Tagovi

nas Che Guevara

Štovani Pollitičari,
već dulje vrijeme lome se koplja o logu pollitike. Jučer nas je Mrak podsjetio da postoji i naš facebook. Meni odmah sinulo opet o logu…

he replied :
''treba mi dizajner da to riješi, ne treba me nagovarati nego mi treba netko tko se u to razumije, a to nisam ja''

a nisam ni ja, iako imadoh iz crtanja 5+, ali to nije to…pa da ne odgovaram tamo, evo ja kao dnevnik, da Vam odmah udre u oko…

dakle, uzimam si slobodu za objavit potrebitu adresu : gosp Marko Rakar - MRAKARatmonkeyGMAILtočkaCOM

gospodo pollitičari…sve Vaše vip rodijačke veze i vezice s profi grafičarima&designerima, igraju igru, treba Vaša pomoć…

gospodo grafičari, bilo napredni amateri bilo profesionalni studio, izvolite slati svoje radove…profići će malo zažmirit na jedno oko glede troškova (firma će im biti na pollitika.com vrlo uočljiva, jeli, odmah uz naslov afere.com…ili, u dnu loga može sitni link na firmu, dogovor kuću gradi)

predmnijevam da logo mora ostat original veličine, i da ime ostaje isto…? tj ono desno slovo L je, nego što, posrnulo u Lijevo, a lijevo je, nu, ostalo Lijevo…

che

Rezultati međunarodnog natječaja će biti objavljeni u svim domaćim i svjetskim medijima, a skromni domjenak u Diogenes bačvama Šestinskog lagvića…(nu, Diogena znate…po Importane centru šeće s upaljenom voštanicom, kaže da traži nekog čovjeka)…

Sretno ! Good luck !

Komentari

Abies, citiram slijedeće

Abies,
citiram slijedeće tvoje riječi, na koje si stavio svoj link:

Mrak, ovdje (pollitika) bi se registrirali i puno jače i poznate face, ali kad vide u vrhu logo gosp Che-a - odustaju !

Točno. Slika Che - naglašeno smeta, jer ostavlja dojam da se piše ispod njezove Aureole ! (Naglašeno me je odbijalo, a i sada!)
Ili neutralno, ili log hrvatski. Konačno, ovdje jeste, i ovo je temeljno
hrvatska pollitika.

Tko je glasao

Che je simbol vječnog bunta

Che je simbol vječnog bunta i djelovanja kako bi se sustav popravio na bolje. Simbol neovisnosti, ali ne i neutralnosti. Che je bio i protiv kako kapitalizma tako i protiv komunizma. To je Che i zato meni savršeno paše za ovu stranicu. A oni koje jedna sličica može uplašiti i nisu neki dobitak za pollitiku.

Disclaimer- (primjer šta može nastati iz straha od sličice je evo upravo aktualno Sanader).

Tko je glasao

treba onda naći neutralno

treba onda naći neutralno rješenje...
ovako je ili ubojica ili simbol bunta (ustaše-partizani..:), hehe, vječna dilema...

Tko je glasao

može se razmisliti i o

može se razmisliti i o drugačijem pristupu formatiranja novog loga pollitike, npr. s naglaskom na PIONIRE I OMLADINU...

2decicrnog

Tko je glasao

važnije od simbola po meni

važnije od simbola po meni je činjenica da se na ovim stranicama može slobodno izreći mišljenje bez straha od cenzure ili privođenja. to je najveća vrijednost, a koji logo stoji na vrhu manje je bitno. a koliko sam vidio u raspravama sudjeluju i lijevi i desni, a Che Guevara im nimalo ne smeta da izriču svoje stavove. nivo i kvaliteta tekstova i rasprava može samo biti primjer mainstrem novinarstvu.

Tko je glasao

logo je odlican i ne treba

logo je odlican i ne treba ga mijenjati jer kad se uzme u obzir naša vlast onda je on skroz primjeren

Tko je glasao
Tko je glasao

Kao ideja, boje su hrvatske


Kao ideja, boje su hrvatske a simbolika ruže svoje govori. (naravno grafički nedovršeno)

Tko je glasao

Inače, crvena ruža simbol

Inače, crvena ruža simbol je socialdemokracije. Samo nedostaje stisnuta pesnica.

The Observer

Tko je glasao

Fredi, još ti se vrzma po

Fredi, još ti se vrzma po glavi Ruža Hrvatska (Savka), a možda i trogirska...neloše...
sreća da nisi stavija crveni karanfil, bilo bi burnih reakcija...:)

Tko je glasao

Bet ti je rekao, ruža je

Bet ti je rekao,

ruža je simbol uljuđene euro socijaldemokracije naravno sa stisnutom pesnicom ali to ovdje ne ide, jer mi smo ipak samo debatni klub a ne stranka. To je ono što će poslije ove krize i dolazećih izbora za EU parlament čekati Sanadera uskoro u EU. Ako toliko potraje i ako nas ne uvede u kaos koji se već počeo valjati ulicama.

Ruža je inače oznaka ljubavi prema bližnjemu, čovjeku općenito

Wikipedia: ( http://en.wikipedia.org/wiki/Red) Both the Greeks and the Hebrews considered red a symbol of love, as well as sacrifice.

Također crvena boja u raznim kulturama: (http://www.beautymag.net/uredjenje_prostora/boje/crvena_boja )

Tko je glasao

Eto vidiš poštovani

Eto vidiš poštovani @frederik, kada čovjek hoće i najbolje - uvijek mu netko želi najgore.
Mene osobno ruža uopće ne bi smetala jer je prije svega simbol ljubavi.
Tri hrvatske boje ukomponirane u znak su valjda dozvoljene? - ili su u međuvremenu i to zabranili?
U svakom slučaju CHE mi baš i nije neki uzor kao što mi ubojice inače nisu a ni crveno L nagnuto toliko u lijevo kao da će svaki čas pasti.
Ja bih npr. za znak pollitika.com stavio stiliziranu tipkovnicu na kojoj se jasno mogu pročitati slova REPUBLIKA HRVATSKA i SLOBODA te dvije ruke koje tipkaju po njoj sa dva prsta postavljena u oblik slova V.

Tko je glasao

Meni osobno ne smeta Che -

Meni osobno ne smeta Che - svaku stvar ili događaj se može gledati iz više perspektiva. Chea se danas najčešće gleda kroz komunizam kao ideologiju mada joj možda on i nije bio previše bio naklonjen - da kao ideji koja je vodila u promjene, ali se distancirao kad je u praksi vidio da primjene teško idu. Meni osobno Che ne smeta (ovo sam se samo malo zabavio), jer ona njegova druga i prava dimenzija je bila pustolovni aktivizam i izrazita sklonost socijalnoj osjetljivosti (u latinskoj americi koju mi ne možemo poistovjećivati s našim iskustvom).

Drugo, shvaćanje socijalizma su bila vrlo različita. Iz njihove. današnje latinoameričke perspektive nisu se mnogo udaljili od romantičnih vremena kubanske revolucije (dvije trećine a možda i više političkih sustava tamo je i danas sklono ili na tragu socijalizma.

Treće, tamo je čak i katolička crkva kao dominantna na tom kontinentu je bliža socijalizmu nego liberalizmu (teologija oslobođenja). S našom crkvom imaju toliko bliskoga koliko Tito sa Sanaderom.

Ćetvrto, s tom idejom (socijalizma) je bila zaluđena polovina zemaljske kugle, pa zašto sve svoditi na nekoliko glavnih protagonista, a zaboravljati uzroke koji su povukli milijune prema takvom izlazu (koji se u komunističkim devijacijama na mnogo mjesta izrodio u svoju suprotnost). Uostalom, koliko smo sigurni da se nešto ne ponavlja - povjest je puna takvih primjera.

I konačno, i sam Stjepan Radić je bio blizak takvim shvaćanjima, (čak se skitao po Rusiji onog doba), mada nije bio tako profiliran, ali da je dao Bog (i beogradska čaršija) pa da nam je poživio do rata, siguran sam da bi bio odabrao pravilan izbor i možda bio hrvatski de Gaulle - a s time bi i hrvatska recentna prošlost bila drugačija.

Ta radićevska socijalna osjetljivost i hrvatska državotvornost (jer se Hrvatska najviše i najbolje iznutra podriva) su se na našim prostorima posve izgubili, čak i (možda najviše) u stranci koju je Radić osobno osnivao (ma samo kad se sjetim smutljivca Friščića mada mi se dvolična Petirka malo više sviđa ali ne zato što je dvolična)

Tko je glasao

Logo of the Socialist Group

Logo of the Socialist Group in the European Parliament

logo

Tko je glasao

Uvijek se može izvući

Uvijek se može izvući karanfil iz naftalina.

RIJEČ U FOKUSU
Karanfil
Piše: Mile Stojić

Ovih dana dobio sam od drage prijateljice e-mail poruku sljedećeg sadržaja:

"Nemoj, molim te, opet u povodu Prvog maja pisati o nezavidnom položaju radnika, historijskim nepravdama i vječno prisutnome balkanskom prkosu. Naslušali smo se tih priča. Hajde, ako možeš, nešto napiši o karanfilu, tom cvijetu nad cvjetovima u doba socijalizma. Zašto se onda za praznik rada nitko nije kitio orhidejama, gerberima, ružama, đurđicama, tulipanima i maćuhicama, već isključivo crvenim karanfilima?"

Ne znam, odista, zašto je upravo crveni znak karanfila bio neobilazan ukras svih komunističkih proslava i inicijacija - od prijema u pionirsku organizaciju, proslave dana škole, dana republike, pa sve do primanja u partiju i obilježavanja Međunarodnog praznika rada. A istina je - nosili smo ga u zapučku i na reveru prilikom prvomajskih bakljada, dvadesetdevetonovembarskih parada, stavljali na biste socijalističkih boraca i heroja. Sjećam se jedne zgode iz mog blaženog socijalističkog djetinjstva kad smo satima stajali u špaliru i cijele bukete crvenih karanfila bacali na glavnu ulicu kuda je trebao proći mercedes duga Tita.

Gaženi su bili pred našim očima ti nježni cvjetovi okrutnim točkovima, sve uz pjesmu: drugarice, posadimo cvijeće... Krleža u svojim Baladama piše o pokolju cvjetova kao o smaku svijeta. Reformirani komunisti crveni su karanfil zamijenili crvenom ružom i oni sad svojim gospođama poklanjaju ruže. U naše vrijeme nije bilo gospođa, gospoština je bila zabranjena, pa smo mi naše ljubavi zvali drugaricama. Ovu riječ nije pregazilo vrijeme i ona i danas u sebi skriva miris duboke vjernosti i neke prostodušne otmjenosti, baš kao i cvjetovi karanfila koje smo im poklanjali ...

Karanfil (tur. karanfil, iz grč. karyofylloon) mirisna je biljka koju u nas zovu još i klinčac, katmer. Cvijet pripada biljnoj porodici prostolatičnih dvostupnica Cariophillacea u kojoj ima 85 rodova sa više od 2.000 vrsta. To su zeljaste biljke s linealnim nasuprotnim listovima i peteročlanim, rjeđe četveročlanim mirisavim cvjetovima različitih boja. Rasprostranjeni su pretežno u području Mediterana, gdje rastu najljepši njihovi primjerci, a neki endemi (var. pseudopetraeus) rastu i cvjetaju samo na Velebitu. U zoologiji se tim imenom naziva jedna vrst crvenih koralja, tzv. morski karanfili.

U zapadnome kršćanstvu crveni je karanfil znak čiste i nesebične ljubavi. Po flamanskom običaju nevjesta bi na dan vjenčanja u svoje svečane odore sakrila jedan cvijet crvenoga karanfila, a mladoženja bi ju morao pretresti uzduž i poprijeko i pronaći taj skriveni cvijet. Kakva je to lijepa premetačina bila! Iz tog običaja nastala je simbolika po kojoj je crveni karanfil znak i slika vjenčanja. Na portretnim slikama iz 15. i 16. stoljeća mladenci se često prikazuju sa karanfilom u ruci, a ako ga drži djevojka, to je pouzdan znak da je zaručena.

U bosanskoj narodnoj predaji karanfil (sinonimi i tur. katmer, alkatmer) također je, znak vatrene ljubavi, o čemu svjedoče i brojne sevdalinke. Usp. K. Hörmann: "Dragi mi je karanfil donio", "Karanfile, cvijeće moje, još da mi je sjeme tvoje, ja bih znala gdje bih cvala, mome dragom pod pendžerom", "S kara bojom obojeno, karanfilom zakićeno", "Karanfil se na put sprema i pjeva", "Bolestan legoh kraj vatre, osta mi katmer kraj vode" itd.

Sve ovo govori da komunisti, kao i obično, nisu bili nimalo naivni kad su upravo cvijet karanfila proglasili jednim od svojih omiljenih simbola.

Tko je glasao

doktore, ode ti u moj

doktore, ode ti u moj hobby...
...dvostupnica Cariophillacea u...
...dvosupnica Caryophyllaceae...

zašto su ga odabrali ? he...lako se proizvodi, lako održava, otporan, dugotrajan, nije velik...baš za rever...:)

Tko je glasao

A nije zanemarljivo, osim

A nije zanemarljivo, osim što je lijep i mirisan, uvijek bio jeftin i tako dostupniji od raznog drugog cvijeća.

B-52

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci