Tagovi

Ministarstvo branitelja hitno preimenovati i reformirati

Nemam još posve razrađen prijedlog, ali evo, nabacujem nekoliko ideja, za koje vjerujem da bi konačno ovu zemlju postavile na prave noge, a državu učinile boljom i efikasnijom, ni ne govoreći o novom pristupu državnopravnoj misli. Rasprava će sigurno pomoći u jasnijem definiranju onoga što nam je činiti.

Nakon prosvjeda koji traje već gotovo dva tjedna, već je svima jasno kako je odnos države prema braniteljima potpuno neprihvatljiv te ga smjesta valja mijenjati.

No prvo valja razriješiti osnovni problem terminološke prirode, koji možda nije svima jasan. Tko su branitelji? Oni zaluđeni pomislili bi da je riječ o pola milijuna građana kojima je priznat status sudionika u oružanom sukobu 1990.-1995. godine, za koji komunistička zakerala ne žele prihvatiti Staljinov termin "Domovinski rat". Ne valja upasti u tu klopku. Riječ je o prividno manjem broju sudionika, njih nekoliko stotina svjesnih, koji se nisu dali zavesti (kao ona manjina od njih 499.723 koja nije na Savskoj), koji jasno artikuliraju ono što većina u toj populaciji (a ni šire) ne razumije, zavedena raznoraznim nenarodnim politikama ove crvene vlasti, pa im zato i ne izražava potporu, a čak ni ne želi prihvatiti (!?) da oni zapravo izražavaju njihove stavove.

Trebalo bi zapravo pisati "Branitelji", da se jasnije vidi razlika u odnosu na one izmanipulirane branitelje, no to nenarodni pravopis ne dopušta.

Kao prvo, očito je da ministar Matić pripada skupini koja ne shvaća što se to na Savskoj zapravo hoće, i da mora otići, on koji je uvjeren da samo zbog svoga ratnoga puta i batinanja u logoru nešto od svega toga razumije. To više što se okružio raznoraznim sumnjivim likovima i postavio ih za svoje suradnike. Evo, na primjer, onaj mladac Bojan očito misli, samo zato što je odlično obrazovan i siroče iza legendarnoga oca, da ima pravo razumjeti se u braniteljsku problematiku, a još k tome i kukavički više vjeruje podacima negoli braniteljima.

Kao drugo, nakon ovoga prosvjeda postalo je očito da načelo reprezentativnosti državne vlasti u ovoj državi ne funkcionira. Primjer: rečeni je postao ministar samo zato što ga je potvrdio Sabor, doduše izabran većinskom narodnom voljom na legalnim i legitimnim izborima, doduše na prijedlog formalno legalne i legitimne Vlade, no očito je da obje državne institucije funkcioniraju bez pravoga razumijevanja svrhe svojega postojanja (i postojanja naroda, no to je poseban problem) te ne shvaćaju da u Ustavu postoje radi toga da u pravilnim razmacima povećavaju prava braniteljima.

Stoga odmah prijedlog za rješavanje osnovnoga zahtjeva.

Navedeno ministarstvo, nakon smjene ministra, valja preimenovati u Ministarstvo branitelja i digniteta Domovinskoga rata (u daljnjem tekstu MBDDR).

Mnogi zavedeni građani doduše misle da je dignitet isto što i dostojanstvo, karakteristika pojedinca koja se ne dodjeljuje, nego se stječe, a oni najzatucaniji tvrde čak i da dignitet nijedan rat ne može imati, pa ni navedeni, nego da je dignitet obilježje pojedinaca, no jasno je da su oni zaluđeni komunističkom propagandom za koju je odavna poznato da vodi računa isključivo o pojedincu, a ne o kolektivu. Tome dakako nije tako i ne valja kreativnost brkati s neznanjem – dignitet se dodjeljuje prosvjedom, po mogućnosti u uniformi, kao što se uostalom i imenuje ministar i njegovi suradnici, upravo zbog spomenute nedjelotvornosti gorenavedenih državnih institucija.

MBDDR valja i reorganizirati i odmah uvesti nekoliko novih odjela.

Npr. sasvim je očito da duboko nedostaje Odjel za istinu, koji će probirati podatke i definirati pravu istinu (ne znam bi li prof. dr. A. Hebrang bio voljan da ga vodi?).

Dabome, odmah valja ustanoviti i Odjel za kontrolu istine, koji će uz pomoć odgovarajućih stručnih službi nadzirati moguće oponente (možda da ga vodi prof. dr. M. Tuđman ili dr. M. Ljubičić Š.?), koji nastoje razbijati jedinstvo hrvatskih branitelja s većinom branitelja i s narodom, te po potrebi revidirati, nadopunjavati i aktualizirati rezultate rada prethodnoga Odjela za istinu.

Odjel za strateško planiranje svakako bi morao razrađivati srednjoročne i dugoročne planove ustavnopravne podrške braniteljima i zaokruživanja njihovih prava, a ne da se, ovako kao sada, uopće ne zna koje privilegije moraju za njih biti definirane 2050. ili 2075.

Odjel za suradnju s narodom mogao bi objašnjavati i razobličavati zablude stvorene u narodu o tome da su mu, kao i braniteljima, penzije i plaće navodno nedostatne za život, zablude da su mu prava slabije zaštićena od braniteljskih, one o stopi njegove više nezaposlenosti, slabije dostupnosti javnozdravstvenih usluga, školovanja ili vrtića, njegove zavedenosti uvezenim lažnim vrijednostima i, uopće, strpljivo mu ukazivati na svrhu njegova postojanja koju nije ni potrebno navoditi: daljnji razvoj i implementacija braniteljskih prava (dr. J. Bozanić? Dr. Ž. Markić?).

Također se nameće potreba da se osnuje Odjel za planiranje spontane podrške onim predsjedničkim kandidatima koji razumiju svrhu zbog koje i postoji predsjednička funkcija – i uopće, država: da daje i štiti prava braniteljima i štiti dignitet Domovinskoga rata (možda dr. M.-V. Brkić ili dr. T. Čuljak?).

Odjel za logistiku brinuo bi se za materijalno-tehničku potporu prosvjeda i MDDR-a (dr. I. Čermak? Dr. Lj. Ćesić R.?), zaštitom Odjel za oružanu zaštitu (dr. J. Klemm?), itd., itd.…

Eto, to je samo nekoliko na brzinu nabačenih ideja za koje bih volio da u raspravi budu upotpunjene i jasno razrađene.

Komentari

Bravo, Nenade Popoviću

Nenad Popović objavio je članak koji u cijelosti potpisujem.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/upotreba-bojana-glavasevica/784132.aspx

Tko je glasao

Poslovična jeftinoća

Poslovična jeftinoća hrvatskih kulturnjaka i boljih novinara u ovom slučaju više nije smiješna. Pljeskom Glavaševiću oni skrivaju strah da se javno, s imenom i prezimenom, imenuje o čemu s radi. A to su oni branitelji na Savskoj cesti. Koji tamo sjede i žele rušiti. - Međutim, o tome radije ne bismo, kaj ne? Jer, nikad ne znaš kak bu se to završilo. Ne bumo valjda izletavali.
.
Licemjerje govora u Glavaševiću je odvratno jer jako obrazovani ljudi ne želi reći da pedesetak uniformiranih - od kojih sam vidio da je dobar dio zadriglih u pozi klasičnih besposličara - maltretira Republike. Pokušava puč.

Tko je glasao
Tko je glasao

jergotomićodežulovipavičanac

Je li taj Nenad Popović Hrvat?
Ne izgleda da je, a kako piše mislim da je početnik!

I svakako da ti se sviđa.

Pa svima vam se svidjelo pisati o Zajedničkome zločinačkome poduhvatu- toliko da su frcali i tekstovi o osuđujućoj presudi- prije presude, a onda ćorak- Meron srušio velikosrpsku kulu od britanskih karata!

A Nenad? samo još jedan jergotomićodežulovipavičanac

Tko je glasao

Nenad Popović je ugledan

Nenad Popović je ugledan intelektualac, prevodilac i izdavač, a ovom je društvu i njegovu boljitku pridonio neusporedivo više od tebe, kao uostalom i ostali koje spominješ.

Tko je glasao

Smola i prerje bile bi nagrade za njihove zasluge

Dakle, Srbin!
I još sličan jergovitomoćodežulovićopavićancima?
Ma nasmijavaš me!

U RH nema dovoljno kanalizacije da pokrije s...nja iz njihovih tekstova.

Nije mi jasno je li od tih 3-4% ostalo najbolje ili najgore, ali ovo što se prezentira iz tih ptreostalih 3-4% je strašno.
Dobro da su oni otišli, ove ćemo nekako izdržati do lustracije- od politike do kulture.

A samo je Tomić dobio malu dozu onoga što je svojim pisanjima zaslužio- na Divljem zapadu bio je recept- smola i perje- to bi bila čak i nagrada za njihovo pisanje koje odražava njihov "boljitak" ovome društvu!

Nije niti čudo da su vam takvi intelektualci- samo kvarite srpski normalan narod svojim "cvijećem", i našim smećem povezanim s tim "cvijećem"(ovi podoficiri i slična rulja iz bivše države- koji da imaju uopće emocija umirali bi od srama!

Prisonose srpskome i četničkome društvu, a RH samo škode na putu do slobode i pravne države!

Tko je glasao

Srbin, bre, jašta...

"Ja sam, izgleda, jedan od malobrojnih u Hrvatskoj koji smatra da se Hrvatska mora ispričati Bosni i Hercegovini za zla počinjena u doba kad su vladali Tuđman, Šušak i Granić. Zbog zlih čina, ali i zbog izdaje. Hrvatska je tada izdala svog slabijeg saveznika, kad je ovome bilo najteže. To je za Bosnu trauma, a za Hrvatsku velika hipoteka, koja će postajati sve teža." ("BH Dani" br 196, 9. mart 2001)

Čovjek je, inače, počasni građanin grada Sarajeva, poznate srpske prestonice.

p.s. Ja bih napravio malu Veliku Hrvatsku u koju bi stavio tebe i Laganinija... pa da uživate u savršenstvu. A nas preostalih 99,9% nesavršenih Hrvata i građana Hrvatske pustite na miru... ono, tko nas bre zavadi i te fore.

Tko je glasao

Gumice

S time da bi ja dodao još par čistokrvnih Rvata (vjerujem da ne trebam nabrajati) toj "Velikoj Hrvatskoj" kao i neograničenu količinu kotracepcijeskih sredstava jer nedajbog da krene razmnožavanje :-b

leddevet

Tko je glasao

Za tebe je ZZP-ašija- izvan

Za tebe je ZZP-ašija- izvan RH!

Tko je glasao

idipaseleči

Gdjesibiladevestprve?

Tko je glasao

Za tebe je ZZP-ašija izvan RH-kamo kulturno,mentalno i pripadaš

Za tebe je ZZP-ašija izvan RH!

Lijek si dobio- osobno ti ga je uručio T. Meron, ali kasno za tebe- bolest je prešla u kroničnu i svako malo izbiju simptomi.

Tvoje "bio sam branitelj" zakači mačku o rep, jer bio si blatitelj i graditelj ZZP-a, a to pokazuje što si radio na braniteljskoj strani. Bio iza leđa pravim braniteljima.

Takvih je bilo podosta , a o tome svjedoče branitelji ubijeni na prvoj crti s leđa!

Tko je glasao

aha...

agdjesiTIbiladevestprve?

Tko je glasao

ZZP-aši nisu naši! Oni su šešlje metastaze

U svojoj Hrvatskoj!

Ali, što tko ima objašnajvati ZZP-ašima, kada je njima "bilo jasno" da su "srbočetnički agresori bili žrtve genocida, a časni hrvatski vojnici - najčasniji na svijetu, njima su bili genocidni ljudi?

I sada tu svoju jasnoću isti i dalje pokušavaju širiti kao šešeljeve metastaze?

Ne zaslužuješ istinu jer si, nesamo zatvarao oči i uši za nju, nego si je zatrpavao svojim podlim lažima!

Tko je glasao

nekacvjetatisućecvjetova

Tišmirećštojasmijemmislitiaštone.

Fafafašista,nemojbititi...

Tko je glasao

Ppetra i Zaphod, Molim vas da

Ppetra i Zaphod,

Molim vas da prestanete s komentarima koji nisu u vezi s temom dnevnika.

Tko je glasao

Jel misliš na onu BiH iz koje

Jel misliš na onu BiH iz koje se je na primjer granatiralo i pucalo 1991 na Novsku, a djeca i žene su morale Božić sprovesti u hotelu i privatnim kućama Stubičkih toplica.

Tko je glasao

sprovesti?

Koja je ovo riječ?

Tko je glasao

kako uopće možež komparirati

ppetri i sličnima - svako njihovo je samouništenje naroda, ni slučajno i niti u jednom trenu ppetra nije doprinjela ovom društvu, ako doprinos ne smatraš njeno i sličnih kontinuirano nastojanje u smijeru raspada

Tko je glasao

Slažem se potpuno s tobom,

Slažem se potpuno s tobom, eufemizam nije bio na mjestu.

Tko je glasao

Smeće- novinarski jugokružok

Ovaj novinarski smeće-jugokružok bit će proučavan u povijesti RH, kao ostatci ostataka totalitarističkoga društva koji su napadali umjesto JNA i četnika!

Dakle sve "ljudi" frustrirani hrvatskom pobjedom,
Samo gnjusoba njihove duše i podlost mogu izroditi takve bljutave tekstove koji oni pišu.
Ta nisu oni naša kultura- oni su njihova "kultura"!

Smola i perje bili bi nagrada za takve, a i ti bi dobila lijepo pernato krzno za let na istok, ako ne bude dosta traktora!

Tko je glasao

@argus, tako da si dobio plus

samo i isključivo što je više od pola tvoje rečenice ok

Tko je glasao

Građani bi trebali konstruktivnom silom očistiti Markov trg

I uspostaviti prijelaznu vladu nacionalnog spasa bez participata SDP-a i HDZ-a...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-najgora-u-europi-vlada-je-mo...

Nečinjenje naroda imat će pogubne posljedice po državu i njene ljude - zapamtitie ovo upozorenje!!!

Tko je glasao
Tko je glasao

Provedena anketa

Anketa otkrila: Branitelji podržavaju vlastite zahtjeve
Najvažniji su ciljevi demonstracija koje traju skoro dva tjedna otcjepljenje Hrvatske od Jugoslavije, protjerivanje Jugoslavena u postojbinu, svrgavanje komunista s vlasti i ukidanje radničkog samoupravljanja.

Veliko istraživanje među ratnim veteranima koji negoduju pred resornim ministarstvom pokazalo je da većina prosvjednika podržava prosvjede i da se slaže sa svojim ciljevima.
Od 972 anketirana branitelja okupljena u središtu metropole, njih je 91,64 posto suglasno s vlastitim sudjelovanjem u demonstracijama, 3,08 posto je protiv, dok ostali ne znaju ili su tijekom istraživanja drijemali.

Prioritet: Raskid sa SFRJ

Prema anketi, među zahtjevima koje veterani postavljaju pred vlastodršce ističe se hitno proglašenje nezavisnosti od Jugoslavije, obračun s ovdašnjim Jugoslavenima, ukidanje komunističkog društvenog sustava i skidanje Komunističke partije Hrvatske s vlasti, uz trajnu zabranu njenog djelovanja.
"Prosvjednici jednoglasno zahtijevaju brisanje Dana republike 29. studenog s popisa državnih praznika"
Preko četiri petine sudionika priželjkuje dolazak HDZ-a pod vodstvom Tomislava Karamarka na vlast, dok se manjina zalaže za pobjedu iste stranke, ali na čelu s dr. Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom.
Uvjerljiva većina od 95,83 posto odlučno odbija objedu da ih financira i oprema HDZ, dok ih je 88,74 posto zadovoljno financijskom podrškom i opremom primljenom od HDZ-a.

http://www.news-bar.hr/vijesti/politika/anketa-otkrila-branitelji-podrzh...

Tko je glasao
Tko je glasao

kraće ime za ministarstvo

Treba se samo zvati SUBNOR!

Tko je glasao

U sridu

Toni Gabrić pogodio u sridu: Kad sveci marširaju.

Tko je glasao

aha cedinu sridu

Tko je glasao

Pregaženi, doslovno, četnički pamflet

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

"al Bože dragi, nismo svi normalni."

@Laganini dobro je kada čovjek kod ocjenjivanja drugih, uvijek pođe od sebe!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Aha, dakle tebi se htjelo da

Aha, dakle tebi se htjelo da se vrati ekipa koja je vladala 1991. pa da kolovođe ovih braniteljskih prosvjeda malo
odvedu na razgovor pa onako usput zavežu za radijator i par puta gurnu niz stepenice.
To bi ti htio?
Znam da bi, to ti je u duši, zamišljaš se u kožnjaku do gležnja, rejbankama na nosu, svi da te se boje i smatraju
gospodarom života i smrti.
Sanjaj, slatko.

Tko je glasao

Šizofrenija je l da?

Ajd molim te objasni nam svima kako si sve ovo uspio iščitati iz mog komentara o četničkom pamfletu Toni Gabrića i Argusanovom podržavanju istog?

Ja ne vidim nikakvu drugu moć za ovoliko iščitavanje nebuloza osim šizofrenije, a ti?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

promjena imena moze predlazem

promjena imena moze predlazem MINISTARSTVO DERATIZACIJE HRVATSKE OD JUGOSLOVENA

Tko je glasao

promjena imena moze predlazem

promjena imena moze predlazem MINISTARSTVO DERATIZACIJE HRVATSKE OD JUGOSLOVENA
I USTAŠA

Tko je glasao

nema ustasa sve ste ih

Tko je glasao

Mnogi od vas ne razumiju suštinu problema kampiranja u Savskoj

Uzalud prijedlozi kad ne razumiješ genezu problema ove države koja je to prestala biti 91. nakon božičnog Ustava!

... rečeni je postao ministar samo zato što ga je potvrdio Sabor, doduše izabran većinskom narodnom voljom na legalnim i legitimnim izborima,

Niti su izbori bili legalni niti legitimni te i sama država u kontekstu institucija nije legalna jer se cijela priča odvija mimo čl 1. st. 3. Ustava - točka.
NIje poanta u ovoj maloj skupini učesnika DR koji prosvjeduju na potpuno krivim osnovama zbog čega i nemaju veću potporu ostalih sudionika DR već je poanta da u pozadini elite koje nelegalno reketare ovaj narod vode cijelo društvo u propast bez obzira kojoj stranačkoj grupi pripadali.
Obzirom da to predugo traje, da nema kritične mase koja bi to sankcionirala tada inicijacija koja dolazi od ove izgubljene skupine je poželjna poradi formiranja kritične mase koja možda progleda i shvati pozadinu političke zavjere ovih što se izmjenjuju i bez odgovornosti parazitiraju na tuđoj grbači.
Kakve veze tu ima ovo ili ono ministarstvo ova ili ona vlada kad su svi isti i isti će ostati samo s drugim imenima...
Reset gospodo, reset jer oni nikada pa ni tada u parlamentu neće donijeti mjere kojima bi se odrekli komotne pozicije parazita bez odgovornosti, stoga ih treba potjerati ko kužnu stoku - ako ovi što kampiraju u Savskoj mogu tome pridonijeti ja ću ih podržati...

Sve ostalo su tlapnje bez mozga i svrhe...

Tko je glasao

Kakve veze tu ima ovo ili ono

Kakve veze tu ima ovo ili ono ministarstvo ova ili ona vlada kad su svi isti i isti će ostati samo s drugim imenima...

Vrijedan doprinos dnevniku!

Ako su naši kandidati loši, moramo ih nastojati poboljšati, tako je. No što ako ih nije moguće poboljšati? Ne treba očajavati: dovoljno je spusti razinu drugih na našu. Kako? Pa lijepo, šireći predrasudu "svi su političari jednaki". To je djelotvorno, jer, ako su svi jednaki, glas i glasanje gube smisao, pa onda ne treba ni izlaziti na izbore.

Možda tema za rad Odjela za mozak i svrhu?

Tko je glasao

Zašto pucaš u vlastito stopalo

Ako su naši kandidati loši, moramo ih nastojati poboljšati, tako je.

Karamarkovi i Milanovićevi kandidati ni u ludilu nisu i moji kandidati, a ako ih ti prihvaćaš kao svoje onda imaš veliki politički problem.
Ili kako bi ti svojeg kandidata tipa Milanović, Merzel, Bandić, Šeks, Vaso... nastojao poboljšati!?
To ti je kao da bacaš kocku i očekuješ da ti se okrene 7... i naravno da to nije razlog da nekome priželjkuješ lobotomiju...

Tko je glasao

ministarstvo danguba i ratnih profitera

zalud im dug jezik, zalud ratna sprema
raja jednostavno, za njih živca nema.
neka narod konačno popije viagru,
i s uzdignutim ponosom razbuca tu bagru.

Tko je glasao

Humoristički osvrt ili stvarnost....

Pitam se, jel ovo ozbiljna prijedlog s obzirom na osobe koje su spomenute koje bi vodile "odbore" ili ipak humoristička analiza zadnja dva tjedana?

Ako je stvarnost, imat ćete izbore za godinu dana, pa onda "promijenite" vlast na što vam odgovara...do tada mi smo svi u istoj zajedničkoj kaši. Tko ne glasa, nema se pravo žaliti.

I samo jedan mali osvrt na "crvene", podsjetio bih kako je crvena boja na zastavi i grbu, pa ako ju se želite odreći slobodno, a do tada nemojte pljuvat po njoj. Partija ("crveni" se jednako prelila i u SDP i u HDZ i u sve ostalo, tko to nije vidio i dalje će ostati trajno slijep.

Tko je glasao

Ne, prijedlog nije ozbiljan.

Ne, prijedlog nije ozbiljan. Pročitaj i autorove komentare na "Prosvjedu branitelja - apdejt".

Tekst pokušava, dovođenjem do apsurda, pokazati neprihvatljivost ovoga prosvjeda na Savskoj.

Prijedlozi kadrovskih rješenja su u funkciji njihovih dokazanih ili prokazanih moralnih standarda: Hebrang je na čelu Odjela za istinu zbog svoga priznanja da laže, Čermak i Ćesić zbog svojih poduzetničkih vještina, itd.

Tko je glasao

Preustrojba nazivlja...

... iz komentara na Indexu vidim sve više zahtjeva da se trenutni branitelji u Savskoj preimenuju u vojnike Imovinskog rata.

Tko je glasao

kao prvi trg matropole

koji je imao zakačen transparent zahvale, molim da se osnuje odbor za preimenovanje cvjetnog trga

Tko je glasao

napokon nek je netko razjasnio što se tamo zbiva

moram priznati da mi je do ovog dnevnika bilo potpuno mutan cilj prosvjeda, nešto slično onome kad Markić traži da brak nije zajednica ili obrnuto i zbog toga se mijenja ustav

Tko je glasao

loš pokušaj imitacije @Argi

pravih četnika Dežulovića i Ivančića iz Feral.. pardon Novosti koje su btw. na proračunu...dok su Vjesnik ukinuli...

sve dobro...

Tko je glasao

Teško je udovoljiti tvojim

Teško je udovoljiti tvojim visokim moralnim i medijskim standardima, s obzirom na to da prigovaraš ljudima koji svoj kruh zarade u listu financiranom iz proračuna, a istovremeno sam ne radiš ništa i već dvadeset godina živiš na sisi proračuna, tj. na grbači naroda koji ne može živjeti ni od svoga rada.

Tebe bi trebalo postaviti na čelo Odjela za moralno-politički odgoj i istinitu štampu.

Tko je glasao

Ne prihvaćam ponuđenu funkciju

ja bih radije, ako može za neki vid načelnika zaštitne službe, da se bavim takvima poput tebe.

Naravno, rat i poslije toga 15 godina službe je na sisi ...proračunu... zamijenio sam Jovu ili Savana ili Đoku koji su do tada bili na ...sisi...

sve dobro...

Tko je glasao

SIS-a

zamijenio sam Jovu ili Savana ili Đoku koji su do tada bili na ...sisi...
Dakle, nije se promijenilo ništa osim što su tvoji kapaciteti takvi da si uspio zamijeniti trojicu sisavaca.

leddevet

Tko je glasao

hahahaha

pa drvo je prvo, vrijedi za trojicu

Tko je glasao

pa zar se ne svodi na to

bar prema vama nekima

tko će sisati...pa bolje onda da sam ja kod kazana nego neki... doćeran po Turcima

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci