Tagovi

Moje pismo Ivu!

Sa željom da moj tekst izađe na naslovnu stranicu Pollitika.com, ja autor napravio sam sve da dođem do "našeg" zauzetog premijera. Poslao sam mu e-mail i dobio sam odgovor;

Dragi moj Ivo!
Kako si? Kako žena kako kćerke i majka? Kako kuća? Jesi li je uknjižio na svoje ime i koliko ljudi plače sada za tom kućom. No dobro. Nismo odavno pojeli skupa ništa, a i sam da radi tena ne smijem ništa masno jesti. Nego kako da te pitam morao bi napisati neki članak, pa ako nemaš ništa protiv da mi odgovoriš na par pitanja, a o tebi ovisi gdje ću ga objaviti; na naslovnoj stranici pollitike.com ili će ostati u mom dnevniku, a da ga publika ne vidi.
Nadam se da je vlada sada na mjestu i da si posložio funkcije prema stručnosti kao i do sada. Mi se ovdje u redakciji pitamo koliko si novaca dao Friščiću da dođe tebi umjesto Zoranu. Možda je tebi došao jer ti ipak znaš snalaziti se u prostoru i vremenu- pogotovo, a možda je Friščić muzikalan, pa se nada da ćeš ga baš Ti, dragi Ivo odvesti u Veronu. I on se nada da će vidjeti neki dobar komad, pa bila to Čovićeva opera ili labuđe jezero. Bitno je sakupiti račune da ih kasnije možeš pravdat.
Dragi Ivo, by the way predlažem ti da za 4 godine ako pobjediš otvoriš novo Ministarstvo; MRD Ministarstvo Rasvjetljavanja Događaja, a neka u njemu bude ministar Vukelić. Prošao je toliko ministarstava i u svakom je zamračio neki bog, neki dolar, tako da je paradoksalno i nužno njega postaviti za ministra u takvom resoru. Kako Šuker? Kako se nosi sa masnoćom suficitom triglicerida?

No dobro, Dragi Ivo, molim te da mi odgovoriš kaj ranije moguće jer moram nešto staviti. Ako ne stavim tebe morati ću Milanovića staviti, a i sam znaš da to nije ok prema tebi.

Pozdrav.
Uvijek tvoj,
Nezavisni novinar

Glavni urednik Pollitika.com
SEKTOR REGULARNIH KOMUNIKACIJA

-------pismo odgovor---------
From: Dr. Ivica Sanader, premijer [mailto:ivica.sanader@gmail.com]
Sent: 14. veljača 2008 13:37
To: Josip Broz Tito, Marshal pollitike.com
Cc: franjo.tuđman@tamodaleko.com
Subject: Re: Pismo premijeru

Dragi Maršale!

Ja dobro, žena, kćeri i mati dobro. Bio sam ti sa Šukerom kod njegovih. Jeli smo Špek i zelenu menestru. Popilo se malo. Da ne duljim sa člankom najbolje bi ti bilo da nazoveš Zorana i uzmeš od njega intervju, a onda to objaviš u Pollitici, samo sve naopako: znaći ako on reće da je danas subota ti napiši da je nedjelja.

Idemo dalje. Ako bude dobar članak ideš samnom u Čobankovića. Znaš kakve kobasice ima. A možda se i popije što.

Sa osobitim štovanjem!

Tvoj prijatelj Ivo Sanader

Komentari

Jeli smo Špek i zelenu

Jeli smo Špek i zelenu menestru.

S obzirom na mjesto boravka i okruženje vjerojatno je naučio što je špek, a za zelenu menestru nisam siguran ni da zna što je, a kamo li kakva je okusa (Šukerov 'minuli rad' na samom sebi teško da potječe od zelene menestre)!

ragusa

Tko je glasao

Manistru? Maneštru?

Manistru?
Maneštru?

Tko je glasao

Zelena menestra je staro

Zelena menestra je staro (zimsko) jelo dubrovačkoga kraja: više vrsta kupusa (najbolji je nakon što ga 'prođe' led) i više vrsta suhoga mesa kuhano zajedno. Kuha se veća količina i jede par dana, ukusnija je drugi dan nakon kuhanja.

ragusa

Tko je glasao

no dobro, vidjet ćemo, Gale

no dobro, vidjet ćemo, Gale je zadužen za izdavanje propusnica...Dubrovnik je sve jači...Frederik & Ragusa & Marshal opozicija...Šuici se ne piše dobro, Gale razmisli...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci