Tagovi

Naši “veliki prijatelji” još su jednom pokazali koliko “vole” Hrvatsku!

Hrvati su uvijek imali neobičan “dar” da odaberu strance koji će ih poniziti i izigrati. Nekad je to bio Ladislav Napuljski kojem su dali krunu, a on prodao cijelu Dalmaciju. Još prije toga su prihvatili mađarskog kralja koji je Hrvatsku pretvorio u koloniju. A onda su izabrali Hapsburge koji su stoljećima Hrvatsku ostavljali na milost i nemilost Otomanskom carstvu i Mađarima. I sada političari i mediji uzdišu zbog smrti jednog Hapsburga, smiješnog čovjeka koji je pokušavao postati neki navodni predvodnik za robove svojih predaka.
Habsburzi su pljačkali Hrvatsku vjekovima, hrabrog Nikolu Šubića Zrinskog su ostavili da pogine u mađarskoj tvrđavi jer se nisu usudili poslati pomoć opsjednutom Sigetu. To je bilo malo pa su na prevaru zatvorili i ubili Petra Šubića i Frana Krstu Frankopana, moćne (i naivne) hrvatske lidere. Čak ni to im nije bilo dosta pa su sustavno istrijebili cijele loze Šubića i Frankopana.
Naivnog bana Jelačića su poslali da guši mađarski ustanak, a onda su Hrvatsku naprosto prepustili Mađarskoj sramotnom nagodbom.
I sada je smiješni operetni nadvojvoda, kojemu je Tuđman dao državljanstvo (kao i ruskim mafijašima), navodno veliki prijatelj Hrvatske. Bilo bi smiješno da nije žalost: iz Frankopanskog Čakovca su poslali kostimirane stražare u Beč da liju suze nad Hapzburgom.
Stotine firmi u Zagrebu se diči nazivom Agram. Zagreb nikad nije bio Agram, nego su to ime izmislili strani okupatori. Sve dok pravi zagrepčani nisu njemačke glumce izbacili iz grada. Jadno je da se to ime izvlači iz smetlišta povijesti i njime se navodno podsjeća na neke “slavne” dane kada smo bili jadna kolonija.
Još veći prijatelj Hrvatske je navodno bivši član Hitlerjugenda koji danas stoluje u Vatikanu. Dočekali su ga kao boga i ljubili mu ruke, a samo par mjeseci kasnije on je glatko oduzeo Hrvatskoj ogromno zemljište sa samostanom kršeći tako hrvatske zakone. Kao da nije dosta da Vatikan i svi pape od 1945 do danas drže Zadar kao dio talijanskog teritorija jer Zadarska nadbiskupija ne spade u Hrvatsku biskupsku konferenciju nego izravno pod Vatikan kao da su fašisti još uvijek na vlasti.
Kojeg ćemo idućeg prijatelja naći?

Tagovi

Komentari

Istra

Trebao si više naglasiti i objasniti zadnji dio priče i ovu reviziji osimskih sporazuma. Onda bi imao veliku raspravu.
Ovako veliki uvod za mali, najbitniji i aktualniji, završetak.

Tko je glasao

Jacqui, Mislim da nemaš pravo

Jacqui,

Mislim da nemaš pravo glede Zrinsko- Franskopanske urote i Otona von Habsburga. A vidim i da su po tebi inače hrvatske vođe - naivci.
Jelačić nije nikako bio naivac. Onda možeš slično reći i za sve Austro-Ugarske generale kao što su bili Boroević i Sarkotić (inače bilo ih je podosta) . Jelačić nije imao nikakvoga izbora u tome povijesnom trenutku i zato se ponašao onako kako se ponašao. Uz to Jelačić je poštivao Austrijski dvor.
Glede urote. Bitno je znati da su Zrinski i Frankopani bili lokalni moćnici. Njih se gleda inače kao na heroje. Istina je da su se pobunili zbog Leopolda koji je iskreno i prosto rečeno bio mentalno neuravnotežena osoba.
http://www.vecernji.hr/vijesti/leopold-i-habsburski-djecak-vladar-dvorsk...
Kriviti dakle Habsburge konstantno kroz povijest za hrvatske nedaće je isto kao i kriviti srbe za sve što nam se događa u Hrvatskoj. Vjerojatno nas je opljačkala neka srpska stranka a ne članovi adezea po tebi.
Citiram : ''Naime, u doba Habsburgovca Leopolda (1657. - 1705.), protiv moćnog bečkog centralizma su ustala dva najmoćnija hrvatska velikaša, Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan, jer car nije izvršavao obaveze obrane Hrvatske od Turaka, a pokušavao je oduzimati hrvatskim velikašima prava i posjede. Urota je otkrivena, a glavni krivci bili su Zrinski i Frankopani. Obećavajući im pomilovanje, car poziva Petra Zrinskog i Frana Krstu Frankopana u Beč, ali su tamo zarobljeni i 30. travnja 1671. pogubljeni u Bečkom Novom Mjestu.''
Dakle zaključak je da lokalnim velikašima nije odgovaralo što se događalo jer je Leopold I - mentalnoneuravnoteženski ugrožavao business i privredu naših heroja. Herojima nije odgovaralo što se događalo i normalno da su se pobunili i završili su na stratištu jer se Leo volio igrati s ljudima općenito a ne samo s hrvatima. Uz to je protjerivao i židove ako nisi znao.
Miloguzni plač i naricanje za herojima nebu pomogel jer je to u domeni sentimentalnosti kao i plakanje za kraljevstvom kralja Tomislava ili naricanje o Petru Svačiću - Kačiću (koji nije bio okrunjen kralj nego izabranik jednog djela plemstva koje nije stalo uz mađare) ili Dmitru Zvonimiru uz gusle i janjetinu i neku brlju.

Osobno ja sam rođeni Agramer (zagrepčanin i etnički nijemac) i time se ponosim. Ne idem uokolo vičući : ''Nijemac sam i tim se dičim'' no ponosan sam što sam dio toga naroda kao što se smatram i hrvatom.
Razgovarao sam i sa nadvojvodom Otonom preko telefona i znam da je bio prijatelj Hrvatske od srca i duše te da nije bio prevarant, doušnik, palamudonja, miloguznik, prirepak, lažov ili tzv. hrvatina koja se skriva iza ogromnoga križa i katoličke vjere a doma se odvaljuje na Cecu ili Seku a u slobodno vrijeme krade hrvatske novce od hrvatske države.
Nadalje, da si učio povijest saznao bi da je pola grada Zagreba sagrađeno od nijemaca i austrijanaca,
Inače ljudi kao ovaj ''agramer'' su ti izgradili Zagreb :
http://en.wikipedia.org/wiki/Hermann_Boll%C3%A9
Mnogi hrvatski velikani su bili nijemačkog podrijetla kao Lisinski i Šenoa (koji su promijenili prezimena). Nijemci su pripomogli stvaranju kulture grada Zagreba i njegovu mjestu u Mittel Europi. Stoga ne znam čiju povijesnu čitanku čitaš.
Da, dakle bili su to slavni dani jer tada je Zagreb bio kulturno središte a ne prčvarnica puna kretena koji Zagreb nastoje izmrcvariti i iskoristiti u svoje osobne svrhe kakav je nažalost danas.
Inače ako nisi znao ruski mafijaši imaju svoj kodeks ponašanja i čast kao i japanski yakuze a sumnjam da se ti osobno možeš imalo usporediti s njima jer oni ne blate po internetu pod nekim skrivenim imenom druge ljude. S druge strane pak nadvojvodu Habsburga ne možeš uspoređivati s njima.
A za Benedikta i tvoje opaske o njemu neka ti netko drugi nađe vremena odgovarati. Ne pripadam osobno nijednoj Abrahamskoj vjeri pa nije ni moje da pišem o novim religijama i njihovim vođama koji su na planeti zemlji tek nekih 2000 godina.

Tko je glasao

Habsburzi su bili nesreća za Hrvatsku

Ne govorim ja o Ottu osobno, već o Habzburzima. Nemam ništa protiv tog čovjeka, ali kukati za njim i slati neke kostimirane glumce na sprovod je ispod časti Hrvatske. Nemam ništa protiv Njemaca, ali Šenoa be bio Čeh, a Lisinski Židov. Agram je izmišljotina koje se treba stidjeti, jer se Zagreb nikad tako nije zvao, a tko ne priznaje Hrvatsku, može uvijek otići. Nisu Njemci i Austrijanci "izgradili Zagreb", nego su ga stoljećima pljačkali.

Tko je glasao

Ništa o Otonu ? A što je onda

Ništa o Otonu ?
A što je onda ovo (citiram tebe) : ''I sada je smiješni operetni nadvojvoda, kojemu je Tuđman dao državljanstvo (kao i ruskim mafijašima)'' ?
Kostimirani glumci su dio rituala. Ritual je nešto što postoji od pamtivijeka , probaj čitati antropološke knjige kao i one povijesne.
Zabranio bi rituale i odavanje počasti nekome ? Zašto ?
Lisinski i Šenoa su bili nijemci. Evo poveznice:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vatroslav_Lisinski - njemački židov ako već želiš.
Šenoa je ovdje:
http://en.wikipedia.org/wiki/August_%C5%A0enoa opet njemački čeh.
Vidim da si se brzo snašao na Wikipediji nakon moga upisa. No opet niječeš činjenice.

Ova tvoja rečenica puno kazuje:
''Agram je izmišljotina koje se treba stidjeti, jer se Zagreb nikad tako nije zvao, a tko ne priznaje Hrvatsku, može uvijek otići. Nisu Njemci i Austrijanci "izgradili Zagreb", nego su ga stoljećima pljačkali.''

Teško je nekima živjeti u današnje vrijeme poštujući svoju vlastitu povijest a još manje znati o njoj jer je ta povijest ma koliko je ti nijekao - tvoja. Ne krivim tu tebe niti nikoga. Jednostavno je bio takav splet okolnosti.
Samo ti piši - to je dobro. Emile Cioran je jednom rekao da stavlja svoju ljutnju na papir. Čitajući i studirajući njegove knjige i ja to razumijem.
Pozdrav tebi Jacqui i puno sreće.

Tko je glasao

Grijeh struktura

Nije problem Papa, već oni koji podržavaju tu njegovu odluku, jer ih imenuje isti Papa, a vole svoj položaj unutar strukture.

Pričali su nekada nešto o "grijehu struktura", a sami su značajan element te strukture.

Iako se bave moralom, vjerom i duhovnošću, "materijala" i položaj u strukturi im određuje stavove.

Postoji poveznica tih s običnim "svjetovnim" političarima u Hrvatskoj. Slušaju i djeluju po željama tuđih i "moćnijih" političara, odnosno :"nema im alternative" osim slijepe poslušnosti i poniznosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci