Tagovi

Najezda političkih Srba u hrvatske institucije

NB. Evo teksta koji će oduševiti razne jugonostalgičare, komunjare, velikosrbe, pa i četnike na ovom portalu, pa gospodo drugovi požurite s minusima da ga što prije izbrišete. Ugodno čitanje.

Prije svega treba objasniti što se podrazumijeva pod pojmom „političkih Srba“ u Hrvatskoj. Politološki to su pripadnici srpske manjine u Republici Hrvatskoj koji još uvijek i nakon dvadesetak godina poslije stjecanja hrvatske državnosti i samostalnosti ne prihvaćaju činjenicu da je Hrvatska njihova domovina i da oni u širem smislu pripadaju hrvatskom političkom narodu ili korpusu, ako im to ljepše zvuči. Oni žale za izgubljenim ustavnopravnom konstitutivnošću koju su Srbi u Hrvatskoj imali do raspada Jugoslavije i na neki način žele u drukčijim političkim uvjetima uspostaviti surogat takvog političkog statusa. Odmah je važno pripomenuti da je većina hrvatskih Srba prihvatila Hrvatsku kao svoju domovinu, čak se po određenim podatcima 12 posto hrvatskih Srba u Domovinskom ratu borilo u postrojbama Hrvatske vojske, a oko 6 posto vukovarskih Srba branilo je grad zajedno s Hrvatima od srbočetničke agresije. Takvi hrvatski Srbi su, međutim, pod dobro organiziranom najezdom „političkih Srba“ u Hrvatskoj potpuno marginalizirani. Najveći krivac za to su hrvatske političke stranke, prije svega SDP, ali ništa manje HDZ.

Kako se mijenjaju političke okolnosti u Hrvatskoj, ali i u regiji, pri tome vodeći računa da ni u međunarodnoj zajednici ne postoje čvrsta stajališta o rješenju srpskog pitanja na području bivše Jugoslavije, tako se i ti „politički Srbi“ u Hrvatskoj prilagođavaju novonastalim uvjetima. U posljednjih nekoliko godina tim „političkim Srbima“ pošlo je i polazi za rukom da u nekim vodećim institucijama hrvatske države instaliraju svoje ljude, odakle djeluju skladu s politikom Memoranduma2 Srpske akademija nauka i umetnosti. A ta politika ukratko rečeno ima cilj umanjiti odgovornost Srbije za ratne zbivanja na području bivše Jugoslavije i u novim mirnodopskim uvjetima boriti za ostvarenje ciljeva koji su u tim ratovima doživjeli poraz. To je uostalom idejna platforma glavnog protagonista velikosrpstva Dobrice Ćosića i njegovih akademika u SANU.

Kako su se razvijali politički odnosi u samoj Hrvatskoj i u njezinom okruženju pod nadzorom međunarodnih institucija koje nastoje ratna zbivanja na ovim prostorima podvesti u kategoriju građanskog rata, tako se stvarala povoljnija klima u Hrvatskoj za političko profiliranje „političkih Srba“. Tome međutim nije toliko pogodovala Račanova koalicijska Vlada koliko Vlada Ive Sanadera, a kasnije i Jadranke Kosor. U prilagođavanju standardima koje je tražila Europska unija važnu ulogu imala su manjinska prava, pri čemu kad su u pitanju manjinski Srbi nije bilo zahtjeva iz Bruxellesa kojemu hrvatska Vlada nije bila spremna skinuti gaće. Tako je pod pritiskom izvana ojačao položaj „političkih Srba“ u Hrvatskoj, pa je počeo sustavni prodor njihovih „kadrova“ u institucije države. Ivo Sanader je na temelju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina omogućio Pupovčevom SDSS-u, privilegiranu zastupljenost u Hrvatskome saboru s tri garantirana zastupnička mjesta, iako je po popisu stanovništva iz 2001. godine u Hrvatskoj bilo oko 4,5 posto pripadnika srpske manjine, odnosno pola posto manje nego što je cenzus za takav privilegirani status. Usput rečeno, znakovito je da debelo kasni objavljivanje rezultata o popisu stanovništva iz travnja prošle godine, jer je po svemu sudeći broj stanovnika koji se izjasnili kao pripadnici srpske manjine još dodatno pao.

Najočigledniji primjer te infiltracije dogodio se u Uredu predsjednika Republike, gdje je novi predsjednik Ivo Josipović prije dvije i po godine za glavnog savjetnika odabrao ni manje ni više nego britanskog Srbina dr. Dejana Jovića, jednog od najutjecajnijih Srba u svijetu. Taj skandalozan izbor prošao je u hrvatskim vodećim medijima gotovo bez komentara, ali to se nije ni moglo očekivati od glavnog medija HRT-a, gdje su „kadrovi“ instalirani za vrijeme Vujićevog mandata u Račanovoj vladi ostali jugonostalgičarski i prosrpski novinari, poput Mirka Galića, potom Vanje Sutlića, Zorana Šprajca, Aleksandra Stankovića, Danka Družijanića, Mirjane Rakić, Duška Radića itd. U programsko vijeća HTV-a tada je na listi SDP-a bio izabran Dragan Crnogorac gorljivi zagovornik zabrane obilježavanje obljetnica Domovinskog rata na Hrvatskoj televiziji, a samo uzgred za Zorana Šprajca tada nije bila vijest da se u Vukovaru otvorio obnovljeni Hrvatski dom.

Vlada Jadranke Kosor uzela iz svojeg koalicijskog partnera SDSS-a Milana Uzelca za potpredsjednika, koji da je u Hrvatskoj izvršena lustracija nikako ne bi smio obavljati neku javnu funkciju, budući da je bio posljednji sekretar Gradskog komiteta SKH-a Zagreba. Štoviše Jadranka Kosor je uz pomoć svojeg adlatusa Vladimir Šeksa kao ustavnog stručnjaka u promjenama Ustava bila predvidjela registraciju tzv. Zajedničkog vijeća općina sa većinskom srpskom manjinom u istočnoj Slavoniji, što bi omogućilo federalizaciju Hrvatske i u krajnjoj liniji odcjepljenje tog dijela Hrvatske od matice zemlje. To je spriječila intervencijom Vesne Pusić. Međutim taj glavni cilj „političkih Srba“ u Hrvatskoj nije otpisan, jer je za nedavnog posjeta predsjednika Ive Josipovića Vukovaru predsjednik Zajedničkog vijeća općina Dragan Crnogorac izjavio da će taj problem biti riješen. „Politički Srbi“ očito računaju da će jugonostalgičarski SDP sa svojim partnerima progurati ustavnu promjenu u Saboru koja pak zahtijeva dvotrećinsku većinu. U međuvremenu čelnik SDSS-a Milorad Pupovac koji je u prošlom sazivu bio u koaliciji s HDZ-om podmićen je od vladajuće Kukuriku koalicije mjestom predsjednika Odbora za vanjske poslove Hrvatskoga sabora, odakle se može učinkovito zalagati za politiku „politićkih Srba“, kao što je to radio svo ovo vrijeme od velikosrpske agresije koju nikad nije osudio kao „hrvatski“ političar. Štoviše Milorad Pupovac izabran je i u famoznu dvanaestoricu hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, gdje će se naravno zalagati za srpske a ne za hrvatske interese.

Prava najezda „političkih Srba“ u hrvatske institucije događa se upravo sada nakon što je na posljednjim izborima pobijedila Kukuriku koalicija na čelu sa SDP-om. U vladi Zorana Milanovića našlo se mjesta čak za četiri ministra iz redova srpske nacionalne manjine. U Institutu za migracije i narodnosti došlo je do ekspresne smjene ravnatelja demografa Stjepana Šterca koja ga je naslijedio, tko bi drugi nego defektolog po struci, ali bivši utjecajni komunistički kadar Slobodan Uzelac, nakon što je propao na kandidaturi za člana Europskog suda u Strasbourgu. Posljednje smjene na HRT-u slijede taj trend, jer Mirjana Rakić bez obzira koliko je vrhunska profesionalka po lustracijskim standardima ne bi mogla obavljati taj posao. Test će joj biti hoće li umišljenog Zorana Šprajca koji je na godišnjicu Vukovara skandalozno iskoristio mali ekran da bi se obračunao s Programskim vijećem nakon što je ono zatražilo njegovu smjenu poslije montiranog priloga o padu Vukovara.

Ovo je trend koji ozbiljno upozorava da hrvatski „politički Srbi“ koji nisu prežalili poraz Miloševićeve imperijalističke politike s ciljem uspostave nove granice Virovitica-Karlovac-Karlobag ne odustaju od pokušaja da se velikosrpska politika u izmijenjenim uvjetima i okolnostima uvodi na mala vrata. Hrvatska javnost zbog medija koji su u rukama stranaca ili jugonostlagičara o ovome malo zna, a hrvatska politička oporba na čelu s HDZ-om o tome uglavnom šuti, jednako kao i vodeće hrvatske institucije, poput HAZU i Matice hrvatske ali i drugih, koje bi trebale brinuti o nacionalnim i državnim interesima.

www.zivaistina.info

Komentari

pismo iz dijaspore

Vjeko, sto nadrobi. "vkrsnik" si valjda ti Krsnice crni Vjekoslave. Prvo predstavljas Srbe u Hrvatskoj kao nekakav jedinstveni front, sto je upravo smjesno nakon ovog sukoba na liniji Pupovac-Dzakula. Drugo izvodis hipotezu da je SDP jugo-nostalgicarska stranka iz podataka da je Sanader (HDZ) dao Srbima 3 mjesta u Saboru, a Kosor (opet HDZ) uzela Milana Uzelca za podpredsjednika (slazem se da njemu nije tamo bilo mjesto). Tekst je cisti spin, dakle. Dejanu Jovicu je posvecena jedna recenica, jer zapravo uopce ne spada u tekst, i da nije slucajno Srbin na mjestu na kojem jeste, ne bi tamo ni bio. Problem je da mladji od 30, koji pojma nemaju o tome sto se desavalo prije 1990., mogu stvarno popusiti tvoj narativ, koji Dejanovo postavljanje na mjesto na kojem jeste, prikazuje kao kulminaciju Memoranduma SANU i politike Dobrice Cosica, koje je on, kao Suvarijanac, uvijek bio empaticni protivnik. Jos komicnije (za nekog tko zna sto se desavalo prije 1990.) je staviti Pupovca, ujdijevca, dakle istodobno anti-cosicevca i anti-suvarijanca, kao sponu izmedju Cosica i Jovica. Pa to kao kad Paul Ryan ovdje u SAD-u pokusava Republikance prikazati kao zastitnike Medicarea, LOL.

Tko je glasao

Ponovo velikosrbi dolaze

S obzirom da na vlasti imamo djecu i učenike tzv. komunista, ponovo na vlasti imamo manjine. Radi se
nehrvattima i najezdi profesionalnih Srba koji zauzimaju svoje pozicije u društvu nesrazmjerno od broja svoje manjine.. Koliko su ove vlasti otuđene od građana Hrvatske govori i činjenica da se profesionalnim Srbima daje mjesto u Bruxellesu, da bi zastupali građana Hrvatske, iako velikosrbi nisu NIKAD to činili. Neki su i tristo godina u Hrv. a i dan danas imaju pogled na Srbiju, odnosno nikad nisu postali politički Hrvati.

Tko je glasao

razočaranje

Jugonostalgičari, komunjare, velikosrbi, pa i četnici, stvarno ste me razočarali, jer sam mislio da će dnevnik brzo biti izbrisan. Očito sam precijenio vašu brojnost i snagu, nisu vam pomogli ni oni koji se javljaju iz inozemstva i inostranstva koji nemaju nikakve veze s Hrvatskom osim što je, najblaže rečeno, kao takvu ne mogu smisliti.

svi skupa stojte mi dobro. U buduće se bolje organizirajte. uvedite na ovaj portal i vašu djecu da biste bili brojniji i glasniji.

Tko je glasao

Zanimljivo je to suparnistvo

Zanimljivo je to suparnistvo a s druge strane pjesme iste. Jedna s istocne strane
http://www.youtube.com/watch?v=EhB_MrmGGBo
Jedna sa zapadne strane
http://www.youtube.com/watch?v=uN-8Nr-Z59M
A evo i Na kordunu grob do groba Prvo ustaska verzija
http://www.youtube.com/watch?v=kSB4NrxW748
Pa partizanska
http://www.youtube.com/watch?v=Rec3A6HClew

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

Malo bi zategnuo konop

A zbog čega Mi Hrvati u vlastitoj državi nemamo Hrvatsku vlast, a Slovenci imaju Slovensku vlast, da ne pominjem Srbe u Srbiji?

Tko je glasao

Samosvjesna hrvatska vlast bila bi prepreka pljački RH

Zato što svijet ne želi pobjedničku, nacionalnu svijest u RH, kao i bilo gdje kod malih naroda, i što promiču da su nacionalne države i suverena nacionalna gospodarstva prošlost, jer im smetaju pri preuzimanju bogatstava širom svijeta.

Tu su se našli mnogi kojima je nestala domovina- SFRJ , da se upregnu u njihova kola globalizacije, koja im liječi rane i daje mogućnost nekakvih novih povezivanja, a kojima bi samosvjesna hrvatska vlast bila prepreka.

Tko je glasao

meni nedostaje nešto ala sfrj

ta je u glavnom sebe hranila, branila, odjevala, razmjenjivala ono što je imala za ono što nije .... ekipa je počela pljačkati i došao joj je kraj

ista ekipa je nastavila u petoj brzini imati "hrvatsku" (zamaskirana novinarčičima koji pokušaje rasvjetljavanja toga nazivaju komunjarskimjugonostalgizmom), odnosno imati "srbiju" imati "bih" (extremni nacionalizmi su potrebni u pokušaju brisanja navodnih znakova)

tako da smo od početka bez države/a jer se OVO/e tako ne može nazvati

Tko je glasao

tko vlada

3103,

još jedan glupi komentar jednog jugonostalgičara.

Jesu li na svim vodećim pozicijama u Republici Hrvatskoj bivši visokopozicionirani komunisti, ili njihova djeca. Kao što je poznato demokracija i komunizam ne idu zajedno, ali to vama ne ide u glavu, pa donosite ovakve komentare

Tko je glasao

velepoštovani gospodine Krsnik, Vi mislite i na Sanadera

Mudrinića, Šuška .....za Tuđmana slučajno znam, eto saznalo se

žao mi je što Vas je moj komentar opet izbacio malo iz urođenog Vam takta

Tko je glasao

3103

superpoštovani,

navedite mi samo jednog u sadašnjoj strukturi vlasti tko ne potječe iz komunističkih ili komunjardkih krugova, počevši od predsjednnika Republike preko predsjednika Sabora, premijera, predsjednice Ustavnog suda, predsjednika Vrhovnog suda itd, itd. dok se ne riješimo komunjara, bez obzira bili oni pretežito u SDP-u ili manjoj mjeri u HDZ-u i drugim strankama, ova država nema šansu da se izvuče iz ozbiljne političke, društvene, gospodarske i moralne krize.

dakle, ne radi se o mojem izbacivanju iz takta nego o golim činjenicama, koje jednostavno kao takve ne možete osporiti. je li barem to jasno?

Tko je glasao

SFRJ stiže u novom EU-obliku

meni nedostaje nešto ala sfrjDobit ćeš to u obliku EU

Tko je glasao

Victor Victorija

Zato što svijet ne želi pobjedničku, nacionalnu svijest u RH
Naravno da ne želi, ta dovoljna im je jedna Srbija i njihov svepobjednički mentalitet.

Doduše ne trebaju ima ni razne cvilidrete kojima stalno nešto smeta, stalno pronalaze neke nepravde i stalno im je netko za nešto kriv. Ne trebaju im ni ovi ksenofobni heraldički državotvorci retardirane nacionalne svijesti iz stoljeća sedmog koji nikako da dođu ni do stoljeća osmog.

leddevet

Tko je glasao

suvislost

leddevet,

možete li napisati nešto suvislo, a ne lupetanje bez temelja?

Tko je glasao

Temeljitost

možete li napisati nešto suvislo, a ne lupetanje bez temelja?
Pa eto, mogu pokušati lupetati s temeljima, srbojugočetničkoudbaškokomunjarkonostalgičarskim naravno, kako bi bilo u skladu s iskazanom nostalgijom autora ovog dnevnika.

leddevet

Tko je glasao

Leddevet, Doduše ne trebaju

Leddevet,

Doduše ne trebaju ima ni razne cvilidrete kojima stalno nešto smeta, stalno pronalaze neke nepravde i stalno im je netko za nešto kriv.

Ups, kaj si ti do sad spaval? Pa na pollitika.com se je u zadnjih pet godina nije moglo ne čuti cvilenje ljevice.

Tko je glasao

Škripa

@Skviki
Pa na pollitika.com se je u zadnjih pet godina nije moglo ne čuti cvilenje ljevice.
Krivo si čuo, nije to bilo cviljenje nego škripa cijele naše lijepe naše zbog ekscentričnog opterećenja i pretjerane težine svih tih Velikih Hrvata iz stojeća sedmog kojima se i ti toliko diviš. Sad kad se sve spigalo na lijevu stranu onda nam prodaješ neku desnicu kojoj upravo idu sve zasluge jer je cijelo vrijeme to sve gurala s desna.

Znaš, kažu da se problem ne može riješiti metodom kojom je nastao.

P.S. i nemoj mi uz desnicu prodavati još i komuniste kojih već više od 20 godina nema osim u desnim glavama.

leddevet

Tko je glasao

Trebaju im anacionalne puzavice

Trebaju im:

-anacionalne puzavice
-bezkralježnjaci
-dvorske sluge
-podatni djelitelji nacionalnih bogatstava
-pljačkaši vlastite zemlje
-robovlasnički čuvari vlastitih državljana
-klanjatelji "zlatnoga teleta

-grobari hrvatske industrije i poljoprivrede
-rasprodavači vode, struje, šuma, zemlje, otoka i potoka
-bankarski lobisti
-lažni demokrate i perverzni humanisti
-rušitelji socijalnih, zdravstvenih i sindikalnih prava
-promicatelji državnih harakiri-ulaganja
-stvaratelji dužničkoga roblja od vlastitoga naroda
-inverteri dobra i zla
-inverteri istine i laži
...

-istjerivači domicilnoga stanovništva iz RH preko protunarodne porezne i gospodarske politike, .

Sve suprotno tome je pobjednička nacionalna svijest u RH!

Ne trebaju im ni ovi ksenofobni heraldički državotvorci retardirane nacionalne svijesti iz stoljeća sedmog koji nikako da dođu ni do stoljeća osmog.
Treba im gore nabrojano, a RH trebaju istinski čuvari Hrvatske, kao slobodne i demokratske, gospodarski održive zemlje, a ne robovske kolonije.

Tko je glasao

Trebaju im: -anacionalne

Trebaju im:
-anacionalne puzavice
-bezkralježnjaci
-dvorske sluge
-podatni djelitelji nacionalnih bogatstava
-pljačkaši vlastite zemlje
-robovlasnički čuvari vlastitih državljana
-klanjatelji "zlatnoga teleta
-grobari hrvatske industrije i poljoprivrede
-rasprodavači vode, struje, šuma, zemlje, otoka i potoka
-bankarski lobisti
-lažni demokrate i perverzni humanisti
-rušitelji socijalnih, zdravstvenih i sindikalnih prava
-promicatelji državnih harakiri-ulaganja
-stvaratelji dužničkoga roblja od vlastitoga naroda
-inverteri dobra i zla
-inverteri istine i laži

Odlican opis HDZ-ovaca. Stvarno se o Tudjmanovoj vlasti ne treba nista niti dodati niti oduzeti.

Tko je glasao

Odličan opis sadašnjosti i novi dokazi žive prošlosti

Nije bila riječ o prošlosti (iako opis odgovara), već o sadašnjosti, gdje opis još bolje odgovara uz napomenu: nije tako pisalo u planu 21.
Budući da je Tuđman već toliko godina pokojni, ne znam tko se od 2000. do danas proglašavao i proglašava Tuđmanovim vlastima.
Od 2000. RH, vladaju detuđmanizatori i lijeve i desne provincijencije, pa mislim da ti je ovo "Tuđmanove vlasti", samo odraz osobnih osjećaja i lažne percepcije koju zbog njih stvaraš.

Evo, primjerice:
-podatni djelitelji nacionalnih bogatstava i: "kamenčića dva", INA i 2 milijarde kuna Mađarima, HE Ombla, He Dubrovnik 2,

-bankarski lobisti- i država koja bi stanove pod bankarskim ovrhama, preb acila na teret svih građana RH i prepuštanje hrvatskih građana lihvarskim kamatama u francima,..

-rušitelji socijalnih, zdravstvenih i sindikalnih prava- poznato potpisali zahtjev za referendum o ZOR-u, pa otpisali vlastiti potpis i još mijenjanje ZOR-a, bez referenduma

-grobari hrvatske industrije i poljoprivrede- brodogradnja, Podravka, Petrokemija u pokušaju, Dioki, Dina, nastavak podržavanja uvoznoga lobija u trovanju starim mesom i pesticidnim voćem i povrćem,...

-promicatelji državnih harakiri-ulaganja- fasadizacija uz zaduživanje, uništavanje poljoprivrede mijenjanjem vodotokova u slivu Neretve,

-rasprodavači vode, struje, šuma, zemlje, otoka i potoka- u tijeku

-pljačkaši vlastite zemlje - 2 milijarde kuna Mađarima, a ne hrvatskome narodu kroz proračun, a ovo s Ljubljanskom bankom je u tijeku
-dvorske sluge- prvo pitaju Bruxelles, a tek onda nešto odrade u skladu s njihovim interesima

-bezkralježnjaci- ako H.Swoboda pošalje papirić u Saboru, oni znaju kako će glasovati pri odlučivanju o "Arbitraži" i s time se još i ponose

-lažni demokrate i perverzni humanisti-o ovome zna najbolje njihova članica i bivša ministrica M. Holly, jer su je smijenili zbog e-maila, a kolegu joj prvoga podpredsjednika nisu, te zato što humano previdjeli nasilje u vidu "stiskanja" njene podlaktice (glavno da nije bio vrat) i humano zaštitili prvoga podpredsjednika vlade s pišljivih 2 milijarde hrvatskih novaca od nasilja mađarskoga, lošijega pravosuđa od hrvatskoga, kako istinito kaže naš premijer- istinito, jer bi ga naše pravosuđe sigurno osudilo strože, a ne uvjetno, kao s 2 milijarde kuna korumpirani Mađari

-perverzni humanisti- još jednom, jer za takvo što treba nova crtica- ministrica vanjskih poslova pozvala je u ratu silovane žene, da se pokažu na gay-paradi i tako dokažu svoj status žrtve

-anacionalne puzavice- dijele BiH i politički i gospodarski, iako to nije nikada bio nacionalni interes RH, već njenih protivnika. Umjesto u RH, investicije uz naše zaduživanje, silom žele premjestiti u RS, rušeći ustavni poredak BiH i priznavajući RS punu državnost i odvojenost od ostatka BiH.
....
Previše je za nabrajanje, a što se tiče gospodarskih investicija baš u RH- možemo nabrojati samo ono što je započeo HDZ- Zagrebački aerodrom, a kao što vidimo sada bi bili sretni da im EU omogući gradnju Pelješkoga mosta, iako su jedan Pelješki most -2 milijarde kuna poklonili Mađarima preko INE, u zamjenu za uvjetnu slobodu svoga prvoga podpredsjednika, a namjeravali su i još jedan pokloniti RS, izgradnjom spojnice s Dubrovnikom preko njih.

Ali, EU, a ne njihova probuđena nacionalna svijest, spriječila ih je da hrvatske novce bacaju po cestama Republike Srpske, pa da ovi eventualno drugi puta ne "omanu" u napadu na Dubrovnik.

A ti samo živi u prošlim vremenima i pričaj priče kako je to bilo samo u vremenu HDZ-a, dok se pred očima svih hrvatskih građana odvija nastavak sapunice djelovanja anacionalnih elita u rasturanju RH.

Tko je glasao

Gastrointestinalija

-istjerivači domicilnoga stanovništva iz RH preko protunarodne porezne i gospodarske politike,
Ježušna ppetra, što si zaboga danas jela za doručak?

leddevet

Tko je glasao

Ginko i "analni karakter"

-istjerivači domicilnoga stanovništva iz RH preko protunarodne porezne i gospodarske politike,
Nije bitno, a izgleda da si ti zaboravio popiti svoj "Ginko".

Opsjednut si crijevima, fekalijama i gastrointestinalnim pojmovima. To smo već komentirali ,pa ne bih više o tome s tobom raspravljala.

Izgleda da si nekakav "analni karakter"!

Tko je glasao

Trokuti

Opsjednut si crijevima, fekalijama i gastrointestinalnim pojmovima.

ppetra, znaš onaj kad psihiatar crta pacijentu razne geometrijeske oblike, i tako nacrta trokut i pita pacijenta što vidi?
- "Golu ženu!" odgovori pacijent.
Nacrta ovaj kvadrat i opet pita pacijenta što vidi?
- "Golu ženu!" opet odgovori pacijent.
Pogleda ovaj pacijenta pa nacrta ovaj krug i opet pita pacijenta što vidi?
- "Golu ženu!" spremno odgovori pacijent..
- "Čovječe, pa vi ste opsjednuti golim ženama." iskomentira liječnik.
- "Ja?! Pa ne crtam ja stalno gole žene!".

leddevet

Tko je glasao

Terapiski plusevi

Plus za dobar vic.

Doktor @seneka, odmah ti se javio i dao ti svoj doktorski support.

Moj plus ti je također u terapijske svrhe, jer bolje da svugdje vidiš svoje "gole ženske", nego
da moraš koristiti lijekove za poboljšanje krvotoka.

Tko je glasao

Pluskvamperfekt

Moj plus ti je također u terapijske svrhe, jer bolje da svugdje vidiš svoje "gole ženske", nego
da moraš koristiti lijekove za poboljšanje krvotoka.

Uh ppetra!
Tvoj plus mi je najčudesnija stvar na ovom svijetu i nakon toga ne da vidim gole ženske nego čak i obnevidim gole ženske.

leddevet

Tko je glasao

?

Ježušna ppetra, što si zaboga danas jela za doručak?

mislim da bi kljucno bilo: sto nije uzela uz dorucak?

Tko je glasao

Teorija uz senekine "aditive"

Zato što ipak uvažavam tvoje "formalno obrazovanje"
da ti objasnim pripremano porezno "s.anje":

Uvoditi hrvatskim građanima porez na nekretnine, na zemlju, .. u vrijeme najžešče gospodarske krize i istodobno bahato pomagati bankare koji imaju nekretnine otkupom neprodanih stanova u njihovu vlasništvu, na teret istih tih građana, znači nezaposlene građane RH, pa i zaposlene s daleko manjim prihodima od onih u EU, osiromašene i demoralizirane, baciti u ralje jeftine rasprodaje preostalih nekretnina strancima.

Što im onda preostaje, nego li "trbuhom za kruhom", što se već i događa i bez toga planiranoga poreznoga udarca građanima RH.

ps. A ti @seneka objasni kako će porezno opterećenje građana, (ostavi se priče o bogatima i njihovom oporezivanju, jer će se oni već zaštititi ili pljačkanim mizerno plaćati - ta oni financiraju kampanje), utjecati na najveći broj hrvatskih građana.

Budući da ti očito uzimaš, ono što ja po tvojim riječima nisam uzela, da vidim tvoju teoriju s tim "aditivima".

Pravi si političar, ne ideš izravno, već "okolo kere"- preko @leddeveta.
Toliko liječnika u politici, a tako bolesna politika!

Tko je glasao

i kad zaboravimo vasu

i kad zaboravimo vasu degutantnu potrebu za brojenjem krvnih zrnaca u svakom iole mogucem dogadaju..

a ukljucimo donekle (nije nuzno pretjerano) mozak..

da se primijetiti da nam je u danasnjem trenutku odabrana politicka vrhuska najkvalitetnija u regiji.

to sto to nije dovoljno za prolaznu ocjenu, govori mnogo o regiji, a tako malo o krvnim zrncima odabranih celnika.. no mnogo o gluposti brojaca.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

da se primijetiti da nam je u

da se primijetiti da nam je u danasnjem trenutku odabrana politicka vrhuska najkvalitetnija u regiji.
Trudim se, ali ne mogu dokučiti smisao i cilj ove rečenice. Bezbroj pitanja proizlaze iz nje, izbacit ću samo par najkrupnijih.

Da li mi trebamo biti zadovoljni što je kvaliteta političara veća kod nas nego u susjeda ili trebamo žaliti jer time nemamo moment podstreka prema našima?

Da li najkvalitetniji podrazumjeva da će oni donijeti dobroga građanima RH ili će pomoći regiji te time u konačnici i RH?

Da li kvaliteta naših političara donosi razliku u gospodarskom ili moralnom smislu?

Što i u odnosu na što je kvalitetan političar?

Što bi i u odnosu na što bio nekvalitetan političar?

Pred kraj, šro za ime Božje ima kvalitetnog u tome da nas predstavlja i sudbinu nam kroji Ubojica? Hej, ubojica, izmasakrirao je dvoje ljudi i dva dana nakon toga javno nazdravljao sa čašom šampanjca u ruci. Da je sam među dvjesto Brozova i tristo Lincolna opet je nekvalitetno mučko đubre koje kalja sve oko sebe.

Tko je glasao

a da procitas komentar

a da procitas komentar ponovo.. onako, odjedanput pa sve, mozda bi ti pomoglo naci odgovore na pitanja koje si postavo...

znas, vecina odgovora pise bas u tom komenatru.. a o "visku: je bespredmetno diskutirati ako ti je i sam komentar "tlaka" za citati od pocetka do kraja..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Krvna grupa i rh-faktor su im isti-kako određuju globalisti

da se primijetiti da nam je u danasnjem trenutku odabrana politicka vrhuska najkvalitetnija u regiji.Za neke dijelove "regije" je itekako kvalitetna, ali za RH sumnjam, a to dokazuju svakim danom hrvatskome stanovništvu i većini stanovništvua BiH, koju uporno dijele i političkim i gospodarskim postupcima.

O tome ima se što pisati!

to sto to nije dovoljno za prolaznu ocjenu, govori mnogo o regiji, a tako malo o krvnim zrncima odabranih celnika.. no mnogo o gluposti brojaca.Sluge pljačkaša nemaju nacionalnih "krvnih zrnaca", oni su "internacionalisti" i njihova krvna zrnca nisu ni srpasta, ni okrugla, već pomalo piramidalna, a krvna grupa i rh-faktor su im isti - kako određuju globalisti.

ps. nabrojala sam im najviše krupnokapitalističkih, antinarodnih, antinacionalnih, lopovskih, euronskih, globalističkih, internacionalističkih, banksterističkih, , dvakamenčića-ističkih, rasprodajnih: INA-ističkih, CO-ističkih, HPB-ističkih i još nediferenciranih među njima krvnih zrnaca.

Tko je glasao

fakat cu poceti misliti da

fakat cu poceti misliti

da je dorucak izuzetno vazan u covjekovom zivotu...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Lunaprof, fakat cu poceti

Lunaprof,

fakat cu poceti misliti

Nemoj zlato, okrenula se buš desnici.

Tko je glasao

Dobar tek, ubuduće za doručkom!

fakat cu poceti mislitiOvaj dio rečenice bi trebala početi primjenjivati, jer inače za onoga kojega opisuje @kradem, kao "ubojicu dvoje ljudi", koji za sebe tvrdi da je "samo odgovoran, a ne i kriv" za njihovu smrt, koji obećava da više neće voziti automobil, a nakon što ga vide u vožnji automobila dok priča na mobitel, kritičarima odgovara da se javio na mobitel, kako bi rekao da se "ne može javljati na mobitel jer vozi", prezentiraš kao najbolji izbor u regiji.

Kakvi su tek onda predstavnici ostalih iz regije?

Uz to, tko doručkuje zna i da je dotični dao hrvatskome policajcu parkirati njegov automobil, kada je upozoren da ne smije istim doći pred Sabor, na Markov trg.

U normalnoj državi, već bi to bilo dovoljno da postane politička prošlost.

Tvoj prvi od "najboljih u regiji", govori da je ubijanje dvoje ljudi, od strane prvoga do prvoga najboljega, "etički neutralno" usmrćivanje, pa kritike doživljava kao običnu "histeriju mase"- koja valjda nije doručkovala kao ti, koja sve to savršeno razumiješ i hvališ ih kako su najbolji.

Dobar tek, ubuduće za doručkom!

Tko je glasao

Ima još tema

Boktemazo vkrsnice
Umjesto da pišeš ovakve bezvezne tekstove ima i drugih tema gdje bi možda bio pozvaniji da nešto kažeš. Eto , ako pogledaš u popisu novih dnevnika, malo iznad ovog dnevnika i odmah iznad galetov dnevnika sa standardnom temom "ideje naše benzin vaš" u podvarijanti "odlučno trebali bi", ima magarčev dnevnik o novinama i novinarstvu gdje mislim da bi ti bio poprilično pozvan nešto reći.

Nije valjda da kao Demos objavljuješ samo po narudžbi?

leddevet

Tko je glasao

tris aseva

dok se hrvati na čelu sa vkrsnikom zabavljaju brojenjem krvnih zrnaca, susjedi ne stoje skrštenih ruku, nakon beatifikacije đenerala vidimo što se očekuje u sljedećem petogodišnjem planu....

odabrao đelo hadžiselimović, tri nasumične priče...

bivši britanski ambasador ivor roberts u beogradskoj politici, kobajagi slučajno na dan godišnjice srebrenice...

http://www.izravno.com/vijesti/zele-li-nam-opet-prekrajati-granice/55756...
"
Kada čovjek s takvim životopisom i utjecajem otvoreno predlaže novu međunarodnu konferenciju, u kojoj bi "uz potporu, nazočnost i jamstvo EU, SAD i Rusije predstavnici Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, BiH i Prištine (svi osim Slovenije) potpisali novi ugovor o prikladnijim granicama bez obaziranja na privremene granice iz Jajca 1943.", teško je povjerovati mu da to govori kao "slobodni mislilac".
"
http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/novi_sad_vise_nije_glavni_grad_vojvo...

kao konačno torpediranje statusa vojvodine, inače nekada multikulturalne sredine, ( zanimljivo bi bilo čuti komentar naše članice julijane ).

treći biser, je na ovim terenima omiljeni glumac, ( hrvatski ) srbin iz ličkog sela bunić, koji doduše nikada nije kroz one brčine jasno prozborio stav o tome što se ovdje dešavalo devedesetih. dobro, nije morao zapomagati "stop d vor in kroejša", no kada su ratovi prošli, a prašina se slegla veliki umjetnik se udostojio sjetiti perecaste zemlje na balkanu, s tim da godinama pratimo to organizirano ljetovanje na otocima i takvu koncentraciju neue jugoslaviše kunsta.

http://www.jutarnji.hr/na-tvrdavi-minor-radimo-klasike--nakon-shakespear...

hm, sljedeće godine nam ne gine još jedan klasik, petar kočić i jazavac pred sudom. već vidim, režira lenka udovički, davida glumi rade scherbegija, sudca glumi redovni hrvatski negativac u hrvatskim filmovima dejan aćimović. ili još gore, da angelina jolie snimi novi film o bosni, a soundtrack napravi najizvođeniji hrvatski kompozitor i pijanist...

Tko je glasao

Sir Ivor Roberts, međutim, ne

Sir Ivor Roberts, međutim, ne poriče da je s vremena na vrijeme, u dodiru s negdašnjim glavnim pregovaračima devedesetih, lordom Owenom, sadašnjim ministrom vanjskih poslova Švedske Carlom Bildtom, kao i Torvaldom Stoltenbergom

Notorna trojka (veliko)srpskih lobista i advocatusa diaboli. Koliko su im čede zlata dosad iskeširali, majko... mogli su si još jedan Beograd napravit'.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Koliko se mogu sjetiti,

Koliko se mogu sjetiti, cijeli niz Krsnikovih tekstova na Politici obrisan je očito organiziranim akcijama masovnog minusiranja bez ikakvog objektivnog razloga, samo zbog čistog osobnog animoziteta prema njemu. On nije ostao dužan minuserima u dijeljenju, ahm, komplimenata, i krug se zatvorio - postalo je gotovo posve nemoguće raspravljati ispod Krsnikovih dnevnika. Što god u njima pisalo, i što god vi na to odgovorili, vrlo je velika vjerojatnost da će sve skupa vrlo brzo biti uklonjeno. Puf, nema, propade trud.

No, bilo kako bilo, ne mogu ne istaknuti slijedeće:

Prije svega treba objasniti što se podrazumijeva pod pojmom „političkih Srba“ u Hrvatskoj. Politološki to su pripadnici srpske manjine u Republici Hrvatskoj koji još uvijek i nakon dvadesetak godina poslije stjecanja hrvatske državnosti i samostalnosti ne prihvaćaju činjenicu da je Hrvatska njihova domovina i da oni u širem smislu pripadaju hrvatskom političkom narodu ili korpusu, ako im to ljepše zvuči. Oni žale za izgubljenim ustavnopravnom konstitutivnošću koju su Srbi u Hrvatskoj imali do raspada Jugoslavije i na neki način žele u drukčijim političkim uvjetima uspostaviti surogat takvog političkog statusa.

Odmah je važno pripomenuti da je većina hrvatskih Srba prihvatila Hrvatsku kao svoju domovinu, čak se po određenim podatcima 12 posto hrvatskih Srba u Domovinskom ratu borilo u postrojbama Hrvatske vojske, a oko 6 posto vukovarskih Srba branilo je grad zajedno s Hrvatima od srbočetničke agresije. Takvi hrvatski Srbi su, međutim, pod dobro organiziranom najezdom „političkih Srba“ u Hrvatskoj potpuno marginalizirani. Najveći krivac za to su hrvatske političke stranke, prije svega SDP, ali ništa manje HDZ.

Ovo je upravo savršeno točno. Moje je mišljenje da većini hrvatskih Srba danas nije ni na kraj pameti osnivati nove kvislinške "krajine" u bilo kakvom obliku ili dezenu, ali... tko njih što pita? Njihovo političko vodstvo sastoji se od licemjera koji su se do jučer javno uvlačili Tuđmanu, a danas zazivaju zabranu obilježavanja "Oluje" i Dana pobjede, te aboliranih bivših Miloševićevih "krajinskih" šefova i dužnosnika. Da ti se okrene želudac...

Nažalost, kako to obično biva, ni na našoj strani stanje nije nimalo bolje. Mi već preko jednog desetljeća tapkamo u mjestu i tavorimo s "desnim" post-tuđmanovskim HDZ-ovim beskičmenjacima i "lijevim" SDP-ovim anacionalnim jugonostalgičarima, koji očito uopće ne razumiju i zato nisu u stanju nastaviti prirodno slijedeću fazu Tuđmanovog povijesnog projekta državnog osamostaljenja - okviru konačno neovisne hrvatske države udahnuti novi, neopterećeni, ne-balkanski sadržaj.

Ne. Sve što ta naša hrvatska vladajuća družina zna jest samo iznova lutati bezizlaznim jugoslavenskim kozjim stazama i pokorno slušati & služiti nekog, pa bio to Beč, Budimpešta, Beograd ili Bruxelles, svejedno. Koma... :-(

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

dobar članak..

...vkrsnika (pročitala sam ga na dnevno.hr); slažem se s MKn i samo ću dodat još ovo: više put sam vjeksa upozorila da malo smanji strasti, jer onda, štagod napisao, i čak kad su mu argumenti (većina ili neki ili sve, svejedno..) na mjestu, raja hametice baca minuse i potopi dnevnik. meni osobno je to - odvratno, mislim taj način, ta isključivost (vidi gore onaj moj post to Led9 šta predlažem..)

i onda i vjeks, naravno, dotoči, jer se valjda iznervira i počne i on (često) vrijeđat i to nije dobro, onda se diskusija svede na prepucavanje i pljuvačinu i više nitko ne elaborira teze iz tog nekog članka (često je tak bilo).

i mislim da bi trebalo malo poraditi na uljuđenosti generalno i ovdje na pollitici...pa, bi možda i ovi blentavi novinari (koji i dalje, nadam se, svraćaju ovdje po svježe ideje) mogli nešto naučiti od nas. wy not? evo možda bi Boro (Dežulović) ili Ante Tomić mogli naučit da moš' pisat' protiv, štajaznam, HDZ-a, Tuđmana ili bilo koje druge teme koja njima "ne paše" (ili da budem preciznija, nije odobrena na agendi Feral projekta d.o.o. i.e. Madame Pusi) i na nekakav finiji način (bez ono rulja, ološ, gamad, krivousti,itd. ) a da ih opet pošteno popljuckaš, jel. Preletit, recimo, malo strane novine, pa vidjet kako kritika neke političke opcije ili osobe može biti ubojita ali sa stilom, bez prizemnih izraza, itd. itd. je, samo to treba znat' to je cijela umjetnost (i guess)..

CC

Tko je glasao

Biseri & gnojivo

Koliko se mogu sjetiti, cijeli niz Krsnikovih tekstova na Politici obrisan je očito organiziranim akcijama masovnog minusiranja bez ikakvog objektivnog razloga
Da, koliko je takvih svjetskih remekdjela uništeno pod bezobzirnom čizmom nerazumjevanja i čoporativnog primitivizma. Bezbroj vatri su, umjesto da donesu svijetlo, proizvele mrak gutajući još bezbrojnije knjige i svo ono znanje koje je u njima bilo pohranjeno.

Negdje je vatra, a negdje su minusi zatirali i zaustavljali nezaustavljivu silu istine, a to vrlo dobro znate upravo vas dvojica čija je muka prečesto završavala u nedohvatnim meandrima internetskog nigdjezemlja.

Tužna je to sudba istovjetna sudbi istovjetnih nebrojenih bezvezarija iz kojih jedino što može biti je da izraste cvijeće, jer iz bisera ne raste ništa, a iz . . .

leddevet

Tko je glasao

diamanti

dai diamanti non nasce niente
dal letame nascono i fior

luka

Tko je glasao

Droce naše svagdašnje

Fabrizio de André
Via del Campo
Volume I (1967.)

leddevet

Tko je glasao

gluposti

leddevet,

još jedan izljev osebujnih gluposti. uistinu komentar par exellence. samo tako nastavite, m,nogi će vas podržati.

Tko je glasao

Izljevnik

još jedan izljev osebujnih gluposti.
Nakon optužbe da se ne držim teme ovaj puta sam posebno pazio da se držim što je očigledno i prepoznato!

leddevet

Tko je glasao

oooo koje li promjene kod

oooo koje li promjene kod tebe... mora da si iz HDZ presao u HSLS...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ufff.. izgleda da je navala u

ufff.. izgleda da je navala u HSLSu...

a ne bi se reklo na prvu..

makar ima tu i principijelnih

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

"Promjene"? Pa ja ovo isto

"Promjene"? Pa ja ovo isto trubim već preko deset godina :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Dnevnik je već zbog niže

Dnevnik je već zbog niže navedenog sitata zaslužio veliki plus!

"Najočigledniji primjer te infiltracije dogodio se u Uredu predsjednika Republike, gdje je novi predsjednik Ivo Josipović prije dvije i po godine za glavnog savjetnika odabrao ni manje ni više nego britanskog Srbina dr. Dejana Jovića, jednog od najutjecajnijih Srba u svijetu. Taj skandalozan izbor prošao je u hrvatskim vodećim medijima gotovo bez komentara, ali to se nije ni moglo očekivati od glavnog medija HRT-a, gdje su „kadrovi“ instalirani za vrijeme Vujićevog mandata u Račanovoj vladi ostali jugonostalgičarski i prosrpski novinari, poput Mirka Galića, potom Vanje Sutlića, Zorana Šprajca, Aleksandra Stankovića, Danka Družijanića, Mirjane Rakić, Duška Radića itd. U programsko vijeća HTV-a tada je na listi SDP-a bio izabran Dragan Crnogorac gorljivi zagovornik zabrane obilježavanje obljetnica Domovinskog rata na Hrvatskoj televiziji, a samo uzgred za Zorana Šprajca tada nije bila vijest da se u Vukovaru otvorio obnovljeni Hrvatski dom.

Vlada Jadranke Kosor uzela iz svojeg koalicijskog partnera SDSS-a Milana Uzelca za potpredsjednika, koji da je u Hrvatskoj izvršena lustracija nikako ne bi smio obavljati neku javnu funkciju, budući da je bio posljednji sekretar Gradskog komiteta SKH-a Zagreba. Štoviše Jadranka Kosor je uz pomoć svojeg adlatusa Vladimir Šeksa kao ustavnog stručnjaka u promjenama Ustava bila predvidjela registraciju tzv. Zajedničkog vijeća općina sa većinskom srpskom manjinom u istočnoj Slavoniji, što bi omogućilo federalizaciju Hrvatske i u krajnjoj liniji odcjepljenje tog dijela Hrvatske od matice zemlje."

Nije mi jasno zašto osobe koji nisu nojevi zabijaju glavu u pijesak!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao
Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci