Tagovi

Muke po izborima 2011., s teškim mučninama

Bio sam uvjeren da ću kolumnu pred izbore za Sabor 2011. napisati s lakoćom i zadovoljstvom. Ništa od toga - pišem je s mješavinom raznolikih osjećaja, zadovoljan što je na odlasku politička ekipa koja nam je zamalo dva desetljeća zagorčavala svakodnevni život, izbacujući nas iz takta, uglavnom nekompetentna, lažljiva i kradljiva. Mogu uspoređivati obje ekipe -onu socijalističku, do 1991. i ove poslije, kapitalističke, ili bolje zvuči, poduzetničke. Pripadao sam onima koji su zdušno se zalagali za višestranačje, za takmičenje različitih političkih opcija, idejnih opredjeljenja gdje će stvarno najstručniji i najpoštenije preuzimati dužnosti na četiri godine kada će na DAN D glasači sa zadovoljstvom izlaziti na birališta i ocjenjivati dosadašnje i birati, ako su nezadovoljni, nove.

BESKUĆNIK NA RIJEČKOM GROBLJU?

Zapravo, neposredan povod za pogoršanje raspoloženja bili su TV snimci s riječkog gradskog groblja gdje je u TV reportaži prikazan beskućnik koji oko dvije godine živi u grobnici, u brlogu i drlogu, te i bez grijanja. Javili su se i neki birokrati koji kažu da je slučaj teško riješiti jer, eto, nesretnik nema - važeće adrese!

Ne samo zbog ovih dramatičnih slika, meni se na ove izbore za Sabor naprosto ne izlazi do birališta. Razočaran sam poimanjem vlasti, strankama, višestranačjem, odnosom prema politici koja je vulgarizirana i uglavnom shvaćena kao promjena Kurte (Kurtinice) s Murtom, kao cirkuska smotra, kao namirenje osobnog džepa gdje za opće interese Hrvatske, nikoga nije briga. Prestao sam vjerovati hrvatskim političarima i mislim da ni oni u svijetu nisu mnogo bolji i da većina ulazi u tu prljavu djelatnost zbog ego-tripova, samozaljubljeni u sebe i svoje sposobnosti, netolerantni, bez znanja što je to vještina vladanja i demokracija. Sve teže gledam TV prezentacije, sučeljavanja kandidata za Sabor, naprosto mi ide na živce njihovo prenemaganje i dijeljenje političkih savjeta. S druge strane, shvaćam i obvezu da se bar glasovanjem pokaže odgovornost za funkcioniranje političkog sustava, u krajnjem, razvoj Hrvatske.

Neću vam stoga reći izravno što nam je činiti - neka to bude VAŠA svjesna odluka vezano za građanskih prava i obveze. Do zadnjeg časa kolebat ću se između dvije opcije: izaći na biralište i predati PONIŠTENI LISTIĆ, ili ipak, u zadnji tren odlučiti se neku od ponuđenih političkih opcija.

Ima opcija, stranaka na pretek, čak 315 kandidata za upražnjena mjesta na desnoj strani Markova trga, a dio i u Banskim dvorima, u foteljama ministara. Pratim njihove blijede izborne kampanje, povremeno frcne iskra, uvreda, laž, izmišljanje programa čijom realizacijom bi trebali u krenuti u „bolji život.", prebacivanje iz šupljeg u prazno, hrpe obećanja koja medno teku s usana naših političara. I dok oni snivaju, uglavnom daleko od zemlje i tla, slažu bajke i basne, baš se pitam kako njih doživljavaju djeca? Vjeruju li bar ona tim slatkim pričama ili su i djeca pročitala naše političare i političarke? Naime, i ta djeca slušajući te političke maštarije gdje svi znaju sve ( posebno Čačić,
Nobelovac za ekonomiju, inače ing.arhitekture), ili nitko ne zna ništa, a najmanje KAKO OSTVARITI političko-ekonomske ciljeve države, razvijati regiju Slavoniju itd., i ta djeca zalutaju na programe gdje se izvještava sa suđenja Sanaderu i gdje se već nazire presuda, no jedino nije jasno hoće li optužnica biti proširena i na nekog svjedoka? Naime, svi mi želimo zemlju znanja, razvoja i blagostanja, ali malo je onih koji znaju objasniti kako se to konkretno postiže? Pitam jednog sparing partnera za političke rasprave da li on stvarno misli da se u nas toliko kralo ili to tužitelji, odvjetnici, mediji... jednostavno pakuju optuženiku ili jedni drugima?? I tko je tu onda uopće čist, i tko je zaslužio glas birača??

SVI KRADU, NITKO NE KRADE?

I onako iz inata kažem sam sebi: „E, neš ti moga glasa, lopino...taman HDZ vladao još najmanje 50 godina!" Ne vjerujem jednima, ne vjerujem drugima, pa ni trećima. Može li drugačije i nešto pametno i radikalno novo reći Milan Bandić, Željko Kerum, Anto Đapić, Dražen Budiša, Radimir Čačić, Slavko Linić, Stipe Jambrić-Jambo, Miroslav Tuđman, Vladimir Šeks, Jadranka Kosor...? Jer, slušam svjedočenje Mate Granića u vezi Sanadera i Hypo Banke kada i tu stječe se dojam, i nad lopinom, još veća lopina!!?<7strong>

U Hrvatskoj je potrošeno međusobno povjerenje - niko nikome ne vjeruje, taman da se pojave genijalci na nebu političkih zvijezda bit će gledani sumnjičavo. I što je sumnjičavost građana veća to je sredina manja, učmalija.

Ipak, postavlja se pitanje, dali pored dva bloka, Kukurikavaca i HDZ-a ima mjesta u Slavoniji za jednu snažnu, dobro organiziranu regionalnu stranku Čast narodnim nošnjama i slavonskim bećarima, zvučnim tamburicama ali Istarska narodna stranka vođena je od ljudi drugog karaktera ciljeva, a najmanje pravomoćno osuđenom osobom za ratni zločin.

I općenito, mali je to teren a stranaka koliko ti srce želi : ovih umirovljeničkih, pravaških, ravničarskih, gorovitih, ženskih, zelenih...Da su se objedinile, da je nastao jedan solidan Treći put ne bi se ova dva ranija bloka toliko junačila.!?

Po svemu, neke stranke će nestati ili se provući kroz iglene uši, kao parlamentarne stranke,(HSLS, HSS) neke će postati stranke iznenađenje (Hrvatski laburisti, Dragutina Lesara)...Nešto nade pruža Don Grubišićeva nezavisna lista te Inicijativa prof. dr. Ljube Jurčića...Ponekad razmišljam šteta tih novaca za promidžbu, moglo se to podijeliti u humanitarne svrhe...?

Vidim HSPD mr Siniše Prpića podržala je Kukuriku koaliciju i to je razborit izbor. Posebno će biti zanimljivo analizirati rezultate Šeksa, Đakića, Tolušića.. - odlaze li oni polako u prošlost, tko će se domoći unosnih fotelja evropskog parlamenta? I to evropske zgrade koja s ljulja od Grčke preko Italije do Španjolske... i neće li hrvatska, spora i u kašnjenju, kako to već biva, ući u Europsku zajednicu kada ona više nikome neće biti zanimljiva??

Ipak, i pored gužve pred golom, pogodaka baš i nema. Malo smo se uskomešali, digla žaba nogu da je potkuju, sada bi i ostale žabe potkivanje. A naš, hrvatski problem i nije baš kompliciran: mi oduvijek ne volimo državu, hrvatsku državu, mi se još nismo saživjeli da je to naša država, i da je valja čuvati od Beograda, Beča, Budimpešte, a sada već i od Bruxellesa!

KOLIKO DUGO ENGLEZI ŠIŠAJU TRAVU?

Polako, neće to ići preko noći! Koliko su ono samo Englezi šišali svoju travu dok nije postala njegovana, ures baštovanski? A mi bi nakon 20 godina htjeli odmah prekrasan perivoj?

Na kraju, primjećujete da sam se smirio - rezoniram umorno, krležijanski: nigdar ni bilo da nekak ni bilo, i nigdar ne bu, da nekak nebu!

I vjerujte, važno mi bilo da postanem lijevo krilo, da mi ne lome bagrenje, da se prisjetim al se nekad dobro jelo, siguran da na tom svijetu samo mijena stalna jest! I da će dogodine stići opet lastavice, rode i ako bude sreće i po planu, vratit će se rodanica, netko će nekoga izvarati, ali dimnjak će stajati poput svjetionika, taj stari slavonski znak, ili pak kapelice kao mjesta pored puta koje istrajavaju svjedočeći samo obične prolaznosti!
(redovna kolumna s www.virovitica.net)

Komentari

Najveća muka po izborima

Ministarstvo uprave objavilo je da je u središnjoj evidenciji registriran 4.504.081 birač, od kojih ih je s prebivalištem u Hrvatskoj 4.092.323, a u dijaspori 411.758.
Po posljednjem popisu stanovništva koji je Državni zavod za statistiku objavio u lipnju 2011., Hrvatska ima 4.290.612 stanovnika.

Pokušavam shvatiti - ali ne ide mi.

Tko je glasao

Ja pokušavam shvatiti...

kako je moguće pored takvih nebuloznih podataka koje čak nitko niti ne pokušava osporiti - uopće ići organizirati ikakve izbore?!

(mislim, draže bi mi bilo da falsificiraju podatke, to bi jelte bilo "normalno", ali ovako... )

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Dosezi Vjetrenjače

Paz' ovo - http://www.index.hr/vijesti/clanak/popise-biraca-vode-dvije-tvrtke-jedna...

Možda, s obzirom da popis birača vode dvije tvrtke, imamo dupli broj birača ;))

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Pjastrela

Prije ćeš shvatiti Einsteinovu teoriju relativiteta, nego pobrojati naše stanovništvo i birače! Ali, više nejasnoća, više prostora za manipulacije!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Alibi u balkanskoj krčmi

Na ovim "izborima" nije bitna ova ili ona lista, bitan je sustav i o tom sustavu nitko ni čm! O EU sustavu koji se također raspada također nosevi u pijesku. A nije da se ne vidi, ali to je priča o susjedovoj kravi - zabluda je uvjerenja kako naše dvorište jest sanitarni kordon.
Ali to je tak - stvari moraju sazrijeti, mora se dovesti cara do duvara...

Veliko je licemjerstvo "birati" manje zlo...

Tko je glasao

Hadezeju ne pakovati

"Morat ćemo surađivati s njima nakon izbora, a sve u cilju očuvanja interesa Hrvatske - Milanović spušta tenzije: Surađivat ćemo s HDZ-om "
http://www.jutarnji.hr/milanovic-spusta-tenzije--suradivat-cemo-s-hdz-om...

U Šibeniku gradu nastupa malo jači lažni invalid od Jurčićevog Grujića - kandidat Kulušić:
" Da zgazimo Kukuriku koaliciju, jer ne želimo da nam homoseksualci šetaju po Poljani, ne želimo legalizirati drogu i ne želimo plaćati porez na imovinu."
http://www.jutarnji.hr/zgazimo-kukuriku-koaliciju--jer-ne-zelimo-da-nam-...

Tko je tu lud?
Javio se bio i Darinko Kosor kako bi se sramio da se preziva Sanader ili Kalmeta!!!???

Tko je glasao

pjastrela- a nekad se muz i

pjastrela- a nekad se muz i zena posvadjaju pa se pomire.
Tako i frakcije starog SKH. HDZ i SDP.
Njma je primarno da osim njih i par ovih koalicijskih priljepaka nitko drugi nikad ne udje u igru.
Za to su angazirali sve vece medije, a manje marginaliziraju i ismijavaju.
Npr. Budisa je zaista bio u sukobu sa Gotovcem ali:
1. nikad nije bio clan SK
2. nikad kao Jadranka Kosor nije isao u Partijsku skolu u Kumrovec
3. nikad nije bio povezan sa nikakvim kriminalom niti pretvorbom
Time je on u startu bolji od svih njih.
Pa ce ga medijski marakrirati.
Za frakcije SKH glasa onaj koji ne zeli nikakve promjene!
Ostali ce vec nekog zaokruziti.
Makar Laburiste, HSLS ili nekog drugog.
HDZ je sasvim svjestan da gobi izbore.
Ali ostali nisu svjesni da 40-ak njihovih zastupnika u Saboru koji se ubace na listu imaju osigurane fotelje.
A to ih zanima vise od bilo cega.
Kad je Racan dosao na vlast nije nista bilo ni od borbe s korupcijom ni sa ponistenjem pretvorbe niti su suradjivali s Haagom.
Sto vise, nikad se tajkuni nisu tako omastili kao u njihovo doba vlasti.
Frakcije imaju i jednake rezultate.
Jednako im raste vanjski dug, gasi se proizvodnja, cuvase pogodan tecaj za uvoznike i mladi bjeze kuda bilo.
Pa nije to slucajno!
SISAK — 22.11.2002. Oko 2000 radnika sisačke Željezare i Remonta Caprag sukobilo se u četvrtak u nekoliko navrata s pripadnicima Interventne policije na sisačkom Novom mostu, a među radnicima je bilo desetak ozlijeđenih. U dosad najvećoj drami oko sisačke Željezare, radnike koji su iz kruga tvornice iza 12 sati krenuli prema Novom mostu i magistralnoj cesti Sisak — Zagreb, tek je na četvrtom punktu na mostu uspjela zaustaviti Interventna policija.
Bunt radnika sisačke Željezare eskalirao je u četvrtak nakon što im, unatoč obećanjima potpredsjednika Vlade Slavka Linića od prije dva tjedna, nisu isplaćene dvije zaostale plaće. Radnici su, kako su i prije najavljivali, stoga krenuli prema Zagrebu, ali s namjerom da najprije blokiraju Novi most i spriječe promet na magistralnoj cesti.
Već na početku mosta radnici su se žestoko sukobili s pripadnicima Interventne policije. U stampedu koji je nastao pregažena je jedna žena, a Hitna služba je neprestano pružala pomoć potrebnima.
Od 13 sati Novi most je blokiran, a jedni nasuprot drugima i dalje su stajali radnici i pripadnici Interventne policije. U poslijepodnevnim satima u Sisak su pristigli ministar policije Šime Lučin te ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović koji su se na početku mosta, a iza policijskog kordona, susreli s predstavnicima sindikata Željezare Ivicom Kendom te Matom Somićem. Ministri su bili ogorčeni zbog novonastale situacije, a ministar Vidović je kazao sindikatima da je istina kako nisu ispoštovani rokovi, ali da nije bilo potrebe postavljati ovakve ultimatume.

Ovo gore meni bas ne izgledaju kao socijal-demokracija a kao sto znas lazljivi obecavac isplata nije dao ostavku.
Nema to grama postenja covjece.

Tko je glasao

Slažem se - poštenja nema

Toga sam svjestan, isto kao i scenarija nakon 04.12.
O Budiši ne bih. Neka napiše biografiju i uživa u mirovini.

Tko je glasao

Meni je biranje stranackih

Meni je biranje stranackih lista nesto sasvim OK. Jesam li ja zbog tog stava licemjer (objasni mi onda zbog cega je to licemjerje) ili tvoje drukanje prelazi granicu dobrog ukusa i samim time suvislosti?

Tko je glasao

Nisi ti kriv kaj ne znaš

Licemjerno je izbornom participacijom davati legetimitet sustavu koji je klasični hologram demokracije u kojoj nema "V" od većinskog principa - sustava koji zadnjih 20 godina takvom participacijom kao što je i tvoja vuće Hrvatsku i sve njene stanovnike u fizičko nestajanje.
I naravno da je "moje drukanje" na granici dobrog ukusa jer ne trpi takvo licemjerstvo tj raskrinkava ga. Uostalom pitat ću te ovdje javno za godinu dana kaj su "svete liste" donijele dobra Hrvatskoj osim još većeg duga, jada i čemera. Nadam se samo da do tada nećeš pobjeći s portala!

Tko je glasao

Nije do lista, vec je do

Nije do lista, vec je do izbora. A nije ni do izbora, vec je do cinjenice da nam je drustvo masovno potonulo u jad i glasanje po principu, ususkaj me njezno. Da imamo tvoje liste, ne bi bilo razlike.

Tko je glasao
Tko je glasao

Ne. Na kraju ce doci jot. Jer

Ne. Na kraju ce doci jot. Jer jot je jedan i jot je veli. tvoje liste nisu niti se bave bitnim.

Tko je glasao

@gale

ne bih minusirao niti riječi prigovorio da se ikad imalo priliku glasati za ime i prezime ( nije li to JOTnije :)) od partijskih posrednika !? ), ali ovako čisto animoziteta osobnog radi ( da ne velim intelektualnog izdrkavanja ) - nisi OK ...

Provinciopolis

Tko je glasao

Ja cu glasati za ime i

Ja cu glasati za ime i prezime. To jest prvog covjeka na listi. A samo pak pitanje listi ili osoba, daj mi nabroji 20 jakih kandidata, pa da vidimo jeli problem u tome sto ne mogu doci do izrazaja ili je stvar u tome da ih zapravo nemamo i da je samim time i rjesenje bespredmetno.

Tko je glasao

A kad ih nemamo onda zakaj

uopće izlaziš na izbore !?
Dali si razmišljao da ih možda nemamo baš zato kaj je ovakav Zakon pa nam se na listama nude podobnici, a ne kvalitetni ...
Ne možemo niti očekivati da će preko noći doći do ponude kandidata koja će nam predstavljati slatke brige, ali evoluciju nebi smjeli odbacivati relativiziranjem i prihvaćanjem stanja kakvo jest osim ako ne mislimo da je stanje dobro. Nisam dojma da misliš da je stanje dobro. Nisam dojma da itko misli da je stanje dobro. Ajmo činiti da bude bolje.
Evo je i Josipović najavio da dolazi vrijeme za takve promjene. Nije da sam slijepi fan Prredsjednika, ali da podržavam svačija pozitivna stremljenja - podržavam.
Podosta puta sam spomenuo primjer Tončija Tadića za čiji HSP ne bih nikada glasao, ali za njega bih prije nego za premnoge SDPovce... Sad da nabrajam, sorry irelevantno je - o ukusima se ne raspravlja ... Mogao bih napamet pobrojati i 20 najgorih... Dali bi to promjenilo meritum teme !?

Provinciopolis

Tko je glasao

ljubice

malo plus, malo minus!
da li je glavas ratni zlocinac ili nije valjalo bi nam raspravljati tek nakon sto sve cetnike pozatvaramo, stanimirovica i tisuce drugih koji su sramotno abolirani...
a kikiriki koalicija vrvi od okorjelih kriminalaca, tako sacuvaj nas boze ako njima padnemo u sake, najebali smo kao i pod kra-de-zeom...
glasaj za pernara i njegovu ekipu, naravno da su jako mladi ali mislim da oni jedini imaju iole dobar plan i program, tj. oni zmaja namjeravaju odmah udariti macem u glavu...

Kitz

Tko je glasao

Ni jedan

hrvatski zločinac nema što čekati nikakve strane zločince. Susjedovo dvorište je njegova stvar. Veliki minus za ovo. Ne postoji zločin koji treba čekati da se presude drugi zločini, čim ima dokaza čovjeka na sud. A i to bismo davno već vidjeli da nije Šeksa.

Jedino što je sigurno bačeni listić u smeće je glas za Pernara (i koaliciju u kojoj je). Nespojiva je odgovornost u vezi glasovanja s Ivanom Pernarom.

pozz
doza

Tko je glasao

Doza. Glasati za Pernara

Doza. Glasati za Pernara znaci imati apsolutnu politicku odgovornost. To se naravno ne moze reci za one koji su podrzavali i podrzavaju kriminalce. Bilo koje boje.

Tko je glasao

glas za pernara

Pernaru svaka čast što je pokrenuo proljetne prosvjede. Samo nažalot slava mu je udarila u glavu i ono što je dobro započelo dovelo je do toga da su mu sami prosvjednici okrenuli leđa. Čim je stao na tribinu i počeo govoriti prosvjednici su okrenuli leđa i krenuli prosvjedovati. Nisu mu okrenuli leđa jer ga više nisu poštovali. On je jednostavno svojim ponašanjem preskakivanjem barikada po svaku cijenu i izazivanjem policije izgubio svoj kredibilitet. Ne bi možda biilo loše da u Saboru pomaže Lesaru dizati temperaturu i biti nešto poput savjesti. Dalje od toga teško da može što napraviti. Nažalost samo mali dio ljudi shvaća kako stručnjaci trebaju doći i u Sabori i na vodeća mjesta raznih ministrstava a političarima ostaviti vodenje politikom. Hrvatska je jedina zemlja koja našutpa Štamparov program zdravstva, uvodi nešto američkom, dok se Štamparov program zdravstva sve više i više širi, čak ga se pokušava uvesti i u SAD-u. Hrvatska je jedina zemlja gdje se zaštitom prirode, okoliša bavi nekoliko ministarstva a ni jedno od njih se ne bavi zaštitom kako treba i priroda se devastira, okoliš je sve zagađeniji.
Za Sabot bi trebalo birati ljude a ne stranke.

Tko je glasao

Vidim da su se drukeri

Vidim da su se drukeri prepoznali.

Tko je glasao

(pre)dozirani

ma o kakvom ti susjedovom dvoristu zboris!?
pa to su sve drzavljani hrvacke, neki cak i saborski zastupnici, drzavni sluzbenici, policajci...

Kitz

Tko je glasao

Moj je nick doza

a ne predozirani. A mislim na tvoje spominjanje četnika. U Hrvatskoj nema četnika. Simpatije prema toj povijesnoj nakazi se ponovno (nažalost) javljaju u Srbiji, pa sam zato rekao "susjedovo dvorište". Ništa više pravde se neće postići time da zločinac uživa slobodu dok se ne riješi neki drugi zločinac, zato je pogrešno tražiti takvo što.

pozz
doza

Tko je glasao

(pre)dozirani

u hrvatskoj da nema cetnika!? hahaha
tebi mora da je pupovac, stanimirovic ili yusipovic idol...
a tako i pises kao sto kuhana pileca noga govori!

Kitz

Tko je glasao

Nisu ti ljudi

četnici. Uostalom ti pišeš kao netko tko će glasati za Pernara, evo može gale iz toga nešto posredno izvući.

Četnik nije netko kome ti odrediš da je četnik. Zapravo, ljudi koji tako olako etiketiraju ne bi trebali nikome određivati tko su i što su. Nadam se da ti ne vjeruješ doista da su (Milorad?) Pupovac i (Ivo?) Josipović četnici. To bi bilo grozno.

pozz
doza

P.S.: nick je doza, a ne predozirani.

Tko je glasao

Da li se ti prokleto zajebavaš?

Misliš li ti meni stranicu na kojoj Gotovina kleči i bali ruku Ivanu Pavlu navoditi kao relevantan izvor podataka o tome tko je četnik???

Mogu ti reći jedino da se više ne čudim da pozivaš na glasanje za Pernara.

pozz
doza

Tko je glasao

(pre)dozirani

slatkice, tako te volim kada se uspalis i uznemiris, a i kada te mogu citati ko bukvicu! hehehe

Kitz

Tko je glasao

Sumnjam

da ti je jasno, ali trebalo bi biti - da je ovo duboko ispod razine na koju se mislim spuštati. Ostavljam te da se bakćeš sa svojim četnicima, mislim da si sam sebi najbolja kazna.

pozz
doza

Tko je glasao

A naš, hrvatski problem i

A naš, hrvatski problem i nije baš kompliciran: mi oduvijek ne volimo državu, hrvatsku državu, mi se još nismo saživjeli da je to naša država, i da je valja čuvati od Beograda, Beča, Budimpešte, a sada već i od Bruxellesa!

Auu, koji si ti ustaša, sram te bilo. 'Ajmo družino, udri minusima, briši dnevnik brzo...!

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ne poništavaj listić

@LJ.R.W.
Ljubo. Svako ne izlaženje na izbore, namjerno "uništavanje" listića ne pomaže nikome, a još manje onome tko je to učinio. Čovjek se mora suočiti s posljedicama svoje odluke. Pretpostavljam da si dušom i srcem za Kukurikavce, samo da nema Čačića. Pa što? glasaj za neku listu malih ljudi čiji "program" ili barem u čiju riječ vjeruješ. Najveća zabluda je ( vjeruj mi kao starom frontovcu) govoriti da glas za SDP neće ništa promijeniti. Ma bilo tko da dođe na vlast promijenit će se mnogo toga ( ne mora biti na bolje). Ponosan sam što moji Laburisti dobro guraju. Čak su i HDZ i Kukuriku koalicija shvatili tko je treča stranka u Hrvatskoj. Vjeruj mi da bi sam sebi počupao ove tri dlake u četri reda što još imam na glavi, kada vidim koji kreteni idu na izbore. Mi s Pollitike.com sastavili bi bolju ekipu nego njih tamo 90%.

Tko je glasao

@Boltek Dvijesto tisuća nevažećih listića...????

Jest, Čačić je problem, ali nije jedini. Baš je nezgodno baviti se politoloogijom, medijima, političkim sustavom, pravosuđem, moralom, vanjskom politikom... I onda sve to uspoređuješ s nekim drugim vremenima. Radili smo i živjeli skupa u "Krašu", u Zagrebu, naravo, daleko je to bilo od idealnog, ali Bolteku nije se toliko kralo, nije se politika gledala nakaradno. Razliku vidim samo u više stranaka, malo više formalnih sloboda, ali mi se desetak godina bavimo samo crnom stranom hrvatskog društva. Ili sam možda malo dešperatniji u studenom i procincu, ne znam...Ali, imam taj glasački listić i ne dajem ga lako iz ruke, vjerojatno je to odgovoran odnos prema glasovanju??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Veliki i iskreni plus

Količina opreza i cijene na kojoj držiš svoj glas, ne znam što bih ti rekao, skoro pa bih tebi dao svoj glas.

U protivnom ih ne bi zvali "zajebanim vremenima" kada bi se mogli samo s malo eksperimentiranja i koketiranja izvući iz ovakvih problema. Sami izbori su tu dvosjekli mač, jer kada su problemi ovako veliki onda se jave svakakvi praznoglavci i mutikaše koji imaju "spas". Pa kud s jedne strane imaš gabulu s druge imaš te izmučene i očajne ljude koji pomisle da neki od lažnih spasitelja zaista ima nekakvo rješenje.

Tko god tvrdi da je lako, odmah ga možeš otpisat. Nema lako. To je skoro pa jedina deviza u ovakvim vremenima. A velika je šteta da ljudi, uz svu priču, ne osvijeste u svojoj glavi koliko su dugoročno posljedice ovakvih vremena. Što će se i pokazati u narednim godinama kada se ljudi budu odricali svojih odabranika, jer ih nisu spasili. Ako nešto dobro budemo odlučili za par dana, rezultate ćemo moći vidjeti za 5-6 godina. A to je ono što stoji iza parola da sljedeća vlada ima samo jedan mandat. Počet će stizat HDZ-ovi računi na naplatu, a ljudi će misliti da su oni koji za njima čiste proliveno mlijeko, ujedno i oni odgovorni.

pozz
doza

Tko je glasao

@doza LAŽNI I PRAVI...?

Ono čemu su nas (nadam se!?) doista naučili vlastodršci je količina opreza i cijena vlastitom biračkom glasu. Ovo, bar kod mene, ozbiljno! Ta cijena je više na razine simbolike, ali je ipak visoka cijena!
Upozoravaš na važno pitanje prepoznavanja spasitelja. Na takvu količinu lažnih Mesija valja biti oprezan s s onim koji si utvara da je pravi. Poblem je u tome što ga se najkasnije otkrije!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

nije se toliko kralo Nije,

nije se toliko kralo

Nije, vraga. Nije bilo slobode govora i tiska, koja bi pokazala i objavila što se radi.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

ja ću...

...ako se uspijem dignut iz kreveta, ak ne bude prehladno, ak ovo, ako ono...
glasat za Ljubeka. i to je to. btw. si vidjel kak ima dobru furku s ovim kutijama, svaka mu čast:))

btw. danas bijah na Trgu nešto poslovno i vidim tamo one oooogromne displeje s onim stupidnim porukuma of koalicija, ono, bolje hobotnica ispod peke nego u politici i šta se ono drugo još vrtilo, bolje minus ne znam više ...kak je išlo...reko sebi, jesus i marija koji smo mi fakat balkanci.
zato, još jednom Ljubek i njegove kutije. Ljubek rulz :))

CC

Tko je glasao

Cc, tebi je HDZ prihvatljiva

Cc, tebi je HDZ prihvatljiva politicka opcija?

Tko je glasao

pa ti bokca gale...

....jel ti čitaš što pišem?? napisala sam Ljubek!!!

CC

Tko je glasao

Ljubek

To ti je isto.

Tko je glasao

Ljubek ima SU, a njima je HDZ

Ljubek ima SU, a njima je HDZ opcija. Suradjivali sa Bandicem, da te podsjetim. To ti nije bed, znaci?

Tko je glasao

To da je isto

čovjek je odmah otvoreno demantirao. Takva je insinuacija izašla izravno iz tabora liberala jer su oni i Jurčić pretendenti na slične glasače. To je opet "smear campaign", pa na nju ne treba pristajati ni ako se ne slažete sa samim kandidatom.

S druge strane ovo oko surađivanja s Bandićem može biti prigovor.

pozz
doza

Tko je glasao

Sto je covjek otvoreno

Sto je covjek otvoreno demantirao? Da ce suradjivati sa HDZom? Da su njegove pajde vec suradjivale sa Bandicem? Da je sa takvim politickim zaledjem vjerodstojnost nula? ili?

Tko je glasao

šeksova alkemija

@gale

Šeks jje pravi alkemičar i novinaru +Globus-a' je daop sastav svoje postizborne alkemije. Očito šeksova alkemija počiva na čvrstim nogama jer SU je poznat po svojoj ljubavi prem HDZ-u, a navodno Lesar sa Šeksom pije kavu. Doduše ne znam da li se radi o saborskojj ili negdje drugdje u Zagrebu. Poznato je kak se na kavama i raznim ručkovima sklapaju dogovori koji se onda kasnije i realiziraju.

Tko je glasao

Joj

koji si ti propagandni maher. Zašto uopće u ovom svom komu ponavljaš ovo o Bandiću ako sam jasno napisao da to MOŽE biti prigovor? A demantirao je suradnju s HDZ-om. Niti je to od njega krenulo, niti mu je to namjera.

pozz
doza

Tko je glasao

Istina. Samo je problematicno

Istina. Samo je problematicno povjerenje u listu u kojoj sudjeluje ekipa kojoj je podrska Bandica bila za dobro jutro.

Tko je glasao

U redu

Uvažavam.

pozz
doza

Tko je glasao

@C.C.

Malo sam bunovan, ma na kakve kutije misliš?? Nekada sam prolazio Zagrebom uzduž i porijeko, zanimalo me to, a sada ne možeš biti na licu mjesta kada bi htio. Ali osnovno, NEĆE TI OVI MOJ GLAS DOBITI TEK TAKO! Imaju ga zaslužiti! Pa će poslije se opravdavati kako su dobili velik broj glasova?! Zaslužiti mandate, SVI!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci