Tagovi

NAŠA, vaša i njihova MRTVA djeca (otvoreno pismo Tami Rudan)

Poštovana gospođo TAMA Rudan!
Ne znam po koji puta već vam pišem, zadnjih godina, upozoravajući na Vaš NOTORNI ANTISEMITIZAM, Vašu prljavu jezičinu, licemjerje i stravičnu patetiku kojom se služite, stajući kao iza palestinskih žrtva, posebno djece. I ovih dana dali ste oduška svojoj mašti i emocijama, ali i pokazali po tko zna koji puta vaše nerazumijevanje povijesti, Holokausta, Izraela, pa i samih Palestinaca.
Zapravo, ovako čist amaterski, pitam se od koje vi bolesti bolujete? Što mislim? Da imate teške vidne smetnje i da ratujete sa datumima. Evo, siguran sam da vi ovu brojku – 14 – vidite kao 41. i naravno, 20, kao 19. Rebus, enigma, zagonetka za enigmatičare? Jednostavno, ono što je 2014. vama je 1941., „godina koja se vraća“! Da, dobro zaključujete, tek sada čitam knjigu Slavka Goldsteina „1941., godina koja se vraća“ jer stjecajem okolnosti imam je sada, a knjiga je tiskana 2012. i ona i autor dobili su brojne nagrade – ove godine prevedena je i objavljena u USA, na engleskom jeziku, a autor ju je prezentirao na uglednim mjestima u USA, od sveučilišta do najuglednijih knjižara New Yorka.
Kakve veze imaju vaši pamfleti, Izrael, Gaza i Slavko Goldstein!? Vi ste u svom luđačkom tekstu, NAŠA MRTVA DJECA, samo jednom u nizu huškanja, objavljenom na vašem blogu napisali, pored ostaloga i ovo:

„Hrvatska i dalje šuti. Puhovski, preciznije, čovjek koji za sebe tvrdi da je Židov, na svim je hrvatskim televizijama tri puta tjedno. O svemu sve zna. Zašto nam se ne javlja ovih dana? Jednom se javio. Zašto se ne javlja svaki dan? Nacisti ubijaju djecu svaki dan. A oni Goldsteini? Svi napamet znaju ime i prezime svakog NDH zločinca.
Gdje su ti Goldsteini? Doktorirali su na hrvatskom Zločinu. Da li je zločin samo kad Ante četrdeset i prve prereže vrat Zimmermannu ili je zločin i kad 2014. Zimmermann u krvavu hrpu mesa pretvori petogodišnje dijete? Pa tako tisuća puta? Da tisuću puta? Nikome ne pada na kraj pameti brojiti žrtve židovskog državnog terorizma.
U mišju su se rupu sakrili hrvatski goldsteini. Ja i nitko normalan od njih nismo drugo ni očekivali. U njihovim glavama ustaše još nisu obrisale svoje krvave kame. Goldsteini su potomci žrtava, grče se u sedamdesetogodišnjem stresu, pred očima su im leševi mrtvih predaka, iščupani zlatni zubi iz ustiju njihovih najdražih, još u nosu osjećaju smrad spaljenih tijela svojih majki. Njima mrtva palestinska djeca liječe vječne rane. Moramo ih razumijeti, sirotane.“…
Zašto smo toliko bez mašte? Pogledajmo u oči svoju djecu ili u oči svoje tek rođene bebe. Zamislimo da gledamo u njihove mrtve oči. Da smo u Gazi, umrli bismo mirnije sa mrtvom djecom u zagrljaju kad bismo znali da negdje daleko postoje ljudi koji suosjećaju sa nama u našim posljednjim trenucima.
Zato večeras, kad budemo gledali Dnevnik, ako budemo vidjeli kako gori glavna bolnica u Gazi, zagrlimo svoje dijete i šapnimo mu u uho, srce, tvoja mama se stidi. Zlato, tvome tati oči padaju od srama. Zaplačimo tamo pred kraj Dnevnika, ako budemo vidjeli bolnicu u plamenu.
Učinit ćemo mali korak za duše mrtve palestinske djece ali veliki korak za spas duše svoje.

---------------------
Gospođo Rudan, jako me zanima prije nego ste „nalijepili“ ovaj HUŠKAČKI, ANTISEMISKI tekst na svoj blog, da li ste bar još jednom pročitali ove gornje rečenice? UČINILI STE JOŠ JEDAN VELIKI KORAK KA SUDNICI, ILI UMOBOLNICI, Vedrana - TAMA Rudan, neka Vam Hašem – Stvoritelj pomogne, ako može!
Ne dovodim ni jednog trenutka Vaše pravo da kritizirate poteze izraelske vlade, niti vojne akcije IDF-a (Israel Defense Forces), dijelim vaše suosjećanje sa majkama i očevima iz Gaze koji su izgubili svoju djecu (ako je iskreno), ali moram Vas pitati kako vi znate što o tome misli Slavko Goldstein i - „goldsteini“? Vi ste s njim razgovarali ovih dana? Sa „goldsteinima“ koji su se sakrili u mišje rupe? Dakle, posjetili ste nas u mišjim rupama?
Vi ste i mene i moje tekstove počastili vašom pažnjom? Vi ste ekspert za Izrael, židovsku NACISTIČKU državu Vi znate u čemu se grče potomci žrtava Šoah? Vi znate što je pred očima „djece Holokausta“ i djece djece Holokausta?
Ne morate znati, ali pokušat ću vam odgovoriti: pred očima su nam stvarno, ne svima i ne stalno, KAME, MALJEVI, CRNE KNJIGE I CRNE BIBLIOTEKE… Jesu, i ne stidim(o) se toga, jer znamo što je to pijetet, i nikada nećete uspjeti stvoriti osjećaj KRIVNJE u nama za ono što nismo učinili i što danas ne činimo. Većina nas voli Izrael, zlu ne trebalo zadnju luku spasa, ali mi u dijaspori ne kreiramo politiku države Izrael, koja je uistinu samostalna i neovisna. Ma koliko vi trubili o savezniku Izraela USA i koliko god uživali (i pisali) da ćete se veseliti kada je vidite kako gori, mene zanima, da li to mislite i na USA u kojoj je vaš sin, na nekom od učilišta, ili je ipak na Rijeci, u Vašem prilično situiranom okruženju. Jer, šlepajući se i na NOTORNI ANTISEMITIZAM vaše se knjige dobro prodaju, drame izvode, čak i u inozemstvu, svojim pičkinim dimom nad Auschwitom i Gazom, uspjeli ste stvoriti svoju čitateljsku publiku, što nije uspjelo daleko kvalitetnijim hrvatskim književnicima, jer oni ipak imaju obraza i ne prodaju psovačku, imebecilnu literaturu koja sama sebe poništava – MRŽNJOM! Čak i to nije zabrinjavajuće: svatko ima pravo stvoriti literaturu po svojoj mjeri, ali vi ne znam koga ne mrzite? Vi čak mrzite i hrvatski narod ponoseći se da kao Hrvatica rodom, niste Hrvatica?
ČIJA DJECA?
To je, gospođo Tama Rudan, uistinu Vaš problem - kao što je i Vaš problem gdje vam je bio otac u vrijeme Holokausta? Vi niste odgovorni za (ne)djela Vašeg oca, jer sin ili kćer ne odgovaraju za djela roditelja, niti roditelji za djela djece, pogotovo ako su djeca punoljetna. Vi ste, odavno punoljetni gđo Rudan, ali ovim pamfletom pokazali ste svoj opasni INFANTILIZAM! Vi ste, zapravo, bezočno drski i divlji, kako, nažalost, neka djeca mogu također biti. Djeca mogu biti VRLO OKRUTNA! Pa reći meni, sa šest godina, u želji da igram nogomet u mom rodnom mjestu ZA ĆIFUTE NEMA MJESTA! A ja sam rođen, kao i vi 1949. godine, i dobio sam ime, kao spomen svijeća obitelji Weiss, Ljubomir - Ruben. Da, to je ime strica koji je sa 12 godina ušao u halu za tuširanje, dobio je sapun i ručnik, i ušavši u "kupaonicu", zajedno sa drugom djecom i starcima, grebao je poslije prstima po zidu jer umjesto vode, ŠIKNUO je iz slavina CIKLON BE… Nije bio malj, bio je CIKLON BE, nije bila raketa, bio je CIKLON BE… Za mrtvu djecu, manje-više, svejedno. Niti su naša, niti njihova, ona su MRTVA djeca…
Ali, nije nam svejedno što vi 2014. prozivate Slavka Goldsteina i „goldsteine“! Ne, gospođo Rudan, vi ste sebi uzeli pravo SUDITI Slavku Golsdteinu, i „goldsteinima“ ne znajući ili se praveći da ne znate što je Slavko Goldstein učinio za hrvatsku kulturu, izdavaštvo, pa i za demokraciju...Ledolomac Slavko Goldstein koji se sigurno zna bolje braniti nego što ga ja ovdje pokušavam braniti! Jer, niste slučajno nasrnuli na njega, ne, Vi dobro znate da Slavko Goldstein sa 84 godine, je ime u židovskom, ali i kulturnom svijetu, kojem vi odavno ne pripadate.
Slavku Goldsteinu je HaŠem odredio životnu stazu, a Vi ste svojim prozivanjem i presudom, svojim besprimjernim huškanjem prema njemu i „goldstenima“ zapravo zavrijedili - sud. Jer, da je pravne države vi biste odavno bili na sudu i javnosti objasnili što je to pičkin dim nad Auschwitzem, što je stvarno napisala Anna Frank u svom dnevniku..… Za Gazu, uglavnom znamo, no ne znamo da li ste ikada jednu jedinu kunu ili euro dali za djecu Gaze, da li ste osim ove patetike posijali sjeme MIRA I TOLERANCIJE vašim tekstovima i javljanjima, ili ste dolijevali ulje na vatru, neronovski, somnambulno i nadasve teatralno! Da li je Crveni križ Hrvatske poslao bar simboličnu pomoć žrtvama izraelske vojne intervencije? Ma, briga me kako trošite svoj novac, da li kupujte fina jela sa lukom u „Mlinaru“, da li večerate u Firenci ili putujete Evropama ili krstarite kroz USA.. od Zapada do Istoka, od Istoka do Zapada… Vi niste ni prismrdili Izraelu, niste imali jednu minutu od ispaljene rakete Hamasa do skloništa, niste desetljećima živjeli u atmosferi "ni rata, ni mira", niste čitali da ti koji vole svoju djecu su ODBILI dva primirja koje je taj "nacističko-fašistički" Izrael sa vladom prihvatio shvaćajući da i Izrael ima svoju djecu, i svoje mladiće… koji pogibaju u nekim tunelima… Da li ste ikada pomislil da su toliko rada i financijskih sredstava koliko su utrošili umjesto u gradnju tunela, zapravo, u skladišta oružja i puteve terorista do izraelskih naselja, "hamasovci" utrošili u gradnju u pojasu Gaze - linija metroa...?
DOSTA HUŠKANJA!
Jebe se Vama, sudim po svemu, za djecu u Gazi, kao što vam se jebe za djecu stradalu u Auschwitzu i Jasenovcu… Vama je bitno prozvati Slavka Goldsteina i „goldsteine“ i huškati kao što je to rađeno šturmerski i štormfronovski od 1933, posebno 1941…pa sve do danas! U zagrljaju sa mrtvom djecom Gaze, sa „našom mrtvom djecom“…?? Jedan moj poznanik, piše mi da će Vas prijaviti DORH-u odnosno tužiti vas! Poznanik će se možda ljuti na mene što objavljujem njegovu namjeru, no, supotpisati ću TUŽBU! DOSTA JE BILO, DOSTA JE BILO HUŠKANJA spram nas preostale šačice Židova u Hrvatskoj!
DOSTA HUŠKANJA ojađenih i osiromašenih hrvatskih građana, svoje neraščišćene račune sa hrvatskom pseudoelitom rješavajte bez prozivanja Goldsteina, i „goldsteinova“ – niti ćemo odmoći, niti ćemo bitno pomoći, riješiti dužničko ropstvo, mito i korupciju, strančarenje, lutanja u povijesnoj zbiljnosti.. Suze nad mrtvom djecom Gaze, s tim pitanjima ipak nemaju izravne veze!

Ne plačem, iako mi je zaista žao svakog djeteta, svake udovice, svake siročadi… na bilo kojem dijelu kugle zemaljske, pa i u Gazi. Bez MIRA, nema ničega,… I za razliku od vas, koji plačete uz tv ekrane, i za vrijeme TV dnevnika, ja vjerujem da će vrijeme mržnje biti zamijenjeno vremenom ljubavi. Jer, kao što postoje vremena rata i mržnje, postoje i vremena ljubavi, tolerancije i razumijevanja. Iako se radi o jednom od najdugotrajnijih i najkompliciranijem konfliktu u modernom vremenu, vjerujem u kompromis, vjerujem u skoro primirje, ako ne i trajan, dugoročan mir…
A Slavku Goldsteinu, pripadniku narodu knjige, ma koliko bio nezgodan svjedok, želim da se ne uzrujava, da se ne boji ove vaše divlje prozivke i presude, bez suda, da ide svojim putem kao što je išao do sada, na korist kulturi, hrvatstvu i židovstvu. A Vi, gospođo Tama Rudan, možete mu samo očistiti cipele i eventualno pridržati kaput, ako vam i jedno i drugo, ili nešto treće, dozvoli!

Komentari

nisam znao da je Slavko Goldstein bibliotekar

- U medijima prevladava stajalište da je krivnja isključivo izraelska. Bombardiranja Gaze često su neopravdana, ali odgovornost je na obje strane.
Slavko Goldstein, bibliotekar iz Karlovca, www.tportal.hr o ratu između Izraela i Palestinaca

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Gaza kao veliko krvavo kino platno

Ovo su veliki židovi koji iz naslonjača na bregu povrh Gaze gledaju kino predstavu u kojoj njihova cionistička vlada sakati civile u hamasovoj državi koju je stvorio Mossad.

http://prntscr.com/49q3ta

Tko je glasao

@sjenka INES SABALIĆ, čitaj!

Danas (6.08. 2014.) sam pročitao IZVRSTAN članak INES SABALIĆ, u zadnjem "Globusu" gdje vrlo argumentirano razobličava nastanak Hamasa (iz Muslimanske braće, a ne iz Mossada ili pod utjecajem Mossada), program (uništenje Izraela) vodstvo,(šeik Jasin) financiranje, odnos prema Al Fatahu itd. Preporučujem ti, možda ti ipak nešto "blicne" u glavi?!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Laici

Sjenka, budimo realni: sve što si ti ovdje napisao ne bi li slikovito opisao jednu fotografiju jednostavno ne stoji. Uzmimo jednog promatrača koji pred sobom ima samo ovu sliku (bez tvog opisa). On definitivno NE vidi "kino predstavu, krvavo kino platno, cionističku vladu, sakaćenje civila, hamasovu državu, Mossad". Zapravo, on ne vidi čak ni radi li se tu o Židovima, Arapima ili nekoj trećoj skupini. To je sve tvoja projekcija u glavi budući da nisi na području o kojem čak ni danas ne možeš prestati praviti "stručne analize".

Tko je glasao

SVIMA Traži se mišljenje psihijatra!

http://youtu.be/g4rfxHoelik
A da vi kojima se Tama Rudan i njeni stavovi sviđaju pogledate ovaj video? Manikirati nokte, savršeno mirnim glasom, bez izražaja na licu, govoriti NEBULOZE, posebno hvaliti se time kako je njen otac pokušavao riješiti židovsko-hrvatske odnose U JASENOVCU, BATOM... jednostavno je VRHUNAC NJENE LUDOSTI I PERVERTIRANOG, BOLESNOG, USTAŠOIDNOG (NE)UMA! Učinila je ovu svinjariju sa PIČKINIM DIMOM prije četiri godine i dojma sam da i ovo najnovije što piše - ova drska hajka na Židove, na Goldsteina i goldsteine, samo je nastavak njene OPSESIJE ŽIDOVIMA!
Volio bih kada bi jedan uistinu kvalificirani psihijatar -psihoanalitičar analizirao ovu video snimku i sasvim profesionalno, neopterećeno napisao svoje stručno mišljenje!?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Ljubo nada umire posljednja,

@Ljubo nada umire posljednja, samo neznam dali ta izrekavrijedi i za budale, ali vrijedi pokušati!
@Ljubo hajde pokušati ću još jednom polako i slovkano da me lakše razumiješ.
1. A p s u l u t n o - s e - n e - b a v i m - s - t o b o b o m - v e ć - i d i o t a r i j a m a - o - k o j i m a - o p s e s i v n o - z a g a đ u j e š - m e d i j s k i - p r o s t o r.
2. T i - @L j u b o - u - s v o m - ž i v o t u - n i s i - n i š t a - p o s t i g a o - i - t a j - t e - j e - t v o j - j a l u š n i - ž i v o t - p r e t v o r i o - u - n a p u š t e n o g, - i - d r u š t v e n o - i z o l i r a n o g, - č a n g r i z a v o g - p s i h i č k o g - b o l e s n i k a, - k o j i - j e d i n o - n a - i n t e r n e t s k i m - p o r t a l i m a - m o ž e - d a t i - o d u š k a - s v o j i m - f r u s t a c i j a m a.
3. Ž i d o v s t v o - j e - s a m o - j e d a n - od - "t i k o v a" - u - t v o j o j - b o l e s n o j - g l a v i.
4. B o l e s t - j e - n e i z l j e č i v a - i - n a p r e d u j e - s a - g o d i n a m a - s t a r o s t i.
5. B o l e s t - j e - u t o l i k o - t e ž a - j e r, - k o r i j e n j e - v u č e - i z - t v o j e - p r o š l o s t i, - i - š k o l o v a n j a - u - s i s t e m u - u - k o j em - s u - t i - u t u v i l i - u - g l a v u - t k o - n i j e - za - t a j - j e - p r o t i v ! ! I - t u - t i - @ L j u b o - p o č i n j u - i - z a v r š a v a j u - u z r o ci i - i - p o s l j e d i c e - t v o j e - b o l e s t i. - N a ž a l o s t - n e i z l j e č i v e - i - k a o - š t o - s e - i z - t v o j i h - n a s t u p a- m o ž e - z a k l j u č i t i - s - t e n d e n c i j o m - u - p o r a s t u!

@Ljubo kao što vidiš nisam ulazio u društvene i socijalne razlike među nama, jer su one kao što smo ti i ja u razmjeni mišljenja i kritika NEBITNI, i NEVAŽNI, pa tako se ne osvrćem ni na tvoj ljigavi pokušaj da me nazivajući me "pajdom" staviš u svoju društvenu, vjersku, svjetonazornu, socijalnu, ili bilo koju drugu skupinu! Kao što znaš @Ljubo dva smo različita svijeta, kako društvena tako i socijalna! Kao što je poznato jedino si ti jedina persona koja se prsi lažnim doktoratom, maše kojekakvom papirologijom, diplomama, "stručnim" i Bog ga pitaj kakvim sve ne kvalifikacijama, i koja sama sebe tapše po ramenu i tepa si da je najpametnija, te si zato uvijek nakalami plus. No i to je samo priča iz tvoje opširne psihoanalitičke datoteke!

Živ ti meni i zdrav bio @Ljubo i još se godinama borio na internetskim portalima ostvariti ono što u svom životu i profesionalnoj karijeri nisi uspio ostvariti.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Gnjusno je gaziti osobu a ne sadržaj ili djelo

Zrakomlat, ja se ne slažem u političkim promišljanjima Weisa oko ovog genocida Izraela u Palestini, a li mi ne pada na pamet jurišati na osobnost LJRW što vi kolega činite bez srama i da je mraka bar malo prisutno već bi odavno ponovno bio u banu.
Nije od škode povremeno stati pred psihu (zrcalo) i zapitati se - jesam li ovo JA!?

Tko je glasao

"stati pred psihu (zrcalo) i zapitati se - jesam li ovo JA!?"

@sjenka ponekad je dobro prije odgovora na nečiji komentar uključiti mozak i potruditi se shvatiti što je bit komentara. Očigledno tebi to ne baš i uspjeva, jer inače nebi optuživala mene za ono što sama činiš. Očigledno je to posljedica neuzvračene "ljubavi" na neke tvoje uradke i moje kritične osvrte kojima sam što ono narod kaže "prosuo sirće" u tvojoj butiki!

Što se tiče tvog "savjeta": "Nije od škode povremeno stati pred psihu (zrcalo) i zapitati se - jesam li ovo JA!?" možda je on potrebniji tebi.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@Ljubo zašto tražiš drugoga

@Ljubo zašto tražiš drugoga psihijatra? Hoćeš li time reči da tvoj psihijatar nije nije dovoljno kvalificiran i stručan? Varaš se Ljubo, problem je u tomu što ti svako malo pobjegneš sa psihijatrije pa dok te opet vrate ................. a tvoja je bolest neizlječiva!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Dakle, Ljubo!!!!

Ako Rudanica vapi za psihijatrijskim promatranjem (s čime se mogu složiti - ukoliko ne idem do gorkoga kraja pa dođem do zaključka da je promatranje potrebnije onima koji tu ženetinu uzimaju za ozbiljno, nego njoj samoj!).....

...... dakle, ako ona treba biti psihijatrijski promatrana, to je moguće obaviti samo u paketu! Naime - u paketu s tobom! Inače će nalaz biti sasvim polovičan!

Mislim da sam ovaj tv-izljev vidjela i ranije, ali sam ga zaboravila, jer naprosto nije vrijedan pamćenja.... No, sada sam ga pomno opet pregledala....

Dakle, ta bezvezna, polupismena alapača zaista NIJE REKLA ono što ti tvrdiš da je rekla: ona NIJE REKLA da je "dim nad Aušvicom - pičkin dim"!

Ona je rekla sljedeće: "AKO JE dim nad Aušvicom - vječni dim, zašto je dim nad Gazom - pičkin dim?"

Ona se također NIJE HVALILA svojim ocem - ustašom! Ona je očigledno PRIZNALA da joj je otac bio ustaša, te je PITALA moraju li potomci zločinaca dovijeka nositi stigmu zločina, makar sami nisu počinili nikakav zločin (s time ćeš se valjda složiti: da alapača Rudan zaista nikada nikoga nije zaklala niti išta slično učinila?!)

I u usporedbi s time - podrazumijevajući hipotetski odgovor na postavljeno pitanje: da, naime, potomci zločinaca ne moraju i sami dovijeka biti obilježeni kao zločinci - ona postavlja sljedeće pitanje: moraju li potomci žrtava zauvijek nositi aureolu žrtve, čak i onda kada čine aktualne zločine?

Ta žena je zaista, po mom mišljenju, neukusna alapača bez ikakvog "sistema" u glavi, jedna bezveznjakuša kojoj je upalilo da zarađuje novac i društvenu pažnju na prosipanju svog "toka svijesti" bez ikakvog ukusa, autocenzure, kritičkog odnosa prema bedastoćama što ih proizvodi njezin neuki um, ali - - -

- - - ali, kamo da se smjeti tebe u tom kontekstu, koji se njome tako nametljivo i ostrašćeno baviš????

Daj ju barem nazivaj njezinim pravim imenom: Vedrana Rudan! Zato jer ti ta TAMA nije bog zna kako vrijedna literarna domislica! (Možda za jednokratnu upotrebu, ali za stalno je to - bljak! - Ona je bez veze, ali ti si još gori, majke mi!)

Tko je glasao

(TAMA bi, Ljubo,

odgovarala kad bi se ona zvala SVJETLANA! Ali, s obzirom da se zove VEDRANA, onda bi tvoja mrska neprijateljica prije bila OBLAČNA (meteorološki), ili pak TUROBNA, ŽALOSNA, NUJNA, i sl. (u smislu ljudskih raspoloženja). :)

(Pored svih budalaština koje pišeš, zapravo me najviše nervira ta literarno-stilska nemuštost!..... TAMA Rudan!..... Grozno!.... Naprosto: prisiljeno, falšno!....)

Tko je glasao

(Očajno si pretenciozan

u svom pisanju, Ljubo! Eto, to je razlog zašto te ne vole! Nije sramota strasno vjerovati u nešto - sramota je kad se u tom, navodno strasnom vjerovanju, osjeti lažljivost...... Poza....)

Tko je glasao

@Foma Fomič ZAŠTO SE TI slatkice BAVIŠ SA MNOM?

Kratko: Ako sam po tebi, gori od nje, i meni preporučuješ da se njom ne bavim, da sam pretenciozan, da me ljudi, zato ne vole (pa što ti znaš tko me i koliko voli i ne voli??), da se ponašam lažljivo... ZAŠTO SE TI slatkice BAVIŠ SA MNOM?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Zato jer

nemam pametnijeg posla.

I zato jer je ružno obrušavati se na ženu, pa makar ona bila loša spisateljica, stavljajući joj u usta stvari koje nije rekla.

Zato jer svoje napade na nju izvodiš javno, pred nama, a mi smo tu da čitamo ono što je napisano (kad nemamo pametnije posla), i da komentiramo (kad nemamo pametnijeg posla).

Napadaš je, a nemaš potrebu niti da čuješ što je ona doista rekla. To je jezivo.

DIM NAD GAZOM je "pičkin dim", s time što ni to nije izjavna rečenica, to jest, njezina konstatacija u smislu: "Ja mislim da je dim nad Gazom - pičkin dim", nego je iz konteksta očito jasno da takav stav pripisuje DRUGIMA, to jest, da misli kako DRUGI taj dim tretiraju kao "pičkin dim".

HVALITI SE da mi je otac bio ustaša, i PRIZNATI da mi je otac bio ustaša - to zaista nije jedno te isto, Ljubo!

I zaista se postavlja pitanje s kojim motivima se obrušavaš na jednu prodavačicu "đinđuva", te je ustoličuješ u perjanicu antisemitizma u Hrvata?

Tko je glasao

Pseudosolidarnost

Ne razumijem ovu pseudosolidarnost "i zato jer je ružno obrušavati se na ženu". Bavimo li se mi nečijim kromosomima ili onim što javno piše/govori/djeluje? Nikoga njegova biologija ne smije činiti povlaštenim.

Tko je glasao

Ma, nisam ni

mislila na "biologiju", naravno! Ružno je obrušavati se na bilo koga s takvim optužbama (da je notorni antisemit), a s tako neutemeljenim argumentima. Ružno je tvrditi nešto što nije istina, i može se lako provjeriti: naprosto nije istina da je Rudanici "dim nad Aušvicom - pičkin dim"!

Shvaćate? Preslušajte pažljivo njezinu izjavu - Ljubo ju je sam ovdje linkao - pa ćete se lako uvjeriti.

Puca mi prsluk za Rudanicu, a pogotovo nisam motivirani za bilo kakav oblik "solidarnosti" s njom - nego gledam što Ljubo radi ovdje. A radi, to jest, piše - gluposti.

Tko je glasao

@Foma Fomič Aj, gledaj malo šire, ako možeš?!

Prihvaćam kritiku da nisam naveo DOSLOVNO njene riječi vezano za dim nad Auschwitzom i dim nad Gazom, ali on se definitivno TAMA RUDAN diskvalificirala za svaki ozbiljan razgovor najnovijim tekstom NAŠA MRTVA DJECA! (TAMA zato što mi pada tama, mrak na oči kada vidim što piše, i koliko fanova ima!).
Mene inače jako čudi da nisi registrirala bar 5 (pet) mojih tesktova gdje vrlo detaljno, citiranjem nje dolazim do zaključka da je to što ona piše ili izjavljuje NOTORNI ANTSEMITIZAM! Mene kao autora tekstova, politologa, i novinara (k tome i Židova, ali na zadnjem mjestu "Židova") , jako ŽALOSTI da se danas u Hrvatskoj većinom ne zna prepoznati GOVOR MRŽNJE, NETOLERANCIJA, latentni ANTISEMITIZAM, manifestni ANTISEMITIZAM, pa čak ni NOTORNI ANTISEMITIZAM!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Isuse Kriste, Ljubo!!!!!

Ona se je DOVOLJNO DISKVALIFICIRALA svojim književnim radovima! Svojim "Uho, grlo, nož", ili kako se već zove, i ostalim "uspješnicama"!

Ako tvrdiš da si "na zadnjem mjestu - Židov", daj onda to i budi! Budi na prvom mjestu čovjek od malo ukusa i malo dobrih kriterija vrednovanja!

Ako ti baš trebaju antisemiti u Hrvatskoj, daj si nađi neku vrijedniju, dostojniju osobu! A ne tu jadnicu koja je od prodaje đinđuva loše živjela, pa je u jednom trenutku skužila da se u ovoj sjebanoj zemlji možda može bolje živjeti od nekontroliranog lamatanja jezikom!

To uopće nije istina "da se u Hrvatskoj ne može prepoznati govor mržnje" itd, bla, bla, bla..... UPRAVO SUPROTNO, Ljubo! U Hrvatskoj, kao i na svim stranama svijeta danas, postoji OGROMNA INFLACIJA U PREPOZNAVANJU GOVORA MRŽNJE itd. bla, bla, bla....! Pokušaj nečijem psu, koji ti je zubima zgrabio nogavicu hlača, odrješito reći: "Marš!" - Bolje nemoj, jer će te istog časa dati u novine kao "zlostavljača životinja", kao osobu koja "širi govor mržnje", itd........

Ako su ljudi danas u bilo čemu "eksperti" - onda su u tome da PREPOZNAJU GOVOR MRŽNJE kod drugoga!

Sva ta gradacija: "latentni", "manifestni", "notorni" - to sve postoji prije svega zato jer to TEBI TREBA! A tvrdiš da si "na zadnjem mjestu Židov"!!!! Ma nemoj!

Ovi što žive od homofoba imaju nagradni natječaj: izabiru "homofoba godine"!

Što ti čekaš s "antisemitom godine"????

Tko je glasao

@Foma Fomič

Ti ipak nisi neobrazovana osoba pa te pitam . kako možeš tvrditi da meni trebaju kategorije u vezi antisemitizma koje su ZNANSTVENE KATEGORIJE, a znanost je, koliko su nas učili, UNIVERZALNA, a ne moja ili tvoja, ili nekoga trećega!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Hahaha,

hvala bogu, konačno si odlučio svojoj temi pristupiti s humorom! Latentni, manifestni, notorni: znanstvene kategorije, kažeš!

Imam doma "Levijatan" Tomasa Hobsa, on je tamo napravio pedantnu kategorizaciju znanosti. Idem baš pogledat kako je rasporedio "latentni", "manifestni" i "notorni"!.....

Ček', ček'..... To bi možda spadalo u: "Fizika ili zaključivanje iz kvaliteta"...... Tu imamo: 1. zaključivanje iz nepostojanih kvaliteta tijela, koji se čas javljaju, čas iščezavaju, 2. zaključivanje iz stalnih kvaliteta tijela.

Kud bi spadale ove tvoje tri kategorije?

:)

Tko je glasao

hahaha,

nekima je i astrologija - znanost! Ovo tvoje bi se možda moglo stavit u alkemiju!.....

Ili bi se "latentni", "manifestni" i "notorni" mogao proučavati u paketu s proučavanjem superiornosti/inferiornosti pojedinih rasa iz oblika lubanje.....

Tko je glasao

pretjeruješ

nije ona bolja ni prema Hrvatima

pa jel napisala da smo mi Hrvati potomci zločinaca (ako je ona ja nisam i tko je jebe)

Naravno, ako uzmemo da smo genocidisali Ilire kad smo se sabljom probijali do Jadrana, asimilirali neka zatečena plemena i te stvari, onda jesmo potomci zločinaca...ali koji onda nisu

sve dobro...

Tko je glasao

Upravo tako!

Ako se prostudiraju pitanja, to jest "pitanja" koja ona postavlja u onom tv prilogu (s turpijicom za nokte), onda se vrlo lako može uvidjeti njezin bezobrazno ekskluzivistički stav! (S time da je i "stav" puno preteška riječ za nju - jer V. Rudan ne predstavlja nikakav "stav" nego samo jedno nekontrolirano lamatanje jezikom!)

Naime, ona u tom prilogu eksplicitno pita - ali samo za sebe, samo ekskluzivno!: "Zar sam ja kriva za grijeh svoga oca?" I naravno, sugerira odgovor: "Ne, ja ne mogu biti kriva za grijehe svojih predaka!"

Međutim, to je neće spriječiti da već u sljedećoj rečenici ne prosere nešto u smislu ovoga što ste Vi naveli: Hrvati su potomci zločinaca i sl.

Zato je imbecilno njoj pripisivati "antisemitizam" ili bilo koji "izam"! Ona samo prodaje suvenire na improviziranom štandu na plaži! Kad vidi da dobro idu čaplje - ona prodaje čaplje! Ako bolje idu školjke u kojima šumi more - ona prodaje školjke u kojima šumi more!

Užasno je glupo baviti se tom osobom! Dovoljno je pročitati jedan-dva njezina "književna" uratka!

Tko je glasao

Jest glupo

ali mi je drago da je našla krpa zakrpu pa je naš Ljubo doveden u poziciju da danas i ovdje u realnom vremenu kad se gine na Blistoku sve u 16 i kad svi to pratimo htijeli ne htijeli .........

- brani određene stavove kod sebe i svojih, neka prava sebe i svojih ( napomena: ovo svojih je samo uvjetno)

pa neka vidi malo kako je nama Hrvatima kad se moramo braniti od njegovih teorija o udruženom zločinačkom poduhvatu, prekomjernom granatiranju, potezanja pitanja progona Židova na teritoriju ( tada još uvijek) Kraljevine Jugoslavije) iako dobro zna da antižidovstvo samo po sebi nije bilo niti jest svojstveno Hrvatima

osim podmetanja od ponekad njega i sličnih

sve dobro...

Tko je glasao

Djelomično se slažem s Vama,

a djelomično i ne..... :) (Ali Vas uvijek volim!) :)

Naime, slažem se, ali bih to isto izgovorila na malo drugačiji način..... :)

Naime, u Ljubinom "židovskom domoljublju" nalazim nešto prisiljeno, isforsirano..... Pa sad, ako to na Vaš način usporedim s hrvatskim domoljubljem...............

Ne treba prisiljavati i forsirati, rekla bih..... Nikada ništa..... Nitko nije "zaslužan" zato što se rodio kao Hrvat ili kao Židov, ili bilo što......

Ali, ono što je danas Raspudić napisao u svojoj kolumni - to bih potpisala! (Komentirao je Denisa Latina, i njegovu tv-čestitku povodom Oluje. Zaista je shizofreno da DRŽAVNA televizija, u trenutku kad se DRŽAVA postrojila u Kninu i drži svečane govore u spomen oslobođenja - da ta televizija šalje poruku: "Čestitamo vam dan pljačke, paleža, itd.", nešto u tom smislu..... I da se taj Latin ne makne smjesta s te stolice! No, ništa manje suludo i shizofreno nije ono zviždanje u Kninu, u trenutku kada je DRŽAVA došla odati počast tom istom oslobođenju! - To sve skupa znači da državu NEMAMO, koliko god uvjerljivo Vaš miljenik Tuđman sugerirao da je imamo! Nećemo je imati tako dugo dok ne shvatimo gdje je kome i kada mjesto! To se odnosi na Ppetru jednako kao i na Denisa Latina, jednako na Vas i na mene! Državu jednostavno ne možemo imati, tako dugo dok svi zajedno ne ispoštujemo barem jednu FORMU oko koje smo se dogovorili da će značiti to: DRŽAVA! Kad se ta FORMA dovodi u pitanje sa svih strana - i sa strane same države u liku državnog novinara Denisa Latina, i sa strane "domoljubnih čuvara državnosti" u liku onih koji dolaze u Knin da bi zviždali - gdje smo onda?)

Ljubino židovstvo je otužno, tako bih ja to rekla..... A onda dalje ne bih to uspoređivala s našim hrvatstvom - da ne bih bez potrebe uzrujavala ljude...... Čemu?

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

Shvaćate, Drvo,

što pokušavam reći? Kako je moguće da ono društvo oko Thompsona ne razumije da na svaku obljetnicu Oluje DOVODI U PITANJE tu Oluju, naprosto zato jer u jednoj državi ne mogu postojati dvije države, a da se to još uvijek smatra ozbiljnom državom! Naprosto je NEMOGUĆE I NEPODNOŠLJIVO da postoje dvije različite i suprotstavljene proslave Oluje! Nedopustivo!

Kad se taj govnar od Thompsona izloži riziku parlamentarnih izbora, i kad pobijedi na tim izborima, i kad dobije mandat da održi svečani govor povodom Oluje, pa ma kako taj govor bio "licemjeran" - onda neka proslavu oslobođenja Knina preseli u Čavoglave!

Aktuelni predstavnici ove države su "udbaši", ili "sinovi udbaša" , "Srbi", ili "sinovi Srba" - dobro!....

Zato mi, u znak protivljenja, u znak "pravog domoljublja" ili tko zna čega, nudimo Kolindu! Što je ona?

Ona je neka faca u NATO.u!

Što je NATO? Aha, to je neka hrvatska tvrtka! Domoljubna! Jednako domoljubna kao i kanadska tvrtka za proizvodnju pečenih pilića, koja nam je u najkritičnijem trenutku nacionalne opstojnosti proizvela ministra obrane!

Zbilja ne vidim po čemu je tu Tito - u svoje vrijeme, i u svojim povijesnim okolnostima - mnogo gadniji neprijatelj hrvatske države od ovih koji svake godine dolaze u Knin da bi zviždali!

To jest, ne vidim po čemu je Ljubino prisiljeno židovstvo blesavije od našeg prisiljenog hrvatstva!

Mislim da je blesavo i jedno i drugo.

Tko je glasao

što se tiče Ljube

on je prije svega Jugoslaven u političkom smislu a pošto je Yuga propala Hvala Bogu on je znači gubitnik u političkom smislu

Kao Hrvat nije se baš pokazao, mnogi njegovi upisi su kao da ga plaća srbijanska udba.

kad već uvodite novu temu - zviždanje- našem premijeru treba fućkati i na misi polnoćki jer takvu budalu nismo imali a ni nema je nitko kako u okolici tako ni u širem okružju.........

sjetite se samo lex perkovića, pa naturanja homoseksualne propagande u škole, pa potpuno nepotrebno zajebavanje Vukovara s ćirilicom kad su nacionalne teme u pitanju a o njegovom kalvinističko- neoliberalnom poimanju odnosa između rada i kapitala ne treba trošiti riječi.

Sanader je bio lopina, podmukla lopina a ovaj je nečija lutka na koncu i treba ga izviždati.

Da li u Vukovaru ili u Kninu na dan branitelja... ma dajte najte... nećemo valjda proglašavati demokraciju svetogrđem..

Tuđmanu su BBB-ovci s tribina pokazivali guzicu, bio sam i vidio svojim očima.

To je demokracija i s pravom su mu pokazivali guzicu jer je isto silovao Dinamo s preimenovanjem.

Valjda ga je Canjuga u to ubijedio.

Baš me zanima zašto Zoki nije na utakmicama. ???!

DA i u Vukovaru i u Kninu i u Sinju ovim podmuklišima narod manje više spontano šalje poruku da rade suprotno volji naroda jer s tim programom nisu došli na vlast...a pokazuje se da nisu baš nešto ni pošteni kako se pričalo.

Mi smo jedina država u EU gdje se paradira s petokrakom i to ne čine samo redikuli, nego predsjednik i sl.

Sramote nas.

Gledajte poštovana @ Foma, da se malo našalim:

Srbi su svog Zorana ubili , Slovenci eno svom ( Jankoviču ) Zoranu pokušavaju za nešto suditi, a mi svog samo isfućkamo jer za drugo ni nije.

Nije mali kriv što su ga precijenili i dali mu preskupu igračku.

Josipović i Milanović i sl. bi se htjeli malo prišmajhlati uz branitelje, ali nisu ljudi blesavi i kuže njihove spinove...izjednačavanje Domovinskog rata s njihovim " antifašizmom", a MI smo se protiv zvijezde petokrake na početku borili. Pod zvijezdom petokrakom crvene boje Vukovar je razaran.

Osobno sam ih nekoliko sa zvijezdom petokrakom poslao Bogu na istinu i zato za Zokija, svilenog licemjera Josipovića i sl. imam samo UUAAAA, FUUJ, FIJUUU

naročito za dan Oluje

sve dobro...

Tko je glasao

Vaš humor i dovitljivost

su uvijek neodoljivi! :)

Plus za jednu rečenicu nad kojom se ima kaj misliti: "Nećemo valjda proglašavati demokraciju svetogrđem...."

"Ne, nećemo, nećemo, dakako da nećemo!" - uzvraća na to uplašeno demokratsko stado....

Makar nam je svima jasno, jer to svaki dan osjetimo na svojoj koži, da......

Znate ono, kad astronomi dođu do krajnjih granica univerzuma, i tamo se suoče s nemogućim i nelogičnim stvarima..... Pa onda jedini spas nađu u svetogrdnoj ideji da osim ovog golemog svemira u kojemu živimo mora da postoje i drugi svemiri......

Na tv-u to prikazuju kao balone od sapunice...... Nebrojenu količinu balona od sapunice, a jedan od njih je ..... i balon demokracije.....

:))))))

(Vi me uvijek učinite dobro raspoloženom! Makar sam ja iz nekog drugog balona od sapunice!) :))))

Tko je glasao

Logičarenje

Na stranu prethodno neumjesno ulizivanje.

"Znate ono, kad astronomi dođu do krajnjih granica univerzuma, i tamo se suoče s nemogućim i nelogičnim stvarima."

Tko o čemu, Forma o logičnom. Pardon, nelogičnom.

Tko je glasao

Primila se ona,

on, ono, frezanja, pa ne staje!
Sve o.k., samo - kakvo vražje neumjesno ulizivanje?! Brojni svjedoci mogu potvrditi da Drvu sustavno izjavljujem svoju ljubav i simpatije! Pitaj Zapa, njemu to ne promiče, jer je ljubomoran ko pas!
Moje nagnuće prema Drvu, doduše, nije od one Ljubine vrste, pa je stoga miljama daleko od "neumjesnog" i od "ulizivanja".

Frezaš bez veze. Ja od Drva ništa ne trebam da bih mu se "ulizivala". A da je "neumjesno", na to bi me on sam odmah upozorio, sigurna sam!

To je samo jedan od virtualnih likova ovdje koji mi je simpa. Ima još takvih, da ih sad ne nabrajam. Zakaj to tebi predstavlja problem? Ko da smo u dječjem vrtiću.....

Tko je glasao

@Foma Fomič

Nije samo Zap ljubomoran KAO PAS! Pa, priznajem, i ja sam ljubomoran na Drvo KAO PAS! Lajem do neba i patim što njega voliš više nego mene! Usput, a da mi od erotike i LOVE-LJUBAVI I LJUBOMORE ipak se vratimo temi? Od silne ljubavi prema tebi čak ti nisam zarolao upise, koji su otišli bok te pitaj kamo? I zar zaista zbog Drva i tebe svi moramo završiti u kupleraju?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

pomalo ste odvratni

vi neki Ljubo s tim insinuacijama, gdje nestade tvoja, zapova i još nekih...politička korektnost

ili se treba biti korektan samo prema vama

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Tama Rudan i ti ste baš primjer političke korektnosti!? Ma, daaaaj!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

He, he,

boji se on kupleraja.... Vratio bi se temi...... A koja ono tema bješe? ..... A da, Vedrana Rudan!..... :)

Tko je glasao

@Foma Fomič

TAMA Rudan! Jer mi pada mrak na oči, kada se spomene!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ma, nije istina, Ljubo!

Ti to samo tako misliš!

Zapravo, čim se ona spomene - tebi se zacakle oči od života!

Tko je glasao

@Foma Fomič

Toliko perverzan nisam da se "palim" na notornu antisemitkinju! Cakle mi se, ipak, oči drugim povodima - srčeko moje drago! I puštam ti Tamu Rudan, za "nošenje" po - tvojoj kući!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Kao što vidiš,

tema se iscrpila.....

U skretanju si sudjelovao i sam, pa nema potrebe da se žališ....

Tko je glasao

50 nijansi...

... postoji fina, delikatna nijansa između ljubomore i nagona za povraćanjem. Ali, ako tebi to godi nazivati ljubomorom - sam ti daj.

Tko je glasao

isuse foma daj se ....

isuse foma daj se .... u...mij....

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

(Vidim tu Galetov

dnevnik "Zašto je propala demokracija"..... Nisam mu se još posvetila, ali naslov je taman")

:)

Tko je glasao

E naš LjuboKAD PLJUJE SVOJIM PLJUVAČKIM STILOM PO HRVATIMA I HR

Vedrana je onda eto umjetnica a sad najednom ne valja

Nije ti ona ništa više antiŽidov nego što je jugonostalgičar, piše ono što ima prođu kod naših nevrstanih kvasiljevičara

staru milfericu bi trebalo podmetnuti magarcu

no dobro, čujem da ovaj neki Goldstein koji je neki ambasador ( ne Hrvatske države nego ove vlade) drži u uredu Titinu bistu , a Tito je bio Arafatov intimus i oficiri JNA su obučavali borce PLO-a , a naš Josipović se hvali u Izraelu kako je njegov ćaća bio Titin borac...kao da ikog danas zanima holokaust , ŠOA ili kako već to zovete...

Eto i Romi imaju neki svoj dan istrebljenja, ciganski holokaust, bila fešta u Uštici kod Jasenovca neki dan, palile se svijeće a glupani ne znaju da su mnogi Cigani bili muslimani a kod muslimana je svijeća zabranjena , doslovce blasfemija

raspitaj se tko su prije sedamdesetak godina bili vlasnici stanova i vila u kojima stanuje naša crvena buržoazija

ti u današnji rat između Židova i Muslimana i njihovu evidentnuu mržnju stalno potežeš pitanje holokausta

od česte upotrebe ta se riječ kao pojam izliže kao sve što se izliže od prečeste upotrebe

samo je mijena viječna, Židovi se bore za životni prostor, Lebensraum, Gaza je aka varšavski geto samo za Palestince
Izraelci su vojno nadmoćni kao Wehrmacht u odnosu na susjedne države onda, s tim što Izrael ima jače saveznike danas.

Pas liže svoja jaja zato što može.

Palestinci ili Hamas ako ti je draže, su samo dobri učenici. Primjenjuju židovsku propagandu i prikazuju se kao žrtve.

Želim reći da su islamisti meni interesantni po tome što tamo gdje su u većini primjenjuju džihad, šerijatsko pravo i ne jebu živu silu, druge i drugačije, a tamo gdje su u manjini, e tamo su im puna usta mira, ljudskih prava , viktimiziraju se na n-tu i te brije...

Znači, navijam za Izrael, ali ne i za tebe Ljubo... ti si loš advokat Izraela u Hrvatskoj jer si do sada navijao za one koji danas navijaju za Palestince ali navijaju za Palestince zato što Amerikanci i Englezi podržavaju Izrael a isti su ih bombardirali a po teoriji : prijatelj mog neprijatelja...

ne možeš danas ovako a sutra onako bar kad su načela u pitanju

Ti bi se najprije trebao odrediti ali pravilno, prema današnjoj Hrvatskoj državi, prema Srbiji gdje su poraženi četnici fašisti i genocidaši u odnosu na Hrvate, Albance i Bošnjake- muslimane- na vlasti, revidirati svoje stavove prema Yugi, znači skočiti sam sebi u usta, učiniti salto mortale, polizati sve što si popljuvao kojegdje , ovdje i po kojekakvim opskurnim forumima poput " tačno.net" i sl. a tek onda, možda i samo možda

pred Hrvatima braniti Židove i izraelsku politiku

Ovako, braniš kod Izraelaca ono što si osuđivao kod Hrvata i stoga nisi vjerodostojan...

Vedrana Rudan je zaista pičkin dim i kurčeva prašina i nju nitko ne uzima zaozbiljno jer to koliko ona ima posjetitelja ili tkz. lajkova ti je glupost..

u prošlosti su ljudi voljeli dvorske lude a ona je baš to...obična luda.. ni na koga njeno bulažnjenje nema utjecaja i toga je i ona svjesna...ali ona živi i plaća kredite od tih gluposti i vulgarnosti koje piše... a svojim otvorenim pismima daješ joj na težini.. ili pak želiš na to malo njene karizme dvorske lude

priskrbiti sebi nešto popularnosti

sve dobro...

Tko je glasao

He, he.

He......

Tko je glasao

Možda sam glup, ali ne vidim

Možda sam glup, ali ne vidim ništa huškačko u citiranom tekstu V. Rudan.

Zašto ne bi prozvala židovske intelektualce?
Jesu li oni posebniji od drugih intelektualaca? Ako jesu, po čemu točno?
Sramota je za svakoga tko sebe drži intelektualcem(dosta da je čovjek, ne mora biti intelektualac, ali sad govorimo o intelektualcima jer to prozvani jesu) da prešutno gleda zločin(raketiranje djece jest zločin, valjda se slažemo u tome), pa zašto se ne bi i židovski intelektualci osjećali posramljenima.
Tim više jer iza sebe imaju tragičnu povijest u kojoj su i sami bili podvrgnuti sustavnom uništavanju.
Je li huškanje i prozivanje njemačkih intelektualaca zbog šutnje tijekom holokausta?

V. Rudan jest sklona pretjerivanju i nisam sklon njenom stilu, ali mi se čini da je to jedini način da nešto dopre do onih kojima se ona obraća.

P.S. Volio bih da dođe do tužbe koju spominješ, izjede me znatiželja kako bi to završilo i kakav pravorijek bi sud dao.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

@silverci

A da tamo gdje stoji riječ "Židovi" i "Izrael" staviš "Hrvati" i "Hrvatska"??
Što se tiče suda, u hrvatskoj pravnoj državi je često - KADIJA TE TUŽI, KADIJA TI SUDI! U većini država, posebno u Njemačkoj i Austriji već bi odavno bila na sudu i odavno bi bila kažnjena za ovu odvratnu antisemitsku rabotu, godinama! Ali, što očekivati od osobe kojoj je otac bio USTAŠA U JASENOVCU!? Paz, ne Hrvat, nego USTAŠA, najveća sramota u hrvatskoj povijesti!
Pa ona samo nastavlja ono što je otac započeo!
Tebi ništa huškačko?!! Da li si se pokušao staviti u kožu - Slavka Goldsteina? Stojiš iza nje? Znači, njen si fan po tom pitanju!? AFERIM, silverci!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Stojim iza nje!? Ne shvaćam,

Stojim iza nje!?
Ne shvaćam, gdje sam to napisao?

Staviti riječi Hrvat i Hrvatska? Pa što, i hrvatski se intelektualci trebaju sramiti zbog šutnje, ne vidim tu ništa sporno.

Što se tiče suda, želiš reći da bi ti prihvatio presudu samo ako je u tvoju korist? U suprotnom, to bi bio samo dokaz da je hrvatsko pravosuđe antisemitski raspoloženo?

Staviti se u Goldsteinovu kožu?
Što to točno znači? U prošlosti sam patio, pa zbog toga imam pravo prešutiti zločin i nitko me ne smije ni slučajno zbog toga prozvati?

Uskogrudan si Ljubo i ne shvaćaš da upravo ti Goldsteina vidiš ponajprije kao Židova(jer upravo se zbog toga propinješ na zadnje noge), pa tek onda intelektualca(njegov doprinos hrvatskoj kulturi ga lišava moralne obaveze da progovori o strahotama koje njegovi sunarodnjaci čine?), pa tek nakon toga kao čovjeka.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci