Tagovi

Naše koze: Počinje predizborno ludilo - političari napustili saborske stolice i krenuli u borbu za glasove birača

Sabor je raspušten, političari napustili saborske stolice i krenuli u pohod za glasove birača / Đurđa se đira po gradu u autobusu, Milanović se pretvara u kokota, Sanader još čuva municiju / Svi se pokušavaju što bolje upakirati / Tadić i Rožić - kako ići dalje nakon HSP-a / Vijeće sigurnosti nam otvorilo kapiju, ali vijest je bila prepucavanje oko zasluga i ljubomora susjeda Slovenaca / ZERP - dugo ga nismo spominjali, pa da ne zaboravimo da postoji / Tko je zaslužio spomenik, a tko nije? Diskusije se vode oko Starčevića, Tesle, Smoje, a poginulih hrvatskih heroja se nitko nije sjetio/ Konji su in - slažu se Srbi i Zagorec, Čobanković ko kraljević Marko u Iloku / Sad se Radeljak može tješiti Sarkozijevom nevoljom, jer i njega je žena ostavila

Političari izašli na ratište – tek sad ne znamo tko je lud, a tko prav
Sabor je raspušten, a ka da nije. Čovik ne vidi razliku, mislim da se nešto prominilo u našem svakidašnjem životu. S njima, isto ka i bez njih. Klupe su napustili, ali plaću nisu, a bogme ni nas. Nije se njih tako lako riješit. Umjesto da tamo sjede, zijevaju ,pijuckaju i žvaču u saborskom restorančiću, malko su i živnuli. Guza im je previše ugrijala fotelju. Došlo je vrime da se odlijepe i bore, da im je neko drugo dupence ne zauzme. Ne moramo više slušat «prezanimljive» govore iz sabora, ali sad su nas odlučili terorizirat na sto drugih načina, npr. Đurđa Adlešić vozit će se i trumbetat iz autobusa koji će điravat po gradu, to samo za vrime kampanje, posli se vraćaju na mečke. Performansi i otvorena pljuvanja između čelnika stranaka se zahuktavaju. Sanader podsjeća na medu koji pruži tu i tamo šapu, a Milanović je pravi kokot u napadu. Kažu da mu je teško sastavit koaliciju koja se neće svađati. Svađa se sa svojima, svađa s tuđima. Srećom ne svađa se sa ženom, ona je opovrgnula glasine da je koji puta mlatne. «Sve je zasluga predsjednika Mesića, Sanader sve šta radi radi u predizborne svrhe», oglasio se Milanović nakon ulaska Hrvatske u vijeće sigurnosti. «Sanaderov govor je predizborni performance posrnulog HDZ. Ničim nije opravdao odlazak u New York», izjavio je Đapić. Ovaj je ovakav, onaj onakav, naslušat ćemo se narednih mjeseci, a onda će poraženi i pobjednici ponovo sjesti u saborske klupe ko stari drugovi. U kafiću zajedno ispijat kavice, a za govornicom žustro napadat jedni druge za dobre honorare. Nikoga neće prokazivati, jer većina ima putra na glavi. Možda i spomenu nečiji skupi satić, ali vile, jami- jami privatizaciju i dolare na stranim bankama teško.
102 stranke jurišaju na saborska mjesta. Ne možeš im ni ime zapamtit, a kamoli koji program nude. Glavu će nam napunit. Promoviranje određene stranke ili političara nije različito od reklamiranja nekog deterdženta ili higijenskih uložaka. Sve se nastoji što bolje prodati, a u tu svrhu ne biraju se sredstva. Svi viču, guraju se, nameću porukom: «Ja, ja, pa ja, najbolji sam samo ja». Narod nakon silnih ataka popusti, kupi, a poslije tko te pita za kvalitetu.
Ali i među stado političara zaluta koja crna ovca. Čuda su moguća. Nakon izlaska iz HSP gospodin Tadić ipak se nije odrekao slatkih zalogaja koje politika nudi, pa se pridružio nezavisnoj listi. Za razliku od njega, gospodin Rožić ostao je dosljedan svom obećanju i jednostavno odustao od trke za političke fotelje. Čovika čisto iznenadi ovakav izrod. Rožićeva stolica je tužna. Moli da, ako već netko mora na nju posjesti, nema bar veliki apetit, odnosno dupe.

Dobrosusjedski odnosi – milina sa svih strana, bilo s kopna il s mora
Ušli smo kako znate i u Vijeće sigurnosti. Sad ćemo bit sigurniji. Svi su nam čestitali, a jedini iz bivše Juge protiv nas su glasali prvi susidi, Slovenci. Ljubomorni .Stalno nam nešto prijete s EU-om. Prave se važni šta su ih tamo primili, i prijete nam da, ako ne odustanemo od ZERP-a, nikad nećemo u EU. Talijani godišnje ulove naše ribe u vrijednosti 250-300 tisuća Eura, a ni Slovence nije sram uzimat tuđe, premda nisu gladni. Njihov predsjednik je rekao da Slovenija nije kruha gladna sve dok ga ima u kontejnerima. U isto vrime spremaju se lansirat satelit. Malo će nas kontrolirat. Neki pitaju odakle, pa oni nemaju mista. Sigurno će reći: «Ako nam ne date lansirat satelit s vašeg područja, nećete u EU». A stručnjaci kažu da za 50 000 dolara možemo i mi lansirat satelit. S obzirom koliko izlove naše ribe, kad bi je prodali, mogli bi kupit tih satelita za cilu EU.
Ustvari, mi bi tribali Slovencima dat konje, a da nas oni puste na miru da proglasimo što je naše, a možda bi ih kojim konjem mogli potaknut da nam vrate dug Ljubljanske banke. Tako su nama susidi Srbi od cile ratne odštete odlučili vratit stare poluuhranjene, olinjale konje. I mi zadovoljni. Još je našeg ministra Čobankovića dočekao srpski ministar, pripremio roštilj, naručio tamburaše koji su svirali pjesmu «Tko te ima taj te nema, tko te nema taj te sanja, tko te sanja taj te ljubi, a ti o tom pojma nemaš». Samo ne zna se jel se ta pjesma odnosila na ministra ili konje. Konji su slavodobitno vraćeni preko Iloka, jer je to rodni grad ministra Čobankovića, a kako je sam priznao to mu je bila želja. Da ujaše u Ilok ko Kraljević Marko s ratnim plijenom.

Sapunica o generalu i konobarici plemićkog imena
Kad je general Zagorec vidio da su konji više in nego dragulji, svojoj suradnici, konobarici plemičkog imena Susanne Di Mauro Bunjevac, kompromitiranje istrage platio je konjem. Presretna Susanne odgovorila je SMS-om: «Konja sam probala, tebe još čekam». «Ma ja sam ti mali poni», odgovorio je Zagi, a ona je na to izjavila da je spremna s pastuha spasti na ponija. Tko je pastuh ne zna se,valjda muž. Nije bilo tamburaša da zapjevaju «Tko te ima taj te nema», ali ni onu «Moja kobila Suzi, Suzi uvijek šeta po pruzi,pruzi».

Hrvatski velikani – tko će dobiti spomenik, ulicu ili trg
Hrvati nikako da se dogovore oko svojih velikana. Jednima je Starčević dobar jer je skrojio ideju oko rješavanja srpskog pitanja, drugima pak ne paše što mu je majka Srpkinja. Jedni se ponose što je Tesla rođen u Hrvatskoj, drugima ne odgovara što je srpskog podrijetla, Krleža je Hrvat ali s protuhrvatskim ljevičarenjem. Oko Tita i Tuđmana polemike su vječne. Iz istog su kraja. Za jedne je Tito zločinac, za druge velikan. Uglavnom su to oni isti za koje bi u Tuđmanovom slučaju vrijedio obrnuti redoslijed. I ajde se ti sad Bože dogovori.
Gradski vijećnici su, nakon dvosatne rasprave, u Splitu usvojili prijedlog Komisije za imenovanja trgova i ulica i postavljanju 21 spomenika. Stvar je pukla kod Miljenka Smoje. «Mogli ste predložiti i Radovana Karadžića koji je,osim što je zločinac, i vrlo humani pjesnik. Smoje je pljuvao na Hrvatsku i crkvu, a promovirao je psovanje, lokanje i žderanje», bjesnio je Luka Podrug na raspravi.
Oko Ruđera Boškovića su se uglavnom svi složili jer se bavio prirodnim znanostima, a nije bio komunjara, ni nacionalist, ni metroseksualac.
Čudno je to kako, usprkos toga što je u ovom ratu poginulo toliko hrvatskih heroja, nikom ne padne na pamet da poneku ulicu i trg nazovu njihovim imenom.

Vlatka Pokos IX
Ništa posebno. Radeljak joj ponudio pomirenje. «Hajde dušo Vlatka, završimo ovu gadljivu priču», poručio je bivšoj dragoj. Da li je prihvatila prijedlog uskoro ćemo saznati. Imamo mi živce, dok nam se ne zgadi totalno.
Nekako je razumljivo što je Vlatka otišla od Radeljaka, ali to što je prva dama Francuske napustila predsjednika Sarkozija u najmanju ruku je čudno. Žena kaže, hoće slobodu. Valjda je znala u šta se upušta kad je mužu pomagala oko predsjedničke kampanje. Eto, da se u povijesti netko nađe da ne želi biti predsjednikova žena. Ova je čudnija od Rožića koji ne želi biti političar. Dragi muž bar je više neće morat hvatat po svitu. Samo se nadamo da će joj vratiti sve haljine s potpisom, a možda joj i kupiti stan.

Komentari

Ako ne prije, kroz stotinu

Ako ne prije, kroz stotinu godina Miljenko Smoje će imati primjeran spomenik u Splitu. A Podruga se neće sjećati ni vlastito potomstvo.

Tko je glasao

Potpisujem :-)

Potpisujem :-)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci