Tagovi

Na čemu je Toma Grobar?

Sad više nema nikakve sumnje. ovaj je lud:

" Nikolić: Hag je formiran da bi se sudilo Srbima!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da je presuda Ramušu Haradinaju doneta mimo pravde i prava i da će, kao i prethodne odluke Tribunala u Hagu, podstaći separatizam, otežati napore na uspostavljanju mira u regionu, poništiti dosadašnje napore u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i povećati evroskepticizam u srpskom narodu.

Cilj je popravljanje slike Srbije - Tomislav Nikolić

Ova odluka Tibunala nije bazirana na pravu- Tomislav Nikolić | Foto: AP

"Nažalost, obistinilo se očekivanje da Haški tribunal oslobodi Ramuša Haradinaja optuženog za ubistva, okrutno postupanje, nehumane postupke, kršenje zakona i običaja ratovanja nad albanskim, srpskim i romskim civilima u logoru takozvane OVK u Jablanici 1998 godine", navedeno je u saopštenju Pres službe predsednika Nikolića.

"Za stravične zločine nad kosovskim Srbima niko neće biti osuđen.
Takve presude podstiču separatizam, otežavaju napore na uspostavljanju mira u regionu, poništavaju dosadašnje napore u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i povećavaju evroskepticizam u srpskom narodu", zaključio je Nikolić.

"Mislim da nisu dobro procenili Srbe. Nas ovolika nepravda može samo da podigne, nikada ne može da nas obori i razočara. Mi smo narod koji je ponosan kada mu čine nepravde i možda iz toga proistekne nova sloga i mir među građanima Srbije. Sad je jasno da oni ne gledaju u Srbiji ko je koje vere, pola ili narodnosti, oni gledaju da svi oni koji žive u Srbiji ispaštaju dok svetski moćnici tako budu želeli", izjavio je Nikolić u Kraljevu na vest o oslobađajućoj presudi Tribunala za Ramuša Haradinaja.

"Čini mi se da smo danas u prilici da budemo ponosni na to što nam rade. Navikli smo na muku i da drugi pokušavaju da raspolažu našim sudbinama. Ovo je čas kad iz Haškog tribunala treba da izađu svi Srbi, zato što, ako Oluja nije bila zločin i ako Haradinaj nije počinio zločin, gde će naći zločin kod političara, komandanata vojski i policije Srba koji se nalaze u Haškom tribunalu", izjavio je Nikolić.

"Ne može da se desi da posle svega ovoga mi nastavimo da sa svojim susedima održavamo odnose kakve smo imali do sada. Ako je neko hteo da nas posvađa, našao je pravi način", kazao je Nikolić.
"Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda, i otpočelo je to i sa Makedonijom i sa Mađarskom, i sada će sve to da stane samo zato što oni koji nas ubeđuju da sarađuemo i živimo u miru u stvari sve čine da se ne pomirimo", objasnio je predsednik Srbije.
"Dok ne bude izbora, pred nama je zadatak koji niko sam ne može da sprovede, mi moramo da razgovaramo sa Albancima ali u potpuno novim odnosima, sada kada nam je jasno šta oni koji tvrde da ne žele zapravo žele. Žele nezavisno Kosovo i da mi sa takvom državom razgovaramo. Sa takvom državom nijedan političar iza kojeg stoji narod neće da razgovara", poručio je Nikolić."

Kao da mu je netko izrezao dio mozga, pa ne vidi, ne čuje i ne pamti, ali osjeća kad ga netko žvajzne i pita se zašto.
Tamo se povijest zaista ponavlja. Gledajući stoljećima unazad najduže razdoblje mira Srbi su imali od '45-'91. Prije toga između '18-'41. a još prije -ratovi svakih par godina, srpski ustanci, balkanski ratovi, unutarnja čarkanja, klanja na sopstvenom dvoru, sječe knezova...stalno krv prska. Ratovanje im je poput nekog nacionalnog sporta u kojem su u dva navrata "osvojili" i harem unutar kojeg ih nitko nije volio.
Kakav um može reći :ako Oluja nije bila zločin i Haradinaj nije zločinac, gdje će političarima i komandantima vojski i policije Srba koji se nalaze u Haagu naći zločin. Tu se pitam tko mu je amputirao onaj dio mozga kojim je trebao percipirati Srebrenicu i Vukovar? Što je s onim dijelom mozga koji nije registrirao logore Stajićevo, Begejci, Niš....i kako je ostao onaj dio mozga koji zna za logor Jablanica? Ima još:
Sad je njemu jasno : Kosovari zapravo žele nezavisno Kosovo, a on mislio da ne žele i čudio se što su oni priznati od svijeta, a Srbija ih nije priznala jer je mislila da se šale...pa su se malo pokušali grubo igrati...pa je doš'o NATO i malko ih isprašio...pa se oni iznenadili i razočarali. Kako sad to, a nikad prije kad su se oni igrali rata nije bilo posljedica.
Al' ajd' dobro. Nema veze. Puj pike ne važi sve ovo do sada. Pravit ćemo se da je sada veliki odmor :
""Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda, i otpočelo je to i sa Makedonijom i sa Mađarskom,8)neće valjda sada zaratiti s Makedonijom i Mađarskom?) i sada će sve to da stane samo zato što oni koji nas ubeđuju da sarađuemo i živimo u miru u stvari sve čine da se ne pomirimo",Ma zamisli ti Tomo! Zločesti jedni suci u Haagu. Traže, zamisli, dokaze da je Haradinaj zločinac. 'Ko je to vidio!? Koga zanimaju dokazi, ako Srbi kažu da je kriv.. Bakću se tamo sa nekih 8000 ubijenih u Srbrenici i za to hoće okriviti sirotog vojnog komandanta Mladića, umjesto da se bave Haradinajom. Stvarno je to nepravda.
I imaš ti pravo. Nemoj se više ni sa kim igrati.
Da nam je Bog dao da niste ti i tvoji započinjali svoje igre i ranije. Ali znajući vas tamo, već ćete vi smisliti nešto za neki novi rat. Takvih kao ti, bez mozga ili s defektom u mozgu tamo kod vas ima pod svakim kamenom...

Tagovi

Komentari

Toma Grobar

plus.
zaintrigirao me naslov, bas ono Grobar pa procitala sve do kraja i - fino se zabavila i nasmijala!
.. a osim toga, ovo je meni sve novo i nepoznato, ta dogadjanja u srbiji (posto me narocito niti ne zanima sta se dogadja u komsilucima)
zaintrigirao me naslov, bas ono 'grobar' pa procitala sve do kraja i - fino se zabavila i nasmijala!
ajojj, koje li ljudske gluposti!

Tko je glasao

Mene zanima na cemu si ti?

Mene zanima na cemu si ti? ...

a Nikolic je to sto je ali je "tamo negdje"... i ne kuzim zakaj bi netko ovdje furt i stalno bio u mislima tamo negdje.....

ak nije ovaj drugi Tomek... pa mu je za opstanak Tomo neohodan furt i stalno jer drugog nacina ne poznaje i ne nalazi...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Mene zanima na cemu si ti?

Mene zanima na cemu si ti? ...

a Nikolic je to sto je ali je "tamo negdje"... i ne kuzim zakaj bi netko ovdje furt i stalno bio u mislima tamo negdje.....

ak nije ovaj drugi Tomek... pa mu je za opstanak Tomo neohodan furt i stalno jer drugog nacina ne poznaje i ne nalazi...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@lunetic

Mene zanima na cemu si ti? ...

to će za tebe ostati vječna tajna, dragi tomoljubac :)

Tko je glasao

hm... mozda je lunatic na

hm... mozda je lunatic na Ecstasy-ju....ima simptomica

Tko je glasao

Kome smeta

Kome smeta komentar o Tomislavu Nikoliću. Pogledaj, tko je glasao s minusom. Glasali su minusom, a komentarom nisu objasnili razloge, pa se može pretpostaviti da su velikosrpski orjentirani? Javite se gospodo.

Tko je glasao

Meni smeta, @Fantom47.

Odgovaram ti stoga jer mislim da ljude treba prosvjećivati i zato što se nadam da iskreno ne razumiješ. Ne odgovaram ti, naravno, zato što si me prozvao da sam "velikosrpski orijentiran".

Naime, u crno-bijelom svijetu koji propovijedaš, ja mogu ili biti "orijentiran" jedino kao ti, ili mi je pak duga opcija te alternative da mogu biti "velikosrpski orijentiran". Prema tome, stvarnoga mi izbora zapravo nema.

A sad da ti ukratko objasnim da dnevniku koji politički fenomen ili politički proces, pogotovo onaj koji toliko zla nanio i tolike ljudske patnje izazvao na ovim prostorima proteklih desetljeća, tumači tim da se predsjedniku države pripisuje uzimanje opojnih sredstava, dnevniku u kojem se tvrdi da mu je "amputiran dio mozga", u kojem se "zna" što "on misli", itd., mogu dati jedino minus.

Koji je smisao takvoga teksta? Kakva da se povede rasprava? Da li da se važe "amputirani dio mozga"? Naravno da nije. Smisao takvoga teksta jest upravo prozivke i prebrojavanje u tom crno-bijelom svijetu, prema motu "tko nije s nama, protiv nas je".

A onaj tko se s takvim pristupom ne slaže, odmah je, dakako, "velikosrpski orijentiran".

Evo, nadam se da sam ti objasnio. Možda ćeš sada moći razumjeti i neke druge moje komentare.

Tko je glasao

Evo

javio sam se.

Imaš li još kakvu želju?

Tko je glasao

Javio si se?

Da li si se javio ili si se deklarirao kao velikosrbin?

Tko je glasao

Ne,

time sam najviše htio ukazati na to da onakve prozivke rade uglavnom velikoidioti.

Tko je glasao

Pročitaj Red

Nisam čovjeka uvrijedio ako sam napisao da je velikosrbin, jer to je politika određenih ljudi, u konkratnoj državi Hrvatskoj, ali Tvoj uman zaključak je vrijeđanje, u pomanjkanju kulture u javnoj kumunikaciji.

Tko je glasao

Mene

jesi uvrijedio.

Za mene velikosrbin je sinonim za četnika .., kao i što je velikohrvat sinonim za ustašu.

Tako da sam tvoj komentar shvatio kao invektivu i namjernu provokaciju, a na tako nešto uvijek odgovaram "iz svih oruđa".

Ubuduće pokušaj da se suzdržiš i ovakvih situacija garantujem toga neće biti.

Tko je glasao

Četnik

Četnik je pak za mene operativac velikosrpske politike.

Tko je glasao

Ja sam dao minus, jer je

Ja sam dao minus, jer je glupavo da predsjedniku druge susjedne države se obraćaš sa nprozivanjem njegova nadimka.

Drugo "Kosovari ne žele "neovisno" Kosovo već pripojenje Albaniji. Ovo se možeš itekako uvjeriti brdom činjenica...

Treće ostale gluposti neću komentirati nema smisla...

Justice for all !

Tko je glasao

Najbolji hrvatski političar

Ja sam dao minus, jer je glupavo da predsjedniku druge susjedne države se obraćaš sa prozivanjem njegova nadimka.Mogli bismo ga zvati "Četnički vojvoda od Antina", jer je titulu vojvode zaslužio djelima po Hrvatskoj!

Ovo "Grobar" je samo sinonim za "četnički vojvoda"!

Nije glupavo zvati ga, onako kako ga, od milja, zove njegov narod.

Meni je nekako najdraže zvati ga . "Najbolji hrvatski političar!"

Tko je glasao

Nije glupavo zvati ga, onako

Nije glupavo zvati ga, onako kako ga, od milja, zove njegov narod.

U Srbiji ga zovu izdajnikom , čitaj vijesti pookolo pa ćeš skužiti... Srpski nacionalisti slični ko naši koji su već počeli pljuvati po Gotovini

Meni je nekako najdraže zvati ga . "Najbolji hrvatski političar!"

Ako misliš da on nama svojim postupcima pomaže , varaš se...

Realno mi nemamo svojih političara, naš vrh politike je Washington , a to se vidjelo na primjeru Palestine.Toliko se izgubili jadni da na kraju nismo znali šta ćemo od muke...

PA mi ne znamo koji je naš cilj i kakva je uloga naša na svjetskoj političkoj sceni. U biti smješni smo da smješniji ne možemo biti , pa možda zato mislimo da je jedan Tomislav Nikolić najbolji hrvatski političar.

Justice for all !

Tko je glasao

Grobar je zato sto jest

Grobar je zato sto jest gorbar... tj. bio je direktor grobarskog poduzeca..

i to je to, prije nego li je usao u politiku.. a ne cetnici i ostalo.. koliko god da ti pase u kontekst ....

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@lunić

veliš ti:

Grobar je zato sto jest gorbar... tj. bio je direktor grobarskog poduzeca..

i to je to, prije nego li je usao u politiku.. a ne cetnici i ostalo.. koliko god da ti pase u kontekst ....

a kad tamo:

http://www.youtube.com/watch?v=-OadHu7aFkk

Tko je glasao

...

nakon što je davne '93. postao četnički vojvoda, danas je postao ustaša :)))

http://www.index.hr/vijesti/clanak/radikali-u-beogradu-palili-zastave-sa...

ahh, tim srbima nikada nije dosadno :))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Tomo Grobar

“Jeste, ja sam četnički vojvoda i nitko ne može da mi oduzme tu titulu. Eto vam!”

Izjava Tome Pressu 2009 godine.

Nezavršeni student prava.
Tehnički direktor komunalnog poduzeća u Kragujevcu.

Tko je glasao

Tomo Grobar

“Jeste, ja sam četnički vojvoda i nitko ne može da mi oduzme tu titulu. Eto vam!”

Izjava Tome Pressu 2009 godine.

Nezavršeni student prava.
Tehnički direktor komunalnog poduzeća u Kragujevcu.

Tko je glasao

Tomislav Nikolić

pozicija:Predsednik Srbije
stranka:Srpska napredna stranka, predsednik
datum rođenja:15.02.1952.

Rođen je 1952. godine u Kragujevcu. Završio je srednju tehničku školu. Isprva je upisao Pravni fakultet, ali je napustio studiranje da bi se zaposlio. Diplomirao je 2006. godine na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu, a 2011. završio je master studije na novosadskom Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment. ..... ****opasaka............e ovo je malo dosta upitno... i predmet sveopce sprdacine, no ima vremena, mozda jos i doktorira, makar mnogi u srbiji i u srednju sumnjaju
Poslovnu karijeru je započeo u Građevinskom preduzeću “Žegrap” 1971. godine gde je radio sve do 1978. Dvanaest godina je bio šef investicija u preduzeću “22 decembar”. Dve godine je radio kao tehnički direktor Javnog komunalnog preduzeća u Kragujevcu kada mu je jedna od nadležnosti bila i briga o grobljima, zbog čega ga i danas prati nadimak Toma grobar.
Prvi stranački angažman imao je u Narodnoj radikalnoj stranci u Kragujevcu. Ujedinjenjem te stranke sa Srpskim četničkim pokretom Vojislava Šešelja nastaje Srpska radikalna stranka 1991. godine, a Nikolić postaje potpredsednik SRS. Kasnije je tri puta biran na mesto zamenika predsednika stranke. Posle odlaska Vojsilava Šešelja u Hag 2003. godine preuzeo je vođenje stranke.
Nikolić je bio poslanik u svakom sazivu Skupštini Srbije od 1992. godine prvo kao član SRS, a kasnije kao član Srpske napredne stranke. U martu 1998. godine izabran je za potpredsednika Vlade Srbije, a krajem 1999. godine postavljen je na mesto potpredsednika Savezne vlade.
U maju 2007. godine izabran je za predsednika Narodne Skupštine Srbije, ali je posle pet dana smenjen sa te funkcije.
U septembru 2008. godine je napustio Srpsku radikalnu stranku i već posle mesec dana osnovao Srpsku naprednu stranku u kojoj obavlja funkciju predsednika.
Četiri puta je bio kandidat SRS za predsednika Srbije. Za predsednika države je izabran u maju 2012. godine kao kandidat Srpske napredne stranke na prevremenim izborima.
Krajem 1991. i početkom 1992. godine bio je dobrovoljac na hrvatskom ratištu.
Oženjen je i otac dvoje dece.
http://istinomer.rs/akter/tomislav-nikolic/

evo tak, da ne vijecate...
...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@lunček

". Diplomirao je 2006. godine na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu, a 2011. završio je master studije na novosadskom Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment. ..... "

hahahahahaha!
dobro da su se ovi što mu pišu životopis zaustavili na 2011, da se nisu zaletili svojim vizijama grobarovoog bavljenja znanošću sve do negdje 2015... 16... 17.....

dobri su, nema što!
A sad je jasnije i zašto izgleda kao da je na nečemu. Nije ni na čemu. Naprosto je tupav i kvaran, a budali je more do koljena :))))))))
Što grobar zna što je država - uzme i vlada...hahahahaha!

Počinje mi biti žao Srba
hahahahaha!
Baš si me raspoložio!

Tko je glasao

Grobar je zato što zakopava Srbiju!

Grobar je zato sto jest gorbar... tj. bio je direktor grobarskog poduzeca..A baš si mi otkrila nešto novo.)))

Grobar je zato što zakopava Srbiju!

Tko je glasao

nije, srbija se sama zakopala

nije, srbija se sama zakopala kad ga je izabrala........

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Sebe zakopala, nas otkopala

nije, srbija se sama zakopala kad ga je izabrala........Sebe zakopala, nas otkopala.

Tko je glasao

Eto vidiš!

Da "Vam" nije Srba ne bi ni "Vas" bilo.

Tko je glasao

Izvezli višak državotvornosti

Slažem se. .)))
Da nisu bili toliko "državotvorni", ne bi stvorili toliko država oko sebe.
Ako nastave tim tempom, mogle bi se stvoriti još dvije, u Srbiji.

Tko je glasao

@busola

Nisam zainteresirana ni za pluseve ni za munuse, nego samo za argumentiranu raspravu. Podvlačim : argumentiranu,
Prvo, nadimak stvorenju koje je trenutno predsjednik susjedne države dali su mu njegovi sunarodnjaci, a meni se baš dopada, zašto da ga ne upotrebljavam?
Drugo, Kosovari mogu svoje nezavisno Kosovo pripojiti kome god hoće. Toma Grobar (ups!) i slični na to mogu utjecati samo ako zaborave (opet) da pila ima dva kraja pa odluče zaratiti (opet) i od svijeta dobiti po p.... (opet).
Ali tako to biva onima koji žive kao jednodnevni kukci - bez pameti.
Treće, komentirao bi ti "ostale gluposti" kad bi imao argumente, ali možda ne stigneš jer žuriš na avion za Beograd gdje će sigurno suze teći pločnicima.

Možda Toma (naravno-mislim na Grobara), organizira kakvo kolektivno rezanje žila u znak žalosti i bespomoćnog bijesa što im ništa više ne ide od ruke.
Ali ti se, molim te, svakako vrati živ i zdrav (ako se od tamo uopće može doći zdrav). Nedostajao bi nam ovdje :))

Tko je glasao

hvala ti,

al' me nasmija! : )))))))

Tko je glasao

@busola

Nisam zainteresirana ni za pluseve ni za munuse, nego samo za argumentiranu raspravu. Podvlačim : argumentiranu,
Prvo, nadimak stvorenju koje je trenutno predsjednik susjedne države dali su mu njegovi sunarodnjaci, a meni se baš dopada, zašto da ga ne upotrebljavam?
Drugo, Kosovari mogu svoje nezavisno Kosovo pripojiti kome god hoće. Toma Grobar (ups!) i slični na to mogu utjecati samo ako zaborave (opet) da pila ima dva kraja pa odluče zaratiti (opet) i od svijeta dobiti po p.... (opet).
Ali tako to biva onima koji žive kao jednodnevni kukci - bez pameti.
Treće, komentirao bi ti "ostale gluposti" kad bi imao argumente, ali možda ne stigneš jer žuriš na avion za Beograd gdje će sigurno suze teći pločnicima.

Možda Toma (naravno-mislim na Grobara), organizira kakvo kolektivno rezanje žila u znak žalosti i bespomoćnog bijesa što im ništa više ne ide od ruke.
Ali ti se, molim te, svakako vrati živ i zdrav (ako se od tamo uopće može doći zdrav). Nedostajao bi nam ovdje :))

Tko je glasao

Kompas

Čuj Busola i počuj. Bolje je i napisati Toma Grobar nego istinu Tomislav Nikolič, četnički vojvoda. A ovo o Kosovarima i njihovj želji pripojenja Albaniji Ti je jači argument. Nije li to i želja RS iz BIH, a ne bi ruku u vatru stavio da ni naši neki Srbi imaju i dalje te misli. Čini mi se Busola da si trebao nešto lukavije napisati da Te se ne bi prepoznalo s pisanjem, što misliš.

Tko je glasao

u tom ratu za neovisno kosovo

u tom ratu za neovisno kosovo je bilo zlocina najvjerojatnije i sa chiptarske strane, pa koliko god su srbi uglavnom agresori, ciptara niti ja ne zelim za susjeda, daleko mu kuca! nije da ih mrzim ali ih vraski dobro poznajem, najprimitivniji narod u evropi, a mozda i sire... pa samo kako su kindapirali srbe i ratne zarobljenike i njihove organe prodavali... grooooooznooooooo...

Kitz

Tko je glasao

@kitz

1. U svim ratovima ima zločina, manje ili više.
2, "...ciptara niti ja ne zelim za susjeda, daleko mu kuca! nije da ih mrzim ali ih vraski dobro poznajem, najprimitivniji narod u evropi, a mozda i sire... " ????????????????????????
Ni Milošević nije htio Hrvate za susjede, nego Austrijance. Smislio je i kako to postići. Jesi li ti u svojim mislima na tragu njegovih metoda?
3.3. "... pa samo kako su kindapirali srbe i ratne zarobljenike i njihove organe prodavali... grooooooznooooooo..." - to valjda znaš iz prve ruke i sve je dokazano na sudu, ili...?

Tko je glasao

da, sve je dokazano na

da, sve je dokazano na sudu!
a sto se tice milosevicevih metoda i mojeg subjektivnog misljenja o kosovu & co. pobrkao si loncice iliti promasio ceo fudbal!

Kitz

Tko je glasao

@kitz

Ti isto pamtiš ko jednodnevni kukac . ne pamtiš poslije podne ono što napišeš prije podne :))

Tko je glasao

@Fantom

Uvijek jedni te isti, dežurni minuseri. Njihovih dnevnika ni od korova, komentara išta ili ništa, a argumenata ni slučajno.
Aki nebitni so oni meni. Tko se u životu ponaša po načelu sviđa mi se - ne sviđa mi se a da za to nema logično objašnjenje u istom mi je vrjednosnom sustavu kao, recimo ... Paris Hilton ili sl. Takvi nemaju mišljenje ni o čemu nego trenutni nagon infantilnog uma bez asnog, razložnog stava. Zato ih unterhaltujem :))

Tko je glasao

Fantom47 i Ljube Ljubić niste

Fantom47 i Ljube Ljubić niste u pravu.
Većinu minusa ( svi osim jednog) su stariji članovi pollitika.com od vas i jako dobro im je jasno i fascinirani su da Veliko Hrvati prate sve što rade Veliko Srbi i da svojim glupostima hrane jedni druge jer jedni bez drugih gube smisao postojanja.
Isto tako već je svima jasno da je Hrvatska riješila problem Veliko Srba Olujom 1995 godine i da je sada jedini problem u Hrvatskoj pljačka koju rade Veliko Hrvati ili kako bi rekao Bruno Bušić :
"Da smo složni i čestiti davno bismo imali državu. A bit će nje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ...“

„... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?“

Ljudi koji su ti dali minus već su ovakve teme prežvakali 100-tinjak puta prije vas s nekim dugim Veliko Hrvatima ili su se bar tako predstavljali jedno vrijeme pa onda nestali kao što će te vjerojatno napraviti i vi poslije lokalnih izbora iduće godine.

Tko je glasao

VelikoHrvati

O kome Ti to acinum pišeš? Osobno sam za politiku ignoriranje Srbije i njihovog vodstva. To pak ne znači da sam protiv Srba, a još manje da sam VelikoHrvat. Tko je po Tebi VelikoHrvat? Ili tko je danas u Hrvatskoj ustaša po Tebi?I koji su ovi na vlasti? Gdje Oni spadaju, a na vlasti su u državi Hrvatskoj. Čitam na dnevno.hr članak o tome da se Srbija okreće Rusiji i rublju.I mene to uopće ne interesira jer se radi o DRUGOJ državi, a to je i njihov izbor.Ali me interesira da srpska manjina u Hrvatskoj ne počne u Hrvatskoj tu politiku, jer to nije hrvatska politika,a znamo da je naša politika EU. Mene kao Hrvata i rodoljuba interesira samo moja domovina i naši unutrašnji problemi i riješenja. Minimalno da bi netko bio velikohrvat je granica na Drini. Konačno idemo u EU, pa će naši susjedi shvatiti da smo otišli, ali nisam siguran da neće i dalje nametati Hrvatskoj komplekse, i za svaki takav njihov atak na našu državu ja bi oštrije odgovorio istom retorikom. Ovo sada podilaženje naše vlasti je sramota.

Tko je glasao

De se ti malo dogovori sam sa

De se ti malo dogovori sam sa sobom jesi li ti za ignoriranje Srbije , kako kažeš na početku komentara, ili si za još oštriji odgovor istom retorikom za govore srpskog rukovodstva koje nam nije ni upućeno .

Zašto srpska manjina u Hrvatskoj ne bi smjela zagovarati politiku približavanja Rusiji i većih Ruskih investicija u Hrvatskoj pogotovo što takva politika nema nikakve veze s hrvatskim pristupom EU.

Po tvojoj logici sve naše poslovne delegacije koje idu van EU bi trebalo po dolasku u Hrvatsku hapsiti jer to nije Hrvatska politika ulaska u EU.

ili si ti htio reći da svi mogu zastupati neku politiku osim srpske manjine u Hrvatskoj.

Tko je glasao

Ignorirati Srbiju

Ignorirati Srbiju treba zbog politike koju ima prema Hrvatskoj, a na provokacije treba oštrije odgovoriti. Uostalom, odosmo Mi u EU, pa će "naša" politika odlepršati u politiku EU-a.

Tko je glasao

"žestoko ignoriranje" kao

"žestoko ignoriranje" kao svojevremeno Račanovo "Odlučno možda"

Tko je glasao

Ne vuči me za jezik

Acinum, ne vuči me za jezik. Ako srpska manjina misli da smo još u Yu, pa će se baviti politikom i to politikom kontra državne politike vlasti Hrvatske, onda nema zajedničke i sretne budućnosti s tom manjinom.
Imaš sasvim dovoljno Srba u Vladi, a koji kreiraju politiku, a ovo što Ti pišeš o politici srpske manjine u Hrv. je konstanta velikosrpske politike iz Srbije na prostorima Hrvatske.

Tko je glasao

Srpska manjina može misliti

Srpska manjina može misliti što god hoće i voditi politiku kakvu hoće sve dok je to u skladu s pozitivnim propisima RH a ne s državnom politikom vlasti RH.

Protiv državne plitike vlasti RH koju vodi sadašnja koalicija su sve ostale političke stranke u Hrvatskoj koje čine oporbu sadašnjoj državnoj vlasti RH, a jedna parlamentarna stranka javno govori da ne priznaje Sudsku vlast u RH (HDSSB) i ne vidim u tvojim komentarima da se neosvrćeš na to jer se očito radi o "domoljubima" koji bi u skladu s tvojim prethodnim komentarom bili predvodnici Velikosrpske politike u Hrvatskoj.

Tko je glasao

@acinum

Nema veze koliko je dugo netko na pollitici s činjenicom ima li o nečemu stav ili ne. Još manje dužina staža na pollitici može biti alibi za minusiranjebbet argumenata. Mene osobno je nemoguće fascinirati podatkom da je netko "stari član pollitika.com". Pa što onda? Nisu zbog toga svete krave, najpametniji, najnačitaniji, najispravniji...Koliko je pametnih, načitanih i kompetentnih koji uopće ne pišu ovdje. Znači, kada bi se netko od njih ovdje pojavio morao bi najprije proučiti likove i djela ovih koji pišu jednom ili ni jednom godišnje, ali uporno minusiraju (ili plusiraju-svejedno) i uklopiti se u klišej.
Osim toga, ovdje se radi o kruškama i jabukama. Jedna je stvar ovo o čemu je govorio B.Bušić (s kojim se, usput rečeno, posve slažem), a posve druga četničko ludilo Tome Grobara.
"Ljudi koji su ti dali minus već su ovakve teme prežvakali 100-tinjak puta prije vas s nekim dugim Veliko Hrvatima ili su se bar tako predstavljali jedno vrijeme pa onda nestali kao što će te vjerojatno napraviti i vi poslije lokalnih izbora iduće godine."
Nisu baš mogli ovu temu prežvakati stotinjak puta jer su se konkretni događaju zbili unazad 2 tjedna. Ali nisu oni te događaje prežvakali niti jednom u svojim dnevnicima, ali odlučili su angažirati kažiprste za samo jednu tipku.
Zato su mi posve nebitni, bili ovdje pedeset godina ili pet minuta. Naprosto, ne cijenim ljude koji misle da su Cezari i da je jedan njihov prst dovoljan za perspektivu nekoga na ovoj stranici. Taj kriterij oni mogu primijeniti u svom špajzu. Možda!
P.S.
Usput, ja ne vjerujem u Veliko Hrvate. I zašto bi bilo čiji "rok trajanja" ovdje bio određen nekim izborima? Ja ću osobno biti ovdje dok me to bude zabavljalo , neovisno o izborima :)

Tko je glasao

Acinum, Većinu minusa ( svi

Acinum,

Većinu minusa ( svi osim jednog) su stariji članovi pollitika.com od vas i jako dobro im je jasno i fascinirani su da Veliko Hrvati prate sve što rade Veliko Srbi i da svojim glupostima hrane jedni druge jer jedni bez drugih gube smisao postojanja.

Koje ti gluposti pišeš.

Obsjednut si Velikohrvatima, daj malo definiciju tih istih.

Po čemu su stariji članovi pollitika.com mjerodavni u previlnom ocjenjivanju nekog stajališt?

Gdje je to u povjesti Hrvatska širila svoju teritoriju na račun drugih država?

Ljudi koji su ti dali minus već su ovakve teme prežvakali 100-tinjak puta prije vas s nekim dugim Veliko Hrvatima ili su se bar tako predstavljali jedno vrijeme pa onda nestali kao što će te vjerojatno napraviti i vi poslije lokalnih izbora iduće godine.

Koje teme su ti minuseri prožvakali? Do sad su samo osobno napadali svoje sugovornike i skakali iz jednog stolječa u drugi i branili Srbijence po vremenu poslje njihovog poraza. Vrijeme kad su tlačili oko sebe i vojno pokušavali širit teritoriju Srbije, za njih koda ne postoji.
Klali su Makedonce, Šiptare, muslimane, Bugare iHrvate.

Ljude koji to spomenu se naziva šovinistima, širiteljima mržnje i protivnicima pomirenja.
Na drugoj strani kad se čuju stvarni govori mržnje iz Srbije i od predstavnika srbijanske manjine u Hrvatskoj, onda ih ponovo nazivaju več poznatim titulama.

Tko je glasao

de

o'ladi malo; minjaj temu; nismo svi policajci, s'vatili smo poantu:) vi'š da san fin ovi put, hehehe
profesor

Tko je glasao

fini profesor kreveljko

fini profesor kreveljko hehehe!

Tko je glasao

@profesore

Ma svaka čast, Zadivljena sam tvojom preobrazbom :))

Tko je glasao

:)

a šta'š, mi se profesori permanentno obrazujemo, pitaj jovanovića :))))... kad imamo para k'o blata, hehehe
profesor

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci