Tagovi

Mubarak nije dobrovoljno predao vlast, mislite li da Kosor hoce?

Odlucio sam vise ne pisati o politici, ne se zivcirati, u godinama sam kada bih trebao kreirati obitelj i planirati buducnost svoje djece, stoga zadnjih nekoliko mjeseci intezivno trazim posao van RH, i naravno sve mogucnosti radne/boravisne vize. Nemam nekih posebnih zelja, zelim biti u demokratskoj zemlji u kojoj je rad placen na vrijeme, u kojoj iz poreza koji placam dobivam kakvu-takvu drzavnu uslugu (zdravstvo, skolstvo, policija), ne trebaju mi milijuni, samo dostojanstven zivot u kojem politicari odgovaraju za svoja djela.

Davno sam pisao dnevnik Ostavka, bio je cak nekoliko dana prije prave ostavke Ive Sanadera, kriminalca, zatvorenog u Austriji, da to je bio nas bivsi premijer, koji je na Splitskoj rivi derao se kako ne da hrvatske junake.

Ovi prosvjedi su samo pocetak... i kraj hrvatske drzave.

Iskreno u zadnjih nekoliko dana dozivio sam pravo prosvjetljenje, otkrio sam da nama hrvatima zbilja nema spasa. Nitko nece spasit nas, od nas samih.

Koliko smo mi clanovi pollitike.com ispisali dnevnika, ukazivali na neregularnost rada vlade, na korupciju, na kriminal, pisemo godinama, a evo 2011. i dalje je ista ekipa u saboru i u vladi.

Zemlje s puno visim BDP-om vec su napravile revolucije. Imamo Egipat, Tunis, Libiju... a gdje smo mi u tome?

Sad se javljaju mnogi "intelektualci" zagovornici mira, zagovornici pacifizma. Jer hrvati moraju biti dobri, tako smo stoljecima odgajani. U doba kada su Francuzi u revoluciji odrubili glavu vrhu monarhije, hrvati su bili poslusnici, i takvi su ostali danas.

Znate zasto su ovo huligani? Zasto su u subotu huligani bili na prosvjedu?

Zato sto mi nemamo u vokabularu rijec prosvjednik. Prosvjednik je netko tko u demokraciji prosvjeduje protiv necega.

Nas vokabular je sasvim drugacji, mi imamo smetenjaci,smutljivci, mutikase,bezglavnici,huligani, prodane duse... a iz starog rezima, unutarnje neprijatelje, revolucionare, soviniste...
Pa nisu huligani krivi, svatko iole inteligentan razumije sto znaci PR spin, a spin je slijedeci, Pernar je jedan ekstremni ludjak koji okuplja huligane protiv vlasti. I tu pricu, plasiranu od HDZ-a uzima zdravo za gotovo vecina gradjana u ovoj zemlji. Unatoc tome sto imaju minuse na karticama, sto nemogu skrpati kraj s krajem. I tko je sad tu lud?

Nije bitan Pernar, Marko, Slavko, Mirko, Ana, Ivica... bitno je da ima i onih koji su nezadovoljni nelegitimnom, kirminalnom vladom koja je obavijena korupcijom. Ostali su jednostavno istrenirani da sute o tome.

Pa znate li vi kako smo mi u 20 godina popusili robovlasnistvo?

Evo grube demografije.

Ima nas 4.500,000 milijuna stanovnika, od toga imate 350.000 nezaposlenih, cca 100.000 koji ne primaju placu a rade te cca 1.150,000 umirovljenika. Imamo oko 50.000 zaposlenih u javnim sluzbama, i valjda igrom slucajnosti (ili ne) 220.000 clanova hdz-a.

Tko da se buni?

Ova vlada je uz pomoc starog komunistickog kadra napravila upravo to. Neka narod sto vise ovisi o drzavi i nitko se nece bunit. To mi imamo danas.

Ja sam promjenio dvije kategorije, iz 100.000 onih koji smo uredno obavljali radne zadatke i nismo ugovorno bili placeni za to, presao sam u kategoriju 350.000 nezaposlenih. Svi vi koji ste protiv prosvjeda a niste iskusili ove dvije kategorije, mogu reci samo jedno, bez brige, niti ove grupe ljudi nisu dovoljno slozne.

I sada naravno, svi bi nesto,ali da se ne dogodi. Svi su protiv nasilja (da se razumijemo, i ja sam), no sto nam ostaje? Mislite li zbilja da nakon svih afera, svih korupcijskih skandala i kradja da ce Jadranka Kosoro ili netko iz njezine vlade dati ostavku? Temeljem cega? Moralne odgovornosti, odgovornosti prema narodu?

Ukoliko zbilja to mislite, koliko god vas ovo uvrijedilo, mislim da ste krajnje glupi.

Postoji jos nesto, hrvatima tipicno, nece prosvjedovat jer nemaju alternative, ionako je u subotu iz Zagreba pobjegla i sefica pozicije i sef opozicije, to vam govori samo o njihovoj legitimnosti. Samo sto hrvati nisu u stanju napraviti alternativu, kako bi znali, generacije rodjene u onom rezimu nisu znale kako napraviti alternativu, generacije rodjene u ovom rezimu jednostavno ili bjeze van iz zemlje ili ih to ne zanima.

"By the people and for the people" - previse utopijski za nas.

Moja prognoza prosvjeda i nemira?

Nista se nece dogoditi, gorivo ce biti 20kn/l , kruh 15kn, HDZ i dalje na vlasti, ja se nadam biti daleko iz ove zemlje, a ostali kojima ovo odgovara, ili ne, i dalje ce zivotariti.

Bilo koji pojedinac da ustane, biti ce profesionalno spinovan i usutkan. A nam su potrebna djeca koja ce vikati "car je gol". Dragi polliticari, blogeri, vi to vicete godinama, pa smo tu gdje jesmo.

Sto reci, biti ce puno mudrih rijeci, promijenit se nece nista, ili se treba pomiriti s time, ili preseliti.

Meni je dosla vrlo saljiva idea, kako bi bilo da svi emigriramo i zemlju ostavimo samo hdz-ovcima, pa neka sami sobom vladaju :).

Komentari

Neće mirnim putem predati

Neće mirnim putem predati vlast, nego će ju ostaviti bježeći pred narodom kad nas se okupi nekoliko desetaka tisuča.

Tko je glasao

bojim se za Jacu...

s onim vječitim osmjehom čini mi se da nije čista. Uzima li sama nešto ili joj ulivaju u vodu s okusom - nisam sigurna, ali nešto mora biti. Definitivno je relaksirana.
Sad se počinjem pribojavati da će u nekom momentu shvatiti što se uistnu događa i da će jednostavno izgubiti volju za životom. Ako mislimo da nam ima što za reći (a s obzirom na kud-tud, vjerojatno i ima) možda bi morali početi paziti da joj cipele budu na čičak, i da se depilira kremama. Kad nam je već ovoliko potrajala na štetu, nek nam još malo potraje i na korist!

Tko je glasao

uninstalling dictators, please wait...

http://img143.imageshack.us/img143/297/19022610150127771758081.jpg

:)))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Još jedna prigodna zbirka

http://www.facebook.com/prosvjed?ref=ts&sk=wall#!/photo.php?fbid=1298255992743&set=o.190839254280620&theater

Za svakoga ponešto :)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Na putu u pobjede

@janus,
Slika s linka, mnogi ne otvaraju linkove, zaslužuje da se vidi

No, greške u systemu vide i naši umjetnici grafitčari.

Na splitskom sveučilišnom kampusu na predjelu Visoka, na pješačkom mostu, osvanuo je novi grafit na kojem je portretiran Franjo Tuđman. Poviše portreta prvog hrvatskog predsjednika je natpis 'FAIL'.

"FAIL" ili u prijevodu greška se odnosi na Tuđmanovu programsku izjavu (u crnom oblaku) kojom tvrdi da je u Ustav upisano da svako normalno ljudsko stvorenje i svako društvo teži miru, slobodi, blagostanju, rastu, razvitku, pravičnosti i odgovornosti.

“Što danas imamo od toga i gdje je greška, nije teško zaključiti. Od svečano navedenih principa o miru, slobodi i pravičnosti nije realizirano gotovo ništa. Autor grafita nam sugerira da je greška u Franji Tuđmanu, no pitanje je čija je greška posljednjih više od jedanaest godina bez Tuđmana. Jedna greška uživa gostoprimstvo u Salzburgu, nešto grešaka je u Remetincu, ali brojne greške (ili možda griješke) su još uvijek na slobodi.”

Ima li suštinske razlike između Error!! System corrupted i Fail? Suvremena politička jednoznačnica?!

Tko je glasao

Ahaha

Ova je dobra - idem zaspamat mailom ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kosorica, Gadafi - paralela

Evo što o Gadafiju kaže američka ambasadorica pri UN-u:

"živi u bunilu"

"nesposoban je za vođenje zemlje"

očigledno nije pri punoj svijesti ako se može smijati u trenutku dok "vrši pokolj nad vlastitim narodom".

Gadafi je bio opušten i ničim nije odavao da se trenutno nalazi pod velikim pritiskom.

Mine duše možemo na isti način opisati Jadranku Kosor:

-također je nesposobna za vođenje zemlje i kao da živi u bunilu jer očigledno nije pri punoj svijesti kad se može neprestano smijati u trenutku dok nečinjenjem ili poduzimanjem samo kozmetičkih mjera dopušta da gospodarska kriza radi pokolj nad "njenim narodom".

-ona se također trudi izgledati opušteno i ne ostavlja dojam da se trenutno nalazi pod velikim pritiskom.

Iako je u nekim kolumnama prozvana "Mubarakicom", Jadranki bi Kosor zbog ovog izvanredno dobrog opisa američke ambasadorice trenutno više pristajao nadimak "Gadafica".

B-52

Tko je glasao

Potpisujem Što nam se sprema

Potpisujem

Što nam se sprema jučer je najavio Vidošević, čovjek koji "živi" u gospodarskom, a ne stambenom objektu, čija je dnevna "plaća" veća od prosječne hrvatske godišnje:

1. Devalvacija - "revalorizacija" monetarne politike
2. Privatizacija državnih (CO, HPB, Podravka) i javnih poduzeća (HEP, Vode, Šume, Ceste), te rasprodaja državnih zemljišta - jer je (hrvatska) država "loš" gospodar
3. Daljnji otkazi - u ime podizanja produktivnosti i
4. Smanjenje državnih subvencija u proizvodnji i poljoprivredi zbog "usklađivanja" sa EU.

Strani mediji počeli su probijati medijsku blokadu korporativnih tajkunskih i državnih medija i njihovo ispiranje mozga u kojem je nemoguće razdvojiti riječi "prosvjednici" i "huligani" i drastično sužavanje slobode promoviranjem dopuštenosti samo "zakonitog" prosvjeda.

Svaki nenasilniprosvjed MORAbiti toleriran, a ne razbijan ili onemogućavan !

Posao policije trebao bi biti održanje javnog reda, a ne izazivanje nereda napadima na prosvjednike, ograničavanje slobode kretanja građana, uhićenje novinara i batinjanje prosvjednika koji leže na zemlji i ne pružaju otpor !

Tko je glasao

Bilo koji pojedinac da

Bilo koji pojedinac da ustane, biti ce profesionalno spinovan i usutkan. A nam su potrebna djeca koja ce vikati "car je gol". Dragi polliticari, blogeri, vi to vicete godinama, pa smo tu gdje jesmo.

A znas kako...Sve male stranke a ja sam zadnji put glasao za Stranku Zena i Zelene jer su bili jedini bez fleka i spremni se odreci imuniteta i povlastica potpisima pred izbore za razliku od ostalih..
Dakako ekipa politickih TV idiota je odmah u startu popljuvala te male stranke kao blesane i budale.
Dobro da sad imamo ove pametne,..
S druge strane ja ne vjerujem u gomile po defaultu.Gomila je tek prijelazno razdoblje prema odrastanju demokracije, a nje pak nema ako su osobni interesi svrha i cilj po svaku cijenu.
Trazenje novih izbora i izvodjenje nezadovoljnika na prosvjed je posao oporbe. Oni sto ih takvima predstavljaju, jos jednom pokazuju da to u stvari i nisu.
Vec dio politicke elite van svake realnosti i saznanja kako uopce zive "obicni" ljudi.
Bez odgovornosti koja iskljucuje nerealne osobne zahtjeve sada ostaje samo grcki scenarij ili MMF bez obzira tko "zavladao"..
Moja je zelja MMF jer mora konacno doci netko tko zna.
Sto je Grcka dobila larmanjem protiv MMF-a, a sto Njemacka saniranjem grcke leshine?
Silan pritisak na Merkelicu da sanira te ljencine u Grckoj ce joj se sad vratiti kao bumerang i proci ce grbavo na slijedecim izborima, a Grckoj razbijanje tanjura i nastavak ljencarenja ce dovesti kako sam navijestio do povratka na drahmu. Bit ce brzo Grcka sa stalno padajucom drahmom najveca vukojebina u Europi.
Sve zbog neodgovornosti i pomoci onima koji se realno ni ne zele promijeniti a stil trosenja nezaradjenog -najmanje.
Poucno?
http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,746957,00.html

Tko je glasao

Nista se nece dogoditi,

Nista se nece dogoditi, gorivo ce biti 20kn/l , kruh 15kn
Kruh je već sad 15kn/kg, a negdje i puno više.
Štruce od 350-400 g su oko 5,5-6,5 kn/kom.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Odgovor na pitanje iz naslova je apsolutno "da"

Jadranka Kosor će bez ikakve sumnje mirno predati vlast, pitanje je samo kada. Ne postoji ni jedan posto šanse da ne bude tako. Ne zbog moralne odgovornosti, nego ili zbog dovoljno snažnog javnog pritiska, ili zbog unutarstranačkog obračuna, ili zbog poraza na izborima. (Ili naravno neke kombinacije sva tri čimbenika. Bitna borba za vlast još uvijek se vodi u HDZ-u.)

Zemlje s puno visim BDP-om vec su napravile revolucije. Imamo Egipat, Tunis, Libiju... a gdje smo mi u tome?
Dvadesetak godina ispred njih, jer smo se 1989-1990. izborili za i proveli prve slobodne izbore. Imali smo dapače sreću, da to prođe bez ikakvog nasilja.

Zato sto mi nemamo u vokabularu rijec prosvjednik.
Ne znam tko se "vi" koji ste subjekt ove rečenice. U mojem vokabularu ta riječ je postojala još davno, a na prvom javnom prosvjedu sudjelovao sam 1985.. I danas se događaju brojni prosvjedi, i zovemo ih tim imenom.

Huligansko nasilje, međutim, također treba nazvati točno tim imenom.

Sad se javljaju mnogi "intelektualci" zagovornici mira, zagovornici pacifizma.
Ja sam takav, i takav sam bio također još 1985.. Moram priznati da ne primjećujem nekakve mase zagovornika pacifizma okolo. :( Ne treba biti pacifist da osudiš huligansko divljanje.

Sto reci, biti ce puno mudrih rijeci, promijenit se nece nista, ili se treba pomiriti s time, ili preseliti.
Promijenit će se. Kao što se mijenjalo i ranije. Iako su i ranije mudri ljudi klimali glavama nad nama usijanim glavama i objašnajvali nam kako se "ništa neće promijeniti".

Tko je glasao

Hvala Zorane na komentaru, ja

Hvala Zorane na komentaru,

ja sam postao skeptican, ona je trebala dati ostavku cim je preuzela duznost, njoj je duznost predao kriminalac koji je sada u zatvoru, stoga toliko o legitimnosti. Pritisak je oduvijek bio, no kad imamo izjave iz HDZ-a poput Šeksove da je on hrvatska, onda mi je jasno da je njihov mozak na drugacijoj valnoj duljini.

Mi,kao narod, sam otkrio da nema u rijecniku prosvjednik. Prosvjednici su uvijek tamo negdje, u Grckoj, Tunisu, Egiptu ali u Hrvatskoj oni su huligani.

1989.-1990. su bili figurativni stranacki izbori, mi nikada kao demokratski narod nismo smjenili ili prijevremenim izborima zatrazili novu vladu, mi smo daleko od demokracije.

Slucajno znam iz price nekih ljudi koji su bili famozni barakasi kako se zapravo dogovorilo sve, no opet sve to treba uzeti sa rezervom.

Ja se nadam da ce se promijenit, za dobrobit djece koja se rodila danas, jucer ili prije mjesec dana, jer se rodila u zemlji bez buducnosti.

Tko je glasao

Konstruktivno??

Stvarno, čitam ovu raspravu, i mislim da je sreća da pollitičari nisu u vodstvu prosvjeda "fejsbukovaca", jer mi bi se i tamo čerupali, svađali, nadigravali. A da budemo malo ipak konstruktivni, i dajemo prijedloge? Recimo, meni pada napamet slijedeće:
Sada je važno dati prosvjedima još više kulturnih sadržaja, okupljati umjetnike, slati kreativne poruke, odrediti punkt za rasprave, predavanja, hepeninge, razmjenu informacija, pozvati na dijalog i "protivničku" stranu...Postoje ljudi koji su godinama larmali protiv Miloševića, na kraju ga i srušili, postoje na tisuće metoda da se izrazi nezadovoljstvo situacijom, mnogo je onih koji su živjeli na Zapadu i znaju kako se učinkovito prosvjeduje.ZANIMA ME, RECIMO, KOJI ĆE BITI PRVI POLICAJAC KOJI ĆE ODBACITI PENDREK I STATI NA STRANU LEGALNIH, MIRNIH PROSVJEDNIKA?? Zakon u pripremi koji će omogućiti brzi otkaz i policajcima, nešto je nevjerojatno što se priprema.
Prijedlog: osnovati organizacijski odbor Pokreta za promjene, (ako već ne postoji?)podijeliti područja rada ( grupa za kontakte s javnošću, grupa za promidžbu, grupa za sigurnost, grupa za financije...)., umrežavati raznolike grupe i organizacije... Recimo, mene je totalno zbunilo da uz Pernara nema nekog pravnika, da ga savjetuje da nema prosvjeda bez prijave nadležnim tijelima.
I ovaj zov za vođom?? Zar je politička zakonitost da bez vođe nema nikakvog političkog uspjeha?? Upravo taj silan zov te poruka da Pernar učini ovo, učini ono.. nije dobar znak. Treba se znati tko organizira svadbu, ili pir, ili hepening, ili bunu... ali ako se zna što se želi, vođa nije presudan. Bit će ih više, radit će kao orkestar, s dirigentom, ali snaga jednog orkestra je da zna odsvirati neke dionice i bez dirigenta. Dakle, vođa je bitan, ali ne bi smio biti presudan. Riješimo se lenjinističko-titoističkog načina razmišljanja.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

man, ovi prosvjedi nisu

man, ovi prosvjedi nisu nikakav kraj hrvatske drzave(iako shvacam simboliku tih tvojih rijeci), vec jedan vazan i bitan demokratski iskorak hrvatskog drustva koji je meni osobno donio nadu i optimizam, te me razuvjerio me da ipak nismo potpuno izgubljeno drustvo.

Tko je glasao

Naslov ti je odlično pogođen

Baš sam te riječi čula s više strana, i to posebno od mladih. Ne vjeruju više nikome, ni vladi, ni oporbi ni svojim starcima koji pozivaju na razum.

Predugo smo šutjeli (barem većina od nas) i sad ono što čuju je Pernar i poput Shive vjeruju da je bolje sve srušiti i ponovno graditi jer u 'popravni' ne vjeruju. A ZA TO SMO KRIVI SVI KOJI SMO ŠUTJELI ILI JOŠ UVIJEK ŠUTIMO!

Da li nam stvarno vlastita djeca trebaju biti etički, moralni i socijalni korektiv? Moraju li ona prva u redove jer za nas misle da smo se prodali, da smo i njih prodali i da imamo upravo ono što smo svojim pizdunskim ziheraštvom i zaslužili? Izgleda da je tako.

I nemojmo se onda više iščuđavati nego se ponašajmo kao odrasli, samomisleći građani i prosvjedujmo! Ili ćete radije pustiti svoju djecu da odrade posao nas odraslih?

P.S.Obroužajte se ustrajnošću i nepokolebljivošću a ne ciglama. The world is (could be) your oyster ;)

Tko je glasao

Gledam samo koliko ce vremena

Gledam samo koliko ce vremena proci dok se tastine ne umire (pogodjeno je mnogo tastina sa uspjehom Pernara) i dok mrvica zdravog razuma ne proradi i da podrsku protuvladinim prtosvjedima.

Tko je glasao

Opća opasnost - prosvjedi građana

Napokon sam uspjela pogledati dio NU2 s Pernarom - http://www.youtube.com/watch?v=oShfKDve56E (pogledajte barem od cca 15. do 22. minute - fakat "opak" tip, žešća opasnost, čovjek opakih namjera, skretanje udesno... Ljudi, skrenuli ste od zdrave pameti, odavno!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Hmm ... Ovo bi trebalo biti

Hmm ...

Ovo bi trebalo biti sarkastično ili stvarno misliš tako ?

Pernar je sasvim OK, a i djelotvoran je !

(Programi, rezolucije, deklaracije, peticije, diskusije i ništa... Nedostatak vizije ? - otkud to ? - Odstup vlade pod hitno - kratko i jasno ! - kome to ne odgovara neka čita Srićine "vizije" Hrvatske 2020 ili još bolje vladine i HDZ projekcije o Hrvatskoj zemlji blagostanja 2100 god. )

Pozdrav, i gledajte oko sebe !

Tko je glasao

Samo ću reći (riskirajući minus od tebe)..

Pernar je krenuo na onih 200-tinjak ;) Sabor + Vlada!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Tako je. Prosvjednici = Ivan

Tako je. Prosvjednici = Ivan Pernar.

Tko je glasao

a gdje je sada Pernar?

Prosvjednici = Ivan Pernar.

zašto nije s prosvjednicima ispred središnjice hdz-a? ako pokušava biti nekakav vođa koji qrac nije s ekipom koju je pozvao na prosvjede?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Zato jer se bojao da bi opet

Zato jer se bojao da bi opet moglo doći do nasilja. Pozvao je sve na nenasilne prosvjede.

Jer, nasilje i huliganstvo su za svaku osudu, zar ne?

Kako sad opet nije dobro ako Pernar ne želi sudjelovati u tome?!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

joooj bigulice...

neka se onda ostavi ćorava posla ako ne zna voditi mase...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

najlakše je zapaliti vatru i

najlakše je zapaliti vatru i onda sa strane gledati kako gori...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Na ulici imas preko 500

Na ulici imas preko 500 raznih građana koji su odlucili izaci na ulicu i isfurati mirnu prosvjed, unatoc Pernaru, unatoc huliganima, unatoc nabrijanoj murji, unatoc licemjernim medijima, unatoc svemu. E, to je detalj koji mene interesira. Ostalo je irelevantno.

Tko je glasao

gale sve 5

ali ako neko pozove ljude na prosvjed i onda nakon pola sata ode doma, a ekipa pred hdz, onda je on totalni fejker koji se boji za svoju guzicu ništa drugo...rekoh već, ako ne može predvoditi te ljude, neka ih ni ne poziva na ulicu...

lool...evo sad čitam da ekipa ide pred NSK gdje se održava Zlatna kuna...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Meni jos zesci presedan da

Meni jos zesci presedan da ekipa ne treba vodju da bi imala pametne prosvjede. A Pernaru u svakom slucaju hvala na inicijaciji dogadjaja.

Tko je glasao

slažem se

Pernar postaje u cijeloj priči potpuno nebitan...nadam se da neće doći do tučnjave i da ekipa ostane pred NSK do kraja održavanja Zlatne kune...vjerujem da će jaca biti "ugodno" iznenađena kad ih ugleda...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Boli me k.

Boli me k.

Tko je glasao

a što da ti kažem gale...odi

a što da ti kažem gale...odi liječniku ako te boli ;)

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

@janus - Pernar

Janus, jesi li bio na prosvjedima? Znaš li gdje sve Pernar ima zabranu kretanja?

Mislim, ok je reći da ti se čovjek ne sviđa, ovo, ono... Čovjek je govorio na Cvjetnom skoro do 18:40... onda se išlo malo po Radićevoj, pa malo do HDZ-a, pa do NSK... i već je bio tamo, stajao sam do njega.

I lijepo ti pišu svi mediji da je u međuvremeno išao prijaviti još jedan prosvjed - u srijedu.

Ono, stvarno ne razumijem koliko ste brzi u osudi drugih koji se nešto usude. Bilo što.

Tko je glasao

zaphod

Janus, jesi li bio na prosvjedima?

ne, udaljen sam 300-tinjak km od zg-a...

Znaš li gdje sve Pernar ima zabranu kretanja?

znam otprilike, Radićeva, trg bana Jelačića, Mesnička i pretpostavljam još neke uličice oko Markovog trga...bez obzira na te zabrane mogao je doći do Žrtava fašizma i zaobišavši Jelačićev trg...

I lijepo ti pišu svi mediji da je u međuvremeno išao prijaviti još jedan prosvjed - u srijedu.

da, vidio sam to maloprije...samo to mu i nije neki razlog da ne bude s onima koje je pozvao na prosvjed...no, nema veze...

Ono, stvarno ne razumijem koliko ste brzi u osudi drugih koji se nešto usude. Bilo što.

ja ne osuđujem to što je on pozvao ljude na prosvjed, svaka mu čast na tome, ali on imho, jednostavno nema kapaciteta za voditi mase...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

@janus

Gle, nigdje nisam tvrdio da čovjek ima kapacitet za voditi mase.

Ali spočitnuti mu kukavičluk je ipak malo... malčice previše :) Mislim, hajde ti (ili ja) uzmi megafon pa pred kamerama svih kuća pričaj onakve stvari (nekome gluposti, nekome pametne).

Bez ljutnje što sam tebe "uzeo za metu" - ali fakat je ova internet generacija postala jako zahtjevna. Događaj je u tijeku, a već ima sva sila primjedbi :)))

Osim toga - taj izostanak "vođe" je super pokazao da ovi ljudi vođu niti ne traže. Duhoviti su, spontani i nenasilni.

Tko je glasao

Osim toga - taj izostanak

Osim toga - taj izostanak "vođe" je super pokazao da ovi ljudi vođu niti ne traže. Duhoviti su, spontani i nenasilni.

Drago mi je da su shvatili da će upravo te karakteristike prosvjeda motivirati veći odaziv ljudi i pozitivne stavove javnosti prema njihovim akcijama. A možda i ova mubaraktična vlast shvati da mora podnijeti ostavku :-)

nemesis

Tko je glasao

zaphod

Mislim, hajde ti (ili ja) uzmi megafon pa pred kamerama svih kuća pričaj onakve stvari (nekome gluposti, nekome pametne).

hehe...ja nemam namjeru baviti se politikom i biti javno eksponiran, ali ako se on misli baviti politikom, a misli, onda mu to i ne bi trebao biti neki problem...u stvari, ovo mu je samo odskočna daska za buduću političku karijeru...koja će nadam se i završiti nakon slijedećih izbora :)))

Bez ljutnje što sam tebe "uzeo za metu" - ali fakat je ova internet generacija postala jako zahtjevna. Događaj je u tijeku, a već ima sva sila primjedbi :)))

ma ok...samo ja ti baš i nisam internet generacija...otprilike smo ti i ja istih godina ;)

Osim toga - taj izostanak "vođe" je super pokazao da ovi ljudi vođu niti ne traže. Duhoviti su, spontani i nenasilni.

da, to mi je bilo posebno drago vidjeti...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

@janus

Ma sve pet - iskreno i sam sam se pitao gdje je malac nestao :))) Pa mi je bilo drago ga vidjeti kod NSK, a još draže pročitati da je vrijeme tratio prijavom novog prosvjeda... (mislim da postoji neki rok koliko sati prije to moraš napraviti)...

Vjeruj mi - stvarno lijepo za vidjeti :)

Samo za one van Zagreba - od sjedišta HDZ-a pa do NSK (nacionalna knjižnica) ima hodati brati bratu 30-40 minuta! :)

Tko je glasao

Zaphod, si živ?

Dobra taktika za hladne noći - trčanje po cijelom gradu ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Baš je bilo dobro...

Ovakav prosvjed bi se svidio i najvećem pacifistu :) Bilo je dobro, duhovito i... bole me noge... Bok te, hodanje od 18 do 21 :))

Najbolji slogan:

Kara Marko Jadranku :) (tu su se i neki policajci nasmijali, vidio sam!) :))

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci