Tagovi

Monitoring (posljednji čin hrvatske tragedije)

Kada sam odlučio pisati ovaj dnevnik, prvo pitanje koje mi se nametnulo, samo od sebe bilo je:

Čemu sva ta buka oko Bajića i Državnog odvjetništva?

Zamislite samo! Čovjeku su oduzeli pola vikenda kako bi se napravilo novo izvješće Europskoj komisiji vezano uz prcesuiranje ratnih zločina. Pa to je prava sramota! Taj Brammertz stvarno nema srca, to je nečuveno postupanje i povreda prava na tjedni odmor.

Nu, postoji tu i jedan ali.....

Bajić je naravno s vikenda pozvao svu silu svojih djelatnika, a onda je uznemirio i Crnog Marka, jer je od njega tražio pomoć i policajaca. Oni su tada na brzinu pretresli slućajeve, pisali izvješća i td. Ne zaboravite, cijelo su vrijeme imali presiju, jer su morali pisati tako da se taj izvještaj na kraju svidi europskim sponzorima.

Kako je zapravo sve u ovoj državi neorganizirano!

Da Bajić ima imalo soli u glavi, možda bi se dosjetio i cijelu strku i frku riješio samo jednim jedinim telefonskim pozivom! Trebao je nazvati drugaricu Vesnu Teršelič u Dokumentu i ona bi mu s velikim zadovoljstvom ustupila sve podatke koje skuplja već godinama.
Pa što mislite s čime će EK i Brammertz usporediti Bajićevo izvješće? S izvješćem Dokumente, naravno. A tada ćemo opet biti prozvani, jer će Brammertz kazati da Bajić opet nešto mulja.
Da je Bajić iskoristio i kao što je na faksu prepisivao od kolega,ovaj puta prepisao od Teršeličke, izbjegao bi daljnja pitanja, a uz to bi bio u suglasju sa Savom Štrbcem kojeg , svi to znamo, Brammertz kao i del Ponte ranije , uvažava kao izvor vjerodostojnih podataka.
Nadam se da niste toliko naivni da mislite da EK i Brammertza zanimaju srpski zločini! Vjerujte mi na riječ, zanimaju ga samo ev. hrvatski zločini.

Prema nekim izvorima, doduše još nepotvrđenima, Hrvatska će morati pokrenuti još približno 1000 postupaka protiv hrvatskih branitelja kako bi zadovoljila apetite europskih gazda, a za uzvrat će možda ući u EU.

Bitno je da kad europski kadije završe svoj posao, ne bude ni najmanje sumnje u konstrukciju zločinačkog pothvata.

Na kraju krajeva, u cijeloj toj priči meni nije jasno, zašto se mi uopće bunimo?
Pa, nismo li mi, natjerali goloruki srpski narod da baca kamenje na pruge u sred sezone?

Pa, nismo li mi, taj isti goloruki narod natjerali da ruši balvane na ceste?
Pa, nismo li mi, napali JNA, koja je sasvim slućajno krenula u tenkovima prema nama, jer su im se pokvarili automobili, pa nisu imali drugo prijevozno sredstvo?

Mislim da je konačno došlo vrijeme da se suočimo s našom zločinačkom prošlošću, te da provedemo Plan Z4, prije nego postanemo dio „Regiona“ u „slepom crevu“ Europe, kako bismo pokazali našim novim gospodarima, da smo svjesni naših pogrešaka i da želimo naše Srbe nazad po svaku cijenu, pa makar oni još jednom odbili Plan Z4.

A, monitoring? Pa, što će nam monitoring?
Vasna i Savo su nam i onako spremili „REKOM“!

Pozdrav,
Molotov

Komentari

Trgovanje mrtvim dušama "plaćenika" Teršelič, Čičak, Pusić....

Teršeličku, starog budalaša Pusića, ludog Čička i pijanca Kajina treba držat pod kontrolom...i da, i one lude BaBe, pa onog mutnog lika Podumnjaka...ima ih još..sve su to plaćenici Soroša i raznih institucija of EU

sve su to trgovci, trguju onom robom koja je trenutačno kurentna a sada su to još uvijek uglavnom srpske žrtve.

ako i kada dođe vrijeme da se EU udostoji bacit malo detaljniji pogled i na hrvatske žrtve (to bi moglo doći u obzir da malo "poravnaju" brojeve) časkom će se Teršeličke i ini, prebacit, i krenut naricat' nad ubijenim hrvatskim starcima, ženama i djecom

nije njma do istine nego do dolara ili eura.

kolumna V. Škare Ožblot u Objektivu pod naslovom:Trgovanje mrtvim dušama

http://objektivhr.com/rubrikeaktgal.php?what=1&tip=1&id=2884&subgroupeid...

CC

Tko je glasao

@CC Mogla si se suzdržati od

@CC

Mogla si se suzdržati od davanja epiteta osobama. Inače se načelno slažem sa stavovima Vesne Škare Ožbolt iz kolumne. Ali, zbilja, za sav taj nered smo si isključivo sami krivi. O tomu najbolje svjedoči raširena pojava upiranja prstom u druge i povika: Držite lopova! Morat ćemo pričekati da se za izradu bilance zločina iz ovog posljednjeg rata pojavi neki novi Žerjavić, jer u institucije koje se sada bave prebrojavanjem žrtava i štete, nitko više nema povjerenja.

nemesis

Tko je glasao

ma, dobro nemesis..

...ne mogu reć' da nisi u pravu - iako mi teško pada priznati to :)) - nije baš pristojno etiketirat nekoga samo tako....ali, eto, stara priča, žurba, a niš bolje mi nije palo na pamet taj čas..
on the other hand, znam da to baš i nije daleko od istine (čast iznimkama, jer ima u tim NGOs sjajnih ljudi, imala sam čast upoznati i raditi i s takvima, kojima, kao ni meni, nikad nije palo na pamet muljanje bilo kakve vrste, itd.)

enivej, nema veze, bitna je poruka teksta: u sve to treba uvest reda, maksimalno se truditi doprijet do istine, pa taman ona bila nepovoljna i po nas.
jer, na kraju se uvijek pokaže da je opcija falsificiranja, muljanja i trgovanja povijesnim činjenicama - najgora solucija.

i da, i to se slažem, da smo si jako puno i sami krivi.....iako mi btw. nikad do kraja nije bilo jasno zašto

CC

Tko je glasao

tja, treba shvatiti...

..ali nekima to baš i ne ide. minusiraju me tu nekakvi tenorčići, bigice, jedan član žovijalnog dvojca (zaphod) i još neki...

nisu, naime, shvatili, bidni, da nije tu uopće bitan moj uvod, i.e. komentar, nego sama kolumna, ter da bi se, jelte, trebali oglasiti na tu temu, ofkors, ako uopće imaju što pametnog za reći.

ak' ne, onda je naravno bolje da šute :))

CC

Tko je glasao

CC, nisi ni prva ni zadnja

CC, nisi ni prva ni zadnja koja tuđi možebitni autoritet koristi za prikrivanje vlastite nemuštosti.

Ako slučajno misliš da promoviraš VŠO, moram ti reći da to radiš loše.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

mudrica bigi...

a) prava si majstorica lupetanja bez mozga i smisla (da mi je do prikrivanja moje nekakve "nemuštosti" onda se, ja bidna, ne bi usudila pisat išta samostalno nego bi non-stop nekog citirala, kopirala ili već nešto, ne zvuči li ti to nekak logish?)

b)ne promoviram ja VŠO nego poruku/informaciju koju je dotična iznijela svojim člankom (napokon, i piše u mojem postu: nije bitan moj komentar nego što žena piše o falsificiranju činjenica o DR, itd.)

c) da si preletila malo moje stare postove vidjela bi da ponekad stavljam linkove i na neke druge članke ako procijenim da bi ih vrijedilo pročitati

Koji bi to bili mogući razlozi za taj neutemeljeni višak "otrova" spram moje malenkosti? hm, hm, razmišljam...

1. PMS,
2. defrustriranje na pollitici zbog neimanja muda za okomit se na real problem (muž, djeca, šef, neispeglani veš, prekoračeni minus...)
3. nadrkani karakter
4. čista dosada (trenutačna ili generalno u životu)
5.razno ili kombinovano 1+2+3+4 :))

CC

Tko je glasao

Čašćenje

Prvo, da te počastim jednim plusom, kako ti ova sramota od upisa ne bi slučajno potonula, a prije nego se probude tvoji dežurni getlemeni.

Što ti ovo treba... a lijepo ti je i dobronamjerno napomenula nemesis... "pametnome bi bilo dosta", ali ne i tebi, eh...
Koji bi to bili mogući razlozi za taj neutemeljeni višak "otrova" spram moje malenkosti? hm, hm, razmišljam...

Sve nabrojano, plus činjenica da te je zabolio moj minus koji sam ti dala na kontekst u koji si stavila VŠO link, pa si me zbog toga prozvala, na svoj karakteristični način, time pruživši utemeljenost mom višku otrova.

Tješi me spoznaja da za ovo sve nabrojano ima lijeka, dok za tvoju boljku bojim se da nema. Your bad, not mine!

A ti si još jednom razmisli, kad se relaksiraš i prošećeš cucke - kako je moguće da za djelovanje inih nabrojanih ("Teršeličku, starog budalaša Pusića, ludog Čička i pijanca Kajina ...i da, i one lude BaBe, pa onog mutnog lika Podumnjaka...ima ih još..sve su to plaćenici Soroša i raznih institucija of EU", by CC) ima i prostora i potrebe?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

dušo draga...

...ma nije mene zabolio tvoj minus, šta je tebi, misliš li ti da sam ja na toj razini da me ždere ak me netko minusira, jesus, pa nismo u vrtiću :))

radi se o tome da ti naprosto nisi jasno OBRAZLOŽILA taj minus, o tome se samo radi. inače, minusiraj ti mene kol'ko hoćeš, nisi ni prva ni zadnja, jel tak? nego, ponavljam, pročitaj tvoj argument za minus...pročitaj prije naravno moj post (onaj gdje kažem da je nebitan moj komentar, bitan je meritum stvari, odnosno tema, tak nekak sam napisala, da sad ne čitam..)

ne bih išla s tobom u neku daljnu diskusiju jer naijskrenije mislim da nismo na istoj razini, hehe. uostalom, lijepo kažeš da sam "nemušta" štogodo to značilo (ja sam si to prevela ono seljački: budala, glupa...tak nekak si valjda mislila) pa štaš' onda uopće sa sirotom, nemuštom CC razglabat, jel tak? vidiš da sam paglu i tu nema onda kruha :))

samo da se "očešem" na ovo tvoje (pa ću te onda pustit na miru, jer ja, uza sav mentalni napor nikad neću dostić' tvoje visine :)) veliš ti: kako je moguće da ima prostora i potrebe za onu gore ekipu? evo, ja ću ti odgovorit, onak plošno, jer, jebi ga, nemušta sam pa bolje ne znam :)) dakle: jesi ti razmišljala kad o tome da u svijetu postoje uvijek nekakvi, nečiji, itd. interesi, i da će uvijek netko za te neke interese, platiti, da će se naći prostora, da će se sugerirati da to nešto je potrebno...kužiš...to se odnosi na hrpu stvari, ne samo na ovu ekipu...eto. nekak na toj razini malo proanaliziraj stvari...pa će ti se onda (možda) odgovor na pitanje: zašto ima prostora i potrebe, sam nametnut...ono, bar u magli..
eto. pozdravčić od nemušte, hihi...drž' se ti meni, bigi, volim čitat tvoje prosvijetljene postove. ozbiljno. uvijek si mislim možda barem zrnce tvoje mudrosti i obrazovanosti padne i na moj nemušti mozgić....ti bokca, ak se to desi, di mi je kraj? možda da se kandidiram za predsjednika ?

da dodam još ovo: pišem ex abrupto (ne trebam ti prevodit) pa i to uzmi u obzir...

CC

Tko je glasao

ti bokca bigi..

..sad sam tek vidjela da si me počastila plusem (iskreno, tvoj post sam samo ofrlje preletila pa nisam ni skužila uvodnu rečenicu)...
ajd baš lijepo od tebe, plemenita ženo :))

joj, joj, ovo je fakat vrtić (barem se to odnosi na žovijalni dvojac zapi i onaj drugi, kak se već zove plus bigi)..

možda bolje da se maknem...kak se ono veli, tko s djelom legne, popišan se budi..

umjesto da se fokusirate na meritum stvari (Teršelič, Čičak, ovi, oni...) i njihovu stvarnu ulogu u ovom društvu, njihovu vjerodstojnosti ili nevjerodostojnost, blabla, trućtruć...vi se tu prejebavate minusima, nemuštostima, glupostima...jesus, nemrem belivat. ozbiljno.

usput, bigi, jesi pročitala možda iskaz dr. Puhovskog na haškom sudu? ne bi ti bilo loše da ga pročitaš, pa ako meni ne vjeruješ (a vidim da ne, i ne moraš, ta, zašto bi, ne znaš me..) možda ćeš vjerovat dr. Puhovskom, dobro?

CC

Tko je glasao

Ofrljošnost

Ne čitaš ti samo moje postove ofrlje, nego općenito čitaš površno, tj. čitaš ono što želiš vidjeti, a ne ono što je napisano - tako možeš komotno prestati čitati i prepustiti se svojoj ofrljnoj mašti, na isto ti dođe.

Naravno da sam pročitala iskaz Puhovskog, a pročitala sam i optužnicu (tak je svejedno hoćeš li je i ti pročitati, vidi gore), a i oko presude sam se dosta potrudila, premda se ne bih hvalila da sam pročitala integralnu verziju od kojih tisućicu strana...

Vidiš, kod REKOMa ti je bad što sve strane unisono hraćkaju po njima i žale se na pristranost, neobjektivnost, podmetanje, izvrtanje činjenica itd. Svi bi oni htjeli čitati ono što su izmaštali, ili bi pak htjeli da netko njihove maštarije pretoči u stvarne činjenice. Kako ja ne patim od kolektivizma i poistovjećivanja, nemam s tim problema.

Mogla bih ti podastrijeti hard evidence iz izvora daleko od Teršeličke, a mogla bi ih naći i sama, ali kaj, ti znaš za kojom istinom tragaš, pa mi se ne da, ili kak bi ti rekla "kaj ću bez veze gnojit".

Ovo ti je bilo ex adverso, naravno...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ma pusti ti sad ex adverso...

..i gnojenje....da, zanima me ovo:veliš ti imaš hard facts o REKOMU? ok. ajd, nabaci što si točno mislila, ja sam dosta pročitala o tome ali ne znam jel to to na što ti misliš..
napiši konkretno, a ne da mi nešto bez veze gnojiš :)) što piše i na web stranicama ili po novinama..

btw. nisi u pravu: ne hraćkaju svi unisono po REKOMU (i ne treba, zašto bi svi hraćkali?), dalje, je ne tražim a priori neku "istinu" koja bi nužno morala biti kontra ..ne, tražim samo istinu i jasne činjenice, npr. nisam uspjela do sada poloviti: TKO je počeo s tom inicijativom, KADA, KAKO...nešto mi nije to bilo transparentno, a sada, gotovo preko noći, oni su tu, već se znaju financijeri, budget je već napravljen, ovo, ono...dakle, REKOM je zapraff fait accompli, a ipak tu se kao neki potpisi skupljaju po "regionu" jelte, dotur Ivela podržava, Pero, Marko, Žika, ma ono svi u orgazmičkom zanosu viču: hoćemo Rekom, yes, yes, da se ne ponovi, yes, yes...

btw. podsjeća me to na ovaj famozni referendum za EU...prvo izdogovaraju sve živo i mrtvo (više "mrtvo" jer raja nema pojma šta su ispregovarali) pa će se potpisat ugovor a onda ide referendum, iako zapraff svi znamo da je to već gotova priča, itd.

CC

Tko je glasao

Bit ću dobra jer je prošao PMS...

Nisam rekla da imam hard facts o REKOMu (to prepuštam tebi) nego o izvorima koji se bave žrtvama Oluje, a koji nisu REKOMovi...

Potraži npr. radove na tu temu Igora Graovca - http://www.isp.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=38
http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=4830&lang=en (otvori pdf)

Disclaimer:
- Graovac...Graovac? Graovac?! - hmmm... je li to čisto hrvatsko prezime?
- rođen 48...48? 48?! - nije li najranije djetinjstvo proveo u zenitu komunističke indoktrinacije?
- u Splitu...Splitu? Splitu?! - nije li Split bio prepun vojnih lica?
- diplomirao 71... - pravi hrvatski intelektualci tada su se bavili proljećem, a ne štrebanjem!
- 1996. obranio i doktorsku disertaciju Žrtve četnika u Hrvatskoj 1941.-1945. ... - ha, ha, moš' si mislit da nije umanjio broj žrtava
- itakdaljeitakdalje

BTW, generali uopće nisu osuđeni zbog 6, 60, 600 ili 6000 žrtava (pročitaj barem optužnicu, ona ti je dost' kratka), nego prvenstveno zbog etničkog čišćenja (UZP/ZZP), tj. "dragovoljnog odlaska preko 200.000 Srba", građana RH, čiji su preci živjeli u krajinskoj vukojebini nekoliko stotina godina.

Evo, da te za kraj malo razveselim: http://www.youtube.com/watch?v=SeVBzXAWu5E

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ne bi vjerovala ...

...ali graovca sam baš noćas hendlovala zbog tu nekog poslića...preletila sam samo jer mi to nije skroz ono što mi je trebalo..
btw. imputacije typo...hm, hm, jel to čisto prezime...ti nisu potrebne, naime, ne bi (opet) vjerovala ali ja ti ne brijem na krvna zrnca, ne, brijem samo na poštenu igru, protiv manipuliranja, bilo srba, hrvata, židova, njemaca...koga god...tak, to smo sad riješili nadam se?

ne bi vjerovala (treći put, hehe) ai presudu sam pročitala (summary) i samo neke dijelove za sada, pa sam, zamisli vraga pročitala i onu strategiju (veći dio), pa sam čak potegla i onu studiju ex ICTY sudije, onog Njemca, kak se ono zove, da sad ne tražim..about controversies in relation to the doctrine of joint criminal enterprise (s akcentom na JCE 3 iliti extended..) i još par tekstića na tu temu..
generali nisu osuđeni zbog etničkog čišćenja nego zbog sudjelovanja (navodnog) u JCE3 a koji je, između ostalog, kao cilj imao i (navodno) etničko čišćenje, itd.itd.

nego di si ti ošla, te Graovac te Hag..a ja sam samo pitala za REKOM, no, dobro, jasno mi je..niš..
filmić ću pogleda poslije, sad sam nadrkana ko zmaj jer moram tu nešto šljakat..pa mi se ne da ni razveseljavat. ali cenim firmu:))

CC

Tko je glasao

bravo CC

Ovime si dosegnula svoj novi nivo "argumentirane rasprave". Svaka ti čast.

Tko je glasao

ajd, ajd zaphod..

..smiri se. ali lijepo je od tebe da braniš "nemuštu" bigi. džentlmentski i skroz cool :))

CC

Tko je glasao

dvojac bez kormilara...

Ako je tebi normalno pisati "pijančina Kajin" - ok. Sorry, meni nije. Niti mi se to čita. Pa dobiš minus :)

Tko je glasao

čuj ti....

...žovijalni zapi, nisam napisala pijančina Kajin, nego pijanac...ajmo reć da je to neka sitna distinkcija u smislu da nije još došao u fazu bijelih miševa, možda i ne bude, nemam pojma...a to da je pijanac, i.e. da voli potegnut, pročitala sam na više mjesta (po dnevnom tisku), nijesam, jelte, primjetila da je (za sad bar) ikoga tužio ili da se tužio u nekom kontekstu kak' ga mediji krivo etiketirraju, i sl. nemam pojma jel zato što mu se ne da ili zato što je to više-manje točno?

ali ako i nije pijanac činjenica je da su njegovi javni ispadi, pardon, nastupi pomalo nekontrolirani, često je to zapraff jedna ostrašćena dernjava bez glave i repa s vrlo repetitivnim elementima što pak vuče malo na neku laganu patologijicu ili ak niš drugo na totalni nedostatak mašte.

on je naprosto jedan nevjerodostojan lik. i svakim svojim neurotičnim ispadom i polupismenim uradcima na dnevno.hr on de fakto nanosi štetu opoziciji. howg

CC

Tko je glasao

čuj ti...

... ja fakat ne znam na kojim smo mi to (osojnim) obroncima zajedno napasali pa da se tako obraćaš... i ne znam odakle ti pristojnost - bez ikakve potrebe - grditi ljude. Jedno je koristiti riječi da bi se neki dojam pojačao - međutim, kod tebe riječi pljušte bez ikakvog smisla. Ali ok, ako misliš da to daje težinu tvojim argumentima (ehm), ok, tvoje pravo.

Tko je glasao

gospodine zapi...

..pardon, zaphod..ubuduće ću vam se onda obraćat s "vi"...ili još bolje "oni"..dobro?
drugo, ja ne grdim ljude (Kajina), ili ako ga i grdim, da, pa šta? u čemu je problem? ja tako o njemu mislim, tako ga doživljavam, i njegove nastupe i njegove napise. dobro? i moje je pravo da ga kritiziram, njega ili bilo koga drugog..ako imaš s tim problema, preskači moje postove. dobro?..

p.s. jel ti to promoviraš neki novi trend ovdje? trebamo svi bit jako fini, uglađeni, pazit na svaki zarez...ma, daj mmolim te...skuliraj se. i opet velim (i tebi i bigulici), ak vam se ne sviđaju moji komentari nemojte ih čitat. i svi sretni.

CC

Tko je glasao

Ah, je...i ga,

Cijenjeni kolega @zaphod, kad je istina, ko i superhik Šeks.

Pozdrovav,
Molot

Tko je glasao

Kolega Druze Molotov

Kakva je to demokracija gdje ne postoji vladavina prava? Nije sve u hrvatskim ratnim zlocinima - ima nesto i zaostalim predmetima, malo i manjkavih presuda... kolega drug smogismogi je pisao dosta na tu temu

Nece valjda od nas traziti da procesuiramo srpske zlocine: To je zapravo na nama samima da to trazimo - a EU ce to traziti od srbije...

Gdje je opca neefikasnost HR sudstva (u sluzbi za druzbu!) i prosjek trajanja predmeta od minimalnih 5 do 10 godina?

JUSTICE DELAYED IS JUSTICE DENIED!

Tko je glasao

Neoprogresivan, A kakva ti je

Neoprogresivan,

A kakva ti je to demokracija i pravda gdje se na jednoj strani traži i dlaka u jajetu, a na drugoj strani se zanemaruje i čak opravdavaju zločini. Još je zanimljiviji osječaj pravde kod nekih koji šutke podržavaju te iste, a kažnjavaju istinu o tome.

Tko je glasao

Koja dlaka koje jaje?

tko to opravdava i zanemaruje koje zlocine?

Ti ne shvacas koja smo mi lakrdija od drzave?

Oni nakon presude gotovini et al izvade prijave za neke srbe koji su navodno radili neke zlocine?

Ma cekaj malo, ima sesnaest godina, i onda krene tek kada treba maslat ljutu javnost.

Moglo se, da se htjelo to puno prije napraviti.

Moglo se, da se htjelo procesuirat i gotovinu i druge.

Ali ne mi smo najpametniji, i nama nitko ne treba.

A nacin ponasanja i vladanja je jos uvijek komunisticki, samo sto danas nema vise partije, vec samo njih par probranih kojima je zapravo mjesto u zatvoru.

A nitko da se pita kakva mi to zapravo drzava zelimo biti, svi samo placu, pucaju paranoju i zapravo se boje demokracije.

zivila rvacka, banana republika

Tko je glasao

neoprogresivan, Oni nakon

neoprogresivan,

Oni nakon presude gotovini et al izvade prijave za neke srbe koji su navodno radili neke zlocine?

Molim! jel bi to trebalo značit da su kod nas Srbijanci navodno činili zločine?

Moglo se, da se htjelo procesuirat i gotovinu i druge.

A koji je to zločin počinio Gotovina?, zar se ne procesuira tisučama ljudi za učinjena zlodjela?

Tko je glasao

da skviki

Ali vidis u tome i jeste problem.

Nasi namjerno nisu procesuirali srpske zlocine, jer se time nije htjelo otvarati pitanje hrvatskih zlocina.

I time probuditi trnoruzicu u snu, koja sapava na velikoj lazi.

Za Gotovinu govorim figurativno. Ali da se htjelo moglo se oko njega ustanoviti koje su bile cinjenice.

Ovako to Haag radi za nas.

Isto tako kao i monitoring. Da nam nema EU ne bi znali sta nam je raditi. Zapravo ne bi znali kako izgleda vladavina prava.

Tko je glasao

Vladavina prava?

Kažete cijenjeni kolega @neoprogressivan:

Isto tako kao i monitoring. Da nam nema EU ne bi znali sta nam je raditi. Zapravo ne bi znali kako izgleda vladavina prava.

E, jest Vam ta EU krcata pravnim stečevinama, od robovlasništva do irskog pitanja. Od giljotine do "židovskog rješenja". Stvarno, da nam nema EU, ne bi znali što nam je raditi.

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

cijenjeni kolega Molotov

kazete

E, jest Vam ta EU krcata pravnim stečevinama, od robovlasništva do irskog pitanja. Od giljotine do "židovskog rješenja". Stvarno, da nam nema EU, ne bi znali što nam je raditi.

Ne znam kako stojite s povijescu, no vjerujte mi kad Vas uvjeravam da sve ovo sto ste nabrojili nema veze s EU. Naprotiv, EU je pokusaj da se to vise ne dogadja.

Znate, postoji ovdje vise retrogardnih silia, a koje zalazuci se protiv EU nas tjeraju u cis onaj cor sokak, u kojem su nasi najmiliji neprijatelji, nasa pravoslovna jugoslovenska bratimija skraceno srbi.

Nama ne treba REKOM, mi smo braca po mentalitetu, ionako. Ponegdje i po retorici, stoga pripazite sto budete prizeljkivali.

Tko je glasao

Povijest

Cijenjeni kolega @neoprogressivan,

Poanta mog komentara nije u EU, već u "pravnim stečevinama", a one su sastavni dio povijesti zemalja koje tvore EU. (uz još neke nenabrojane, ali jednako ogavne, kao što su komunizam, fašizam, nacizam i sl.)

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Cijenjeni Kolega Molotov

Koje su to tocno "pravne stecevine" , sastavni dio povijestu europskih zemalja koje tvore EU
A koje su po Vama i Vasem cijenjenom misljenju problematicne, onako opcenito, ali i specijalno za hrvatsku?

Gorim da saznam!

Tko je glasao

nije mi jasno zasto eu toliko

nije mi jasno zasto eu toliko voli srbe te im progledava sve njihove zlocine u bosni i hrvatskoj, dadilja ih..isl.?
ali mi je totalno nejasno zasto hrvati toliko vole svoje srbe te nikako ne mogu bez njih?
eto im vracaju i nadoknadjuju sve sto su izgubili svojom pobunom i bjezanjem.. nude im "sve na pladnju" i jedva cekaju da im se vrati sto vise do-ne-tako-davnih bundjija!
a koji nonstop gundjaju i samo traze jos, jos i jos.

o dragi sveti Boze, hoce li hrvati ikada pokazati imalo ljudskog dostojanstva i ponosa?
pa dokle tako dodjavola?!

Tko je glasao

Nadam se da niste toliko

Nadam se da niste toliko naivni da mislite da EK i Brammertza zanimaju srpski zločini! Vjerujte mi na riječ, zanimaju ga samo ev. hrvatski zločini.

Ovo mi je zbilja otvorilo oci.
A bas sam bio naivan!
Sad kad sam skuzio da se samo Hrvatima sudi u Haagu upravo sam skuzio da je i mozda ( konacno uhiceni) Ratko Mladic - Hrvat!
Pored prije izrucenih Milosevica, Karadjica, Seselja i drugih.
Ma tko bi to rekao!

http://www.jutarnji.hr/ratko-mladic-uhicen-/948931/

Tko je glasao

Da se kladimo kako će Mladić

Da se kladimo kako će Mladić proći u Haagu?

Ili će a) misteriozno krepucnuti kao Slobo, ili će b) dobiti neku kaznu (više zato što nisu uspjeli potući "ustaše" i završiti rat u par tjedana, kako je planirano), ali će onda u žalbenom postupku za njega svjedočiti netko strašno "kredibilan" iz JNA (npr. Kadijević), pa će mu kaznu smanjiti, jer eto, nevinašce nije imao pojma što se radi po Hrvatskoj i Bosni.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@Mltv

M zmsl t sm t trgdj, vrpsk krvn snv htjl b d m sdm nš "vtzv" t zt št s n prvd Bg bjl Srb, n nmj pjm tm d j "lv" n Srb b dpštmn pžljn, t nj bl lvstj.
T "trgdj" m j gtv rvn Blbrškj "trgdj" knčng slm tzv. NDH.

k bsm stvr gldl čm nrmlnh ljd, nd bsm vdjl d drg mjst ns trž d sdm zlčncm, n nkkvm brntljm.
P čm s t nd gld t sln "trgčnst" sđnj zlčcm?

Tko je glasao

Tragičnost

Najtragičnije je, @ptičice, to što si ti to sve gledao iz svojeg naslonjača, a sada svima popuješ. Taj "lov" na Srbe je bio toliko strašan, da mu nema ravna u povijesti. Pravi izlov!
Nu, vidim da ih je još ostalo??! Pa kako to, @ptičice?
Da smo mi tako radili, kao što ti insinuiraš, ponovo zavaljen u udobni naslonjač, Srebrenica bi bila ništa, prema onome što smo mogli učiniti Srbima.
Moj problem u općenju s tobom je baš taj, što ti ne spadaš među normalne ljude.
Za tebe su svi branitelji bili zločinci, jer su ti uništili san o tvojoj državi (Jugi), nepovratno.
I znaš li što?
Ma jebe mi se što ti misliš, @ptičice.

Za Kralja i Otadžbinu,
Molotov

Tko je glasao

@Molotov

Ma što ste vi to, jado jadni, mogli i kad ste to mogli?
Nije li možda netko drugi bio prije u prilici da je mogao vama učiniti to što ste vi mogli, ali i ono što ste učinili?
Ponovo biste "punili" Argentinu i Australiju, kao i vaši i ne samo duhovni djedovi i očevi!?

Mogli su, ali nisu, jer kao što reče general A. Rašeta u hotelu "I": " U ime čega bismo mi to radili?"

Tko je glasao

Kopija

Prvo, @ptičice, nemoj me kopirati, ja sam tebe prvi s razlogom nazvao jadom najjadnijim.
Drugo, slažem se, da si ti i tvoji, komunjare i srbofili kojim slućajem dobili, mi bismo sigurno punili Argentine i Australije. Vidiš, koliko smo civiliziraniji od vas, jado najjadniji, mi ti dopuštamo da ostaneš i sereš nam po glavi.
Jak ti je general, svaka čast, jel i on negdje sere u gaće?

Za kralja i Otadžbinu,
Molotov

Tko je glasao

Feniks, Ma zamisli ti samo tu

Feniks,

Ma zamisli ti samo tu tragediju, evropski kurvini sinovi htjeli bi da mi sudimo naše "vitezove" i to zato što su na pravdi Boga ubijali Srbe, oni nemaju pojma o tome da je "lov" na Srbe bio i dopuštemn i poželjan, tu nije bilo lovostaja.

Daj ti meni ukaži, gdje su ti kurvini sinovi gladili agresora po jajcima, a i na to gdje su sudili svojim vojnim snagama.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci