Tagovi

Mirtaflora vs HTV, neverending story

Ovo je stara priča, i o tome sam već pisala na pollitici.
Već sedam godina natežem se sa HTVom i odvjetničkim društvom Hanžeković & partneri oko plaćanja rtv pristojbe ili poreza na moj vlastiti televizor.

Uporno odbijam financirati nejavnu htv, koja zaglupljuje, truje, dijeli, manipulira i laže svoje financijere-gledatelje, odbijam sudjelovati u projektu zaglupljivanja građana i bacati novac na ovaj podli zločinački proces koji provodi HTV i ostale TV kuće.
HTV je služinski servis vlasti, a ne javna TV, koja krši hrvatske zakone, a poziva se na nelogičan, nemoralan i nepravedan zakon o rtv pristojbi ili plaćanju poreza na posjedovanje televizora, a koji imaju pravo naplaćivati kao i porez na zrak.

Jučer sam dobila neznam koju već opomenu i obavijest od odvjetničkog društva Hanžeković & partneri o tome da će provesti ovrhu te citiram:
„Pri tome ističemo da je rješenjem o ovrsi određena ovrha na Vašoj cjelokupnoj imovini, što našoj stranci ostavlja mogućnost da svoje potraživanje naplati pljenidbom Vaših novčanih sredstava, nekretnine, vozila ili pokretne imovine.“

Tako budući da sam do sada bila nezaposlena, prošli mjesec sam dobila posao za koji još nisam dobila ni prvu plaću, Hanžeković bi mi 1 500 kn duga mogao naplatiti od moje polovine stana kojeg dijelim sa kćeri, jer druge imovine nemam.

Naravno, da sam im odgovorila, zaprijetila tužbom i povlačenjem po medijima, naravno da znam da postoji presedan, da je HTV već izgubila proces na sudu, naravno da neću se predati i odustati nakon sedam godina natezanja i dopustiti da me parazitsko gnijezdo korupcije, sukoba interesa, progona pravih novinara i favoriziranja diletanata, te provoditelji projekta zaglupljivanja građana, taj služinski servis vlasti zvan HTV, porazi.

Nije me briga što je sve po zakonu, zakon je nemoralan, nelogičan, nepravedan i apsurdan, te ga ja neću poštovati i građanskim ću se neposluhom i dalje protiviti
da moram financirati nejavnu HTV, to leglo korupcije i pripuznički, služinski servis vlasti.

Potpisala sam online peticiju JURIS PROTECTE protiv Hanžekovića i njegova lobija zbog previsokih odvjetničkih tarifa, spletenosti sa vlasti i utjecajem na donošenje zakona.

http://www.gopetition.com/petitions/lawyer-fees-in-croatia/signatures.html

Prestrašno je da je u RH moguće protiv građana poduzeti bilo što, da novac znači i pravdu, da jaki i bogati mogu sve, a građani ništa, da bogati imaju prava, a građani obaveze.

Nije li nam i PRH davno prodavao bajke i iluzije o nečemu tako uzvišenom kao što je PravDA, a od svega toga mi ne vidjesmo ništa osim izrabljivanja, nepravdi, gubitka poslova i gole egzistencije, uništenja svega vrijednog u RH bacanja građana u ponor siromaštva, bijede, očaja i besperspektivnosti.

Ja svakako neću odustati od protivljenja i borbe protiv svih oblika nepravdi i nemorala kojima su građani izloženi.
Pri tome nije bitno što ću potrošiti vrijeme, novac i živce, nije bitno ni što je uspjeh neizvjestan, nedostižan i nemoguć, bitno je ne odustati i ne predati se.

Znam da mi nismo narod ovaca koji zaslužuje vlast vukova.

Nadam se da će se uskoro probuditi građani koji budni spavaju, da će shvatiti da udruženi u borbi za dobrobit, prava i dostojniji život svih građana možemo uspjeti, te da ćemo udruženi možemo promijeniti okrutnu stvarnost u kojoj smo prisiljeni živjeti, te pokrenuti niz promjena koje će nas dovesti zajedničkom cilju dobrobiti i dostojnijem životu svih građana.

Komentari

Tko je glasao

Viđe dopisa!

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/stipe-petrina-ponasanje-tog-debila-ko...
Viđe intervjua:
http://www.youtube.com/watch?v=mCr7fhsm19o

Petrina, legendo ;)

(neće se HTV na njemu omrsit, velim ti;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Mislim da ti se nada neće

Mislim da ti se nada neće ostvariti, a kako si postavila stvari spor ćeš izgubiti, platiti i HTV i Hanžekovića i kamate. Osiguran i poraz i razočarenje. Možda promisliti o drugim načinima borbe protiv HTV-a ili za javnu televiziju. Vidiš kako su dole u komentarima razni komentatori na razne načine elegantno riješili neplaćanje pretplate.

Tko je glasao

ja sam odjavila telkac

ja sam odjavila telkac e-mailom.. zahtjev ovjeren kod javnog biljeznika, zaokruzeno ono 3. sve u attach-u, te popratni tekst e-maila sadrzaja (smisao):

od kad ste uveli digitalni signal nemam tehnicke mogucnosti gledanja programa jer moj televizor radi samo na analagoni. molim prekid pretplatnickog odnosa od dana uvodenja digitalnog signala tj. iskljucenja analagnog na mojem podrucju.

to retroaktivno mi bas nisu odobrili, ali sam se od datuma slanja maila sluzbeno odjavila. odgovor je dosao takoder mailom vrlo brzo u 24 sata.. decki su ljubazni i pristojni..

evo c/p njihovog odgovora:

Subject: RTV pristojba ImePrezimemoje
Poštovani
proveli smo odjavu prijamnika po Vašem zahtjevu od x.mj..201god. ...xgdgdgdgd..
s poštovanjem
Odjel pristojbe

mail za odjavu je:
pristojba@hrt.hr

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

nst nv

kd gspj Mrt nst nv....
vjcn nptrbn pttk mldrmtk!

Tko je glasao

Zaobilazak,

Kerempuh,

zbilja neznam zašto si se tako napenalila na mene.

Nisam ti za to dala razloga,
kao što ne dajem nikome.

To naravno nije moj problem,
ali sam radoznala.

Zašto jednostavno ne zaobiđeš moje tekstove,
umjesto da tu rasipaš otrovne strelice, te gubiš svoje vrijeme.

Minusa mi možeš opaliti koliko hoćeš.
A ako si ona koja dečki kažu da jesi,
zbilja mi te žao.

Mirtaflora

Tko je glasao

bem ti ovog hartavog mraka..

...i njegove sulude IT bisere....sad ne mrem pročitat šta je ova Kerempuhica napisala, ha Mirta?

btw. štogod da jest napisala, naj se nervirat, a isto tak badava joj sugeriraš da zaobiđe tvoje uspise (to sam i ja probala kod nekih, al nejde pa nejde, ima tu pacijenata koji svršavaju na to da ti opale minus i/ili da te apostrofiraju u svojim comments, itd.)

nu, glede Hanžija, samo ti njega nagazi, podržavam te potpuno. ja sam ti njemu kad mi je jednom poslal opomenu pred ovhu napisala mejl, otprilike ti pišem po sjećanju: čujte g. Hanži, cijenila bih da me više ne davite opomenama, dobro? morate znati da ja plaćam često i unaprijed, ne samo HTV nego i HEP samo da se ne stresavam raznim opomenama, ovrhama i navrhama....prema tome, ak tu i tamo zaglajzam nemojte mi odmah trčat s opomenama,jer me to beskrajno iritira i samo ćete me natjerat da konačno jednom više i otkažem taj TV. ionak je smeće od programa

Evo, sad sam vam uplatila tu fucking ovrhu plus unaprijed za par mjeseci samo da vas skinem s kičme, i molim vas da me ne davite ubuduće..

tak nekak. baš mi je bio rajc. i onda sam još stavila titulu pored prezimena, tek tol'ko da zna da nisam neki bogec :))
naravno, stari lopoff mi nije odgovoril :))

napravi ovak kak ti MKn, grdi i tko još ovdje piše i odjebi ih. ja nikak da to napravim, lijena sam za tu papirologiju, ovo, ono..ali bogme, sad samo vrebam da vidim u kojem će pravcu stvar ići...ak fakat bude dominantan partijski štih...ee, onda ću se odvažit i za taj podvig

CC

Tko je glasao

ma bravo CC,

Tko je glasao

Dao +, sada možeš pročitati !

Dao +, sada možeš pročitati !

Pozdrav, i gledajte oko sebe !

Tko je glasao

narogusena @Mirtaflora

Tko je glasao

profi trol.

profi trol.

Tko je glasao

poliwiki

Tko je glasao

Kodiranje

HTV i druge televizije se mogu kodirati i time regulirati plačanje no ne žele nego traže kodiranje nas, ne imanje televizora je tip vlastitog kodiranja gledanja programa.

Država nije vlasnik stanovnika te država, slobodni smo gledati što možemo vidjeti, HTV i druge televizije se samostalno nameću u naš pogled i to je po meni kažnjivo.

Trebali bi ne zahtjevati prestanak ne plačanja HRT pretplate nego kodiranje svih medija, i radija i televizije i internet portala, zabraniti im neovlašten ulazak u privatni prostor, pa neka dijele besplatne kartice ako to žele

Tko je glasao

Hm. Po meni, plaćanje RTV

Hm. Po meni, plaćanje RTV pristojbe je posve logična i valjana stvar. Interes je cijelog društva imati jednu javnu televiziju, neopterećenu zakonima tržišta, jer nam u suprotnom ostaje isključivo komercijalni TV program, a taj je, bez ikakvog ustezanja rečeno, krajnje retardiran. Nedajbože da samo njega moramo gledati.

No, problem je kad se javna televizija pretvori u parapolitikantskog dinosaura u kojem radi koliko? 6000? otpustili ih? onda oko 3500? ljudi, od kojih neke najveće "zvijezde" uopće nemaju odgovarajuću naobrazbu i kvalifikacije, nego su došli i ostali po babi i stričevima...

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ja nisam za postojanje

Ja nisam za postojanje drzavne televizije koja ce mi otimati novce iako je ne gledam

Kodiranje bi bilo prava stvar, pa nek se bore za gledatelje. A ne ovako - vecina ih ne gleda a mora placati

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Ne slažem se ni pod razno.

Ne slažem se ni pod razno. "Borba za gledatelje" uvijek završi tako da kultura, znanost, umjetnost, rock, jazz, klasika itd. popuše, a pobijede turske/meksičke/brazilske spunice, turbofolk, big brotheri, exclusivi i explosivi... to se ne smije dopustiti.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Nekomercijalizacija

Čudi me da nitko nije reagirao na ovu izjavu:

"Kodiranje bi bilo prava stvar, pa nek se bore za gledatelje. "

Javna-državna televizija ne smije ići u "borbu za svakog gledatelja".
Javna televizija dapače mora prikazivati emisije koje neće postići komercijalni uspijeh
npr Plodovi zemlje, emisije o invalidima, umirovljenicima, braniteljima...
Zato se tu država umješala i traži da svi plate pretplatu kako bi HRT prikazivao emisije koje neće moći postići nikakav komercijalni uspijeh, kako bi zaštitila i dala prostor skupinama koje to ne mogu učiniti same.

Tko je glasao

Dobre i loše vijesti

Mirta, dobra je vijest da, prema mom iskustvu, niti jedan ozbiljan sud neće dopustiti ovrhu na višestruko vrijednijoj nekretnini zbog nekoliko stotina kuna duga RTV pristojbe, a ako kakav bedak to i učini, nitko neće na držabi kupiti samo suvlasnički dio stana u kojemu netko živi. Dakle, s te strane nemaj straha. No, loša je vijest da će ti HRT dug naplatiti ovrhom na plaći, ili tvom računu u banci. To nećeš moći izbjeći.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

recept by Stipe Petrina

Stoga, za one frustrirane, koji zaista žele otkazati pretplatu, jer su iz raznih razloga nezadovoljni javnom televizijom, donosim kratke upute, kako to točno i uraditi. (preneseno iz Glasa Primoštena)

1. Najprije odjavite TV uredjaj dopisom na adresu HRT-a – obavezno sa povratnicom na kojoj ce vrlo citko pisati “odjava TV uredjaja te i te marke”.
2. Dopis bi trebao izgledati ovako: “Ja XY dana (upisati datum) odjavljujem svoj televizor marke (navesti marku) iz razloga jer ne želim više pratiti tv program HRT-a”.
3. Slijedeće sto trebate uciniti je da odbijete platiti TV pretplatu kad dođe inkasator. Uostalom, zabranite mu da uopće ulazi u Vaš posjed ili stan.
4. Uskoro ćete dobiti opomenu, koju jednostavno ignorirajte! Ona samo služi da vas zastraši (važno je da imate povratnicu kojom ste odjavili televizor na kojoj se jasno vidi kad je zaprimljena u Prisavlju). Ne brinite zbog ovrhe!
5. Poslije opomene otprilike za mjesec ili dva dobit cete od javnog biljeznika OVRŠNI PRIJEDLOG, u kojem vam se stavlja na teret da niste platili TV pretplatu. Sada treba sjesti za računalo, napisati PRIGOVOR u roku od 8 dana od dana kada ste primili Ovršni prijedlog , kako vam piše u Rješenju o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave.
6. U prigovoru treba stajati sljedeće: “U zakonskom roku izjavljujem prigovor na naprijed navedeno rješenje o ovrsi budući da sam dana (NAVESTI DATUM) odjavio TV prijemnik pa prema tome nemam nikakve obaveze plaćati televizijsku pretplatu”. Uz prigovor doznačiti fotokopiju povratnice od dana kada ste odjavili televizor.
7. I stvar je gotova.
8. Napisano je na iskustvu načelnika Petrine koji je prvi u Hrvatskoj sudski oslobođen plaćanja TV pretplate!

Tko je glasao

Upozorenje

Dopis bi trebao izgledati ovako: “Ja XY dana (upisati datum) odjavljujem svoj televizor marke (navesti marku) iz razloga jer ne želim više pratiti tv program HRT-a”.

(Podebljao MKn.) Pozor svima koji čitaju: ovo je potpuno krivo.

Zakonski osnov za plaćanje RTV pristojbe nije "praćenje programa", nego - posjedovanje televizora. Dakle, ako odjavljujete svoj TV prijamnik, morate navesti neki od valjanih zakonskih razloga za to, primjerice, da je pokvaren i ne radi, da je prodan itd. Ne spominjite gledanje programa, jer ćete sudski spor izgubiti.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Nije krivo , potrebno je

Nije krivo , potrebno je ODJAVITI televizor, zbog bilo kojeg razloga. Mom prijatelju su prije ovrhe došli u "nadzor" na koji nemaju pravo te su tražili da uđu u stan da provjere ima li on TV , kako nisu imali nalog suda a niti jedan ozbiljan sudac im neće dati nemaju ni mogućnost utvrditi dali imaš ili nemaš TV.
Sud je manji problem. Znam za nekoliko nepravomoćnih presuda u korist korisnika koji su odjavili TV i ne plaćaju pretplatu jer HTV nema mogućnost dokazati posjed TV aparata u stanu.

Tko je glasao

Nije krivo , potrebno je

Nije krivo , potrebno je ODJAVITI televizor, zbog bilo kojeg razloga

Još jednom: netočno. Molim, ne širi krive informacije. Odjava televizora iz razloga "nepraćenja programa HTV-a" jednostavno nije zakonita. Ako tako učiniš, zapravo potvrđuješ da imaš televizor koji radi, zbog čega si obveznik plaćanja pristojbe.

Ahm. Da ne bude zabune, ja, naravno, nikom ovdje ne sugeriram da laže. Tko ima ispravan TV prijamnik, prema zakonu je dužan plaćati pristojbu, posve neovisno gleda li HTV ili ne.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ipak bi moglo

Evo HRT-ove upute:
http://www.hrt.hr/index.php?id=186&tx_ttnews[tt_news]=101221&cHash=c0b0f41583

kao i nužnog obrasca:
http://www.hrt.hr/fileadmin/video/Izjava-odjava.pdf

Zaimljivo je da ako umre onaj tko je do sada plaćao pretplatu, onaj tko nastavlja živjeti u tom stanu odmah "sljedje" i račun pretplate. Dakle - isključivo je vezano uz prijemnik.

HRT ne predviđa mogućnost da ti prijemnik krepa, da si ga razbio sjekirom ili bacio kroz prozor. Dakle - dovoljno bi bilo izjaviti pod 1) - da ne posjeduješ prijemnik - i to je to. Onda slijedi D BEST FORA - gdje samom odjavom prijemnika dopuštaš "kontrolu iznešenih činjenica" (ne piše na koliko dugo, valjda ti odavde pa do vječnosti smiju upadati u stan?).

MKn - bilo bi zanimljivije od tebe kao prilično stručne osobe za neka područja čuti KAKO TO napraviti, a ne samo "ovo nije dobro".

Tko je glasao

KAKO TO napraviti Ahm. Još ću

KAKO TO napraviti

Ahm. Još ću jednom ponoviti: ne sugeriram da lažete. Za to si uzmite odvjetnika :-) Ako imate ispravan TV prijamnik, morate plaćati RTV pristojbu. To je zakonska odredba, i točka.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

problem je što se pristojba

problem je što se pristojba ne plaća samo na tv, plaća se i na radio, kako većina mobitela danas ima u sebi radio prijemnik vjerovatno se i na mobitele plaća pristojba, kompjutere, monitore, na svemu se tome može gledati tv ili slušati radio. znači njihova teorija je da ako nisi spiljski čovjek MORAŠ plaćati 80kn, ili koliko već to smeće od pretplate košta.
to je šaka u oko zdravom razumu i protiv toga se treba boriti rukama i nogama. nabijem i prisavlje i njihove odvjetnike.

Tko je glasao

ta njihova "kontrola

ta njihova "kontrola iznešenih činjenica" je najobičnija bajka, nemaju pravo na to, isto kao zet-ovi kontrolori. ispod te njihove bahatosti i prijetnji nema zapravo nikakve legalne podloge. bez sudskog naloga ti nitko ne može ulaziti u stan, osim policije u iznimnim situacijama, tipa opasnost po život ili teža kaznena djela. pronaći ću sad članak ustava koji se odnosi na to...

"Članak 34.

Dom je nepovrediv.

Samo sud može obrazloženim pisanim nalogom utemeljenim na zakonu odrediti da se dom ili drugi prostor pretraži.

Pravo je stanara da on ili njegov zastupnik i obvezatno dva svjedoka budu nazočni pri pretrazi doma ili drugoga prostora.

U skladu s uvjetima što ih predviđa zakon, redarstvene vlasti mogu i bez sudskog naloga ili privole držatelja stana ući u dom ili prostorije te izvršiti pretragu bez nazočnosti svjedoka, ako je to neophodno radi izvršenja naloga o uhićenju ili radi hvatanja počinitelja kaznenog djela odnosno otklanjanja ozbiljne opasnosti po život i zdravlje ljudi ili imovinu većeg opsega.

Pretraga radi pronalaženja ili osiguranja dokaza za koje postoji osnovana vjerojatnost da se nalaze u domu počinitelja kaznenog djela, može se poduzeti samo u nazočnosti svjedoka."

evo ga, znači da je ulazak bilo kakvog inkasatora u stan bez policije i sudskog naloga kršenje ustavnih prava nas sitnozubana.

Tko je glasao

@lignja točo tako dom je

@lignja točo tako dom je nepovrediv i bez obzira kakav nam je sve ološ kooptiran u pravosuđu vjerujem da ikasatori s prisavske maloumnice nikada i ni u kom slučaju nemogu dobiti sudski nalog za upad u stan i provjeru ima li stanar televizor.

Ni zet-ovi kontrolori mogu od putnika bez važeće vozne isprave tražiti osobne podatke, ali nemaju pravo tražiti niti im je putnik dužan dati svoje podatke, a najmanje osobnu iskaznicu.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

jos da nisu i dalje budale pa

jos da nisu i dalje budale pa da i u najnovijem zakonu o fiskalnim kasama predvidaju kako kupac mora pokazati racun inspektoru...

ne kuzim po kom bi me to principu/zakonu prisilili da im pokazujem racunkad izadem iz prostora ducana ili birtije van, bez naloga za pretres ili hapsenja od policije..

no i dalje imaju "ideja".. i to novih a jednako blesavih

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@lunoprof račun koji ja kao

@lunoprof račun koji ja kao kupac dobijem je moje privatno vlasništvo s kojim mogu raditi što mi je volja. Znači mogu ga uzeti, ili ostaviti na kasi. Ne smijem ga baciti na pod, ili bilo gdje izvan za to predviđenog mjesta kao što je koš za otpad.

Osim toga s kojim pravom bi neki inspektor imao pravo kontrolirati što sam ja kupio i koliko sam novaca potrošio.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

bez naloga suda nitko ti ne

bez naloga suda nitko ti ne može ući u stan bez tvog dopuštenja. Izjava data HTV na nekom obrascu ne vrijedi ništa u pravnom smislu i ne dozvoljava djelatnicima HTV da kontroliraju tvoj stan.

Tko je glasao

Sama riječ ODJAVA se odnosi

Sama riječ ODJAVA se odnosi na posjed TV na prijavljenoj lokaciji i ti možeš ODJAVITI TV na određenoj lokaciji jer više ne želiš pratiti TV program. Dakle u trenutku ODJAVE ti odjavljuješ TV na određenoj lokaciji.
Kao razlog ODJAVE može navesti i da danas sunce sja bitno je da kad ODJAVIŠ TV da se ne može dokazati da je TV ipak na lokaciji koju si odjavio jer ti ODJAVOM odjavljuješ lokaciju na kojoj imaš u posjedu TV a koji je tvoj osobni razlog za ODJAVU je tvoj problem a što HTV mislim o tvojim razlozima to nikoga ne zanima.

Tko je glasao

Nažalost, izgleda da uopće ne

Nažalost, izgleda da uopće ne razumiješ što sam napisao.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

acinum, nije to baš tako jednostavno...

Pogledaj malo linkovlje gore, zaprepastit ćeš se :)

Doduše, ima i fora o prijavi pokvarenog aparata, pazi sada:
3.2 Prijamnik koji je neupotrebljiv te se trajno zbog kvara ne može koristiti odjavljuje se trajno uz predočenje izvorne potvrde ovlaštenog servisa o nemogućnosti daljnjeg rada i korištenja Prijamnika.

"Ovlaštenog servisa"... o bože :) Ima još...

HRT će provesti odjavu Prijamnika u odnosu na pokojnu osobu Obveznika plaćanja mjesečne pristojbe na temelju dostavljenog izvornika smrtnog lista iz nadležnog matičnog ureda umrlih. Nasljednik umrlog obveznika plaćanja mjesečne pristojbe dužan je dostaviti HRT-u izvornik ili ovjerenu presliku rješenja o nasljeđivanju temeljem koje će HRT biti u mogućnosti evidentirati nasljednika kao novog obveznika plaćanja mjesečne pristojbe.

Ovo je dobro. Ako umre onaj tko je plaćao pretplatu, HRT bi te smio teretiti samo ako u ostavinskoj raspravi bilježnik navede televizor kao predmet nasljeđivanja :) Doduše, čim se potpišeš da odjavljuješ prijemnik - omogućuješ "danonoćnu kontrolu HRT djelatnika".

Tko je glasao

Već sam sam sebi dosadan:

Već sam sam sebi dosadan: ahm. Lignja ti gore točno piše, nikakav "kontrolor" ti ne može ući u stan bez sudskog/policijskog naloga. No, jao... to zapravo implicira situaciju da imaš TV prijamnik koji radi, ali si ga ipak odjavio i kriješ ga, tj. lažeš & varaš. Molim, neka uđe u zapisnik da moja malenkost s tim nije imala baš ništa, dapače, tome sam se izričito protivio :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

samo ti budi dosadan..

...dobro ti stoji :)

Ali ovo je suludo - prvo te traže da izjavu ovjeriš kod javnog bilježnika (to kao nešto znači), onda da doneseš potvrdu od OVLAŠTENOG SERVISA da ti aparat ne radi :) Onda na obrascu kojim to prijavljuješ ti dopuštaš danonoćnu kontrolu (i ulazak u stan) djelatnicima HRTa :)

Ima li netko muda to testirati u praksi? Zabiti sjekiru u ekran svog prijemnika i pokušati ga odjaviti?

Tko je glasao

@zaphod ovo sa ovjerom kod

@zaphod ovo sa ovjerom kod javnog bilježnika je jedna od lupečkih podhvata pravnog lobija koji je time javnim bilježnicima omogućio milijunske dobiti. Ono što je posebno tragično je da se niti jedna od stotine i stotine Udruga i bogomdanih dušebrižnika za kršenje ljudskih prava nije sjetio podnijeti zbog toga ustavnu tužbu.

Naime plaćanje ovjere javnog bilježnika nije ništa drugo do legalizirana pljačka građanki i građana. Ovjera javnog bilježnika nije nikakva potvrda vjerodostojnosti sadržaje javnobilježničke izjave, jer javni bilježnik niti ulazi u zakonsku, moralnu ili bilo koju drugu ocjenu sadržaja javnobilježničke izjave već samo potvrda da je tu izjavu potpisala jedna, ili više osoba.

Javni bilježnik ubire enormne sume, jer je pravnički lobi za svako sranje uveo obvezu vađenja javnobilježničke izjave, država ubire PDV, a blesavi građani i građanke mažu debeloj guski vrat, jer živimo u državi u kojoj je pravna mafija od prvog dana osamostaljenja Hrvatske stvarala zakone i propise po kojima je pripadnicima pravnog lobija osigurala izvore prihoda bez truda, muke, i bilo kakve odgovornosti.

Ovim putem pozivam predstavnike Udruga i sve one kojima je dozlogrdilo plaćati pravnu i pravosudnu mafiju da podnesu ustavnu tužbu i traže prispitivanje ustavnosti uvođenja javnobilježničkog harača.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

kadija simo-tamo

Nije li preslatko kada te državna televizija, inače najveći porezni dužnik tjera da - ovjeriš potpis kod bilježnika... a pritom uopće nije osoba predmet plaćanja pristojbe, nego prijemnik :)

Onaj detalj da će u slučaju smrti jedne osobe (koja plaća pretplatu) na temelju ostavinske dokumentacije ustvrditi tko će sljedeći plaćati pristojbu je za Alicu u zemlji čudesa :)

Tko je glasao

TV možeš i "prodati".

TV možeš i "prodati".

Tko je glasao

Ideja za biznis

Znam ljude koji su odjavili svoj TV na način da su rekli kako ga više ne koriste, potom su iz HTV-a došli zapečatiti TV, a zatim se otkazala pristojba.

Kako u nas ima dosta ljudi koji nisu u stanju samo tako baciti svoj stari televizor premda ga više ne koriste, mogli bi se baciti u biznis pa isti iznajmljivati u svrhu pečaćenja zainteresiranima - ulaganje je malo, zapravo nikakvo - samo jedan stari odbačeni TV ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ehm...

A dok ti pečate televizor, malo gledaju okolo i nevino pitaju... "ono tamo malecko... je li to... RADIO-budilica?"... a ti blesavo kažeš "DA!" :)

Pretplata na radio uređaj je po novom jednaka pretplati za tv-prijemnik :D

"Članak 34. novog Zakona o HRT-u kaže da RTV pristojbu mjesečno mora plaćati svaki vlasnik radijskog i televizijskog prijamnika odnosno drugih uređaja za prijam radijskog ili audiovizualnog programa na području Republike Hrvatske. To konkretno znači da danas prijamnik može biti svako stolno ili prijenosno računalo, mobilni telefon ili neki drugi proizvod moderne tehnologije", potvrdili su u HRT-u.

http://danas.net.hr/hrvatska/tv-pretplata-placat-ce-se-i-na-mobitele-i-k...

Tko je glasao

"Kako u nas ima dosta ljudi

"Kako u nas ima dosta ljudi koji nisu u stanju samo tako baciti svoju staru radio budilicu... "

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

I nije samo Petrina

Ima ovdje više članova Pollitike.com koji su uspijeli izaći iz ralja Javne kuće zvane HRT.
Neki su još u postupku izlaza.
Kuki je također više puta pisao način prekida plačanja "pretplate".

Ja sam imao ideju da u njihovu službu donesem televizor u karioli sa zahtjevom o prekidu pretplate.
Ako ne ide direktno uručivanje televizora onda bi to izveo sa poštom (obavezno sa povratnicom).
S tim da bi obavijetio pojedine medije koji bi medijski popratili direktno vračanje televizora HRT-u.

hheeheheheh

Ono snimaju te kamerama, foto aparatima itd, a ti voziš (guraš) televizor u karioli te ga iskrcaš ispred HRT-a. Pola pripilanog Tv-a daš njima, a pola ostaviš Hanžekoviću i partnerima. Pa neka plijene i ovršuju.
Diš jačeg dokaza o povratu tv-a i dokazu od toga.

A Tv Nova i RTL bi guštali ka gudini. Prikazali bi to u udarnim terminima

ehhehehehehh

Tko je glasao

@grdilin hvala na spomenu,

@grdilin hvala na spomenu, iako je i Mirtaflora to mogla spomenuti u dnevniku i linkati na http://www.narodni-list.hr/articles/1DGpKjqH-qu

U više sam navrata napisao tekst odjave tv prijemnika, i u medijima javno objavio tekst žalbe na rješenja o ovrsi, koji tekst prilažem i ovom komentaru. Bilo bi tu još nekih detalja o kojima me dana riječ obvezuje na šutnju.

Evo ovako izgleda tekst žalbe na rješenje o ovrsi.

Javni bilježnik ime i prezime Podnositelj ……………………

Ulica ……………………….. …………………..

Mjesto ………………..……. ……...……………

ŽALBA

-Na rješenje o ovrsi posl. br. Ovr-……

Kojim se osporava zakonitost rješenja o ovrsi posl. br. Ovr-…… od ........ godine zaprimljeno dana ........ godine.

Pobijano rješenje nije zakonski osnovano iz razloga što sam poštujući i postupajući u skladu sa Ustavom i Zakonom RH dana …………………. uredno odjavila svoj tv. prijemnik. Odjava tv. prijemnika je uredno zaprimljena u nadležnoj službi HRT-a. Dokaz: Potvrda Hrvatskih pošta od ………………

Odjavu tv. prijemnika i pretplate sam učinila u skladu sa važećem Zakonom RH po kojem nije nigdje propisano bilo kakav način odjave, nego je navedeno da vlasnik prijemnika nije dužan plaćati pristojbu ako prijemnik odjavi.

Odjavu tv. prijemnika i pretplate sam učinila u skladu sa važećem Zakonu o HRT-u, po kojem Zakonu nije nigdje propisano da bi korisnik trebao odjavu RTV prijemnika ovjeriti kod javnog bilježnika.

To što se ravnateljstvo HRT-a poziva na svoju Odluka o načinu prikupljanja - naplati RTV pristojbe, a koju je Odluku prema svojim navodima ravnateljstvo HRT-a donijelo na svojoj 167. sjednici održanoj 05.03.2007 godine ne obvezuje građanke i građane, jer se građani RH drže Ustava i Zakona, a ne odluka pojedinih ustanova.

Stoga ta Odluka ravnateljstva HRT-a ne obavezuje korisnike RTV prijemnika, jer čl. 8. navedene odluke nije inkompetiran u Zakonu, a sudovi u RH, pa tako i javni bilježnik sude po važećem Zakonu, a ne odlukama.

HRT se je kao ustanova dužan držati Ustava i važećih Zakona, što vrijedi i za korisnike RTV prijemnika koji stoga nisu dužni postupati po odlukama HTV-a.

Kako je rješenje o ovrsi nezakonito jer nema uporišta u Zakonu, a kako sudovi u RH, pa tako i javni bilježnik trebaju sude po važećem Zakonu, a ne odlukama, smatram i predlažem da se pobijano rješenje o ovrsi ukine i poništi, te zahtjev predlagatelja ovrhe odbije u cijelosti

Mjesto i datum ……………. Podnositelj:

.…..……………….potpis.…………………….

Ime i prezime

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci