Tagovi

Najava za utorak: Pitajte Vincenta Degerta o HTV-u i slučaju Peratović!

• povremeni utjecaj politike na medije - kontroverzni izbor Upravnog vijeća Hine, mogući politički dogovor oko glavnih urednika na HRT-u, skandal oko privođenja i pritvaranja nezavisnog novinara Željka Peratovića zbog objave državne tajne

Ovo je dio drafta izviešća EU Komisije o napretku Hrvatske približavanju EU koji će službeno biti objavljen u utorak. Podsjećam da sam među prvima objavio kritiku na račun Hloverke Novak-Srzić, čije je postavljanje za šeficu IP HTV-a blagoslovio Predsjednik Stjepan Mesić: Hlo-Cro metla

Nakon toga mi je bilo zabranjeno nastupati na HTV-u: Zašto mi je zabranjeno nastupati na HTV-u?!, Stipe Mesić - MMS dojavnik

A onda me počeo gaziti Brisani prostor Gorana Milića zbog filma o Fati Skuli. Najprije me nazvala Srebrenka Herold-Mijatović i optužila da ja imam kasete s Fatinim iskazom i da ih dam njima, da sam ih dao Državnom odvjetništvu u Gospiću. Zatim mi je u ime Gorana Milića pondila da dam izjavu za Brisani prostor o svojim spoznajama u slučaju Skulinog svjedočenja i da će mi HTV platiti honorar. Uputio sam ju na neke ljude koji također imaju spoznaje o Fatinom svjedočenju. U razgovoru sa Dragutinom Frančiškovićem Srebrenka Herold-Mijatović je rekla da je "Peratović više godina imao te kasete, da je sigurno kopije preprodavao za novac, da je ona porijeklom iz Perušića od kuda je i Tihomir Orešković, da je u Dubravi susjeda sa roditeljima Tihomira Oreškovića, da je neki njen rođak ubijen od strane četnika, da je ratni zločin u Gospiću bio opravdan da bi se Hrvatska oslobodila...". Na koncu, bez da mi se više javljala, otišla je kod Marka Ercega, koji je snimio dva Fatina svjedočenja i presnimila si kasete. Upozorio sam Ercega da ih Brisani prostor neće objaviti ni integralno, ni objektivno već da će iskonstruirati priču kako smo on, Frančišković, Levar, Mile Mrla, ja i tko zna sve ne, dio nekog bavještajnog podzemlja koje je širilo laži o Domovinskom ratu. Ercegov unuk radi na HTV-u, pa ga je on valjda uvjerio da Milić "neće dedi praviti problema". Milić je prošle godine prijateljski razgovarao u Čikagu sa fra Ljubom Krasićem ideologom norvalskog pokreta, duhovnim ocem Gojka Šuška, kojeg je Fata Skula u prvom svjedočenju prozvala za silovanja maloljetnica u Gospiću (a kasnije i Tomislav Orešković u izjavi Marku Ercegu i interviewu Jutarnjem listu), koje je ona držala zaključane u jednom stanu dok ne dođu važni gosti koji će im iskazati nježnost. Pitao sam Skulu 1999. u razgovoru za Globus je li ona imala odnos sa Šuškom našto se nasmiješila i zanijekala, ali je dodala, da s svi pedofili nježni te da ju je Šušak jedne prilike pomilovao po obrazu i kazao kako ima nježnu kožu. Jeste li očekivali da bi to sve Goran Milić objavio: Brisani prostor Gorana Milića dobio Fatine kasete

Usput, razgovor sa fra Ljubom Krasićem Milić je reprizirao ovoga ljeta na HTV-u i imam ga pohranjenoga na tajnom mjestu.

Baš sam i sa Josipom Boljkovcem razgovarao o Ercegovom potezu da ustpi kasete HTV-u na što mi je bivši šef OZNA-e za Karlovac kazao da je cijeli dan zvao Ercega ne bi li mu zaprijetio da njega ne upliće u tu priču. Kada sam pušten iz pritvora nazvao sam Boljkovca i pitao ga za Ercegov broj jer su mi svi brojevi mobitela ostali u mobu koji je sad u DORH-u, a Boljkovac mi je prestrašeno slagao da nema Ercegova broja, a što se tiče mog uhićenja neka se sve nastavi odvijati po zakonu, kako je i počelo.

Tek sam kasnije doznao da su ga koji tjedan ranije posjetili agenti SOA-e i pitali kako se jedno anonimno pismo naslovljeno sa Predmet SOA i Vice Vukojević našlo objavljeno na mome blogu. Posjetio sam Boljkovca ljetos u Vukovoj Gorici i kazao mi je da je tu anonimku proslijedio Predsjedniku Mesiću jer da ga jedini on može zaštti od eventualnog progona za poratne zločine na karlovačkom području. Iz svega toga sam zaključio da je SOA, nad kojom, prema dekanu Pravnog fakulteta u Zagrebu prof. dr. Josipu Kregaru nema utjecaj politika (čitaj njegov prijatelj Predsjednik Stjepan Mesić), dulje vremena pripremala moje uhićenje i javnu komromitaciju preko kompromitiranih Gorana Milića, njegove novinarke Srebrenke Herold-Mijatović i pritisnutih svjedoka.

Molim kolege novinare koji će se u utorak naći na presici Vincenta Degerta šefa Izaslanstva Europske Komisije u RH, povodom predstavljanja gore spomenutog izviješća, da ga podrobno ispitaju o navodima iz ovoga posta. Uvjeravam Vas da je središnjica EU Komisije u Briselu o svemu dobila iscrpne izvještaje iz nekoliko izvrora te da će Njegova ekselencija Vincent Degert zasigurno imati što reći, samo ako ga se bude pitalo.

Komentari

Svakako bi bilo u redu da se

Svakako bi bilo u redu da se na afere.pollitika.com stavi tvoje uhićenje.

Barba mrak?

Tko je glasao

Koja je lokacija? :-D

Koja je lokacija? :-D

Tko je glasao

Heinzelova 98.

Heinzelova 98.

Tko je glasao

Tebi bi 45 lines definitivno

Tebi bi 45 lines definitivno dobro dosao Mind Manager da sve to slozis u jasnu formu :-)

Tko je glasao

To je za one koji prate moj

To je za one koji prate moj rad i koji su zaključili da sam uhićen zbog Sanadera-Darka-Milinovića i Fate Skule. A u blog knjizi će sve biti jasno ispričano tako da svi oni koji nikada nisu pratili moj blog imaju zornu sliku o čem je riječ.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Morat ću to još par puta

Morat ću to još par puta pročitati da sve povežem. A nadam se da će se naći kakav hrabar novinar i postaviti pitanje.

Tko je glasao

Kuda smo mi stigli, dokazi

Kuda smo mi stigli, dokazi se objavljuju, poznati su krivci a pravosuđe ne reagira da bi procesuiralo krivce. Umjesto krivaca pravosuđe obrađuje i proganja svjedoke i novinare.
Javnost se boji, ne reagira, ne traži odgovornost. Hrvatska polako ali sigurno tone..
U svemu tome kritike europe i svijeta, koliko god blage i odmjerene bile, spašavaju nas totalne okupacije mafije.

Tko je glasao

Javnost se boji, ne reagira,

Javnost se boji, ne reagira, ne traži odgovornost. Hrvatska polako ali sigurno tone..

Toga sigurno ima dosta, ali je hrvatska društvena situacija sigurno uvijek složenija od toga. Sigurno je puno više zbilje koja ne počiva na strahu, izbjegavanju reagiranja a još pouzdanije je ajko puno toga što ne tone, što nije tonulo nikada pa gdje bi sada. Puno te zbilje nije ovakva zbilja, koja se manifestira u medijima i ovim miljeima, i u razvijenijim društvima je toga puno što nije za široku javnost a kod nas je sigurno još više, što je pretežno bolje tako jer bi ljudi sigurno puno toga manje napravili kada bi se bavili više političkim, medijskim i pravosudnim raščišćavanjima stanja i drugim. Znači, normalno je stanje da se puno toga, veći do zbilje, odvija mimo toga, što je normalno.

A u tome što se odvija javno za najširu javnost i ne baš javno je, nadalje, jako puno toga što ne počiva na nekim posebnim igrama nego počiva na osnovi društvenog uređenja i razvoja, na koju osnovu se veže neopisivo puno više većih i manjih igri, zbog složenosti naše osnove, napretka i razvoja. Evo samo primjer. Povodom sitnih bockanja o IGH-u i razno, kod nas je proteklo od cca 1973.g. i protiče više novca kroz gradnje, infrastrukturu i slično, uključujući stanove i razne veće projekte više varijabilnog novca, onog o kome se može varirati ovako i onako, nego sve drugo zajedno. Društvene strukture i igre su skoro 35 godina cca iste oko toga. U tome veoma različito prolaze i srednje mase i niše razine, one uopće nisu izvan igre. Po količini novca i svega, uključujući činjenicu da se ostalo mota i mjenja a ovo ide i ide, to je središnja struja svega a ostalo je manje. Da li tko može pojmiti koliko to toga i šta uključuje, a to protiče kao nešto sporedno? Tu je ta naša složena javnost, karikirano, u dvojakom, sudjeluje i javno šuti, a iza zida cca 2/3 od malo do jako puno igra.

Obzirom da slično i te kako ljulja razne pa i jake zemlje te obzirom dda smo mi, bez šale, više predvodnici te jače i složenije igre, o nečem bitno širem i složenijem se radi, tako da odavno tu suverena nema (ni Tito to nije mogao kontrolirati a gdje bi netko drugi), naš maoizam ima stotine i tisuće štabova i milijune točki a igra tek šta sve radi.

Tko je glasao

Sve nekako djeluje normalno,

Sve nekako djeluje normalno, iskazuje se kontinuitet, etape napretka slijede jedna drugu u nekom skladu, svi rade svoje poslove uz nešto zabave, nešto intimnosti i sličnog se podrazumijeva.

Jedino što uočavam da Kregar nije rektor nego dekan, nije da cjepidlačim ali sam u tom ad hoc pregldu to uočio, možda baž zbog tog ukupnog sklada, pa ti signaliziram da možda ispraviš, ako ništa drugo onda radi Njegove Ekselencije i da se akademski sklad i borba za pravedno i nekorumprirano društvo nastave bez i najmanje škripe.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci