Tagovi

Nakon posjeta Putina Hrvatska treba revidirati politiku prema Srbiji

Posjet predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Beogradu predstavlja za hrvatsko-srbijanske odnose važan događaj iz kojega bi trebala proizići bitna promjena politike Zagreba prema istočnom susjedu. Naglašavam „trebala bi proizići“, jer je veliki upitnik može li se to očekivati i jesu li za to spremni predsjednik Republike Ivo Josipović i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

Gledajući geostrateški posjet ruskog predsjednika Putina Srbiji predstavlja izraz i potvrdu Rusije da učvrsti svoju poziciju na području Balkana, premda Srbija više nije toliko geostrateški važna kao što je bila kad je bila povezana s Crnom Gorom i imala pristup Jadranskom moru. Okružena članicama NATO saveza, Hrvatskom, Mađarskom, Rumunjskom, Bugarskom i Albanijom Srbija se nalazi u slijepom crijevu Balkanskog poluotoka i praktički sama ne može više predstavljati opasnost za svoje okruženje kao što je to bilo posljednjih stotinjak godina. Upravo zbog toga sadašnjem srbijanskom rukovodstvu bilo je stalo do posjeta Vladimira Putina da se pokaže Europskoj uniji, kojoj dugoročno Srbija teži, kako Beograd ima „bratskog saveznika“.

To je sve u duhu tradicionalne srbijanske cincarske politike sjedanja na više stolica. Nije slučajno da je za gostoprimistvo moćnom ruskom predsjedniku, koji se zbog Ukrajine nalazi u ozbiljnim problemima sa Zapadom, Srbija izabrala vojnu paradu, što se na europskom tlu, s izuzetkom Francuske rijetko događa. Treba podsjetiti da je Srbija od 2013. godine sa statusom promatrača članica vojnog saveza ODKB-a što ga uz Rusiju čine Bjelorusija, Kirgistan, Kazahstan, Armenija i Tadžikistan. To je mala varijanta bivšeg Varšavskog pakta s time da je Srbija jedina europska država u njemu. Između ostalog, cilj je saveza zaštita teritorijalno-ekonomskog prostora članica, pravo veta Rusije na osnivanje stranih vojnih baza u zemljama članicama i zabrana pristupanja drugim vojnim savezima. Ta vojna parada u Beogradu na izvjestan je način s obzirom na nedavnu prošlost djelovala groteskno, jer su pred predsjednikom Ruske Federacije marširale postrojbe koje su nakon raspada Jugoslavije unatoč velikoj oružanoj moći izgubile sva četiri rata.

Sadašnja vladajuća garnitura u Hrvatskoj trebala bi povući pouke iz Putinovog posjeta Srbiji. To se osobito odnosi na predsjednika Republike Ivu Josipovića koji je na Pantovčaku bio više srbijanski nego hrvatski političar, i, što je osobito upozoravajuće, još bi htio drugi mandat. I da nije bilo one podaničke politike prema Borisu Tadiću, trostrukog ljubljenja s Tomislavom Nikolićem i brojnih veleizdajničkih poteza Ive Josipovića, bilo bi dovoljno ono što otkriva bivši srbijanski veleposlanik u Hrvatskoj Radivoj Cvetičanin u svojoj knjizi „Zagreb Indoors“. Kao državni dužnosnik Ivo Josipović je odavao tajne srbijanskom veleposlaniku o hrvatskoj tužbi za genocid. Jednostavno rečeno Ivo Josipović bi trebao podnijeti ostavku i odustati od kandidature za drugi mandat. Kad mu je Hrvatsko nacionalno etičko sudište nabrojilo sve izdajničke grijehe, on je članove HNET-a nazvao luđacima i bolesnicima, čime je razokrio svoju pravu sliku koja se skriva iza tobožnjeg intelektualca i glazbenika.

Sve što se odnosi na Ivu Josipovića još više se odnosi na Vesnu Pusić. Njezina politika bespogovornog popuštanja Srbiji na putu prema Europskoj uniji doživjela je poraz, jer ne može Beograd ući u Uniju, a da istodobno jača veze s njezinim sve izraženijim protivnikom kakvu personificira Putinova Rusija. Hrvatska stoga mora reaktivirati prema Beogradu svoja potraživanja proistekla iz velikosrpske agresije koja se ne rješavaju već dvadesetak godina. Jednako kao Ivo Josipović i Vesna Pusić, kao samozvana gospođa ministarka nepostojećeg Zapadnog Balkana, provodi izdajničku politiku i to na čelu ministarstva vanjskih poslova koje se dosad, kad je u pitanju Srbija, ponašalo kao filijala srbijanskog ministarstva inostranih poslova.

Komentari

politika i oružje su parada i samo parada

geostrategija se odvija gradnjama i investicijama koje su odavno prešle sve granice
tako da smo daleko više od Srbije geostrateški partner Rusiji
(Srbe Rusi samo vuku za nos - ljubav je bol)

Tko je glasao

naš je vjeko med i mlijeko

krvna zrnca vjeko broji
nikoga se on ne boji
ni pravde čak ni boga
udbaška ga brani sloga

Tko je glasao

krvna zrnca

pravednikvz,

srbojugoslavenski glupane iz varaždina, postoje samo crvena i bijela krvna zrnca. brojenje krvnih zrnaca je izmišljotina takvih kakvi ste vi, Ali brojili ili ne brojili, vi ste gubitnici. Nema više Srbojugoslavije, ovo je Hrvatska.

Tko je glasao

na kraju puta nek duša ne luta

s lopatom kad grobar vreba
potrudit se vjeko treba
da duša bar nađe mira
hej slaveni kad se svira

Tko je glasao

Oda idiotu

Umjetnost je lijepa stvar
no idiot zna uništiti čar

Vulgaran, glup i nadasve prijek
naravno, ta idiot je tek

Trokeljanja svoja pjesmama zove
skupimo djeco, idiotu za bonbone

Gladan, nervozan, glup ko stup
jad svoj širi onako tup

Tko mu što može, kako da mu se kaže
za njega pravila pristojnosti ne važe

I tako živi idiot naš mali
pod kamenom, na straži

Povremeno izmili i nekog ugrize
pa brzo opet pod kamen odgmiže

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

kretenu s ljubavlju

umislio je da je budha
no priglupa je dvorska luda
bespučima što vrluda
praznom glavom i bez muda

Tko je glasao

Oda idiotu

Umjetnost je lijepa stvar
no idiot zna uništiti čar

Vulgaran, glup i nadasve prijek
naravno, ta idiot je tek

Trokeljanja svoja pjesmama zove
skupimo djeco, idiotu za bonbone

Gladan, nervozan, glup ko stup
jad svoj širi onako tup

Tko mu što može, kako da mu se kaže
za njega pravila pristojnosti ne važe

I tako živi idiot naš mali
pod kamenom, na straži

Povremeno izmili i nekog ugrize
pa brzo opet pod kamen odgmiže

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

:(

dovoljno blesavo i neinventivno je bilo i prvi put, ne trebaš ponavljati, posveti se prozi :)
profesor

Tko je glasao

Nostrifikacija diplome

Nema više Srbojugoslavije, ovo je Hrvatska

Ako Hrvatska nije pravni sljednik "srboslavije" tada tvoja diploma Slavoljube izdana u toj srboslaviji više ne vrijedi - dakle ostaješ bez zanata svojom krivicom...

Tko je glasao

glupača

sjenka,
promapila ste ceo futbal, jer ja nisam ni sudac ni odvjetnik, nego novinar s iskustvom. Ta diploma me ne čini novinarom nego moje znanje kojega vi nemate pa se bavite mojom biografijom. Jadno, jadno, jer podmetanja te vrste možete okačiti mačku za rep.

Tko je glasao

Ništa novo

Zanimljivi su ovi profesionalni novokomponirani velikoRvati.
Prvo se dobro uhljebe na državnu sisu - ne nužno direktno na "Državu", ali u neku od milijun "domoljubnih" udruga koje izdržava Država - i onda lupetaju gluposti, "prodaju pamet" i nude "rješenja" koja nemaju veze s mozgom.
To što ta "rješenja" ne postoje u međunarodnom pravu, što su ekonomski blago rečeno glupa i neodrživa, što ne odgovaraju činjenicama ... nema veze.
U njihovom malom paranoičnom svijetu jedino je važno nabiti šahovnicu na čelo i mahati zastavom i automatski si "u pravu".
Nema ni veze što bi u konačnici takva "rješenja" bila katastrofalna za Republiku Hrvatsku.

Kao i obično, nadrobljeno je u postu svašta, ali u oči upada ono što se direktno odnosi na dobrobit RH.
Naime, Srbija je jedna od jako malo zemalja s kojima Hrvatska ima trgovinski suficit - dakle izvozimo više nego uvozimo. Pametan čovjek, kome je Hrvatska na srcu, pokušat će taj odnos još povećati, a to ne može bez korektnih odnosa.
Naravno, velikoRvatine odmah udaraju u talambase (jugonostalgija, obnova Jugoslavije i slične budalaštine) - a sve je stvar interesa i ekonomije. Jasno da oni to ne razumiju, jer misle da novac "donosi poštar".
I ne shvaćaju da će i sve ono što Hrvatska kao država u odnosu na Srbiju ili bilo koju drugu državu želi, biti ostvarivo ukoliko smo ekonomski jači i neovisniji. A to znači (is)koristiti mogućnosti koje su realne i moguće, a ne ono što mali Perica zamišlja. Prema tome, treba produbljivati /ekonomske/ odnose s onima na kojima možemo "zaraditi", a to su upravo oni od kojih velikoRvatine bježe i na koje s prezirom gledaju.

Kad mu je Hrvatsko nacionalno etičko sudište nabrojilo sve izdajničke grijehe...
Kada čovjek vidi monumentalnu "titulu", pomisli da je to nešto ozbiljno, a onda vidi "ekipu" osnivača: Šeparović, Pečarić, Hebrang, Jurčević, Tomac... i ne može ništa drugo nego se samo sažaljivo nasmiješiti.

Tko je glasao

kakve je poslove obavljao u Australiji

Kada je Tanjug nekoga iz Hrvatske poslao da bude dopisnik iz Australije, znas se kakve je poslove morao obavljati za jednu ustanovu o kojoj se ovih dana govori u Muenchenu. Prava Hrvatina!

Tko je glasao

još jedan glupan

žaki,

welcome u klub glupana na pollitici. Ovdje se ne radi o tome što sam ja radio u Australiji, jer vi po stereotipu svakog tanjugovca proglašavate udbašem, nego se radi o posjetu Butina Beogradu i hrvatsko-.srbijanskim odnosima. Ali kako ste glupan o tome ne znate bilo što napisati.

Tko je glasao

živio drug Butin...

... dolje stereotipi!

Tko je glasao

Hrvatima je dosta laganja,muljanja,te štićenja srpskih interesa

A što to Josipović od nabrojanoga nije uradio?
Ljubio s es čovjekom , tri puta, za kojega sami srpski mediji tvrde da je ubio 15-ak hrvatskih seljana iz Antina:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UfMijGa1GNs

Umjesto da je inzistirao na podizanju optužnice. Koji bi se to predsjednik ljubio s mogućim ubojicom 15-ak građana svoje države? Koji bi podržavao nagrađivanje ubojica u Vukvaoru za dovoljan broj ubijenih Hrvata? Koji Predsjednik ne bi podržao svojih preko 600 000 mpotpisanih građana za referendum o zaštiti na pravo nenagrađivanja za ubojstva i genocid nad vlastitim narodom?

To samo znači da su njemu životi Hrvata totalno beznačajni, dok se istodobno angažira za svaku žrtvu na srpskoj strani.

To jednostavno nije normalno ponašanje za špredsjednika neke države.
A savjetnici?
Kao da je Predsjednik Izraela dokazanoga nacistu doveo za svoga savjetnika!

A tek njegovi pokušaji da povuče optužnicu za genocid?
Sramotno!

Nisu problem te osobe koje navodiš, nego Josipovićeva (zlo)djela protiv RH!
Sve što eje radio, radio je s ciljeem naškoditi RH. Zastupao je srpske interese, pa nije ludo da je uzeo i takve savjetnike!

To je jednostavno istina, a Srbi ne vole baš istinu, pa im odgovara da isti mulja i laže Hrvate!
Međutim Hrvatima je dosta!

Tko je glasao

da, zanimljivo, ali taj

da, zanimljivo, ali taj beskompromisni stav imaju samo prema Srbiji, a ne recimo prema Mađarskoj, s obzirom na ulogu koju je mađarska kompanija u vlasništvu mađarske države imala u podmićivavanju hrvatskog premijera, ili kada mađarski ambasador daje intervjue u Hrvatskoj kao da se radi o mađarskoj koloniji....
Ili kad naš ministar gospodarstva otvoreno kaže Mađarima da su kriminalci i lažovi, Veliki Hrvati ga ignoriraju i zaobilaze...

Tko je glasao

bravo!

Taman sam počeo (i odustao) od pokušaja pisanja komentara u ovom stilu - o lakoći s kojom netko politološke, pravne i sličnih struka (od kojih su rijetke uopće u doticaju s gospodarstvom) dijeli savjete koje sa zdravim razumom i gospodarstvom nemaju nikakve veze.

Jupi, mi smo u Europskoj Uniji (glasao sam za to). A možemo li puno toga ponuditi istoj? Ne baš - osim turizma i nešto zdrave hrane. Oni kojima možemo ponuditi su Srbija, Rumunjska, Bugarska, Rusija te arapski svijet.

Moramo li se pritom prikloniti nekome? Ne moramo. Možemo balansirati. Možemo dati nešto Gazpromu, a onda prihvatiti ponudu od RWA za Plomin ili nešto. Možemo vječno glumiti "neodlučnu mladu", a pritom liferovati sve što se da.

Ali ne - svi naši premijeri i svi naši vođe su, kao za vraga, uvijek van realnog gospdarstva. Ekipa koja ne zna odakle im dolazi novac. Pritom ne želim reći da jedan virtualni MKn, ako je recimo pravnik u nekoj općini - ne obavlja kvalitetno svoj posao. Recimo da je super stručan i sve tome. No takva osoba često ima osjećaj da ga "plaća država". Zaboravljajući pritom da državu plaća onaj proizvođač mandarina koji sada baca mandarine u more... da ga plaćam ja koji sada imam problema s izvozom u Srbiju jer više nismo isto "carinsko područje" i tome slično.

Uglavnom, beznadežno.

Tko je glasao

Nakon posjeta Putina Hrvatska

Nakon posjeta Putina Hrvatska treba revidirati politiku prema Srbiji

Slažen se i to šta prije kako bi neretvanske mandarinke progurali priko Srbije do Rusije jerbo budemo li čekali izgnjijat će mandarinke! Ne samo mandarinke nego i još svašta. Mi u EU, imamo granicu sa Srbijon, a Putin stiže u susidstvo. Eto prilike za dignit kesu.

Tko je glasao

Da nije bilo Mesićeve

Da nije bilo Mesićeve veleizdaje i posljedične haaške epizode, ovakvu sramotnu poltiku prema Srbiji Hrvatska nikada ne bi ni vodila, pa ne bi bilo ni potrebe bilo što revidirati. Ovako, možemo jedino čekati promjenu vlasti i nadati se da Karamarko neće biti još jedan sanaderovski trojanski konj.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

koliko riječi...

.... a nigdje ni slovca o tome - što bi to trebalo revidirati? U kojem smjeru? Koju pouku?

Tko je glasao

što bi to trebalo revidirati?

što bi to trebalo revidirati? U kojem smjeru? Koju pouku?

U jednoj jedinoj rečenici: Srbija ne može u EU dok Hrvatskoj ne plati ratnu odštetu.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Uključiti malo znanja

@MKn
Ovo je zaista vaš komentar bez veze.
Kada je Srbija proglasila rat Hrvatskoj ?
Kada je službeno Hrvatska proglasila da ratuje sa Srbijom.
Jedno su naše želje, a drugo mogućnosti. Nije na odmet proučiti malo ono o čemu se želi pisati. Danas se ni povijesničari a ni pravnici ne mogu složiti kada je započeo Domovinski rat.
Svi znamo da je pobuna Srba u Hrvatskoj vođena i podupirana iz Srbije i JNA.
Mi svi znamo da je Srbija željela ostvariti Veliku Srbiju. No za vrijeme rata Srbija se nalazila u "sklopu Jugoslavije". I sve njihove obrane i laži svode se na to da nije ratovala Srbija već Jugoslavija i JNA.
Možemo ušićariti nešto sića tužbom za genocid.
Tko je kriv da je tome tako, neka odgovore oni koji skrivaju dokumente.

Tko je glasao

Zijev

Još jedan srpski drveni advokat... e, jeste dosadni :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Tabula rasa

@MKn
Ako je to sve kaj imaš za reči onda si jadna neznalica. Pokušaj pročitati još jednom s razumijevanjem.
Isključi srce i dobre želje a uključi možđene ( što je već malo teže ).
Nisi odgovorio ni na jedan upit a trkeljaš o drvenim srpskim advokatima.

Tko je glasao

Nisi odgovorio ni na jedan

Nisi odgovorio ni na jedan upit a trkeljaš o drvenim srpskim advokatima.

Izdaješ se za nekakvog starijeg gospodina, a pišeš i iznosiš rezolutne tvrdnje o stvarima o kojim očito ne znaš baš ništa. Primjerice, za nečiju odgovornost za rat i ratnu odštetu, činjenica je li tko kome objavio rat, ili nije, nema ama baš nikakvog utjecaja. Dakle, u pitanju je čista srpska propaganda.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Sramota ih bila- popljuvali su i dobro koje su napravili!

Nije niti Hitler službeno objavio rat Židovima! Samo je donio neke zakone kojima ih je diskriminirao. Židovi nisu imali niti svoju državu, a Nijemci su Židovima morali plaćati ratnu odštetu. Izrael i Židovi nisu objavili rat Njemačkoj (jer Izraela nije niti bilo) pa im je dosuđena (Židovima) ratna odšteta:

Ne mora se proglasiti rat da bi onome tko je srušio kuće, uništio cestem srušio Crkve, ubiajo, sakatio, mučio s, silovao, ... poslao račun.
Da je Sud osudio Gotovinu i ostale, ondfa biste pričali drugačiju pjesmicu.

Ne daje se odšteta zbog objave rata- nego zbog šteta (materijalnih i ljudskih) koje su učinjene.

Z aodštetu RH terbaju vam administrativni uvjeti, ali da su Srbi osvojili ZZP za Hrvate, onda bi bilo "što možemo" moramo platiti za zlodjela i slične gluposti vas ZZP-aša.

Ma gori su hrvatski komunjare s tom prijetvornošću i lažljivošću od samih četnika.

Ta njiama su i četnici priajtelji kada treba napadati RH.

Na što su se spustili hrvatski partizani: uhvatitli su se u kolo s četnicima, jer iznad svega mnogi najviše mrze baš Hrvatsku i Hrvate!

Sramota ih bila- popljuvali su i dobro koje su napravili!

Tko je glasao

Malo razmisli

@ppetra
Ne radi se tu o tim zločinima o kojima mislim isto kao i ti.
Evo ti primjer:
Od koga će Ukrajina tražiti odštetu kad nije u ratu sa Rusijom već sa Ukrajinskim Rusima, iako dobro znamo odakle dolaze smjernice i podrška ? To što Rusija pomaže "svojima " svodi se na "dobrovoljce."
A da ti bude jasnije pročitaj:
ZAKON O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA O NORMALIZACIJI ODNOSA IZMEĐU
REPUBLIKE HRVATSKE I SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE
(Međunarodne novine, br. 10/1996)
I tu se govori o Sveznoj Republici Jugoslaviji ( Srbija i Crna Gora )
Obrati pažnju na članak 7. i 5.
A o ljubavi za Hrvatsku nemoj puno govoriti, jer tvoja ljubav joj više šteti nego koristi.

Tko je glasao

Jadni mi s vama, koja ste vi nataložena zloća!

Gluparaš boltek. Jasno je odakle su išli tenkovi, tko eje vodio operacije, odakle su polijetali zrakoplovi, ...!
Putin je lukaviji i na iskustvima Srbije strogo se pazi otvorene agresije, ne odvodi zarobljene Ukrajince u Rusiju, kao što su Srbi, nakon pada Vukovara odveli naše Vukovarce u Srbiju. Ti logori su dokazi tko je ratovao u RH, tko jerušio RH. Ima tisuće dokumenata o tome, a ti se ponašaš kao pripadnik JNA- branili ste Jugoslaviju.

I dandanas je braniš!
Po tome se razlikujemp- ti zauvijek ostaješ jugoslaven, i tako po zakonima entropije- na strani protiv RH.

To ti je uraslo u kosti i jače je od tebe. Ni sam ne želiš biti zao, ali prema RH i Hrvatima si zao po partijskom drilu kroz desetljeća.
I promoviraš se u nekoga tko zna što šteti RH, a najviše joj štete upravo takvi kao ti- naizgled dobronamjerni, a pravi otrov za RH i njene interese.

Nisi u stanju od Srba niti potraživati ratnu odštetu, nego tražiš krivcei kojekakve glupe izgovore na hrvatskoj strani da je ne bismo dobili.

Da smo mi to Srbima napravili, što su oni nama, isti vi biste "torokali" kako moramo podnositi posljedice svojih nedjela. Dvoličnjaci!

Jadni mi s vama, koja ste vi nataložena zloća!

Tko je glasao

Obriši pjenu

@ppetra
i pročitaj dokumente koje je HDZ slagao.
A tko sam ja i što sam ja uvojek možeš provjeriti. Jedan sam od rijetkih koji se nekoliko puta na ovom portalu predstavio punim imenom i prezimenom.Bilo bi lijepo kad bi se i ti predstavila pa da provjerimo tko si i što si. Mene je bar lako provjeriti i svaku večer liježem spokojno i čiste duše. A ti ? Skrivaš se iza velikih riječi mržnje. Pravi domoljub ne zna što je to mržnja.
Budi fer pa nam se predstavi. Mogu čak pomisliti da si "velika" poduzetnica koja guli sirotinju.
Joj kak sam blizu.

Tko je glasao

"Nisu svi komunisti isti"!

Tebi je posvećen dio dnevnika:
http://pollitika.com/nisu-svi-quotkomunistiquot-isti

Liježu spokojno i oni koji su punili tenkovske rovove, i rudnike tijelima hrvatskih ljudi nakon ww2, a i oni koji su pobili desetke Hrvata po Njemačkoj, Francuskoj i ostalim zemljama. To ne govori o njihovoj čistoći, nego o nedostatku savjesti!

Zašto bi "poduzetnica" bila "gulikoža sirotinji"?
Znaš kli ti uopće kako ej teško samome sebi stvoriti profitabilan posao, a tek onda drugima. Da je to lako, onda ne bi bilo 300 000 nezaposlenih- sami bi sebe zaposlili i zato "kapa dolje" svakome istinskome poduzetniku, taman isplaćivao i minimalac, jer i bez njega je nemoguće živjeti.

Uopće se i usduiti nešto raditi u državi u kojoj nasljednici komunista samo gledaju da se netko ne obogati poštenim radom- kako ne bi bio slobodan i nezaprljan je teško.

Bogaćenje je dozvoljeno samo uz blagoslov i reket partija!
Ostajem pri svome komentaru i uvjerio si me da sam te dobro opisala u dnevniku "Nisu svi komunisti isti"!
To nam je i najveći problem- oni su navikli uzimati, a ne stvarati uvjete za posao i zapošlajvanje!

Tko je glasao

boltek

petra avi.profesor iz osijeka.

Tko je glasao

Pišeš gluposti- pošto nije prvi puta- zaslužuješ tužakanje mraku

Mrak bi te trebao banirati zbog navođenja, krivih identiteta. Nije ti prvi puta.

Ukucala sam to ime koje već nekoliko puta spominješ i vidjela da se radi o mladoj osobi- koju vjerojatno politika i pollitika zanima kao lanjski snijeg.

Moraš biti glup da takvo nešto napišeš!

Odi na internet i pogledaj osobu kojoj pripisuješ ppetru!

I sam moraš vidjeti da pišeš totalne gluposti.

Morat ću zamoliti mraka na intervenciju- jer osobi koja nema veze s pollitikom pripisivati nešto stvarno je kretenski!

Tko je glasao

zakoni entropije?

To je isto bilo na testu inteligencije?

Tko je glasao

Sve po zakonu porasta entropije

Po zakonu entropije- upravo si ti trebao sada upasti i napisati takav svoj komentar!

Tko je glasao

krasna tvrdnja

Pa nije ni Putin objavio rat Ukraini. Ppetra očito misli da je u redu pobiti 6 milijuna Židova.
A što se tiče tvrdnje da su se partizani Uhvatili u kolo s četnicima" mogu reći samo da sam 5 svibnja 1945 sa prozora stana mojih roditelja u Domobranskoj ulici u Karlovcu gledao veliku kolonu Ustaša koji su zajedno sa svojim kolegama Četnicima bježali prema Austriji. Bježali pred partitzanima, naravno.

Tko je glasao

Svakako da su bježali, jer su znali za zločinačke namjere istih!

Svakao da su bježali pred partizanima- povijest je dokazala da su imali pravo što su bježali- jer partizani su se na kraju poakazali kao masovne ubojice- i to zadojene ideologijom komunizma.
I ne samo na kraju rata, nego i poslije- pa zato je ovo suđenej sada u Njemačkoj!

Četnici su se velikim dijelom priključili partizanima, a danas su se hrvatski partizani u velikome broju pridružili srpskim četnicima i napadačima na RH. Sramotno!

Ne izvrći_ smisao je- ako su Nijemci platili ratgnu odštetu svojim žrtvama, kojima nisu obajvili rat, zašto Hrv ati ne bi naplatili od svojih krvnika i rušitelja ratnu odštetu- Zašto bi uvjet za to bila objava rata. Ta dovoljna su srpska zlodjela, kao što su bila dovoljna Njemačka zlodjela da Židovi naplatne ratnu odštetu za strahote kojima su bili izloženi.

Tako treba vrijediti i za Hrvate- pripada im ratna odšteta zbog srpskih zlodjela i štete koju su uzrokovail Hrvatima, a objave/neobjave ne mijenjaju te činjenice!

Tko je glasao

si de bila za vikenda?

Nekak si nervožna, de si spij nekaj...

Tko je glasao

Posao je ispred vikenda!

Posao je ispred vikenda!

Tko je glasao

???

To je lukavo. Da sam Srbija - podržao bih takav prijedlog. Za sada mi (RH) bacamo mandarine u more, imamo bezvezne odnose s Rusijom, a ovakvim zahtjevima susjednu državu (Srbiju) držimo izvan EU-a čime ostaje trajna prijetnja...

... po meni bi interes RH trebao biti primanje Srbije u EU čim prije - jer time nestaje pola opasnosti od dijeljenja BiH, dobivamo opet jedno veliko i srodno tržište pod istu "carinsku uniju", pomičemo granicu EU-a na istok itd.

Nažalost, situacija će se vjerojatno razvijati u smjeru kojem predlažeš - jačanje "zida" prema Srbiji, stvaranje animoziteta prema Rusiji i stvaranje plodnog tla za neke buduće sukobe. Nikako se maknuti od crkvenog raskola.

Tko je glasao

Tebi za informaciju, ako se

Tebi za informaciju, ako se dobro sjećam, prema podacima negdje iz 1996. samo materijalna ratna šteta koju nam je prouzrokovala Srbija iznosila je oko 35.000.000.000 (slovima: trideset pet milijardi) dolara. Mali hint: "samo materijalna" znači da je bilo i štete druge vrste, koja je isto tako naplativa.

Sad pokušaj izračunati koliko bi to bilo danas, a onda usporedi s tim tvojim jugobajkama o "velikom i srodnom tržištu" itd.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Svaki dan se sve više

Svaki dan se sve više iznenađujem ... Kakve si ti tu gluposti napisao...

I ja sam protiv primanja Srbije u EU , bolje za nas jer bi se EU trsio da je bolji od Rusije pa bi možda ove naše pijavice dobile dovoljno novaca da i nešta naprave. Što se tiče zazivanja Karamarka stvarno misliš da će on biti bolji od SDP-ove vlade... Pa njegova desna ruka Čuljak je doslovno uništio Slavoniju a zanat je naučio na zidanju kuća...

Stvarno ovom narodu treba jedna tableta , jer se vrtimo u zatvoreni krug ološa i podizanja nacionalizma kako bi sakrili prave probleme...

PS. toliko smo jadni i bijedni da smo postali zavidni Srbima. Dokle smo se mi srozali ... :(

Justice for all !

Tko je glasao

35 pa puno nula...

... a sad ajmo biti pametni, a ne djeca koja vjeruju u brojke s puno nula.

Ti misliš da je ta šteta naplativa? Znaš li koliko je RH dobila pomoći (materinal, novac, ljudstvo, tehnika) na temelju tih istih ratnih šteta?

Da, jako bih volio da nam je susjed toliko bogat pa da tu štetu može platiti. No, susjed nema tih para.

I što ćemo sada. Sazidati zid s natpisom "Dođite kad nabavite pare!" ili nastaviti živjeti?

Tko je glasao

Advocatus diaboli serbiana


35 pa puno nula...
... a sad ajmo biti pametni, a ne djeca koja vjeruju u brojke s puno nula.

Znam da te brojke užasavaju, srpski odvjetniče, ali su stvarne. To se dogodilo. Srbi su to učinili i za to moraju odgovarati. Prije ili kasnije, sviđalo se tebi ili ne.

Ti misliš da je ta šteta naplativa?

Naravno da jest. Pokušaj jednom razmišljati iz perspektive države, a ne svoje filosrpske pozadine na sjedalici pred računalom.

Znaš li koliko je RH dobila pomoći (materinal, novac, ljudstvo, tehnika) na temelju tih istih ratnih šteta?

Kakve to ima sveze sa Srbijom? :-)

Da, jako bih volio da nam je susjed toliko bogat pa da tu štetu može platiti. No, susjed nema tih para.

Oprosti, ali jebe se nama za to. Susjed, pardon, komšija je o tome trebao misliti kad nam je upao u dvorište i krenuo klati, paliti i pljačkati.

I što ćemo sada. Sazidati zid s natpisom "Dođite kad nabavite pare!" ili nastaviti živjeti?

Žalim, ali nije problem u nama, nego u Srbiji. Kad se Srbi odluče barem minimalno civilizirati, možemo dalje. Prije toga, eto im "brata" Putina, pa nek' uživaju :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

civilizirani Srbi?

Zašto bih raspravljao s nekim tko ne zna razlikovati državnu politiku od naroda? Kakvi te sada "Srbi" spopali?

Srbi vode srpsku politiku? Ok, onda Hrvati vode hrvatsku vanjsku politiku - i što se onda miješaš i propituješ?

Što reći, ostavljam te da sanjaš od 35... nečega... to će te sigurno nahraiti sutra. Zašto bi se zamarali ruskim plinom, izvozom voća i povrća u Rusiju, ruskim turistima i slično - kad možemo drviti besmislice.

Tko je glasao

vkrsnik

jesu li srbi po tvome misljenju lazovi?

Tko je glasao

„Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić

Mislim da Krsnik ne mora odgovoriti: Srbi su lažovi po najeminentnijim srpskim akademicima:

„Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić, Deobe

„Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić

„Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić

„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." Dobrica Ćosić

"Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž..." Dobrica Ćosić

Tko je glasao

ppetra

veliko hvala na iskrenom odgovoru.
a zasto vi desnicari (ti,krsnik,drvosijek,buddha pa notorni skviki,nesvrseni student prava MKn i ostali)toliko vjerujete bivsem srpskom veleposlaniku u Hrvatskoj Radivoju Cveticaninu.predpostavljam da je Srbijanac.a ako je Srbijanac onda je i lazov.jel' tako.TAKO JE.

Tko je glasao

Naj tak grubo

@tenor
Ti opalili visoki C po desničarima. No ja ti bum rekel jedno.
Drvosjek i ja imamo savim suprotan svjetonazor. Aj bumo rekli on podržava nacionalističku desnicu, a ja ljevicu ako uopće to sve postoji.
No sutra sam ( iako tog čovjeka ne poznajem osobno ) s njim spreman krenuti u bilo kakav boj, posao ili bilo što znajući da su mi leđa sigurna. Njemu je uvijek u srcu i duši mali radišni čovjek. Čovjek koji radom kroči kroz život, a ne iluzionističkim filozofijama, daleko mi je bliži
od onih koji nikada nisu dobili žulj i ne znaju se odmaknut od roditeljski jasla.
Je da su nam načini dostizanja cilja različiti ali cilj nam je isti.
Za ove druge se s tobom slažem.

Tko je glasao

ma pusti kolega

za njega je ustaša i moje ili tvoje unuče

ja sam hrvatski nacionalist ( volim svoju zemlju) običan patriot kao većina u svijetu, želim dobro svojoj domovini a to znači i svima, podvlačim svima koji u njoj žive i dovoljno mi je da je ne mrze.

Kad je to u pitanju oštro sam desno a ...ovi koji to nazivaju ustašama i sl...što im ja mogu.

E ali... što se tiče ovih drugih tema... kad bih bio nekakvi privatni poduzetnik radio bih ovako:

- platio bih najprije državi što moram i radnicima poštenu ( dogovorenu ) plaću i naravno eventualnim dobavljačima ..a meni što ostane...

Definicija tj. podjela na lijeve i desne danas je jednostavno prevaziđena.

Ispada da ne možeš biti i tzv. ljevičar i nacionalno patriotski nastrojen..jer to odmah proglašavaju nacionalsocijalizmom, jel.

No to je podvala.

sve dobro...

Tko je glasao

platio bih...

... prvo plati boravišnu taksu kad si na moru, a onda pričaj kako bi kao poduzetnik prvo platio sve poreze državi :P

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci