Tagovi

„Naše crpilište dobiva uskoro novog vlasnika iz Engleske, a oni su izrazili želju za čistim računima....“ – Wyatt Earp

„Naše crpilište dobiva uskoro novog vlasnika iz Engleske, a oni su izrazili želju za čistim računima....“ – Wyatt Earp

Naše crpilište dobiva uskoro novog vlasnika iz Engleske, a oni su izrazili želju za čistim računima. Belišće i Marijanci su sve svoje troškove uredno podmirili, što ne vrijedi za Valpovo koje se ponaša kao da su na Divljem zapadu i ne žele platiti dug. E, ako će Valpovo biti Divlji zapad, onda ću ja biti Wyatt Earp. Nismo mi u Belišću kreteni i neću dopustiti da svi zbog troškova koje Grad Valpovo ne želi platiti na kraju ostanemo bez vode - rekao je Burić uz dodatak:
( Iz http://www.jutarnji.hr/cijelo-valpovo-bez-pitke-vode--iz-belisca-im-iskl... )

Sukob između stanovnika Valpova i Belišćanskoga vodnoga poduzeća- Hidrobela doveo je do zatvaranja ventila vodovoda prema Valpovu, Marijancima, Nardu, Šagu, ali i dijelu Belišća -rubnome dijelu, do sudskoga spora i presude na Trgovačkome sudu, ali ipak je najvažnije da je doveo do otkrića kako pojedini lokalni čelnici i političke partije počinju rasprodavati vodocrpilišta strancima.

Je li to uopće zakonito?

Kada su pokušali u zakone uvesti privatizaciju crpilišta vode usprotivila se i HBK
http://www.poslovni.hr/vijesti/crkva-protiv-privatizacije-hrvatskih-voda...

I građani širom EU su se odupirali privatizaciji vodoopskrbe:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Pravo-na-vodu-Gradani-Unije-od-E...

Otkuda sada uopće i mogućnost privatizacije sa stranim vlasnikom iz Engleske, vodocrpilišta u Belišću?

Jesu li tu privatizaciju vodoopskrbe i vodocrpilišta u Belišću, odradili protuzakonito, ili su građanima RH protuustavno „odradili zakon“ o privatizaciji voda?

Da li je D. Burić i vlast u Belišću prekršila svoje ovlasti prodajom vodocrpilišta nekome Englezu, ili je vlast u RH donijela zakone o privatizaciji vodocrpilišta, iako se to svugdje pokazalo izrazito negativno i nakon privatizacija slijedio je postupak deprivatizacije vodoopskrbe koji su građani dobrano plaćali iz proračuna:

http://www.dw.de/borba-za-vodu-protiv-pohlepe-i-europske-komisije/a-1668...

Otkuda Buriću i društvu pravo na privatizaciju voda što nužno dovodi do ekstremnih poskupljenja vode i do 400%. U Londonu su privatizirali vodoopskrbu koju um je kupila njemačka RWE:
"I Velika Britanija je, u svojedobnoj poplavi privatizacije za vrijeme konzervativnih vlada, privatizirala i vodoopskrbu. Najveći sustav vodovoda, Thames Water koji opskrbljuje i metropolu Londona,dopao je šaka njemačkom energetskom koncernu RWE. To mu baš ne služi na čast, jer je i voda u Londonu poskupjela za gotovo 150% - i čitava priča je završila da je vodovod vraćen u javno vlasništvo. Jer makar je RWE izvlačio milijune dobiti, sustav vodovoda je postao toliko dotrajao da je već bila ugrožena i sama vodoopskrba".

Nije li u RH socijaldemokratska vlada?
Očito nije!

Ali, nije Belišće London, mešetarenje vodom i je zamišljeno za druge države, a ne Englesku, Francusku, Njemačku i još neke iz „Gornjega doma“ europskih plemenitaških naroda, dok je za ove iz Donjega doma, iz potpalublja, predviđeno da im vodu pokupe „plemenitaši“!

Neka D. Burić objasni otkuda mu pravo ponavljati loše scenarije, loše privatizacije (širom svijeta su se tako pokazale) , jer Belišće i RH nisu London da mogu lako ispraviti „krive Drine“ i izvršiti deprivatizaciju nakon što shvate koliko su im novca izvukli i koliko nisu održavali postrojenja.

Dinko Burić dužan je razjasniti pozadinu mešetarenja vodocrpilištem, predaju u ruke Engleza, jer poskupljenje i neodržavanje dozvolila si je jedna RWE, u Londonu, samo da bi što više izvukla novca- pa dok traje traje, a kako neće jedan Englez u Belišću i stotine Engleza, Nijemaca,Francuza, ..., i ostalih vodnih mafijaša, u RH.

Ovo samoinicijativno odvijanje ventila, od strane građana, i puštanje vode do Valpova i ostalih naselja, samo je odgovor na nasilje razbojnika koji kradu vodu, a djelovanje Burića nije djelovanje Wyatt Earpa, nego Billy the Kid-a!

Građani će za njega biti Wyatt Earp !

Buriću ne dovodi vodne bandite u Slavonsku dolinu vode!

Nemaš to pravo, Billy the Kide, niti ti, niti umišljeni si vlasnik Slavonske doline - HDSSB.

Dok grade škole i dvorane, punom parom, zbog "dobrobiti naše djece" izgovora, u isto vrijeme provode monstruozan plan: oduzimanja vode toj djeci!

Neki kažu- mafijaška posla "U ime djece"!

Komentari

Crplište nije "Naše ...." već

Crplište nije "Naše ...." već od tvornice Belišće dd koje je ga i izgradilo za svoje potrebe i radi kao i mnoga druga crplišta u RH koja su bušena za potrebe industrije. Sva imaju brojila i plaćaju koncesije RH a ne lokalnoj samoupravi.

Belišće i Valpovo i ostala mjesta nikada nisu imala svoje crplište jer ga nikada nisu izgradili već su se političkim odlukama spojili , radi uštede , na crpilište lokalne tvornice i nije time tvorničko crpilište postalo javno dobro već je postalo privremeno rješenje , koje traje jako dugo, za Belišće , Valpovo i druga mjesta.

Dužnik za isporučenu vodu u Valpovu nije grad Valpovo da bi se voda zbog neplaćanja isključila cijelom Gradu i okolnim mjestima već potrošači , građani i poduzeća , a ako ne plaćaju može im se provesti ovrha kao i u svim drugim gradovima u RH.

Status crpilišta u krugu tvornice nije se nikada mjenjao od kada ga je tvornica za svoje potrebe i sagradila i koje je kao dio tvornice i privatizirano po svim propisima RH.

U mom Gradu postoji šećerana koja na isti način ima svoje crplište vode za svoje potrebe i sve do početka 70-tih godina tvorničko crplište je besplatno snabdijevalo vodom radničko naselje koje je izgrađeno neposredno uz tvornicu sredinom 50-tih godina.
Izgradnjom crplišta vode za grad Županju vremenom je opskrbu tog naselja umjesto tvornice preuzelo gradsko vodoopskrbno poduzeće.
U postupku privatizacije tvornice šećera privatizirano je i to crplište jer je vlasništvo tvornice i neodvojivi dio tvornice.

Gradovi Valpovo i Belišće nikada nisu izgradili svoje crplište da bi mogli reći Naše crplište i koje nebi moglo biti privatizirano tj. oni nemaju svoje crplište i samo voljom vlasnika tvornice imaju pristup tom tvorničkom crplištu , a što je sve vjerujem regulirano nekakvim ugovornim odnosima jer da nije ne bi bila moguća isporuka vode iz tog vodocrplišta kao i naplata isporučene vode.

Tko je glasao

Hitno zaustaviti puzajuću privatizaciju voda!

Nakon natpisa na pollitici, evo i na drugim mjestima o skandaloznoj privatizaciji onoga što nitko u RH nema pravo privatizirati, ni podmuklom privatizacijom voda preko privatizacije poduzeća.

Nezakonito je privatizirati vodocrpilišta i nužno ih je izdvojiti prije privatizacije.

Morat ćemo pokrenuti referendum i zaustav iti nezakonitu " privatizaciju vodocrpilišta. Počeli su ono za što nisu dobili odobrenja.

Niti ejdna stranac nema pravo na vlasništvo nad hrvatskom vodom, jer to neće dozvoliti hrvatsdki narod.
Dosta je tih zločinačkih postupaka prema građanima RH.

Da se ne objašnajvam s tobom i sličnim pobornicima upropaštavanja RH. moj je dnevnik odradio svoje- upozorio je na puzajuću privatizaciju vodocrpilišta , a sada će slijediti akcije u tome smjeru.
Hvala Buriću, jer je svojim kriminalnim postupkom, otkrio kriminal najgore vrste- krađui vode od hrvatskih građana

STOP BILO KAKVOJ PRIVATIZACIJI VODOCRPILIŠTA u RH:

http://direktno.hr/en/2014/direkt/11512/Strancima-prodajemo-vodocrpili%C5%A1ta-Englezi-%C4%87e-Hrvatima-zatvarati-vodu!.htm

Tko je glasao

Još jedan link na sličan tekst

Evo još jedan link

http://croative.net/?cat=5

uz ovaj (koji kopiraj i zalijepi...)
http://direktno.hr/en/2014/direkt/11512/Strancima-prodajemo-vodocrpili%C5%A1ta-Englezi-%C4%87e-Hrvatima-zatvarati-vodu!.htm

Tko je glasao

Ne radi se ovdje oi

Ne radi se ovdje oi privatizaciji voda već o tome da gradovi Valpovo i Belišće te okolna mjesta nemaju svoje vodocrpilište jer ga nikada nisu izgradili a ako ne žele i daljevodu kupovati od Belišća dd trebaju uz pomoć Hrvatskih voda sebi izgraditi svoje vodocrplilište. Vrijednost takve investivcije je cca 3 000 000, 00 kuna.

Inače Belišće je davno privatizirano a s njim i njihovo vodocrplište, a sada se radi samo prodaja poduzeća koja je vlasnik Belčišća dd a ne nekakva prodaja vodocrplišta jer se nema što prodavati. Belišće i Valpovo nemaju svoje vodocrplište pa ono ne može biti niti prodano kada ner postoji.

i da u pravu si to je sramota za sve bivše , a i sadašnje obnašatelje vlasti u Belišću i Valpovu jer nisu izgradili vodocrplište.

Tko je glasao

Inače Belišće je davno

Inače Belišće je davno privatizirano a s njim i njihovo vodocrplište, aBudući u državi nije dozvoljeno trgovati vodocrpilištima, prodaja se poništava. Nitko u RH ne treba plaćati privatnicima vodu, jer privatnici ne mogu u EH trgovati hrvatskom vodom iz vodocrpilišta.

Dakle, vodocrpilište treba nacionalizirati, ako tako hoćeš, jer su sva vodocrpilišta državna.
To što je zaobiđen zakon ne znači da može legalno ostati/opstati.

Pod hitno vodocrpilište treba dati gradu Belišću, jer kolike godine nije plaćana naknada za trošenu vodu?

Možda je poduzeće čak i dužno Belišču, državi,- nije bitno kome, a građani ne mogu , kao niti grad Belišće biti dužni privatnome vlasniku vodocrpilišta za vodu, jer privatnici ne mogu trgovati vodom na takav način, jer takvih ne bi smjelo biti u RH!

Pod hitno napraviti tim koji će privatniku, uz uvažavanje svih argumenata (potraživanja za "proizvodne troškove-") oduzeti hrvatsko vodocrpilište i prebaciti ga u vlasništvo grada, županije, -države- ne privatnika, ine dozvoliti nikome usputnu privatizaciju voda, preko poduzeća.

i da u pravu si to je sramota za sve bivše , a i sadašnje obnašatelje vlasti u Belišću i Valpovu jer nisu izgradili vodocrplište. I da izgrade, opet taj tko je kupio tvornicu ne može imati vlastito vodocrpilište, nego može samo potraživati vodu od grada, pa bi im bilo u interesu dogovoriti se o predaji postrojenja građanima. Nije vodocrpilište izgrađeno bilo gdje, nego tamo gdje ima vodna žila, a nju ne može nitko privatizirati- na njoj niti jedan privatnik ne može iamti vlasničko pravo.

Što bi Belišće gradilo vodovod kada ima svoju vodnu žilu iz koje može zadovoljavati svoje potrebe?

Nitko nije imao pravo prodati vodocrpilište, jer i tvornica je bila "društvena", odnosno kasnije državna i pravna država dužna je ispraviti taj kriminal!

Neka Belišće potegne proces vraćanja "vodne žile" za pottrerbe grada, a tvornica neka od Belišća potražuje vodu iz te vodne žile, a ne obratno!

Čista je muljaža s tom privatizacijom.
Bolje da se Burić angažirao na preuzimanju vodovoda i onda naplaćivao vodu svima, pa i tvornici, može uz dogovor, uvažavaju7ći troškove koje su imali u održavanju vodovoda i ništa više.

Što da je zlatni rudnik na mjestu vodocrpilišta?
Bi li njega tako kupio privatnik s tvornicom. Ne bi, pa ne može niti vodu, koja je anše bogatstvo!

Tko je glasao

U RH nije dozvoljeno trgovati

U RH nije dozvoljeno trgovati javnim vodocrplištima izuzev između pravnih osoba u vlasništvu jedinica lokalne samouprave koji jedini i mogu biti vlasnici javnih vodocrplišta , a vodocrpilište u tvornici Belišće dd nije javno već privatno kao i cca 300.000 drugih bunara, a zbog situacije da gradovi Valpovo i Belišće nikada nisu izgradili svoje bunare i opremili svoja vodocrpilišta Belišće dd je omogućilo tim jedinicama lokalne samouprave da se i oni koriste njihovim vodocrpilištem naravno uz naknadu koju očito građani Valpova ne plaćaju kako je to ugovoreno s javnim komunalnim poduzećem .
Ovdje je problem između potrošača Valpova i javnog vodoopskrbnog poduzeća koje im isporučuje vodu.

U RH je dozvoljeno imati privatni bunar za vlastite potrebe uz plaćanje koncesije i u ovom slučaju Belišće dd ima svoj bunar i crpilište za koju ima koncesiju koju uredno plaćaju i ne mjenjaju se vlasnici koncesije tj. i dalje je vlasnik koncesije Belišće dd , ne mjenja se ni vlasnik vlasnika koncesije tj. i dalje je Duropak vlasnik Belišća dd, a jedina je promjena u dioničarima Duropaka

i sada bi ti da se taj bunar i crpilište nacionaliziraju. Ne razumijem zbog čega.

Nitko ne brani gradovima Belišće i Valpovo da sebi izgrade potreban bunar i opreme vodocrplište kao što su to učinili gotovo svi gradovi i općine u RH.
Vode u tom prostoru ima i ne postoje nikakve tehničke prepreke da si izgrade bunar i crpilište umjesto da otimaju tuđe , kako ti predlažeš.

Svi veliki potrošači vode ukoliko imaju mogućnost grade sebi bunare i opremaju svoja vodocrpilišta iz razloga što je to mnogo jeftinije nego li da se priključuju na vodovode jedinica lokalne samouprave a tako je mnogo jeftinije i jedinicama lokalne samouprave , naročito ukoliko voda za industrijske potrebe ne mora biti pitka.

Tko je glasao

taj link ne iznosi niti jednu

taj link ne iznosi niti jednu činjenicu već se raspravlja o nečemu što se ne događa niti je mogućno da se dogodi

Tko je glasao

za tebe je stvarno šteta što

za tebe je stvarno šteta što je propao Sovjetski Savez. Ti bi danas bila ili u Politbirou KP SSSR-a, ili Agitpropu....

Tko je glasao

Sovjetski Savez i nakaradno

Sovjetski Savez i nakaradno gledanje na.

Hlad,

Dali je tebi poznato da su podzemne vode ko i rudna bogatstva vlasništvo države.

Sve kaj je dublje od 0,5 metara ne pripada vlasniku zemljišta.

Tko je glasao

Gle, to je nakaradni zakon,

Gle, to je nakaradni zakon, zakaj se tu ne pozivate na ameriku ?
Ali, VODA, voda ne može biti ničija i ne može se prodavati, kraj!
Možeš naplatiti uslugu distribucije do svakog korisnika ali samu vodu privatizirati i prodavati, NE.
Sve ostalo pod zemljom, nafta, plin, zlato, ugljen bi trebalo i moralo biti vlasništvo vlasnika zemljišta, kraj!

Tko je glasao

Da si objektivno htjela

Da si objektivno htjela pojasniti problem Belišća i Valpova u vodoopskrbi mogla si o začetcima svega naći uzroke u prošlosti ali i sadašnjosti. Recimo od Gutmanna tamo prije WWI, kombinata “Belišće” i razvoja industrije papira (treba puno vode), te Belišća i ‘razvoja’ u ovih zadnjih 25 godina.

Mogu se naći radovi Hrvoje Volnera, npr: Drvna industrija Slavonije s posebnim osvrtom na obitelj Gutmann , u  Zbornik Kombinata Belišće (ur. Josip Roglić), Osijek, 1980. je vidna uloga Kombinata i Gutmannovih poduzeća u opskrbi vodom Valpova, Belišća a nekad davno i Osijeka ali i razvoja privrede Slavonije.

Ovako je to samo politikantsko silovanje teme.

http://www.obz.hr/hr/pdf/2013/5_sjednica/14-Informacija%20o%20stanju%20vodoopskrbe%20na%20podrucju%20Osjecko-baranjske%20zupanije.pdf

Tko je glasao

Stop privatizaciji voda n-stop lopinama i štetočinama

Dnevnik je ukazao na puzajuću privatizaciju voda, pokrenuli su se neki drugi i cilj ovoga dnevnika je ostvaren, jer o prijetećoj i puzajućoj privatizaciji "preko privatizacije poduzeća" govore i drugi, a onda će se izroditi akcije protiv pokvarenjaka koji to odrađuju!

Slično bi pri prodaji Podravke,prvo morali izdvojiti vodocrpilišta, jer nemaju pravo prodavati hrvatska vodocrpilišta- i točka.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/11512/Strancima-prodajemo-vodocrpili%C5%A1ta-Englezi-%C4%87e-Hrvatima-zatvarati-vodu!.htm

Tko je glasao

šerif

Burić: "Naše crpilište dobiva uskoro novog vlasnika iz Engleske, a oni su izrazili želju za čistim računima."
Ideja o prodaji vodocrpilišta je katastrofa, no ne čudi. HDSSB i njihov šerif u Remetincu (Burić je samo mali od kužine, šerifov vjerni uvlakač) se oduvijek ponašaju kao da im je Slavonija privatno vlasništvo.
Meni je najzanimljiviji ovaj dio - dolaze Englezi, pa računi moraju biti plaćeni.
Inače, valjda, ne bi trebali.

Tko je glasao

vlasnik vodocrpilišta u

vlasnik vodocrpilišta u Belišću je i sada "stranac", austrijski Duropack, kao vlasnik tvornice kartonske ambalaže. To vodocrpilište opskrbljuju vodom i Valpovo, koje ne plaća vodu, pa Duropack tereti grad Belišće i gradsko komunalno Hidrobel.
Nitko ne "privatizira" vodocrpilište, nego Duropack mijenja vlasnika u Austriji. Dosadašnji One Equity Patrner, to je J.P.Morgan prodaje Duropack britanskoj kompaniji DS Smith, a u takvim transakcijama se obično sređuju svi računi, jer o njima ovisi cijena dionice. Prema tome Duropack tereti grad Belišće za isporučenu vodu, a Belišće Valpovo, a Valpovo ne plaća svoje račune, a Belišće ne želi plaćati valpovačke račune.
Odmah se stvaraju teorije o kapitalističkim zavjerama, mutnim privatizacijama, back door manipulacijama, a radi se samo o tome - da potrošenu vodu treba platiti.
Uz put, vodu uvijek treba platiti, bilo ona "privatizirana", ili ne.....

Tko je glasao

Nije baš tako , hlad

Vlasnik vodocrpilišta može biti samo lokalna zajednica, ili država, a austrijski Duropack trebao je plaćati lokalnoj zajednici za utrošenu vodu, a ne obratno! Vlasnik nikakve tvornice ne može ujedno biti vlasnik vodocrpilišta!
Tko je prodao prvome vlasniku vodocrpilište? Po kojem zakonu, kada u RH nije moguće trgovati vodocrpilištima??

I sada "vlasnik" prodaje drugome strancu vodu koja je vlasništvo lokalne zajednice, odnosno građana RH. Po kojem se to zakonu vodocrpilišta u RH mogu preprodavati stranci i od kuda ikome pravo u RH trgovati vodocrpilištima.

Nije voda nafta i za nju još ne vrijede zakoni kao za naftu u RH.

Stranci ne smiju kupovati crpilišta vode, (mislim da je za sada tako, a trebalo bi biti zauvijek), nego bi lokalnim zajednicama morali plaćati za vodu, ako je koriste za svoje proizvodne pogone.

Ovdje se radi o zakulisnoj prodaji vodocrpilišta i nadam se da je to protuzakonito i da samo vodocrpilište ne može biti predmet prodaje, jer (nadam se opet) nisu donijeli takav zakon (bilo je spriječeno donošenje takvoga zakona za HDZ-ove vlasti).

Vodu se mora plaćati, i moraju je plaćati i stranci i domaći ljudi, ali ne strancima nego lokalnoj zajednici i RH, jer privatizacija vodocrpilišta mislim da nije dozvoljena.

Ne može ta privatizacijavoda, "okolo kere na mala vrata"!

Iz+vori vode u RH su hrvatski i stranci ne mogu postati njihovi vlasnici, nego to mora biti lokalna zajednica.
Voda, je granica koju ne smiju prijeći političari u RH!

Tko je glasao

nema nikakve privatizacije

nema nikakve privatizacije vodocrpilišta. Duropack prodaje vodocrpilište lokalnoj zajednici, što je i logično. Manja mjesta u bivšoj Yugi su često imala opskrbu vodom i energijom preko velikih društvenih poduzeća, jer su objekti vodoopskrbe i opskrbe toplinom bili građeni u sklopu industrijskih kompleksa. U trenutku pretvorbe ili privatizacije vodocrpilišta i energane su bili imovina društvenih poduzeća, pa su tako i tretirani u postupku privatizacije. Možda je moglo i drugačije, samo onda lokalna zajednica mora imati zdrave financije da gradi i održava takva postrojenja, a ona to uglavnom nema.
Treba se naučiti živjeti u suvremenom svijetu. Ako Amerikanci prodaju Duropack Britancima, onda to nije razlog za dizanje graje oko privatizacije vodoopskrebe, jer je ona privatizirana već odavno. Sada će Belišće otkupiti vodoopskrbu preko Hidrobela, a onda vjerojatno treba poravnati račune i sa ostalim korisnicima vode iz tog vodoopskrbonog lanca. Nema besplatnog ručka, ni u kapitalizmu, ni u socijalizmu.

Tko je glasao

Treba ispraviti pogrješke i vratiti bez naknade

Nitko pri privatizaciji nije imao pravo prodavati vodocrpilište. To Duropack nikako nije mogao kupiti i to se moralo izdvajati iz poduzeća, jer crpilišta vode nijsu mogla postati vlasništvo poduzeća.

Iako su izgradili sustav, nije njihov jer su vodu besplatno crpili. Sve ove godine oni nisu lokalnoj zajednici plaćali vodu i to se lako može prebiti. Nikakve novce lokalna zajednica nije dužna tvornici jer je tvornica crpila vodu koja nije njihova nego hrvatska- odnosno lokalne zajednice.
Tretiranje u postupku privatizacije bilo je protuzakonito jer nitko nije mogao postati vlasnik izvora vode!

Treba se naučiti živjeti u suvremenom svijetu. Ako Amerikanci prodaju Duropack Britancima, onda to nije razlog za dizanje graje oko privatizacije vodoopskrebe, jer je ona privatizirana već odavno. Vidocrpilište po niti jednome zakonu nije moglo biti privatizirano- dakle nelegalno je obavljena "transakcija" i vrijeme je tu transakciju jednostavno poništiti i vratiti građanima Belišća njihovo! Ako se Duropack buni, neka on plati besplatno korištenu vodu lokalne zajednice- ništa nije besplatno- nema besplatnoga ručka i za njih!

Treba ispitati tko je dozvolio predavanje vodocrpilišta (bilo kojega i bilo gdje u ruke stranim vlasnicima! To je u RH još protuzakonito i tako treba i ostati!

Prije privatizacije bilo kojih poduzeća, koja su imala ili imaju vodocrpilišta u svome sastavu moraju ih izdvojiti i maknuti dalje od bilo kakve privatizacije-vratiti lokalnoj zajednici ili prebiti s vodom koju su crpili.!

Niti za takva poduzeća ne bi trebalo biti besplatnoga ručka. Ne znam plaćaju li koncesije za vađenje vode, lokalnoj zajednici, jer voda je prirodno bogatstvo i ne može ga netko koristiti, tek tako- napravi postrojenje i uzimaj!

Tko je glasao

ppetrice, a gdje si ti bila

ppetrice, a gdje si ti bila ovih zadnjih dvadesetipet godina?

Tko je glasao

Budi sretan, jer si me upoznao na pollitici.)))

Neću se hvaliti, ali sasvim sam zadovoljna svojim učinkom!
Sretna sam što sam upoznala, pri tome, i dosta ljudi koji su spremni činiti dobro i reagirati na kriminal, ali i pomoći ljudima u nevolji, bez ikakvoga osobnoga probitka.

Zato i ti budi sretan, jer imaš prilike komunicirati s osobom koja je dobra i poštena,spremna na akciju za opće dobro, i tako je djelovala i djeluje svo vrijeme!

Evo i vas na pollitici popravljam svojom dobrotom, strpljenjem, istinoljubivošću, ljubavlju, iskrenošću,...:)))

Pozdrav!

Tko je glasao

smanji prvu sliku ili je

smanji prvu sliku ili je skroz ukloni ispada iz formata teksta

Tko je glasao

Odrađeno, po zapovijedi

Odrađeno, po zapovijedi zapovjednika Papra!:))))

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci