Tagovi

Ministarstva po strukturi ISTA nastavljaju ISTO

PREPOZNAJTE političarsko lažiranje, osim lažiranja u nogometu,

birači jesu smijenili protuHrvatsku HDZ vlast J. Kosor,
ali
HDZ J. Kosor NIJE - skončala svoju vlast u RH vladi,

birači jesu izabrali SDP vlast Z. Milanovića
u ciljanu svrhu
neka SDP Z. Milanović skonča HDZ J. Kosor vlast u RH vladi,

SDP Z. Milanović već ima svoju vlast,
a upitno JEST ?
SDP Z. Milanovića vlast - a je li odmah drugačija od HDZ J. Kosor vlasti?

NIJE - SDP vlast drugačija od HDZ vlasti,
jer

SDP Z. Milanovićeva ministarstva jesu HDZ J. Kosor ministarstva,
tek nisu ista,
SDP Z. Milanovićeva ministarstva po MINISTRIMA

a to znači

ministarstva po strukturi ISTA nastavljaju ISTO
bez obzira što
SDP ministar neće nastaviti HDZ direktive,

RH SLUŽBA ZA EVDOK (EVIDENCIJA I DOKUMENTACIJA)

birači bi prepoznali kao pravu socijalnu i demokratsku - SDP inovaciju

u ciljanu svrhu -

a... RH službenici svojim prihodima jamče da će zakonPapiri, a koji uvjetuju „papiroLogiju“, a „papiroLogija“ uvjetuju lutanje i muke RH stanovnika,

b... BEZ lutanja i BEZ posrednika za razumijevanje zakonPapira,

c... RH stanovnik SVE svoje „papiroLogije“ konzumirati na jednom mjestu u svom boravišnom mjestu (jer kompjutor SVE to odavno već uspješno omogućava)

RH SLUŽBENICI SVOJIM PRIHODIMA JAMČE...

birači bi prepoznali kao pravu socijalnu i demokratsku - SDP inovaciju
jer

RH službenici imali bi prihod prema ostvarenim uslugama RH stanovnicima,

RH SLUŽBA ZA RAST I RAZVOJ HRVATSKE KONZUMNE KONFEKCIJE

birači bi prepoznali kao pravu socijalnu i demokratsku - SDP inovaciju
jer

a... proizvodnja hrvatske konzumne konfekcije
b... jamči
c... NE ovisnost o stranoj konzumnoj konfekciji,

u ciljanu svrhu -

a... proizvodnjom hrvatske konzumne konfekcije
b... RH službenici svojim prihodima jamče
c... RH stanovniku prihod za održivost RH obitelji,

RH SLUŽBA ZA REORGANIZACIJU TVORNICA BEZ PROFITA,

birači bi prepoznali kao pravu socijalnu i demokratsku - SDP inovaciju
jer
RH ima svoje gubitaše - tvornice s manjkavim prihodima bez obzira na vlasnike,

u ciljanu svrhu

tvornički alatni ustroj (NE baciti u otpad)
nego
inovacijama reOrganizirati u profitnu proizvodnju NOVE konzumne konfekcije,

RH SLUŽBA ZA JAVNI PLATNI PROMET

birači bi prepoznali kao pravu socijalnu i demokratsku - SDP inovaciju
jer

a... RH ima promet papirNovaca kroz
b... bezBroj računoVodstava, a što omogućava
c... bezBrojne zloUporabe,

u ciljanu svrhu,

a... javnog računovodstva za
b... javni promet papirNovca SVIH vlasnika papirNovca
c... od tiskanja papirNovca do uništavanja papirNovca u rezalištu,

BIRAČI - nastavimo ujedinjeno zaDrugarski...
prepoznati

RH stanovnik MORA siromašiti zbog lopova tuđe imovine, prihoda i prirodne individualne slobode NEĆU-hoću pojedinca,

i objavimo pravu socijalnu i demokratsku - inovaciju

adfilantrop

*****

Komentari

ministar će najbližoj suradnici povjeriti osjetljiv sektor

koja je
u Račanovoj Vladi, bila pomoćnica ministra europskih integracija, dok je u Sanaderovo vrijeme bila državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva te je, nakon odlaska Damira Polančeca, nakratko i vodila taj resor.
multipractic
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/167343/Tko-su-zamjenici-novih-min...

Tko je glasao

vrh ovrha

se link dogovorene smjene vidi između ostalih odmah
...ovi donesu zakon prije odlaska, ovi ga "revolucionarno" odgode nakon dolaska
a da mogu ostalo bezbolno provoditi: rasprodaju zlata, pedeve, stečajeve....ovi prije to nisu mogli (smjeli) napraviti, čisto iz sigurnosnih razloga jer nisu uspjeli nabavili dovoljno osobnih oklopnih vozila

Tko je glasao

18% prireza i ogroman dug,

18% prireza i ogroman dug, 6000 zaposlenih viska, nisu prepreka novim uspjesima.
Tko ih je upoznao u Zagrebu.....

Zagrebački holding ugovorio je krajem 2007. godine kredit kod Europske banke za razvoj u iznosu od 60 milijuna eura. Po povoljnim uvjetima ovaj novac gradska tvrtka morala je iskoristiti do listopada ove godine. U predviđenom roku Holding je iskoristio samo trećinu - 21 milijuna eura, dok je na ostatak novca - nepunih 40 milijuna eura - četiri godine plaćao interkalarnu kamatu. U pitanju su milijuni kuna kamate na novac koji u Holdingu nisu ni vidjeli, a kamoli ga iskoristili. Naprosto nisu imali valjanu dokumentaciju za projekte kojima je kredit bio namijenjen, nisu uspjeli riješiti imovinsko-pravne odnose i finiširati poslove prema predviđenom planu.
Kad je rok za EBRD-ov novac istekao, Holding je od Gradske skupštine tražio produženje ugovora s bankom. Međutim, banka je sad postavila nove uvjete, dva posto veću kamatu i kraći rok otplate.
Iako je Holding naveo nizu objektivnih razloga zbog kojih kredit nije iskorišten, od zastupnika Gradske skupštine očekivalo se da pitaju tko je odgovoran jer za za projekte nije bilo valjane dokumentacije. Taj posao, ponavljamo, nanio je milijunsku štetu. Je li za to odgovorna Uprava Slobodana Ljubičića, bivšeg predsjednika koji je kredit potpisao, leži li odgovornost na Čovićevoj Upravi, koja u četiri godine nije uspjela napraviti ništa da realizira barem polovicu kredita ili je pak odgovornost zajednička? Ovu stvar valjalo je raščistiti zbog budućih sličnih slučajeva, kao primjer da SDP-ova vlast neće trpjeti neodgovorno poslovanje i rasipanje novca. Na to se, naime, predvodnik Kukuriku koalicije obavezao u više navrata, prije i poslije parlamentarnih izbora. SDP su birači i izabrali u želji da, uz ostalo, u ovoj stranci nađu politiku koja će reći dosta neodgovornom poslovanju i financijskim katastrofama za koje nitko nije odgovoran.
Umjesto da postavi pitanja koje je dnevna točka kredita kod EBRD-a očigledno nametnula, SDP je ovaj predmet neprimjetno provukao kroz sjednicu, zastupnička većina usvojila je nove uvjete kredita i prešla preko izgubljenih milijuna kao da ih nema.
Iza zatvorenih vrata, na sjednici Kluba SDP-ovih zastupnika, o temi kredita se raspravljalo, ali - pazite sad - pao je dogovor da se oko toga ne diže velika buka. Da je kojim slučajem Zagrebački holding u vlasništvu nekog od SDP-ovih zastupnika koji su tamo bili prisutni, budite sigurni da bi taj digao dreku do neba, da bi se aranžmana s EBRD-om sjećao do kraja života. Ovako - taj novac je javni, valjda ničiji, pa nikome ništa.

Tko je glasao

Naivno pitanje

Kako sam ja po pitanju financija dosta naivna, ne razumijem - ako nisu uspjeli iskoristiti sredstva, zašto ih ponovo traže, čime uzrokuju samo dodatne troškove?!

U svakoj normalnoj firmi, ako si planirao neki trošak koji ti je odobren, dužan si taj trošak i realizirati, u protivnom, sljedeće godine ti sredstva za istu namjenu neće biti odobrena, a i tebi pada poslovni rating, a možda dobiješ i cipelu (jer si vezao sredstva koja se ničim nisu oplodila)... Nije poanta u štednji, već u pametnom planiranju i realiziranju odobrenog plana za koji se sredstva alociraju na efikasan i opravdan način.

Ako se dogodi nešto zbog čega se planovi objektivno ne mogu realizirati, i to si dužan uočiti na vrijeme, te planirati prenamjenu koja mora biti dobro elaborirana, sa ciljem da se alocirana sredstva ipak smisleno potroše.

Ne potrošiti vlastiti budget, a potom ponovo tražiti lovu je nezamislivo i nitko pametan ti takva sredstva neće odobriti.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

možda bolje vidiš

reci, jel ima netko bilo u saboru, bilo u gradskim vlastima (osim Stipe Petrine) da nije majstor i virtuoz u iznalaženju par sto novih fora a sve su da bi se izbjegla ona stara imoćanska: ako nikako drugačije onda pošteno

Tko je glasao

udruga ubojitih vozača

tako bi se ta šačica pranje i poli(s)ranje mogla nazvati
počelo je do daske sa famoznim izrazom
vožnja u petoj
horvatinčićeva drumska i morska razbojništva su valjda na putu zastare
a susjedima ugarima ćemo zbog dobrosusjednih i povijesnih zasluga dodijeliti bar koju hidrocentralu gratis i dionocu autoputa

Tko je glasao

a autoput

treba, kako za osiguranje nabavke prevoznih (jahte, deluxxxxe auta blindirana - uz svaki besplatno paket vijagre) sredstava od naših sredstava

tako i za sigurne vožnje u petim
(naravno njima a ne svima)

Tko je glasao

Tako su u Schönau u

Tako su u Schönau u Njemačkoj, udaljenom 23 kilometara od Freiburga prema švicarskoj granici, 1998. godine građani sami otkupili lokalnu mrežu za osam milijuna eura. Tvrtka Elektrane Schönau svojim korisnicima prodaje samo onu struju koja je proizvedena iz obnovljivih izvora energije........Na svega 263 kilometara udaljenosti od Zagreba nalazi se ovaj okrug, jedno od područja s najvećom proizvodnjom energije za vlastite potrebe u Europi s pokrivenošću 71 posto svojih potreba. To su ostvarili nizom energetskih projekata. Na primjer, u mjestu Güttenbachu, gdje živi 1000 stanovnika, 250 suvlasnika je skupilo dva milijuna eura, uzelo milijun eura kredita i dobilo dva milijuna europskih poticaja da bi sagradili toplanu na biomasu na koju je priključeno 80 posto kućanstava u tom mjestu. Posebno paze da su s cijenom energije uvijek 30 posto ispod cijene grijanja na lož ulje kako bi uvijek bili privlačni kupcima.
U tom su austrijskom okrugu odlučili smanjiti i odljev sredstava koji otpada na promet te su pokrenuli tvrtku Biogas Nord koja će izgraditi lokalni plinovod za sintetički plin te plinske postaje za automobile. Planiraju proizvoditi bioplin i na travu, a zasad je cijena njihovim korisnicima pet eura za 100 prijeđenih kilometara.

http://www.h-alter.org/vijesti/ekologija/kako-do-energetske-neov

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci