Tagovi

Na koji nacin uspostaviti pravnu drzavu?

Frederik i ja smo vec nekoliko puta naglasavali ali i numericki dokumentirano dokazivali da se tokom parlamentarnih izbora 2007 sproveo jedan vrlo inteligentan i planski smisljen izborni inzenjering od strane HDZ-a koji je Sanadera & Co ponovno doveo na vlast.

Vecina nas je svijesna da u HR prevladava ogromna socijalna nepravda uzrokovana sprovedbom organiziranog kriminala u obliku privatizacije i pretvorbe, da u HR pravna drzava ne postoji, da mala sacica ljudi koja predstavlja vrlo upitnu 'legitimnu i legalnu' drzavnu vlast prezivljava prvenstveno putem kriminala, prijevara, korupcije, nepotizma, represije, ucijenjivanja, nemoralnih trgovina (stvaranje domacih/inozemnih elitnih 'neprincipijelnih koalicija', Braniteljski Registar, XI IJ, etc).

Nedavno je cak i drlesar sa svojim odlicnim interview-om u Slobodnoj Dalmaciji (www.slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articl...) vrlo precizno okarakterizirao Vladu RH sa svojim sljedecim komentarom:


"Vlada Republike Hrvatske djeluje kao podruznica HDZ-a. To je sektaski pristup, i kad gledate po stavkama rashoda teritorijalno i funkcionalno, onda je najveci korisnik proracuna HDZ kroz institucije, poduzeca i udruge."

Svi smo mi dakle vrlo upoznati i s ostalim raznoraznim tegobama koje svakodnevno muce (ne)demokratsku lijepu nasu, no glavno pitanje koje nam se opetovano namece je sljedece:

'Na koji nacin uspostaviti pravnu drzavu?' (Za rijesavanje nasega zajednickoga problema hipotetski ukljucujem i Mrakovu 'bebu' pollitika.com)

1. 'Vlada u Sjeni' s pollitika.com portala nema bas neke prevelike sanse za uspjeh jer da bi se takvo nesto uopce moglo izrealizirati, najprije bi se morala osnovati politicka organizacija/stranka naziva 'Pollitika' te demokratskim putem (glasovanjem clanova pollitika.com portala) izabrati tijela stranke, Statut i program, trebalo bi zatim ujedno ukljuciti pod zajednicki tabor i javne politicke igrace primjera radi poput Dragutina Lesara, Tonci Tadica, VSO (realno izvedivo? Vrlo tesko) te na taj nacin sagraditi politicki centar. Novonastali politicki entitet bi uz pojavu 'javnih' imena imao takodjer jednu malu prednost. Javnost je djelomicno upoznata s postojanjem pollitika.com i to prvenstveno zahvaljujuci medijskoj pozornosti. Medjutim da li bi jedna takva politicka opcija mogla pomoci pri uspostavi pravne drzave? Pod trenutnim okolnostima nazalost ne, ali pod drugim bi moglo biti itekako moguce. Idemo dalje.

2. Daljnjim politickim djelovanjem HDZ-a, SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSLS-a, HSP-a, HSU-a? Nemoguce jer se vecina stranaka na relaciji vlast/opozicija vec preduboko nalazi u crnome mulju. HDZ svojevoljno i bahato putuje do samoga dna, a za ostalu vecinu je ionako vec najvjerovatnije prekasno. Sve gornje navedene stranke osim SDP-a odisu nedemokratskim ozracjem. Netki ce se zapitati zasto sam izostavio SDP? Pa radi toga jer je zadnja konvencija SDP-a ipak prosla u demokratskom duhu. Dakle Milanovic je za Predsjednika SDP-a izabran sasvim legitimno i legalno i to je jedino sto im priznajem. Za sve ostalo su se pokazali potpuno nesposobnim.

3. Izvanredni izbori? Vrlo moguca alternativa. Na koji nacin? Ujediniti sve sindikate/skverove i pravac na Markov Trg. Upotreba policije i vojske protiv prosvjeda? Nema sanse! Vlada pada, slijede uhicenja Premijera (premda sumnjam jer ce zasigurno kao zec ponovno pobjeci u inozemstvo) i clanova Vlade, raspusta se Sabor RH. Uspostavlja se unaprijed 'demokratski izabrana' tehnicka Vlada (sastavljena od istaknutih clanova Pollitika te u koordinaciji s Predsjednikom RH se sazivaju novi izvanredni izbori. Anarhija se mora izbjeci pod svaku cijenu.

4. Ako prosvjedi ne uspiju (premda ja ne vidim nikakvih razloga za neuspijeh) da li postoji i krajnja solucija? Svakako. Ili nam predstoji potpuno potonuce 'Titanika' ili s 'batinama' i 'toljagama' na Markov Trg. Posljedice takvoga cina? Ovisno o samoj organiziranosti. Sve opcije osim 'anarhije' moraju biti otvorene.

I na kraju mojega posljednjeg Dnevnika ove godine zelim svima Vama mnogo zdravlja, srece, uspijeha i sve najbolje u 2009!

SRETAN BOZIC i HANUKKAH !

Tagovi

Komentari

....ovaj potral nažalost

....ovaj potral nažalost nema mogućnosti pravno, ni medijski zaštititi bilo koga tko bi podastrijeo nedvojbene dokaze o čemu se tu u stvari radi, prema tome, malo se jadamo poput marginalaca, pazeći da se ne prevalimo preko ruba septičke jame.....

Tko je glasao

....dakle, znam da se od

....dakle, znam da se od mlijeka radi jogurt, ali od jogurta mlijeko, za to još nisam čuo.....

Tko je glasao

U Hrvatskoj snažno jača

U Hrvatskoj snažno jača trend uspostavljanja pravne države na isti način kako je rastao osamdesetih, krajem devedesetih ... kada se je iz jakih plima i obilja financijskih derivata prelazilo u oseku:

1. partija i šira avangarda, u što već spadaju i zadnji besprizorni ešaloni, sve više mobiliziraju redove i uspostavljaju red, da bi se kao "pravna država" i red konačno odvojili od iritatantne baze, onih prestalih 30 % koji se nisu uklopili. U tom smislu se udvostručuju, utrostručuju i množe "pravni napori", sve vrije, veze i sprege rade sve u šesnaest, do stupnja samo ortaci na najnižim razinama i za 10.000 kuna sami sa sobom i protiv sebe vode složene "pravne bitke" (a koje su po normalnoj definiciji i zakonima organizirani kriminal, nešto više od korupcije, jer sudjeluju svi djelovi aparata i svih vrsta vlasti). Male bezrazložne točke su veća partija i središta nego klasteri revolucije, obzirom da su jako živa a klasteri se od dekadencije rastvaraju pred našim očima;

2. zadnji ostaci ostatka stvarnih pravnih poznavanja i uvažavanja, pa i uvažavanja elementarnog, izvlače se na rezervne položaje, jer više nemaju nikakve potrebe ni smisla za bitke, obzirom da (kulturna) revolucija samo upravljanja na zajednički i tuđi račun vodi bitku sama sa sobom;

3. obzirom da se sa bojišta razgrće magla, sve je vidljivije da stvarna pravna država u takvom sustavu odavno nikoga ne zanima i da smeta, eventualno služi za iscrpljivanje unutar istih opisanim bezrazložnim kriminalom. Tim više jer se sada već kao gotov čin sve što je oteto, hapano i rađeno nezakonito ne samo amnestira nego je još pretvoreno u EU dijamante i dobiva dodatne novce kao nagradu iz zajedničkih kasa, ne samo Vir nego i sve imovina. To je samo snažni udruženi juriš za veliki skok, da se još iskoristi što se da, i sve uz formalnu i stvarnu podršku EU, USA, ruskih i drugih ortaka, a što pod velikim skokom osim otvaranja sajma nekretnina još sadrži slično po svim područjim, od energetike do benigne kulture i viskog obrazovanja, gdje se svuda na takvom pristupu "pravne države" (sve van mozga je pravno a sve sa i malo logike je promašeno) još daju okrenuti milijarde.

Zaključno - pravna država snažno jača, ali specifična, u duhu dugog puta samo upravljanja na zajednički/tuđi račun. Svaka šuša vodi snažnu bitku za takvu pravnu državu, sve vrije.

Ili obrnuto, kakva pravna država kada su sve opcije i snage stalno 100 % za što više natrpavanja troška i planova i dugova bez ikakvih posljedica, da je sve nezakonito dijamantno i dobija nagrade, sve oteto i neplaćeno jako OK, iscrpljivanje u organiziranom kriminalu sam sa sobom na najnižim razinama nešto jako u modi, kamatarenje na vlastitom novcu posve in, stvarna konkurencija i nedogovorena ekonomija nešto krajnje gadljivo a poslovanje na zajednički/tuđi račun jako in ...?

Tko je glasao

te u koordinaciji s

te u koordinaciji s Predsjednikom RH
Hanhan,

Kaj ti to misliš sprovest sa momentalnim predsjednikom?

Tko je glasao

Hipotetski: To bi sve

Hipotetski:
To bi sve ovisilo o postojecim faktorima na terenu. Nije sve niti bijelo, a niti crno kako izgleda. Bez obzira na sve dosadasnje nepopularne Mesiceve poteze, on svakako ne podupire Sanadera.

Nemoj zaboraviti na cinjenicu da se vojska moze izvesti na ulice i to samo sa zajednickim potpisima Predsjednika RH i Predsjednika Vlade.

Zamisli si sada situaciju da na sljedecim predsjednickim izborima bude izabrana HDZova marioneta. Mozes se kladiti u to da ce Sanader primjeniti vrlo slican pa mozda cak i isti izborni inzenjering s kojim se posluzio na parlamentarnim izborima. Zasto? Pa zbog toga jer mu nitko nista ne moze.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

vidim da Jelenska ima neke

vidim da Jelenska ima neke ideje... glas ZA je dao čak i GaleJOT iako je stvar bez jota...:)
da podsjetim na 4 glavna prioriteta države Hrvatske, koje je apostrofirao ministar HDZ-ekonomija i bez čijeg rješenja ćemo biti uvijek u glibu :

1. lustracija
2. organizirani kriminal
3. registar branitelja
4. revizija pretvorbe

napravite Vi svoje točke, pa glasovanjem odabrat 4 točke…
izbori se dobijaju na ponudi rješenja gornjeg…
predlažem dnevnike s točno gornjim naslovima, i nakon 2 mjeseca komentiranja, napravit sažetak i objava na Facebook, predstavka Vladi ili posjeta Markovom trgu…

Tko je glasao

Je li ovo ponovno rasprava o

Je li ovo ponovno rasprava o vladi u sjeni- da ili ne? Pa onda za dva mjeseca ispočetka....?

Tko je glasao

hanhan pijuckam čašu vina

hanhan

pijuckam čašu vina i čitam pojedine članke koje još nisam pregledao.

Dakako, i tebi na kraju tvojega posljednjeg dnevnika u ovoj 2009. godini želim mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u ovomu blagdanskom vremenu, sretan ti Božič i za koji dan Nova Godina 2009 !

A glede sadržaja ovog dnevnika, i pitanja koja si uočio i pokušao na njih dati svoje odgovore, držim da samo "treća" opcija može pružiti i osigurati sve ono što najveći broj želi među nama.

Naravno, ništa ne će nastati "samo od sebe". Itekako su brojni "uložili" u proiizvodnju ovoga što danas "imamo", i s razlogom ne će dopustiti da im "proizvodnja propadne". Prema tome, samo s vlastitom proizvodnjom i s uporištem u toj "trećoj opciji", bez obzira na njezin naziv - ostvarivo je promijeniti postojeće stanje.

Još jednom srdačni pozdravi.

Tko je glasao

Samo uz pomoć lustracijskog

Samo uz pomoć lustracijskog zakona. Sve zlo su nam iz juge prenijeli UDBA,KOS i SKH!

Tko je glasao

Je, je, i oni sto su ostali

Je, je, i oni sto su ostali u SRH, RH i nisu otisli "trbuhom za kruhom" svi su onu UDBA i KOS i SKH, a tribamo samo prosvijetljenje proroka sa zapada da skuzimo..... da mu triba natuc kicmu.
Osim ca pizdis po lustraciju daj mi jos jednu tvoju pametnu po bilo cemu- npr. dolazi nam zima- e onda cemo dalje......
“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

izazivajmo nerede da bi nam

izazivajmo nerede da bi nam bilo bolje (naravno, ne koktelima molotov)

Tko je glasao

ajmo! Di, kako, kada, s kim,

ajmo!
Di, kako, kada, s kim, s cim , zasto....... jebimoooo im mamamuuuu.....
koji ti qrc....zovi galu on ti je Karamarko u pricuvi;-)

“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

Ad 1. Vlade su obicno

Ad 1. Vlade su obicno utemeljene na ugovorima izmedju stranaka i neovisnih. Iliti nadstranacki su koncept, tako da ih nema pretjeranog smisla niti gledati kroz prizmu stranke ili potrebe za strankom.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

'Susek, 'susek....kaj si ti

'Susek, 'susek....kaj si ti pameten decec.
Ajde digni zgradu MUP-a u zrak, i dokazi da ovo nije egocentricno samozadovoljavanje ;-)

“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

Nikakva nova stranka! Pokret

Nikakva nova stranka!
Pokret naroda - sve se može realizirati i KANDIDIRATI potpisima građana.
Kako?
Znam kako, ali o tome niti želim niti hoću pisti javno.
Tražim i predlažem dvodnevnno vikend "zasjedanje" bez snimanja, slikanja, novinara, bez pompe i reklamiranja i samoreklamiranja.
Tko: ap, mrak, hanhan, rmarino, jedinohrvatska, nemesis, Zoran, frederik, Skviki, gale, Mr.Jaks, tyche, smogismogi, seneka, Hyeronimus, rush,Pavao, Aleksandar Hatz, Delgado, leddevet, hdz-ekonomija, ilesar; - dleasar, VŠO, Tonči Tadić ako budu uopće htjeli sudjelovati,

Ruža Tomašević - POZOVIMO JE (žena je poštena i hrabra, ne čakajmo da je ubiju po svoj prilici budući oslobođeni dileri), mislim da nije na pollitika.com nikada se pojavila...

- dalje nabrojite sami! - KOLIKI JOŠ POSTOJE među nama ali su samozatajni što ne znači da nisu itekako sposobni i vrijedni, upravo obrnuto - oni koji se ne guraju u prve redove su najčešće i najbolji i najsposobniji, pošteni i zlata vrijedni, odlučni i promišljeni.
Upravo takve trebamo.

Po dva pasusa prije ispada da sam sebe već sam "ubrojio" što ne želim da se tako shvati. Da nešto znam o politici i radu u narodu - znam! Međutim to me automatski ne uključuje u politički osnivački embrij nečeg SASVIM NOVOG za hrvatsku političku scenu.

Meni je moje vrijeme predragocjeno da bih jedan vikend od petka poslije podne pa do nedjelje kasno u noć potrošio na neku, makar i jednu jedinu umišljenu budalu.
Što se mene tiče - tko dođe sa liderskim ambicijama "tko sam - što sam " odmah ga treba udaljiti!
LIDERA, "rođenih" lidera i samozvanih "zvjezoznanaca" u politici sam se nagledao a od svih zvijezda vidjeli su samo svoju!

Upoznati se, doći pripremljen, zaboraviti glupe lijevo-desne podijele, prije toga razmijeniti koncepte...

Najvažnije od svega - IZBJEĆI PROVOKATORE!
SELEKTIRAJTE LJUDE koji će pokrenuti grudu snijega u lavinu. Pogriješimo li u tome - ubudale utrošeno vrijeme, novac i trud.

Udarna tema i zadatak broj 1. - KANDIDIRATI NAŠU osobu za predsjednika, ostalo smo zakasnili. Finacijski zatvoriti konstrukciju, stvoriti infrastrukturu u narodu, učiniti da NAROD SUDJELUJE ZAISTA i učinkovito u svemu.
Stranke jednostavno prekrižite - narodu se od stranaka bljuje ili su stranački bigoti, pasdarani i zaglupljeni "stranački vjernici" - fundamentalisti. Od tih nikakve koristi.

Više od pola onog što sam nabrojio da treba uraditi, pa čak i kako - sam jednom članu sa pollitika.com u četiri oka i objasnio kako ja to mislim.

Uopće ne želim ovdje javno, urbi et orbi o tome.
Osim toga - želim vidjeti ljude, ne "nikove" jer iza nekih se možda skrivaju i nitkovi.

Uostalom, pokušat ću kroz dva - tri slijedeća dnevnika objasniti ono što se javno smije i može objasniti.

Budem li vidio mogućnosti i svrhe!

Tko je glasao

Prvi si koji govori realno.

Prvi si koji govori realno. Iako, malo naivno, a to nam i treba u bezskrupuloznom svitu.
Nek' ti Bog da snagu!

“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

@parip, ja sam Ti sve i sva,

@parip, ja sam Ti sve i sva, savakako su me ovdje "krstili" a ni ja druge nisam štedio jer samo tako možeš malko malkice vidjeti koliko je netko spreman ili ne braniti svoje.
Prema tome, ako brani čvrsto "svoje", poštujem ga, ima stav pa makar i sasvim drugačiji od moga.
Taj i ti koji znaju i ustraju braniti svoje - ti i takvi nam trebaju.
Usaglašavanje neće ići lako, ali svi se "zaklinju" da žele bolju Hrvatsku i ako se ti i takvi uspiju usaglasiti - embrij nečeg novog i velikog je stvoren.

Možda nazireš nešto - uopće nisam naivan a nisu ni "oni"!
Uvjeravam Te, gore iznesen prijedlog je u roku sata bio na stolu nekih "tijela" i ljudi....
Znam, pouzdano znam.

Tko je glasao

Poslusaj si 'Die Walküre' -

Poslusaj si 'Die Walküre' - kompozitor Richard Wagner.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

@jelenska Sretan Božić!

@jelenska

Sretan Božić! Nisam vjernica, ali svaki put duboko proživljavam završetak nečega, jer znam da je to uvijek i potencijalni začetak nečeg novog. Tako i sada razmišljam da li su ljudi koje si nabrojao spremni krenuti ispočetka i započeti nešto novo. Teško da možemo krenuti ab ovo (od jajeta), jer svi mi sa sobom nosimo prtljagu, neki veću, neki manju, neki težu, neki lakšu. Neki se ne mogu odreći ni najmanje sitnice, a neki spremno bacaju sve i nadaju se da će usput već nekako prikupiti ono što im je nužno za novi život.

Budimo realni, mi koji/e ovdje diskutiramo, iznosimo svoja razmišljanja i stavove i ukrštamo koplja u argumentaciji, činimo heterogenu skupinu koja teško da dijeli puno više od strasti prema javnoj debati i sudjelovanju u njoj. Do sada smo se slagali i sukobljavali na najrazličitije načine pa i na one prostačke i uvredljive. Praviti se da toga nije bilo znači zatvarati oči pred pukotinom koja će se prije ili kasnije pretvoriti u provaliju nepomirljivih strana.

To nam se dogodilo i na razini cijelog društva (poslovični partizani i ustaše), a prijeti svaki put kad se u nešto novo upuštamo, a da prethodno nismo, ako ne već raščistili smeće koje smo napravili, a onda barem zatražili oprost (ali ne isprazni) od onih koje su naše riječi i djela uvrijedili, ražalostili ili ponizili. Nemam razloga sumnjati u tvoje dobre namjere i svaki put sam počašćena kad me netko spomene u viziji nekog novog projekta. Otvorena sam za različite poglede i s voljom sudjelujem u zajedničkim akcijama. Božić me, međutim, inspirira za nešto više: novi početak bit će nov samo ako u njega krenemo čista, a ne popljuvana ili zaprljana obraza.

nemesis

nemesis

Tko je glasao

@nemesis, znam da sam Te

@nemesis, znam da sam Te uvrijedio barem tri puta na ovim stranicama!
Znam da Ti nije bilo lako otrpjeti to i znam o Tebi više nego što Ti znaš o meni.
Ako misliš da mi je to bilo lijepo i lako napisati - varaš se! @jelenska Ti uopće nije takav čovjek ali u nekim situacijama jednostavno treba "mačem raspetljati čvor". Ja se ne libim izreći i prostotu ako tako najbrže stižem do cilja. Nije baš neka pohvalna crta u mom karakteru!

Mogu Ti se javno ispričati i ispričavam se! - ali to nije pravi i koristan, učinkovit način isprike.

Ja bih rađe da se onaj sastanak održi (zaboravio sam u nabrajanju @seneku npr.) i da Ti na tom sastanku iskreno pružim ruku i poljubim istu, ako si spremna doći, sudjelovati, raditi, misliti i dati sve što znaš i što Tvojoj i mojoj Domovini može biti na korist.

Vjerujem da Ti je jasno, čak i poznato, da sam nesebično nekim ljudima ponudio svoje skromne mogućnosti sa željom da im pomognem ako žele učiniti nešto dobro svojim političkim djelovanjem. I ništa ne tražim, nikakva me osobna karijera politička ni bilo koja druga uopće ne zanima - sve sam to već odavna odradio, i karijeru u struci i u politici.

Da hoću/hoćemo sa pollitika.com samo mi, recimo, neki kao istomišljenici stvarati taj nukleus, vjeruj - već bi ga odavno organizirali i imali čvrstu jezgru.

No ja sam naučio "zanat"! Svakako spadam u desni centar i vidim i ovdje tko tu spada ali to nije dovoljno.
Hrvatsku iz pepela može podići samo grupa ljudi od krajnje desnih do krajnje lijevih koji se MORAJU usaglasiti oko osnovne ideje i precizirati oko čega rasprave NEMA.
Neupitan prioritet ta grupa mora iskristalizirati i njega se držati do zadnje točke i zareza.

Jesmo li to u stanju?

Zato sam u par sekundi pokušao nabrojiti taj "raspon" i "provaliju" mišljenja i stavova koje nam drugi nametnuše.To treba premostiti i molio Vas sve skupa da dopunite imenima. Zašto niste?

Ne uspije li to - zaboravimo san o nekoj novoj Republici! - kako je to fino i diplomatski "provukao" @frederik kroz neke svoje "degolističke" teme.

Valjda je svima jasno da ja nisam niti želim biti bilo kakav teoretičar, salonski gorljivi polemičar ili slično, BEZ OBZIRA ŠTO SAM NA OVIM STRANICAMA PREČESTO.
Moj je cilj jasno izrečen - glave skupa, licem u lice i .... idemo delati. Dost je pripovijesti i pripovetki.
Ja sam praktičar i šljaker. Može rasprava, može dogovor, razgovor, verbalni sukobi pa čak i uvrede... jedno vrijeme.
Iza toga želim projekt i zadatak u ruke i ja ću svoje, ako zadatak dobijem - odraditi.
Trebamo 25 takvih "prvi vikend". Dva tjedna iza 50 nas koji u slijedeća dva tjedna moraju imati u svakoj županiji 100 ljudi.
Sve ostalo je učenje daktilografije pisanjem dnevnika i komentara na pollitika.com i bez gore navedenog finala - izgubljeno vrijeme.

Ja ne želim gubiti vrijeme jer mi ga nije preostalo puno.
Mislite li Vi svi skupa da ga imamo puno?

P.S. Oni koji su mlađi od 50 možda misle ga i imaju još podosta, ali ima li ga i ovaj narod?

Tko je glasao

@jelenska Vidim da su moje

@jelenska

Vidim da su moje intervencije kod Vesne Škare Ožbolt imale učinak u smislu da si ponešto saznao o meni. I to je otprilike sve, jer te ni te informacije nisu kočile da nastaviš samnom komunicirati ispod svake razine, tako da nisam sigurna koliko tvoja isprika uopće ima smisla. No, to ponajviše govori o tomu tko si ti i na što si spreman.

U vezi s tvojom inicijativom, moram, međutim, javno priznati da ne spadam u one koji bi "zbog Hrvatske surađivali i s crnim (ili crvenim) vragom". Stoga, hvala, ali ne hvala! Eto, sigurna sam da ti je sad srce na mjestu i da ćeš nastaviti revno ono što najbolje znaš - "mačem raspetljavati čvor" zvan @nemesis. :-)

nemesis

nemesis

Tko je glasao

i da ćeš nastaviti revno

i da ćeš nastaviti revno ono što najbolje znaš - "mačem raspetljavati čvor" - @nemesis

Draga moja @nemesis ipak Ti pojma nemaš što @jelenska najbolje zna raditi.
Izgubiti ćeš jako puno držiš li se samo Rotary kluba - upoznaj malo i ljude!
Neće Ti škoditi, dapače!

Tko je glasao

U vezi s tvojom

U vezi s tvojom inicijativom, moram, međutim, javno priznati da ne spadam u one koji bi "zbog Hrvatske surađivali i s crnim (ili crvenim) vragom". Stoga, hvala, ali ne hvala!

S obzirom da je Jelesnka ipak jasno ukazao da je za hrvatski preporod nuzna suradnja cijelog politickog spektra, s cime se apsolutno slazem, cini mi se da se kacis na parcijalni stav koji nema opci legitimitet, a samim time nije niti suvislo zbog takvog detalja covjeku sa dobrom namjerom preliminarno uskracivati suradnju oko legitimnih pitanja.

Upravo naprotiv. Dok si dozvoljavamo takav NEUTEMELJENI ekskluzivitet, nemamo sanse niti generirati nuznu polticku volju koja je potrebna da se maknemo iz kaljuze u kojoj smo se nasli.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Nemam pojma o čemu Ti

Nemam pojma o čemu Ti pričaš @nemesis i kakve veze ima VŠO sa tobom ili mentorstvo nad menom.
Gdje si Ti i kod koga "intervenirala" ( a mogla si nabrojiti još barem 100 političara koji mene poznaju i ja njih) još me manje zanima jer na mene nitko djelovati nije u stanju niti sam pod bilo čijom političkom ili bilo kakvom paskom.
Meni lekcije i packe što se tiče mog mišljenja, pisanja i tretiranja pojedinih osoba na pollitika.com nitko udijeliti nije pozvan pa ni VŠO.
Potpuno sam slobodan a poprilično sam to bio i kada sam sudjelovao u samom vrhu vlasti i bio jedan od prvih ljudi svoje stranke.

Čuj @nemesis, meni Ti nisi baš nikakav čvor, zapravo poprilično si benigna u cijeloj priči. Međutim, smatrao sam da imaš snage za akciju i zato sam te i naveo u onom popisu/prijedlogu.

Da, imaš pravo: Kada je Hrvatska u pitanju ( a skoro svi opet tvrde da je) ja jesam na sve spreman, baš na sve.
Tumači Ti to sebi kako želiš, svejedno mi je.

Što se tiče isprike - ona je bila iskrena ali sam i mislio da ćeš je odbaciti.
No, to ponajviše govori o tomu tko si ti i na što si spremna. - da Ti pojasnim tvoje stanje tvojim riječima.
Usput rečeno:"... sablje ne poteži ako sjeći ne misliš..."

Tko je glasao

Kada je Hrvatska u pitanju (

Kada je Hrvatska u pitanju ( a skoro svi opet tvrde da je) ja jesam na sve spreman, baš na sve.

Jesi li spreman ubit neduzno dijete za Hrvatsku? Sto znaci to sve? Postoji li ikakva etika iza toga sve? Jer ako ne postoji, bojim se Jelenska da si u gadnoj banani.

Ako pak postoji, mozes li malo pojasniti stvari da ne bi ostao krivo shvacen iznoseci problematicne izjave.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

@gale, pojasniti ću Ti "do

@gale, pojasniti ću Ti "do kosti"!
Spreman sam baš na sve ne znači ubijati starce, žene, djecu, paliti kuće pljačkati tuđe, moinirati crkve itd...

Ja nisam kukavica i smatram (čak i znam da to u pravilu rade slabići) makr i ne mora biti pravilo.
Prošao sam rat i nikada ništa od toga uradio nisam a sve moje ratno djelovanje je bilo doslovce prva crta i prvi juriš.
Ponosan sam do neba što mogu sam sebi i drugima pogledati u oči, sudjelovao sam u oslobađanju više od 1000 km kvadratnih i nikada nisam počinio ništa prljavo, o ratnom zločinu nema govora.
Zato sam na svoje/naše pobijede izuzetno ponosan.

1991. sam među prvima zarobio neke sa "druge strane" i nije im od mene ni vlas pala sa glave... i tako sve do Une i 1995.
Uostalom, ako si bio u ratu onda Ti je poznato da prvi navalni red nema vremana baviti se zarobljenima i slično, većih ih predaje onima u drugom navalnom redu.
I danas Te mogu odvesti do sada već jako starih Srba koji zahvaljujući mojoj postrojbi i meni jesu ostali živi.
Isto tako Ti mogu nacrtati gdje su ostali ležati oni koji su pucali u nas ...., a to uopće nisu bila djeca.

Znači, "spreman baš na sve" ima za cilj objediniti svakog od lijevih do desnih koji želi bolju Hrvatsku.
Pročitaj još jednom koga sa sa ovih stranica nabrojio za "1. vikend..."
Kao što vidiš, spreman sam sa svakim raditi dan i noć na istom zadatku za dobrobit Domovine, bez obzira jel crven, žut, zelen ili crn.
Važno je da mojoj Domovini želi dobro i da se dogovorenog drži i tako čini!
Valjda sam jasan!

Tko je glasao

Kako stojis s kompromisima?

Kako stojis s kompromisima? Naime, ako se okupi gore nabrojana ekipa, vrlo je moguce da ces se morati odreci puno toga u svrhu artikulacije zajednickog interesa.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ako mene pitaš @gale,

Ako mene pitaš @gale, kompromis je 2. zapovijed politike.

Tko je glasao

Moram prizanti da sam te

Moram prizanti da sam te zaobialzio u svojim komentarima u zadnje vrijeme tj. od kada smo razbiostrili tvoja polijeratna "junaštva" iliti "korektnost" dok si bio zamjenik ili pomočnik ministra .... u odnosu sa suborcima.... naravno ne iz tvoje postrojbe jer već iz jedne druge mada bi neko neupućen čitajući tvoje podvige mogao zaključiti da pišeš o Rambu ili sl..... ali sve je to ok jer svi smo drugačije doživjeli neposredna ratna zbivanja..... ali
Prošao sam rat i nikada ništa od toga uradio nisam a sve moje ratno djelovanje je bilo doslovce prva crta i prvi juriš. hm, hm,.. pa juriš.... pa svaki put ??

sudjelovao sam u oslobađanju više od 1000 km kvadratnih i nikada nisam počinio ništa prljavo, o ratnom zločinu nema govora.
Zato sam na svoje/naše pobijede izuzetno ponosan.
Ovo me iskreno veseli, ali u to nisam ni sumnjao.

I danas Te mogu odvesti do sada već jako starih Srba koji zahvaljujući mojoj postrojbi i meni jesu ostali živi. .. a ovo me malo kopka... mala neopreznost u samohvali ili želiš kazati da bi oni isti srbi u susretu sa nekim drugim ili nekom drugom postrojbom danas bili pokojni...... Ti dakle znaš one koji su vršili ratne zločine pa me zanima što si (ako jesi) poduzeo po tom pitanju?

Kao što vidiš, spreman sam sa svakim raditi dan i noć na istom zadatku za dobrobit Domovine, bez obzira jel crven, žut, zelen ili crn. Ako se podsjetiš nekih dnevnika i (nemali broj) komentara koje si napisao na pollitici onda je jasno da to što si napisao jednostavno nije istina.
Doduše, možda ti to doista želiš no mislim da tvoj odnos (ili temperament) koji si ovdje iskazao prema sugovornicima signalizira nešto sasvim suprotno.
Pa zar si zaboravio da si do nedavno bio visoki dužnosnik HSS-a koji je zahvaljujući tome bio i visoko pozicioniran u izvršnoj vlasti Hrvatske tijekom one famozne "koalicijske vlasti". Onda su ti HSS i svi ostali "parneri" bili Ok, a danas su .... jeli, a što su ti ono danas kada si OUT iz HSS-a. Jel ti to hoćeš kazati da si iz moralnih razloga naputio stranku ili je po srijedi nešto sasvim drugo.... a neupućenom nije teško prodati rog za svijeću...... samo izgleda zaboravljaš da takvih ni ovdje nemaš dovoljno za svoje samohvale.
Ako danas kažeš da su sve stranke fuj.... jel to znači da si i ti to bio do prije nekoliko godina.... no onda se to (primječuješ li) ne uklapa u priču o tebi kao nekoj moralnoj vertikali u svojoj sredini......

PS. ..... a još se ni ispričao nsi zbog uvrede koju si ne samo svojim pisanjem nanio jednom branitelju... tvom - našem suborcu jer je onakve imati pored sebe i za tebe i mene velika čast,... jer osoba radi koje si se pokazao kao jad od pomočnika ministra (ali i čovjeka) je od prvog dana rata bio u specijalnoj postrojbi i bio (d o s l o v n o) u svim akcijama tijekom domovinskog rata.... a ti znaš da su to momci koji su uvijek išli prvi, ali doslovno prvi i u svim oslobodilačkim akcijama. Ti si lipi moj @jelenska umjesto da se kulturno i ljudski ispričaš, jer svatko griješi, pokušao diskreditirati osobu rugajući se kako je u meni) imao lošeg lobistu.... ...

Tko je glasao

@Demos sve što si napisao o

@Demos sve što si napisao o meni je točno od riječi do riječi! Zadovoljan?

Točno je da ja tebe uopće ne poznajem osim što si mi jednom napisao svoje ime i prezime i što tvrdiš da smo se upoznali u HSS-u.
Pokušao sam se sjetiti svega što nabrajaš - žao mi je, nisam uspio.

Ne pričam ni o kakvom Rambu već ponekad bivam prisiljen reći koji detalj iz rata jer, kao što vidiš, neki misle da @jelenska jede malu djecu za predjelo.

Kako i zašto sam ja izašao iz politike ti nikada saznati nisi u stanju. Možeš mi vjerovati a i nije potrebno - zadovoljniji sam sada nego ikada i ničega se iz svog političkog djelovanja ne sramim. Baš ničega.

Zbog čega ti mene zapravo mrziš ja pojma nemam, ali vidim da ti nisi ni siguran jesam li ja bio pomoćnik ministra ili zamjenik ministra!!?? a to ti je razlika kao nebo i zemlja pa iz toga vidim koliko ti uopće poznaješ sustav i državni ustroj.

Koliko sam pomogao ili odmogao braniteljima to znaju oni sami.
Nikoga od "tvojih" branitelja nisam uvrijedio jer uopće mi nije poznato koji su to "tvoji" i kada i što si od mene tražio za bilo kojeg branitelja.

U svezi imputiranja da se meni nešto "omaklo" glede ratnih zločina imputiraš mi nešto što ja niti sam rekao niti mislio.

Uostalom, tko si Ti @Demos?
Zaobilazi ti mene i ubuduće ako ti tako paše a možeš i slijediti me u stopu - očito imaš iskustva u uhođenju. Kako got ti drago.

Meni je potpuno svejedno što ti o meni misliš, govoriš ili pišeš jer nas dvoje se uopće ne poznajemo pa prema tome pusti mašti na volju.

P.S. Jedno je sigurno moj @Demos: Tvoji politički patroni su se uplašili nečeg u svezi @jelenske pa si dobio zadatak.... Možeš slobodno uzeti "proviziju" i naplatiti uslugu daljnjim pljuvanjem po čovjeku kojeg uopće ne poznaješ. Ne trebate se bojati - onaj moj prijedlog o 25 + 25 x 100 teško da će zaživjeti što najbolje pokazuješ upravo ti ovim komentarom.
Međutim, @jelenska još nije krenuo, samo sam predložio. Ako su te dobro brifirali tada i znaš da kada nešto odlučim onda to i provedem.
Prave "plaćenike" tek očekujem ako zavrtimo rulet za ozbiljno.

Ne uspije li formula "25 + 25 x 100" postoji i pričuvni položaj, dobro utvrđen i uhodan, dragi moj lobistu.

(Kakav bi ja to Rambo bio bez rezervnog položaja?)

Tko je glasao

@jelenska Hrvatska je toliko

@jelenska Hrvatska je toliko mala zemlja da se bez problema može o svakom doznati ponešto... pa recimo samo ukucavši tvoje cijenjeno ime i pšrezuime u tražilicu i dobiješ sve ili gotovo sve što si kao Zamjenik Ministra radio... iuli dok si bio u HSS-u. Dakle vidim da si se uključio u obranu uključio danom 14.10.1991. .... kako je tebi to očito vrlo vbažno evo ja sam se uključio u kolovozu 1990... dakle nešto ranije od tebe no to mi doista ništa ne znači... tebi možda.....

Pokušao sam se sjetiti svega što nabrajaš - žao mi je, nisam uspio. E ovo doista vjerujem. Jasno mi je da srečući mnoštvo osoba nije lako zapamtiti sve a posebno one koji se posebno ne ističu. Baš zato sam ti i pristojno uputio pp i lijepo te zamolio mislim već nakon tvog prvog dnevnika da mi potvrdiš identitet jer sam te odmah "ubrao"... no ti si odlučio ponašati se vrlo arogantno što je naravno izazvalo i moju reakciju.... a vidim da i ovdje nastavljkaš mada je početak signalizirao promjenu u tvom odnosu prema sugovorniku....

Ne pričam ni o kakvom Rambu već ponekad bivam prisiljen reći koji detalj iz rata jer, kao što vidiš, neki misle da @jelenska jede malu djecu za predjelo. Niko nije izmislio nego si se ti raspisao o jurišima, onima koji popušili jer su pucali po tebi, uspoješnim snajperkim akcijama..... pa valjda znaš šta sve pišeš o svom učešću u ratu.

Kako i zašto sam ja izašao iz politike ti nikada saznati nisi u stanju. Nemoj se kladit jer tu opkladu gubiš ......

Zbog čega ti mene zapravo mrziš ja pojma nemam... Potpuno pogrešno @jelenska, uopće te ne mrzim, da si bio zamjenik ministra si i sam pisao na ovom portalu... no i bez toga znam što si bio i kako sustav funkcionira....... no kako si sam kazao o meni ništa ne znaš pa to i nije greda.

Nikoga od "tvojih" branitelja nisam uvrijedio jer uopće mi nije poznato koji su to "tvoji" i kada i što si od mene tražio za bilo kojeg branitelja. Da sada ne čeprkam po nekim tvojim komentarima samo ću ponoviti da jesi uvrijedio i mene i branitelja..... i uopće nije bitno što je tu tko tražio (a tražio nije ništa posebno) već činjenica da se čovjeku uporno nisi želio javiti na tel. broj koji si mu sam dao i tražio ga da ti se javi. On ti to neće nikada zaboraviti ... ni oprostiti, ne to što jesi ili nisi učini (nisi ni trebao) već jer si ga ponizio. Jel ti shvačaš uopće šta ja tebi govorim @jelenska.

U svezi imputiranja da se meni nešto "omaklo" glede ratnih zločina imputiraš mi nešto što ja niti sam rekao niti mislio. Niko tebi ništa n eimputira jer si u ovom svom komentraru @galeu to si sam napisao,... i to doslovno ovako "I danas Te mogu odvesti do sada već jako starih Srba koji zahvaljujući mojoj postrojbi i meni jesu ostali živi.
" .
... a ja sam te samo pitao šta bi bilo sa njima da je naišao neko drugi ili druga postrojba jer po tvom pisanju ispada da bi bili pokoji, ali ti kažeš da su živi zahvaljujući tebi....

Uostalom, tko si Ti @Demos?
Zaobilazi ti mene i ubuduće ako ti tako paše a možeš i slijediti me u stopu - očito imaš iskustva u uhođenju. Kako got ti drago.
I onda slijedi ono radi čega ovdje sakim danom imaš sve više simpatizera... u tebi proradi neki crv koji te očito tjera na etiketiranje i vrijedđanje sugovornika.... a kako ati to nije dosta ..

P.S. Jedno je sigurno moj @Demos: Tvoji politički patroni su se uplašili nečeg u svezi @jelenske pa si dobio zadatak.... Možeš slobodno uzeti "proviziju" i naplatiti uslugu daljnjim pljuvanjem po čovjeku kojeg uopće ne poznaješ. Ne trebate se bojati - onaj moj prijedlog o 25 + 25 x 100 teško da će zaživjeti što najbolje pokazuješ upravo ti ovim komentarom.
Međutim, @jelenska još nije krenuo, samo sam predložio. Ako su te dobro brifirali tada i znaš da kada nešto odlučim onda to i provedem.
Ovo je jadno da jadnije ne može biti. Ovim ti brale dokazuješ da se sa tobom ništa ozbiljno ne može uraditi.... jer očito je da nisi u stanju ni polemizirati bez lansiranja hrpe uvreda.... Iskreno bih volio da se sa ovog portala pokrene neka ozbiljnija akcija na nacikonalnoj razini no to će očito biti vrlo vrlo teško sa takvim likovima (ja pa ja i samo ja) ..... prije će biti da je to nemoguće.

Tko je glasao

Ma nevjerojatno koliko Ti

Ma nevjerojatno koliko Ti točno znaš podatke o meni... ko časna sestra o rađanju.
Svi su Ti podaci "točni"! Zadovoljan @Demos?

Najtočniji je za mene slijedeći: NIKADA TI NEĆU NITI BUDEM VJEROVAO, jer se služiš opakim podmetanjima i čistim lažima.

Etiketirati ću te još i gore ako bude trebalo.

Što se tiče DR, progooglaj malo (jak Ti izvor podataka) gdje je @jelenska bio i što je radio 17.08.1990. i 22.08.1990.

He,he,he - mislim da toga nema na Google...

P.S. Indikativno je da si se javio na neki moj tekst tek kada si shvatio moj prijedlog za sastanak i TEMU sastanka.
Kada već "toliko puno" znaš o meni onda Ti je jasno da ja imam i lokaciju i uvjete i odlučnost da to organiziram.
Zato si tako prljavo i panično reagirao i zato sumnjam da to UOPĆE NIJE SLUČAJNO.

"Psi laju - karavane prolaze!"

Budi mi dobar @Demos i drži se svog gradića, teško da Hrvatsku vidiš iz moje perspektive, profesora mi!

Tko je glasao

Ma može i bez rukavica..

Ma može i bez rukavica.. OK
Najtočniji je za mene slijedeći: NIKADA TI NEĆU NITI BUDEM VJEROVAO, jer se služiš opakim podmetanjima i čistim lažima. OK, takvi mi i ne trebaju vjerovati jer je povjerenje ako ga ima obostrano... a sva "moja opaka podmetanja i laži" su samo tvoji citati i moji upiti da ih pojasniš.... izuzev onog dijela o HR branitelju kojeg se ne sjećaš i što smo (sam) već utvrdili da ti i ne zamjeram jer tko bi sve ljdue pamtio.
Ajde ti mudrijašu navedi bar jedno podmetanje i laž koju sam ja napisao a vezana je uz tebe.... hajde, samo jednu jedinu.

Etiketirati ću te još i gore ako bude trebalo. A jel to tebi treba ili može zatrebati ili kako ti voliš podvući "onima koji te instruiraju".... :):) Naravno da ne vjerujem da si instrument u nečijim ruakma .... nije to za tebe.

Što se tiče DR, progooglaj malo (jak Ti izvor podataka) gdje je @jelenska bio i što je radio 17.08.1990. i 22.08.1990.

He,he,he - mislim da toga nema na Google... Ajme jedva čekam nastavak .... ono..... "RAMBO 101. nastavak" :)

P.S. Indikativno je da si se javio na neki moj tekst tek kada si shvatio moj prijedlog za sastanak i TEMU sastanka.
Kada već "toliko puno" znaš o meni onda Ti je jasno da ja imam i lokaciju i uvjete i odlučnost da to organiziram.
Ma alušaj lipi moj... ti ni u svom selu nisi u stanju ništa organizirati a kamo li na razini HR..... mislim nakon što si otperja iz HSS-a jer tamo si bio neko i nešto a sada si @jelenska i izgleda da ti to teško pada.
Me ni je drago da ti imaš no malo si zabucao misleći da niko više nema prostora i sl..... pogrešno @jelenska jer i mnogi drugi imaju i protor i vrijeme i novac ........ i malol se priupitaj šta ti to imaš više od istih da bi sada tebi pohrlili svi...... i sve (moguće je) to samo zato jer si ispušio u HSS-u..... a uvjeren si da si veličina koja zna i može....
Možda zaboravljaš da na pollitici nije izbrisan ni jedan tvoj tekst i komentar..... a oni te opisuju i dedfiniraju baš onakvim kakav jesi.

Zato si tako prljavo i panično reagirao i zato sumnjam da to UOPĆE NIJE SLUČAJNO. Očito je da te je uvatila neka paranoja.... ma čoviče božji kakve reakcije i kakva panika i za šta to..... Ti si za mene ovdje samo jedan od mnogih likova koji su aktivni na portalu i ništa više ili manje..... s time da po mojoj subjektivnoj procjeni ne spadaš u one pozitivne..... tj. one sa kojima se može normalno i argumentirano komunicirati.......

"Psi laju - karavane prolaze!" izaberi :)

Budi mi dobar @Demos i drži se svog gradića, teško da Hrvatsku vidiš iz moje perspektive, profesora mi! Svog gradića se i držim... pa bože moj lokalni izbori slijede, zar ne? ..... a sasvim sam siguran i potpuno si u pravu kada kažeš da Hrvatsku ne mogu vidjeti iz tvoje perspektive. Tako nešto na ovom portalu možda može još samo jedan lik.. :):) (ma 2 profesora mi!) :)

Tko je glasao

@DEMOS, idemo dalje ili si

@DEMOS, idemo dalje ili si završio sa @jelenskom?

P.S. Drago mi je što onom časnom branitelju, kako kažeš, nisi uspio naplatiti proviziju, jer Ti si eto HSS pa imaš "svog čovjeka" na ključnom mjestu, možda je tako bilo @DEMOS?

Možda otud tvoj žestoki napad na čovjeka kojeg uopće ne poznaješ a još manje on tebe.
Međutim, poznajem ja dobro takve kao ti i što su braniteljima radili da bi im kao "otvorili" kabinet zamjenika ministra. Kod @jelenske nije prošao ni jedan lobist! ... ali tisuće branitelja jesu.
Akcija Dijagnoza, jel? samo na drugačiji način, to si možda radio. Namjerio si se na pogrešna čovjeka.
Da je i taj došao sam, bez tvoje "intervencije" sigurno bi bio primljen i učinjeno sve da se nepravda ispravi ako je nepravde prema njemu bilo.
Možeš sada pljuvati po meni koliko got hoćeš ali kod mene takve prljavštine niti onda jesu niti budu prolazile!

Tko je glasao

@jelenska, jel tebe to malo

@jelenska, jel tebe to malo možda i sram? :)
P.S. Drago mi je što onom časnom branitelju, kako kažeš, nisi uspio naplatiti proviziju, jer Ti si eto HSS pa imaš "svog čovjeka" na ključnom mjestu, možda je tako bilo @DEMOS? Ti pretpostavljam da znaš što se sve (u tvom ministarstvu) radilo jer si ako sam dobrozapamtio i bio uključen u neku reviziju braniteljskih statusa. No da ne idemo nepotrebno u ovu spiku koja u tebi očito več stvara paranoju reči ću ti točno o čemu je riječ.
Mi smo se sreli samojednom i to sasvim slučajno na jednoj od onih predbožićnih skupaština HSS-a na kojima si bio i ti u svoj svojoj veličini i tu nas je opet sasvim slučajno (zaboravio točno kako i povod za to... u onoj gužvi) upoznao sam Zlatko Tomčić (ondašnji predsjednik HSS-a i predsjednik Sabora).... tako da smo nakratko pored onog šanka malol popričali, a kako se ti voliš hvaliti onda si ušao u priču sa mojim kolegom (braniteljem) kojeg sam ti već opisao i u toj priči je on tebi objasnio probleme sa administraciojom. Kako si ti odlučno reagirao na te zajebancije administracije(a riješeno je naravno kasnije sve kako treba) čovjeku si dao svoj broj telefona i doslovno ga zamolio da te nazove odmah prvi radni dan...... što je ovaj uporno nekoliko danna kako i mu u kazao i pokušavo no kada je shvatio da si i ti samojedan od te iste bagre on je ostao razočaran u tebe kao čovjedka i u HSS kao stranku.... Eto to ti j ebilo svo moje lobiranje i provizija o čemu tivaljda iz svoje perspektive znaš zasigurno puno priča jer nisam ćuo da je ikome ukinut brniteljski status a već nas ima pola milijuna,... a o invalidima da i ne govorim....
Jel vidiš koliko ispadaš jadan @jelenska, a samo si se trebao lijepo trebao ispričati....

Možda otud tvoj žestoki napad na čovjeka kojeg uopće ne poznaješ a još manje on tebe. Opet paranoja,... am ni jednom rečenicom nisam napao osobu već Nick name koji se ovdje preserava i koji sam svojim navodima i tvrdnjama provocira na ovakve rakcije... Dakle moji komentari su samo reakcija na tvoje i ništa više.... a poznajem te onoliko koliko i kako se se ovdje predstavio + još malo više ....

Međutim, poznajem ja dobro takve kao ti i što su braniteljima radili da bi im kao "otvorili" kabinet zamjenika ministra. Kod @jelenske nije prošao ni jedan lobist! ... ali tisuće branitelja jesu. Očito je da me ne pozanješ kao ni ljude poput mene,... mi (ovakvi) naime nemamo posla i(osim ako baš ne možemo izbjeći) sa takvim ljudima...

Akcija Dijagnoza, jel? samo na drugačiji način, to si možda radio. Namjerio si se na pogrešna čovjeka. Ne vidim razlog tolikom trudu da se ovdje predstavljaš na takav način... pusti da drugi pričaju o tvojim djelima jer ovako ispada da samo ti o sebi imaš takvo mišljenje.

Da je i taj došao sam, bez tvoje "intervencije" sigurno bi bio primljen i učinjeno sve da se nepravda ispravi ako je nepravde prema njemu bilo.
Možeš sada pljuvati po meni koliko got hoćeš ali kod mene takve prljavštine niti onda jesu niti budu prolazile!
Ovakviza sebe ništa od takvih (a i inače) ne traže....... a ti se možeš sam i dalje pljuvati koliko god hočeš....

Cited

Tko je glasao

Ja tebe @DEMOS ne razumijem

Ja tebe @DEMOS ne razumijem ni jednu jedinu riječ!
Uopće mi nije jasno što ti zapravo želiš od mene?

Tko je glasao

Ja tebe @DEMOS ne razumijem

Ja tebe @DEMOS ne razumijem ni jednu jedinu riječ! Da to je vrlo moguće što nije neki problem, no ti ovdje ni mnoge druge na ovom portalu ne razumiješ....... a to već miriše da moguće ima neki problem. Ako malo ugaziš na loptu i razmisliš, vjerujem da ćeš brzo skužit... a možda i ne.

Uopće mi nije jasno što ti zapravo želiš od mene? Apsolutno ništa... n i š t a.

Tko je glasao

Ako ne želiš ništa moj

Ako ne želiš ništa moj @DEMOS - OSTAVI ME NA MIRU!
Ja tebe uopće nigdje ne komentiram jer Te nigdje ni nema osim što si se zalijepio za @jelensku kao krpelj.
No nisi dovoljno educiran ni pametan da bi me eliminirao.
Prema tome, ne očekujem da shvatiš koliko su Ti napori uzaludni.

Tko je glasao

@jelenska, imam dovoljno

@jelenska, imam dovoljno godina i iskustva da znam kada treba stati na balun ili se ostaviti čorava posla... što je u tvom slučaju možda trebalo davno uraditi, ali samo možda jer likovi kao ti nisu rijetka pojava na političkoj sceni. Niko te ne tjera da budeš poklopac na moj komentar stoga slobodno odj... u sitnim skokovima natrag u rupu iz koje si se i izmigoljio jer spadaš u onu skupinu koja je naglo oživjela nakon 90-ih... i odjednom postala sposobna (ma šta ministarstvo) čak i državu vodit... i sada ćeš mi (a moglo bi i nam) doči ovdje solit pamet i pokretati neke političke promjene jer ti imaš riješenje za sve naše probleme. A koji si onda ku... radio po tom pitanju dok si bio u tzv. političkom vrhu osim svim silama nastojao ostati napovršini .... i nisi uspio jer si (upiši sam). Dok si bio u HSS-u žario si i palio kako ti se prohtjelo tj. slijepo si izvršavao sve šta ti je bilo naloženo.... a sada ti je odjednom proradila savjest i htio bi nešto mijenjati....
Pa čovjeće zar si toliko glup da ne vidiš kako najprije moraš sebe mijenjati...... jer ne vidiš da si u nekom drugom vremenu... a možda i ne želiš. MOžda se ti @jelenska želiš vratiti tamo gdje si zasr... i od tog momenta krenuti opet dalje.. ali lipo i pametno moje to nije moguće .... Moraš živjeti sa svim svojim greškama kao i sa svim dobrim stvarima koje si napravio a zasigurno jesi......
Pollitika nije mjesto liječenja osobnih frustracija ali jest promoviranja ideja, ....... razmišljanja i što god...... no ti to očito ne želiš ili nisi u stanju uvidjeti a dok je tako ovdje nečeš naiči na potporu koju si kao HR Rambo nastojao ostvariti..... a sve da bi "njima" pokazao tko je J.V......
A jesli li ti živio možda i prije 90.-te i ima li te igdje prije no HSS-a ili lovačko-ratnih priča.... a trebao bi jer imaš više od 50 ljeta...... i jesli li "možda" i ti jedan od onih koji imaju pravo na povlaštenu mirovinu ...... pri tom ne mislim na one dužnosnike koje pamtimo po djelima već na tebe za kojeg se nije ni čulo da postoji i da nešto korisno radiš........ E takve ja nazivam krpeljima... a spadaš li možda i ti u te krpelje? ako ne onda nam linkaj to što si javno kazao i po čemu bi te kao zamjenika ministra trebalo upamtiti u pozitivnom svjetlu.......
I koliko si ono u svom mandatu zamjenika ministra otkrio lažnih invalida i branitelja.....

No nisi dovoljno educiran ni pametan da bi me eliminirao.
Prema tome, ne očekujem da shvatiš koliko su Ti napori uzaludni.
Što je @jelenska,.. opet kompleksi... malo te hebe to što nemaš dovoljno jako formalno obrazovanje pa mi natucaš ono moje prof...... ali to nije ni toliko ni bitno ako posjeduješ ono neformalno koje je često puno od formalnog .... a opet, možda te malo hebe i to što nisi član MENSA-e pa nemoš pizdit kako si i previše inteligentana faca za ostale članove pollitike..... i zašto bi to ja tebe eliminirao i iz čega to.... I što ti to sebi uopće umišljaš @jelenska?

Tko je glasao

Dragi moj @DEMOS imam

Dragi moj @DEMOS imam osjećaj da polako gubiš živce - rječnik Ti baš nije Bog zna kaj.
Tvoje lupetanje bi trebalo nakon svakog brifing-informativno razgovora sa "nadležnima" biti sve točnije i bliže istini a ne sve dalje od nje.

Ja sebi baš ništa ne umišljam - ja samo napišem što mislim a ti si dalje umišljaj što got te volja.
Svejedno mi je.

Do 1990. sam čekao 1990.!
Razumiješ li hrvatski ili da ti to netko prevede na tvoj talijanski?

Tko je glasao

Dragi moj @DEMOS imam

Dragi moj @DEMOS imam osjećaj da polako gubiš živce - rječnik Ti baš nije Bog zna kaj. Lipi moj @jelenska već si moga skužit da @DEMOS (ali i demos) ima čelične živce... ma čudo jedno... a zna i podignit ton onako teatralno kad zatriba, ali izgubit živce..... i to da me baš takva lišina more isprovocirat .... e to bi već već stvarno bilo nešto..... ... a @DEMOS i jest ovdje dijelom i zato da ne glumi intelektualca i stručnjaka već jasno kaže šta ima tako da ga "ceo svet razume". Vidiš to ti ovdi kuže svi (ili skoro svi) osim tebe i tvog intelekta... ali šta,š more bit da ti ovdje niko nije ravan.... zapravo i nije kad malo bolje razmislim....
A i propustio si da kod mene ne igra ništa na galamu, ne trzam ti ja na to lipo moje......

Tvoje lupetanje bi trebalo nakon svakog brifing-informativno razgovora sa "nadležnima" biti sve točnije i bliže istini a ne sve dalje od nje. A jel te lipo @gale nešto pitao... i šta mu ne odgovoriš ili čekaš da to j auradim umisto tebe? Nije valjda da je @gale pod nekim "nadležnostima" ka i ja i da su njegova pitanja produkt nekog "brifinga"?? @jelenska ti izgleda zaboralčjaš da se istina teško može skriti tako da tvoje pljuckanje uvis završi tamo di i triba ... iliti otprilike na tvom obrazu.... jer se ti sam najbolje pljuješ.... samo naprid u nove pobjede tj. samopoljuvanje.

Ja sebi baš ništa ne umišljam - ja samo napišem što mislim a ti si dalje umišljaj što got te volja. "a špašitelju moj, a doture moj lipi, pa kako me še ne šićaš... a i šjora Bepina žna da šte mi špašili život"...... Jel se sičaš ovog lika @jelenska... jer me upravo dijelom podjeća na tebe....... Ja doduše u toj priči nisam dr. Luigi... ali....

Do 1990. sam čekao 1990.!
Razumiješ li hrvatski ili da ti to netko prevede na tvoj talijanski?
E koliko samo takvih danas ima u lipoj našoj i vašoj.... ono hibernacija do 90.-te a onda odjednom sposobni na svim poljima... i sve znaju.... i sve mogu.... i sve žele.... a do90.-te ništa.... nula ... zero... e to su pravi igrači koji će nas izvuč iz gliba i pokazat svitlo u daljini....
@jelenska, lipo se ti povrati u ono šta si bija jer to šta želiš bit neš nikad uspit (ne raunajući ono šta si već dijelom uspija o one 4 godine)... a neš jer si ti još uvik isti onaj frajer koji iz 90.-e sa svim svojim sposobnostima i bla bla bla a koje si lako moga dokazat (bar u nečemu) i do tada jer si vveć bija priša i 30-tu u životnom kalendaru.... ali su i tebe oni "crveni" proganjali radi hrvatstva..:) Moš mislit.

Razumiješ li hrvatski ili da ti to netko prevede na tvoj talijanski? Još jedna od tvojih jeftinih politikantskih insinuacija,... doduše je da je i talijanski jedan od jezika koje govorin ili se njime nešto malo služin ali nije baš da ne razumih i rvacki.... ma mislin da mi još ne triba privodit... možda tebi triba .... :-)

Tko je glasao

Uvijek sam bio uvjeren da

Uvijek sam bio uvjeren da Dalmacija daje hrvatskom narodu dobre, lijepe i pametne ljude. Izgleda da se i tamo "omakne" nešto šporko...

Možeš nastaviti... i nauči već jednom da je svaki čovjek poseban!
Nisi pohađao vjeronauk?
Ja jesam i ponešto razumijem hrvatski pa sam i shvatio.

Tko je glasao

Uvijek sam bio uvjeren da

Uvijek sam bio uvjeren da Dalmacija daje hrvatskom narodu dobre, lijepe i pametne ljude. Izgleda da se i tamo "omakne" nešto šporko... A je, je, dogodi se i to... eto baš su prid niki dan jednome "našemu" čoviku vikali "Bando lopovska"... ajde nisu to baš vikali u "mome" Trogiru ali jesu u jednom malom mistu blizu.... mislin da se radi o Splitu .... ali šta je, je, tu si u pravu 100%.... :):)

Možeš nastaviti... i nauči već jednom da je svaki čovjek poseban! Šta se tiče tebe to je skroz OK,... ja ti se baš i ne smatran nečim posebnim... a još sam rođen ka blizanac.... tja, eto šta ti je posebnost..

Nisi pohađao vjeronauk? Nu da nisan,.... ma to su mi bili baš lipi trenuci i gušta san slušat, mislin naše švore i župnike kad su nan pričali razne priče.... uz dijapozitive ... uf, to mi se urizalo u pamčenje zauvik... a baš mi je drago da si i ti sluša vjeronauk.... pa si možda baremko koju zapovid i zapantija....

Tko je glasao

Vas dvoje bi moglo loptu

Vas dvoje bi moglo loptu spustit na zemlju.

Tko je glasao

Vas dvoje bi moglo loptu

Vas dvoje bi moglo loptu spustit na zemlju. @Skviki, al to nisan pokuša puno puta,.. al ovi tvoj se uporno pravi englez i stalno igra sa visokin balunima... i priznajen, igra postaje dosadna.

Tko je glasao

DEMOS, al ovi tvoj se uporno

DEMOS,

al ovi tvoj se uporno pravi englez

Niko tu nije moj, svi smo mi naši.

Tko je glasao

Na kraju me je i

Na kraju me je i zainteresirala rasprava.

Zbog cega Jelenska nije objavljen registar branitelja za vrijeme tvog mandata? Koliko kuzim, ti si jedan od protagonista lose politike, pa bi mozda bilo u redu da taj dio malo obrazlozis. Mozda i u drugom dnevniku.

Pretpostavljam da se ne bojis nikoga, te da te strah ne koci da izneses stvarno stanje. Ako se pak bojis, razumijem, svi smo mi ljudi. Neki vise, neki manje hrabri.

Uglavnom, ovo pitam s obzirom da je losa politika u kojoj si i sam sudjelovao nesto sto je potrebno mjenjati, a pretpostavljam da kao insajder znas razloge ili barem vise razloga od javnosti zbog kojeg je obracun sa onima koji su kompromitirali etiketu branitelja odgodjen.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Zbog cega Jelenska nije

Zbog cega Jelenska nije objavljen registar branitelja za vrijeme tvog mandata? Koliko kuzim, ti si jedan od protagonista lose politike, pa bi mozda bilo u redu da taj dio malo obrazlozis. - @gale

Pitaj @DEMOSA, on o meni zna više nego li ja sam o sebi.

Pretpostavljam da se ne bojis nikoga, te da te strah ne koci da izneses stvarno stanje. Ako se pak bojis, razumijem, svi smo mi ljudi. Neki vise, neki manje hrabri.

Uglavnom, ovo pitam s obzirom da je losa politika u kojoj si i sam sudjelovao nesto sto je potrebno mjenjati, a pretpostavljam da kao insajder znas razloge ili barem vise razloga od javnosti zbog kojeg je obracun sa onima koji su kompromitirali etiketu branitelja odgodjen. - @gale
***************************

Pitaj @DEMOSA, on o meni zna više nego li ja sam o sebi,
a i sve zna o braniteljima, registru, tko je kome dao nepripadajuća rješenja HRVI, tko je kome dilao stanove, namještao kuće APN (po nekoliko puta).

Dnevnik o tome neka ti napiše @DEMOS i onaj njegov jedan jedini branitelj kojeg pozna a ja baš njega nisam htio primiti!
Nevjerojatno! Uz tisuće njih - odbijem DEMOS-ovog, a još nas je i Tomčić upoznao....

P.S. Ja ću svoje napisati (tj. već je napisano) i objaviti kada to bude svrhovito.
@gale, sve ostalo možeš dobiti ili čuti samo kada se nađemo licem u lice jer ja pojma nemam tko je @gale a nemoj zaboraviti da ima i neka obveza zaštite nekih podataka koje si imao u rukama kao državni dužnosnik!!??
Ili misliš da po pitanju branitelja i DR sve treba objaviti javno?
Obrati se Mesiću, možda je njemu šta preostalo dokumentacije!

Tko je glasao

@jelenska nema pi....,

@jelenska nema pi...., @jelenska nema pi....,... šta je Rambo,.. čovik ti postavi par jednostavnih pitanja ti ka gušterica odma bris u rupu... išta će ti ovo:
Pitaj @DEMOSA, on o meni zna više nego li ja sam o sebi, ... kad me bude pita onda ću mu i odgovorit ali dok si nam ti ovdi nema za tako nešto potribe... pa ko će nam bolje objasnit šta je @jelenska ka zamjenik ministra radija od samog @jelenska..... ili ti je more bit neugodno jer znaš da će netočni odgovori bit isporavljeni i negativno ocjenjeni .... (ono, ja sam profa pa ti zbiberim asa odma).

a i sve zna o braniteljima, registru, tko je kome dao nepripadajuća rješenja HRVI, tko je kome dilao stanove, namještao kuće APN (po nekoliko puta). he he he, pa "ponešto" ali ti @jelenska formacijski znaš (ili bi triba) puno više od mene,... a i palčali smote 4 godine (+ jo i povlaštena mirovina) pa nam daj izvješće na uvid.... ajde ajde.... daj DEMOS-u (tj. demosu) odgvore jer mi smo teplačali ili ti triba crtat.

Dnevnik o tome neka ti napiše @DEMOS i onaj njegov jedan jedini branitelj kojeg pozna a ja baš njega nisam htio primiti!
Nevjerojatno! Uz tisuće njih - odbijem DEMOS-ovog, a još nas je i Tomčić upoznao....
Pa kako jedini kad si i ti branitelj... dakle to su već dva koje nam + ja ... su već su tri, a to je već "više" od nekoliko... :) ... a dobr našlo bi se možda još preko nekoliko nih.... i eto vidiš .. ti baš zahebeš onog šta je bija u mom društvu... i to baš pravog Ramba ali samo dok je na bija na bojištu jer da ga bilo di srtneš taj ti o ratu neće ni c... Skroman neki tip ... do beskraja... i ti baš svoje pravo lice pokažeš njemu.... pazi nejmu a ne meni jer sam ja tu slučajno bio ... a i scili susret je bija plod slučajnosti (već opisano) no ti nisi slučajno ispa ono šta jesi ... jer jesi to ša jesi... a i sam to tvrdiš... I zamsili sučajnosti da nas baš Tomčić upozna.... a čudni su ti puti dospodnji moj @jelenska

P.S. Ja ću svoje napisati (tj. već je napisano) i objaviti kada to bude svrhovito.
@gale, sve ostalo možeš dobiti ili čuti samo kada se nađemo licem u lice jer ja pojma nemam tko je @gale
E vidiš da još uvik nisi shvatio svoju dužnost dok si bija zamjenik ministara jer evo ni nekolko godina šta to više nisi, još nisi shvatija da ti ne odlučuješ šta je i kada svrhovito ako te mi plačamo, a jesmo i očekivali smmoda rdiš ono za šta si i bija zadužen i da nam o tome daš izvještaj odma a ne kada to bude "svrhovito" za tebe jer je to dokaz da si obnašajući funkciju to radija isljučivo za sebe i ili svoju strankuj a ne za one koje funkcijom predstavljaš a to je narod - demos.... jer bio ti opet bija isti da ponovo dođeš u tu poziciju.... opet bi ti sve radija za sebe jer drugačije očlito i ne znaš, jer da znaš onda bi to i pokaza do sada..... i tko je @gale, tko je @ap, tko je @frederik, tko je @DEMOS,.... i stotine drugih koje ti moraš oči u oči da bi uradio ono šta ti je bila dužnost..... cccc pa ti nikad nečeš skužit šta je to odgovornost prema narodu.....

Tko je glasao

@DEMOS - potraži pomoć,

@DEMOS - potraži pomoć, žurno Ti je potrebna!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci