Tagovi

Mujo

JEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTA

Tagovi

Komentari

Srba London

Razmisljanja autora ovog teksta su mi vrlo bliska samo sto sam ja 90-tih godina bio u njegovim godinama i smogao petlje da napustim Balkan.
U to kuzno vreme nije bilo interneta ali citajuci Hrvatsu stampu (da vidim sta "neprijatelj" kaze i misli) i slusajuci BBC i slicne radio stanice prokuzio da neko zeli da me prevari i onda sa nesto para, diplomom, malo srece i dosta opreza krenuo preko Evrope sto dalje od Balkana i zavrsio u Engleskoj.
Kazem sebi ovde mi neko radi o glavi, imam nesto para, daj da da pokusam nesto pa da vidim dokle se moze. Kupim voznu kartu za najdalju odrednicu koju sam mogao Beograd - London.
To putovanje vozom preko Evrope 1992 mi je jos vise otvorilo oci jer sam sreo uzivo ljude iz bivse zajednicke drzave i video da nisam jedini. Pokupim neke informacije razmenin misljenja i eto skoro 20 godiina u Engleskoj.
Za autora nekoliko saveta ako zelis napustiti sredinu koja te gusi:
Sagledaj sebe realno i sta mozes raditi izvan svog normalnog okruzenja i budi spreman da spustis u pocetku svoje kriterijume.
Kad napravis taj plan podrobno istrazi sve u vezi na internetu ili gde god mozes najbiolje iz prve ruke
Budi spreman na razocarenja niko te nece docekati sa crvenin tepihom.
Uvek imaj rezervnu opciju tj izlaznu strategiju
Ne plasi se da ces pogresiti.
Odluci se na taj prvi korak bices iznenadjen kako stvari rade same po sebi kao i svojim sopstvenim sposobnostima.
Always look on the bright side...

Tko je glasao

Čuj,sinko

pošto si rođen veliš 1980 . u Novom sadu,a ja sam te godine služio bivšu jna u mornarici,riječna tamo na Limanu baza,plovio po Dunavu i Tisi.a mornari su imali lijepe bijele uniforme i cure su nas rado gledale, kad izađemo u grad,reci ti meni kako ti je ime majci,pošto si tako ogorčen,nekako si mi sav na mene u tim godinama.

Ps.ne se uvrijediti,želim te šalom malo oraspoložiti. Mene je u tvojim godinama zahvatio krvavi rat i to punih 5 godina,tako da.....

Moj savjet ti je da prestaneš čitati novine,gledati vijesti i politiku na TV-u,kao i ići na net jedno mjesec dana.
Biti će ti super.

sve dobro...

Tko je glasao

Sinoć..

...sam bio na koncertu Goribora, drugom u 4 dana :)

Moja generacija ljudi, lirika i glazba prožeta smrtnim mukama bivše i porođajnim mukama nove države.

Mi smo čardak ni na nebu ni na zemlji, ali definitivno.

"Bez"

Moja majka brine

zato što mi ne ide penziono osiguranje

Kaže, o tome bi trebalo da se misli na vreme

A ja nešto slutim da nece biti potrebe

Ne zato što primenjujem neke ekstremne mere

nego verujem sili koja mi je sačuvala vene

Da će do kraja da bude uz mene

Vernik bez crkve, građanin bez grada,

Ljubavnik bez žene, ritam bez bubnjara

Kao vernik bez crkve, građanin bez grada,

Ljubavnik bez žene, ritam bez bubnjara

A moja majka brine, šta drugo da radi

Sin joj sve zna, samo ne zna da se prilagodi

A ja nešto slutim, da baš tako treba

Da moj život crpi snagu iz nereda

I da volim i kad boli, da govorim i kad gorim

Da pišem i kad jedva dišem

Da skrhan smejem se

Da čist iz ovih govana nestanem

I zauvek svoj mir pronađem.

Ja sam vernik bez crkve, građanin bez grada,

Ljubavnik bez žene, ritam bez bubnjara

Kao vernik bez crkve, građanin bez grada,

Ljubavnik bez žene, ritam bez bubnjara.

ST.

Tko je glasao

A kako se ti zoves Drvosjece?

A kako se ti zoves Drvosjece?

Tko je glasao

Zovem se

...a,Drvosjek,to mi je prezime,a zašto pitaš???

sve dobro...

Tko je glasao

Pa da vidim da mi nisi mozda

Pa da vidim da mi nisi mozda stric po djedu.

Tko je glasao

Ljudi, ja nisam odavle i

Ljudi, ja nisam odavle i nisam za ovdje. Ne zato što sam mudar, pametan ili bistar, ja jednostavno nemam predispozicije za preživljavanje u ovom rezervatu baziranom na sili i krkanluku, na lopovluku i laži. Izuzetno sam frustriran priznajem.

i ja. ali doslovce, u svakom zarezu suosjećam s tobom. proživljavam isto. u jednom trenutku, potpuno sam mogla shvatiti Balkan, već u slijedećem, shvatila sam da nemam ništa s tim, da nikad i nisam...ni ja više ne znam ni tko sam ni što bi, a najgluplje je što su me natjerali da uopće razmišljam o svojemu porijeklu, itd.

fakat je da se ovdje možeš samo zaglupaviti i podivljati u negativnom smislu...

Tko je glasao

I jaaa

I ja se pridružujem i prepoznajem u svakoj riječi Muje.Sve koje poznajem i okružuju me,imaju istu spiku.Ha, tko zna koliko nas je takvih? Od onih koji nam kroje život i u medijima palamude,ne možeš se,brate složiti ili identificirati ni sa kime.
" Vidi lažljivca! Čuj lopova!Pazi profitera!" to su moji komentari.Baš su nas shebali do daske i nikad im neću oprostiti.

Tko je glasao

Mene je razveselilo onih par

Mene je razveselilo onih par postotaka madžarske krvi! Prepoznala sam se! Imala sam jednu prababu Madžaricu, i drugu prababu Švabicu! Možda je to kakav-takav temelj da se izjasnim kao Austro-ugarka po nacionalnosti...

:)))

Tko je glasao

Šta ti misliš da je u svijetu

Šta ti misliš da je u svijetu bolje ... ? Odi uzmi odmor i otiđi u SAD , da vidiš šta je zavist i gaženje preko drugih da bi se ostvario američki san ...

Ništa čudno što se onda desi svako malo neki pokolj... Treba mozak izdržati ovakav svijet. A Balkan je mogao (nešto ko Kuba - na kojoj se stvarno možeš odmoriti kada odeš tamo...) biti cijepljen od svega samo da smo mi Hrvati digli ruke od EU i svijeta i ko neka mala država koju boli briga za svijetske lopove i birokrate živjeli mudro , ponosno i nadasve u dobrosusjedskim odnosima...

Balkan je bio testno polje velikih sila , a narodi koji su tu živjeli su premalo imali srca i stava da bi se oduprijeli opasnom svijetu... ! Uvijek smo svi narodi bili sluge velikih sila i sa tim smo se zadovoljavali ...

Justice for all !

Tko je glasao

Mislim da postoje mjesta i države gdje je bolje..

....dakako svjestan sam da postoji i gore i da ne ovisi sve o nama. Ali mi i u segmentima koji ovise o nama samima nismo u stanju napraviti ništa da si sami pomognemo. I to me iritira.

Kada je Kerum izašao na binu prije neki dan, meni se plakalo, ali stvarno. A nisam iz Splita.

"Ako ikada izgubim sve, uvijek imam moju Hrvatsku"

Da me pljune u lice, manje bi me uvrijedio nego ovom izjavom. Kakav licemjer.

Tko je glasao

Potvrda

Kada je Kerum izašao na binu prije neki dan, meni se plakalo, ali stvarno. A nisam iz Splita.
Keruma su na vlast doveli sposobni splitski političari.
Narod je,izborima, samo potvrdio njihovu odluku.

Tko je glasao

Kerum je govnar i poluidijot

Kerum je govnar i poluidijot sto je pretjero sa bijelim, a ekipa koja se nakotila oko njega toliko je polomljena duha da joj i takva pojava predstavlja uzronog pastira. Ono sto je bitno jeste da se konacno krene u stvaranju suvislih politickih rjesenja, jer ovi papci sto su danas dio establishemnta upravo su i stvorili takvu politicku ponudu u kojoj Kerum ima svoju ulogu.

U svakom slucaju upozorenje i podsjecanje svima nama da je zadnji cas da krenemu putem kreiranja razboritih politickih rjesenja, jer bez tih rjesenja potonut cemo u novome građanskome ratu, sto ne vidim kao izbor.

Tko je glasao

Ovi sto reze protiv EU bas

Ovi sto reze protiv EU bas imaju kao alternativu domace autohtone adute Keromovog profila Eto kako stici do srece i napretka.
Ne mogu se oteti dojmu da je Dioklecijan zadnji pametan tip (uz nekoliko casnih iznimki koje potvrdjuju pravilo) koji se tamo usidrio.
Uostalom bez njegove velicanstvene palace bio bi to samo jos jedan veliki cirkus kojem samo fali platneni krov.( Smoje)
I to kakav!
Artisti iz okolice se slijevaju u rijekama u to cudo od grada.
Tragedija Zagreba je tim veca kad se zna da ovdje glomazna Partija navodno sposobnih daleko uspjesnije devastira grad.

Tko je glasao

Preostar si spram

Preostar si spram Keruma.
Kerum je, ha Kerum je realna situacija Splita kojega je zauzela urbana jugoslavenstina i to je to (Kerumu se svasta moze zamjeriti, ali nikada da stvari ne nazove pravim imenom).
On je njihov gradonacelnik, a oni su njegovi gradani. Niti jedni ne bi bilo bez drugih i stoga je to posve posteno.
Ja bih cak rekao da je Kerum u tom smislu prigodna reakcija.

Najvise i najtragicnije dozivljavam potop Slobodne Dalmacije. To je nesto sto je doista sramotno i skandalozno. Eh da je tog lopova pohvatat.

PS Nema razloga za zaljenje i za nezadovoljstvo, mislim nema koristi.

Tko je glasao

Kerum je alkoholičar,

Kerum je alkoholičar, narkoman i kockar. To je realnost.

Splićani su ga izabrali. To je realnost.

Splićani imaju smisla za okrutne šale. Kerum je njihova šala koja ih košta na način na koji nisu navikli da ih njihove šale koštaju.

Kako Splićani, tako i Hrvati: imaju što zaslužuju.

Tko je glasao

"imaju sto zasluzuju" Ovo je

"imaju sto zasluzuju"

Ovo je obicno difundiranje odgovornosti. Imas li ti ono sto zasluzujes?

Tko je glasao

Da!

Apsolutno da!

O tome se i radi: da preuzimaš odgovornost za sebe!

Jasno je da smo svi u nekom kontekstu koji nadilazi naše osobne mogućnosti, jasno je da često možemo "pizditi" na taj kontekst, ali u krajnjoj liniji, za svoj život ipak moramo snositi punu odgovornost.

Nije meni ni Sanader, ni Tuđman, ni bilo tko drugi kriv što ja danas nisam dolarska milijunašica, nego je to stvar mojih životnih izbora, mojih prioriteta koje sam imala. Da sam se u zadnjih 20 godina drugačije prilagođavala situacijama, vjerojatno bih, tj. sigurno danas bila u drugoj situaciji nego što jesam.

Nije Luka Rajić, kamiondžija, pametniji od mene! Dakle, mogla sam i ja švercati marke na liniji Bosna - Hrvatska, mogla sam kupiti neko poduzeće za jednu marku, mogla sam se uguziti i postati ravnateljica nečega u državi, premda nisam meritorna, mogla sam maznuti par tona šećera iz humanitarne pomoći, pa ih onda prodati...

Ali nisam.

Nisam zato jer mi je tako bilo draže. A ipak, živa sam i zdrava, hvala bogu!

Zato mi danas ne pada na pamet da se identificiram sa presudom Anti Gotovini na taj način da si režem žile staklom, ili grcam u suzama na gradskom trgu.

Zašto bih, kada se ni '91. nisam identificirala sa tadašnjom patetikom!?

Te 1991. sam se vratila iz Dubrovnika posljednjim avionom koji je letio našim nebom. Da se nisam ukrcala toga dana, nemam pojma kako bih, kao turist, bez mnogo novaca u džepu, preživjela opsadu Dubrovnika. Nitko mi nije rekao da je to posljednji avion.

Bila sam odlučila ignorirati ono što se događa oko mene. Stradun je bio predivan - prazan usred ljeta! Lokrum sam imala samo za sebe! MIG je probio zvučni zid, probudio me... Malo sam se uplašila, i onda nastavila spavati....

A kad sam se za prve uzbune u Zagrebu našla na ulici, neki kreten koji je dobio oružje u ruke, samo što nije stao pucati u mene, zato jer sam bila na ulici, a sirene za uzbunu su naredile da odem u sklonište. Učinilo mi se da je taj lik jedva dočekao da dobije malo moći.... da naređuje....

Ja pizdim na kontekst koji me nadilazi kao i svi drugi, ali ne dajem državi ingerencije nad mojim osobnim životom. Za to sam odgovorna samo ja. Zato mi ne treba da se režem staklom, ni da grcam u suzama, ni da se razbacujem patetičnim domoljubnnim izjavama, ni da se identificiram sa sudbinom Ante Gotovine.

Ja sam se kao zadnja glupača '91. kupala na Lokrumu, a on je ostavio voljenu ženu i dijete da bi sudjelovao u obrani Hrvatske. Usput se zaljubio u drugu ženu, trećoj ženi napravio dijete, postao heroj, postao bjegunac, postao udruženi zločinac.... To su njegovi izbori.

Svatko je dužan snositi posljedice svojih izbora. To se zove: čast.

Onaj lik koji je onomad organizirao demonstracije po narudžbi Ive Sanadera na splitskoj rivi nema pojma o tom pojmu. A trebao bi imati.

Tko je glasao

Znaci, Foma. Ti imas vlast

Znaci, Foma. Ti imas vlast kakvu zasluzujes?

Tko je glasao

Gale!

Pa da - u krajnjoj liniji! Ukoliko i ja spadam u ono "mi", onda "mi" imamo vlast kakvu smo zaslužili!

Ja se ne mogu potpuno izdvojiti iz toga "mi", ali mogu voditi brigu o tome da sačuvam integritet "ja" u bilo kakvim kolektivnim okolnostima, ne vodeći računa o cijeni koju ću eventualno platiti za svoje "izdvojeno mišljenje".

Evo ti primjera:

'91. nam je u firmu stigao nekakv upitnik koji smo svi morali ispuniti. Nešto od civilne zaštite. Sva su se pitanja ticala banalnih podataka koji su se mogli prikupiti i drugdje, npr. iz radne knjižice.

Samo je jedno pitanje bilo neobično zanimljivo: pitanje koje sam nacionalnosti!

Svi ljudi u firmi su šutke ispunili upitnik. Ja ga nisam ispunila. Gadilo mi se da me razvrstavaju po nacionalnoj osnovi.

Rezultat je bio taj da su mi iza leđa počeli šaputati da sam vjerojatno Srpkinja, pa da zato nisam ispunila! Naime, '91. je bilo posve nezamislivo da bi netko iz principa odbio reći da je Hrvat - ako to doista i jest.

Naravno da moj otpor nije zaustavio rat na Balkanu. Naravno da moja gesta nije ništa značila za svijet. Ali, značila je za mene! Značila je za ono "ja".

Ja sam ponosna zbog takvih svojih sitnih odluka koje svijetu ništa ne znače. One u konačnici rezultiraju time da imam prostor svoje osobne slobode, neovisno o okolnoj neslobodi, i da nisam prinuđena stalno biti žrtvom ispiranja mozga od strane režima, i da se ne moram nekritički identificirati sa "kolektivom".

Ante Gotovina je Ante Gotovina, a ja sam ja!

Da me je '91. došao pitati za savjet, ja mu sigurno ne bih savjetovala stvari koje bi ga na kraju mogle dovesti u Hag. Ali mene on nije pitao za savjet! :))

Tko je glasao

Nije bas da sam te skuzio.

Nije bas da sam te skuzio. Ispadne da ti nemas vlast kakvu zasluzujes, a onda prica o kolektivitetu gubi smisao ili?

Tko je glasao

Mujo dragi

POBRATIMSTVO LICA U SVEMIRU
Ne boj se! nisi sam! ima i drugih nego ti
koji nepoznati od tebe žive tvojim životom.
I ono sve što ti bje, ću i što sni
gori u njima istim žarom, ljepotom i čistotom.
Ne gordi se! tvoje misli nisu samo tvoje! One u drugima žive
Mi smo svi prešli iste putove u mraku,
mi smo svi jednako lutali u znaku
traženja, i svima jednako se dive.

Sa svakim nešto dijeliš, i više vas ste isti.
I pamti da je tako od prastarih vremena.
I svi se ponavljamo, i veliki i čisti,
kao djeca što ne znaju još ni svojih imena.
I snagu nam, i grijehe drugi s nama dijele,
i sni su naši sami iz zajedničkog vrela.
I hrana nam je duše iz naše opće zdjele,
i sebični je pečat jedan nasred čela.
Stojimo čovjek protiv čovjeka, u znanju
da svi smo bolji, međusobni, svi skupa tmuša,
a naša krv, i poraz svih nas, u klanju,
opet je samo jedna historija duša.
Strašno je ovo reći u uho oholosti,
no vrlo srećno za očajničku sreću,
da svi smo isti u zloći i radosti,
i da nam breme kobi počiva na pleću.
Ja sam u nekom tamo neznancu, i na zvijezdi
dalekoj, raspreden, a ovdje u jednoj niti,
u cvijetu ugaslom, razbit u svijetu što jezdi,
pa kad ću ipak biti tamo u mojoj biti?
Ja sam ipak ja, svojeglav i onda kad me nema,
ja sam šiljak s vrha žrtvovan u masi;
o vasiono! ja živim i umirem u svjema;
ja bezimeno ustrajem u braći.
---------

Tvoj problem nisu ljudi oko tebe, niti društvo u kojemu živiš. Tvoj problem je što ne prihvaćaš istinu, iako je ona svugdje oko tebe. Promjena je u tebi.

Tko je glasao

veliki Tin

Halo, anonimni,

brzo lijepo napiši autora pjesme.

Veličanstvena je.

Da ne bi neki pomislili da si je ti napisao.

šimoda

Tko je glasao

Prihvaćam istinu.

Samo ne mogu sakriti svoje gađenje spram nje. Žalosne istine te.

Tko je glasao

mujo dragi, istina oslobadja

mujo dragi, istina oslobadja i rezonira, ova tvoja te naprotiv frustrira, znaci nije to istina. svijet oko nas samo je projekcija naseg unutarnjeg stanja. suoci se sa istinom i odbaci sva uvjetovanja kojima si podlozan kao i svi mi.

Tko je glasao

Plus

za iskreni izljev ogorčenja!

Ali, vjeruj, i to je samo prelazna stepenica u razvoju.

Do pedesete će to proći. Doći će mir i ravnodušnost prema cijelom vanjskom svijetu. Posvetit ćeš se, recimo, obrezivanju živice oko svoje kuće, ili igranju šaha na Ovčicama, ili pecanju šparića... I činit će ti se da imaš više nego D. Trump!

Ali u ovim potentnim godinama, ogorčenje je sasvim o.k.! :)))

Tko je glasao

Mir.

Imati mir i spokoj? Kamo sreće jednog dana. Ako mi glava dopusti taj luksuz. Tada bi definitivno imao više od Trumpa. Puno više.

F.F, hvala.

Tko je glasao

Ne nadaj se

Laže ti Foma, nema mira ni spokoja.
Samo gorčina i cinizam će zamijeniti bijes.
A, kad bijesa nestane ostat će te ti i starost.

Tko je glasao

Halo, pesimisti!

Jednoga dana se dođe do spoznaje da je tvoj život, u krajnjoj liniji, rezultat TVOJIH izbora. Tada napraviš razumnu inventuru, radi nekih izbora se pokaješ (zato da bi sebi oprostio, i da ih više ne bi ponavljao), a na druge svoje izbore odlučiš biti ponosan. I to je to.

Nakon toga zbilja možeš mirno pecati ribice i obrezivati živicu. Dakako, svijet oko tebe će i dalje biti čisto sranje, samo što se ti više nećeš zbog toga uzbuđivati. Bar ne više nego što je korisno za tvoje zdravlje.

:)))

Tko je glasao

Apaurin

Doktor, Muji, greškom prepisao apaurin kao lijek za proljev.
Nakon tjedan dana, na kontroli, doktor pita Muju je li proljev prestao.
Mujo mu reče: "Jok, al' ti se više ne sekiram"

Tko je glasao

Eeee generacijo! Prekasno

Eeee generacijo!
Prekasno rođeni da bi uživali u onome dobrome što je Juga nudila.
Prerano rođeni da se ne bi sjećali da je nešti ipak i nudila.
Prekasno rođeni da bi branio sebe pa sad imam vječni osjećaj da moram nekome za nešto biti zahvalan.
Prerano rođen da bi pušio nacionalizme i utopio se u cijelu tu fertutmu zastava i simbolike.
Odgajan kao mali pionir ( pošten, iskren, odan... ), pa bi malo da sam mladež, pa europejac.
Promijenilo mi osam naziva škole, šest naziva ulice, pet nacionalnih valuta...
Izgubljen, pronađen? Kako koji dan...

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

Mi smo nulta generacija,

Mi smo nulta generacija, imali smo završeno obavezno školovanje par mjeseci prije nego je počeo rat, skupljamo se sada povodom 20 godina. Imali smo pričest i pionire, krizmu i omladince. Od socijalističkog samoupravljanja smo znali za John Lennona, od vojskovođa za David Byrnea. Nikad nismo bili na radnim akcijama, od vojne obuke smo imali one neke općenarodna obrana školske satove, Kozaru, Sutjesku i John Wayna. Nikad pozvani u JNA, rijetki među dragovoljcima, prvih par godina HV-a preskočeni, rađamo nijedno, jedno ili dva djeteta ovisno o financijskim mogućnostima bakasittera ili poslovnim karijerama. Bolesno neambiciozni.

Tko je glasao

Tako nekako.

Za mnogo toga se ispričavamo čega se ni ne sjećamo, mnogo toga volimo što ne razumijemo.

Uglavnom izgubljeni.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci