Tagovi

Nagibni SDP ostao bez Zagreba

Nagibni vlak. Fotografija, WikipedijaU vrijeme koalicijske vlade na čelu sa pokojnim Ivicom Račanom, Hrvatske željeznice su uključile u promet nekoliko nagibnih vlakova. Ti vlakovi trebali su skratiti vrijeme putovanja, povećati udobnost i sigurnost putovanja te smanjiti troškove prijevoza. Prvenstveno, nagibni vlakovi trebali su vratiti putnike na željeznicu te započeti proces oporavka željezničkog prometa. Smjenom vlasti zaboravilo se na moderne vlakove i sada vjerojatno i ovi nagibni voze, poput svega u lijepoj našoj, unatrag.

Baš poput nagibnih vlakova, hrvatskom političkom željeznicom tutnji SDP. Stranka je jačala još za vrijeme života pokojnog im predsjednika. Nakon njegove smrti, konstruktori u stranci projektirali su novi hibridni (timski) pogon. Prema izborima krenula je kompozicija upravljana strojovođom Milanovićem i ložačem Jurčićim. Vozilo se brzo, svladavali su se nagibi i krivine. Putnici su se žalili na mučninu i neudobnost. Glupost, tvrdili su konstruktori iz SDP-a, sve je u redu. Vi umišljate. Strojovođa je griješio, koći, naglo kretao.
Pred sam cilj, izbacio je iz vlaka ložača i nastavio bauljati vlakom prema cilju. Na cilj je nagibni Sdp stigao drugi. Suvremena kompozicija, s najboljom posadom, kako su tvrdili tvorci tog čuda, stigla je na cilj iza HDZ-a.

Primitivna i zaostala lokomotiva HDZ-a, upravljana jednim čovjekom, bez suvremenih komunikacijskih uređaja, lošeg stroja, koji je vukao samo prema natrag, stigla je uvjerljivo prva.
Sva čuda nauke i demokracije ugrađene u SDP-ov vlak nije omogućio pobjedu. Greška je bila u navigacijskom sistemu koji nije korišten. Strojovođa nije koristio ugrađene GPS sisteme s kojim je trebao sigurno doći do cilja, već se pouzdao u svoju teoriju i praksu koje nije imao. Pored krivog smjera, ljevo, desno, sdp-ov vlak imao je problema i s posadom koja je kočila na uzbrdici, odnosno svoj vlak sabotirala a Sanaderov pomagala.
Uz to, Sanaderov tromi vlak često je koristio zabranjene prečice, na kontrolnim stanicama dijelio poklone i nemoguća obećanja.
Rezultati utrke su pred nama. Imamo inflaciju, enormnu zaduženost, korupciju, nepotizam, pljačke, ubojstva, nevjerojatne nesreće na radu i sl.
Ali Milanovićev vlak ide dalje. Smjer i cilj tog vlaka se ne zna. Zna se da je nagibni vlak SDP-a na desnoj krivini ostao bez najvrjednijeg vagona u kojem je ostao Bandić sa putnicima iz Zagreba. Bandićev vagon priključio se Sanaderu. To priključenje je očito i s Marsa vidljivo za sve osim za one u Milanovićevom vlaku. Oni opijeni pameću i ljepotom svoga strojovođe, uz milo zvučne koračnice Thompsona uživaju na putu prema siromaštvu, neizvjesnosti i nezaposlenosti. U tom vlaku dobro izoliranom od vanjskih utjecaja s ružičastim prozorima ne čuje se vapaj izrabljenih građana koje gule Sanader i Bandić.
Iz ove priče o vlaku, ne u snijegu već u živom blatu, treba izvuči pouku. Naime, evidentno, u Hrvatskoj nema sposobnih snaga koje bi željele, htjele i mogle zaustaviti i promijeniti smjer kojim ide Hrvatska. Sadašnje stanje u kojem dominira korupcija, ne poštivanje zakona i ljudskih prava, sa sve izraženijom diktaturom na granici su izdržljivosti. Snaga oporbe, u koju smo vjerovali do prošlogodišnjih izbora, pokazala se mizernom. SDP, najjača oporbena stranka, rascijepila se. U Sdp-u ono što je trebala biti najjača poluga postala je najslabija karika. Vlast u Zagrebu.
Bandić u potpunosti ignorira matičnu stranku, predsjednika stranke i stranačka tijela. Zagrebom vlada autoritativno. Bliži je potentnom Sanaderu nego impotentnom Milanoviću.
Iz takvog okruženja, od SDP-a se ne može očekivati brz, pozitivan rasplet situacije. Ostale stranke opozicije, nemaju volje niti potencijala za provedbu kakvih akcija i nisu vrijedne spomena.
Trenutno, u hrvatskoj su “zadovoljene” sve političke opcije: Legalnim i ilegalnim načinima su zadovoljeni njihovi apetiti i oni ne žele promjene. Za razliku od njih, građani koji sve te plaćaju ili će platiti, sve teže žive. Građanima su nužne promjene. U tu nužnost građane nema tko povesti.
Oni nemamju što čekati, samo od sebe se ništa neće pokrenuti, riješiti.
Ne treba čekati da se Bandić i Sanader opoštene ili da se Milanović opameti. To se neće dogoditi. Sve legalne snage (stranke, sindikati, udruge), koje prema zakonu imaju pravo i obvezu pokrenuti promjene iz lošeg stanju u društvu, su pod direktnom ili indirektnom kontrolom vlade odnosno Sanadera. Sve njihove uprave su korupcijom ili ucjenom prisiljeni podržati ovaj kontrolirani kaos. Na isti način pod kontrolom je većina medija.

Primjer kontrole svega i svačega u hrvatskoj je posljednje poskupljenje goriva. U svijetu i uređenim društvima, gdje se živi daleko bolje nego u Hrvatskoj, već su organizirani prosvjedi protiv poskupljenja goriva. Organizirali se prijevoznici, ribari, poljoprivrednici i prosvjeduju.
Kod nas ništa.
Stoga, izlaz vidim jedino u novim snagama koje će se tek pokrenuti, koje neće dozvoliti da ih se razori korupcijom i ucjenom. Iskreno se nadam da će Građansko-etički forum Hrvatske na čelu s dr. don Ivanom Grubišićem nastaviti sa svojom akcijom “Ovako dalje ne ide” te da će uskoro izaći u javnost sa konkretnim aktivnostima. Mišljenja sam da je ta akcija upravo ono što hrvatskoj treba i da je hrvatska treba podržati. Isto tako, Hrvatska ima i previše stručnih, vrijednih i poštenih građana kojima je ugrožena egzistencija i temeljna ljudska prava i koji će se rado priljučiti pokretu koji će im ta prava vratiti.
bilo da samo imamo, naime mi nemamo pravnu državu, dobru, vladu, dobar parlament i sl.

Nakon utrke, konstruktori SDP-ovog nagibnog vlaka, iz sistema su iščupali GPS sustav navigacije i zdravu logiku a upravljanje prepustili strojovođi Milanoviću.

Komentari

Milanović neće "roknuti"

Milanović neće "roknuti" Bandića. Izjavio je to javno i vrlo nedvosmisleno u jednoj familijarno-stranačkoj atmosferi. Svi koji se lože na taj "sukob", mogli bi ostati kratkih rukava.

Tko je glasao

Jel tko zna gdje je

Jel tko zna gdje je Milanović? Kao da je propao u zemlju zadnjih dana. Možda je otišao u ilegalu dok ne rokne Bandića?

Tko je glasao

A možda mu samo čestita na

A možda mu samo čestita na dobro obavljenom poslu :)

Tko je glasao

@dbertala dali bi bio

@dbertala dali bi bio problem napisati zašto minus. Nije obavezno ali bi mi koristilo. Hvala!

Tko je glasao

Hehe. Spominjes nove snage i

Hehe. Spominjes nove snage i onda se nadovezes na Grubisica koji je u politici duze od pola politicara koji su na sceni. Jesu li to fakat nove snage ili pak samo reciklaza nesposobnih?

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Nije objektivno stavljati

Nije objektivno stavljati teret nemoguće misije na SDP jer:
- duga poslovanja po pravilima nužnosti nužnosti koje nisu nužne su prešla u vršenje nužde ali ne još ni blizu da su nužda neka druga poslovanja, pa je još neizdržljiv pritisak u smjeru "treba, mora" dosadašnjeg poslovanja a o novim poslovanjima je kontraproduktivno i spomenuti. Ni najiskusnija Velika Britanija nije ništa mjenjala dok se sve nije raspadalo i dok žene nisu bile spremne bezdušno mlatiti doslovno toljagama po glavi sve redom (Tacher);
- ne samo to oko stvarnog poslovanja i spominjanja, nego se i nikakva minimalna pravila ne smije uzeti kao logična, jer su logično jedino beskrajna pravila da ne bi bilo nikakvih pravila, dok god ima kakve šanse, a šanse ne samo da ima nego je pored zaduženja od toliko sadašnjih milijardi, neplaćanja po godinu dana i potpuno izvrnutosti da se grad i država bave tržišnim poslovanjima sa stanovima i nekretninama a ne rješavaju ulice i infrastrukturu, još puno više razloga i dobiti u istom smjeru, od zrelokardeljsitičkih preko maoističkih nadgradnji davno u logici "kulturne revolucije" do kraja, dok god se može, tako anarhični turboliberalizam konačno sav prijeđe s onu stranu u carstvo slobode, vječnosti i istovremene nadsvjetske solidnossti svega i svačega, u potpuni postomedrnistički bućkuriš ali kao instinktivna harmonija. Ako ništa drugo akademske i obrazovane snage će, udružene sa poletnim poletovcima i van o van ostacima podivljati, što će izazavati rasap živaca po tvrtkama (IGH, HDZ, SDP, HNS ...), i onda nema šanse niti kao u V. Britaniji;
- sada je, u vezi lokalnih izbora čija kampanja je na vrhuncu, posebno osjetljivo s time, ad Zagreb i SDP očigledno instinktivno široko obrnuto, panika širokih naprednih snaga i šta ako nastavi tako pod iznimnim tenzijama a potpuna panika šta slijedi ako Bandić, Ljubičić, Ljuština i naročito Kojić (operacija na srcu) ne izdrže, koja panikaa će rasti svakim danom. Zato, tko misli izbjeći potpuno neproduktivnu i/ili kontraproduktivnu histeriju mora ili nešto minimalno napraviti ili pripremati korak za korak poslije, kada zrelost i sinteza prijeđu s onu stranu i otvore nemilosrdna vrata minimalizma. Sve ukazuje na to da će cca 90 % naprednih snaga ovaj tekući korak ipak odigrati do kraja, što znači da će se ta vrata otvoriti brže od očekivanja i onda kreće nepoznato, svijet koji smo poznavali će se početi izvrtati na noge a glave će, pod prijetnjom toljaga o glavu, početi služiti i za minimalno mišljenje te zbrajanje i oduzimanje, a ne samo za govor i pobuđivanje strasti za neodoljivim predmetima žudnje.

Tko je glasao

Dodatak. Naknadno, sada kada

Dodatak.

Naknadno, sada kada kampanja za lokalne izbore i poslove teče na vrhuncu, se vidi da, kada je oko nužnosti nužnosti koja nije nužna tako već teklo kako je teklo i teče, da je jako dobro što se igra tako kako se igra, pa i SDP, jer bi nekim manjim nijansama prema akademskim djelovima naprednih nadgradnji (npr. samo raznim nijansama pažnje oko malih znakova pažnje vezano za razno oko GUP-a i poslovanja, stančići, honorari, nadzorna tijel ...), sada sa poslovanjima sve bilo isto samo bi bila nepodnošljiva davež samo od osjećaja smanjene pažnje i šta bi eventualno bilo da pažnja nije prešlaa u nepažnju.

Ovako je u vezi toga skoro pa fantastično - sve je dugo imalo prilike, većina toga je dugo a čak i jako imalo pažnju i prave mogućnosti, prilika samo prekomjerno, pa nitko i ne daje znaka da toga nije bilo.

Zamislite kako bi to izgledalo da je isto i da svi vrište kako nisu imali prilike i da se svakome paraju mozak i srce od tog sveopćeg vrištanja.

Ovako ne samo da je bilo i ima, nego i još kao dodatna nagrada jako puno toga jako dugo funkcionira i na raaspolganju je svima kao švedski stol - tržišna izgradnja stanova na zajednički račun u kojoj jako dobro prolaze svi, bolnica Blato i satdion i razno fantastično i još niz ovakvih i onakvih, ovih i onih priloga na švedskom stolu. Pa umjesto neizdržljivih nemogućnosti imamo zabavljenost obrnutim, kako bolje i raskošnije na zajednički račun, tko kako, i forsanja su dopuštena, dapače se jako cijene, odmah imaju EU štih i još k tome jako pomažu ubrzanju spomenute zrelosti i sinteze. Na neki način u takvom slijedi veoma harmoničan trenutak (pravog osjećanja).

Tko je glasao

Ja mislim da se Thompson ne

Ja mislim da se Thompson ne ograđuje (izričito) od ustaša, nego uvijek od nacista i fašista (i komunista!??) zato jer veći dio njegove publike koji nose ustaška obilježja vjerojatno ni ne znaju da je ustaštvo isto (slično) što i fašizam :D

Zamisli da to kaže pa mu dojde 10 000 ljudi manje :D
Svejedno, ne bi išao ni na jedan koncert gdje se takva glupa i nacionalizmom osljepljena mladež nalazi.
A za neobrazovanost mladih je kriv i Primorac koji svojim primjerom pokazuje da se treba ići na Thompsonove koncerte i treba pjevat "zapalit ću dva tri srpska štaba" i derat se "za dom spremni" 13 godina nakon što je to prestalo bit aktualno...

Tko je glasao

Odlican tekst ! Za Vasu

Odlican tekst !

Za Vasu informaciju:

U Hrvatskoj postoje sposobne zdrave snage koje nisu pod direktnim ili indirektnim Sanaderovim pritiskom. Nas se ne moze potplatiti niti ucjeniti jer smo cvrsto odluceni da zapocnemo sa sprovodjenjem korjenitih promjena u lijepoj nasoj, a to znaci uspostaviti pravnu, pravednu, demokratsku i socijalnu drzavu. S toga cemo kada dodje pravo vrijeme zatraziti potporu od svih vas kojima je dosta zivjeti u nasoj sramotnoj banana drzavi.

Zalosno je da je vecina komentara na ovome dnevniku vise usredotocena na nekakvog pjevackog biznismena koji hrani nasu mladez s nacionalnim pjesmama koja je jos bila u pelenama za vrijeme domovinskog rata. Ja ne kazem da ne treba biti ponosan na svoju naciju i drzavu, medjutim koncert je bio u potpunosti ispolitiziran. Neki se mozda nece sloziti s takvim mojim izjavama, ali kada bolje promislite upitajte se kako to da je Bandic dozvolio Thompsonu da odrzi koncert na glavnome hrvatskog trgu dok u medjuvremenu jedna Svicarska pa cak i Austrija su njegov koncert u potpunosti zabranile ?! Nije li to ipak malo cudno ?!

SDPovci, sramite se sto kao saucesnici unistavate nasu Hrvatsku, sto javno i sutke podrzavate mini Sanadera u nasemu Zg., sto javno i sutke podrzavate KRIMINAL i MAFIJU. Zbog toga svega Vam porucujemo da Vi u stvari ne predstavljte nikakvu politicku alternativu nego politicku agoniju, jad i bjedu hrvatske opozicije. HNS tu nije nista bolji.

A tebi Mucke jos jedanput svaka cast na odlicnom dnevniku!

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

U Hrvatskoj postoje sposobne

U Hrvatskoj postoje sposobne zdrave snage koje nisu pod direktnim ili indirektnim Sanaderovim pritiskom. Nas se ne moze potplatiti niti ucjeniti jer smo cvrsto odluceni da zapocnemo sa sprovodjenjem korjenitih promjena u lijepoj nasoj, a to znaci uspostaviti pravnu, pravednu, demokratsku i socijalnu drzavu. S toga cemo kada dodje pravo vrijeme zatraziti potporu od svih vas kojima je dosta zivjeti u nasoj sramotnoj banana drzavi.

Cilj dnevnika bio je upravo mobiliziranje i aktiviranje svih zdravih snaga u obranu države od pokvarenosti i nestručnosti svih političkih aktera.
Hrvatska nema oporbe, SDP se raspao na bandića i milanovića. Bandić ne provodi politiku već nezakoniti biznis. Milanović sa svojim saborskim zastupnicima kao da je na izletu u prirodi. Zabavljaju se plesom na štangama a ne pravim problemima. Oni i ne mogu ništa napraviti, svaku akciju može sprijećiti sanader pritiskom na gumb Bajića koji će iz ladice izvući i aktivirati bandićeve (sdpove) kriminale.
Dakle jedino samoorganiziranjem na ispravnim temeljima i u skladu sa zakonima možemo doći do promjene. Naglašavam u skladu sa zakonom jer ni u kom slučaju se bezakonje nesmije rješavati drugim bezakonjem.
Drago mi je ćuti da se već radi na otporu bezakonju i da postoje zdrave snage.

Tko je glasao

Naglašavam u skladu sa

Naglašavam u skladu sa zakonom jer ni u kom slučaju se bezakonje nesmije rješavati drugim bezakonjem.

Bez brige, ide se samo tim putem, a ne 'bejzbol revolucijom', premda svi oni zasluzuju da ih se sve dobro namlati kao sto se to nedavno 'sasvim slucajno' desilo Bandicevom 'frendu'.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Drago mi je ćuti da se već

Drago mi je ćuti da se već radi na otporu bezakonju i da postoje zdrave snage.

Dobro jutro Mucke,

Pa več je prije izbora bila riječ o tome. :-)))

Tko je glasao

Dobro jutro :-) Pa več je

Dobro jutro :-)
Pa več je prije izbora bila riječ o tome. :-)))
Mislim da se govorilo poslje izbora a prije radničkih prosvjeda održanih na trgu 12. travnja.
Jedna organizacija otpora kriminalu i bezakonja je jako složen i osjetljiva posao. Nju će pokušati zaustaviti svi, iz pozicije i opozicije jer ih ugrožava. Bilo je raznih pokušaja ali su nažalost propadali. U organizaciju se uvuku razni tipovi koji cinkaju i miniraju.
Uzmimo primjere na pollitici. Gale i drugi (organiziranje blogera) imaju dobre ideje i predlažu određene akcije ali uvjek se netko nađe koji to sustavno minira.
Osobno podržavam prave inicijative i akcije i dozvoljavam da ne uspiju jer su mehanizmi ometanja pre močni. Vlast u rukama drži policiju, odvjetništvo, medije i novac. Oni mogu kupiti, podmititi ucjeniti a da za to ne odgovaraju. Druga strana nema te mogučnosti.

Tko je glasao

Ma ko to minira? Reci nam

Ma ko to minira? Reci nam Mucke. Jer ja sam mozda corav pa ne vidim ili sam pak prenaivan da razumijem. Jeli.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ma ko to minira? Reci nam

Ma ko to minira? Reci nam Mucke.
Reći ne mogu jer nemam čvrste dokaze.
Odgovoriti ću pitanjem. Zašto se nije uspjelo na bilo koji naćin organizirati blogere?
Pa zbog toga jer određeni "pluju" po svemu što se predloži.
Za nikog ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je baš on taj.
Vjerujem da se pollitika kontrolira i lagano usmjerava.

Tko je glasao

A gle Mucke. Ovo je slobodan

A gle Mucke. Ovo je slobodan sajt. Neko ima sigurno namjeru da minira, neko drugi da dere naprijed i tako dalje i tako dalje. Sve to nosi prica o slobodnoj komunikaciji, a na nama koji hocemo naprijed jednostavna je stvar u fokusu, a to je napredak i ne pretjerano obaziranje na one koji nepotrebno vuku nazad.

Jer pobogu, nismo mala djeca da bismo si mogli dati pravo da nam je potreban neki drugi zastitnik osim nas samih i nase udruzene mozgovne snage.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Slažem se

Slažem se

Tko je glasao

Mucke, Nisam siguran kad je

Mucke,

Nisam siguran kad je to bilo ali sam na jedan komentar u kojem mi je indirektno rečeno da se nekaj pokreče odgovoril da bum bil spreman.

Taj komentar je bil napisan puno prije izbora.

No možda se i varam u svemu.

Tko je glasao

Vidim da se tema pretvorila

Vidim da se tema pretvorila u komentiranje Thompsonovog koncerta, očito SDP-ovci teško podnose ovakav udarac od strane jednog svog aduta, gradonačelnika glavnog grada.

Što se tiče samog Thompsona i njegovog koncerta, nisam bio, nisam od nekih obožavatelja masovnih okupljanja. A kako svi mediji javljaju koncert je bio masovan (oko 60 000 ljudi, neki kažu i više) i što je najvažnije bez incidenata koje su svi očekivali. Ma šta očekivali, i povećalom tražili. Dobar mi je komentar s monitor.hr Većih incidenata na koncertu nije bilo, javlja Večernji, no Jutarnji je uspio uhvatiti 'crne' prijestupnike. Uvjeren sam da je večeras niz novinara imao zadatak da vreba poneku pijanu budalu u masi od 60 000 ljud, da je uslika i da se ponovo Thompson i svi koji ga slušaju prikažu kao fašisti. Eto, Večernjak nije uspio, a velikom mukom Jutarnji je odnio pobjedu u tom perverznom natjecanju "Spot the nazi". Po meni je to bolesno i zlonamjerno - na osnovu nekoliko debila u mnoštvu ljudi donositi takve zaključke, tim više što se i sam pjevač ogradio i pozvao da se ne ističu takvi simboli.

Nisam Thompsonov fan glede glazbe, ali kad vidim ovakve pojave, postajem fan ideje Thompsona. Ideje zdravog patriotizma (bez ikakvog fašizma, molim) koja okuplja ljude oko vrijednosti koje bi nam svima trebale biti pri srcu - Domovina i nacionalni ponos. Onima kojima to smeta, naravno, tražit će u tome fašizam, što sigurno nije ono što veže ovih 60 000 ljudi. Pročitajte samo stihove nekih pjesama i nađite išta loše u njima.

A ako baš želite poveznicu sa SDP-om - ja i u ovom koncertu vidim razloge zašto SDP konstantno gubi nacionalne izbore. Zato što je u beznadnom raskoraku s hrvatskim narodom i bilo kakvim nacionalnim osjećajem. Ponavljam, mislim na zdravi patriotizam i osjećaj ponosa pripadnosti ovom narodu koji je normalan u svim državama Europe kojoj težimo (pa pobogu, ima li većih izljeva nacionalnog ponosa od onih u Francuskoj i Engleskoj?). A SDP bježi od toga kao vrag od tamjana, da ne bi nekog uvrijedili, da bi bili različiti od HDZ-a (kao da je HDZ=Hrvatska), što li?

Hoćete ilustraciju? U stvari, hoćete li jedno malo natjecanje kao što su večeras imali novinari tražeći ustaše po koncertu? Evo ga... Pogledajte snimke s konvencije SDP-a na YouTube i nađite hrvatsku zastavu. Poštenom nalazniku plaćam pivo na sastanku pollitike.

Tko je glasao

točan komentar. Ja bih još

točan komentar.

Ja bih još samo dodao da po meni SDP se ponaša identično HDZu kada je na vlasti (Rijeka, Zagreb...) i u prilici. Stime da onda SDPovci kažu da je to zapravo jer je npr Bandić bliže HDZu nego SDPu (jer sve što je loše dolazi valjda iz HDZa pa tako i Bandić). To su nekakve mentalne konstrukcije koje nemaju veze sa stvarnosti (jer u ovoj stvarnosti u kojoj ja živim Bandić ima potporu unutuar SDPa što je dokazao i na stranačkim izborima).

U svakom slučaju mislim da će se svi složiti da ovako loša oporba ne služi ničemu (jer se HDZ osjeća prekomotno) a jedan od razloga je svakako i gornji komentar (negiranje nacionalnih osjećaja - te kao takvo neprihvatljivost većini Hrvata).

Tko je glasao

točan komentar. Ja bih još

točan komentar.

Ja bih još samo dodao da po meni SDP se ponaša identično HDZu kada je na vlasti (Rijeka, Zagreb...) i u prilici. Stime da onda SDPovci kažu da je to zapravo jer je npr Bandić bliže HDZu nego SDPu (jer sve što je loše dolazi valjda iz HDZa pa tako i Bandić). To su nekakve mentalne konstrukcije koje nemaju veze sa stvarnosti (jer u ovoj stvarnosti u kojoj ja živim Bandić ima potporu unutuar SDPa što je dokazao i na stranačkim izborima).

U svakom slučaju mislim da će se svi složiti da ovako loša oporba ne služi ničemu (jer se HDZ osjeća prekomotno) a jedan od razloga je svakako i gornji komentar (negiranje nacionalnih osjećaja - te kao takvo neprihvatljivost većini Hrvata).

Tko je glasao

Ideje zdravog patriotizma

Ideje zdravog patriotizma (bez ikakvog fašizma, molim) koja okuplja ljude oko vrijednosti koje bi nam svima trebale biti pri srcu - Domovina i nacionalni ponos.
Voljeti domovinu znači poštivati Ustav i zakone te domovine. Poštivati sve građane te domovine. U ljubavi nema mržnje, nema boljih, većih i pametnijih samo tameljem pripadnosti nekom narodu, sportskom klubu, stranci ili rasi.
Mislim da volim Hrvatsku jer živi u skladu sa njenim zakonima iako nisam omotan u hrvatsku zastavu. Smatram uvredom kada pijani i drogirani likovi mašu nacionalnom zastavom na svadbama, sportskim političkim i sličnim okupljanjima.
Imamo svoju državu i sada je trebamo zadržati i ojačati. Nacionalizmom, rasizmom i mržnjom to nećemo postićii.

Tko je glasao

Da, voljeti Domovinu znači

Da, voljeti Domovinu znači poštivati Ustav i zakone.
Ali ne samo to. Voljeti Domovinu uključuje umotati se u zastavu tu i tamo, mahati istom i ponosno je isticati za državne praznike, na sportskim natjecanjima, pa i na stranačkim skupovima. I tako je u doslovno svim civiliziranim, europskim državama. Prilažem samo nekoliko slika primitivaca iz Europe:

Norveški dan državnosti
Francuzi slave Bastille Day
Živila Francuska!!!
Španjolci slave državni praznik

Nažalost, ovaj drugi dio tvog posta je žalosna realnost kako dio ljudi (pa i SDP-ovaca) shvaća svaki vid isticanja hrvatskih nacionalnih obilježja... To je rezervirano za pijane i drogirane, to je nazadno i seljački, to je nacionalizam, rasizam i mržnja. Što ne može biti dalje od istine, jer isticanje vlastitog identiteta ne ide na štetu ničijeg drugog i tako treba biti.

Naravno, i u gore navedenim europskim primjerima, ponekad postoje iznimke, rubne pojave, koji nacionalne simbole zloupotrebljavaju (skinsi, rasisti, fašisti, nacisti...) ali od njih se svatko normalan distancira i ne smatra da zbog toga ne bi trebalo isticati vlastitu zastavu.

I sve dok se SDP bude sramio hrvatske zastave, dok jasno ne kaže da je hrvatska stranka i ponosna na to, dok ne pokaže svoj patriotizam nečim vidljivim i ne bude to smatrao primitivnim - do tada će biti u raskoraku s većinom hrvatskog naroda kojem ipak ti simboli nešto znače. Ne znače mržnju i nacionalizam, nego identitet i ponos.

Tko je glasao

Whatever, zbog cega nisi

Whatever, zbog cega nisi odgovorio na komentar zvan Norac? Naime, argumenti kojima branis Tompsona stoje, ali su nebitni i protiv njih nema niko nista, bas kao niti protiv hrvatske reperenzetacije. Ali protiv Tompsona ide drugi niz argumentara koji nema veze sa hrvatskom reprenzetacijom, dok tvoja obrana prakticki se svodi upravo na to.

Dakle. Mozemo li se maknuti sa off topica?

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Da, gale, nekoć sam i ja

Da, gale, nekoć sam i ja mislio da su ti argumenti samorazumljivi i da nitko protiv njih nema ništa, međutim, realnost me stalno demantira. Ima i osoba i skupina kojima ti argumenti itekako smetaju, svjesno ili nesvjesno.

Što se tiče Thompsona, ja mu nisam odvjetnik ni slijepi obožavatelj , neke stvari kod njega mi se više sviđaju, neke manje. Njegovo pozdravljanje Norca ne smatram osobito problematičnim jer iako je čovjek osuđen za ratne zločine ne znači da ga moramo pljuvati i udarati svakom prilikom. Čovjek je mlad otišao u rat i to u vrlo gadno područje oko Gospića (za što treba itekakava hrabrost) i napravio je neke pogreške za koje sada plaća.

S druge strane, vrhunsko mi je licemjerje po Thompsonovim koncertima, među desecima tisuća ljudi tražiti svako i najmanje slovce U, a blaženo ignorirati izjave predsjednika ove Republike o "dvije pobjede u drugom svjetskom ratu" i "da će Srbi ponijeti onoliko zemlje koliko su i donijeli na opancima". Ili ignorirati činjenicu da se taj isti predsjednik danas rukuje s predsjednikom jedne paradržavice u BiH nastale na genocidu. Ljudi dragi, takav čovjek je nama predsjednik države, a Thompson je samo jedan pjevač koji nije odgovoran za ponašanje svoje publike, kakvo god ono bilo. Stavite malo stvari u perspektivu.

Tko je glasao

OK. Trenutno pisemo o

OK. Trenutno pisemo o Thompsonu i njegovoj mogucoj problemtacnosti. Dakle.

Ne bi bilo nista pretjerano problematicno kada bi neko pozdravljo mlade Skorpijone na srpskoj estradi? Eto, bili su mladi i napravili su pogreske koje sada placaju. I da onda takav neko ide u Hrvatsku gostovati?

Meni se cini da bi bio problem poprilican.

Jeste, bili su mladi, bili su glupi i tako dalje, ali oni predstavljaju paradigmu koja kaze da nije problem ubit Srbina jer je ratno stanje. I Tompson pozdravlja tu paradigmu, a koncert mu placa ona ista HVIDRA koja ne zeli objaviti registar branitelja, te pod Tompsonovom gluposcu stite svoju kriminalnu bracu koja kaljaju ugled Domovinskog rata.

Ali ne. Treba pozdravljati Norca i reci da ko god je branio Hrvatsku, makar bio najveci majmun, kriminalac, zlocinac zasluzuje nase pozdrave, jeli.

Zipa. Tompson radi daleko veca sranja nego sto ih rjesava i zato je tako i popularan na kraju krajeva, medju kriminaclima i nesvjesnima, naravno.

No ajde, malo sam se mozda zaletio. Dakle. Interesira me jel bi bilo ista sporno da je neko na srpskoj estradi pozdravio mlade Skorpione? Ako bi bilo, ima li to kakve veze sa Norcem i pricama o Djapicevom kukuruzu? Ako nema, ima li razloga da se zabrani koncert toj ekipi u Zagrebu?

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Da, voljeti Domovinu znači

Da, voljeti Domovinu znači poštivati Ustav i zakone. Ali ne samo to. Voljeti Domovinu uključuje umotati se u zastavu tu i tamo, mahati istom i ponosno je isticati za državne praznike, na sportskim natjecanjima, pa i na stranačkim skupovima. I tako je u doslovno svim civiliziranim, europskim državama. Prilažem samo nekoliko slika primitivaca iz Europe:...

Kod nas, koliko smiješ biti domoljub i kako to smiješ iskazati određuju HHO, Soroš (kada je bio tu) i slične anacionalne, udruge, sljednici bivše "internacionale"...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Nažalost isticanja

Nažalost isticanja hrvatskih nacionalnih obilježja prečesto je u hrvatskoj zloupotrebljavano. Pod isticanjem su se prikrivali zloćini, kralo se i krade se.
isticanja hrvatskih nacionalnih obilježja trebalo bi biti utvrđeno zakonom i svaka prekršaj bi se trebao kažnjavati. Ne možemo uzeti državnu zastavu i ispod nje dvljati po stadionima.
I sve dok se SDP bude sramio hrvatske zastave,
ako postoji propust ili kakav prekršaj koji je SDP napravio na svojim skupovima a vezano uz nacionalna obiležja, prijavi to pravnoj državi. Prijavi to Sanaderu i HDZ-u oni se znaju okititi ali i prekriti zastavom dok poklanjaju državnu imovinu ili dijele državna poduzeća.

Tko je glasao

Brijem da si fulo. Naime,

Brijem da si fulo. Naime, hrvatska zastava se zloupotrebljavaa, bas kao i svaka svetinja. No to ne znaci da je se treba stigmatizirati. Pobogu, onda bismo trebali stigmatizirati sve sto je sveto zbog mogucnosti zloupotrebe. Hmh. Tako je brijo i Muhamed istina.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Nažalost isticanja

Nažalost isticanja hrvatskih nacionalnih obilježja prečesto je u hrvatskoj zloupotrebljavano. Pod isticanjem su se prikrivali zloćini, kralo se i krade se.

Za sve lopove koji su pljačkali zadnjih godina, nitko nije rekao da su zloupotrebljavali nacionalne simbole. Uglavnom su bili u crnom, maska preko glave i imali su pištolj.. Definitivno nitko od njih nije pljačkao umotan zastavom...

Ah, ne, ti ne misliš na te - to iz tebe govore fraze iz novina i ti misliš na one koji su nakon privatizacije postali bogati (recimo Luka Raić) i smatraš da su oni kad bi god rekli "Ja sam Hrvat, Hrvatske je super, ja volim hrvatsku" ustvari to govorili samo zato da bi dobili još koju firmu? I onda im je netko dao još jednu firmu i ona je generirala profit zato jer je vlasnik bio domoljub. A ti nisi dobijao od tog profita i eto frustracije kod tebe...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Potpuno si u pravu. Hapanje

Potpuno si u pravu.

Hapanje pod hrvatskim zastavama nije nit osnova hapanja a još manje jedino ozbiljno hapanje.

Hapalo se je i hapa stalno (tko je jamio jamio je posve pogrešno skretanje na sporedni kolosjek), jer je to osnova poslovanja, službeno pod kardeljsitičkim osnovama i razradama, pa je na neki način i obveza, pod svim fazama napretka, svim parolama i zastavama, pa su i hrvatske jako dobro poslužile, po istoj logici kao i one prije i poslije, kao pomoćna sredstva, kao kapuljače ii maske, što najbolje dokazuje da su isti hapali i hapaju doslovno pod svim mogućim etapama, zastavama, parolama, maskama ...

U vezi hrvatskih zastava (i drugih) su doslovno nesporazumi, očekivanja da neće su na neki način bespredetna i skoro pa besmislena, a u svakom slučaju kontraproduktivna, hoće pod svim jer je to osnova poslovanja, čak i službena obveza, a najviše jer i na najmanji pokušaj da ne snažno udara maoistička "kulturna revolucija", jakim presingom lomi svijest i podgrijava histeriju do bibliskih razmjera.

A sve počiva i razvija se na više nego jednostavnim forama. Skoro svi misle da je netko zadužen za nešto drugo (drug Tito koji je davno umro, Tuđman isto, Račn isto, Budiša povrtlari), da Titove rezidencije nemaju veze jer nije ostavio svojima (a to što su generirale raznovrsnih rezidencija i generiraju i danas više nego sva EU + SAD zajedno kao nema veze) te naročito da će njima ili njemu/njoj netko donijeti na tacni tamo gdje sjedi to i to (iako sjedi u jednoj od točki izravno vezanoj sa hapanjem ili bar osvajanjem, iako ni Franjo Josip ni Tito nisu imali tako ekskluzivnu poslugu da posluži šta su zaumili, pa su stalno morali driblati i dovijavati s oko toga). Na tim zbilja jednostavnim tikovima raste i buja maoizam, u okviru čega su hapanja i osvajanja (srdaca) samo dio, gdje su još sva posstmodernistička forsanja i frankenštajnska spajanja svega i svačega, prekomjerno visoke razine koje ne vide ništa na raznim drugim "nižim" razinama "tower of songs". Nakon što će bilo koja mlađa žena biti više nego inkvizitorski rastavljena na komade ako i pomisli da bi živjela na selu, odavno je jako opasno i nemoguće bilo gdje i bilo kada bilo šta što se ne uklapa u te maositičke kulturno-revolucijske vizije, koje vizije se mješaju i variraju jako tijekom dnevnih i duljih seansi viziranja, na svakom ćošku a naročito u hramovima i svetim podrućjima, gdje se vizionarska nadahnuća razvijaju i sinergijski množe i razvijaju, u nekoj vrsti grupnog seksa i eksa.

Dok JOT kontrola gale uđe u hramove i izvjesti svekoliku javnost šta se tamo među farizejima stvarno zbiva i dok zrelost i sinteza dugih takvih napredovanja ne prijeđu potpuno s onu stranu, osuđeni smo svi skupa na minimalističke improvizacije oko tih pojava 8a vjerojatno i potom).

Zato, bijesdrugi, budi čovjek i daj malo minimalističkih priloga o hapanju i osvajanju (minus milijardi) te modnih smjerova i trendova s tim u vezi. Nema smisla da tako iskusno društvo kasni za trendovima. Npr. kako će celebrity održati sam sebe bez hapanja, kada mu cijena usluga jako pada i istovremeno raste sve u vezi s tim, u toj industriji nužni likovi ne mogu za mjesec zaraditi 5.000 kuna a samo cipelice koštaju toliko? I ako se već mora više hapati, gdje su granice i šta se dešava sa transgraničnom stranom toga, npr. kako uopće fizički održati brda iznad Zagreba, imajući dodatno vidu da su bandić i Kicl i Jure Radić zapeli sa tangentom pod Sljemenom a da je Donji grad ostao čvrstio konzervativan zajedno sa štakornjacima na kojima nitko ne pomišlja 70 godina izmjeniti razbijene prozore i kavake na dječijem vrtići, a Varšavska blista bolje nego ikad, stabla, klupe, prolazi ... nemoguća misija napredovanja u sendviču?

Tko je glasao

A ti nisi dobijao od tog

A ti nisi dobijao od tog profita i eto frustracije kod tebe...
Bravo, pogodio si. Godinama čekam omotan zastavom, slušam himnu i držim se jednom rukom za novčanik u đepu sakoa a drugom rukom prekapam po đepovima onih do sebe.
Sada si me razotkrio i osječam se posramljeno. Ovog časa ću vratiti zna se partisku knjižicu i poćeti živjeti pošteno.
Ovo što si me otkrio neću ti moći oprostiti, mislio sam ako radimo isto da se budemo štitili. :-)

Tko je glasao

Kako promašuješ cijelu bit

Kako promašuješ cijelu bit onog što ja pišem, zahvaljujući fiksaciji na Sanadera i HDZ. Zapravo ilustriraš ono što i govorim - ima vas koji nacionalne simbole izjednačavate sa HDZ-om i Sanaderom. Pa ako oni i koriste zastavu u te svrhe, to je još jedan razlog više da se NJIH u tome spriječi, a ne obrnuto, da se zbog toga odbaci nacionalne simbole. Nije zastava ni najmanje kriva ako je netko zloupotrebljava.
Osim toga Račan je poklonio HT Nijemcima i brojne banke ostalim strancima i bez zastave.

Tko je glasao

Na svim postovima se bez

Na svim postovima se bez obzira ne temu koplja lome isto kao i u stvarnom životu na kraju oko iste teme, a to je rascjep Hrvatske politike ili bipolarizacija glasačkog tijela na crvene i crne. Kako to u životu uvijek na kraju jeste, ni jedan ekstrem ne valja. Po pitanju nacionalne zastave si dao za primjer druge zemlje. U tvojim primjerima riječ je o prilikama koje se i po ustavu obilježavaju nacionalnim simbolima npr. državnim praznicima. Ni na jednoj slici nisam vidio pijanu budalu koja se sprema razbiti flašu nekome jer je drugačiji i tko tom prigodom sluša glazbu neke susjedne zemlje s kojom je nedavno ratovao. U civiliziranim zemljama nacionalni simboli se pokazuju s dignitetom i poštovanjem i to po bontonu. Prekomjerno prikazivanje nacionalnih simbola u svim prilikama je neumjesno, ruši dignitet te zemlje i da odgovorim svima odmah na po meni bitnu stvar kad se na utakmicama svira himna i kad se držimo junačkom desnicom za srce, to je u redu, no NEPRISTOJNO JE POSLIJE IZVOĐENJA HIMNE NA ISTU PLJESKATI. NAroi koji nemaju problem nacionalnog identiteta ne pretjeruje sa nacionalnim obilježjima i na taj način ih ne devalvira. Veća sam u prijašnjim komentarima (ne danas) na ovu temu već pokazao da u Hrvatskoj postoji također bipolarizacija, od kojih je ona lopovska i lažljiva strana ogrnula paravan, a taj je upravo ovaj s nacionalnim obilježjima i Thompsonom. Ponavljam u svijetu je politička bipolarizacija dio procesa, no kod nas se ta podjela potpiruje po potrebi i to je u sinoćnjem koncertu iskoristio Bandić. Skupina ljudi kojem je prodana priča i ispran mozak da je super kad se ogrnu zastavom, slušaju Thompsona, idu u crkvu i mrze komuniste, te da bez korištenja drugog ganglija (prvi je za vitalne funkcije, a drugi je zauzet mržnjom prema različitom) glasaju bez razmišljanja za HDZ zbog davno donešenog stava nije skupina ljudi kojoj ja želim pripadati prvenstveno zbog slijedećeg razloga: COGITO ERGO SUM. Nemam ništa protiv zastave, domoljublja, Thompsona i ne znam čega, ali na svim poljima, u svakoj pori Hrvatske leži isti problem, a to je onaj koji manipulira istima, kradući, varajući, izdajući vlastiti narod kako je Francek rekao za Judine škude. Domoljubi plaćaju porez i vole svoje sunarodnjake bez obzira na različitost jer to i čini njegovu državu, a to je i u katoličkom učenju na koje se počesto pozivaju a to ne poštuju. I stoga sam ti već jednom napisao da te jako cijenim i teško mi pada kad braniš takve, ali i to je dio moje zemlje. Ja samo želim da moji sunarodnjaci budu mentalno slobodni i nemanipulirani , a to ekipa na koncertu Thompsona kao i on sam nisu. Pada mi na pamet scena iz "Gospodara prstenova" kada dva goblina na lancu vode golemog trola koji onda razbija okolo. E taj trol je masa.

Tko je glasao

"Na svim postovima se bez

"Na svim postovima se bez obzira ne temu koplja lome isto kao i u stvarnom životu na kraju oko iste teme, a to je rascjep Hrvatske politike ili bipolarizacija glasačkog tijela na crvene i crne."

Ima neke inercije poslovanja ali rascjepaa nema, daleko od rascjepa, jer su isti likovi igrali i igraju u svim tim i pa i drugim ulogama a najmanje u sitom kolu držeći se za ruke i plešu.

Sada, kada je to navodno aktualno, još više. Jedino Bandić nosi taj socijaldemokratski križ sam, da je istovremenos sve, dok pažnja nekako izmiče da ostali likovi to još ležernije rade, kraktim povremenim forama, kao od šale, dakle više nego lagodno i isplativo dok Bandić dnevno stenje:
- s Đapićem ruku pod ruku igraju svi istaknuti crveni i raznobojni likovi, uključujući pobjednike u svim vremenima i situacijama, ležerno;
- teatrolog Sanader u pratnji ima likove koji dokazano igraju u svim pozicijama i ulogama, Mesić još više, koji su dodatno igraju i sve svjetske uloge;
- i tako dalje ... čak i tamo gdje kao bilo nemoguće, vidi se da nema nikakvih problema oko toga.

Tko je glasao

A moj seneka... zabrijao si

A moj seneka... zabrijao si na više razina... i to gadno...

Skupina ljudi kojem je prodana priča i ispran mozak da je super kad se ogrnu zastavom, slušaju Thompsona, idu u crkvu i mrze komuniste, te da bez korištenja drugog ganglija (prvi je za vitalne funkcije, a drugi je zauzet mržnjom prema različitom) glasaju bez razmišljanja za HDZ

Ti skupinu od 60 000 ljudi vidiš kao monolitnu, jednako misle, ako uopće i imaju mozga... Jako tolerantno i uopće nije uvredljivo. Po čemu se ovaj način opisa jedne skupine ljudi razlikuje od onih "svi ti koji glasaju za SDP su jugonostalgičari, djeca JNA oficira, komunjare koje mrze Hrvatsku i Crkvu..." Ja ću ti reći - ni po čemu. A ti se u isto vrijeme vidiš kao antiteza toj masi, pojedinac koji razmišlja. E, pa oprosti, da imalo razmišljaš, ne bi pisao ovakve stvari. Ja te uvjeravam i poznajem ljude koji idu na Thompsonove koncerte a da ni u ludilu ne bi glasali za HDZ, itekako razmišljaju svojom glavom i većina poruka koja se čuje s tih koncerata je itekako upućena protiv HDZ-ove politike slijepog srljanja u EU i predavanja generala u Haag.

Ja samo želim da moji sunarodnjaci budu mentalno slobodni i nemanipulirani , a to ekipa na koncertu Thompsona kao i on sam nisu.

Zapanjuje me lakoća karakteriziranja jedne brojne skupine ljudi. Pa kao što ti reče, to su sve redom izmanipulirani ljudi, nemaju mozga, a silverci reče i da potajno doma svi redom slušaju Cecu. Ima li ikakva realna podloga takvim izjavama? Mislim, za ljude koji misle svojom glavom, čime se volite dičiti, stvarno ste mogli smisliti nešto pametnije što nije obična uvredljiva generalizacija.

A upravo takva razmišljanja i jesu u podlozi te polarizacije na dva ekstrema, na ustaše i partizane. Upravo takvi stavovi koji samo trpaju one suprotne u nekakav koš ne gledajući ih kao pojedince dovode do konstantnih sukoba ekstrema. A ekstremi su malobrojni i nevažni. Puno je gore kad se ovakvi, obični ljudi svrstavaju u ideološke rovove i u stvari prihvaćaju retoriku tih ekstrema.

Tko je glasao

Ja samo želim da moji

Ja samo želim da moji sunarodnjaci budu mentalno slobodni i nemanipulirani , a to ekipa na koncertu Thompsona kao i on sam nisu.

E Seneka, dobro ti je whatever odgoviro... Evo i ja ću.
Moja ekipa s kojom sam bio na koncertu su sve redmo intelektualci, uspješni i sposobni poduzetnici ili ljudi na pozicijama u vodećim hrvatskim tvrtkama... Načitani, putovali po svijetu, informiraju se iz globalnih i domaćih izvora...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

ROFL. Jadna drzava u kojoj

ROFL. Jadna drzava u kojoj zivite s takvim TOP poduzetnicima :)

--
Think for yourself, question authority.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Kakva je da je, to je jedina

Kakva je da je, to je jedina koju mi imamo i volimo ju.

Neki si umišljaju da imaju par svojih država i kak izgleda ni jednu ne voliju.

Tko je glasao

Illa mihi patria est, ubi

Illa mihi patria est, ubi pastor, non ubi nascor.

--
Think for yourself, question authority.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Nebum nikom rekel, makar

Nebum nikom rekel, makar niš ne razmem.

Tko je glasao

Domovina mi je ondje gdje

Domovina mi je ondje gdje živim, a ne gdje sam se rodio.

To ti je prijevod.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Pa kaj onda tražiju neke

Pa kaj onda tražiju neke nacionalne manjine veča prava od drugih u zajedničkoj domovini.

Tko je glasao

Za razliku od nekih vecina

Za razliku od nekih vecina tih ljudi koji se etiketiraju kao manjine su rodjeni i zive citav zivot u Republici Hrvatskoj. Ako nista drugo barem mozemo saslusati sto ljudi zele, i u demokraticnom tonu rijesiti problem. Demokratsko rjesenje ne mora eksplicitno sadrzavati afirmacijsku komponentu, da se razumjemo. A vec vidim neke signale nase vrle emigracije kako je rijec o getoiziranju i balvaniziranju ljudi asocirajuci danasnju situaciju sa onom od prije 17-18 godina. Ja bi radje da se ta vrla emigracija pobrine za ugled hrvatske u svijetu, jer danas nas vani trpaju u isti kos sa albancima (siptarima) i romima, a svi smo balkanci. Znaci najomrazeniji ljudi vani su tako etiketirani. Ne mogu reci da je ne opravdano, jer se u dnevnim tiskovinama vrlo cesto se cesto moze procitati hrvat ubio nekoga, uhvaceni najveci narkobos u europi koji je hrvat naravno, pa i slucaj od prije nekoliko dana u Svedskoj gdje je Hrvat htio sabotirati nuklearku, isto tako u Svedskoj nekidan uhvaceni su najgori mafijasi koji su - vec pogadjas - balkanci (srbi i hrvati izgleda dobro suradjuju kad je u pitanju kriminal). Tako da umjesto da lupetate gluposti o nekom novom balvaniziranju pozabavite se realnim i potrebnim stvarima koje trebaju Hrvatskoj danas u 21. stoljecu.

Pa cu i ja biti malo balkanac na kraju i reci..Malo nas je, ali smo govna!
--
Think for yourself, question authority.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Ja bi radje da se ta vrla

Ja bi radje da se ta vrla emigracija pobrine za ugled hrvatske u svijetu, jer danas nas vani trpaju u isti kos sa albancima (siptarima) i romima, a svi smo balkanci. Znaci najomrazeniji ljudi vani su tako etiketirani. Ne mogu reci da je ne opravdano, jer se u dnevnim tiskovinama vrlo cesto se cesto moze procitati hrvat ubio nekoga, uhvaceni najveci narkobos u europi koji je hrvat naravno, pa i slucaj od prije nekoliko dana u Svedskoj gdje je Hrvat htio sabotirati nuklearku, isto tako u Svedskoj nekidan uhvaceni su najgori mafijasi koji su - vec pogadjas - balkanci (srbi i hrvati izgleda dobro suradjuju kad je u pitanju kriminal).

Ja sam 42 godine u zapadnom svjetu i bil sam uvjek ambasador Hrvatske na onaj način koji je meni bil pristupačan.

U velkoj firmi automobila u Stuttgartu su Hrvati cjenjeni radnici i trpili su uvjek sprdavanja zbog toga jel su jugoslaveni.

Došlo je do raspada i od jedamput se je vidlo ko je od tih jugoslavena mafijaš i kriminalac.

Danas se je u Hrvatsku nateplo tolko ljudi i u Srbiju isto tak.

Svi ti imaju od prije poznanstva i veze i zato i surađivaju tak dobro.

Zbog čega se skrivaju imena i od kud su ti ljudi došli u Hrvatsku i Srbiju.
Ko tu lupa gluposti je stvar gledanja na cjelu situaciju.

Za razliku od nekih vecina tih ljudi koji se etiketiraju kao manjine su rodjeni i zive citav zivot u Republici Hrvatskoj. Ako nista drugo barem mozemo saslusati sto ljudi zele, i u demokraticnom tonu rijesiti problem.

I neki koji su večina su rođeni i živiju stalno u Hrvatskoj.
Imaju svoje kuče i nisu podigli oružanu pobunu protiv domovine ko neki koji su rođeni u njoj i živjeli cjeli život.

Kaj neki od tih žele se je dobro čulo od političara Srbije, republike Srbijanske i srbijanskih političara u Hrvatskoj.

Niko ne brani imat zastupnike u saboru manjinama, no oni si biraju i još jednog i to stranački.

Znači on ima dva zastupnika a moj sused samo jednog.
A vec vidim neke signale nase vrle emigracije kako je rijec o getoiziranju i balvaniziranju ljudi asocirajuci danasnju situaciju sa onom od prije 17-18 godina.

Veče gluposti se rjrtko vidi i ova je jedna od tih.

Ljudi se u cjelom svjetu getoiziraju sami i to s potezima ko događaji zadnih par dana.

Tko je glasao

Niko ne brani imat

Niko ne brani imat zastupnike u saboru manjinama, no oni si biraju i još jednog i to stranački.
Znači on ima dva zastupnika a moj sused samo jednog.

skviki, od kud ti to? u hrvatskoj manjine nemaju dvostruko pravo glasa.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Alex, Imaju pravo si birat

Alex,

Imaju pravo si birat manjinskog zastupnika i to je jedan glas.

Onda imaju pravo i stranački birat i to je drugi glas.

I ak sam ja tu u krivu onda povlačim ono kaj sam napisal.

Tko je glasao

u krivu si. pripadnici

u krivu si.
pripadnici nacionalnih manjina dolaskom na biraliste mogu izabrati da li zele glasati za predstavnika nacionalne manjine, ili za listu sa strankama. dakle samo jednom glasaju.

ja osobno smatram da bi trebalo ukinuti i izbor predstavnika nacionalnih manjina, i liste za dijasporu. mislim da se tu ne radi o politickim izborima, pa da bi shodno tome problematiku tih grupa gradjana trebalo rjesavati kroz saborske odbore.
vise o tome sam pisao ovdje: http://pollitika.com/izborni-zakon-u-hrvata


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Zastupnik od manjine ulazi u

Zastupnik od manjine ulazi u sabor pa makar imal i jedan glas, drugi biraju stranački i to je sljedeči zastupnik za njih.

Tko je glasao

Što ti je to "stranačko

Što ti je to "stranačko biranje"?

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci