Tagovi

Mladi vol.2

Predstavit ću vam način djelovanja mladih, u mom gradu- Velika Gorica

Na sastanku Odbora srednjoškolaca Velike Gorice i Savjeta mladih Velike Gorice odlučeno je da bi se radi promidžbe mladih u Velikoj Gorici u subotu 22. prosinca. 2007 godine dijelio besplatan čaj kroz cijeli dan. Sva sredstva i frekventnu poziciju ustupit će grad. Tako da bi mladi prvo skrenuli pozornost na sebe,a kasnije i na svoje akcije. Uz besplatan čaj će bit i ponuđene božićne čestitke koje su izradili naši najmlađi(1.- 4. raz. osnovnih škola).. čestitke će biti ponuđene uz kutiju na kojoj će pisati ne konkretna cijena čestitki nego jednostavno "Ubacite koliko možete" da ne radimo nikakvu razliku niti fiksnu cijenu čestitki jer su neprocijenjive. Sav skupljeni prilog će ići u obliku nekakvog poklona za djecu s posebnim potrebama u domu Velika Gorica.

Važnost ovakve akcije je da dobijemo podršku većeg broja građana, da pokažemo ostalim mladima jedan od mogućih načina djelovanja, te da napravimo lijepu gestu za božić. A druga strana priče, je da imamo jednu lijepu, humanitarnu akciju, kako bi u kasnijim godinama mogli od grada tražit više resursa, za veće, bolje i uspješnije akcije.

Iako su u Savjetu mladih i Odboru srednjoškolaca brojni pripadnici stranaka, politički opredjeljeni mladi ljudi svi su se složili u vezi ove akcije. Akcija je politički NEOVISNA i NEUTRALNA...

Akcija ce bit medijski podržana,a isto tako ce bit medijski podržana i ako grad odbije ustupiti resurse za akciju. Neka se vidi pravo lice vlasti..

Komentari

Da vam obratim pažnju na to

Da vam obratim pažnju na to da je pomoć umirovljenicima bila prošle godine.. Ostala je totalno nezapažena što je većinu volontera ubolo... Ovako.. ako privućemo pozornost na sebe... imat ćemo više mogućnosti, prostora i vremena da pomognemo svima... Ljudi, građani Velike Gorice NE ZNAJU tko smo mi, što smo i što radimo, kako da tražimo podršku od njih? Masu stvari bi trebalo napravit, al moramo imat konkretnu akciju iza sebe.. Pokušat ćemo privuć što više pažnje medija, ali gotovo sigurno imamo podršku VG reportera.. bit ćete izviješteni o tome..

Tko je glasao

Da li vi pomažete zbog toga

Da li vi pomažete zbog toga da nekome pomognete ili pomažete zbog toga da privučete pažnju?

Znam da je mladost nestrpljiva i da im je presporo kako se stvari odvijaju, ali samo strpljivim i upornim radom može se nešto postići. I ne morate odmah krenuti s velikim stvarima, bolje je da konstantno radite male stvari.

Na vašem mjestu ja se ne bih oslanjao na podršku lokalniih medija koji su svi redom kontaminirani i zavisni, a i čita ih relativno mali broj ljudi. Imate dnevne novine, novinare koji pišu o našem gradu i koji će vrlo rado napisati članak o vama. Imate TV (Županijska panorama na HRT-u, Exploziv na RTL-u) koji će, u slučaju vrijedne akcije, sigurno napraviti prilog o vama. Na kraju imate i Internet, pokrenite stranicu, redovno ju obnavljajte, snimite prilog digitalnom kamerom, stavite na YouTube...

Tko je glasao

Nastavljam s potporom, iako

Nastavljam s potporom, iako - zbog udaljenosti - ona ne može biti konkretnija od ovoga. Akcija je hvale vrijedna i želima vam da je uspješno provedete!

ragusa

Tko je glasao

Nakon čaja sljedeći korak

Nakon čaja sljedeći korak bi moglo biti ono što u Londonu ima, ako se ne varam, u Hyde parku: govornice na koje svako može stupiti i održati govor o bilo čemu, sve dok ne vrijeđa i nije pod utjevajem "opojnih sredstava".

Tko je glasao

Podržavam svaku akciju

Podržavam svaku akciju mladih u Velikoj Gorici i ako vam je potrebna bilo kakva pomoć koju mogu pružiti nema problema. Ali..ova zadnja rečenica...Neka se vidi pravo lice vlasti...nekako mi miriše da bi tu moglo biti nekih političkih ovisnosti jer se sugerira da vlast ima neko gadno skriveno lice. Ako se može znati tko vas medijski podržava? RVG Reporter?

Nadam se da je to samo nespretna figura načinjena zbog neiskustva.

P.S. Da se razumijemo, nemam ni ja previše dobrih riječi za gradsku vlast, ali o tome drugi put.

Tko je glasao

Jel je vama mladih

Jel je vama mladih humanitarcima palo na pamet organizirano pomoči starijim ljudima koji slabo hodaju, nemreju nosit teške stvari iz dučana i to im doma dopelat, pa nekog od njih odpelat doktoru i prejti po njega.
Tak i tak se po Velkoj Gorici vozite s autima bez veze okolo i ne znate kaj bi sa sobom počeli.

Tko je glasao

Skviki, čini mi se kao

Skviki,
čini mi se kao pogrešna generalizacija. Ovaj mladić nije 'zgubidan' koji ne zna kaj bi sa sobom počel! Ohrabrimo ga! Mislim da to zaslužuje.

ragusa

Tko je glasao

Mladi su uvijek od mene

Mladi su uvijek od mene imali podršku i imali buju dok živim. Isto tal sam uvijek bil za komunikaciju generacija. Ja sam samo htel skrenut pažnju na to da se generacije odvajaju i mlade se punta protiv starih.
Joj sad sam opet nekaj rekel kaj nekima nebu pasalo. Gledam tu u sportskom klubu čiji sam član i igral sam pingić i moje kčeri tenis.Svi radiju za sve i kad se godišnje skupimo na vrtnom tulumu svi su pozvani i komunikacija je na visini. Dojdeju familije s malom dijecom i ima nas od dojenčadi do 80 godišnjaka. Ima i među mladima tu takvih koji se socijalno angažiraju. Ideju u staračke domove i pripremiju starima par sretnih trenutaka.

Tko je glasao

Zanimljivo da se uvijek kod

Zanimljivo da se uvijek kod neke akcije nađe netko tko pronalazi bogomdane razloge zbog kojih ta akcija nije pametna, već postoji 300 puta pametnija stvar. što je normalno za rvacko društvo i balkanski mentalitet. Neću ti ocjenjivati komentar jer te inače smatram kvalitetnim sugovornikom. Al ovo smatram stvarno bezveze.

Ako komentiram komentar...

Imamo 250.000 nezaposlenih u RH. Recimo, nekom glupom proporcionalnom distribucijom oko 500 po općini. Jel bi i oni mogli starcima pomagati, cijepati drva, raditi ručkove, kositi travu. Sređivati sredine u kojima žive. Pogotovo oni koji dobivaju socijalnu pomoć, a pogotovo oni koji ne žele raditi. Al opet bi ispalo ovako: prosječni 55godišnjak, koji je ostao bez posla, bi i u tom programu našao nešto svrsishodno, samo da radi. A 80% okorjelih neradica, lijenčina ne bi. I dalje bi cecali cicu majke Rvacke. Pusti djecu nek se formiraju, nek upozore na sebe. A sudit će im se prema akcijama koje će u budućnosti poduzeti. Hoće li upozoriti i na starije, na bolesne, na djecu, na osjetljive, na pedere, na kurve, na invalide, na beskućnike. Ili će samo organizirati 2 koncerta godišnje da se dobro napiju.

Komentar na članak.

Jes da ste mladi, nadobudni. Čeka vas mnogo prepreka, odricanja, truda i, kao što vidimo, omalovažavanja. Ako ćete raditi više od inače uobičajenog (osnuje se, naprave se 2-3 akcije i poslije više nište), ako ćete stvarno biti dobri i imati dobar program, to bude za svaku pohvalu. S tim da računate da uvijek u HR postoji velika opasnost da netko sebi pripiše vaše zasluge.

Tko je glasao

Enraged, Znam da je moj

Enraged,
Znam da je moj komentar bil malo oštriji, no jednu stvar si zapamti: Nema zdravog društva tam gdje su mladi i stari u dva tabora. To kaj sam ja napisal ih može naj bolje zbližit jel kad vidiju kaj kojeg muči se sve lakše riješava.

Tko je glasao

Da nebi bilo nesporazuma

Da nebi bilo nesporazuma akcija je hvale vrijedna i u potpunosti je podržavam kao i sve oblike humanitarnog rada.
HUMANITARNOG

S druge strane gledajući može biti i ovako
Grad: dajmo im za čaj pa će bit mirni

Svaka čast akciji ali predugo će vam trebat da tim putem ostvarite politićke promjene, ako ikad.

svi smo mi samo duhovi na ruševinama nekih davnih civilizacija

svi smo mi samo duhovi na ruševinama nekih davnih civilizacija

Tko je glasao

Dante, samo vi delajte,

Dante, samo vi delajte, budite dosadni gradskim vlastima. Nekad budete uspjeli, nekad fulali.
Stjecite svoja iskustva u drustvenom radu, a nas stare cangrizavce pustite da sumnjicavo mrgljamo .
Mladost mora letjeti, da bi se u starosti znala mudro prizemljiti :-)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci