Tagovi

Mostovi koji vode nikuda

  • Skužio sam prije neki dan kako bi Pelješki most bio idealni kandidat za novčanicu Eura (jednoga dana kada uđemo u EU), naime na novčanicama Eura se s jedne strane nalaze slike nepostojećih mostova. Moj je prijedlog da pokušamo ideju Pelješkog mosta dati nekoj neutralnoj strani na razmatranje, primjerice, ajmo spojiti ugodno s korisnim i pitajmo Briselske birokrate hoće li nam dati koji euro iz pretpristupnih fondova naimjenjenih izgradnji prometne infrastrukture upravo u namjenu gradnja Pelješkog mosta. Eto, ako Briselski birokrat kaže da može onda ću se i ja složiti.
  • Kolinda i još pritom Grabar i ako ste mislili da je to sve zaboravili ste Kitarović, rekla je jučer da će u BIH biti 126 biračkih mjesta. To je jedna impresivna brojka glasačkih mjesta i iskreno se nadam da će se i sama vlada u BIH zainteresirati otkud odjednom toliko glasačkih mjesta i zašto? Također se nadam da i ljudi u Hercegovini razumiju da svoja prava moraju tražiti i boriti se za njih u Sarajevu i Mostaru a ne u Zagrebu.
  • Branko nisam ja odgovoran Vukelić, kaže kako je izvozna ofenziva 85% gotova i kako je iznimno uspješna jer političari napokon govore o izvozu. Nitko nam na početku ofenzive nije rekao da je za izvoz dovoljno samo pričati o njemu, no da ne kvarim dan dobro obaviještenom ministru, možda bi ga netko trebao upozoriti kako mu je mandat istekao i kako političari pričaju o izvozu zato jer je izborno vrijeme, pa većina njih poput papiga ponavlja pojedine fraze, a eto, izvoz je jedan od njih.
  • Na blogu Zorana Milanovića osvanula je prezentacija Industrijske politike Ljube Jurčića, ovaj puta se osim dosada već poznatih informacija ubacio u mix i niz konkretnih instrumenata, ali i analiza ključnih i najvažnijih industrija skupa s dodanom vrijednošću koje ostvaruju a sve skupa sortirano po hrvatskim županijama. Ovo je dosada (barem meni) najdetaljniji plan koji sam vidio. Na istoj je prezentaciji Jurčić najavio i konkretne mjere, no njihovo predstavljanje se čuva za samu predizbornu kampanju.
  • Prije dva dana objavljena je druga po redu anketa Pulsa pravljena za HRT i Jutarnji list. Presjek podataka možete vidjeti na izbornome web siteu HRT-a, poanta cijele priče je da su HDZ i SDP izjednačeni i vode "mrtvu trku", no postotak na nacionalnoj razini (što bi ameri rekli "popular vote") ovisno o distribuciji po izbornim jedinicama i kombiniran sa glasovitim D'Hondtom daje identični rezultat kao i protekloga mjeseca (dapače, po jedan mandat idu prema gore i HDZ i SDP). Potencijal SDP-a za povećanje razlike nalazi se u devetoj izbornoj jedinici gdje HDZ biljeći impresivnih 56% podrške (što je punih 10% više nego u zadnjem izbornom ciklusu) i taj skok mi se čini prevelikim, u desetoj izbornoj jedinici gdje će se u trku uključiti Tonći Tadić s zajedničkom nezavisnom listom koja će se po svojoj prirodi "hraniti" iz HDZove kvote, a tu je i četvrta izborna jedinica u kojoj HDZ vodi po prvi puta no mislim da puni efekt Osiječke afere i dvorane još nije ukalkuliran te da je izborni kapacitet HDSSB-a podcijenjen.
  • Nakon "radnog teksta" MMFa i nekolicine novinskih članaka što vani što kod nas, i velikogorički knjigovođa i pasionirani sakupljač satova su procijenili da je vrijeme za smirivanje javnosti. Obojca tvrde kako nam ide super. Ako ste gledali jučerašnji dnevnik, Šuker je rekao kako su samo u 2004 smanjili vanjski dug države za 70 milijuna eura, a u protekle tri dodatnih 900 milijuna kuna. Da li je netko skužio igru riječi? U prvoj godini sedamdeset krušaka, a u preostale tri devet stotina jabuka? To što po težini 3x sedamdeset krušaka je bitno više od devet stotina jabuka je druga priča. Poludim kada to naprave, a rade to svakoga dana. Eh, i na kraju te iste sjednice donjeli su odluku o dodatnom zaduživanju države za 300mil eur na domaćem tržištu kako bi servisirali samurai obveznice. I svi se grohotom nasmijaše... Tj. nasmijali bi se da nije strašno.

Misao dana:
Conrad 'Connie' Brean: And it's most certainly NOT about the B-3 bomber.
John Levy: There is no B-3 bomber.
Conrad 'Connie' Brean: I just said that! There is no B-3 bomber. I don't know how these rumors get started!

Komentari

Pelješki most je besmislena

Pelješki most je besmislena investicija (tportal)

Treba li ili ne treba graditi most na Pelješcu, dilema je koja za HDZ u ovo predizborno vrijeme ne postoji, ali da je ona sasvim opravdana, potvrdilo je i gostovanje profesora s Fakulteta prometnih znanosti Ivana Dadića i ekonomista Željka Perića, inače vlasnika konzultantske tvrtke Capel, u emisiji 'Hrvatska uživo' na HRT-u

Govoreći o gradnji mosta na Pelješcu, oba gosta rekla su da je on neisplativa investicija te da bi prometnoj povezanosti Pelješca, Korčule i Mljeta više koristila autocesta kroz BiH i bolja trajektna povezanost nego gradnja mosta.

'Mišljenja sam da je trebalo uložiti više truda u pregovore s BiH nego odmah ići u gradnju mosta. Možemo očekivati da, jednog dana, na ovim prostorima neće biti granica, pa je onda i most besmislen', kazao je Perić.

Iako je premijer Ivo Sanader na obilježavanju početka gradnje kazao da most nije alternativa za autocestu kroz Neum, profesor Dadić je uvjeren da bi za Pelješac i otoke koji mu gravitiraju bila puno bolja, a za državu jeftinija, gradnja novih trajektnih pristaništa i uvođenje novih linija.

'Jedna takva investicija plus 60 kilometara nove ceste preko Pelješca, to bi sigurno bilo jeftinije. Vjerujem da takva investicija ne bi prelazila 100 milijuna eura. S prometnog aspekta gledano, studije govore da broj auta koji tamo prolaze ne prelazi pet tisuća u sezoni, a da bi most bio isplativ, preko njega bi dnevno moralo prolaziti deset tisuća automobila. Uz to, koliko sam upoznat, nije napravljena studija utjecaja vjetrova koji tamo znaju biti jaki', zaključio je Dadić.

Tko je glasao

pardon, evo linka (ne mogu

pardon, evo linka (ne mogu editirati postove, ne kužim zašto)

večernji

Tko je glasao

Predsjednik Hrvatskog sabora

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je nakon svečanosti otvorenja carinarnice u Virovitici izjavio novinarima da zbog gradnje pelješkoga mosta prigovaraju samo oni koji ne žele prihvatiti realnost da je gradnja mosta u najboljem interesu Hrvatske. večernji

on govori o prihvaćanju realnosti... kakav apsurd.

Tko je glasao

Podsjećam još jednom na

Podsjećam još jednom na moju ideju o ugovoru s BiH o koridoru za autoput do Dubrovnika. Jeftinije i politički smisleno.

Tko je glasao

Ideja o koridoru bi bila

Ideja o koridoru bi bila super kad balvanaši ne bi prekidali put kad im to padne na pamet. Ovako, dok god naša "dijaspora" radi takve stvari, a bojim se da se to uvijek može dogoditi, most nam je nužan. Naravno, mora se razmisliti i o tome koliko smo ga mi financijski sposobni izgraditi, a da nas to ne povuče nizbrdo.
Autocesta kroz Dubrovnik ionako ne bi bila pametan potez. Naime, ako se napravi auto-cesta, mora se napraviti i usporedna cesta po kojoj se može voziti bez naplate, a tamo nam je ozemlje vrlo usko, takve dvije prometnice bi zauzele puno mjesta i previše bi nagrdile okoliš. Dakle, autocesta do nekog mjesta neposredno blizu Dubrovnika, a zatim neka ide preko Hercegovine prema Crnoj Gori, a Pelješki most bi trebao biti izgrađen za brzu cestu koju balvanaši (uvijek se pitam po čemu se oni razlikuju od pobunjenih Srba ako nam rade isto što su oni radili) ne bi mogli zatvoriti jer bi išla preko njihovog teritorija, a da se tamo ne naplaćuje prolaz. Jasno, pri tom treba dobro odvagnuti jesmo li mi dovoljno gospodarski jaki da nas to ne onesposobi za normalno funkcioniranje i učiniti to onda kad to bude moguće. Dakle zbog sumnje u to da će naša "dijaspora" promijeniti ćud jesam za most, ali ne pod svaku cijenu.
Jasno, u slučaju da to nikako nismo u stanju izgraditi se doista može napraviti cesta preko Pelješca i trajektna linija koja će voziti do nje, ali treba isto tako razmisliti o troškovima prijevoza trajektom koji su daleko od zanemarivih, ali kad se urede sve potrebne ceste (eventualne buduće prilazne ceste za most) bit će to u slučaju gradnje mosta jedan trošak manje (istina, kilometar takve ceste košta višestruko manje od izgradnje mosta, o tome nema spora). Nekad nije isključivo mjerilo isplativost. Kad će ovo područje biti bez granica teško je reći, jer ne zna se ni kad ćemo mi u EU, a kamo li totalno nesređena BiH, a oni nisu Cipar da iz prime takve kakvi jesu, jer tu imaju daleko manje interesa.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Veza se ne radi samo mostom

Veza se ne radi samo mostom i trajektom, i tunel je veza. Bolji stručnjak od Jure Radića i njegovih je iznio rješenje tunela za bitno manje novaca, koji ne ovisi niti o buri niti o BiH zahtjevima i pravilima na moru jer ne dovodi ništa u pitanje. To nitko ozbiljno ne komentira, tako da su uz most i veze vezane razne igre i interesi te općenita praksa ignoriranja bilo čega znatno boljeg. To nije slučajno niti svedeno na HDZ pa niti na RH-BiH odnose, i razne stranke i javne snage izbjegvaju bilo kakvu ozbiljnu raspravu, pa je to slučaj još jedne potvrde nečeg dubljeg i ozbiljnijeg.

Kad bi se sada o tome minimalno povela normalna javna rasprava i omogućila najobičnija konkurencija rješenja, došlo bi se vjerojatno i do rješenja veze (vjerojatno tuneč za 1/3 novaca mosta) i auto-ceste kroz područje Neuma. Nakon toga bi se vjerojatno pokrenula pitanja zašto to ne radimo sa svim raznim značajnim pitanjima i to bi pokrenulo domino efekt promjena svega. Nikakvim domaćim niti vezanim međunarodnim snagama to ne odgovara, pa se uredno i sustavno ignoriraju bilo kakvi pokušaji oko toga i bilo čega, jer sve pozicije i interesi tada dolaze u pitanje.

Most nije zaseban, samo u vezi BiH teku dulje suklađivani poslovi na veliku štetu RH - kanal Dunav Sava, nastavak auto-puta kroz Crnu Goru, Albaniju, veze Mađarska-BiH i s tim u vezi željeznica Mađarska-Rijeka i razni drugi. S tim u vezi su usklađivanja sa ruskim, britanskim, austrijskim i raznim drugim interesima. Kao da se nekim čudom najnezgodniji rasporedi od prije 100 i više godina sada u vezi RH dogovaraju i odvijaju kao od šale. To ne mora biti samo nezgodno po RH, u određenim varijacijama zbivanja usklađenja mogu naići na blage probleme kada se može otvoriti situacija da sve te beskrajne kombinacije koje moramo skupo plaćati vječnost sa puno manje koristi možda uhvatimo za jaja, a ako uhvatimo za jaja onda ćemo i mi moći uticati na ostalo, mozgove i sve drugo, ako ništa nekim specifičnijim saobraćajnim forama na cestama. Ako ništa drugo, mi smo na raskrižju puteva i bar nas uvažavaju kao dugo solidne cestare, pa se tu otvaraju neke šanse u složenom šahu.

Tko je glasao

Ni cesta, ni tunel ni most

Ni cesta, ni tunel ni most kažu. Sad doznajemo kako Juretov projekt je kompleksan i da obuhvaća dva tunela, dva mosta i cestu, dakle obilje toga. I onda Mesić još prigovara da je netransparentno i da se ne zna cijena projekta. Ovoliku kompleksnost treba platiti.

Za razliku od nas gdje Juretu izgleda teče mlijeko s nešto meda, Bosanci unose malo disonantnih tonova.

Bit će tu još dosta priče, usklađivanja interesa al` jedno je sigurno, to nas bu koštalo.

B-52

Tko je glasao

Disonance i prijepori u

Disonance i prijepori u ovakvim praksama, uključujući u linkanom članku BiH rasprave o poslovima IGH pa i istupi predsjednika RH Mesića su po dugoj praksi bez iznimke znakovi obrnutog - sudionici ne samo da kreiraju poslove i interese nego ih šire što više, bez obzira na troškove. Dramatika vijesti služi da to ide što više i sa što više uspjeha (čitaj novaca), kako bi se interesi mogli bolje namiriti.

U SFRJ već krajem sedmadesetih nije bilo dovoljno cca ekvivalent današnjih 100 mlrd dolara vanjskih i unutarnjih zaduženja na narasle apetite, što je više uspjeha veći i širi apetiti. Sada opet šire ciklone pogoduju takvim dugovima i ne samo RH i BiH snage nego i šire teže znatno uvećati poslove. Sam angažmana čuvenog Žužula, koji je bio asistent u svim operacijama, je vejrojatno namjerni znak kojim razne strane iz raznih zemalja pripremaju i sbe i jvanost na novi veliki val uspjeha. Opiranje Silajdžića, koji je također iskusan u značajnim tranasakcijam, te Mesića, koji je varen i pečen u graditeljskoj branši a kao premijer i sada predsjednik ne zazire od bilo kakvih dogovaranja, ukazuje da se raspravlaj i trži oko puno više toga nego što je saopćeno javnosti, i logično je da se akteri moraju malo usklađivati.

Ili će Balkan koji nestaje opet planuti od puno većih milijardi ili slijede otvaranja svih pitanja i računica, od kojih će glavobolje trajati dugo. Za srednje pristupe nema mogućnosti jer sve snage su spremne i ubiti takvog eventualnog diskutanta. Ni međunarodni faktori nemaju drukčijih interesa, beskrajne divizije pod okvirnim smjernicama G-news-ove Solvay gospode su više maostička vojska nego prosvjećena diktatura nestalih monarhija.

Šuvar je u značajnom razgovoru za BiH list Dani pred smrt otkrio da osamdesetih jake udružene titoističke snage nisu bile u stanju rješiti ni banalnu stvar niti dok su bili složni. Isto, još gore, je otkrio razočarani Mika Tripalo. Ne potcjenjujući "državnike" Mesića, Silajdžića, Juru Radića, Žužula, Dodika ... sve razmaženu djecu nešto ozbiljnijih roditelja, slično kao invazijske snage, o sadašnjoj iskusnoj sistuaciji m ožemo govoriti da nitko i ne stigne niti na dnevni red satviti te razne točke. Na to ukazuju i neke naše najnaprednije snage koje redovno na državni trošak pohode najbolje intelektualne seminare po EU - sva ta impresivna edukacija i razmjena mišljenja se svodi npr. u vezi BiH na "fuj" a za RH je to diktat veći nego zreli kardeljizam sedamdesetih sa beskrajnim programima samoupravljanja i ourizacije.

Već smo suočeni sa novim jakim valom maoističke kulturne revolucije, koji smjera na sve i koji ne ostavlja niti rezervne kombinacije kao Mao. Nema niti jakih snaga koje će to korigirati, nema ni protivnika, osim unutarnjih slabosti u takvim beskrajnim invazijama, od mangupa u vlastitim redovima do egzotičnih pobunjenika koji su stigli prije invazije.

Tko je glasao

Slažem se, tunel bi bio

Slažem se, tunel bi bio najbolje rješenje, i sigurnije u slučaju bure, samo nisam siguran je li se mislilo na tunel koji ne bi izlazio na bosanski teritorij. Mislim da se radi o tunelu koji bi izašao na ozemlje BiH pa onda nastavio dalje, ali u to nisam baš siguran. Tunel bi bio dobro rješenje jedino ako bi išao ispod teritorija BiH bez da tamo izađe. Naravno, on bi morao biti dio alternativnog, besplatnog prolaza, a autocesta bi išla preko BiH i vožnja njome bi se naplaćivala.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Tunel može biti na

Tunel može biti na teritoriju koji nesporno pripada RH, i točno tu gdje sada i ovaj most, BiH ima sva prava morskog prolaza a teritorij je RH i po maksimalnim tumačenjima BiH strane. Ujedno, kao i svuda (Slovenija, Crna Gora) i u BiH ima ektremnih ideja, po pravu jer je bivša SFRJ navodno imala more a republičke granice su bile nebitne do stupnja da bi RH trebala osigurati dodatne teritorije radi BiH izlaska na otvoreno more, ali umjesto podilaženja tome tunel bi baš otklonio bilo kakve prijepore. Most je trajni izvor za neka rješevanja, prava, trgovanja i razno, zato se vjerojatno i forsira, da imaš nešto za dulju eksploataciju za razne potrebe - kao bolnica Blato i stadion u Zagrebu i razno u osnovnim društvenim procesima.

Logika nije samo osvajanje interesa i grabež, zbilja je dugo vremena rodila razne renomirane podloge za cijele društvene sklopove interesa:
- na eliminiranju najosnovnijih činjenica oko toga šta je donio II svjestki rat (da je počeo 1.9.1939. a ne dvije godine kasnije, da su ustaše i komunisti male kvislinške snage koje su velike sile ubacile u veliku igru, genezi poraća ...) te kakva nam je osnova uređenja (vlast ima partija kao avangarda i tako se određuje i raaspodjeljuje, tranzicija pa je pretežno tako i dalje pa i u gradovima, pa sve služi podredno tome) se odvijaju svi bitni društveni procesi i nteresi;
- to i ostalo kao pod normalno drži podlogu u kojoj postoje snage prosvjetitelja, spasitelja i sličnog, koje nitko ne dovodi u pitanje i akd su bitno ispod razine tradicije i prakse, umjesto da su nešto legitmno u demokratskom društvu ali kao neka vrsta huligana, šire snage kreiraju te snage kao elitne. To nije slučajno, više od pola poslova se odvija s tim u vezi, za tržište i konkurenciju poslova, ideja, rješenaj i raznog nije niti 10 % obrazovanih snaga a ostaloj eliti je to ozbiljna opasnost, sve je u pitanju u slučaju kretanja u tom smjeru, pa smo istovrmeno preliberalni za takve strukture i rigidnije od kineske KP. I kad su npr. na vlasti u Zagrebu bile navodno najdemokratskije stranke SDP i HNS, dopuštale su sebi ono što ni najliberalnije vlasti ne bi spomenule a istovremeno su bile prema onome izvan njihova kruga rigidnije od kineske KP u Pekingu;
- krajnje sporni projekti kao stadion, pročistač, sanacija Jakuševca, cijela praksa kako se rješavaju ulice i ceste sa komunlanom infrastrukturom je idelna za beskrajnu širu praksu zadovoljavanja i hranjenja širih apetita. Ni tzv. najupućeniji i najnapredniji neće reći nikakvu suvislu informaciju niti iamjun iakakva stava o bilo čemu u zagrebu i Splitu baš zato jer iz te šire platforme izvlače ekstra koristi, materijalne, akademske, usluga za uslugu itd. Tu praktički vlada konsenzus, a javnost se zapošljava sporednim žvakicama ili prave javnosti i nema jer je i ona prilično dohvaćena time. Naprosto svakoga i sve iritira i otvaranje rasprave o tome;
- u tom kontekstu most i bilo šta nisu neki jako zamršenom logikom rođeni slučajevi nego banalnom logikom dulje i sustavnije zbilje nezaobilazni slučajevi, kao što se gljive i razno u prirodi pojavljuju i gase ovisno o klimatskim zbivanjima.

Tko je glasao

drivo je najavio da će

drivo je najavio da će autoput ići kroz neum. a čemu onda most?

Tko je glasao

Taj most ... to mi izgleda

Taj most ...

to mi izgleda kao da startas Space Shuttle da bi skocio od Osijeka do Nasica na kavu ... jer ti je predugo voziti se pola sata autom!

Mislim, lijepo je to, samo malo vise kosta, potrosis malo vise love i vremena - ali - vozis se zato krace i k'o gospodin ...

S druge strane, ne bih o lovi - love se ima koliko hoces, tako da nije u pitanju ... uvijek je lako klinciti se s tudim novcima kad te nista ne kosta :)

Tko je glasao

Ljepo obrađeno,

Ljepo obrađeno, nepostojećem mostu pelješac mislim da još nedostaje jedan most koji je postojeći ali trenutno ne vodi nikud. To je zagrebački domovinski most koji je otvoren u svibnja ali nije u punoj funkciji jer nisu dovršene pristupne ceste. Radnička sa zagrebačke strane i spoj sa Velikom Goricom i aerodromom sa druge strane. Više na Most koji spaja Zagreb sa ničim.
Bojim se da je Sanader samo kopirao populističku politiku Bandića. Zanimljivo i jedan i drugi bi sada u Sabor :-)

Tko je glasao

Kaj se tiče mosta za

Kaj se tiče mosta za Pelješac, mislim da je dobar potez. Videl buš jedan dan. Da je velka investicija je istina, ali ima ljudi koji kupiju veči auto a možeju s malim isto dojti od točke A do točke B.

Tko je glasao

zašto čekati taj "jedan

zašto čekati taj "jedan dan"? jednostavno objasni zašto je to tako dobar projekt.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Pišem iz razloga da nebi

Pišem iz razloga da nebi mislil kak te ignoriram. Zadržal bum svoje mišljenje o tome i konačno, več sam se o tome jedamput malo više izjasnil.

Tko je glasao

Ovo s ljudima i autima je

Ovo s ljudima i autima je potpuno točno. Samo nije argument za tvrdnju o mostu. Drugi (i treći) auto kupuju ljudi koji imaju novaca i mogu si priuštiti namjenske aute.

Nasuprot njima, Hrvatska >strong>nema novaca i prezadužena je.

Naš ukupan dug prelazi 85% BDP i jako bi morali paziti kako trošimo proračunske novce, okretati svaku kunu pet puta prije nego je potrošimo.
To rade dobri gazde pa i oni koji novca imaju a gdje ne bi trebali mi koji ga nemamo.

Pjesmice tipa "nema financijske krize" i istovremeno zaduživanje za dodatnih 300 milijuna eura vode u propast. Ne Vlade već Hrvatske.

To je dodatni i zapravo najbitniji razlog zašto se pod hitno treba mijenjati HDZ-ova rastrošna i uz to bahata vlast. Ostanu li još jedan mandat, uništit će nam budućnost.
I naše djece.
I unuka.

B-52

Tko je glasao

pitanje mosta je krivo

pitanje mosta je krivo potencirano, nije pitanje dali nam most treba ili ne, vec da li si ga mozemo sada priustiti...

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Nije pitanje treba li nam

Nije pitanje treba li nam most ili ne,nije pitanje možemo li si mi most priuštiti ili ne,pitanje je što mi uopće hoćemo od ove države,kakva želimo da bude budućnost građana naše države,gdje je tu mjesto za mene,koji su nam ciljevi i kako ih ostvariti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci