Tagovi

Moj pogled na "zbogom narodnjaci"

Danas sam imao tu potrebu, onu lijepu, ljubavnu, stisnuti očeva ramena i reći mu - volim te. Ušao sam kroz sobu u koju sam toliko puta ulazio gledajući ga kako radi pravu stvar i zagrlio ga snažno poručujući mu da ima moju potporu i da ga onako, baš volim. U pogledu koji me dočekao sreo sam osmijeh, zadovoljstvo, sreću i mir. Znao sam da je to i dalje onaj moj stari, iskren i moćan, da mu nikakva pizdarija neće pokvariti dan ni raspoloženje. On je danas svim pizdarijama rekao zbogom (Zbogom narodnjaci) i ostao onaj isti, moj stari koji me kroz život naučio mnogo, puno lijepoga. Njegovo "zbogom narodnjaci" u krugu prijatelja proslavili smo pjesmom i vinom osjećajući da su pred nama trenuci, dani koji će pokazati pravu moć istine, pravu moć borbe, životne, one koju bijemo mi mali ljudi. Uspravni i ponosni.

Komentari

Stvarno dirljiv dnevnik i

Stvarno dirljiv dnevnik i srceparajući komentari podrške!!! Samo mi nekoliko podpitanja ne da mira. Ni uz krajnje napore se ne mogu sjetiti ni jednog konkretnog i trajnog rezultata koji je Vaš tata postigao u sindikatu ili politici. Osim služenja velikim riječima i velikog propuha - ništa! Koju "pravu stvar" je tata radio godinama? Je li prava stvar mijenjati pozicije, mišljenja i zadržati saborsku stolicu kao oblik "protesta", a potom držati jezik za zubima?
Vaše baljezganje me nije ni razljutilo ni povrijedilo, već izazvalo da Vas sve pošaljem u isto mjesto iz kojega ste došli. Sada mi je jasno kako je moguće da uz pedesetak otvorenih pisama koje sam u Saboru predao zastupnicima u lipnju 2007.godine, a među njima je bio i tata, nitko se nije usudio zuba obijeliti. A radilo se o argumentiranim i dokumentima potkrijepljenim dokazima kako vlast svjesno i namjerno sudjeluje u stravičnom pokolju građana na cestama. Uz zastupnike sam alarmirao i brojne saborske odbore i samog predsjednika Sabora, ali se bagra nije udostojala ni odgovoriti. Pa naravno, neće se stari, iskreni i moćni uznemiravati takvim pizdarijama kao što su tuđi životi!!!
Mladiću, nemam ništa protiv tvoje ljubavi prema ocu, ali ti moram reći da ti je otac svojim beskarakternim i besramnim sudjelovanjem u ovom zločinu doprinio da su mnogi ostali bez najdražih i da danas nemaju koga zagrliti. Zahvaljujući i podrepini od tvog oca, mnogi će bez voljenih tek ostati.
Dok je tvoj tata radio prave stvari, u isto vrijeme je država, u kojoj je on bio jedan od viđenijih arlekina, meni oduzela sva ljudska prava i slobode na primitivan, divljački i fašistički način. A za ovu državu sam se ja od 1991. do 1994.godine borio, za razliku od tvojeg tate, koji se uvijek borio za svoje interese. Hoće li moj sin cijeniti mene, na sreću, ne ovisi o neljudima poput Vas, već o mom karakteru i upornosti. A najslađe se smije onaj koji se zadnji smije.
Što god tata ili Vi mislili o sebi,sve govori da nemate smjer u životu i da doslovce niste svoj život osmislili. To nije ništa neobično, jer bez cilja u životu živi ogroman broj ljudi, ali je tragedija da takvi obično, kada im se ukaže prilika, imaju dovoljno bezobrazluka i drskosti svoju mjeru nadživjele korisnosti nametati drugima. S kojim pravom, mladiću?
Ne razumijem kakvu poruku ste htjeli poslati priloženim videom ovog kauboja i njegovog pobjedničkog govora? Zašto se tata nije dosljedno i hrabro suprostavio te platio cijenu,uspravno i ponosno, nego je odlučio šutjeti? Moj Vam je savjet da Vi to učinite, ne ugledajući se na oca!

Tko je glasao

Sada mi je jasno kako je

Sada mi je jasno kako je moguće da uz pedesetak otvorenih pisama koje sam u Saboru predao zastupnicima u lipnju 2007.godine, a među njima je bio i tata, nitko se nije usudio zuba obijeliti. A radilo se o argumentiranim i dokumentima potkrijepljenim dokazima kako vlast svjesno i namjerno sudjeluje u stravičnom pokolju građana na cestama.
Podijelite dokumente sa nama. Ekipa sa ovih stranica će vrlo rado podijeliti svoja mišljenja sa Vama.

...za razliku od tvojeg tate, koji se uvijek borio za svoje interese.
A sad nam pružite neke dokaze ovakovu konstataciju...

Koju "pravu stvar" je tata radio godinama? Je li prava stvar mijenjati pozicije, mišljenja i zadržati saborsku stolicu kao oblik "protesta", a potom držati jezik za zubima?
Ako ste pratili pisanje dvojice Lesara na ovim stranicama, što nije teško pronaći, nije mi jasno kako ste mogli napisati ovakav komentar. Čovjek je bio u saboru ali ne i na vlasti ! Njegovi učinci su svedeni na ukazivanje. Ne vidim razloga ni zašto bi njega poistovječivao sa državom

Po mome mišljenju, čovjek nije "promijenio poziciju", već eventualno stranka iz koje je izašao (do sada svašta je već rečeno ali ostaje vidjeti). Na njegovom blogu piše lijepo kako će podnijeti račun na kraju mandata kao što je i uradio nakon ovog prošlog (link) te nakon svega je bio aktivan i na ovim stranicama.

Držim kako nema smisla "pljuvati" po stranci iz koje je izašao, pa to nisu radili niti Tadić niti Rožić (kako primjer političara koje ja ali i drugi cijena). A i sam Čačić je svojom izjavom objasnio Lesarov razlaz sa HNSom. Dio birača HNSa je isto tako dao glas stranci i zbog samog gospodina Lesara pa ne vidim niti razloga zašto bi vratio saborski mandat.

PS Daleko da je gospodin Lesar idealan ali bih osobno volio vidjeti više ovakovih arlekina u saboru.

Tko je glasao

Mogao bih sada bezobzirno

Mogao bih sada bezobzirno napasti Vas zbog nelogičnog okretanja pile naopako, ali znam da to ne bi bilo pošteno. Poznat mi je osjećaj kada se napada nekoga u koga vjerujem, pa makar sam povjerenje stekao na osnovi osjećaja i pretpostavki. Ovdje je riječ o činjenicama, a Vi s njima očito niste upoznati.
Ne,dragi prijatelju,nije točno da bi ekipa s ovih stranica podijelila svoja mišljenja sa mnom kada bi Vam dao dokumente na uvid.
Zavladao bi strah i sram. Strah da policija u noćnim satima ne pokuca na vrata i sram što je svatko, osobno i bespogovorno, aktivno sudjelovao u neodgovornom ugrožavanju vlastite i sigurnosti svojih najbližih na cestama. Prema biblijskom navodu: "Oprosti im Bože, jer ne znaju što rade!" ja Vam svima i opraštam. Stvarno ne možete znati o čemu se radi. Međutim, oprosta ne može biti za sve one koji su itekako dobro znali zašto šutke prelaze preko problema. Većinu je bilo strah radi vlastitih interesa suprostaviti se, ali ih nije sram takva ponašanja. Ne osjećaju se ni odgovornima, već se busaju u prsa kako su oni ukazivali. Na što? S kojim rezultatima?
I sada bi po Vama ja trebao pružati dokaze! Molim Vas saberite se i počnite mislit. Što je gospodin zastupnik Lesar poduzeo 2004. godine da se u Saboru ne usvoji neustavan Zakon o sigurnosti prometa na cestama? Je li protestirao, upozoravao, ukazivao ili šutio? Što je po tom pitanju napravila njegova bivša stranka? Veliko ništa, jer to nije bio njihov interes. Kada su njihovi interesi u pitanju, e tada se bogami ne šuti. Koliko ovakvih šutnji je odradio gospodin Lesar u svojoj sindikalnoj i političkoj karijeri? Suprotno zakonskoj obavezi da svoja saznanja prijavi nadležnoj instituciji!
Nemam potrebu ni želju pratiti pisanje nikoga, pa ni gospode Lesar. Za mene nije autoritet netko tko piše i govori, već onaj koji iza sebe ima vrijedne rezultate. U tom smislu sam nemilosrdan prema sebi, i koliko god me to u životu koštalo, ostat ću dosljedan svom stavu. A to znači, dragi Gjuro 222, da ću postupiti uvijek, čak i onda kada je to za mene osobno i bolno i teško, u skladu s mojim dubokim unutarnjim načelima,makar znao da nitko nikada neće saznati za eventualni trenutak moje slabosti. Za mene je potpuno nevažna stvar da li je netko na vlasti, u opoziciji, školovan ili ne, društveno priznat ili ne. Cijenim karaktere i poštene ljude i veselim se činjenici da je takvih puno više od nitkova, probisvijeta i vucibatina. Hoće li netko na kraju mandata polagati račune mene ne zanima koliko pitanje da li svojoj savjesti polaže račune svaki dan i da li svaki dan plaća cijenu onoga što jest ili bi želio biti. Kada se nakupi sva sila grijeha, polaganje računa završava bijegom. Bijegom od odgovornosti, od stranke, sindikata, prijatelja, a ne rijetko i od obitelji.
Zašto Vi mislite da sam ja u svom komentaru sugerirao bilo kome da pljuje po stranci koju je napustio? Ogromna je razlika između istine i pljuvanja i dok ne možete nalaziti izgovore da istinu krijete, tako ni pljuvanje ne možete opravdavati. Zato ne vidim razloga da inače blagoglagoljivi gospodin Lesar gromko ne progovori. Istinu o sebi.

Tko je glasao

Ne,dragi prijatelju,nije

Ne,dragi prijatelju,nije točno da bi ekipa s ovih stranica podijelila svoja mišljenja sa mnom kada bi Vam dao dokumente na uvid. Zavladao bi strah i sram. Strah da policija u noćnim satima ne pokuca na vrata i sram što je svatko, osobno i bespogovorno, aktivno sudjelovao u neodgovornom ugrožavanju vlastite i sigurnosti svojih najbližih na cestama. Prema biblijskom navodu: "Oprosti im Bože, jer ne znaju što rade!" ja Vam svima i opraštam. Stvarno ne možete znati o čemu se radi.
Po mojem mišljenju, ove stranice su upravo tu radi takovih tema. Ja bih jako redo želio znati o čemu se radi. A kad bi to bila moja tema/ideja, želio bih i znati što drugi misle o njoj.

Nemam potrebu ni želju pratiti pisanje nikoga, pa ni gospode Lesar. Za mene nije autoritet netko tko piše i govori, već onaj koji iza sebe ima vrijedne rezultate.
U tome i je problem jer neki mogu djelovati samo riječima. Kao što sam rekao gospodin Lesar je u saboru ali ne na vlasti i njegov je tek jedan glas.

U tom smislu sam nemilosrdan prema sebi, i koliko god me to u životu koštalo, ostat ću dosljedan svom stavu. A to znači, dragi Gjuro 222, da ću postupiti uvijek, čak i onda kada je to za mene osobno i bolno i teško, u skladu s mojim dubokim unutarnjim načelima,makar znao da nitko nikada neće saznati za eventualni trenutak moje slabosti.
To je pošteno. No postoji opasnost da se prema sebi cijene/ocjenju drugi ljudi, a ja osobno ne držim kako sam "mjera"...

Zašto Vi mislite da sam ja u svom komentaru sugerirao bilo kome da pljuje po stranci koju je napustio?
Pljuvanje sam stavio pod navodnike. Ja držim kako su najave iz te stranke sasvim dovoljne i ne treba puno razmišljati o razlozima odlaska. Vrijeme će pokazati "istinu". Za sada bi to samo punilo žute stranice.

Tko je glasao

Ne želim ni prema kome biti

Ne želim ni prema kome biti grub,pa ću Vam odgovoriti ukratko i u naznakama. Ono što me smeta je činjenica da u pravilu ljudi govore, ali ne znaju koliko griješe i koliko im je logika izopačena. Pa krenimo redom.
Kakva korist od ove stranice i iznošenja nečijeg mišljenja kada se funkcioniranje države svodi upravo na to - govorancije bez kraja i konca, a rezultata - nigdje? Naravno, jer se samo govori i analizira, nada da će se rezultati dogoditi sami od sebe je isprazna. Zadovoljit znatiželju i nije neka korist bilo kome. Praviti se važan - još manje.
Ovaj Vaš komentar odaje veliku skromnost i još veće zablude. Skromnost nije vrlina, a zablude su grijeh. Ako Vi niste "mjera", a tko je? Lesari? Nemam ništa protiv, ali morate znati da je ponižavajuće biti ovisan o bilo kome i bilo čemu. Čak ni neovisnost nije najviši stupanj ljudske djelotvornosti. To znači da drugi misle za Vas i da ovisite o tuđem mišljenju te okolnostima.
Ovo sa djelovanjem u Saboru kao pojedinac, pa još kao opozicija, Vam je velik promašaj. Siguran sam da Vi možete bolje rezonirati.
Gospodin Lesar do juče nije bio nezavisni nego stranački zastupnik.
Dakle nije bio pojedinac,nego netko iza koga je stajala stranka, a bogami i određeni broj glasača. Što je radio da bi opravdao povjerenje stranke i glasača? Pričao. U redu. Po Vama neki mogu djelovati samo riječima. Bravo, takvih je puno. Zato nam ovako i ide. I onda se dogodi odustajanje. A što je odustajanje u ovakvim slučajevima? Po meni izdaja stranke i glasača, a ništa manje sama sebe. Možemo o mojim stavovima razgovarati do mile volje, ali se od istine ne može pobjeći. Naime, Vaša tvrdnja kako gospodin Lesar nije bio na vlasti nego opozicija ponovno otkriva duboko ukorijenjenu zabludu hrvatske politike koja nije slučajna. Znači li to da opozicija u Saboru nema potrebu preuzeti odgovornost i koristiti
sve raspoložive mogućnosti utjecaja na upravljanje događajima, institucijama i politikama? Znači li to da su opozicijski političari u Saboru slobodni strijelci koji umjesto da rade uživaju privilegije i prodaju svoj obraz uglavnom za sitan novac ili interese? Da, to upravo to znači. A baš iz tog razloga što se opozicija dobrovoljno odrekla svoje ustavne uloge na nemoralan način, Vlada bezdušno manipulira tim kokošinjcem. Kao da ima posla s nečim što služi za iživljavanje, zabavu i pravljenje cirkusa. I onda mi netko počne pričati bajke kako je ovaj ili onaj pojedinac u Saboru drugačiji, bolji, pošteniji i slično. A rezultati?

Tko je glasao

Sta ocekujes od Lesara, osim

Sta ocekujes od Lesara, osim da nam potpuno rasvjetli situaciju svog izlaska? Sto je Lesar trebao uciniti kao pojedinac u vrijeme dok je bio u HNSu?

OK, nakon malo razmisljanja cu uskociti sam sebi u usta :-). Naime, cini mi se da je u redu da Lesar polozi racune, kako bi mogao krenuti dalje. Nista se nije dogodilo shema ipak nema previse smisla.

Lesar bi ipak trebao proci kroz javnu ocjenu svojeg dosadasnjeg rada, ako zeli cist krenuti dalje.

Ovako Lesar nosi svoje breme i bez politicke katarze nije interesantna, mozda cak niti suvisla pojava. Ocito je pogrijesio u prethodnom radu, vrijeme je da utvrdi sto je pogrijesio, kako bi mogao krenuti dalje.

Dakle, mene interesira sto je to na sta je Lesar do sada pristajao, a sto vise sebi nece dozvoliti. I tu su bitna nacela, nisu bitni detalji. Interesira me i koji je odnos Lesara prema JOTu. Hoce li postati JOT igrac ili ce opet pristajati na stetne kompromise zbog kojih ce furati zavjet sutnje?

Nakon sto se situacija malo slegla, mozda je ipak vrijeme da se Lesar obrati javnosti i da nam saopci sto je do sada naucio, koje nam to znanje Lesar sada moze ponuditi i koji su to presedani koji ce nastati iz ovog slucaja?

Jer bez toga postoji mogucnost da neko opet bude Lesar, iliti da drustvo nista ne nauci, sto je grijeh.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Točno Gale, činiti greške

Točno Gale, činiti greške je ljudski, ali na njima ne učiti je grijeh. Ali nema teorije da će društvo iz Lesarovih grijeha bilo što naučiti. Uostalom, takvih je bilo i biti će još puno, baš zato što njihovo iskustvo nije poučno.
Od Lesara jedino ne očekujem da javnosti rasvjetljava činjenice. Nisam naivan. Ali zato očekujem da će hrabro i beskompromisno,već na prvom slijedećem zasjedanju Sabora početi izazivati incidente, argumentirano pozivati članove Vlade da odgovaraju za korupciju nesposobnost, pljačku, pozivati i prozivati pravosudne organe da ne rade svoj posao i time štite mafiju. Siguran sam da bi mediji objeručke prihvatili senzacionalne incidente i predstave. Prisilio bi Evropu da izvadi glavu iz pijeska i suoči se s istinom. Prisilio bi vlast na kapitulaciju, a društvo na radikalne i nužne promjene. Zašto se ovo neće dogoditi u osobi gospodina Lesara? Zato što on nije hrabar, a i prethodni kompromisi koje je činio bi mu se obili o glavu.
Takav kakav je gospodin Lesar niti je mogao niti će moći kao pojedinac bilo što vrijedna napraviti. Jedino utješno za njega je činjenica da nije ništa gori od sebi sličnih.
Još nešto. Predlažem gospodinu Lesaru da obavezno uzme novac koji ga pripada kao nezavisnog saborskog zastupnika i na kraju mandata kupi dva pristojna stana te ih pokloni dvjema obiteljima. Taj novac će i tako netko opljačkati, a na ovaj način bi završio u pravim rukama. Dajem obećanje da ću tada sa zadovoljstvom priznati kako sam grubo pogriješio u vezi s gospodinom Lesarom.

Tko je glasao

Sto se tice love, ta lova

Sto se tice love, ta lova definitivno vise ne pripada HNSu.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Drago imaš puuuno

Drago imaš puuuno podršku.... pozdrav iz EU (Katzendorf) :))

Tko je glasao

Ako mu je najveća i

Ako mu je najveća i najteža životna borba izlazak iz interesne skupine zvane HNS, onda imate jebeno lagodan život, doduše i dosadan.

Tko je glasao

Pateticno. Cekam drlesarov

Pateticno.

Cekam drlesarov dnevnik i njega za razgovor, ovi pateticni uratci nisu afirmativni za bilo kakav dijalog vezan za istupanje iz clanstva HNS-a Dragutina Lesara.

Tko je glasao

Svaki čovjek jednom dođe

Svaki čovjek jednom dođe do svoje krajnje granice, krajnje granice svojih principa i životnih pogleda. Pokušava djelovati u životu onako kako najbolje zna i umije, trudi se uvjeravati druge da su u krivu, sluša druge i uči od njih, ali ... dođe trenutak u životu kad uvidi da je dosta. Da je dao sve od sebe što je mogao, de se trudio beskrajno, ali ... da je došao do granice ispod koje više ne može. To se zove princip i ako si pravi čovjek, onda se taj princip poštuje. Inače se više ne bi osjećao Čovjekom.
E, pa ja mislim da je tako i u slučaju gosp. D. Lesara. Ja ga osobno ne poznajem, ali na mene je uvijek ostavljao utisak čovjeka koji se više bori za ljude oko sebe nego za samoga sebe. I da je, kroz HNS, iscrpio sve što je imao, a zauzvrat je dobio (od nekih svojih kolega) - borbu za vlast i položaje.
Ako je tome tako, onda ga podržavam 100%. I sama bih tako postupila.

Tko je glasao

Cimni staroga da prenese

Cimni staroga da prenese post i ovdje na pollitiku.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Igor, imaš na koga biti

Igor, imaš na koga biti ponosan. Tvoj stari je (ma i nije tako star, za mene je dečkić) jedan od rijetkih ljudi u hrvatskoj politici koji je uspio objediniti poštenje, čvrstinu stava, pronicljivost i lude radne navike. Vjerojatno bih mogao nabrajati dalje, ali za one koji ga znaju nije potrebno, a drugi i onako ne vjeruju.
Žao mi je zbog njegove odluke. Ne zato što mislim da nije u pravu, jer jest, nego zato što će faliti u pokušajima da se od HNS-a napravi stranka koja ne samo da prodikuje demokraciju nego ju i prakticira. Bezobzirnost prema ljudima i nepostojanje ikakvog stava osim "dajte sve meni" na čelu su stranke i Drago je odlučio napustiti ju. Ja sam još uvijek optimista (ili neivac, valjda je to isto). Moja opcija za predsjednika stranke nije prošla, a već nakon dva dana pokazalo se što ova ima nakanu raditi. U dvojcu. No, neka. Nije me plašljiv ... radio da se svake ... bojim. Bumo vidli kaj bu bilo.

nvuljanic

Tko je glasao

Izgleda da te baš ovaj

Izgleda da te baš ovaj komentar koštao suspenzije u stranci. Nevjerojatno!

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Bezobzirnost prema ljudima

Bezobzirnost prema ljudima i nepostojanje ikakvog stava osim "dajte sve meni" na čelu su stranke i Drago je odlučio napustiti ju. Ja sam još uvijek optimista (ili neivac, valjda je to isto).

O narodnjaci,
sve vam je u saci
al' zasto da se baci?
Ma ostavite nesto i za nas.
Narodnjaci, braco i zemljaci,
budite ortaci pa smanjite taj gas!
Narodnjaci na kljucnim mestima.
Narodnjaci u glavnim vestima.
Na dzinovskim plakatima u boji,
kud koji mili moji,
da vam ne cujem glas.

Mislim da se Lesar uvjerio u ono moje HDZ=SDP.To su ista govna.Sad im se pridruzio i pragmaticni Cacic sa pricom da su to podjednako dobre stranke.Znaci mogu se od mjesta do mjesta, grada, do grada ili po potrebi, udruziti da zajedno vise smrde.
Interes prije svega.
Ali vise me razocarala Pusicka, koja 2 put za redom ostvaruje sve slabije rezultate na izborima u Zagrebu, ali se ne mice iz vrha.Stranka unutar koje nema demokracije i konzekvenci za lose rezultate, se ocito ne moze popraviti iznutra!
Barem kad je HNS u pitanju.
Posten covjek ne zeli dijeliti tudje lose rezultate i tonuti sa neplivacima.HNS ide u propast.Treba znati da su se i HSP i DC takodjer bavili oportunim slizavanjem sa svima i "rezultati" su ociti.Pametni bi trebali nesto nauciti na tudjim greskama.
Samo Cacic i Pusicka koje ubija vlastiti ego, ne primjecuju ni prst pred nosom, pa ni vodu koja im ulazi u tonuci camac.

Tko je glasao

Igor, imaš na koga biti

Igor, imaš na koga biti ponosan. Tvoj stari je (ma i nije tako star, za mene je dečkić) jedan od rijetkih ljudi u hrvatskoj politici koji je uspio objediniti poštenje, čvrstinu stava, pronicljivost i lude radne navike
Taj stari je beskorisni element, što HNS-a i saborske ekipe, što sindikata akoje je prije napustio (također teatralno po priznanju na svojem webu)..

Ne vidim što se digli toliko buke za nizašto, ode neki drlesasr, ništa, BAŠ ništa se neće promijeniti u hrvatskoj zbog toa...

Samo još fali da ga proglasite "ocem demokracije" (ili sličnom über-titulom kao što ste drugu Račanu, komunističkom funkcioneru ideologu jednoumlja i diktature pokušali nakon smrti osigurati povijesnu besmrtnost).. Pa dajte...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Bijese, kupi Jutarnji sutra

Bijese, kupi Jutarnji sutra ;)
_____________________________________________________________________________________________
"Narod je de facto i de jure najviša vlast iznad koje nema drugih vlasti, izvor je svih drugih vlasti i odgovoran je samo pred Bogom."
Johann Gottlieb Fichte

_____________________________________________________________________________________________
"Narod je de facto i de jure najviša vlast iznad koje nema drugih vlasti, izvor je svih drugih vlasti i odgovoran je samo pred Bogom."
Johann Gottlieb Fichte

Tko je glasao
Tko je glasao

Otiso je Rozic, otiso je

Otiso je Rozic, otiso je Tadic (OK, njih su izmanipulirali, sto je druga prica), otiso je DEMOS, otiso je Lesar.

Ljudi odlaze, a ko nam dolazi. Jandrokovic? Mesic? :-D

Primjecujem neke znakove koji mi se prilicno svidjaju. Jer budimo realni, ekipa poput Jandrokovica nikad nece imati podrsku naroda. A ekipa poput Lesara ju je uvijek imala. Lesara je sve manje da drze trule strukture. U svakom slucaju, cini mi se da to uopce nije losa stvar.

Dapace.

A sto se tice Racana, o mrtvima sve najbolje.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Rožića i Tadića su

Rožića i Tadića su izmanipulirali? :rofl: Ništa nova u bolesnim kuhinjama.

Tko je glasao

Super, konačno stvara se

Super, konačno stvara se ekipa za novu Vladu samo ih treba objediniti na kavici .

Razmislite !

Tko je glasao

Otiso je Rozic, otiso je

Otiso je Rozic, otiso je Tadic (OK, njih su izmanipulirali, sto je druga prica), otiso je DEMOS, otiso je Lesar. ....... pa recimo da smo "otišli" kako bi se "vratili" još jaći .....

Tko je glasao

Tvom starom apsolutni

Tvom starom apsolutni respect. I da kazem jos jednu stvar koju veci dio ekipe ionako zna.

Lesar je jedan od onih par politicara kojeg su kolege blogeri docekali objerucke i kojemu nikada nije pala podrska. Definitivno ne bez razloga.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Iz osobne komunikacije ne

Iz osobne komunikacije ne mogu baš pronaći neki razlog za respekt... al da se čovjek zna prezentirati i uletjeti u kadar ili plasirati priču... zna...

bezkomentara.org

Odabrali smo ih na ponos i diku, na svoju priliku i sliku...

Tko je glasao

Cemu respect? Ako cemo

Cemu respect? Ako cemo postovati one koji svojom sutnjom (i jos se javno hvale) stite one koje smatramo losima. Meni takav ne zasluzuje respect. Oprosti Gale, ali tebe nisam smatrao takvim.

To mi dodje ko da sam u nekom projektu u kojem ostali potkradaju drzavu. I onda ja, savjestan, javno objavim da istupam iz projekta ali NIKADA, ama bas NIKADA nece reci zasto. Serem ti se na takov postenje. Kao fol, maknuo sam se od lopova, ali si zadrzavam diskrecijsko pravo zastite lopova. Ako zelimo biti posteni i transparentni, budimo to do kraja. Ja doista ne kuzim zbog cega stititi nekog loseg, osim ako taj los nema nesto jednako lose o meni. Covijek cista obraza se ne bi smjeo bojati kazati istinu.

Tko je glasao

Lesar nije dizao krivicne

Lesar nije dizao krivicne prijave protiv Cacica dok je bio u HNSu. Zbog cega bi danas trebao dizati krivicne prijave, ako to nije radio do sada? Istina, prikrivanje kriminala je po zakonu kaznjivo, ali cini mi se da svatko od nas zna bar nekoga ko isfurava barem nesto nezakonito, a da ga odmah zbog toga ne drukamo.

Ja osobno znam pregrst te ekipe na raznim funkcijama i raznim oblicima. Mogao bi danas poslati 100 prijava. Sta ce se promijeniti? Nece se promijeniti nista. I ja to ne radim. Jer ne vjerujem da bi se sta promijenilo. Jesam li zbog toga los covjek? Ako ti mislis da jesam, onda mozda jesam.

Ali ja smatram da nisam. Jednostavno ne vjerujem u pricu o Isusu, velikom spasitelju koji djeluje protiv sistema i koji uspjesno razhebaje cijeli sistem svojom kicmom. Isus je tako probao, pogledaj di je zavrsio. Ima jos mnogo pozitivnih primjera poput Isusa. Kazu da je Levar jedan od njih. Ili Kir. OK, oni su heroji. Ja heroj nisam, a bogami niti prosjecna osoba koja je preduvjet da takav pristup uspije.

I do sada nije uspio ni Isus, ni Levar, ni Kir. Stradali su oni, stradali su njihovi bliznji, a situacija je ostala ista. Jer politicka volja je ono sto mijenja pricu, politicka odluka je kako se rjesavaju stetni cinovi, a politicke odluke su stvar sireg drustvenog dogovora, a ne herojski cin.

OK. Hvala herojima. Ali u vecini slucajeva, ma kako tuzno to bilo, njihova zrtva bila je uzaludna. Na kraju krajeva, uz toliko heroja, di smo sada? Ocito je da se stvari u rjesavanju politickih problema moraju rjesavati drukcije. A to je, moram odmah primjetiti, politickim sredstvima.

To je ono u sta vjerujem, to je ono na cemu vise ili manje radim. Ako ces me kudit, kudi me zbog toga sto nisam dovoljno angaziran u tom segmentu, a ne zbog onih 100 prijava koje ce zavrsiti u ladici i koje necu podici.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Samo da se nadovežem na ovu

Samo da se nadovežem na ovu misao (a zapravo i na onu malo prije nje) - dok pred pravosuđem nismo svi jednaki, bilo kakvo srljanje gusaka u maglu će guske doći glave. (da se poslužim jednom starom izjavom, nije mi namjera ovdje ikoga uspoređivati s guskom u kolokvijalnom značenju ;) )
A danas pred pravosuđem nismo svi jednaki. Niti pravosuđe radi kako spada.
I zbilja nema smisla sada sasuti drvlje i kamenje po bilo kome, ako ono može jedino završiti u Savi ili na smeću.

Kad se ukaže dobra prilika - onda ju treba iskoristiti, pa dati info tamo, info ovamo. Malo bubu u uho na jednu, malo na drugu stranu. Da, jednom treba odgovarati i za svoje postupke. Ali definitivno nema smisla sada doći i reći nešto poput 'ja sam ukrao 10 kuna, a ovo su dokumenti da je ovaj ukrao 10 000 kuna' jer današnji sustav je takav da će se zanemariti dokazi, i osudit će prijavitelja za tih 10 kuna. Ne kažem da osuditi/kazniti ne treba i za tih 10 kuna, al ono što se danas radi je da se onih 10 000 tutne u ladicu i zaboravi. I TO je ono što je problem.
Malo tko je bez mrlje u svom životu, ali problem je što bi mnogi sa flekicama ispaštali i ispaštaju, a oni od glave do pete umrljani se niti ne primjećuju (ili još gore - oni nam kroje 'pravdu').

Što se prilike tiče - mislim da je svatko sam u stanju procijeniti kada je spreman za nešto reći i napraviti, i osuđivati nekoga, koga zapravo ne poznamo, zbog nečega što nije napravio onako kako smo si mi zamislili, nije mudro. Možemo reći da je naše mišljenje nekakvo (npr, mislimo da bi trebalo nešto reći), ali defakto vrijeđati zbog toga - nije baš ok.
Ne treba smetnuti s uma da mi zapravo pojma nemamo o čemu se u stvari radi i koliko god znatiželja bila velika (bila ona pod parolom transparentnosti ili ne) - sjetimo se da je znatiželja ubila mačku. :)

Čak i u ovom posebnom slučaju, treba imati na umu da mi ne znamo što je tema, i lakomisleno je donositi zaključke bilo koje vrste pozivajući se na nedostatak transparentnosti.
Ne vjerujem da je čovjek toliko bedast da nije svjestan da je tom dramskom izvedbom zapalio pokoju vatru. Također, vjerujem da je to što je napisao, napisao vrlo ciljano i promišljeno.

Zašto i kako, možda ćemo jednog dana saznati, a možda i nećemo. ;)

Na nama je da ga vrednujemo po djelima koja je napravio, a ne po onima koja nije napravio a mi smo si zamislili da ih je trebao iz xy razloga (gdje zapravo ne znamo ništa o tim razlozima).

eleven plus two = twelve plus one

Tko je glasao

Svaka cast tvom starom. Da

Svaka cast tvom starom. Da ih je barem vise takvih.No, zeleci da me demantira, imam dvije dvojbe.

1.) Poslao sam mu dokaz o zloupotrebi diplomatskog protokola za osobne svrhe. Ne znam sto je ucinio po tom pitanju, no nije se niti udostojio odgovoriti sa barem 3 rijeci: "Hvala, provjerit cu"

2.) Ako je netko cist pred sobom i Bogom, tada mi omerta iliti zavjet sutnje djeluje kao autocenzura. Iliti u prijevodu, ako si cist tada doista nemas razloga da ne kazes zasto nesto cinis. Samo bacas sumnju na svoj lik i djelo, koji mnogi ovdje, ukljucujuci i mene, postujemo.Ja osobno, da imam cvrste razloge da ne budem clan neke udruge, organizacije, stranke,... tada bi jasno rekao zasto. Ne kuzim cemu uvijanje i dodovoravanje necemu, sto osobno smatra losim....

p.s. u Vasem blogu u kojem se oprastate od vase stranke, spominjete i odlazak iz sindikata, te SKANDALOZNO navodite cinjenicu da niste nikada naveli razloge zasto. Dozvolite mi da vas citiram:

"Prva teška odluka bila je 1996. godine kada sam odlučio odstupiti s mjesta predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. Odlazeći s te funkcije javno sam obećao da NIKADA neću javno iznjeti razloge zvoga odlaska. I da nikada neću javno komentirati stanje na sindikalnoj sceni. O razlozima moga odlaska znalo je samo četvero najboljih prijatelja. I oni su obećali da nikada neće javno iznjeti razloge moga odlasaka. Obećanje su izvršili. Zbog toga se zahvaljujem Josipu Paviću, Zlatku Tušeku, Risti Mrđenu i Jasni Petrović. Prošlo je 12 godina od moga odlaska sa sindikalne scene i uspio sam se oduprijeti svim izazovima javnog komentiranja bilo čega što se odnosi na naše sindikate."

Ako netko sa imalo mozga procita vase rijeci, tada dolazi do zakljucka da ste vi, iz neslaganja sa tadasnjim sindikatima, napustili iste jer su oni cinili lose. I obvezali se da necete reci zasto. Alo pobogu covjece iz visoke politike, saborski zastupnice, tada se uopce ne razlikujete od spomenutih. Vasa misija mora biti raskrinkavanje sindikata i njihovih vodja, koji se u zadnje vrijeme uopce ne trude sakriti medjusobnu spregu. Ista stvar je i sa HNS-om. Ako vas nesto smeta, sa svog pravednog stajalista smatrate da nije moralno, zasto to ne kazete javno, nego i dalje, ponavljajuci gresku sutnje, skrivate prljavi ves. Ovakvim nacinom, meni niste nista bolji od ostalih na politickoj sceni.

Nama su potrebni hrabri ljudi poput Galeta koji ne kalkuliraju, vec streme apsolutnoj istini, ali ste mi Vi, koliko god da Vas cijenim, ovom sutnjom, skrenuli sa tog puta

Tko je glasao

Polazim od sebe. Ako sam

Polazim od sebe.

Ako sam svjesno preuzeo zavjet sutnje po nekom pitanju, otpostovat cu ga do kraja. Politika stranaka, realno govoreci, utemeljena je na zavjetu sutnje. Pobogu, gotovo svaka (ako ne i svaka) firma je u drzavi tako isfurana, jer se zakoni /pravo, jeli/ uopce ne postuju. Zakoni ne postoje, postoji politicka podobnost i veza.

Zelis raditi po zakonu? Neces biti konkurentan. Znaci, ako zelis raditi, moras raditi van zakona. Radis van zakona? Neces na sva zvona to objavljivati, jer ce ti neko doc i zatvorit ti firmu. Cisto primjera radi. Da svi znaju, a nista ne poduzimaju.

I sada, prihvatis zakon sutnje. I odradis ga do kraja. I onda gledas sta dalje.

Ne zelis prihvatiti zakon sutnje? Onda nemoj raditi u toj firmi. A Lesar je radio u toj firmi. I drugi su radili u toj firmi.

Radio si u firmi i postovao si zakon sutnje? Sada kad ti je dosta takvog rada, odlazis. I sta ces sada? Poceti drukati protiv te ekipe s kojom si do jucer radio? Sta ce se dogoditi? Tvoja ekipa ce najebat, a ona je samo prihvatila trzisnu igru. Nije tvoja ekipa jedina koja tako dere. Svi tako deru.

Nagazio si svoju ekipu, iz nje si isfurao shemu javnog linca, a uopce nije u njima problem, jer ako je u njima problem, problem je onda u cijelom sustavu. Sta mozes postici time? Da tvoja ekipa nahebe, a da konkurencija profitira, ona ista konkurencija koja radi sve te stvari i jos sto puta gore? Nije u redu.

Ili ce svi nahebat ili nece niko. A pogotovo nece moja ekipa biti iznimka. Volim svoju ekipu, unatoc svemu.

Tako ti ja vidim Lesara. Tako ti ja na kraju krajeva vidim i DEMOSa koji je jednako tako bio rezolutan da pitanja i unutarnje probleme HSUa ne gura u javnost i da nikada tu shemu ne gura van. I postovali smo tu odluku. Ista stvar je i sa Tadicem, i sa Rozicem, na kraju krajeva i sa nasom dragom ex-ministricom Vesnicom.

Druga stvar je naravno ako od pocetka furas JOT. Nesto kao nas drug Stefan. Pa cak i nas drug Stefan zna puno vise nego sto spominje, ali nece na sva zvona brbljati ono sto nije namjenjeno za sve usi. Istovremeno Stefan jasno artikulira svoje zahtjeve i po pitanjima na kojima Stefan dere, bilo bi suludo da nakon cijele price ne ponudi objasnjenje. I protiv njegove politicke pojave. Ne bez obzira na to, Stefan zna puno vise nego sto govori.

Znam i ja. Zna i DEMOS. Zna i Tadic. Zna i Rozic. Zna i Vesnica. Zna naravno i Lesar.

Na kraju krajeva, znas i ti. Pitanje je samo tvoje procjene hoces li sa necim izaci u javnost ili neces. A ja od tebe ne ocekujem da ides sa svime u javnost. Ne ocekujem to od nikoga, pa ni od Lesara.

A pogotovo ne ocekujem od Lesara da sada od HNSa napravi Pedra, jer ga je isao drukat. Lesar nije djelovao kada je trebalo djelovati, kada je jos bio clan HNSa, to je njegov grijeh. I ako taj grijeh dodje na naplati, Lesar ce morat platiti. Kao i ja, kao i DEMOS, kao i Tadic, kao i Stefan i svi ostali.

No, ja ga u medjuvremenu necu napadat, jer napravio je pravu stvar. Odmaknuo se od Caciceve kompromitacije HNSa. Bez obzira na razloge. Bas kao nekad Tadic ili Rozic, za sto sam zdusno navijao. Kao sto sam pozdravio i nedavno DEMOSa kada je ucinio istu stvar.

Lesarov grijeh je HNS, a mozda to i nije grijeh. Ocito da danas nije trenutak da taj dio rascistimo. No, sve poslije sto ce uciniti HNS (koalicija sa HDZom, vise definitivno nije grijeh Lesara). I to je vec puno. Ako Vuljanic sutra izadje iz HNSa, to ce biti zahvaljujuci Lesaru. Ako prekosutra od HNSa ostane skupina Ferencaka, Pusicki i Cacica, to ce biti zahvaljujuci Lesaru.

Velike su to zasluge koje jednostavno moram postovati. Kao i ovaj Lesarov cin na koji Lesar tesko da je bio primoran. Naravno, mi to ne znamo, znamo samo da je Lesar taj koji je povukao prvi potez. I to je vec hebena poruka.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Config, znači stiglo je

Config, znači stiglo je oslobođenje od utvara, fikcija, magli i raznih apstrakcija.

Da li je to možda znak da i slobodarsko Međumurje u tom smjeru diše? Vi ste inače brži i poduzetniji. Maoističke magle se još uvijek vuku dragom nam domovinom pa, ako Međimurci to razgrnu kod sebe, to bi moglo pomoći i ostalim krajevima.

A i pogodno je vrijeme. Nakon velikih ofanziva trupa i skokova, ovih dana u Zagrebu neka blažena tišina i plodna zemlja buja, kao da hoće reći da je čudno što pušimo toliko fora i utvara.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci