Tagovi

Nakon tri godine Nove (ne)pravednosti predsjednik Josipović već hoće drugi mandat

U povodu treće godine njegovog petogodišnjeg mandata predsjednik Republike Ivo Josipović dao je intervju Hrvatskoj televiziji koja je i ovom prilikom kao javni servis pokazala da je, skoro bi se moglo reći, privatni medij predsjednika Republike. U jednoj demokratski uređenoj zemlji javna televizija bi tim povodom na razne novinarske načine trebala ocijeniti i procijeniti učinak predsjednika Republike u protekle tri godine. Međutim, kako HRT kao javnu televiziju kontrolira vlast, u ovom slučaju ne vladajuća Kukuriku koalicija nego predsjednik Republike koji se kao bivši Titov gardist pobrinuo na čelno mjesto dovesti svojeg ideološkog prijatelja, odnosno Titovog omladinca i uz to posljednjeg direktora komunističke TV Zagreb Gorana Radmana, onda se na njegovu treću godinu mandata nije moglo drukčije očekivati.

Umjesto da HTV profesionalno analizira dosadašnji mandat predsjednika Josipovića, njegove uspjehe, a još više promašaje, jedna od zombi novinarki Informativnog programa Anka Bilić Keserović postavila je predsjedniku Josipoviću prethodno dogovorena pitanja kako bi on još jednom iskoristio gostovanje na javnom malom ekranu da manipulira javnošću. Jednostavno rečeno to nije novinarstvo koje bi se trebalo gajiti na javnoj televiziji, to je čista propaganda. Tako smo saznali da se predsjednik protivi izboru predsjednika Republike u Saboru umjesto na izborima, da je Vlada ostvarila neke uspjehe, ali „reforme još izostaju“, da je predloženi zakon o strateškim investicijama dobar, te da će izbore za EU parlament raspisati sukladno zakonu.

S obzirom na brojne greške koje je počinio u prve tri godine mandata predsjednika Josipovića trebalo je preispitati o njegovoj politici na vanjskom i unutarnjem planu. Naravno, trebalo je početi time, zašto je svoj Ured ustrojio većinski personalom koji se javno deklarirao kao jugonostalgičarski, pa je čak za glavnog analitičara doveo britanskog Srbina dr. Dejana Jovića koji je izjavio da je Jugoslavija bila dobro rješenje za Hrvatsku, te kako bi sve države nastale raspadom federacije trebale zajedno ući u Europsku uniju i kako je rušenje Berlinskog zida poremetilo stabilnost Europe. Predsjednika Josipovića je trebalo upitati zašto uporno izbjegava u službenim nastupima, kao što je to bilo na primjer u njegovom govoru u Bruxellesu prilikom potpisivanja Pristupnog ugovora s Europskom unijom, spomenuti da je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije, svodeći ratna zbivanja u Hrvatskoj na građanski rat. Uostalom, predsjednik Josipović na taj način ignorira Deklaraciju o Domovinskom ratu, koju je Sabor usvojio prije desetak godina. Naravno, vezano s time predsjednik bi morao odgovoriti i na pitanje zašto je provodio kapitulantsku politiku prema Beogradu dok je tamo predsjednik bio Boris Tadić i zašto na izjavu Tomislava Nikolića da je Vukovar srpski grad nije reagirao u skladu sa svojim ustavnim obvezama, štiteći teritorijalni integritet države kojoj je predsjednik, nego je samo ustvrdio da je Vukovar grad u kojemu žive Hrvati i Srbi. Pri tome je, kad su u pitanju Srbi, upotrijebio odrednicu koja nije politički korektna jer se ne radi o Srbima nego o pripadnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Naravno, moglo mu se postaviti i pitanje njegovog govora u Parlamentu Bosne i Hercegovine gdje je prešutio da je Bosna i Hercegovina bila žrtva velikosrpske agresije, ali je zato praktički podržao podjelu susjedne države posjetom Miloradu Dodiku u Banja Luci, iako je za tu podjelu osudio Franju Tuđmana. Konačno, ali ne i posljednje, predsjednik Josipović je održao sramotan govor u izraelskom Knessetu, jer je ustvrdio da u Hrvatskoj još postoji „ustaška guja“, pa ga je trebalo upitati gdje on to vidi opasnost od krajnje hrvatske desnice.

Sve u svemu predsjednik Josipović ne može se pohvaliti, kad se imaju u vidu njegove ustavne ovlasti i obveze da je prve tri godine mandata uspješno odradio. Međutim, zahvaljujući njegovim spin doktorima u Uredu predsjednika on se javlja kad treba i ne treba tumačeći unutarnja burna politička zbivanja, iako mu to nije zadaća s obzirom na njegove ustavne ovlasti. On svojom djelatnošću praktički odvraća pozornost uloge koju ima po Ustavu, jer posjeti pučkim kuhinjama, dječjim jaslicama, ili hendikepiranim osobama stvaraju kod običnog puka dojam kako je Ivo Josipović pravi čovjek na politički najodgovornijem mjestu u državi. Vjerojatno zbog toga on opet u namještenim anketama dobiva najviše postotaka u popularnosti, jer se te ankete u njemu sklonim agencijama rade po narudžbi. Tako je bilo i s anketom koju je naručio predsjednikov Ured o njegovim ovlastima, po kojoj je ispalo da bi predsjedniku Josipoviću trebalo dati više ovlasti. Što je indikativno, rezultate te ankete objavio je „Večernji list“ koji je jednako tako objavio intervju s predsjednikom koji je kao agnostik počeo razmišljati o postojanju Boga. Tako je uz HRT koji kontrolira preko svojeg ideološkog istomišljenika Gorana Radmana predsjednik Josipović osigurao i tiskovnu potporu. Sve to nije slučajno, jer je predsjednik Josipović dvije godine prije završetka svojeg petogodišnjeg mandata najavio namjeru da se kandidira za drugi mandat. Što je najvažnije, iako je do izbora još dvije godine, dvije vodeće stranke koja se svaka nalazi u svojim problemima još uopće nisu počele razmišljati o svojim predsjedničkim kandidatima, a kamoli da su ih izabrali.

Treba podsjetiti da je na prošlim izborima predsjednik Josipović u drugom krugu dobio protiv Milana Bandića svega 27,9 posto od ukupnog broja birača. Njegov izbor je bio legalan, ali je njegova legitimna potpora upitna. Vjerojatno je zato predsjednik Josipović rano krenuo u kampanju za novi petogodišnji mandat, pa je u tom pravcu preko oftalmologa Nikice Gabrića, treba li reći posljednjeg predsjednika komunističke omladine Hrvatske, formirao tzv. Nacionalni forum koji bi mu trebao poslužiti kao logistika u sljedećoj predsjedničkoj kampanji, budući da se više ne može osloniti na SDP s kojim je u lošim odnosima s obzirom na napetost koja vlada između njega i bahatog Zorana Milanovića. U svakom slučaju rana najava predsjedničke kandidature Ive Josipovića može se pokazati i kao promašaj, jer u iduće dvije godine s čak četiri izborna turnusa u Hrvatskoj se kao novoj članici Europske unije, ako to bude potvrđeno 1. srpnja, mnoge stvari politički mogu stubokom promijeniti.

Komentari

@vjeko pogodio si sa

@vjeko pogodio si sa dnevnikom u sridu i budi sretan da te lignjin posilni mrak nije zbog dnevnika banirao, ili kao u mom slučaju bezočno izmislio laži o višestrukim nickovima pod kojima sam navosno pisao na pollitika.com.

U biti razlog moga baniranja bio je spriječiti moje djelovanje na pollitika.com uoči izbora za EU patlamant i lokalnih izbora, a sve naravno po nalogu luzera iz Banskih dvora i s Pantovčaka.

Takve rabote postidjeli bi se i one prodane duše koje su radile za HDZ, ali kada se vide koje metode primjenjuju SDP-enjara onda je jasno su i najrigidnije komunjare topla vodica i amateri naspram metoda kojima se služi ova kukulele mafija.

A sjetimo se samo kako smo svi pali na foru mrakovog privođenja u tobožnjoj aferi objave liste branitelja u kojoj je gle koje slučajnosti mrak poslušao savjete Lignjinog savjetnika Perkovića!!!!!

I ono što je najzanimljivije, nikada nismo saznali dali je mrak tužio bilo koga zbog te inscenirane hajke na njega, ili je sve završilo mrakovim financijskim i poslovnim "ozdravljenjem"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ne vjerujem vlastitim ušima

Onaj idiot Lalić upravo u Temi dana zaziva Josipovića kao jedinu alternativu!!??

Stvarno nemam više nikakve nade!

Statistička pogreška

Tko je glasao

evo sta kaze bloger krule:

Bloger Krule
Što je naša država
Kad se raspiše natječaj za radno mjesto "recepcioner/ka u hotelu", onda od uvjeta moraš ispunjavati:
- 12 borilačkih vještina
- 19 stranih jezika od kojih 4 ne zna nitko na zemaljskoj kugli neg ti koji se javljaš na natječaj
- 7 fakulteta od kojih je jedan medicinski a 2 sa Oxforda
- Skočit udalj 16 metara i to smjesta, više neg klokan i imat razvijene vještine penjanja po fasadi hotela u slučaju da rikne lift
- Znat kuvat sva nacionalna jela svijeta u slučaju da glavni kuhar dobije otkaz
- Bit spreman radit za 2 500 kuna... sa plaćenim prijevozom u toj cijeni
- Čitat misli gostima da ovi budu što zadovoljniji uslugom
- Imat sposobnost peglanja 48 plahti u 10 minuta u slučaju da spremačica dobije otkaz a redovito ga dobije jer se uvijek žali da što ona mora baš odraditi svih 520 sati mjesečno za plaću od 1800 kn
- Biti u stanju zamjeniti djelatnicu u KOJNZUMU, jer hotel ima ugovor o međusobnoj suradnji.
- Znat šalovat i betonirat, akobse radili kakvi zidovi oko hotela

Za radno mjesto "predsjednik Republike Hrvatske", jedini uvjet ti je:
- imati više od 18 godina i biti državljanin RH

Koja je poanta priče? - Prvi drugom ne smije reći ništa a drugi prvom može reći da koju pičku maternu non stop kuka i nek malo zasuče rukave!

Kitz

Tko je glasao

Kitz, Zaboravil si spomenut,

Kitz,

Zaboravil si spomenut, da treba barem 5 godina radnog staža u takvom poslu.

Tko je glasao

evo i od mene plus

kada skviki nesto kaze za recepcionare onda je to tako.jednostavno covjek zna.poznaje recepcionare,makroe,prostitutke,pedofile,pa cak i maloljetnike koji su se prodavali za novac.bravo skviki,takvog te trebamo.samo me zanima zna li arhitektica za ove tvoje aktivnosti?

Tko je glasao

Kolega @vkrsnik, imamo li

Kolega @vkrsnik, imamo li boljeg za predsjednika u ovim i ovakvim okolnostima?
(.... s obzirom da se ja a vjerojatno ni Vi nećemo kandidirati:):):):):))

Tko je glasao

narod nije glup

otpisani,

sigurno da imamo, ali u postojećim okolnostima politički sustav to onemogućuje.

Budući da sam bio savjetnik predsjedničkog kandidata Bosira Mikšića, znam da su njemu u prvom krugu ukradeni izbori, jer je u 22 sata Boris Mikšić bio drugi, ispred Jadranke Kosor, pa je krađom u Državnom izbornom povjerenstvu koje nije kontrolirala ni jedna udruga za nadzor izbora (GONG može svoju ulogu u ovom slučaju objesiti mačku o rep) koristeći 500.000 lažnih glasova, Jadranka Kosor pretekla Borisa Mikšića. Tako je u drugom krugu osigurna pobjeda šarlatanu Stipi Mesiću, jer bi da je Boris Mikšić ušao u drugi krug svi hadezeovci glasovali za njega i Mesić bi bio poražen. Drugo je pitanje kakav je kandidat bio Boris Mikšić, ali svakako nije bio opterećen posvemašnjom korupcijom koja vlada u Hrvatskoj.

Dakle narod u cjelini nije glup, ali ga manipulira postojeća politička struktura koju od predsjednika Republike do predsjednice Ustavnog suda drže bivši komunisti ili njihova djeca. Krađa glasova je organizirana u suradnji Mesića i Sanadera, a da je to tako dokaz je da Mesić u sadašnjem suđenju "kapitalcu" Sanaderu, protiv bivšeg premijera nije zucnuo ni riječi, jer mu je dužnik..

Tko je glasao

Nakon tri godine

Lijepo je imati svoje mišljenje i znati pisati ali mišljenje treba znati potkrijepiti argumentima bez emocionalnih ispada.
Nekako mi se fašizam vezuje uz crnilo a ne crvenu boju koja je boja strasti, ljubavi i slobode pa bih molio "gospodina" vkrsnika da je ne spominje uz fašizam. Meni se sviđaju plava,zelena i crvena boja i ne volim da se bojama daju negativne konotacije .
Ima vkrsnik pravo , Josipović je decentan političar koji odgovara kulturnijem dijelu ove nacije ali nema pravo ljude prosuđivati po pripadnosti nekom drugom narodu ili manjini.
Ovo što sam pročitao nije kritika već kritizerstvo , nije dobrohotnost već je bezrazložna mržnja, nije umjerenost već ekstremizam a podsjeća na nešto blaže pamflete nekadašnje politričke emigracije.
Baš me zanima koji bi bio njegov favorit za predsjednika Republike (od živućih osoba , ne nekoga iz doba NDH-!) kada se toliko okomio na sadašnjeg predsjednika .
Ja sam njime zadovoljan i puca mi prsluk što ga netko sa kratkim fitiljem olajava.
Zasad toliko.

vojko27

Tko je glasao

dlšk glpn (2)

vjk27,

v st jdn d brjnh dlškh glpn prdstvnk crvng fšzm, jdnstvn zbg tg št z vs n vž rgmnt ng dlšk ztcnst.

dnvnk sm nbrj nz rgmnt kj gvr krvj pltc v Jspvć, v tvrdt d svj tvrdnj nsm ptkrjp rgmntm. l kk st nspsbn d pbjt jdn d nbrjnh rgmnt, nd s hvtt svj dlšk ztcnst kj vs j svrstl crvng fšst, l kk j jdn d kmnttr nps "ncfšst".

Tko je glasao

ideološki glupan?

Zasada sam tek pristojan i vi niste dovoljno kompetentni da govorite o mojoj ideološkoj zatucanosti jer je vaša zatucanost uz vaše izražavanje najgore smeće.
Inače za vaš naziv " nacifašist" može se reći da znači nacionalist koji je ujedno i fašist samo tu ne vidim neku smislenost osim pokušaja da uvrijedite. Vidite, brajko, gdje prestaju argumenti počinje vrijeđanje !
Niste vi govorili o krivoj politici gospodina Josipovića, koji u odnosu na vas je gospodin, već o svom stavu prema osobi predsjednika kao što u ovom odgovoru iznosite svoj stav o mojoj osobi.
Što ste tako agresivni ? Koji je vaš problem ?
Mora da ste frustrirani što niste cijenjeni onoliko koliko mislite da vrijedite ili što nemate položaj u društvu koji bi vam omogućio da upravljate ljudima i kažnjavate ih što su bolji od vas .
Imam i ja kratak fitilj pa ne bi bilo zgorega da nastavite u tonu kojim ste počeli ocrtavati moj psihološki profil možda ćete mi dati priliku da se malo smijem i na vaš račun (vi to ne radite , od vas se samo čuje škrgut zuba!).
Hoćemo mi sa Balkana al' neće Balkan iz nas , jel' Vladimire ?!

vojko27

Tko je glasao

brjk vjk

vjk27,

dgvrm vm k dlškm glpn kj kd nm rgmnt nd s slž tktm, št j jš vžnj, lžn s prdstvlj jr j čt d st dšl z srbj.
Nkd n b jdn dčk z zgrb kj nvdn žv bjm ptrjb mnc "brjk". Prm tm bz brjnj všh krvnh zrnc, jr t nm smsl bdć d n pstj srpsk krvn zrnc, jr s n cjlm svjt n sm crvn bjl, v st s dklrrl k srbn kjm nrvn smt št mj mlnkst dnvnk rskrnkv kptlntsk pltk v Jspvć. Bdć d st glpn p n rzlkjt rgmnt d mšljnj, s vm nm smsl dlj pć rsprvljt.

Tko je glasao

vkrsnik

Vidim da odgovarate sam sebi .
Ja vas još nisam nazvao glupanom ali vidim da vas je pogodilo ono kako hoćemo sa Balkana ali Balkan neće iz nas. Niste vi glupan vi ste samo sitna duša ,mali narcis bez šlifa i zaista imate pravo s vama se ne može raspravljati . Na osnovu onoga "brajko" zaključujete da sam došao iz Srbije - e, mali čovječe, ako je Vukovar u Srbiji onda je i vaše poznavanje geografije jako slabo . Je ,djetinjstvo i mladost sam proveo u Zagrebu a u kojoj ste vi selendri odrasli ?
Laka vam noć.

vojko27

Tko je glasao

vojo

sta ti covjek nije napisao dovoljno argumenata? pa on sustavno, tj. po zadatku radi sve protiv drzave kojoj je precjednik! treba li ti to i nacrtati?

Kitz

Tko je glasao

Kitz

E, tu se baš ne slažemo . Argumenti koje je iznio Vkrsnik nisu argumenti već njegovi stavovi - crno obojeni kao što mu je to u navadi . Sve je to lijepo raščlanjeno uz obavezno iznošenje porijekla, brojanja krvnih zrnaca, rodoslovlja itd, itd (kao što je i tvoje izvrtanje mog imena - jel' ti to insinuiraš da sam došao iz Srbije ?Sorry, ja sam ti zagrebački dečko! ). Pa, kako su to stavovi i ja sam iznio svoj stav da bih zbog njega od tvog istomišljenika zaradio nesuvisle i glupe kvalifikacije.
Tvoje mišljenje da predsjednik radi protiv države mogu uvažiti kao mišljenje ali ne i kao stvarno stanje pa se ne trebaš truditi i crtati jer je taj čovjek dostojno predstavljao ovu državu držeći se svojih malih ovlasti.

vojko27

Tko je glasao

dlšk glpn (2)

glpn vjk27,

znt v l pć rzlk zmđ mšljnj rgmnt. N prmjr, j l mšljnj d j v Jspvć z glvng nltčr dv jdng Srbn z Brtnj l j t čnjnc. J l vdt klk st svjj dlškj sljpć glp.

v vm vdj nnzn rgmnt kj ns mšljnj ng čnjnc, l z vs kj st dlšk zglpljn t s mšljnj. Mžt l ć prć bl kj d vh rgmnt. N mžt. nd vm j blj d šttt n d prspt svj dlšk glpst. Jš j trgčnj d, k stn dlzt z Vkvr, Jspvćv gnrrnj Nklćv zjv kk j Vkvr srpsk grd, smtrt mjm mšljnjm n čnjncm. Mđtm k st Srbn n p krvnm zrncm ng p nm št zstpt, nd vm s sprčvm, jr jš nst shvtl d j vlksrpsk dj džvjl svj njtž prz hrjskm Vkvr.

D vs pdsjtm ctrm d dnvnk s glm čnjncm z kj s vž pgršn pltk prdsjdnk Jspvć. k h mžt dmntrt, sm zvlt:

zšt j svj rd strj vćnsk prsnlm kj s jvn dklrr k jgnstlgčrsk, p j čk z glvng nltčr dv brtnskg Srbn dr. Djn Jvć kj j zjv d j Jgslvj bl dbr rjšnj z Hrvtsk, t kk b sv držv nstl rspdm fdrcj trbl zjdn ć rpsk nj kk j ršnj Brlnskg zd prmtl stblnst rp. Prdsjdnk Jspvć j trbl ptt zšt prn zbjgv slžbnm nstpm, k št j t bl n prmjr njgvm gvr Brxlls prlkm ptpsvnj Prstpng gvr s rpskm njm, spmnt d j Hrvtsk bl žrtv vlksrpsk grsj, svdć rtn zbvnj Hrvtskj n grđnsk rt. stlm, prdsjdnk Jspvć n tj nčn gnrr Dklrcj Dmvnskm rt, kj j Sbr svj prj dstk gdn. Nrvn, vzn s tm prdsjdnk b mr dgvrt n ptnj zšt j prvd kptlntsk pltk prm Bgrd dk j tm prdsjdnk b Brs Tdć zšt n zjv Tmslv Nklć d j Vkvr srpsk grd nj rgr skld s svjm stvnm bvzm, šttć trtrjln ntgrtt držv kjj j prdsjdnk, ng j sm stvrd d j Vkvr grd kjm žv Hrvt Srb. Pr tm j, kd s ptnj Srb, ptrjb drdnc kj nj pltčk krktn jr s n rd Srbm ng prpdncm srpsk ncnln mnjn Hrvtskj. Nrvn, mgl m s pstvt ptnj njgvg gvr Prlmnt Bsn Hrcgvn gdj j pršt d j Bsn Hrcgvn bl žrtv vlksrpsk grsj, l j zt prktčk pdrž pdjl ssjdn držv psjtm Mlrd Ddk Bnj Lc, k j z t pdjl sd Frnj Tđmn. Knčn, l n psljdnj, prdsjdnk Jspvć j drž srmtn gvr zrlskm Knsst, jr j stvrd d Hrvtskj jš pstj „stšk gj“, p g j trbl ptt gdj n t vd psnst d krjnj hrvtsk dsnc.

Tko je glasao

dlšk glpn

dtr
slvrc
prvdnk vz
zphd
vjk27
jns
tnr
nmss

t stn m svg, d vlksrbn z lndn prk lžng brntlj s mrtr, brjk z bj, vlksrbn z nbrsk, nkkvg prvdnk z vrždn stl stn brnj. šk jd kj j vrjm prtkl. l ndjt s, nk vm j s srćm všj dlškj pltčkj glpst n vm prtl.

Tko je glasao

Spiskani glupani

Minus zbog nekompletnosti spiska.
Ovo me stvarno pogodilo moram priznati.

P.S. Cijenjeni vkrsniče, ispričavam se zbog znatiželje, no bilo bi mi zanimljivo imati referentni popis onih koji nisu "ideološki glupani" na ovom sajtu, čisto da se mi bedaki možemo ravnati.

leddevet

Tko je glasao

koji paranoik i denuncijant

Ma, s budalama zbilja nema rasprave !
Komentar celsoua vam je bio dovoljan odgovor na sve vaše plitke argumente no, vi i dalje Srbi pa Srbi !
Josipovićeve nastupe komentirate i doživljavate na svoj način što je vaše pravo ali sve koji se sa vašim mišljenjem ne slažu etiketirate kao najprimitivnija seljačina..
Imam utisak da ste do 1995. godine bili negdje vani dok je ovdje grmilo pa se sada iskupljujete zamjerajući građanima Hrvatske, koji su još i Srbi ,što učestvuju u političkom životu ove zemlje.
Zar vi negirate činjenicu da je pad Berlinskog zida doveo do nestabilnosti u Europi ? Zbilja, gdje vi živite ? Na Marsu ?
Zar smatrate da bi se Josipović trebao ponašati poput nasilnika u odnosu na naše susjede ? Uzgred , bolji je diplomatski potez bio odbijanje susreta sa predsjednikom Srbije negoli nekakve ishitrene izjave kakve bi vi željeli !
Hoćete reći da je njegov govor u Knesetu daleko od istine i da ne postoje "fanovi" NDH u Lijepoj našoj - pa i vi se tako deklarirate ! ( ali smeta vas ona "guja" !) Itd, itd...
Razmotrite malo vaše stavove i zamislite da ste predsjednik Republike Hrvatske sa ovlastima koje on ima - vi bi se vjerojatno digli na noge i posvađali se ne samo sa Srbijom već sa svim zemljama u okruženju pa i sa cijelom Europom( a možda i cijelim svijetom!) .
Ti Bosne, pa vi bi izazvali III Svjetski rat sa svojim "diplomatskim" potezima.
A dosta mi je već da Hrvatsku spominjete kao žrtvu jer je ona izašla iz sukoba kao pobjednik i nemate pravo da državu u kojoj živim stalno tretirate kao neku siroticu kojoj treba tutorstvo likova poput vas !
Čuvajte zdravlje , spavajte dobro i nasmijte se ponekad !

vojko27

Tko je glasao

politički imbecil

brajko vojko27,

glupasne, ja nisam komentirao josipovićevu politiku, samo sam naveo činjenice o njoj, ako to možete shvatiti. ali kako ne možete shvatiti jer su vam pogledi ogrničeni, onda te čeinjenice tumačite kao mišljenje.

po ovome kako ste vi komentirali činjenice o josipovićevoj politici, ne samo da ste politički glupan nego ste politički imbecil opterećen jugoslavenstvom i velikosrpstvom.

Tko je glasao

ideološki glupan (2)

vojko27

"Zar vi negirate činjenicu da je pad Berlinskog zida doveo do nestabilnosti u Europi ? Zbilja, gdje vi živite ? Na Marsu ?"

Ne navodeći druge primjere, samo ovaj iz vašeg komentara je dovoljan da se vidi kakav ste vi ideološki glupan. Očito je da ste pali s Marsa, pa s Marsijancima koji nažalost žive među nama više ne želim raspravljati.

Tko je glasao

2

Hvala , mužek,kaj smo završili sa raspravom .
Mi, vanzemaljci bumo vas i dalje gledali izdaleka s nadom da ćete se bar malo približiti našoj kulturi .
Zbogem !

vojko27

Tko je glasao

marsijanac

janus,

nisam znao da ste pored lažnog branitelja postali Marsijanac. Valjda će se javiti još neki da ne budete sami vi i brajko vojko.

Tko je glasao

nmss,tnr

svk čst všj prnst d stln dkzjt crvn jgncfšzm. vjk st kp s vg prtl npd svk drkčj mšljnj kj rskrnkv jgnstlgj lbrln fšzm. prm tm n trbt s sjćt smljnm. sm nprjd s všm lbrlnm ncfšzmm.

Tko je glasao

vkrsnik

e ovo je nesto novo.jugonacifasista.sad ce mi led9 zavidjeti sto nije i on.
vjeko,ustaso.gdje se izgubi ono 'stojte mi dobro".sto bi rekao moj prijatelj feniks,stojte mi dobro na mom obrezanom sulejmanu velicanstvenom.fuj tanjug,fuj vjeko,djubre staro,ofucano,croatanacifasisto.

Tko je glasao

Ne znam samo gdje su dežurni

Ne znam samo gdje su dežurni higijeničari pollitike.com kada se pseto tenor@ na ovakav način izražava?

Alal vam vera

Tko je glasao

Miris@ Vojko@ vama ništa nije

Miris@ Vojko@ vama ništa nije sporno u ovome:

vjeko,ustaso.gdje se izgubi ono 'stojte mi dobro".sto bi rekao moj prijatelj feniks,stojte mi dobro na mom obrezanom sulejmanu velicanstvenom.fuj tanjug,fuj vjeko,djubre staro,ofucano,croatanacifasisto.

Ali moj komentar jest. Toliko o klanovima.

Tko je glasao

nisam ni sumnjao podrepina

nisam ni sumnjao

podrepina pravednik VZ je tu

Tko je glasao

rebel

cenjeni rebel.samo da priupitam.kako ti je tata dudu?

Tko je glasao

Loš pokušaj uvrede. Ne

Loš pokušaj uvrede. Ne vrijeđam se tako lako. No čisto sumnjam da tvoja pseća pamet ima potencijala za bolji pokušaj.

Tko je glasao

Drugi put nemoj uspoređivat

Drugi put nemoj uspoređivat pse sa takvima, pa ih s time vrijeđat.

Tko je glasao

skviki,

ovim blogom su definitivno zavladali prostaci i primitivčine najgore vrste koji se međusobno podržavaju i štite...

a ti si im bik-predvodnik...

Tko je glasao

Pravednik vz, ovim blogom su

Pravednik vz,

ovim blogom su definitivno zavladali prostaci i primitivčine najgore vrste koji se međusobno podržavaju i štite

Gle ti narcisoidnu mimozu, no niš novog na SDP-ovoj pozornici i u njihovoj publici.

Djele okolo, no ni trečinu vračenog, nemreju provarit.

Tko je glasao

Nemoj zezati podrepina? A u

Nemoj zezati podrepina? A u državi nije takvo stanje? A ti nisi dio toga?

Tko je glasao

Nema nove pravednosti

Josipović je najavio novu pravednost kad ga građani izaberu. Jasno, sad se vidi da je to bila samo jeftina parola, a kao takav kad osvoji vlast i ništa ne učini od obećanja, onda je Josipović jednostavno prevario građane. No, nije ni prvi, ni zadnji koji je to učinio, dapače to je pravilo u Hrvatskoj, da se laže, da bi se došlo do vlasti.

Tko je glasao

Josipović je strašan,doslovno strašan nepravednik.

Od prvog dana.

Već Hrvatska vidje dosta raznih čuda,al ne nađe štrika za toliko Juda (A.G.Matoš 1911)

Tko je glasao

ja sam to "ovcama" govorio i

ja sam to "ovcama" govorio i prije nego su ga izabrali za precjednika...

Kitz

Tko je glasao

Kako na toj listi izdajica

Kako na toj listi izdajica hrvatskih interesa stoje Petar Čobanković i Tomo Čuljak?

Tko je glasao

"oduvjek smo granicari stari..."

"vesela je sokadija kad tambura sorom svira..."

cobi je za sitnis drzao lopovske tajkunu "vlasniku" ministarstva poljoprivrede, a culjak je faca kojem niko nista ne smije od cerica do vinkovaca! :-))))))))

p.s. ja imo danas goste pa niko od njih nije teo piti belo vino, svi oce ono crno, pa ja jadnik moro sam popit flasu djakovackog misnog traminca, uuuu, al valja! ;~)

Kitz

Tko je glasao

cobi je za sitnis drzao

cobi je za sitnis drzao lopovske tajkunu "vlasniku" ministarstva poljoprivrede

Uvećanu vrijednost imovine Čobankovića i obitelji mu tijekom njegovog ministarskog mandata mnogi ne bi označili baš "sitnišem".

B-52

Tko je glasao

pa naspram onoga sto je dalje

pa naspram onoga sto je dalje "proslijedio" je stvarno sitnis, a da niti ne spominjem nacionalne interese i unistavanje hrvackog ratara i stocara...
to su samo bili igraci, kao i sam smranader, koji su igrali za velike za malo bolju satnicu, a usput su i sami malo umocili prste kad im se pruzila prilika... ovi sdp-ovci samo nastavljaju gdje su ovi prije njih stali, mozda i vecim intezitetom jer nema bas toliko toga za rasprodat i popljackat!

Kitz

Tko je glasao

Da sam nešto očekivao od

Da sam nešto očekivao od "nove pravednosti" bio bih danas vrlo razočaran. No nisam !
Izdaja revolucije tj. kontrarevolucija zamah je uzela početkom 80-tih, a glavni nosioci bili su (i ostaju do danas !) zapravo, po "krvnoj liniji" odabrani nasljednici poput raznih josipovića, čačića, kuštraka i inih.

Iako su zapravo trebali biti "čuvari" revolucije postali su njeni grobari i omogućili nacionalističkoj desnici uspon, a onda, nakon 15-20 g., i zaokret u totalni neoliberalni kapitalizam pod NATO kišobranom.

A sve zbog vlasti, vlasti, vlasti, ..., vlast pa ma pod bilo kojom i pod bilo čijom zastavom ...


Novi Trg pravednosti, sa sjajnim palačama gdje će se kupovati pravda, po principu tko da više, najviše je što se može dobiti od "nove pravednosti".

Ja joj barem nisam dao, a i neću, svoj glas ...

Pozdrav, i gledajte oko sebe !

Tko je glasao
Tko je glasao

Koji paranoik i denuncijant.

Koji paranoik i denuncijant.

1. Na "komunističkoj TV Zagreb" pod vodstvom Gorana Radmana je bilo 10 puta više profesionalizma i slobode nego pod Tuđmanovom instalacijom, zloglasnim Antunom Vrdoljakom koji je 95% Srba počistio s televizije i Obradom Kosovcem koji je od komunističkog manipulatora preko noći postao hadezeovski manipulator.

Ok, Radman je bio "Titov omladinac", ali to je vjerojatno prema uvrnutoj Krsnikovoj logici manji grijeh nego biti Titov general i predsjednik beogradskog Partizana.

2. "Zombi" novinarka Keserović je postavila profesionalna pitanja i ne znam na osnovu čega je Krsnik došao do saznanja da su pitanja bila "dogovorena". Osim, ako se ne misli na uobičajenu praksu da novinari pokažu pitanja sugovorniku prije samog intervjua.
U svakom slučaju da je Keserovićka postavila Josipoviću pitanje koje predlaže Krsnik: "Zašto ste zaposlili britanskog Srbina?", to bi bio kraj njene karijere u novinarstvu.

Uvid u vrsnost Dejana Jovića se ne može dobiti kroz dva novinska članka već kroz njegovu međunarodnu karijeru, znanstvene članke i knjige.

Pristupnog ugovora s Europskom unijom, spomenuti da je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije, svodeći ratna zbivanja u Hrvatskoj na građanski rat

Josipović nije nikad rekao da je u "Hrvatskoj bio građanski rat". A zašto bi prije potpisivanja Pristupnog ugovora, ničim izazvan, govorio okupljenima da je "Hrvatska žrtva velikosrpske agresije"? Toliko blesava nije bila ni Jadranka Kosor koja je isto potpisala ugovor.

Zašto je provodio Josipović kapitulantsku politiku prema Beogradu dok je tamo predsjednik bio Boris Tadić i zašto na izjavu Tomislava Nikolića da je Vukovar srpski grad nije reagirao u skladu sa svojim ustavnim obvezama, štiteći teritorijalni integritet države kojoj je predsjednik, nego je samo ustvrdio da je Vukovar grad u kojemu žive Hrvati i Srbi

Izgleda da je prema Krsniku svaka politika normalizacije sa Srbijom - kapitulantska politika. Isto tako, na Nikolićevu tvrdnju da je Vukovar srpski grad, Josipović je trebao valjda objaviti rat Srbiji kako bi "štitio integritet države kojoj je predsjednik".

Josipović je održao sramotan govor u izraelskom Knessetu, jer je ustvrdio da u Hrvatskoj još postoji „ustaška guja“, pa ga je trebalo upitati gdje on to vidi opasnost od krajnje hrvatske desnice.

Evo Krsniku samo za tebe nekoliko primjera:
- TV kalendar HTV, prosinac 2012.: "Jure Francetić je bio junak".
- Don Turić na misi prije dvije godine je rekao: " Godine 1941. Hrvatsku su stvorili Hrvati s našim poglavnikom i ustašama", ".Ante Pavelić je bio dobročinitelj hrvatskog naroda."
- u nekoliko gradova još postoje ulice Mile Budaka i ulica 10. travnja. Budak se i u školskim knjigama spominje kao istaknuti književnik.

Međutim, zahvaljujući njegovim spin doktorima u Uredu predsjednika on se javlja kad treba i ne treba tumačeći unutarnja burna politička zbivanja, iako mu to nije zadaća s obzirom na njegove ustavne ovlasti

Ustavna ovlast predsjednika RH je i da "brine za redovito usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti".

3. Ha, ha ha, ankete o Josipovićevoj popularnosti su namještene???? Pa zašto onda tvoj Karamarko ne namjesti bar jednu takvu anketu o svojoj popularnosti?????

Večernji list je objavio intervju s predsjednikom koji je kao agnostik počeo razmišljati o postojanju Boga.

Je li ti znaš koja je razlika između ateizma i agnosticizma? Očito ne znaš.

Dvije vodeće stranke koja se svaka nalazi u svojim problemima još uopće nisu počele razmišljati o svojim predsjedničkim kandidatima, a kamoli da su ih izabrali.

Pa valjda je jasno da će SDP-ov kandidat za predsjednika RH biti Josipović. Sukob između "bahatog" Milanovića i Josipovića su samo puste želje. Ili, što se babi htilo, to se babi snilo.

podsjetiti da je na prošlim izborima predsjednik Josipović u drugom krugu dobio protiv Milana Bandića svega 27,9 posto od ukupnog broja birača.

Krsniče, pa jesi li ti ikad pročitao i jednu politološku knjigu? Legimitet se stječe na osnovu izašlih građana na izbore i apstinenti ne mogu srušiti legitimitet izbora pogotovo ako je više od polovice birača izašlo na izbore. U drugom krugu je pristupilo glasovanju 2.251.730 birača što je 50,28 % .

mnoge se stvari politički mogu stubokom promijeniti

Naravno, bivši špijun Karamarko će postati omiljen političar, a HDZ će se iz mafijaške organizacije pretvoriti u dobrotvornu organizaciju.

Tko je glasao

dlšk glpn

cls,

v st s vć dklrrl k dlšk glpn, p nm smsl s vm rsprvljt všm "rgmntm". sm tg j nsm plćn k št st v z tzv. cvlnh drg fnncrnh z všg nstrnstv.
jš nšt. k st z mn cls "v", ptnj j kltr kmncrnj d v mn djt "t". T j dkz všg prmtvzm crvng fšzm kj s mž prčtt všm "rgmntm".

Tko je glasao

Deklaracija ideološke gluposti

vi ste se već deklarirali kao ideološki glupan
Ovo mi ej postao najslađi dio na vkrsnikovim dnevnicima.

Mislim da svi mi možemo zamisliti scenu gdje nas vkrsnik postrojava i propituje:
- Vojniče celsou, kao se Vi deklarirate?
- Druže vodniče, ja se deklariram kao ideološki glupan!
- Dobro vojniče celsou (j'bga kak se to izgovara?) , idemo dalje, Vi vojniče leddevet kako se deklarirate?
- Druže vodniče, pokorno javljam da se deklariram kao jugonostalgičar, mentalni Srbin, devijantni kriptočetnik i Srbin veličanstveni.
- Jako dobro vojniče leddevet! Evo vojsko kako treba izgledati prava deklaracija svakog poštenog Hrvata, jako dobro vojniče!
- Služim narodu druže vodniče!

leddevet

Tko je glasao

ponavljač

leddevet,

vi ste se odavno deklarirali kao ideološki boljševik, pa ne trebate to stalno ponavljati. čuvajte živce od mojih dnevnika i komentara.

Tko je glasao

Poludeklarant

Scena2:
Kancelarija nižeg oficira bezbednosti vkrsnika.
Polumračna musava unutrašnjost, na klupčici prozora neoprane šalice za kavu i dvije đezve, na ormaru skoro prazna boca Stomaklije, na podu desno od prozora tegla za cvijeće (bez cvijeća), jedne potpuno nove čizme, šljem i paklo RIS prezervativa (neupotrebljavano).
Za masivnim pisaćim stolom sjedi bezbednjak, a ispred stola stoji vojnik L9 sa šajkačom u ruci koju nervozno grči.

- Vojniče leddevet, da li znate što piše u ovom izvještaju?
- Druže vodniče pokorno javljam da nemam pojma što piše u ovom izvještaju.
- Tišina, nisam vas ništa pitao! Eto, ovdje tu piše da ste u vašoj deklaraciji prešutili nešto, nešto jako važno! Šta ste to prešutili? Sad govorite.
- Druže vodniče, pokorno javljam da nemam pojma što sam prešutio.
- Nema se pojma a srbovati se može po kafanama! Eto ovde lepo piše da ste se neki dan u kavani "Kod đenerala Franje" deklarirali kao ideološki boljševik! Jel' to istina?
- Druže vodniče pokorno javljam da je to istina i da se deklariram kao jugonostalgičar, mentalni Srbin, devijantni kriptočetnik, Srbin veličanstveni i ideološki boljševik.
- Eto vidite da se može! Za ovaj put neka bude samo tako i da se ne ponovi jer će drugi put da vas šaljem da raznosite po kućama članova SDSS-a trodelne komplete knjiga dr. Hrvoja Šošića "Istine o dr. FranjiTuđmanu Hrvatska i hrvatska povijest"!

leddevet

Tko je glasao

:):):)) @leddevet, hoćeš li

:):):))
@leddevet, hoćeš li kod one "poznate" tvrtke naručiti plakat za burlesku koju ovdje pišeš iz koimentara u komentar? :):):):)

Tko je glasao

Umetak

hoćeš li kod one "poznate" tvrtke naručiti plakat
Scena B1 (naknadno umetnuta na zahtjev zugsführera Luke Bebića):

Pločnik ispred glavnog ulaza u zgradu komande. Na stubištu ispred vratiju stoji nezainteresirani stražar koji izrazito liči na fekalkurata MKn (očito je tu ander kaver na tajnom zadatku fatanja svih potencijalnih antihrvata i jugonostalgičara). Iz komande izlazi podosta blijedi L9 na koga naletava stariji vodnik Otpisani s 1/2 bunta časopisa "Naša armija".
- Što ti ovdje vojniče radiš?
- Pokorno javljam druže stariji vodniče da sam bio na deklaraciji.
- Nije valjda da si opet bio "Kod đenerala Franje" i srbovao oko one kkonobarice?

U tom trenutku padne na rame L9 zamjetni fekalni uradak veličine i konzistencije kakve standardno nalazimo kod kokoši ili tuka.
- Bogati vojniče leddevet, al te zasralo, ta što je to moglo biti?
- Pokorno javljam druže stariji vodniče da je to zacijelo bila CC.

leddevet

Tko je glasao

:):):):):) L9, "lud" si ko

:):):):):)
L9, "lud" si ko puška! :):):):)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci