Tagovi

Nacilektori i nadriknjiževnici iz filočetničkog gnijezda na filozofskim fakultetima

Nacilektorstvo i nadriknjiževništvo, kojime se koriste mnogi jugonacionalisti i jugonacisti, zaposleni na poslovima vezanim za hrvatski jezik i obrazovanje, daje izgovor za njihov govor mržnje usmjeren prema Hrvatima, te omalovažavanje Hrvata koji nisu profesionalno izučavali hrvatski jezik (dakle, gotovo sve Hrvate osim iznimki, koje su se pokraj njih, ipak uspjeli ugurati na takva radna mjesta, dok su neobrazovane četničke spodobe klale po RH).

Za tu svrhu sada koriste i reformu hrvatskog obrazovanja.

Jugonacisti i četnici su shvatili, da ovladati institucijama koje istražuju, bave se i zadužene su za hrvatski jezik, znači imati u rukama moćno oružje.

Našli su način kako ležerno živjeti od seciranja hrvatskog jezika i cjepidlačenja, a istodobno su se posvetiti destruiranja istoga, nametanjem jugoslavenskog pisma i pravopisa, ukidanjem Vijeća za hrvatski jezik, te kontinuiranim forsiranjem uvođenja ćirilice u sve hrvatske škole.

Nije onda čudno da su na čelnim položajima Filozofskog fakulteta ljudi kojima je smisao odgajati nove "hrvatske"- jugolingviste u svome inkubatoru, na svoju nelustriranu sliku i priliku, čak i pojedinci kojima su braća bila "nesretni pobunjeni srpski jadnici" (kako bi rekao Orepić), a po novinskim člancima i fotografijama postoje sumnje da su i sami bili takvi.

I onda iz toga inkubatora izmili jedan Bojan Glavašević, po svom moralu zvan "Thule" i "Busovača zdravoooo", jedna Ivana Bodrožić Simić koja ismijava vjeru Blanke Vlašić, naziva potpredsjednika hrvatske Vlade fašistom (a šuti na četništvo koje joj je ubilo oca), te čitava galerija likova koji se postavljaju kao moralna inkvizicija i autoriteti za sve.
Ili Snježana Kordić, potekla iz osječkog kruga jugolingvista i jugoteoretičara, katedre koju su dugo držali jugoslaveni i filočetnici.

Više nas ne mogu gađati granatama i mecima, ali nas sada gađaju zabarakadirani u hrvatskim institucijama, preko artiljerije na HRT-u i ostalim javnim medijima.

Očekivano su se, poput čopora hijena, žestoko obrušili prvo na ministra Hasanbegovića, a onda na vjeru ministra Šustara, jer tako Jokiću i jokićevcima otvaraju prostor za perfidno uništavanje hrvatskog obrazovnog sustava.

Krugovi nacijugoslavena i prosrpskih nacičistunaca hrvatskog jezika, kojega oslobađaju od hrvatstva i pune ga srbijanstvom i jugoslavenstvom, dodjeljuju nagrade jugozombijima feralovske, detuđmanizatorske i antihrvatske književnosti, kako bi ih izdigli u nekakve "hrvatske književnike", te ih onda, kao tako "uspješne", podmještaju hrvatskoj djeci kroz lektiru, omogućavajući im dobru egzistenciju.

I tako će hrvatska djeca čitati i proučavati Tomića, Jergovića, Ferića, Drakulićku, Ugrešićku,.... umjesto oca hrvatske književnosti Marka Marulića.

U obrazloženju takve odluke, imali smo na HTV-u priliku čuti "književnu veličinu" Zorana Ferića, koji nam je "pametno" objasnio da su klasični sadržaji za đake dosadni, preteški, te kada uđu u školsku knjižnicu - ispod odjeće, od stida sakrivaju knjižetine poput Homerove Ilijade.

Stoga je to sasvim opravdan razlog da djeca više ne čitaju djela Homera, Marulića i sličnih "bezveznjaka", već će biti sretni da čitaju veleumne djela lako čitljivih književnih velikana poput Ferića, Tomića, Jergovića,....!!??

O Bože!

Navedene kvaziknjiževnike -Tomića, Jergovića, .... i slične, čija djelca nam podvaljuju nagradaštvom, može se u lektiri hrvatskoj djeci eventualno spomenuti kroz "necjelovito čitanje", kroz isječke iz njihovih ZZP-aških, antihrvatskih, deđmanizatorskih, antikatoličkih tekstova i djela, te kolumni u kojoj omalovažavaju hrvatsku Predsjednicu i hrvatsku državu, kao primjer "Kruga antihrvatske književnosti i književnika Hrvatske", u književnom periodu "Antituđmanovske i antihrvatske jugonacističke književnosti".

Tada bismo hrvatsku djecu upoznali i s takvom angažiranom, jugoromantičarskom književnošću i zlouporabom iste.

.......................

A čudna mi čuda, znati ono čime se profesionalno baviš!?.

I nije problem što jugonacistički lingvisti znaju svoj posao, nego u tome što to znanje koriste za govor mržnje protiv države u kojoj žive i koja ih plaća, te za podmuklo uništavanje temelja njezine kulture.

Potrebna je hitna lustracija Filozofskog fakulteta, te niza fakulteta iz područja društvenih znanosti od jugobalasta, koji tu poziciju koriste za reafirmaciju jugokulturne revolucije.

Jugonacistički nacilektori hrvatskog jezika, svim Hrvatima nabacuju da kao dokaz hrvatstva moraju bjesomučno istraživati hrvatski jezik, dok im istodobno nameću srpsko pismo, niječu hrvatski jezik, te perfidno podmeću reforme kojime ga destruiraju.

Komentari

Sreća pa inkvizicija nije

Sreća pa inkvizicija nije više aktivna, inače bi autorica ovog teksta bila glavni lovac na vještice i volontirajući potpaljivač lomača, kojih nebi manjkalo...

Tko je glasao

Dobro jutro ČIKOIH

Šta ima kod vas u 16. stoljeću?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Plašiš djecu s čudovištima iz ormara...

Tko je glasao

ppetra

Tko je glasao

Sluša se Tomson a @lignja

neka, neka. Peđa Grbin pijan ti nadrogiran.

sve dobro...

Tko je glasao

Eee

moj drvo, dok sam ja sluša tomsona ti si još u partiji bio.

Tko je glasao

ha, ha točno se sijećam

vratio se iz šume s dečkima negdje u zimu sad se ne sijećam točno prije ili poslije Božića 91. ili početkom 92-ge. Došao u bazu kod šefa gdje je bio uključen TV. Dok sam čekao šefa s nekim tamo prištapskim dečkima pored kamina , da izvjestim o stanju kod čejena, ucrtavao na neku kartu gdje su premjestili vbr i gdje su dovukli novi mb 120, sjeo kraj grijalice i uslijed topline zadrijemao onako promrzao..kad na televiziji neki duže kose, s plavom beretkom, ( ja sam nosio maskirnu šiltkapu a samo u grad beretku) s ekipom među kojima su bili neki bez prednjih zuba..urla ZA DOM SPREMNI.

Odmah sam skužio da su Hrvati udbaši i kos-ovci oko Franje ucvikali, da im nije dovoljno nas koji smo spremni braniti ih od njihovih dojučerašnjih drugova Srba udbaša i kos-ovaca , nego da pozivaju još i još, već je pao Vukovar i to... pa su se ucvikali za svoje guzice i još se malo poustašili.

Tiš meni o partiji narkomane. Dva dana u šumi i riknuo bi ponajprije zbog krize i apstinencije, pa bi se ili objesio o neko drvo ili izletio pred cijev.

Odi si kod @zapa pa se izljubite skinutih gaća.

https://www.youtube.com/watch?v=Cs9J-oWZqPA

sve dobro...

Tko je glasao

čekaj

Tiš meni o partiji narkomane. Dva dana u šumi i riknuo bi ponajprije zbog krize i apstinencije, pa bi se ili objesio o neko drvo ili izletio pred cijev

kad si ti uša u partiju, u pola drugog svjeckog? jesi jeo koru od breze?

inače kul prispodoba iz vojske, samo nisam skužio jesu se ovi ucvikali od tomsona ili je to nevezano. nije ni bitno. jesi čuo za priču da su tomsona u zvijezde lansirali feralovci iz zajebancije? smatraš li to objedama?

Tko je glasao

jesi čuo za priču da su

jesi čuo za priču da su tomsona u zvijezde lansirali feralovci iz zajebancije?

Još veća zajebancija je bio producent. Možda ste čuli za njega, neki Ivo Josipović.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Mene primilo u partiju u Novom Sadu

u rječnoj ratnoj flotili, crnim diverzantskim čamcem pogonjenim s dva Johnsona po 250 ccm svaki , smo vozili štafetu te godine Dunavom do keja, gdje su nas čekale omladinke.. ustreptale da nas ugledaju u crnim gumenim neoprenskim odijelima pripijenim uz tijelo.

Drug stariji vodnik prve klase Mrđa Jovan me bio predložio kao primjernog vojnika. Zadnja klasa jugoslavanske ratne mornarice koji smo gulili 18 mjeseci. Te godne je krepo drug Tito, šmrc, šmrtz..

drug Tito se taman negdje rastajao od ovozemnog života i bio na putu za pakao.1980-ta.

Ne smatram to objedama, to za Tomsona. Zašto? Pa pametnjakoviću, bivši hos-ovac maloljetnik sin komandira stance milicije radio je i za Feral, a danas radi za Novosti, čak špila nekakvog u(v)rednika.

Otela im se aždaja kontroli, a.

Prvotna namjera im je bila proglasiti vlast ustaškom i vojsku ustašama, al jebajga..ispalo je da su ustaše tada trebale.

Možeš li ti to pojmit ili ti je malčice prekomplicirano.

sve dobro...

Tko je glasao

reci

mi da sam jugošljam, to me pali.

Tko je glasao

na usluzi @lignja

ti si jugošljam par exelance, pored toga što si sklon propagiranju uživanja opojnih droga i pedofilije, što me žalosti.

sve dobro...

Tko je glasao

Kad se već pravimo pametni...

... i inzistiramo na čistoći jezika:
Dok sam čekao šefa s nekim tamo prištapskim dečkima ...
Molim? "Prištapski" dečki? U kojoj si ti to vojsci bio? U ZNG/HV, barem tamo gdje sam ja bio, nije bilo štabova ni prištapskih dečki. Mi smo imali stožere i pristožerne dečke.
;-)

Tko je glasao

točno sam znao da će netko nasjesti

@rupert, nisam znao da ćeš baš ti, ali neka.

Ovako mileni, najprije smo osnivali Krizne štabove, pa je obično predsjednik kriznog štaba postao zapovjednik obrane mjesta..

ja sam bio jedan od članova vodstva kriznog štaba još devedesete..moje je bilo nešto kao funkcija "vojnog krila"..ispočetka sam osigurao skupove, sastanke , obavještajno i protuobavještajno, organizirao čuvanje plakata za prve demokratske izbore.. organizirao čuvanje hrv. barjaka oliti zastave da nam je jugokomunjare ili čejeni ne skidaju...

U mješanoj sredini to je bio zahtjevan posao. Lako je bilo biti Hrvat kod Dudeka u Zagorju. Na Banovini i u Donjoj Posavini bilo je nešto teže.

Onda, krizni štab je određivao kome idu kalaši mađarci, tko dostavlja, moje je bilo po cijenu života to osigurati da se kalaši dostave, kome je određeno.

Tada smo se zvali krizni štabovi, a tek kasnije su to jezični puristi preimenovali u stožere, za što mene osobno boli kurko, ja uopće nemam taj kompleks da pazim da se izražavam kako se to od mene očekuje..bmk za puriste - jezične čistunce. Mogu si to dozvoliti.

Nisam bio ni zng ni hv nego mup, posebne jedinice- od seoske straže do spec. pol.Najprije rezervna pa pričuvna pa aktivna tj. djelatna policija.

Radilo se o posebnoj jedinici MUP-a koja je uz pridošle Zagrebčance i Labinjane narasla od 30 na 250 dragovoljaca, i tako smo ostali jedino mjesto grada Petrinje koje nisu čejeni osvojili...linija je bila ispred, a kad je došao Un, onda su Čejeni na prevaru zauzeli drvnu industriju Finel na ulazu u Petrinju, a do UN-a tamo su ostavljali kosti.

Neki kasniji bojnici i pukovnici su doslovce imali straj da ih ne vide samnom u proljeće i ljeto 91- kad sam se počeo "slikati" s kalašom, a današnjeg jednog umirovljenog brigadira, onda kapetana rodom iz okolice Bjelovara sam zarobio zajedno s ročnicima jna..i pustio...pred Petrinjom.

On se poslije uredno odazavo na Tuđmanov poziv i postao časnik u HV-u.

Sjećam se kako sam mu obećao da kao časnik zadržava pištolj, klince smo razoružali i poslali kući, na što je on pitao da li može telefonom nazvati ženu..što smo mu omogućili..pa kad joj je rekao da bježi iz stana...već prema tome kako su se dogovorili, otkopčao je pištolj i pošto jedan od mojih koji je bio samnom nije na sebi imao pištolj ( mudrac ga je držao pod jaknom), pružio mu ga i veli; "vama je potrebniji."

Ja jednostavno ne moram lomiti jezik, ne moram se nikom dokazivati.

Naime, i "zdravo" i "drug" i "momak" i "mašinka" su i moje riječi. Nemam s tim problem.

Bespridržajno se suprotivim tomu;-)) da mi netko meće i nameće.

sve dobro...

Tko je glasao

Ma nemoj, ti si očekivao da

Ma nemoj, ti si očekivao da netko nasjedne, veliki ratnik postavio je zamku. :-D Opet nadugačko i naširoko prodaješ priču kao i kada se opravdavaš zašto si postao pripadnik zločinačke organizacije. Tim pričama pomalo podsjećaš na Švejka, samo što je on pravio budale od drugih, a ne od sebe.

Znam ja dobro sve o štabovima, ali ti pričaš o Božiću 91. ili početku 92. Tada više nismo imali štabove i ovakvi komesarski tipovi poput tebe već su ispravljali one koji su upotrebljavali izraze iz JNA. To su oni tipovi komesara koju su nakon pada vojarne JNA bacali i trgali sve knjige na kojima je bila zvijezda petokraka pa smo kasnije imali topnike bez tablica gađanja. To je ujedno poanta svih ovakvih ideja o bilo kojoj vrsti čistki za kakvu su se sada zapalili ljuti desničari. U njima se redovito napravi više štete nego koristi.

A osim toga, sada je 2016. godina i već si kao turborvatna trebao ponešto naučiti. I ja se ne bavim pitanjem čistki već samo podjebavam polupismene glupane koji se petljaju u ono o čemu nemaju blagoga pojma. Znaš, one tipove koji kažu: nisam čitao, ali sam protiv. Ili, nisam čitao ali sam za ... i onda uđu u SKJ.

Tko je glasao

"pripadnik zločinačke organizacije. " @rupert

moraš se dogovoriti sam sa sobom, da li je Tito bio generalni sekretar zločinačke organizacije ( s čime se u načelu slažem ) ili najveći sin naših naroda i narodnosti.

Moraš se izjasniti da li su današnji sdp-ovci slijednici te zločinačke organizacije kojih se zločina nikako ne odriču i da li su današnji titoisti oni koji se klanjaju šefu jugoslavenske zločinačke organizacije i spremni su preko lex perkovića i sl. poteza zavaditi se sa cijelom EU.

Ti valjda nisi bio za Juge član sk zato što si skloniji ovoj opciji

http://www.pouke.org/forum/topic/11437-hrvati-u-%C4%8Detni%C4%8Dkom-pokr...

zato što si kriptoorjunaš

https://hr.wikipedia.org/wiki/ORJUNA

poput Family Pusic

Lako je meni s takvima, prepoznam ih čim zinu.

sve dobro...

Tko je glasao

Moraš se izjasniti da li su

Moraš se izjasniti da li su današnji sdp-ovci slijednici te zločinačke organizacije kojih se zločina nikako ne odriču

Uporno se ova laž ponavlja. Nije istina da se SDP nije odrekao zločina iz komunističkog razdoblja.
3. studenog 1990. je donesena deklaracija kojom je to učinjeno:
SDP, kao zakonski sljedbenik KPH/SKH, smatra svojom moralnom i političkom dužnošću da se javno ispriča svima onima kojima je iz političkih razloga nanesena nepravda, učinjena šteta ili povrijeđeno dostojanstvo djelovanjem organa vlasti u poratnom razdoblju.

Osim toga je Ivica Račan posjetio Bleiburg i poklonio se žrtvama.

Zašto misliš da je tvoj odmak od SK iskreniji nego Račanov?
Kamo sreće da je bilo više ljudi kao Račan.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

forma i iznuđeno@silverci

"Uporno se ova laž ponavlja. Nije istina da se SDP nije odrekao zločina iz komunističkog razdoblja."

- čim su došli na poziciju ukinuli komisiju za istraživanje poratnih komunističkih zločina koje su činili njihovi ideološki i fizički oci.

"Zašto misliš da je tvoj odmak od SK iskreniji nego Račanov?"

Zato što je kad je došao 3. sječnja na vlast počeo u NEKE službe uvoditi ljude po kriteriju, da nije dragovoljac domovinskog rata a prednost je bila da je iz mješanog braka.. bio je kukavica inače bi bio još žešči.

Čim je došao on otpustili su iz raznih službi pod prozirnim izgovorima nekoliko tisuća ljudi, koji su silom prilika morali u mirovinu.

Jedino dobro kod njega je bilo to što je bio kukavica. Što se zapravo pokazalo dobrim, jer se nije usudio ići prenaglo.

sve dobro...

Tko je glasao

Jako se varaš. Ivica Račan je

Jako se varaš. Ivica Račan je bio hrabriji od mnogih, ali nije bio brzoplet. Vidio je puno dalje od dnevne politike.

Što se tiče te ukinute komisije o kojoj pričaš, pa nije vrag da do tada nisu ništa otkrili!?

Zbilja ne znam o kojim službama pričaš i o čemu se radi. Ako ti imaš neka saznanja podijeli ih s nama.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Svi znaju a ti ne znaš @silverci

otpuštenih nekoliko tisuća policajaca, udaljavanje pripadnika tadašnjeg szup-a i sis-a.

Ne smijem imenovati ali poznajem szup-ovca koji je bio odmah od 91. i umirovljen u 42 -goj godini, a na njegovo mjesto postavljena mlada ženskica čiji je ćaća bio udbaš za vrijeme Juge ,a koja je Hrvatica udana za Srbina.

Stručna sprema pro forme i pošto sam surađivao s njom intenzivno...znam.. da joj je glavni posao bilo skupljanje i analiziranje tračeva.

Vozali smo je ko malu majmunicu.

sve dobro...

Tko je glasao

Znači vi ste se odrekli Tita kao najvećeg satrapa Balkana

svih vremena i jednog od najvećih svjetskih zločinaca? Odrekli ste se svih nedjela njegovih, pokolja milijuna, političkih ubojstava tisuća sve do kraja 90-ih, pa i poslije vjerojatno, Račan se isto odrekao je li?

Dok se ne odreknete zločinca i djela njegovih vi ste sudionici u zločinu i podliježete sudu i osudi javnosti, jednako kao i oni koji veličaju Hitlera, potpuno jednako, jer je činjenica da ste spremni pobiti milijune u svrhu stjecanja koristi ili samo da zadovoljite svoju krvoločnu prirodu.

A sad izvoli napadati mene koji tvrdim da je klanje milijuna zlodjelo, veličanje takvog zločinca isto zlodjelo, eto, dokaži da griješim i da je klanje milijuna uzvišeno djelo i da se vi fanovi masovnih masakra nemate čega sramiti.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Kad mi se obraćaš sa "vi" na

Kad mi se obraćaš sa "vi" na što točno ciljaš? Ako mi se obraćaš u množini kao članovima SDP-a onda griješiš jer nisam član SDP-a. Bio jesam i ponosan sam na to.
Ako mi se obraćaš u jednini onda si treba staviti "Vi".

Da, Račan se odrekao svega lošega što je SK napravio.

Kad pričaš o političkim ubojstvima tisuća do kraja 90-ih što želiš reći? Da je tadašnja vlast pod vodstvom Franje Tuđmana kriva za tisuće političkih ubojstava?

Napadati tebe?? Čemu? Neizlječiv si, pa je uzaludno bilo što.
Ti si taj koji meni prišiva etiketu fana masovnih masakara samo zbog toga što sam opovrgnuo laž koju drvosjek, ti i slični prosipaju gdje god stignu. I kad vas se uhvati u laži onda su svi koji su dokazali da lažete zločinci.

Kad dobijete potpunu vlast i kad bude moj red na strijeljanje biram da me ti osobno strijeljaš.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Kad govorim"vi" mislim na vas udbaško-četničku bagru, zadovoljan

Dakle, s obzirom da nisi dovoljno pametan da sam zaključić da li je vi množina, eto ja ću ti to ubuduće naglašavati. Inače da sam mislio u jednini napisao bih ili Vi ili ti, a s obzirom da te definitivno ne poštujem kao čovjeka bilo bi to "ti" krele.

Ako smo to riješili možemo dalje.

Ako zastupaš Račana i SDP onda jesi dio tog ološa i ja moram pisati "vi", u množini, kužić Rista?

Račan se nije ničega odrekao dok se ne odrekne Tita, a za to je malo kasno, bar njemu, a bit će i tebi i SDP-u jednog dana kasno.

Znam da vi poluobrazovani ne shvaćate da odreći se dijela Sotoninih djela ne znači odreći se i Sotone. Štoviše, vi Sotonu čak i slavite, a slavite i genocid nad Hrvatima svaki dan.

Dakle, krele, Račan sad gori, a gorjet će i ti tako nakazan.

Ne udbaš, naravno da nisam mislio na Tuđmana, već na takve kao ti - UDBAŠE.

Bijedniče, ja nikad nisam nikoga strijeljao i ne mislim, a budale samo pošišam.

Tako da, srči pesak u Šibenik komunjaro.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Što se dogodilo? Poskupila ti

Što se dogodilo? Poskupila ti Zyprexa?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Idi bre leči se

Papak

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Pogledaj kolega @Laganini

"Što se tiče te ukinute komisije o kojoj pričaš, pa nije vrag da do tada nisu ništa otkrili!?"

Što on napiše. Gađenja vrijedno. Taman kad su počeli pronalaziti svjedoke komunističkih zločina, otkrivati Hude jame, obilježavati masovne grobnice...ukinuli su tu komisiju i prebacili je u nadležnost Peđe Matića i Bojana Glavaševića. Koji se ismijavaju na tu temu. Ima snimljeno.

Podla lexperkovićevska đubrad.

sve dobro...

Tko je glasao

Mda, 1990.-2000. pa od

Mda, 1990.-2000. pa od 2003.-2011. je Račan bio vlast i nije dao da se istražuju zločini.
Ajde drvosječe ne pizdi. Zna se kome nije odgovaralo istraživanje tih zločina, a Račan, rođen 1944., nije taj.

A što se tiče "lex Perković", što nisi prije nekoliko dana stvorio isto takvu galamu kad je jedan drugi udbaš odbio svjedočiti u Muenchenu?? Ili postoje " naši" i "vaši" udbaši, pa ćemo prema tome i izručivati.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

koji drugi udbaš je odbio

@silverci...što sad ti meni podmećeš...

Nisu li kukurikavci ukinuli komisiju za istraživanje poratnih zločina? Nisu li?

Što se tiče samog Račana osobno, ma nemam ja o njemu loše mišljenje.

Činjenica je da znam što je nastupilo kad su onomadne došli na vlast.

Nije odgovaralo jugošljamu bez obzira na stranku.

sve dobro...

Tko je glasao

jednostavno uspoređivanje

Evo, uz ispriku što se uplićem u raspravu, dat ću jedan primjer.

Ti si bio pripadnik KPJ (SKJ), dobrovoljno si ušao u Titovu partiju, kasnije bio u DR-u.

Ja nisam bio u KPJ (naravno da su mi to ovako pametnom ponudili u JNA), bio sam u DR.

Dakle - ja sam se puno bolje odredio spram Tita i Partije od tebe. Ako si ti Mega Hrvat, ja sam Ultra Mega Hrvat.

Jedina je razlika što ja ne idem šorom i ne pišam ljudima po plotu i objašnjavam im da su govna, ne bih li ja pritom ispao glavni.

Tko je glasao

Branitelj kao Z. Erceg!?

Bio si jedan od najgorih ZZP-aša.

Biti upisan među branitelje je administrativna činjenica, a biti branitelj je nešto sasvim drugo. To dokazuje i slučaj Mladićeva snimatelja Z. Ercega (postoje dokazi koje iznose mediji o njegovom vozanju s Ratkom Mladićem i snimanjem Mladićevih "uspjeha").

Zato je bolje za tebe da ne "potežeš" argumente u kojima sebe predstavljaš "braniteljem".
Kakav je to branitelj koji i u miru najgorim sredstvima napada svoju državu?

Pitam se što je taj radio u ratu!?
Bio "branitelj" kao Z. Erceg?

Tko je glasao

četnikušo...

Tko je glasao

moj šogi je bio u jna

kad i ti, nije bio u sk, a kad se vratio iz jna (bio je neki vatrogasac kod Zadra) bio je veći hrvatski nacionalist nego što je oštišao...

što si zapravo htio reći? pa hvalio si se ovdje da nisi pripadnik ni jedne stranke danas.. kad si ti bio punoljetan sk se već raspadao, a ja sam ga već napustio i u mojoj oo sk ostali samo Srbi i par budala, koji su Srbi kasnije prešli u četnike sds-a , a budale u sdp

čudo jedno kako sam ista predbacivanja kao od tebe dobivao i od wannabe ustaša (bio u partiji, sin borca)

ja uopće sebe ne doživljavam mega Hrvatom, pitam se zašto me ti tako opisuješ...

čim nećeš odšutjeti kriptojugićima i orjunašićima odmah ti nešto pokušavaju imputirati...boli te kurko ako sam ja veeeeliki rvat...bolje to nego pederoliberal..

sve dobro...

Tko je glasao

hoću reći...

... da si dosadan s tim svojim satrapom :)

Ok, ušao si u partiju kad je bilo relativno pametno. Tito je umro, karte su se preslagivale, još je sve izgledalo donekle dobro. Onda su Srbi se povampirili, sjećam se kao dijete kada su počeli tumačiti logotip Univerzijade kao novu ustašku organizaciju (1987.), pa si iz partije izašao. Sve pet.

No, po čemu se to ja moram odrediti naspram Tita.

Imali smo četiri mandata HDZ-a do sada. Dva Tuđmanova, dva Sanaderova. Jesu li se otvorili ti super-tajni dokumenti, otkrile grobnice, osudilo nekoga? I sada bih ti ja, nakon 25 godina hrvatske državnosti trebao nešto dokazivati? A "tvoji" nisu prstom mrdnuli. Zašto? Nema zločina? Vlastita upetljanost u zločine?

Kao što mi se može sviđati Staljinova uloga u Drugom svjetskom ratu, tako mi se može sviđati Titov rezultat ili barem pokušaj. Sebi dozvoljavaš da ti se NDH sviđa u onom dijelu gdje predstavlja ostvarenje hrvatske nacionalne ideje, a meni ne dozvoljava da mi se sviđa SFRJ ili SRH ili Tito u dijelu gdje je rezultat bio prilično socijalistička, socijalna i industrijalizirana zemlja?

Zašto imaš dvostruke kriterije?

Tko je glasao

Namjerno sam dosadan u inat tebi i takvima

što mi možeš @zap, uredno stisni minus.

"No, po čemu se to ja moram odrediti naspram Tita."

- moraš biti za to da se biste i spomenici s njegovom spodobom kao motivom doniraju Romima u humanitarne svrhe..recimo, prodaju se i stipendiraju se talentirana djeca koje roditelji ne mogu odškolovati. To bi bila najveća korist od JBT-a

"Imali smo četiri mandata HDZ-a do sada. Dva Tuđmanova, dva Sanaderova. Jesu li se otvorili ti super-tajni dokumenti, otkrile grobnice, osudilo nekoga? I sada bih ti ja, nakon 25 godina hrvatske državnosti trebao nešto dokazivati? A "tvoji" nisu prstom mrdnuli. Zašto? Nema zločina? Vlastita upetljanost u zločine"

- ne znam po čemu su "moji" ja sam pomagao osnivati stranku koja je bila oštro protiv Sanadera, Kosorke i to...ne podmeći @zap

Zbog vlastite upetljanosti u zločine, naravno . Tko ih jebe što se mene tiče ako je tomu tako.

"Kao što mi se može sviđati Staljinova uloga u Drugom svjetskom ratu, tako mi se može sviđati Titov rezultat ili barem pokušaj. Sebi dozvoljavaš da ti se NDH sviđa u onom dijelu gdje predstavlja ostvarenje hrvatske nacionalne ideje, a meni ne dozvoljava da mi se sviđa SFRJ ili SRH ili Tito u dijelu gdje je rezultat bio prilično socijalistička, socijalna i industrijalizirana zemlja?"

- naravno, čovjek s vremenom sazre i uvidi što ne valja i odvagne. Ti još nisi ušao u tu fazu. Ne mogu ti pomoći.

"Zašto imaš dvostruke kriterije?"- nemam, ja ustaški režim i zločine osuđujem. Jedino ne dopuštam da zbog toga , što se dešavalo btw u krvavom ratu, na prostoru i današnje BiH, osporavate današnju nezavisnu RH. Ustaše nisu nastale i ustale bez razloga.

Isto tako podržavam hrvatski antifašizam koji se najbolje ogleda u pobuni labinskih rudara, izvorni hrvatski antifašizam.

Antifašizam jugoslavenskih komunista u WW2 je samo privid i sredstvo za doći na poziciju velike pljačke. Boljševizam. Gdje su boljševici titoisti došli na štih i zajebali cijeli izvorni hrvatski antifašizam.

sve dobro...

Tko je glasao

Korektnost jezičnog izražaja

Korektnost jezičnog izražaja ide pod ruku s političkom korektnošću.
Sterilizirani jezik ide u paketu sa steriliziranom misli.
Birokratizirani jezik pripada birokratskom umu. Uredu. Obavezi. Zakonu. Saboru u kojem je forma obavezna jer je zakonodavno tjelo. HRTu koji je javni servis.
...korektni birokratizirani jezik je minimum na koji moramo pristati u službenom komuniciranju. Na sudu. Školi. Kod matičara.
To nije javni diskurs. Iako se prakticira u javnim ustanovama.
Jezična korektnost i svaka druga korektnost je uzus jedino i samo u službenoj komunikaciji. I svaka druga korektnost je minimum koji se mora ispuniti za službene kontakte...ali, književnost? rasprava? mi ovdje? mediji na tržištu? uopće ne moraju biti korektni...niti izričajem niti porukom.
A čak i da moraju, ostaje legitimna mogućnost da se odbije bez sankcija.
ostaje legitimna mogućnost da se bude nepismenim, neobrazovanim, ili pak genijalnim inovatorom jezika, ...ostaje mogućnost da se izražava lokalnim narječjem, ostaje legitimna mogućnost da se i namjerno i nenamjerno bude i glupim i pametnim i ...svakak´im.
Što je OK, nikome neće krunazglave past´, jer krune niti nemamo/nemaju. I sasvim mala je mogućnost da će išta što se veli ikad imati službeni karakter.

Tko je glasao

Ne mislim da netko treba

Ne mislim da netko treba profesionalno izučavati hrvatski jezik da bi se njime ispravno služio.
Dovoljno je uspješno svladati gradivo iz hrvatskog jezika u osnovnoj školi. Tko je to uspješno svladao taj znade koristiti interpunkciju, taj znade gdje ide veliko, a gdje malo početno slovo, taj znade gdje je č, a gdje ć, znade razlikovati ije/je itd.

Kod nas je problem elementarna nepismenost koja se nastoji kamuflirati galamom, ogrtanjem domoljubnim plaštom i busanjem u hrvatska prsa.

Kad s nekim razgovaram ne držim se strogo forme standardnog hrvatskog jezika(koristim ikavicu, žargonske izraze, ponekad i poštapalice itd), ali kad pišem nastojim to činiti ispravno. Vjerojatno bi netko kome je to struka u nekom mom napisanom tekstu našao hrpu grešaka, ali se trudim da ih ima što manje.

Uzmi bilo koje novine koje se izdaju u Hrvatskoj i već na naslovnici ćeš uočiti po nekoliko pravopisnih i gramatičkih grešaka, na televizijama također(legendarna je anegdota kad je voditelj Dnevnika pitao lektora je li ispravno reći Irak ili Iran).
Sabor je posebna priča. Tamo dobar dio ne zna što znače neke svakodnevne riječi i izrazi. Isto tako, pokušavajući ispasti pametniji nego što uistinu jesu, većina zastupnika npr. PTSP izgovara pi-ti-es-pi umjesto ispravno pe-te-es-pe.

Premalo se kod nas čita. A kad se ne čita, onda se ne može znati ni pisati.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

tippfeleri i slično...

Tko je glasao

ZZP-ašu, tvoja gradnja ZZP-a

ZZP-ašu, tvoja gradnja ZZP-a Hrvatskoj, ne može se opravadati niakakvim znanjem hrvatskog pravopisa.

Zbog toga što si pisao svoj komentar, nisam mogla objaviti dio ispravljenih tipfelera, pa ću to sada napraviti.

Moram i tebi, i drugim nacilektorima, ostaviti mjesta za vaš stručni rad i komentare koji su "vezani za temu dnevnika".

Tko je glasao

tepfeleri...

Tko je glasao

tupfeleri...

Tko je glasao

a tema dnevnika je...?

Tko je glasao

"da domoljubi ne moraju znati vlastiti jezik," @zap

cijelo stoljeće se Hrvati bore za svoj jezik. Prije su ih čak zatvarali i proglašavali ustašama, reakcijom ako su inzistirali na različitosti, primjerice od srpskog..

pa su nam stalno nametali i učili nas nekim kombinacijama.

Posljedica toga je da danas eto imamo u izgovoru neke kombinacije, što je i normalno i u tome uopće nije problem.

Što se tiče srpskog jezika, pa taj nije ni postojao dok se Vuk Karadžić nije naučio u Karlovcu i Petrinji kako se pravilno rabe riječi.

Razlikujemo se u mnogočemu, pa i u jeziku.

Svakom unijaćenju treba se usprotiviti ili ako ti je draže- svakom unijaćenju treba da se suprostavimo ;-)

sve dobro...

Tko je glasao

Što se tiče srpskog jezika,

Što se tiče srpskog jezika, pa taj nije ni postojao dok se Vuk Karadžić nije naučio u Karlovcu i Petrinji kako se pravilno rabe riječi.

Upravo tako. "Srpski jezik" zapravo ne postoji, nikad nije ni postojao, nego se radi o pojednostavljenoj varijanti hrvatskog jezika.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Jugonacistički trol

. da domoljubi ne moraju znati vlastiti jezik, da ne moraju plaćati porez, ne moraju imati regulirano prebivalište - dovoljno je da urlaju kako drugi nisu domoljubi, a oni jesu?
Opet gluparaš.
Svakako da je u zemlji u kojoj žgadija nije lustrirana, koja je Hrvatima namjerno postavila nemoguće uvjete poslovanja ( ne pričaj mi o tome, kroz vlastitu djelatnost mi je to savršeno jasno) kako bi ih onesposobila za gospodarski razvoj , nužno "snalaziti se" da bi posao opstao, da ta žgadija tuđi teško zarađeni novac ne dijeli, "šakom i kapom" svome jugoleglu.

Sve su to "sitnice" koje primjenjuješ samo na Hrvate koji bi morali biti sveci da bi im filočetnici dozvolili i primirišiti vlasti u RH, dok si u isto doba najgore zločince i ubojice, pretvarao po sličnim dvostrukim kriterijima u žrtve, a njihove žrtve u zločince.

Dobrica Ćosić je opisao ljude takvih sposobnosti i istakao ih kao srpske prednosti i taktike u dostizanju načertanijskih ciljeva.

Zato odjaši s takvim kriterijima, dvolični čovječuljče,

Kada netko bude dobio pravomoćnu presudu onda možemo o tome razgovarati jugonacistički trolu.

Tko je glasao

jugonacistički trolu...

Tko je glasao

srpsko-jugoslavenska antihrvatska kult.-obraz. balvan revolucija

Ljudi koji nemaju nikakvih moralnih kriterija mogli su svojoj državi onako besprizorno graditi ZZP i krvnike proglašavati žrtavama. Upravo to si radio.

Hrvatski jezik seciraju i uništavaju jugonacisti koje još nismo pomeli lustracijom. Oni ga stalno "kasape" prema srpskim obrascima. Kako je rekao Slobodan Prosper Novak, sada su bacili bombu na hrvatsko obrazovanje, hrvatski jezik i književnost.

Istina , morali su izbaciti nuklearno gorivo- ćirilicu, jer su im političke mecene svrgnute s vlasti.
MOST im još drži skele u nekim ministarstvima i potkopava vlast kojoj pripada.

Mislim da su ministar Šustar i HDZ pustili da se razvije rasprava, kako bi narod imao priliku vidjeti o čemu je riječ. Inače bi agresivni mediji bjesomučno napadali otkazivanje te "reforme" i stvarali PR po jugonacističkim obrascima, jer još nije pročišćena HRT.

Neka narod vidi kako se umjesto o dobroj reformi, ovdje zapravo radi o srpsko-jugoslavenskoj antihrvatskoj kulturno-obrazovnoj balvan-revoluciji.

S tobom nema svrhe razgovarati!

Trollu!

Tko je glasao

baci bombu, goni bandu...

... pa daj se vi Mega Hrvati dogovorite, izaberite jednog Turbo Ultra Mega spisatelja i... kupite mu knjigu. A ne da tamo neka Nives Celzijus dobije Kiklopa za najprodavaniju knjigu, s nekakvih, ako se dobro sjećam 20-30.000 prodanih primjeraka u godini.

Kupite par milijuna primjeraka Tisućljetne Hrvatcke Uljudbe, razvalite Nives, pokažite snagu.

Ah? Što? Ah, vi niste za domoljublje u kojem treba izvaditi novčanik? Više vam se sviđa domoljublje gdje svu krivnju za vlastiti kretenluk i nesposobnost svaljujete na nekoga? Svaćam, ni ja ne volim vaditi novčanik :P

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci