Tagovi

Miroslav Škoro: Ne reci ne

Da li ste znali da je Miroslav Škoro na svome albumu "Slagalica" iz 2001. godine imao pjesmu koja se zove "Ne reci ne", ja do danas popodne nisam pojma imao jer jednostavno Miroslav Škoro nije na mojem popisu za slušanje (pa niti u autu). Anyway, pjesmica ima počinje ocim stihovima:

Ako ti jednom pokucam na vrata
i slažem nešto umjesto pozdrava
džepova praznih, s riječima od zlata
zamolim oprost pred tvojim nogama

ne reci ne, ne, ne, ne bježi od mene

Totalno predizborna pjesmica koja se totalno rimuje s nečim drugim. Naime, u okviru izbornog portala HRT-a koji se nalazi na izbori.hrt.hr, između ostalog tamo imate rubriku "Poznati o izborima". Prije točno mjesec dana tamo je svoje razloge zašto izići na izbore u obliku jednokratne kolumne napisao i gore spomenuti Miroslav Škoro, eto što je napisao:

...Obećati ne stoji ništa iako, bez obzira koliko naš narod ima kratko pamćenje (a stvarno smo u tome prvaci svijeta), zna se dogoditi da glasači zapamte pokoje predizborno obećanje o radnim mjestima, snižavanju stope PDV-a, ukidanju ovog ili onog, uhićenjima političkih neistomišljenika, povratu silnih pokradenih novaca, pa se toga na nekim sljedećim izborima sjete ili ih pokoji mudri protukandidat podsjeti. Pomanjkanje osobne odgovornosti, te samoljublje i samosvijest, kao posljedica globalnih procesa alijenacije, osjećaju se ponajviše kao nedostatak odgovornosti za zajednicu, narod i državu u cjelini...

...Drugo (i najvažnije) je: ne nasjedajte na predizborna obećanja. Ne nasjedajte ni na što olako izrečeno u predizborno vrijeme. Zašto? Pa zato što je preizborno vrijeme. Govorit će vam ono što biste vi voljeli čuti. Kao kad se momak udvara curi. Većinu toga smo naslijedili i teško da možemo iz ove kože, pa je polovicu predizbornih obećanja teško ostvariti iz jednostavnih, golih ekonomskih činjenica, ograničenih nacionalnih resursa i već rečenih globalnih tržišnih uvjeta...

Površnim čitanjem, može vam se možda učiniti kako je Škoro u svojoj kolumni možda malo kritizirao vladu na odlasku i njihova obećanja, no uvjeravam vas da je to totalno krivi dojam, jer kako onda objašnjavate činjenicu da se taj isti Škoro prije nepunih 5 dana učlanio u taj isti HDZ, dok mu supruga (kako sam kaže) doma čuva mladež HDZ-a?

Za sve one koji glasaju u četvrtoj izbornoj jedinici, ako vam na vrata pokuca Miroslav Škoro, naputak kako postupiti je sadržan u njegovoj pjesmi "Ne reci ne".

Misao dana:
If a thing isn't worth saying, you sing it.

Komentari

Tko je glasao

Pročitao sam tu njegovu

Pročitao sam tu njegovu izjavu netom poslije objave listi. Ja mislim da je on tad stvarno kritizirao aktualnu vladu. Ne zaboravljam niti njegov "domoljubni" opus koji je hoćeš-nećeš ipak kritika HDZ-a.
Ne ispuštam iz vida ni njegovu konzularnu epizodu u Mađarskoj koju su mnogi zaboravili. Dakle, Škoro je bio političar prije nego je postao poznat zahvaljujući sporenju s Dukatima upravo oko pjesme "Ne dirajte mi ravnicu".

Pamtim i njegove izjave kad su ga pitali zašto je napustio politiku i posvetio se glazbi. Tad je rekao da on nije političar, da tamo ne nalazi sebe i da je on prvenstveno "umjetnička duša". Ima to veze i s ekspanzijom tamburaške glazbe koja je devedesetih dobila ogroman prostor za "uspjehe".

Slijedeći ap-ovu terminologiju, niti jedan uspjeh nije toliki da sutra ne može biti veći, pa tako i Škoro cijeni da je stavljanje na listu vrlo profitabilno. Ne zaboravite, HDZ ima puno razloga da bude široke ruke. A ima i s čime.

Njega i kuma ne brine što su na suprotnim stranama (HSP-HDZ), obojica će kasirati, a te dvije stranke i tako će poslije biti u istom dijelu sabora.

Zaključno, glazba gubi a politika ne dobiva.

B-52

Tko je glasao

Po prirodi stvari umjetnici

Po prirodi stvari umjetnici se priklanjaju vladajućima. Tu Škoro nije iznimka. Kad se samo sjetim koliko ih se "kitilo" oko Tita a poslije su se busali u nacionalistička junačka prsa.

Tko je glasao

Pojava Škore u HDZu me

Pojava Škore u HDZu me nimalo iznenađuje...kao što me skoro srušila s nogu pojava Mirka Filipovića(Cro cop) u SDPu.

Tko je glasao

Ima tu još dobrih

Ima tu još dobrih poruka:
Svaka ptica svome jatu leti:-)

Što je najbolje kod Škore do nedavno je pjevao Sude mi, a sada je s istima koji su Gotovinu izručili Haagu Evo čisto za podsjetnik
Tko je glasao

žao mi je što je škoro

žao mi je što je škoro pod utjecajem svog kuma i pajdaša nazvanog po puški skrenuo od tih zgodnih pjesama sa lijepim slavonskim štihom prema agresivnim pjesmama s natruhama nacionalizma.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

škoro je po mojoj dijagnozi

škoro je po mojoj dijagnozi pokušaj hrvatske kopije đorđe balaševića, gledao sam ga koji put na TVu i donekle je čak bio simpatičan prije par godinama u onim emisijama gdje su birali one nekakve pjevače ali to je to

njegov muzički stil mi ne odgovara, gore spomenuto kopiranje balaševića je patetično, a apsolutno jedina stvar koja mu je fakat svjetska je ne dirajte mi ravnicu (ali i to je najbolje izvedeno od čini se dukata i bez šovagovića ne bi bilo niti pola efekta)

zašto se ti ljudi prodaju je totalno beyond me, strašno me zanima kako je teklo uvjeravanje da se ovaj primi saborske stolice
Tko je glasao

Ma zamisli, otkrio si još

Ma zamisli, otkrio si još jednog nemoralnog hrvatskog građanina, dok ti,poduzetnik koji se hrani u Ziganteu i daješ donacije SDP-u umjesto radnicima veću plaću, predstavljaš sebe kao moralnu vertikalnu društva...

Da je barem nama još takvih moralnih poduzetnika poput tebe. Eh što bi Zigante profitirao, a radnici se hranili u Rubelj Grilu (možđa jednom tjedno)

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Ja sam dao donaciju HDZ-u.

Ja sam dao donaciju HDZ-u. Doduše, ne svojom voljom. Oteli.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

i ja sam donirao neku lovu

i ja sam donirao neku lovu SDPu. a nemam radnike o kojima moram skrbiti i ne plaćam tako puno poreza kao mrak, ali jedem čak i u skupljim restoranima od njega.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao
Tko je glasao

hotel i restaurant

hotel i restaurant Valsabbion, Kapetanova kuća u Malom Stonu, Plavi podrum u Voloskom, Marcellino u Zagrebu pa razni mali restauranti u Francuskoj i Njemačkoj. i tako dalje...

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

A kak se tek u Veroni skupo

A kak se tek u Veroni skupo jede!!!

Tko je glasao

zanimljivo je da je sve

zanimljivo je da je sve obskurne sastanke Sanader radio u nekim čudnim hotelima

(dakle i hotel u veroni i hotel u briselu u kojem se sastao s carlom del pontu su business hoteli s tri zvjezdice)

Tko je glasao

Kak vi to znate?

Kak vi to znate?

Tko je glasao

Mrak je uvijek blizu - ili

Mrak je uvijek blizu - ili on jebe u guzicu ili njega jebu.
Zar to nisi pročitao prije- on zna te priče jer je uvijek tu negdje

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Bjesni, daj smiri hormone.

Bjesni, daj smiri hormone. Pa ne mora se baš provocirat na tak prosti način.

Tko je glasao

Pa za veronsku Villu

Pa za veronsku Villu Quaranta je bar lako provjeriti - 4 zvjezdice Mrak - premijer ipak ima dobar ukus za skupe stvari kada putuje privatno/službeno kao i za satove - a ako se nekome da neka pogleda onaj filmić o tome kako je Sanader izručio Gotovinu, mislim da spominju ime hotela u Bruxellesu

Tko je glasao

quaranta je 155eur super

quaranta je 155eur super deluxe room, pa i nije neka cijena znajući da je sanader u dubrovniku odsjeo u onom hotelu gdje je soba 700-800eur noćenje

ja sam bio prije mjesec-dva u strasbourgu i tamo toliko košta mini apartman u centru u hotelu tri zvjezdice

hotel u briselu je bio čini mi se novotel, u svakom slučaju je bio accorr hotel a oni nemaju skupe hotele

Tko je glasao

Svaka ptica svome jatu

Svaka ptica svome jatu leti...

Tko je glasao

Osobito ako neka korist iza

Osobito ako neka korist iza toga viri

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci