Tagovi

Moderni aktivizam ili "Half of cunt of cold water"

Povod mom javljanju je (barem na fejsu) bombastično najavljena nova "subverzija" Građanske akcije u vidu "kontroverznog i vrućeg" video materijala. Pa tako, veli GA na FB još u nedjelju, 17.3. :

"GA je danas rasturila!!!!
Imamo SUPER!!! video materijal!!!!
Ali ne objavljujemo nista do sutra (ponedjeljak, 18.03. - nemojte se ljutiti kaj smo tajanstveni ali nam treba radni dan kako bi objavili)!!!
O ovome kaj imamo ce se institucije ove drzave MORATI ocitovati i djelovati!!! OVO JE VRHUNSKO!!!
Materijal ide sada u mozntazu i ujutro u 9.00 je na nasem youtube kanalu!!!!"

da bi nastavili pumpanje jučer, 18.3.:

"Dugujemo vam objasnjenje zbog ne objavljivanja naseg materijala danas ujutro.
S obzirom kakav materijal imamo, on je danas trebao biti emitiran u udarnom terminu na jednoj od najacih televizija. Iako je dogovoreno emitiranje i iako smo mi odgodili javnu objavu ovog materijala prije emitiranja, u zadnji cas je materijal procijenjen kao "prevruc". Svejedno zahvaljujemo nasim prijateljima sto su pokusali sve kako bi materijal prosao ali ipak nije islo.
Dakle, sutra ujutro u 9.00 19.03. pustamo materijal na nasem youtube kanalu i saljemo svim medijima.
Hvala na razumijevanju i strpljenju.

NEMA PREDAJE!"

(https://www.facebook.com/Gradjanska.Akcija.ZG)

Pomislila sam da će se objaviti neki novi, još "vrućlji" wikileaks dokument, svjedočenje o umiješanosti jedne od predatorskih banaka u pljačkanje države, razotkrivanje nove svjetske urote ili barem Ružu u halterima i policijskoj šapki, međutim...

Napokon, nakon napetog isčekivanja, pojavio se ovaj video - http://www.youtube.com/watch?v=uQHYQaI9sN0& .

Kratki sadržaj: u maniru subverzivnih ilegalaca, GA je razotkrila još jednu u nizu kriminalnih aktivnosti i to nikog drugog nego (opet) Crkve, koja u svome podrumu krije, ni manje ni više, nego ilegalni kafić, gdje se može pušiti bez upozoravajućih obaveznih naljepnica, toče se i alkoholna pića možebitno čak i maloljetnicima, računi se ne izdaju, oštećuje se Linić i država, a sve to po pristupačnoj cijeni koja niti nije cijena, već se zove "doprinos", a "doprinosi" su bagatelni - tako sok možete popiti za 8 kuna, a bogami i litru žestice za 40. Vino pukih 20.

Radi se o Crkvi Presvetog Trojstva u Prečkom, Zagreb - za slučaj da netko tamo poželi slaviti rođendan...

Ovaj me je video vratio u vrijeme dok je bog još hodao zemljom, osamdesetih, kad su u našoj crkvi na Knežiji subotom održavane "čage", preko dana se u prostoriji igrao stolni tenis, a za lijepa vremena smo znali igrati košarku s popovima na crkvenom igralištu... Zapravo, nisam vjernik, ali me u vezi toga nitko nije ništa pitao, a ja nisam imala osjećaj da je to bitno za košarku.

Inače, donekle mi je žao što mi je baš GA naletila na šaku, upravo u toku mog gnjevnog i prezrivog promišljanja vezano za moderni aktivizam, gdje su često moderni aktivisti papskiji od pape, pa eto ukazuju na raznorazne nepravde i nepravilnosti, počevši od povlaštenog položaja javnih radnika tj. djelatnika, kojima se dakle s punim pravom iz dana u dan režu prava, preko razotkrivanja raznoraznih sitnih poreznih dužnika, ilegalno izgrađenih kokošinjaca, branitelja s izmuljanom invalidninom i sličnih gadarija kojima su građani Hrvatske i inače, kao što znamo, skloni.

A baš su mi bili simpa...

Komentari

Video je malo ditinjast, a i

Video je malo ditinjast, a i cijene mi se paridu nabavne. Ipak rad se o kršenju zakona države od koje godišnje dobivaju 300 miljuna kuna i raznorazne privilegije. Međutin, tlak mi je skočija kad san vidija onoga popa kako traži osobnu. To je njegovo pravo?! Šta je on policija da ne rečen inkvizicija.

Tko je glasao

Mala digresija - (po obicaju

Mala digresija - (po obicaju cu zloupotrijbiti tekucu aktivisticku temu)

c/p occupya

OTROVNA HYPO HOBOTNICA NAŠE VRHUŠKE: Istraživačkom novinaru Domagoju Margetiću, koji već deseti dan štrajka glađu - s ciljem da izvrši pritisak na vlast da procesuira Hypo aferu - koja je državu tj. nas opljačkala za najmanje basnoslovni iznos od 47,7 MILIJARDI EUR , pogoršalo se zdravlje. Taj hrabri (za neke i kontroverzni) novinar zadužio je sve nas otkrivanjem ogromne Hypo hobotnice kojom su nas naši vlastodršci godinama pljačkali i zaduživali s istim novcem kojeg su ovdje (iz državnih firmi) ukrali, preko tajnih računa oprali u inozemstvu, a zatim nam "vratili" taj novac u vidu kredita koje uz kamatu još i moramo vraćati.

Za deset dana štrajka Margetiću nitko od hrvatskih političara ili uglednika nije ponudio pomoć, iako je prvi poslao dokumentaciju tužilaštvu o umiješanosti bivšeg premijera Ive Sanadera u aferu „Hipo banka“, otkrio korupciju na carini, aferu sa švercom duhana i švercom nafte preko državne kompanije INA, i brojne druge afere.
"Pravedni" predsjednik Hrvatske Ivo Josipović mu je prije par dana poslao tek jednu, ciničnu poruku: „Čuvaj svoje zdravlje!“

O ovome, mediji većinom šute.

Da bi stvar bila još tragičnija, 47,7 milijardi EUR tešku pljačku tisućljeća, kojem su oguljeni pošteni i nedužni stanovnici ove države - Hypo banka je službeno priznala - potpisom na sudski dokument, kad su prije nekoliko mjeseci vodili sud protiv Margetića jer je odao njihovu "poslovnu tajnu". Hypo je sud izgubila, priznali su zločinačku pljačku, no što se dešava u našoj mafijaškoj državici? Ništa... Dok jedan hrabri novinar umire od gladi, mafija ne želi procesuirati sebe same - jer su u lopovluk umiješana i najveća imena naše dežurne politike - i "zna se- Kradeze" i "Kukuriku" ekipa, plus tajkunsko-bankarska krema ovog smrdljivog društva.

Od EU komisije je pred koji dan došla vijest, da bi Hypo banka trebala promijeniti vlasničku strukturu - za lopovluke, koga briga.

Dok je jedan čovjek, koji je razotkrio kriminal tisućljeća sebe već napola osudio na smrt, elitistička banda, umjesto da procesuira zločince, potajno se nada da će Margetić umrijeti kako bi se njihovi zločini vremenom zaboravili. Nije ni čudo - jer samo ovom pljačkom na siromaštvo, bijedu i smrt osudili su bez da su okom trepnuli - većinu stanovnika ove države - naime mi smo većinom zaduženi upravo novcem kojeg su od nas prvo opljačkali. I temeljem tog duga, zadužujemo se i dalje i plaćamo beskonačne kamate na kamate, radi kriminalnog čina kojeg jedino najgora psihopatska svijest može izmisliti.

Hoćemo li sve ovo odšutjeti? Ni slučajno.
Ono što treba učiniti je - dignuti glas i ne dopustiti da Hypo padne u zaborav i ne dozvoliti vlada i DORH dopuste da jedan hrabri novinar umre zbog hobotnice....jer svi smo mi slijedeći na redu.

Tko je glasao

Što je to solidarnost s općim dobrom?

Hrvatski mentalni sklop je prepariran glede potrebe za zajedničkim dobrom, injekcija o svetosti privatnog je veoma efikasna. A obzirom da se banke doživljavaju kao privatne ide logika - ne bi se htio miješati... a otvarati bankarsku pandorinu kutiju ljigave političke elite nisu ni obećale stoga i da stotinjak ljudi krepava u štrajku poruka pravednika bi uvijek bila - čuvajte zdravlje. Zvonimirovo prokletstvo!

Tko je glasao

Prico malo sa ekipom naokolo.

Prico malo sa ekipom naokolo. Ne stoji.

Hypo je prica koju guraju mnogi, ne samo Margetic.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/bajic-je-zaboravio-ali-austrijanci-ni...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/appelt-u-austrijskom-tisku-covjeku-ko...

http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-10581-mjesto-zlocina-hypo-alpe-adria

Tako gladovanje Margetica predstavlja jednu temu, a sliucaj Hypo drugu temu.

Isto tako moram priznati da razumijem novinare koji ne zele imati veze sa Margeticem (koji je prepoznat kao covjek izrazito upitnih moralnih kvlaiteta), ali isto tako razumijem da je podizanje sljucaja Hypo ono sto razlikuje novinarstvo od rezimskog novinarstva.

Tko je glasao

Dobro si uočila ovu prepariranost...

Tako je svojevremeno i Čačić izjavio da ne namjerava spašavati DIOKI jer se radi o privatnoj firmi.

Formalno, to je u redu, i mnogi je preparirani Hrvat zaklimao glavicom, pogođen ovim fenomenalnim AHA efektom (samo)spoznaje.

Samo... DIOKI nekad dok je bio perjanica kemijske industrije i zapošljavao tisuće radnika - nije bio privatna prćija.

Zaboravilo se i na činjenicu da se tamo nalazi doslovce na tisuće tona izuzetno opasnog, doduše privatnog otpada. Otpada koji bi mogao nanijeti više štete od 3 DR-a...

Stoga me malo čudi da ne uočavaš prepariranost GA koja nam posreduje ove skandalozne informacije o nelegalnom crkvenom kafiću...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ne bi bilo loše...

kad bi ovo izložio u vidu nove teme kako bi joj se dao primjereni vizibilitet.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Da se razumijemo, Margetica

Da se razumijemo, Margetica dozivljavam kao lazova, narcisa, ukratko poremecenog lika.

Ali. Hypo banka na raznim mjestima osim kod Margetica (na kraju krajeva Hypo ga je tuzio zbog objave bankarske tajne i tako si zabio autogol), tema se ponavlja.

Moguce da ova tema za razliku od dnevnopolitkcih spinova ima puni potencijal da preuzme fokus javnosti.

Tko je glasao
Tko je glasao

Je...

Samo ovo što se danas događa bi prije bilo - neka raste tisuću korova...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Dobro je ipak nesto nauciti

Dobro je ipak nesto nauciti iz prethodnih inicijativa, odnosno ukljuciti mozak kada se definira jeli iniciajtiva kvalitetna ili nije. U suprotnom se ipak fura guske shema.

Tko je glasao

Aha...

Mi u maglu, a Pavina u Švicu...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

...koji infantilni

...koji infantilni aktivizam...
Iako, infantilnost je k´o sveta vodica, nemere štetit´ a pomaže samo onima koji vjeruju
...i status quo može ići dalje, potvrđujući da uglavnom svi sudionici društvenih aktivnosti vide nas javnost kojoj se obraćaju kao masu retarda...

Tko je glasao

Licemjerje lijenih i komotnih

...koji infantilni aktivizam...

Naravno, mnogo neinfantilnije je sjediti u naslonjaću i klikom dijeliti lekcije. Promjene u društvu će vam donijeti sv. Petar! Samo hrabro naprijed... upravo pojedince sa ovakvim stavovima treba Hrvatska!

Tko je glasao
Tko je glasao

Svatko tko donekle pamti moje pisanje ovdje

zna da mi argumentirani napadi na Crkvu nisu mrski, naprotiv. Kao deklarirani ateist, nemam nikakvog razloga da Crkvu iracionalno branim. Međutim, mislim da ju niti ne napadam iracionalno, napadam ju kad mislim da zloupotrebljava svoju ulogu u društvu, koja je pak nedvojbena, inače se Crkva ne bi održala tolika stoljeća.

Međutim, ovaj posljednji aktivizam GA u vidu ovog videa nije doista ništa drugo nego "Half of cunt of cold water". Imamo okupirani Cvjetni od strane birtija. I Trg je većinu vremena okupiran onim šatorima, Na Gornjem gradu okupaciju su proveli nekakvi cajkerski klubovi. Oni međutim vjerojatno imaju potrebne dozvole i fiskalne blagajne - jesu li zato manje okupatori?

S druge je pak strane Crkva u svom prostoru instalirala šank, a pića prodaje bez zarade za jeftine pare. Ako im je litra vina 20 kuna, prema cjeniku "doprinosa", onda doista ne rade neki biznis ;)

Istina, običan smrtnik ne može instalirati šank u svojoj kući i prodavati pića, jer će ga odmah zatvoriti, zahvaljujući GA nekog društveno odgovornog susjeda. Međutim, kladim se da običan smrtnik ne može niti Cvjetni okupirati, a okupaciju od strane izabranih ne može spriječiti nikakva GA, naprosto zato što se raja trenira na nekritički, štreberski legalizam.

Nekritički štreberski legalizam i turbo-folk aktivizam - to je ono što ja vidim u ovom videu GA.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Hrvatske magluštine

Kolegice@, u mnogim vašim stavovima vidim i sebe međutim ajmo jednom definirati: što to hrvati hoće od svog života i što to hoće od svoje države. Činjenica je da je većina nezadovoljna i jednim i drugim ali je i činjenica da u promjeni tog stanja ne čine kao "grupa" ništa ili gotovo ništa. Na tu priču sa ilegalnom birtijom i videom ja sam prva upozorila zadnjom bold rečenicom na dnevniku http://pollitika.com/nostradamusov-crni-papa-francisko koju naravno nitko nije komentirao osim vi u novom dnevniku . Da li ja plješćem na taj video - ne, ali ga nit ne pljujem jer po toj temi nitko drugi nije mrdnuo onom stvari. Svojevremeno je kolegica 3103 pisala o svojem učešću na Cvjetnom trgu i iskustvu s policijom. Mnogi su to lagodno promatrali s tv ekrana jer im nije dogorjelo do noktiju, Danas kritiziramo GA a ništa bolje ne nudimo dapaće poput Indian-a lakonski i taj napor proglašavamo infaltilnim ili kako vi kažete turbo-folk aktivizam. I zato ovdje ne podržavam vaše priklanjanje infantilizmu by Indian jer u zamjenu za taj turbo-folk niste ponudili ništa bolje koje ne bi bilo turbo-folk. To što je i u ovom slučaju subjekt KC je drugi par rukava...

Tko je glasao

"Samo hrabro naprijed...

"Samo hrabro naprijed... upravo pojedince sa ovakvim stavovima treba Hrvatska!"
...reče @sjenka, natakne beretku, popadne pušku i ode u šumu...

Tko je glasao

dojam

Ja sam također, nakon najava GA na Fejsu pomislio da imaju snimku da... ne znam, Bandić spava sa žirafom u ZOO-u i još knjiži benzin koji je potrošio na krivi konto, nešto barem toliko bombastično.

Ali - postoji Kvaka 22. Naime, ta vijest GA je na svim glavnim stranicama portala - index, danas, ovi oni (GA ima cijeli popis kojima zahvaljuje)... dakle, nisu "omašili", pogodili su medijski prostor.

U čemu je stvar? Koliko god bio slabašan uradak - ovo spada u red barem nekakvoga istraživačkog novinarstva. Šteta samo što je meta, namjerno - Crkva - a prekršaj u rangu onoga da neki šahovski klub toči vlastito vino jednog od člana.

Tko je glasao

meni je zanimljivo to tko

meni je zanimljivo to tko goga i zašto napada. mislim da je ono što ih zgraža i što vide u "neprijatelju" nije to što je ovaj drukčiji od njih nego što su slični edni drugima.

kako ova naša liberalna vlast postaje sve autoritarnija, daje liste grešnika neplatiša, udaljuje se od naroda, tako im sve više smeta crkva. valjda su se prepoznali.

amerikance npr. užasavaju talibani koji žele da svijet živi po njihovim pravilima. ma zamisli, i onda se jadni amerikanci moraju braniti od novog talibanskog poretka.

navijačima jednog kluba smetaju oni drugog iako su među sobom puno sličniji nego netko tko uopće nije navijač.

zato smo i mi hrvati i srbi potpuno različiti i različitim običajima jezikom i kulturom, je li? ili će prije biti sa smo slični.

hdz ne zna s ekonomijom pa im se lakše baviti crkvom i srbima, a sdp iasto ne zna s ekonomijom pa bi i oni malo o srbima i crkvi

Tko je glasao

Znaju oni dobro, ali bi si

Znaju oni dobro, ali bi si morali rezat granu na kojoj sjede, sto nije prirodan cin.

Tko je glasao

mene nekako strah da i ne

mene nekako strah da i ne znaju i da je to problem. zato niti ne pokušavaju ikakve promjene, jer da pokušaju sve iluzije bi se srušile ovako je lakše. praviš se glup.

Tko je glasao

ma gle, kad ima volje ima

ma gle, kad ima volje ima nacina. toliko retardirani nisu da ne pitaju, ako zele rjesiti problem. ali kada gledas kako stvari sa sinekurama, teritorijima, provizijama i zastitom pljacke funkcioniraju, oni doslovno ne mogu uciniti nista, jer gube svoju bazu stasalu na nelojalnoj politickoj protekciji.

Tko je glasao

gube svakako bazu. problem je

gube svakako bazu. problem je da je na položajima i to u cijelom svijetu puno ljudi koji su lako uspjeli i kojima je bilo dobro cijeloga života, a sad su sošli problemi i oni bi bajrađe da nestanu.

i milanović je takav, zna da brljavi i da ne zna i kao pravo razmaženo dite se inati i ljuti na sve oko sebe. bilo mu je predobro do sad a sad će i on čir dobiti.
da su se spremili na vrime, da su shvatili prihgovore na plan 21 ili bolje rečeno nedostatak plana ozbiljno možda bi im bilo lakše sad i imali bi veći potporu. ovako sve okreću protiv sebe.
razmažena sebična derišta i gotovani. i milanović i josipović i todorić i tedeschi i još puno drugih...

Tko je glasao

da je baba musko. zipa,

da je baba musko. zipa, cijela struktura, cijela politicka baza je upetljana i predstavlja problem. zato su im ruke vezane. gdje god da udare, udarili bi po svojima. zato ne udaraju, osim po uciteljima i doktorima. i to je to. kranji doseg njihova djelokruga. sto je daleko od dovoljno da bi se nosili sa problemima.

Tko je glasao

A kad ponestane takvih tema...

uvijek se možemo vratiti homićima i zdravstvenom odgoju, s raznih aspekata ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Mdaa...

Osim što tema nimalo nije vruća niti originalna, već je naprotiv prežvakana, ali više kao usputni štiklec - http://www.novossti.com/2013/03/intrigator-115/

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

GA

Za njihove performanse s wc školjkama ispred HDZ-a, raznim transparentima, kao i jedinstvenim prosvjedom za slobodu Tibeta - imam samo riječi hvale.

Onda su upali prvo u pretjerana vrijeđanja (ono trčanje za Sanaderom po cesti i vikanje "Vrati pare" i slično), a zatim u ekonomiju - prosvjedi pred HT-om i slično, u čemu su pokazali nevjerojatno nepoznavanje materije. To upravo pokazuju i sada u svojim komentarima događaja na FB-u.

Ono što je još poraznije to su neki komentari onih kojima sa GA sviđa, koji pokazuju još manje znanje biločega. Nažalost, sve više mi nalikuju "aktivistima" koji u vojsci daju zakletvu ali pritom ne izgovore svoje ime, pa to pričaju u birtiji.

Tko je glasao

GA su rezimske snage. Cilj im

GA su rezimske snage. Cilj im je pojacati podjelu ljevo desno, kako ne bi doslo do konsolidacije drustva.

Tko je glasao

Doista ne znam jesu li oni režimske snage

Vidim samo da se svaka naznaka aktivizma brzo razvodni, profanizira, pojeftini i utopi u žutilu, iza njega ne stoji nikakav prepoznatljiv cilj, a niti strategija. I čini mi se da to nije slučajno.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Osnovni postulati djelovanja

Osnovni postulati djelovanja na kojima pocivaju su kontraproduktivni, odnosno stetni. A netko je u toj prici bio ideolog. E za tog sam zprilicno uvjeren da je igrac rezima.

Tko je glasao

ili tek budala koja se ponasa

ili tek budala koja se ponasa po poznatom obrascu koji je tako mnogo puta uspio?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

...ili tek skupine kojima

...ili tek skupine kojima odgovara da javni eter bude prezagušen pseudodogađanjima i pseudoaktivizmom nebi li se sticao dojam da sustav nije obamro?
da se nešto dešava?
da je kreativnost za njihovog službovanja na vrhuncu?
da će nešto iz toga proisteći, samo strpljenja?
...i da u toj kakofoniji zvukova i poruka proguraju štogod im na pamet padne...

Tko je glasao

ne, ne mislim tako... ljudi

ne, ne mislim tako...

ljudi naprosto ne misle.. ponasaju se po poznatim obrascima.. GA je bila osvjezenje kad se pojavila, bila je inventivna, drugacija..

koliko god to blesavo izgledalo ali imali su reakciju na svoju akciju...

i onda se izgubili .. u klasicnoj, naucenoj percepciji okoline, naucenoj ekspresiji pobune, troseci se na najobicnije parole... na obrasce... cini mi se da su u proteklom vremenu iznjedrili neke svoje vode po standradnom obrascu.. izabrali su najglasnije, najagresivnije, najpomicnije... ali ne i najbolje medu sobom da kreiraju aktivnosti, da kreiraju neko misljenje..

na zalost, zeljni potvrde svojih aktivnosti preuzeli obrasce postojecih grupa, stranaka, udruga.. postali isti birajuci .... cini mi se po "herzima", a ne po vrijednosti izrecenog..
jednom kad krenes parolama i kad ti se to dopadne.. garantirano si odabrao obrazac koji ce uskoro postati dosadan jer je naprosto mainstream..

naravno, to ne znaci da nemaju medu sobom "zaposlene, oficijelne aktiviste" koji guraju "potrebne" i "pogodne" obrasce... moraju ih imati, to je naprosto nacin na koji bi svaka drzava reagirala a mislim da bi bilo precjenjivanje reci da su GA aktivisti otklonili takve mogucnosti.. nisu, zasigurno nisu, ipak su oni poceli kao potpuni amateri puni nekih ideja koje su za ono doba kad su krenuli bile stvarno novina i eksplozivan nacin ekspresije nezadovoljstva..

ja i dalje vjerujem da ima puno GA aktivista koji svoje akcije izvode sa zeljom da nesto poduzmu, nesto dobrog.. ovo drugo, uljeze i svoje manjkavosti izborom najglasnijih a ne najinventivnijih za predvodnike ili ce uskoro rijesiti sami medu sobom, vracajuci se covjeku kao centru svojih aktivnosti, birajuci medu sobom najsposobnije kao idejne vode nekih novih projekata, neke koji ce im donjeti novu energiju i mastu... umjesto ovog sto zadnje vrijeme rade - ponavljanja poznatih, naucenih spranci bez promisljanja ili ce se izgubiti kao neka prorezimska udruga za potrebe Mr. X ili vise njih... u vrlo kratkom roku..

bilo bi steta da propadnu...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

...naglasak na "zagušenje etera porukama"

...i kome ono koristi, nije to poziv na gušenje želje za aktivnim djelovanjem,
već primjedba da se racionalno raspolaže snagom i temama, da se aktivnosti ne izrode u kontraproduktivne.

Tko je glasao

luno nemas pojma.

luno nemas pojma.

Tko je glasao

aktivizam mora biti na margini drustva

a mozda nemam...

ipak mi se najvise svidaju od svih aktivistickih grupa koje rastu kao gljive poslije kise..

aktivizam je ocigleno "in"... mainstream..

i tu se negdje pogubio... nestao mu je smisao... previse se njime "bave" ljudi koji zele biti "in" umjesto promisljati i djelovati po nekoj samo svojoj ideji, koja nuzno ne mora biti popularna..

postoje dva svijeta.. onaj popularan i vidljiv ... i onaj drugi, na rubu drustva koji trazi promjenu odnosa prema necem.. ni jedan ni drugi nisu apriori pozitivni ni negativni... no oba su potrebna da bi iz njihove interakcije uopce moglo biti iznjedreno nesto novo, drugacije, nesto pozitivnog za ljude za drustvo..

aktivizam je rub... ako postane mainstream naprosto gubi svoj prvobitni smisao.. i prelazi u drugu, u mainstream ulogu... cekajuci neke nove aktiviste sa margina drustva da u njega unesu promjenu.. na bolje ili na losije... ovisno o trenutku i okolnostima..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao
Tko je glasao

A što je drugo ovaj video

nego totalni strait mainstream? Bizarno kritiziranje crkve, zbog kafića s jeftinim pićima bez fiskalne blagajne... Da je barem neka groteska Monty Pythonovskog stila... ali nije, ovo je "ozbiljnjak", nema tu trunke duhovitosti, kao niti originalnosti u pristupu.

Osim toga, koje vrijednosti se propagiraju? Linićeva fiskalizacija? Pošteno punjenje proračuna? Zdravlje, bez dima i alkohola? Što?

Zapravo, gotovo je perverzno raskrinkavati jeftini kvartovski kafić, ako se mene pita ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

Sve je to relativno - pa neće valjda raskrinkavati afere Hypo banke, kao Diomagoj Margetić?? Čak nije deseti dan štrajka glađu dobio ni pola medijskog prostora kao što su ovi iz GA!!
Inače od onih maca, najbliža po izgledu Jafici je ona koja hoće ribu!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

(ja imam ovu macu koja hoće

(ja imam ovu macu koja hoće miša, a imam i macu koja želi promijeniti svijet. Imala sam i ovu koja želi mlijeko, premda nikad nije željela mlijeko;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

IMO, osnovni problem je sto

IMO, osnovni problem je sto ekipa pruza utociste ekipi slabog karaktera kroz forsrianje dogme i zabrane govora svakoga ko se s njima po nekom pitanju ne slaze, kao desnicara (dehumanizacija na djelu). I onda imas ocoporavanje antidemokratskih samodostatnih hermetickih snaga koje sluze s jedne strane za zastrasivanje priprostog svijeta, a s druge strane kao kvalitetan destruktor pri nastanku drustvene kohezije.

Detalj da se hini aktivizam isto dijelom stoji, mada je vec doslo vrijeme kada ekipe preuzima odgovornost,, odnosno vrijeme "civilnog sektora" kojeg financira Soros i Vlada kao savjest građana je iza nas. Tako onda ovo hinjenje nije toliko znacajno, pogotovo zato sto imamo sve vise inicijativa kojima se građani mogu pridruziti ako ih smatraju kvalitetnima.

Tko je glasao

Tako onda ovo hinjenje nije

Tako onda ovo hinjenje nije toliko znacajno, pogotovo zato sto imamo sve vise inicijativa kojima se građani mogu pridruziti ako ih smatraju kvalitetnima....očito nisam o tome dovoljno informiran pa ne znam na što to upućuješ...

Tko je glasao

lepeza alternativnih inicijativa

Baš si neupućen, evo da te prosvijetlim. Dakle, možeš se priključiti:

- grupi Okupaj Kroejša koja jedan dan stavlja sliku i tekst o godišnjici Francuske revolucije, drugi dan sliku gladnih u Africi, uglavnom jedan vrlo internacionalan pristup;

- grupi Aonimusa tj. Piratskoj stranci koja jedan dan stavlja tekst i sliku o teškim uvjetima života siromašnih u Hong Kongu, a onda 840 slika i umjetničkih obrada svoje "piratske maske";

- grupi koja organizira skupljanje potpisa za referendum gdje niti jedno pitanje ne prolazi na Ustavnom sudu...

Dakle, ponuda je tu, treba samo odabrati.

Tko je glasao

Ma moze sta hoce. Moze

Ma moze sta hoce. Moze pokrenuti i svoju inicijativu, nikad jednostavnije.

Tko je glasao

po šumama...

... ako ništa drugo, drugarica @sjenka i ja uvijek možemo otići u šumu :)

Tko je glasao
Tko je glasao

u svrhu aktivističke

u svrhu aktivističke popularizacije pollitike, počinjem s češćim lajkanjem dnevnika s pollitike na svom FB profilu.

a što se crkve i skandala tiče stvarno su revolucionarni, znači u crkvi se pije vino, i crkva ne plaća poreze i dragi su im novci. pa ja sam osupnut kako to potpuno me iznenadilo.
brzo zovite linića.

barem se dugoviti "doprinosi za piće" ts...ts...ts...

Tko je glasao

aktivizam

bi bio kad bi omastili par konopa debelim podvoljcima političara i/ili bankara, malo ukrasili bandere tom ekipom i pokazali zube.

a ovo lajkanje po fejsu i razotkrivanje po jutubu je slacktivizam, malo zabave za kauč revolucionare kakav sam i sam. iako mi ne bi bilo mrszko izić na ulicu za neku suvislu stvar, dapače.

Tko je glasao

Spinanje

Ovaj mi je video fakat digao tlak... mislim, ima toliko tema za aktivističko, pa i subverzivno djelovanje, a ovi se odlučili za mistery shoping u crkvenom kafiću, gdje se ljudi ako ništa drugo mogu sastajati, družiti i popiti piće za male pare... S druge pak strane, o nekim ključnim aferama malo se piše i izvještava, a članci, najčešće bez dublje analize i follow up-a, popraćeni su fotografijama na razini "ilustracije". I dok od novinara više niti ne očekujemo ništa bolje niti dublje od toga, ovakvi se uradci zasigurno ne mogu smatrati aktivizmom.

Jalovi aktivizam na koji se nitko niti ne obazire, a koji služi u rekreativne svrhe kratkog trajanja i dosega...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

Uče od starijih kolega - pogledaj "pumpanje" u primjerice, Jutarnjem: senzacionalno, moćno, ekskluzivno, najbolji eksperti, neviđeno, supertajno, mi prvi objavljujemo...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci