Tagovi

Ministarstvo istine

Izbori su došli i prošli.

Kao što sam u jednom komentaru na pollitika.com maloprije napisao na izborima 2015 godine stranke: HDZ - MOST - Bandić su osvojile 77 mandata.

Na ovim izborima manje od godinu dana kasnije HDZ - MOST - Bandić su osvojili 76 mandata.

Rekao bi da su glasači rekli svoje ili u prijevodu rekli su koje stranke na vlasti žele i ponovno su dali podršku onoj koaliciji koja je vladala do pada Oreškovićeve vlade. Ja ne navijam da se ponovno formira ta koalicija ja samo tvrdim da su joj glasači dali još jedan mandat.

Ovaj dnevnik pišem radi komentiranja medijskog praćenja izbora.
Mnogi i od Vas ovdje hvale stranku Pametno. Koliko ljudi zna za što se zalaže ta stranka i koga ona predstavlja ? Neki tvrde da je riječ o lijevoj stranci !? Da li biste se iznenadili kada bi Vam rekao da stranka Pametno uživa podršku financijske zajednice ili da je ona čak stvorena od nje ? Zar nikome nije bilo sumnjivo zašto je ova neparlamentarna stranka dobila toliko prostora u medijima ?

S druge strane imate Laburiste i HSP AS. Obje stranke su bile parlamentarne do ovih izbora, a gdje su nestale u izbornoj kampanji ? Koliko su te dvije parlamentarne stranke dobile medijskog prostora. Da li su zajedno dobile više ili manje medijskog prostora od neparlamentarne stranke Pametno ? Također kada bi se Laburisti i HSP AS pojavili u medijima da li je riječ bila o pozitivnim ili negativno intoniranim tekstovima ?

Kada govorimo o medijskom pranju mozga ili "ministarstvu istine" red je da pogledamo još jednu sitnicu. U medijima se raspravljalo o pitanjima HUP-a, Lipe i sličnih postavljenim političkim strankama, ali s druge strane koliko medija je prenijelo pitanja udruge pacijenata i odgovore stranaka ? Isto tako koliko medija je prenijelo obavijest Matice umirovljenika (i Sindikata umirovljenika) da otkazuju podršku HSU (i Narodnoj koaliciji) ??

S ovim dnevnikom želim samo reći dvije stvari što god mi mislili o njima.

1) Glasači su dali novi mandat bivšoj vladi HDZ-MOST-Bandić (da li do toga došlo ili ne)
2) Ministarstvo istine je efikasno odradilo svoj posao blokirajući lijeve i desne stranke kao i one koji su stvarni protivnici financijske industrije (udruge ili stranke),a promovirajući druge

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci