Tagovi

Najpopularnija stranka - stranka ljenčina?

Ponovno kupim Globus u KERUMOVOJ butizi (ono tamo gdje je ovaj rekao da ga neće biti) i na naslovnoj vidim sliku u kunjajućem položaju poglavice SDP-a Zorana Milanovića. Opet se zbori o frakcijama SDP-a i raznoraznim aferama, afericama, nezadovoljstvu članova i simpatizera...
U isto vrijeme, u istoj državi, taj isti SDP kotira vrlo lijepo. Zoran Milanović najpopularniji političar sukladno anketi renomirane tvrtke, pa čak jaći i od "nedodirljivog" Stipe.

I tko tu sada koga? EPH očito skupio 2000 članova SDP-a, pa napravio među njima pobunjenicku listu ili pak članovi svakodnevno kontakiraju Globus sa groznim stvarima unutar stranke ili je pak to narudžba vladajucih.

Kažu da poglavica nije dovoljno u medijima i da ne reagira na ništa zadnjih mjeseci već da prikuplja simpatije ne radeći ništa izigravajući meda u zoo, a u isto vrijeme Ivica Satader kaže da iz SDP-a dopiru napadi, a bez rješenja. Ivo se napadom ogradi od problema i još skupi koji bod diskreditirajući napade SDP-a. S obzirom da u SDP ima ono D=Demokracija, bogu hvala da ima više ljudi koji mogu izaći i reći svoje mišljenje, a prije nego to amenuje Milanović. U stranci doktora urara to nije moguce.

Ne ulazeći u to da li je dobar potez ili ne ali SDP je uvijek prvi po iznošenju svoga stava, rješenju problema, pa evo plasirao je i Iva Josipovića kao mogućeg kandidata. Ljubo Jurčić po amenu SDP-a radi u sprezi sa vlasti oko krize i recesije...Ljenčine?

I ponovno danas na indexu zapažam članak "stranka hrvatskog sna" koji neobjektivno napada oporbu pod izlikom da ne rade ništa, a ovi jadni kada nešto i naprave obasuti su napadima da samo napadaju. Na koncu konca valjda je i SDP platio kakve usluge spina, pa su im savjetovali da ostave HDZ i privjeske da se u svom blatu sami utope ne davajući im slamku spasa.

Milanoviću, baš kao i Radimiru Čačiću treba dati priliku da se iskažu u vlasti, a tek onda suditi o tome tko je lijen, a tko nije. Za sada mogu reći da je Sanader izvrstan manipulator i sladunjav na jeziku. Ništa drugo.

Narod, novinari, pa i ja sam možemo prestati napadati SDP. Nije nam on kriv što smo krivo birali. Krivi smo sami što smo tu gdje jesmo. Nikakvi spinovi nam neće pomoci u želji da se izvucemo iz vlastitih problema.

Komentari

Marshal, članak ti je jako

Marshal,

članak ti je jako dobar za razgovor i za raspravu. Citiram slijedeće:

Milanoviću, baš kao i Radomiru Čačiću, treba dati priliku da se iskažu u vlasti, a tek onda suditi o tome tko je lijen, a tko nije. Za sada mogu reći da je Sanader izvrstan manipulator i sladunjav na jeziku. Ništa drugo.

Ne slažem se ovom tvrdnjom. Naime, Sanader očevidno kvalitetno i uspješno radi svoj posao za korporaciju KRADEZE. Nasuprot njemu, Milanoviću, baš kao i Radomiru Čačiću NE TREBA dati priliku da se iskažu u vlasti - i to ne zato što su oni "dobri" ili "loši" u odnosu prema Sanaderu. Naime, takva "prilika se "ne "dobiva", i ona se "ne može dati", kada i Milanović i Čačić ne rade svoj posao kvalitetno i dobro. A oni to očevidno ne čine ni na nacionalnoj, ni na lokalnoj razini barem kada je riječ o gradu Zagrebu i o GO SDP Zagreba.

Tko je glasao

Odluka Milanovića da sa

Odluka Milanovića da sa što manje rada čeka "urušavanje HDZ-a" jeste legalana i legitimna politička odluka. Ali...
Kada se "uruše vladajući" obično se urušava i sustav a to stanje neki nazivaju anarhijom.
A u anarhiji ne pobjeđuje ( ne dolazi na vlast) razum nego vođa.(populizam, totalitarizam ili diktatura). Tada ne odlučuje pojedinac nego gomila (masa).
Možda bi bilo korisno da netko Milanoviću savjetuje da što prije pročita knjigu "Psihologija mase" , Gustave Le Bon.
Kada se vladajući uruše može doći netko tko je upamtio i slijedeću rečenicu iz te knjige:
" Antoniju nije učenom retorikom uspjelo povesti puk protiv Cezarovih ubojica. On je to izveo čitajući puku njegovu oporuku i pokazujući mu njegovo mrtvo tijelo." Jer "...sud što ga mase prihvaćaju uvijek je nametnut, a nikad obrazloženi sud..."

Tko je glasao

Hmmm...ne bih gledao na to

Hmmm...ne bih gledao na to tako...
I Borut Pahor je praktički pustio Janšu da se sam pokušava izvlačiti iz govana (oprostite na izrazu) u koja se uvalio kod afere Patrija....
I eto...čovjek dobio izbore! A koliko sam čitao postizborne analize, uglavnom je pobjeda pripisana tome što Pahor uopće nije želio imati veze s tim mračnim poslovima u koje se Janša spetljao...

I država im nije zapala u anarhiju, a mislim da neće i naša. Mislim da nije SDP-ova strategija čekati totalnu destrukciju, već čekati onu krucijalnu točku gdje će moći uskočiti....

Tko je glasao

netokracija Izvrsno !

netokracija
Izvrsno !

netokracija

Tko je glasao

Odluka Milanovića da sa

Odluka Milanovića da sa što manje rada čeka "urušavanje HDZ-a" jeste legalana i legitimna politička odluka. Ali...
Kada se "uruše vladajući" obično se urušava i sustav a to stanje neki nazivaju anarhijom.

Nije problem rasta anarhije nego je problem što je zadni veliki val pojačanog novca (cca 2.000 mlrd kuna više nego inače u zadnjih 7 godina) sve snažnije i snažnije mobilizirao i ujedino snage, kao repriza revolcuije sedamdesetih.

Na prve znake svjetske krize povjerenja i finacija te domaće slabosti oko tog udruženog rada došlo je do nagle poptune kohezije na svim razinama. Milanović i SDP su, postaknuti događajima a malo i što je Jutarnji list objavio dva članka od tastovim fiktivnim nadzorima cesta nakon što u radovi izvedeni i to tako da ga naruči i plati izvođač "Zagrebačke ceste" te malim poteškoćama u vezi zajdedničkog dioničkog društva i partnera IGH, naglo popeglali disciplinu oko zajdničkih poslova. Tako je neročito Grad Zagreb medij šireg poslovno samo upravnog zajedništva, a i država i ostalo lokalno su.

Stranke su u tome kao i nekadašnja partija, samo ključni dio samo upravljanja i udruženog rada na bazi dogovora, u čemu sudjeluju puno šire snage. Jure Radić posve opravdano govori da IGH d.d. uopće ne ovis o politici - em su svi dioničari i ortaci ili bar jako dobro posluju kao i sa ZABA i HAAB pa su nadpolitički, em to inače rade od sedmadesetih a u zadnje doba sve više (npr. Vrbani III su uredno uključene i sinhronizirane 4 stranke, HSS Tomčić, HNS, SDP, HDZ, profit cca 200 mlijuna EUR-a plus derivati), em je samo pitanje sposobnosti i osobnosti (Čačić je kao megaministar naročito to unaprijedio po formuli sedmadesetih, da svi budu zadovoljni na zajednički/tuđi račun a da je samo stvar pema vani tko će se istaći).

Dakle. Sada smo čvrsto 1981.g. Kohezija svih naprednih snaga, uključujući partije, jača je nego ikad.

Od okupacije i diktature daljnjih spirala proizvodnje minusa, kamata na kamate i svega nas spašava jedino svjetska kriza napuhavanja balona nekretnina i povjerenja te ostaci ostataka drukčijih pameti i praksi, koji ostaci se radi kontrarevolucije upravo izvalače na rezervne položaje.

Jedan od ključeva jest apsolutno višedesetljetno zaobilaženje svega oko više od drušvenih 50 % financija - samo upravno poslovanje sa nekretninama investicijama i neviđeni svjetski dobici na zajednički/tuđi račun. Čak i HDZ a naravno i SDP su igračke tih poslova a HNS, Đapić i slično mali farsični dodaci toga. Farsa su i poslovi klastera IGH d.d. zajedno sa HAC, HC i sve te Grad Zagreb i beskrajni poslovi stotina mrld kuna dok su ZABA, HAAB i ostalo obiljni dio poslova, velike dobiti koje sve to drže za jajca. Međutim, tu se sada dešavaju neke nijanse koje su praktički omogućile i pokrenule pravu kontrarevoluciju i taj dugi udruženi samo upravni rad može očekivati daljnja iznenađenja u udare na svoj lik i djelo, najviše sam od sebe. Naročito je važno da još malo izdrže u višedesetljetnoj formuli sve uzeti a strogi ni 1 dinara/kune uložiti i potrošiti, jer samo tako će i dalje zabijati autoglove i samo tako neće ništa znati o elementarnom, pa možda ni kada budu vršili samoeutanazijske poteze takve duge revolucije.

Zato je jako važno što su baš sada krenuli rješavati stanove padre padrone napretka Luka Bebić sa prečasnim Mijom Gabrićem i Milanović sa Vojkovićem, što su Pankretić i Bajs krenuli sa pojoprivrednim zemljištem i golfom a naročito je važan matanović koji je naciji potvrdo normu poslovanja na nžim razinama "50.000 EURa- za piće", pa mogu zamisliti kako to izgleda npr. oko esktra 10 mlrd kuna na autocestama, pročistačima i slam stambenim mastodont naseljima, cca 300x većim poslovima.

Tko je glasao

Kampanja je već u 5 brzini.

Kampanja je već u 5 brzini. Makar ne staje već 19 godina. Samo se pojača pred izbore. Meni je najniže bilo jučerašnji dnevnik nove TV. Pokušta ću ga prepričati priloge najbolje što se sjećam. Sve je išlo jedno iza drugoga.
Slika1.
"Zadar je zahvalan svojem šefu Kalmeti koji je puno napravio za grad. Čak su mu toliko zahvalni da su i cestu nazvali po njemu- kalmetina. Zatim intervju sa Kalmetom gdje se on kune kako mu je narod na prvom mjestu,a na pitanje da li se poslovi rješavaju plavim kuvertama, njegov odgovor: nitko to ni ne pomisli napraviti- takav sustav ja vodim... I to veli čovjek čiji je vozač uhapšen zbog radnji koje je mogao raditi samo zajedno sa svojim šefom, jer drugačije nema moć davati raznorazne dozvole... Zaključak: sva mutna pitanja- prilogom pokrivena i oprana.
Slika2.
U Iloku stanovnici "duboko štuju" svog Čobankovića. Opet intervju sa političarem koji ljubi svoj narod.
Slika3.
Adlešićka spasiteljica Bjelovara a Pankretić Vrbovca. Čak su mu i sliku puštali gdje vozi traktor...
A zaključak je bio kako oni puno rade za svoja mjesta i da bi se ostali gradonačelnici trebali ugledati na njih.
Slika4.
Ovo je bilo najbolje:), nakon ovih priloga na scenu stupa vidovnjakinja! da, vidovnjakinja! koja proriče da Milanović neće dostići po popularnosti Sanadera, kao nažalost za njega, jadan on. Da je Sanader premoćan, prekarizmatičan pre... ma ne sjećam se više što naspram Milanovića.

Mogu samo reći da je kampanja u punom zamahu a ovo što sam vidio mene osobno vrijeđa, ali očito prolazi jer ne bi to stavljali. A može se i postaviti pitanje tko je platio priloge i s čijim novcima su plaćeni. Bijedno i jadno ali to je početak. Do izbora će mi se još puno puta okretati želudac na takve bezobrazne "skrivene" reklame.

Tko je glasao

Sramota za novu tv, nisam

Sramota za novu tv, nisam mogao vjerovati svojim očima i ušima.
Zapitao sam se, zar je već svibanj? nisam li zakasnio na izbore? zar to objavljuju rezultate izbora za načelnike, gradonačelnike i župane? Ali hvala bogu, prikazali su Pankretića i njegove zasluge za Vrbovec. Koliko znam dotični gospodin već dva mandata u saboru ostvaruje glasovima 7. izborne jedinice, a to su Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka i Primorsko - Goranska županija. HSS i on znaju da s njegovim likom i djelom u Vrbovcu gube izbore pa se tamo niti ne pojavljuje. Ovo bi urednici na novoj trebali uvažiti i bez obzira koliko su plaćeni za objavljeni prilog nisu smjeli pogaziti svoju profesionalnost. Ako je uopće nakon ovoga i imaju.

Tko je glasao

@penziću, a zar si ti

@penziću, a zar si ti mislio da se išta bolje može očekivati od kadrova iz rasadnika HTV-a? Profesionalnost je za novu tv nepoznanica, kao uostalom i za najveći dio hrvatskih medija.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

A se sjećaš pred prošle

A se sjećaš pred prošle izbore kad je isto vidovnjakinja na Novoj TV proricala Milanovićevu pobjedu? :D

Tko je glasao

5, čista petica...u

5, čista petica...u potpunosti se slažem s tvojim člankom. Mada mi se sve više čini da Milanović isprobava Pahorovu strategiju. Nije ni zucnuo kod Patrije nego je pustio da se Janšina struktura počne sama od sebe urušavati...

I to je po meni i solidna strategija protiv HDZ-a. S obzirom da su formirani kao pokret koji (kao i svi ostali pokreti) mora imati vanjskog neprijatelja, a kada ga nema... Ekipa se počne klat međusobno. I tu se Sanaderova kula od karata počinje rušiti...

Tko je glasao

Cuj. Zbog cega bi neko birao

Cuj. Zbog cega bi neko birao Milanovica il Cacica, ako nista ne stoji iza njih osim debakla koalicije?

Pobogu, po tom kriteriju, Milanovic i Cacic moraju biti zadnji, ako cemo birati ljude na sljepo. Jer su se pokazali nesposobnima i tako je veca sansa da ce neki anonimac uciniti vise.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Iza Milanovića ne stoji

Iza Milanovića ne stoji debakl koalicije...Njegova je prednost je skoro i uvijek bila novo lice i neistrošenost.

A i o "debaklu koalicije" se da diskutirati...

Tko je glasao

Naravno da stoji. Milanovic

Naravno da stoji. Milanovic se niti jednom nije distancirao od te politike, preciznije, cijelo vrijeme se poziva na Racana, a i funkionira kao njegova blijeda kopija. Istina, to i nije tako lose, s obzirom da je Racan nudio samo status quo.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

netokracija Pa, Milanović

netokracija

Pa, Milanović samo poput male osice napada (sitni cinični nastupi)ali bez efekata.
Nije gospodin Milanović( zaj...... konačno ono" drug" jer baš i ne zvuči u duhu 21 stoljeća)još sposoban za meneđment jedne tako ozbiljne stranke kao što je SDP.
Nedostaje mu "emocionalne inteligencije" .Svojim nastupom suviše obeshrabruje inače jako tradicionalno biračko tijelo koje je željno prave akcije.On naprosto nema kariznu vođe i energiju pobjednika,i to u stranci doista velikog potencijala čije vrijeme bi trebalo sada doći.
Smatram da mu je komunikacija sa biračima vrlo blijeda.Od birokratskog kompromisa unutar SDP treba bježati.
Biti lider jedne stranke kakav je SDP sigurno da nije nimalo lako ali zato i treba biti stalno na oprezu i dva poteza brži od stranačkog protivnika punog slabosti. Ako u ova dva protekla i iduća dva mjeseca ne učini značajne pomake i agresivnije ne nastupi, ode SDP nažalost tamo gdje mu nebi trebalo biti mjesto. Svi vidimo nadu u promjenama s novom vjerodostojnom Vladom kojoj možemo dati sudbinu u ruke
a za to je ,nadam se da će se netko i složiti samnom potreban :
1 inventivni upravljački stil uz visoki koeficijent profesionalnosti
2. Proaktivnost i učinkovitost ,visoka razina energije te znatne analitičke vještine,
3. Čvrsta radna etika i poštenje ,tj. vjernost a nadasve pouzdanost biračkom tijelu
4. Naime,prilagodljivošću i pozitivnim stavom treba ostati otvoren za nove ideje,eventualno dodatno preispitivanje ,prema potrebama političkog trenutka, biti orijentiran na postizanje ciljeva ali uz stalno poticanje dobre međuljudske komunikacije koja treba voditi ostvarivanju sinergije i uzajamnog povjerenja na doista s hijerarhijskim nivoima.
5. jake komunikativne vještine, vrhunski PR(izbjegavati dogmatske floskule i arhaizme ) i odlične stranački projekt meneđere,
6. neprestano lobiranje na svim razinama od međunarodnih do lokalnih,jer vjerujem da postoje preduvjeti za dobre performanse
Nemam ništa osobno protiv gosp. Milanovića, samo pokušavam cijelo vrijeme stvoriti njegov psihološki profil i izraditi swot analizu njegovog nastupa.Vrijeme je doista za promjene.Pa treba pružiti nadu svojim biračima a i šire,za budućnost ove zemlje.

I za kraj citat A. Einsteina:"Važno je nikad ne prestati si postavljati pitanja"

netokracija

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci