Tagovi

Misterija Čovjekovog Kolektivnog Cilja

Ukoliko više preferiraš kolektivizam od individualizma, bilo bi veoma interesantno saznati koji bi to po tebi mogao biti zajednički univerzalni cilj građana, državljana, cijelog čovječanstva? Hodati pješke ima neke svoje prednosti, među kojima je najdragocjenija sloboda izbora pravca kretanja. Aktualno se vozimo prugom, naravski svi u istom smjeru prema sve bližem horizontu. Pruga u koju smo zagledani, jednim je svojim dijelom stvarna, od željeza, drveta i kamenja. Međutim, tamo gdje je vidimo da se u jedno počinje spajati s horizontom, prijelaz je iz realnosti u iluziju. Globalizacija ti sigurno nije strani pojam, u osnovi moć je sve koncentriranija i centraliziranija. Ako ti spomenem Vatikan, onda se radi o ovozemaljskoj nadinstitucionalnoj nadnaravnoj sili. Početkom ovog prosinca, lider Katoličke Crkve - Papa Benedikt XVI, inače četrdesetih pripadnik Hitler Jugenda, u govoru ispred Papinskog Vijeća Za Pravdu I Mir pozvao je na formiranje Novog Svjetskog Poretka, odnosno Jedne Svjetske Vlade i uspostavu Jedne Svjetske Valute. Papa u ime općeg dobra za ljudsku zajednicu od čovječanstva traži dobrovoljni pristanak na članstvo u globalnom kolektivu kojim bi upravljala opća javna vlast univerzalne nadležnosti. Papina vizija obrane mira i pravde u svijetu kroz osnivanje Jedne Svjetske Vlade koja bi na globalnoj razini određivala smjernice i donosila ključne političke i ekonomske odluke, te kontrolirala njihovo sprovođenje, navodno ne predstavlja ekstra bonus za već postojeću elitnu super-silu. Iskreno se nadam da je krajnje nepotrebno imalo polemizirati oko toga da Bibliju naravno nije pisao Bog već čovjek. Moderne Biblije se u mnogo čemu razlikuju od Biblija koje su pisali davni ljudi, ove se pak u dosta stvari ne podudaraju s izvornom Biblijom poznatijom kao Novi Zavjet, koja pak opet brojnim detaljima odudara od originala zvanog Stari Zavjet. Stari Zavjet najvećim dijelom predstavlja drastično modificiranu kopiju ljudskom rukom izrađenih Sumerskih Pločica. Da se ne zamaramo strahotama ropstva, ratova, Inkvizicije, spaljivanja vještica i sličnim grozotama, Crkva je nedavno priznala da Isus nije rođen na Božić i da je božićnu priču dopingirala mitovima. Nakon promjene stavova da je Zemlja ravna i da je centar sunčevog sustava, Crkva se doduše stidljivo ali ipak dotiče i porijekla života na ovom nebeskom tijelu. Crkva je također nedavno priznala i da je izmanipulirala Malahijevo proročanstvo o Papama. I ja bih sad nakon 2000 godina nebuloza prodavanih od strane ove organizacije trebao povjerovati u njihove dobre namjere i iznenadni napad iskrenosti? Hvala, ali ne hvala sve dok se Crkva ne prestane baviti bankarstvom i zlato ne vrati sirotinji.

S druge strane, preveslavši me u djetinjstvu da sam nastao iz majmuna, opozicija me iz sve snage monetarno-financijskim kerefecima upravo nastoji devoluirati nazad u njega. Svakako, sve je ovo samo autorovo mišljenje, no želim ti naglasiti da je veoma bitno to što ga imam, i to što je ono moje a ne nečije tuđe. I sve ok dok međusobno jedan drugome priznajemo neotuđivo pravo na osobnu mentalnu slobodu.

Ljudskim je bićima nažalost postalo skoro pa izvan dohvata uspjeti spoznati vlastiti Univerzum onakvim kakav zaista jeste. Taj Univerzum čovjeku predstavlja ono u što ga njegova osjetila navode da vjeruje. Ono malo što čovjek zna o sebi i svom Univerzumu, svodi se na slike za koje su mu oči rekle da su ih vidjele i zvukove što su ih uši čule. Zaguglamo li par minuta Internetom, odmah ćemo pronaći bezbroj interaktivnih dokaza koliko lako ta osjetila i najinteligentnije mogu zavarati. Osjetila nemaju znanja o onome što osjećaju, ona jednostavno bilježe neki muving. Kad je Dudek onomad prvi put sjeo u kino, u uvjerenju da promatra stvarnost, nesvjestan iluzije silno se prestravio lokomotive što je s ekrana prijeteći jurila prema njemu. Iskustva su očigledno jako važan faktor, na Dudekovom primjeru čini se logično zaključiti da na iluzije nećemo više nasjedati tek onda kad u nama znanje prevlada osjetilne projekcije.

U znanju leži snaga. Što čovjek više zna, to je moćniji. Znanje se akvizira samo svjesnošću. Opća prisutnost iluzije promjena i opći nedostatak svjesnosti da je promjena iluzija, tragedija su ove suvremene civilizacije što nas neumorno pumpa uvjerenjima i istovremeno nam strogo zabranjuje znanje.

Stigao je dakle red i da se fokusiramo na najironičniju od svih fikcija - OSOBU - iluziju samu po sebi:

http://cromalternativemoney.org/images/50cc534471085.jpg

Sve u svemu i bilo kako bilo, mišljenje je ipak samo obično mišljenje. Misliti se do mile volje može i u zatvoru. Poanta je u mom neotuđivom pravu na fizičku slobodu. Ja u tvoju nisam zadirao, ali ti si moju debelo oskrnavio. Da od nepristanka na filozofiju "rad oslobađa" nisu odgovarale puške i struja, Auschwitz bi se mogao tumačiti kao savršena društvena zajednica. Adresiranjem instrumenata sa svrhom identičnom onoj zbog koje su se u koncentracionom logoru koristili mitraljezi i visoki napon, kroz soluciju na individualnoj razini za decentralizaciju svemoći banaka i politike - AgroTurizam Farma Vivian, jasno se crno na bijelo neporecivo stavlja do znanja da je tvoja verzija kolektivnog kooperativnog mira i reda ništa blaži zločin od Auschwitza.

Istina je dimenzija u kojoj bilo kakve doktrine, dogme, vjere, tradicije i nacionalnosti nemaju nikakve rezervirane privilegije. Nije li prosto zapanjujuće kako Dudek u kinu na filmskom platnu ni dan danas u državi ne uspjeva spoznati iluziju koju je u lokomotivi prepoznao prije šezdeset godina? Ono što je najznačajnije kod usađivanja predrasuda u djecu je to da odrasle OSOBE, od najranije mladosti kondicionirane usvajati prekonceptne iluzije - poslije tvrdoglavo odbijaju suočiti se sa realnošću da je ovo Slobodni Planet, milijunima godina neosvojiv i nekupljiv.

Ljudi se rađaju i umiru. OSOBE i DRŽAVE su fikcije, iluzije, stoga se kao takve ne mogu rađati i umirati već se dovode u imaginarno postojanje i iz njega brišu. Odnose između stvarnosti poput čovjeka i Slobodnog Planeta te iluzija poput OSOBA i DRŽAVA, prosječnoj je individui dosta komplicirano shvatiti pokuša li malo istraživati po davno uspostavljenim državnim zajednicama. Međutim, stupanje u te odnose i njihov daljnji razvoj, odnosno nestupanje u njih ili istupanje, prosto je i jednostavno ukapirati ni manje ni više nego iz vlastitog iskustva, na primjeru brisanja iz virtualnog postojanja takozvane SOCIJALISTIČKE FEDERATIVNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE i stvaranja u virtualno postojanje takozvane REPUBLIKE HRVATSKE.

Kauboji su pogrešno protumačili slobodnu zemlju crvenokožaca. Znaš zašto su istrijebili Indijance? Genocid nad Indijancima u principu je ista stvar kao da su Ameri otišli na Mars i tamo otkrili inteligentna stvorenja, pa im rekli: "Znate, mi imamo nešto što nazivamo demokracija, Izglasali smo da ovdje na Marsu danas osnivamo novu državu. Zabadamo ovu zastavu, uvodimo naše zakone i naravno prisvajamo svu imovinu".

Bog je teorija, Svemir je teorija, država je teorija, ekonomija je isto tako također samo najobičnija teorija a ne sigurno potvrđena istina. Bez obzira što se radi samo o mišljenjima a ne o sigurno potvrđenim istinama, ona su u medijima zastupana do te mjere da u cijelosti čine sav sadržaj informativnih izvora.

U eteru su prisutni isključivo rezultati potraga za novim načinima kako osobe učiniti još ovisnijima o sustavu, vlada totalna cenzura u odnosu na napore orijentirane u suprotnom smjeru, to jest kako čovjeka osamostaliti i osposobiti ga reagirati na krizna vremena ne odričući se ponosa i obiteljskog zlata, ne tjerati ga glumiti nekog drugog već mu pružiti mogućnost cijelim svojim bićem biti ono što u realnosti i je. Za AgroTurizam Farmu Vivian nikad nisi čuo iz razloga što ona nije samo gore navedeno, ona je puno više od toga. AgroTurizam Farma Vivian je povijesni presedan. Kroz nju se stvarnost življenja, uključujući prije svega onu zemljišnu gdje zadovoljavati sopstvene prehrambene potrebe uzgojem vlastite hrane, priprema uskoro suverenizirati izvan bilo kakvih državnih okvira. AgroTurizam Farma Vivian znači dostojanstveno se otkačiti ignorantnog ponašanja i nikad se više ne zarobiti u kavez idiotizma. Izabrati biti sam svoja autonomna solucija. Administrati samog sebe, opstajati samostalno i samodostatno na održivi način.

Javlja na naslovnoj stranici Danas.hr da je u Međimurju jedan direktor izazvao veliko zanimanje i zadivio hrvatsku javnost zato što je službeno vozilo staro četiri godine zamijenio rabljenim. U slučaju da je ovaj članak u tebi probudio veću radoznalost od kretanja na automobilskom tržištu, sljedeća dva naslova otvorila su 5 stranicu AgroTurizam Farme Vivian: "Ja, Najbogatiji Čovjek u Hrvatskoj" i "Zilijuni Motiva Zašto Je Najbolje Odmah Rasformirati Društvo".

Komentari

Za misaoni napor

da se razumije: veliki plus.

Za ponuđeno rješenje, da ne kažemo: gotovi recept - veliki minus.

U zbroju: nula bodova.

Što ono piše za taj Agroturizam? (Ne da mi se ponovno otvarati link). ZAJEDNICA? ??

Zajednica dobrih ljudi???

"Zajednica" je, ukoliko se ne varam, nešto kao: čopor, kolektiv, pleme, nogometna reprezentacija, nacija, društvo, država.... Sve su to "zajednice".....

Tko od nas u životu nije bio član neke "zajednice dobrih ljudi"? Poslije izvjesnog vremena te se zajednice pretvore u "zajednice bezveznih ljudi", pa se zgase same od sebe, ili ih mi napustimo....

Dilema: kolektiv ili individua je potpuno bezvezna dilema! To jest, bezvezan je onaj rastavni veznik "ili".

Čak ni Robinson nije dosljedan u ideji individualizma nasuprot čoporu - imao je partnera, dakle, imao je zajednicu!

Izvan kolektiva, druže, ni jezik nećeš naučiti! A kada nemaš taj alat - nisi uopće čovjek!

Tko je glasao

A i ta "svjesnost"

o kojoj nešto afirmativno pišeš, također je upitna stvar....

Kad je o toj "svijesti" i "nesvijesti" riječ, meni su najzanimljiviji primjer različiti umjetnici. Naime, među njima ima tako čudnovatih pojava da neki, koji su potpuno "nesvjesni" toga što zapravo čine, totalno nadjebu neke druge, koji imaju visoku "svijest" o sebi i svojoj umjetničkoj misiji na ovom svijetu.....

Ta "svjesnost" o kojoj ti pišeš, i kako je zamišljaš, skoro pa da ispada kao totalna negacija ljudskog kreativnog, umjetničkog impulsa.... O tome se osvjedočim svaki puta kad na ulici nabasam na one "svjesne" Hari Krišne koji glupo, repetitivno i dosadno drombuljaju one svoje ritmove - za razliku od "nesvjesnih" Crnčuga koji su totalno "nesvjesno" stvorili blues, gospel, jazz, rock.....

Tako da je ta tvoja "svjesnost" u nekim aspektima teška pizdarija! Trebao bi toga biti svjestan! :))))

Tko je glasao

Razuimem da si totalno izgubljen

Razuimem da si totalno izgubljen. A ko ne bi i bio u ovakvom svijetu. Ali ti s, sine čovječji rekao da ja nisam pisao Bibliju nego neki čovjek. To je smrtni grijeh. Razgovarat ćemo o tome na sudnjem danu, pa se dotle dobro pripremi ili se pokaj već za života, tako da te ne moram pozivati pred svoj tron.
Do Sudnjeg dana, svako dobro.

Lux tecum

Tko je glasao

Evo ja ne bio lijen pa se

Evo ja ne bio lijen pa se potrudio u replici naslovljenoj Zajednica Pod Fiskalnom Tiranijom Državnog Kapetana Bankstera objediniti odgovore na sve komentare. Radi se o zgodnoj pričici putem koje je isticanjem osnovnih razlika jednog otoka u odnosu na selo autora 'petarbosni4' obrazloženo na svakome lako razumljiv način zašto se ekipa možete kolektivno slikati.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci