Tagovi

Narod je proslavio ...

... Dan državnosti, prepun "oduševljenja, poleta, entuzijazma i vjere u bolje sutra"

Eto hrvatski narod je “oduševljeno” proslavio Dan državnosti, a ustvari 20. godišnjcu odluke Hrvatskog sabora da se ostvare obećanja koja je Franjo Tuđman, u zamjenu za novčanu i inu potporu, dao predstavnicima ustaške emigracije u Norvalu, a obećao je da će:

1. rušiti Jugoslaviju svim sredstvima
2. kad osvoji vlast u Hrvatskoj, lustrirati Srbe a ne komuniste
3. provesti pomirbu sinova ustaša i partizana prema programu Maksa Luburića
4. uspostaviti NDH makar u banovinskim granicama (“Banovinske granice su minimum ispod kojeg se ne ide.” govorio je Slobodan Praljak pregovarajući u ime HVO-a sa srpskom i bošnjačkom stranom)

što je značilo rat.

Narod nije, ali su zato njegovi “odabranici” slavili puna tri dana, a nije isključeno da će se ta odluka koja je značila samo rat slaviti i dulje, jer hrvatska “elita” zaista ima razloga za slavlje, imaju državu koja im omogućuje blagostanje.

Samo njima!

Jer hrvatska država nije država blagostanja za sve, ono opće mjesto za zadovoljavanje potreba i servisiranje stanovništva, jer ona to ovako premrežena korupcijom i kriminalom ne može ni biti, ona služi HDZ-ovoj vrhušci i dijelu njihovih poslušnika i plaćenika bilo kroz sinekure, nezaslužene mirovine ili.ista takva “socijalna zbrinjavanja. .

Hrvatski narod, koji je sve vrijeme mislio da se Hrvatska osamostaljuje kao odgovor na Miloševićeve uporne zahtjeve za preustroj SFRJ u “modernu” federaciju na principu “jedan čovjek, jedan glas”, a ustvari njeno pretvaranje u unitarnu državu, pri čemu bi (i) Hrvatska izgubila državnost i prestala biti nositelj izvornog suvereniteta, što bi bio ogroman korak unazad, ustvari povratak u “predbanovinsko” doba, hranjen Tuđmanovim floskulama o “ostvarenju tisućljetnog sna” i “stvaranju države”, nije bio u stanju lučiti žito od kukolja.

Poslušao je Tuđmana kojemu je, jednako kao I ustaškom režimu, KC pružala sav support u organizacionom I materijalnom smislu, prihvatio ratnu opciju, ne pitajući se treba li za osamostaljenje Hrvatske uopće ratovati.

I rat je prošao, obećanja koja je Tuđman dao u Norvalu, radi miješanja MZ i silnog otpora prema namjeravanom preuređenju Jasenovca (koji je simbolično trebao predstavljati završni čin pomirbe), ostvarena su samo djelomično, ali je Tuđman kroz svoj program “jedinstva vlasti” krenuo uspostavljati Hrvatsku kao nacional-socijalističku državu, pa makar i samo u “avnojskim” granicama.

Samo smrt ga je spriječila u ostvarenju toga cilja, premda se I MZ gadno narogušila na te ideje “hrvatskog George Washingona”

Ali vrijeme prolazi, a opijeni i omađijani narod se pomalo budi, pa i svojim odnosom prema proslavi Dana državnosti pokazuje koliko mu je do toga stalo, pokazuje da sve manje vjeruje proglašenim istinama, a ustvari podvalama i floskulama, od “agresije” I “veličanstvenog, opravdanog i pravednog” DR, preko “stvaranja” države, do “branitelja”, gospodarskog čuda” i “regionalne vojne sile”.

I nije meni čudo da nas premijerka “hrani” “veličanstvenošću” DR, “stvaranjem države” i “braniteljstvom”, ta ona je ispilavljena iz Tuđmanovog inkubatora pokreta-stranke “časnih I poštenih ljudi”, ali me silno čudi sva nekritičnost predsjednika Josipovića, koji je izabran mahom glasovima antifašističke Hrvatske, a danas zanemaruje činjenice, pa i one pravno-političke, uspostavlja nekakav dijalog između fašizma I antifašizma, zauzimajući poziciju ekvidistance između jednog od najvećih zala koja su zadesila čovječanstvo, fašizma I antifašizma kao civilizacijskog dosega I svjetonayornog principa slobodnog pojedinca u slobodnom društvu.

(S)krenuo je valjda čovjek Tuđmanovim “bespućima” nastavljajući njegovo “grandiozno djelo” ostvarivati pomirbu sinova ustaša i partizanai time pridonositi uspostavi nacional-socijalističke države u srcu Evrope početkom 21. stoljeća.

Svojim ponašanjem i svojom retorikom on danas, vise nego itko, doprinosi opstanku HDZ-a i njegovom održanju na vlasti.

Ne želim vise uopće krivicu za njegovo ponašanje pripisivati njegovim savjetnicima, jer baš da oni i jesu isključivi kreatori njegovih govora i izjava, samo maloumni čovjek to već dosad ne bi shvatio.

Progovara on tako o “kapi partizanki kao simbolu mira i ljubavi”, a potom kao bez pameti odlazi na Bleiburško polje i na mjestu konačnog sloma tzv. NDH polaže vijenac “nevinim žrtvama”.

O braniteljima će kao o “našem ponosu”, a Sačić mu izvodi svoje crnokošuljaše protestirajući, ne protiv presuda generalima, nego uopće protiv suđenja počiniteljima gnjusnih zlodjela iz redova braniteljske populacije, a iz istih redova su mu i "mjeritelji visine kukuruza" i ne samo povodom "gay pride" i ne samo u Splitu

Evo ga na proslavi Dana antifašističke borbe, gdje uz bok onima koji su krenuli u borbu protiv okupatora i za svijet protiv fašizma, stavlja one koji su krenuli u “obranu Hrvatske od agresije”, zaboravljajući da su ti bili načičkani znakovljem koje su nosili neki drugoi “borci” iz 2. Svjetskog rata, borci kojima na kraj pameti nije bilo da se bore protiv okupatora, a još manje protiv fašizma, jer su i sami bili fašisti.

A onda će nam povodom dana državanosti “otvarati oči” s “najboljima između nas” koji su uzeli oružje i krenuli u "obranu od agresije" i “stvarati državu”.

A ja se eto nikako ne mogu složiti da su ti glavaši, merčepi, trusići, zadre, katići, norci, oreškovići, grandići, brodarci, milankovići, bošnjaci, “heroji” Paulin dvora, Pakračke Poljane, Lore, Kerestinca, Paviljona 22 na ZV, pripadnici HV koji su opustošili Krajinu polije “Oluje” … bili najbolji među nama.

Ne pristajem da među najbolje među nama svrstavam jednako Tuđmana kao i Šuška ili Vukojevića, ali i mnoge druge znane i neznane koji su nam zapovijedajući zločine, potičući ih ili ih i sami čineći “branili domovinu i stvarali državu”.

Pitam se treba li čovjeku s “vrhunskim pravnim obrazovanjem” netko objasniti kako se nije radilo ni o kakvoj okupacii ili agresiji na Hrvatsku, već se radilo o napadu hrvatskih paravojnih snaga na jedinu legalnu oružanu silu, a kroz te napade, napadu na Jugoslaviju, kako to lijepo u svojoj knjizi kaže Josip Boljkovac.

Ili da upitam čovjeka s “vrhunskim pravnim obrazovanjem”, sve da se i radilo o agresiji i okupaciji, brani li se domovina i stvara li se država zločinima?

Ili može li se govoriti o najboljima među nama kad su toliki osuđeni za najteža zlodjela, kad se mnogima sudi, a mnogima će se još suditi?

Neke je samo smrt oslobodila od sudskih procesa.

Onda, čovjek s “vrhunskim pravnim obrazovanjem” prvo, obrazloženje presude Gotovini i Markaču proglasi političkim zaključcima, a potom izjavljuje da on “političke zaključke Haaške presude ne prihvaća”, sve na tragu zalaganja za Hrvatsku kao državu vladavine prava, nedajbože da bi on komentirao nepravomoćne sudske presude.

Ako tome dodamo njegovo ponašnje prema susjednoj BiH, koje Slovenci izjednačavaju s Tuđmanovim, eto vam čovjeka kojemu će izgleda uspjeti ono što Tuđmanu nije; provest će pomirbu prema Luburićevoj “recepturi” i uspostaviti nacional-socijalističku državu u srcu Evrope u 21. stoljeću.

Komentari

A u 3pm :-)

Moram priznati da sam već pomalo zaboravio da i ovakvih još ima :-)

Okej. Stariji među vama sjetit će se kako je četničkoj rulji što se 1988. i 1989. valjala po Miloševićevim "mitinzima istine" i "događanjima naroda" pokojni Sipe Šuvar, inače notorni do smrti uvjereni hrvatski komunist i teški Jugoslaven, bio - ustaša. "Šuvare ustašo!", urlalo se tada gromoglasno iz desetaka tisuća krvožednih grla, koja su uskoro potom krenula rezati tuđa grla, širom Hrvatske i BiH. A zašto? Nizašto, naravno, osim čiste bolesne mržnje prema svemu hrvatskom.

E, ako vas je možda zanimalo kakav je to mentalni sklop bio, kakvi su to ljudi bili, sad vam je valjda jasno - jučer "ustaša" Stipe Šuvar, a danas, evo, ni manje ni više nego - Ivo Josipović.

Ali nemajte frke. "Feniksi" više nemaju ni tenkova ni aviona, a urlike smo im nabili natrag u grlo još 1995. Sad im ostaje samo ovako cviljeti i skvičati po Internetu :-)

P.S: Lijepo molim, nemojte ga minusirati. Nek' ostane na opomenu i zabavu mlađima.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Rat je zavrsio 1995 a sad je

Rat je zavrsio 1995 a sad je 2011. Tko se htio vratiti i drzati zakona RH mogao je.
Tko nije sigurno ima razlog.
Oni koji su istjerali svoje susjede Hrvate 1991, opljackali im imovinu, ili ubili nekoga u obitelji, tesko ce se vratiti i pogledati ih u oci.
To su cinjenice..
Ima slucajeva da su Srbi spasavali Hrvate a sad su u Srbiji. Mole one koje su spasili da nikom ne govore da tamo gdje su sad ne ispadnu izdajnici ili ustase i imaju probleme....
Ima i suprotnih primjera iz 1995.
Osnovno je za sve u bilokojoj drzavi usmjeriti se na neku buducnost, posao i perspektivu.
Kad su politicari svi ispali iz SKJ otpada onda i mogu jedino trkeljati o temama od prije 16 ili 66 godina..
Te su njihove pobjede zavrsile tako da je pobjedjena svaka buducnost mlade generacije.
Drzave iz kojih mladi bjeze ako imaju i malo sanse, nemaju se cime pohvaliti.

Tko je glasao

čašćavanje, živeli

Nekad, Šuvare ustašo, sada, kada je isporučo Mladića, Tadiću ustašo!

Tko je glasao

minusiranje

Apsolutno se slažem s preporukom. Evo, neću te minusirati :)

Tko je glasao

Aha! Sad će te drugovi

Aha! Sad će te drugovi prijaviti centralnom komitetu. Najeb'o si :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

bez j..........a

Nikom ponikoše i u crnu zemlju propadoše !

Niko, ništa da kaže, strašno !

Tko je glasao

Baneta,

kako ti i fićo dogovarate taktiku, PP-ima ili poljskim telefonom?

Tko je glasao

LSD-i

Baš te jako udarilo!

Uvalili ti iz neke UDBE !

Uao, nije ti loše, drž se , proćiće!

Tko je glasao

Wow.... kako duhovito,

Doduše, za Fičino kerče maksimum.

Tko je glasao

Poslušao je Tuđmana kojemu

Poslušao je Tuđmana kojemu je, jednako kao I ustaškom režimu, KC pružala sav support u organizacionom I materijalnom smislu, prihvatio ratnu opciju, ne pitajući se treba li za osamostaljenje Hrvatske uopće ratovati.

pokazuje da sve manje vjeruje proglašenim istinama, a ustvari podvalama i floskulama, od “agresije” I “veličanstvenog, opravdanog i pravednog” DR, preko “stvaranja” države, do “branitelja”, gospodarskog čuda” i “regionalne vojne sile”.

Pitam se treba li čovjeku s “vrhunskim pravnim obrazovanjem” netko objasniti kako se nije radilo ni o kakvoj okupacii ili agresiji na Hrvatsku, već se radilo o napadu hrvatskih paravojnih snaga na jedinu legalnu oružanu silu,

Sto bi ja sad trebala ovome dati plus?!

Tko je glasao

@ivanaaa

Ne bi trebala, trebala bi samo dokazati, naravno izvan termina proglašenih istina, što od napisanog nije točno ili nije istina?

Tko je glasao

ivanaaaa@, ne bi trebala dati

ivanaaaa@, ne bi trebala dati plus nego pokazati zrelost i ne komentirati uopće. Jer ajde ok da je ovo 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10................45,.........78...... dnevnik nao ovu temu od iste prispodobe, nego ovo je 487854558568588545854555254 isti dnevnik, i čemu išta više dodati.

Tko je glasao

doklegod budale budu

doklegod budale budu reagirale i komentirale, pticica ce zadovoljavati svoj neutazivi nagon da nam otkriva "istine"!!!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci