subordinirani ustašama ili i sami bili ustaše, danas se zovu Bošnjacima i eno ih na istočnim granicama nekadašnje NDH tj. na Drini. Pravoslavci imaju neku samoupravu kojoj tepaju "Republika srpska"

To je povijesna datost. Stasao je novi narod. Nova međunarodno priznata država gdje su Hrvati također ustavni suveren iako najmalobrojniji.

Italija je kapitulirala 1943.g.NDH nikada nije odustala od Istre jer je do kraja prosinca 1944. započelo formiranje XXIII. Istarskog djelatnog zdruga Ustaške vojnice. Svađa s Talijanima i s Njemcima oko tih prostora je stalna, no imali su i unutarnju pobunu, gerilu, četnike...

Nije ni Ante bio svemoguć. No eto, njegova ideja je pobijedila a Titina spušila i to je činjenica koju se ne može rušiti.

sve dobro...

Tko je glasao

ehm, da si bar rekao nešto

ehm,
da si bar rekao nešto što već nisi,
al' drviš o istom...bombe, rašpe, livorveri, ...već poznato
i ante, jel', kao jedina "svježa" inovacija, da sve izgleda što poznatije,
...kao da nemere bez svih njih,
A kada bi i moralo biti krvavo (a ne mora), svejedno je pitanje dobrog ukusa da pod kojim imenom i pod kojom oznakom ćeš biti "vojnik dobra".
Iz tih godina ja ne znam ni za jedno ime i oznaku da bi se dala nazvat' "Oznaka prave strane".
...možda sam u krivu, i ne bi mi bilo prvi put, iako je to rijetko,

Tko je glasao

na nivou simbola

orjuni treba zgaziti glavu jer neće prestati rovariti cijelo stoljeće..zalažem se da ovaj zamrznuti sukob ne ostavimo našoj djeci nego da padom berlinskog zida poražene snage zaista porazimo pošto nisu iskreno prihvatili ideju pomirbe nego s brigom u džepu...

To se mora učiniti jer nema nama napretka s tolikim mentalnim titoistima.

Pošto se klin s klinom izbija, e da nas ne bi ucijenjvali uvjek s nekom novom izmišljotinom to se mora presjeći.

Primjerice, zasmetala im je zastava tj. grb kojeg je prvog podigao Franjo Tuđman 90.-te. Bio sam tada tamo.

Te prvo bijelo polje te nisu ubrojane pokrajine i sl.

pederolibarali nam na grb natrkeljaše ZOO vrt što je i danas na nivou simbola uzrok unutarhrvatskih podijela.

Tu kao stari komunistički tečajac prepoznajem tzv. lokalpatriotizam, pa svjedočimo kojekakvim centrifugalnim silnicama koje su često poticane i iz vana.

Pošto imamo "mi ili oni", ja sam odabrao stranu kao i 89-te.

Srbi su rehabilitirali svog Dražu i Nedića, oslobodiše im Šešelja na sudu u Hagu. he he. U BiH kod muslimana svašta nešto, zec slovenac na nas oštri kurac, talijanska iredenta se sastaje sa srbijanskim nacistima, a mi koketiramo s idejama titoizma... i hranimo kojekakva ngo-vna umjesto da jačamo vojsku i obrambene snage u duhu zdravog patriotizma...

Treba to prije riješiti na simboličnoj razini, pa možda tako izbjegnemo krvave rasplete.

Govorimo o Paveliću do WW2...analizirajmo uvjete okupacije i vazalskog odnosa, stavimo sve u kontekst vremena i izvucimo zaključke bez da nam oni koji ne vole Hrvatsku diktiraju uvjete.

sve dobro...

Tko je glasao

hajde da ostarimo zajedno, Šaban Šaulich

...na simboličnoj razini
niti oni koje se etiketira ustašijom ne prihvaćaju da to jesu,
niti oni koje se etiketira orjunašijom ne prihvaćaju da to jesu
daklem, na stvarnoj razini niti su jedni to, jer ne žele da to budu,
niti su drugi to, jer ne žele da to budu,
daklem, ostaje samo beskrvna i bezsadržajna razina simbola
sa simboličnim vojskama koje tek mogu zgaziti glavu simbola bez krvi,
i bez mozga
što ne znači da te obostrane etikete u nekoj uravnoteženoj količini ne
podržavam,
ipak objašnjavaju krajnje konzekvence i jednih i drugih
i ipak su korisne da stvari ne odu predaleko, tj., da se niti jedni niti
drugi ne užive u doslovne svoje etikete.
te etikete vrlo lijepo ograđuju sav besmisao političkog govora 2016te
vokabularom 1945te
i sav besmisao političkih staraca (ne nužno starih)koji se još
suprotstavljaju avetima i iskušenjima četrdesetih, kao da se u
sljedećih 60-70 godina ništa nije dogodilo.
A dogodilo se u međuvremenu mnogo toga.
Čak se i država u kojoj žive zove sasvim drugačije,
....a isustavi su sasvim promjenili zemljopisne koordinate
što im je sasvim nepoznata situacija
ili se prave da im je nepoznata, jer ne znaju što bi š njom,
...i razumljivo je da stari pojmovnik paše i jednima i drugima
i neće se uvoditi novi dok god i jedni i drugi ne postanu smješni
zato je dobro da postoje i jedni i drugi
da ostare zajedno
i postanu simpatični smješni nerazdvojni starčići zajedno,
Bilo bi grozno da jedni otpadnu a oni drugi od nerazdvojnog para
ostanu sami. S mogućim osjećajem pobjede...mo'š zamislit' kako
bi to izgledalo.
A život ide dalje. Jer oni koji sve to ne uzimaju zaozbiljno, savim
dobro mogu funkcionirati...
oni fascinirani jednima ili drugima? mahat' će vilama, srpovima,
pozivati na uništenje neprijatelja i svašta nešto
i osiguravati kruh cijelim sustavima koji su ovisni o toj njihovoj
prividnoj dihotomiji

Tko je glasao

čovjeka

osobu Antu Pavelića treba istinito vrednovati kao zaslužnog hrvatskog sina i ne dopustiti da nam itko diktira s druge Titine strane jer je u ideji Anto pobjedio Titu.

Narod koji se odriče svojih junaka nije ponosan narod. Ante je samo jedan od mnogih kroz povjest koji je radio na ideji.

Naša komunistička kopilad, četnici i jugo talibani će u svojoj paranoidnoj shizofreniji uvijek iz arsenala etiketa izvlačiti NDH i svoju argumentaciju svoditi na Antu Pavelića i beskompromisne borce za Hrvatsku, nacionalne revolucionare.

Tako smo svjedočili kod rasprava o gay pravima da nas konzerve nazivaju fašistima i ustašama, jer eto ne damo da nam pedofili odgajaju djecu.

To je oblik ad hominem rasprave gdje ne vrijede argumenti i činjenice.

Preko te etikete se napada današnja činjenica - R Hrvatska, jer smo svi mi branitelji za te jugošljamere - ustaše. Zato sam ja prvog koji me na ovom forumu nazvao ustašom oprao replikom: Da i, želiš li mi možda popušiti zbog toga.

Ja sam se tog kompleksa rješio tj. nisam dopustio da mi ga se nameće još dok sam se sa agresorima preko radio stanice nadjebavao s "ujo:čedo" forama.

Spominješ političke starce i ne, nisi u pravu. Jugo talibani nisu prihvatili ruku pomirnicu i maslinovu grančicu. Preko granice imaš evidentne četničke pokrete a unutra otvoreni banditizam tj. jugo talibanski ideološli "komunistički i orjunaški ustanak", rade diverzije i sabotaže.

Politički potezi: zabrane Komisiju za istraživanje žrtava poraća, jbem im m.

Vesna P., primjerice kaže da su zaslužili da budu poubijani samo im eto nije suđeno, m joj jbem.

Nisu na današnji dan komunisti zbrisali u šumu Brezovica ( kao pod fol), nego su se na signal Staljina, dotadašnjeg Hićinog saveznika.

Evo na TV-u gledam nekog Jovana iz Osjeka kako veliča Vasilja Gaćešu.

Morao bih biti glup ko stup da povjerujem kako su se Jovan i Vasilj borili za današnjicu, kako Jovan veli.

Dok im simbolično ne nabijemo Antu Pavelića u gubicu i dok im umjesto maslinove grančice s kolcem napravljenim od drva masline ne naravnamo leđa neće prestati jesti govna i opterećivati i buduće generacija s tim svojim lažima.

Beogradska novinarka radi intervju i bez srama postavlja kritičko pitanje predsjednici da zašto se ide na Bleiburg. Haha.

Ona zbunjena veli ; to nije državna politika. Kako nije jebem je glupu, ako je država pokrovitelj. Nismo Srbi da se lažemo. Zar ćemo Srbe tražiti dozvolu.

Zato što taj dio povijesti nismo završili. S četnicima i jugošljamom nema peruškom po guzici nego samo oštro.

sve dobro...

Tko je glasao

baš sam ti dobro doš'o da

baš sam ti dobro doš'o da nekom kao objašnjavaš, jel'?
...a samo sam lijepo zamolio za manje ante da bih ga dobio dvostruku porciju...u gubicu,

Tko je glasao

naravno da nisam tebi @indian

rekao " u gubicu"..to što ti nešto kalkuliraš, to ti mene ne zanima..

Imam razumijevanja za pacifiste. Ja sam za mir, al ne na moj trošak.

Ja sam za to da budemo pristojni..no s nekima nema pristojno...

Mene vrijeđa kad mi netko pokušava vrijeđati inteligenciju kad ja znam što sam, tko sam i kakav sam.

Pošto se jugo talibani ne libe sve više i više jesti govna, govana im treba dati na lopate.

ps.

Ima kod mene jedna birtijetina gdje se povremeno spuštaju s brda abolirci koji su ostali u Oluji bez goriva. Onako, polupismene budale.

Često im uz alkohol svašta izleti.

Tu se skupljaju i lokalne sdp-ovce i hns-ovce. Na ovom videu tajnik stranke hns-a moje općine

https://www.youtube.com/watch?v=HIDuTajz1C0

svira harmoniku.

E nekad odem na kavu ili stanem kad se vraćam iz šume ...u tu birtiju.

Jučer sam malo skoknuo na piće u taj ugostiteljski objekat. Pola sata.

Obukao sam dimnjačarsko odijelo. Na rukavu piše- za dom spremni- a na drugom je naljepnica s glavom simpatične zvjeri - vuka- .

Takovu odjeću je 1991.g. nosio u Sisku sdp-ov ministar Jakovina.

Brat mu je odlikovani i po Ostojiću nagrađivani policajac kojeg orjuna priprema za funkciju, kao Dolačkog. Rekli bi..od vrtića. Kao Jakovinu ili Markovinu.

Molim lijepo, antifašist.

Znači, od svih mogućih ajncuga imam i taj. Oglancao čizme i otišao na gembać u obližnju birtijetinu. Povodom utakmice naše repke, gdje ih u toj birtiji većina navija da naša repka izgubi.

Kao dio folklora sam na opasač objesio i onaj omanji bod koji ide na M-56-ticu. Imam i veći naoštren koji ide na M-48. Pogodan je za zaklati stražara. ali i za pipkanje ima li ispred tebe mina. Što jesam.

Na šank pred mene je za minut došlo 6-7 gemišta, koje naravno nisam sve popio, jer pijem samo s prijateljima.

Očekujem od hrvatskih tzv. lijevih intelektualaca da objasne zašto su komunisti i presvučeni čejeni ( Srbi) poslije svibnja 1945.g. ubijali Hrvate katolike od 16- pa nadalje godina. Zašto? Samo to. Da se to prizna i dostojno riješi , obilježi i prizna.

Kao što ja priznajem da su ustaše u WW2 pretjerale tameneći Srbe i onako bezveze i Hrvate koji baš nisu mislili kao oni..pod konac.

Dok to ne učine jebat ću im mater i nabijati im hrvatske nacionalne revolucionare, njihovu ideju i rodonačelinka te ideje ..u gubicu.

Il si Hrvat ili nisu. Za jugo-talibane , čejene i ostale jugošljamere i pederoliberalem ...bmk.

Znači trenutno, simbolično rečeno treba nam više Ante a ne manje Ante, jer kako vidoviti @drvosjek predviđa, umjesto tinte teći će krv.

Meni svejedno, moji znaju što i kako treba.

sve dobro...

Tko je glasao

dobro si me podsjetio, ja se uživijo u @indiana

ovakog te volim,
čak i to da nam treba više Ante,
naime, mati me nazvala u stvarnosti Ante,
daklem, i ja sam iz čisto sebičnih razloga za što više Ante,

Tko je glasao

hehe, znam

jesi metnuo plus dnevniku

sve dobro...

Tko je glasao

piše hund, al piše i

piše hund, al piše i military,
pljus komentaru, a ne dnevniku,
tek me on podsjetio da nisam samo pollitički indianac,

Tko je glasao
Tko je glasao

što veli klupski skaut,

oba ova kluba koje sam gore spominjao su samo druga liga zapad i druga liga istok,
samo se prvoligašima to još ne isplati reći im,
dok si ne upišu sve njihove terene u katastar i rasprodaju podmladak kolegama belosvetskim prvoligašima
....onda će im tek dati počasna mjesta na klupici da skupa gledaju što su sve nekad imali,

Tko je glasao

Orjuna tj. jugošljam mi oće

Orjuna tj. jugošljam mi oće potopit dnevnik,
--------------------
nece

Tko je glasao

@drvosjek, ma tko bi minusiral ovak biser od dnevnika?

Taj uradak treba ostaviti za antologiju intelektualne bijede.

Za početak treba organizirati medijsku pripremu, ne osvrtati se na pse koji laju i organizirati u dogovoru s članovima obitelji prijevoz posmrtnih ostataka rodonačelnika ideje rušenja Jugoslavije svim sredstvima oružane borbe i naconalnog revolucionara Dr. Ante Pavelića iz Madrida i sahranu istog u Zagrebu na groblju u Aleji velikana i zabraniti Titu.
Izbaciti ga sa svih ulica i trgova.

A tko si ti jado da bi nama rođenim zagrepčancima govoril kaj da delamo s vulicama i trgovima, To ni padalo na pamet ni Vikiju Glovackom. Samkaj ti jadniče pod kapom nebeskim nemaš pojma tko je bil Viki. Nemaš pojma tko su bili ljudi koji su stradali od komunista a nikada im na pamet nisu padale takve sumanute ideje. Znaš li tko je bil Tuđman, Sven Lasta (tukel se tu u Sunji) Vlado Gotovac, Supek, Brača Veselica, Šibl, Holjevac
i mnogi mnogi drugi.
Jesi li možda ikada čuo blagopokojnog Kardinala Kuharića da to trži.
Sad vidiš svoj intelektualni jad i bijedu.
Zar ti do sada nije bili jasno kuda takvi vode? Sada vam je bogom dana utjeha ovo terorističko smeće zvano navijači. Pa zar misliš da je svijet toliko glup da be vidi tko kao pomočnik sjedi na našoj klupi? Ti i tvoje "ugledno" društvo ne možete u svojim tintarama shvatiti da svijet ne priznaje fašizam a ni ustaše. Ne priznaje rimske pozdrave, ustaške "Za dom...
koje bi ti uvodio u našu vojsku.
Bože dragi koji ste vi jadnici. Jedino vam moram priznati reppertoar ukrasnih pridjeva.
A raspisali ste se u posljednje vrijeme da je grdo za vidjeti. Teme? Evo poput današnjeg junačkog epa. Jad i bijeda. No kaj je najvažnije za sve ste eksperti. Od mužnje jarca do Božje čestice.
Dobro je danas Petrina rekel onak "olfo"

terorizam.....ups ,,,turizam nam je najača gospodarska grana.....

Nastao je smijeh. A sve je bilo upućeno kao replika Špiki koji je do jučer kvocal kak i ti.
Bilo bu lijepo za vidjeti tvoje upise za mjesec dva. Ne samo tvoje nego i ostalih „domoljuba“
Za sada sa sigurnošću mogu reči za sve one koji se busaju u kokošja prsa da su domoljubi.
Ljubite vi samo sebe. Svoj egoizam, zadrtost, bahatost, i zaostalost. Ovim tvojima je barem većini radno mjesto bio Sabor. Oni ne znaju delat. Postavljeni su poput komesara po poduzećima tamo od 1945-1964.

Tko je glasao

zatucanost naprednih ljevičara i kmetova -bolteka

Hrvatski sabor prihvatio je prijedlog Vlade Republike Hrvatske, koja je na svojoj 9. sjednici podržala inicijativu Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu da se 2016. godina proglasi „Godinom Nikole Šubića Zrinskog“. Tako je jednoglasnom odlukom 130 prisutnih zastupnika 450. obljetnica Sigetske bitke dobila još veći značaj u hrvatskim okvirima. Naime, sama ideja proglašenja 2016. spomen godinom potekla je iz Međimurske županije, na inicijativu njenog župana Matije Posavca, te će se ona obilježiti mnogim prigodnim manifestacijama.

345. godina je od pogubljenja Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Njih su ubili Austrijanci kod Beča odsjecanjem glava- dekapitacijom, a na današnji dan 1928. su upucani braća Radić i drugovi u skupštini u Beogradu čemu je nazočio i svjedočio hrvatski pravaš i velikan dr. Ante Pavelić.

Vidi domobranec.

Za Austrougarske monarhije nije se smijelo održavati mise za Zrinskog i Frankopana jer ih je K.u.K. monarhija tretirala kao veleizdajnike.

Za prve šugoslavije srpski žandari su rastjerivali kundacima i volujskim žilama Hrvate ispred crkvi kad se održavala misa za Radiće i dr.

Za druge šugoslavije titovine se Hrvate zatvaralo ako zapjevaju hrvatsku pjesmu ili se pozitivno izraze o hrvatskim nacionalnim revolucionarima i borcima za slobodu Hrvata.

Evo danas još vi neki titoisti ispranog mozga dobijate napade žgaravice na sam spomen hrvatskih nacionalnih revolucionara, beskompromisnih boraca za hrvatsku državu.

Neće proći stoljeća a hrvatski sabor će neku godinu proglasiti godinom Ante Pavelića. Stari titoisti će pocrkati a mladi će se prilagoditi ili će ih se prilagoditi.

Vjeruj vidovitom @ drvosjeku

No pogledaj realno. Predsjednica je izbacila Titinu bistu u smeće.

Ovi što se okupljaju u Kumrovcu su tretirani kao budale i redikuli.

Srbi ga još imaju rada samo zato što je bio protiv hrvatske države.

Povuci paralele.

Nadalje, ukoliko se vi kmetovi date navući nagodbenjaštvu i stalnim ucjenama, ima nas svjesnih i samosvjesnih hrvatskih sinova koji se ne damo ucjenjivati kojekakvim lažima i izmišljotinama.

Bitna je ideja, a Antina ideja je pobijedila a Titina propala.

Zato predlažem da se to presječe i da današnja hrvatska država iskaže poštovanje jednom od svojih najvećih sinova i nacionalnih revolucionara, ako zbog ničeg a onda zato da jugošljamerska i orjunaška govna..pate.

Da im se izbije igračka s kojom ucjenjuju Hrvate i državu Hrvatsku.

Neka je slava Tomislavu, Zrinskom, Jelačiću, Radiću, Paveliću i mnogim drugima borcima za hrvatsku slobodu.

Pljuc na ljubitelja srpskog šupka izdajicu Titu.

sve dobro...

Tko je glasao

hahahahha

nisam ni skužio ovaj dio koji si citirao, o vraćanju kostiju onog smeća kvislinškog. kakva anotologija krezube gluposti. spektakl maloumlja. već vidim kolone degeneričnih pijetetlija i dignitetlija kako u crnini sline oko terarija s ostacima lešine te najveće sramota našeg roda i naroda, dok košić škropi sve okolo, ne bi li istjerao antifašizam iz hrvata. o tom treba snimit mockumentarni film, evo moga bi sedlar režirat pošto mu lažiranje i fabriciranje solidno ide.

Tko je glasao

Boltek, A tko si ti jado da

Boltek,

A tko si ti jado da bi nama rođenim zagrepčancima govoril kaj da delamo s vulicama i trgovima,

Smem ja nekaj reči o tim ulicama i trovima?

A jel braniš i svim dotepencima u Zagreb to isto?

Tko je glasao

@Skviki

Molim te reci mi iskreno i pošteno.
Da li bi taj zahtjev podnio onak kak se šika, demokratski kroz institucije i referendum ili
na način ala drvosjek?
Nekak mi se vidi (makar znam da nije tak) da jr drvosjrk bil Rankovićev đak.
Barem kaj se metoda tiče.

Tko je glasao

u čemu je problem @boltek

Ante Pavelić nije za ništa nigdje osuđen i ne treba ga ni rehabilitirati kao Dražu M. ili Nedića. Naravno, osim ako ne prihvaćaš to što je za svinjarskog srpskog kralja i njegove diktature za vrijeme srbijanske okupacije u odsutnosti osuđen na smrt, pa je on onda Acu osudio na smrt i presudu obavio. Svaka mu čast.

Znači što, uprava groblja odredi grobno mjesto, troškovi uopće ne bi bili problem i voila...Antišu se preseli, njegove posmrtne ostatke iz Madrida u Zgb.

Naravno, bilo bi možda nešto jugošljama koji bi protestirao, ali tko ih jebe. Psi laju karavane prolaze.

Ukoliko bi bili drski, prema njima drsko.

Što se tiče pozdrava ZA DOM SPREMNI, pa dečki su se masovno tako pozdravljali u ovom zadnjem ratu, kao npr.

"Iznad Save soko kliče- za dom spremni poglavniče."

ili ŽUP-ŽAP

ŽUP= živio ustaški pokret
ŽAP= živio Ante Pavelić

Postrojba HOS-a je to nosila na rukavu i to je legalno i legitimno.

Naime, to je ideja kako da završimo WW2 i okrenemo se budućnosti, a znamo kako je WW2 završio kod nas : U drugom poluvremenu pobijedila je i ostavrena je Pavelićeva ideja. Zašto si ti protiv svehrvatske pomirbe.

Na titoizmu se sigurno ne može napredovati. To se pokazao propali projekt.

Tada prestaju sve ove besplodne raspre i ucjene od strane četnika, orjune i jugonostalgičara.

Takve se onda jednostavno pošalje u MP3. Dok to ne obavimo stalno budemo trpili bolesno cviljenje tih i takvih.

Naravno, nitko neće vama bolesnim redikulima oboljelim od titoitisa zabranjivati da se idete klanjati Titi u Kumrovec ili na Dedinje. Prema retardiranima se u kršćanskom duhu treba odnositi blago. Pod uvjetom da nisu agresivni.

sve dobro...

Tko je glasao

Boltek, Je sam za

Boltek,

Je sam za preimenovanje, no poštivam ono mišljenje koje nije za to.

Tko je glasao

skvikač

ti možeš imenovat ulice po njemačkoj gdje si pobjegao dok su naši roditelji gradili ono što danas krezumice tvog kova rasprodaju.

Tko je glasao

Lignja, Prodaješ ti sam ono

Lignja,

Prodaješ ti sam ono kaj je tvoj stari stvoril, jer živiš iznad svojih mogućnosti. Bilo bi ti pametnije se primit posla, nego kaj se poteplješ po netu.

Tko je glasao

orjuna i jugošljam...

.... a bokte, ti se u partiji navikao kmečati i prokazivati ljude i govoriti "ovaj nepartijski element", "sumnjiva inteligencija" i slična sranja... onda si se navikao vaditi iskaznicu ili mahati čizmama da bi dobio silom što ti ne pripada...

... i sada ti, jednom u sto godina, smeće od dnevnika proglase smećem - i ti već kmečiš i ideš u novi krug etiketiranja

Tko je glasao

o

evo i pederoliberal se uključuje

qrac ti moj znaš kako je bilo u partiji Ivice Račana i Stipe Šuvara

što misliš da sam dobio silom a da mi ne pripada, pa nisam ja zagrebački mafijaš nego obični "momak sa sela"

nisam ja neki ngo-van da kmečim kad mi zavrnu pipu

sve dobro...

Tko je glasao

pa što kmečiš onda, demokratu?

Dobio par minusa pa bi sad tužakao učiteljicu da slavi Božić.

Sram te može biti!

Tko je glasao

moje učiteljice su bile u partiji

i nije im bilo milo ako nam se omakne umjesto- zdravo- faljenisus-

Danas ližu oltar. Tako budeš i ti nosio cvjeće u Aleju velikana na grob hrvatskog velikana nacionalnog borca dr. Anete Pavelića.

sve dobro...

Tko je glasao

oh Aneta...

... misliš ako si ti bio u partiji, a sada špilaš nekakvog Nadri Hrvata, da će svi (pa i ja) biti takvi konvertitlije?

Ne bi išlo, dečec :)

Tko je glasao

ne špilam ja ništa

ja samo predlažem da završimo ovaj zamrznuti sukob, a vi jugušljameri i orjunaši nemate šanse pobjediti....ovako se samo budete mučili...

opusti se da ti lakše uđe @zap...ideja u glavu

Primjenimo energična rješenja, stavimo ljutu ranu na ljutu travu. Zgazimo orjunu, prikrivene četnjake i crnorukaše. Srušili smo Jugoslaviju srušimo i Jugoslavene.

Dok to ne učinimo stalno budemo živjeli u zamrznutom sukobu.

sve dobro...

Tko je glasao

ideja za gaženje...

Mnoge knjige danas govore (i jedan poznati eksperiment) kako ljudi - kada im daš moć, postanu drukčiji, svirepiji.

Zaključak je da u mnogima od nas postoji nekakav "mali fašista".

Evo, čak i kad bih popustio tom svom "fašisti u sebi" i rekao - treba!!! Nakon jedne sekunde bi me taj "zanos" prošao.

Zašto? Zato jer (Mi Hrvati) nismo uspjeli stvoriti ideju za koju se baš tako jako vrijedi boriti, nema smjera i vizije koji želimo ostvariti.

20. stoljeće je bilo za mnoge krajeve doba poleta - industrija, struja, pa si uz pomoć dobrih čizama i malčice staljinizma mogao napraviti da nekadašnje balkansko nedojeblje iznjedri jedan Institut Ruđer Bošković, a da svako selo dobije struju. Pa i vlak.

Ideja "čiste Hrvatske" i sličnih sranja meni ne bi bila dovoljna niti da ustanem iz kreveta, a kamoli da obučem čizme, i u svom najluđem raspoloženju.

Tko je glasao

ti opet po svom, kruške jabuke babe žabe

@zap

"Ideja "čiste Hrvatske"" ...tko o tome govori..birali smo Mesića kojeg mnogi percipiraju kao poluRoma ( djed neki Rom Ujdurović) čak 2x, ali se pokazao ne samo kao đubre nego i kao lopina.

Predsjednik saborskog odbora za vanjeske poslove bio je Pupovac- Tesla banka

Abolirac Stanimirović gore, jedna Vesna Bosanac dolje.

"Zaključak je da u mnogima od nas postoji nekakav "mali fašista"."... vidiš, zato mi kršćani imamo savjest i ja nisam dao tući ili nedajbože ubijati zarobljene čejene, čak sam hapsio domobranca koji je plašio i navaljivao na neku Srpkinju koja je ostala. ne, nemoj suditi ljude po sebi. U meni nema fašiste u smislu koji predmnijevaš. Moja žena je plakala kao HV-ipdovka kada je vidjela neke zarobljene četnike, a među njima i jednog zaista starijeg čovjeka koji je drhtao od straha.

Naime, drugi dan Oluje dotjerali smo ih skupinu da čiste radio postaju i krš što je raketa luna kojom su pogodili stanicu napravila .

Bila je u odori , imala je pištolj, bombu na opasaču i na ramenu heklera.

Lijepa, jedra mlada plavuša, 31 g.

Prišla je sa suzama u očima tom starcu, pomilovala ga je po licu i dala mu sendvič. Izgalamila se na jednu kćerku lokalnog liječnika koja ih je maltretirala.

Starog uzela za ruku, odvela ga u obližnji frizerski salon da ga ošišaju i obriju mu sijedu 8 dana staru bradu.

Nabavila mu neku odijeću, odvela ga liječniku i vratila ga u skupinu. Poslije smo ih pospremili u sportsku dvoranu gdje su dočekali aboliciju i pušteni kući.

Ne, ne čuči u svima nama "mali fašista".

Danas je šalju kao predsjednicu izborne komisije u srpske krajeve kad su izbori, gdje ju lokalni Srbići doslovce obožavaju i vjeruju joj.

Babe Vlajne kažu : "evo naše Mirjane" iako je Hrvatica od pokoljenja.

Mužica.Ponosna Hrvatica. Njen djed je nestao u okolici Jasenovca. Ne zna se kako, ali je napisan na spomeniku žrtvama fašističkog terora u selu , što je puka manipulacija.

Ja sam pragmatični cinik. Ukoliko se previše zateže s lijeva reakcija je kontrasila. Završimo ret. Juga kaput. Komunisz "antife" su poražena snaga. Crvena zvjezda simbol zla.

Ustaše. Pa ti si bio ustaša. Borac za Hrvatsku protiv Jugoslavije. Samo treba pravilno vrednovati činjenice.

Evo pimjerice, sad smijenite Mamića i Šukera. Zar netko misli da onda neće ta druga strana koristiti slične, ako ne i gore metode i načine svađe oko te masne kosti gdje se vrte toliki novci.

Kome je u cilju da se Dalmatince mlati po Zagrebu. Kome?

sve dobro...

Tko je glasao

zaphod The Ustaša

Ne, nisam bio ustaša. Bio sam dobrovoljni sudionik jednog obrambenog, pa oslobodilačkog rata (odnosno akcija).

Dakle - smatrao sam se napadnut, pa sam tako i postupao. Išao sam u obranu. Nisam išao ratovati za "čistu Hrvatsku", a pogotovo nisam išao ostvarivati "Antine ideje".

Molim te da mi ne objašnjavaš što sam radio.

Ako to netko proglasi - ustaštvom. Njegovo pravo. Ako to netko proglasi herojstvom, molim. Njegovo pravo.

No tebi nitko ne daje pravo da interpretiraš mene i moje postupke i postupke drugih ljudi. Govori u svoje ime, u jednini.

Ono, čak ni najgori staljinisti i zadrte komunjare nisu tretirali domobrane kao i ustaše, niti sudjelovanje jednako kao zločin. Nemoj brkati kruške i jabuke.

Tko je glasao

Razlika između tebe

i domovinske vojske iz WW2 je samo u tome što nije bio veliki svjetski rat.

Nisi ratovao pod crvenom zvjezom nego protiv iste i da..jesi ustaša i borac za hrvatsku državu.

U današnjim uvjetima mi smo se devedesetih borili i za demokraciju. Ustašama to nije bilo dano jer u oklici se demokracija i nije nešto baš nosila. Nabili su ti kompleks i bojiš se da te ne proglase fašistom, teško je tu pomoći.

Da smo izgubili ili bi završio negdje vani ili na nekom Križnom putu ili Ovčari simbolično govoreći.

sve dobro...

Tko je glasao

da sam ustaša...

... onda se ne bih tu s tobom prepirao, već ti pljeskao... a, koliko vidim, velik dio branitelja se i ovdje ne slaže s tobom.

Stoga, ne, nismo mi nikakve ustaše bili, već obrambena vojska koja je pobijedila.

Tko je glasao

Drvo

Bizantinska lukavština ti nije potrebna.
Ja ću sada onom dnevniku dati plus.
Da ne potone.
I radi tebe i radi svih drugih koji su potrošili svoje vrijeme pišući komentare.

A ovome sada odmah pičim minus dok ne vidim da je u kritičnoj situaciji.

jbga. Ža mi komentara

Tko je glasao

ma gle @grdlin

znam ja da ovdje nisam omiljen među drugovima

ovaj portal okuplja 90 % jugošljama i pederoliberala , koji se vole zvati ljevičarima

red je ponekad odapeti strijelu u tu bljutifuj masu

eto, ja godinama rabim pojam "orjuna", a neki dan se i Liepa plavka poslužila istim izrazom da označi te i takve

U kući komp a na tereasi laptop, muvam se po vani, kosim travu, radim u vrtu, bacam lopticu psima, pecam ribu u rijeci pokraj kuće ......... i sjednem popiti gembać i usput pogledam kako jugošljameri, pederoliberali, etnomimikričari i kriptočetnici dišu, hehe

Imal kakvi novi spin i tako to...

Čekam da počne paranje srneće divljači pa da primamim jednog na vabilicu
i tako..........

sve dobro...

Tko je glasao

stravično

glup dnevnik, pao mi je iq za 30, a nisam ni pročitao detaljno.

mi mladohrvati nećemo dozvoliti vama krezumicama da kradete i rehabilitirate ustaštvo zaogrnuti u taj monarhistički nacionalizam. kad god ste promolili krezube glave ispod kamena bile su vam zgažene, tako i sada. već sam rekao i opet ponavljam, veliki odmor je završio, vraćate se u septičku sa svojim retrogradnim i degeneričnim 'svjetonazorima'. opet ćemo morat desetak godina prati ljagu koju ste bacili na ovo napaćeno društvo, ali nije nam prvi, a nažalost ni zadnji put.

budeš li kevtao i dalje uzet ćemo ti nezarađenu penziju, a mogli bi parama od unije napravit i sušaru za prostate vas najupornijih maloumnika.

Tko je glasao

"pao mi je iq za 30, a nisam ni pročitao detaljno"

vidiš narkomanski ovisniče @ljigi..da si pročitao nekoliko puta, razradio detaljno i precizno-iq bi ti porastao.

No što očekivati od osobe koja nije svoja nego ovisna o mnogo čemu..., a najviše o dileru..

"budeš li kevtao i dalje uzet ćemo ti nezarađenu penziju, a mogli bi parama od unije napravit i sušaru za prostate vas najupornijih maloumnika."

ha ha, sam znaš koliko si jadan jadniče, takvima poput tebe ja sam brisao čizme, mogao bih i sada a moći ću i ubuduće...

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci