Tagovi

MINISTAR i mljekar i savršena REAKCIJA čitatelja

HVALA svima na pokazanom interesu,
HVALA svima na komentarima,

savršena je razlikovnost REAKCIJA
evo, prosudite

€U kvote diktiraju propadanje mnogih hrvatskih mljekara za otvaranje našega tržišta za Francuze koji imaju viškove mlijeka.

Bankama ne trebaju NEkretnine, loše se prodaju i ne vraćaju dugove.
banku uspjesnu drzavnu zasto nemamo?

cijena proizvoda je npr. zagarantirana, a krene cijena proizvoda padati, troškovi rasti, a kako dalje?
cijene NE određivati privatnoj tvrtki i privatnim proizvođačima.
cijene određuje tržište,

čovjek razmjenom mišljenja bar olakša dušu.
gospodarske grane u koje je vlada utukla puste milijarde (poljoprivreda i brodogradnja) su najveći gubitaši u ovoj zemlji

gospodarstvo Obiteljsko - povrtlarstvo na svega 15 ha vlastite zemlje od toga 2 ha plastenici - staklenici ( karfiol,kelj,kupus,salata,crveni luk). Cijele godine od jutra do sutra i nadgradnja kroz nešto vina,ulja,rakije za turiste. Žive iznad prosjeka. Putuju na sajmove u Italiju Sloveniju, godišnji odmor zimi po sedam dana , nikad se požalio na nenaplaćenu realizaciju . Izgleda kao neka bajka, ali nije. princip je isti. Sve svojim snagama bez kredita ( startne pozicije su obiteljsko naslijeđe i tradicija ). Samo želim ukazati kako može i drugačije a samo na 15 ha - ne na 150,

gubitašima plaćamo gubitke i onda se pitamo zasto su gibitaši i dalje losi...
hipoteku kad zajmoDavac traži kad-tad zajmoPrimac će morati platiti dug

hrane s cjelokupnom proizvodnjom - u RH više praktički nema BEZ uvoza. Tebi se to čini u redu, jer je "prema zakonima tržišta"!? Meni ne! Pa to je upravo rezultat iskrivljenog načina "poticanja"

kapitalizam je dogovorna ekonomije najgorega tipa, a uz to još i ucjenjivačka i pljačkaška.
konkurentska pravila igre se mijenjaju svuda (samo mijena stalna jest)

KUPAC kupi robu po minimalnoj cijeni. Ne plati .Ode. Preproda. jer pravosuđe to dopušta,
kupac obavi kupovinu sa SVE manjim i manjim cekerima.

lopovi tajkuni se slobodno bave kriminalom.
ministar i vlada RH neka se ugledaju na francuske i zaštite svoju poljoprivredu i prehrambenu industriju kao oni.

ministar mora pregovarati s ljudima koji su iz proračuna potrošili milijune, jer je ministar odgovoran da se sačuvaju proračunski milijuni i iskoriste za proizvodnju mlijeka.

ministar ne treba imati nikakve veze sa cijenom mlijeka ili bilo kojeg drugog proizvoda, jer je to odnos prodavatelj-kupac.

ministar nema što pregovarati o cijenama s vlasniciam krava i preskupih traktora, a naročito ne sa ljudima koji su izvlačili desetke milijuna iz proračuna

MINISTAR potvrdio je svoje potrošeno razumijevanje međuOdnosa MINISTAR naredboDavac GOSPODAR i mljekar naredboPrimac SLUGA,

ministri nisu SLUGE građanima, a jesu SLUGE nekim čudnim tokovima,

mliječnu proizvodnju velikih polj.kombinata, koji su imali stručno znanje i vlastitu proizvodnju potrebnih sirovina jesmo razvalili i sada imamo što imamo - puno malih, uglavnom nekonkurentnih, proizvođača.

mljekar preProdavatelj Dukat izišao je prema proizvođačima mlijeka vrlo tvrdo, drsko, da ne kažem pokvareno, s ponudom od 2,30 kuna za kilogram mlijeka. Njihov vlasnik Lactalis mlijeko u Francuskoj plaća 2,75 kuna, a nama ne želi platiti 2,66! Lactalis ima 600 milijuna litara viška koje ne može izvesti na tržište EU-a. Zato nas želi ukloniti s hrvatskog tržišta i ovdje plasirati svoje viškove.

mljekar preProdavatelj Dukat jednostrano krši dogovor tj. snizuje dogovorenu cijenu mlijeka, mljekar prodavatelj a zašto mora uzeti 800 kn umjesto ugovorenih 1000 kuna?

mljekar preProdavatelj Dukat ugovor sa svojim dobavljačima je prekršio, postupak je više nego jasan.Tužiš i ako si u pravu, dobiješ spor ali godianam kasnije, Naravno, svi znamo kakvo nam je pravosuđe i upravo u tome smjeru bi trebali ići prosvjedi (ne samo) mljekara - hoćemo efikasno pravosuđe, što bi riješilo dobar dio problema u privredi.

mljekar prodavatelj mlijeka bio je iznenađen NOVOM otkupnom cijenom mljekara preProdavatelja i tražio je zaštitu MINISTRA i tražio je opstanak stare cijene mlijeka, koja jedva jamči opstanak mljekara,

mljekari (svakako ovi najglasniji) idu na jetra jer se prave blesavi (i ovo nije prvi put) i rade kalkulacije na politickim obecanjima,

mljekari preProdavatelji vrše sistemsku destrukciju „prodavatelja uništiti za bogaćenje preProdavatelja“

mljekari proizvode daleko manje mlijeka nego prije 20 godina s tendencijom daljnjeg pada.

naredboDavac gospodar,
naredboPrimac sluga,

novac za "poljoprivrednu" politiku uzimali kreditnim zaduženjem .Tako imamo samoubilačku situaciju: s jedne strane smo sve više zaduženi, a s druge strane imamo sve veći gubitak!

političari su lažljivci, prevrtljivci i prevaranti i svakoga će zajebat... To je doista trebao već svatko naučiti!

politika losa i neisplativa MORA se kaznjavati propadanjem
politika poticaja vođena je potpuno pogrešno,

politike "poticanja" je stvorila jedan potpuno iskrivljen sistem - cijenu robe nije stvaralo tržište, nego je poljoprivrednik rekao "meni treba ta i ta cijena" da bi mi se isplatila proizvodnja.

posao tko nije sposoban BEZ gubitaka samostalno voditi, neka to ne radi
poslovna zarada da je sigurna svi bi bili poduzetnici,

poticaji za hranu se dijele da bi se takva proizvodnja hrane s visokim cijenama našla na polici, a kupac ide jasnom logikom - jeftino kupi uvoznu, NE kupi skuplju hrvatsku hranu,

potrošač kad doživi krah postaje apatičan, gubi vjeru i sakrije se u svoju šutnju.Najraširenija i najbolnija bolest koju prognoziraju kroz godinu-dvije,biti će depresija.

potrošača samelji i vrlo lako će prodavatelj od podatne smjese učiniti što hoće.

pravosuđe NE funkcionira kako treba i svakome pada na pamet izigravati ugovore, ne isplaćivati plaće i doprinose, ne plaćati kupljenu robu itd.

Prodavatelj proizvođač po minimalnoj cijeni proda kupcu preprodavatelju, ali zapravo ništa nije prodao, već je DAO, jer lovu nije dobio.

prodavatelj za svoju cijenu, a gdje da traži pravdu?
prodavatelj-kupac, a kakav je ODNOS?

profiterska bolest „suparnike NE podobne uništi za održivost podobnih partnera“

proizvesti je samo pola posla. Drugi dio je dobro prodati. Netko je zato sposoban netko nije.To je razlika između uspješnih i neuspješnih.

seljaka (60%) ima manje od 3 ha zemlje - a većina ima mehanizaciju koja je isplativa kada se obrađuje 300-500 ha.

seljaci kupuju strane traktore, stranu tehnologiju, na kredit u stranim bankama (jer to je bio uvjet)
seljačka proizvodnja debelo je sufinancirana našim novcem i pravedno prepuštena tržištu?! Ono, kao, mi nemamo ništa s time... Objasni mi tu svoju logiku!

seljački troškovi inputi sve su veći. sada su počele stizati rate i frka.
seljak neće tržišnu cijenu, jer traži "meni treba ta i ta cijena" da bi se seljaku isplatila proizvodnja.

Seljak se usudio reći - ne! Neoprostivo! Ajmo ga razjebat,
seljake su političari i razni stručnjaci nagovarali da krenu u investicije i da će ih država pratiti (HBOR), ljudi su krenuli u kredite. glavna mantra je bila:"samo od poticaja budeš mogao vraćati kredite".

stan za budućnost treba, a onda te otkanta do samog ruba izdržljivosti stambeni kredit
stanovniku je zbog lopova najbolje biti bez pameti. Ne znati, ne vidjeti, ne čuti.

Stanovništvo mora jesti, jede najčešće proizvode od brašna, mlijeka i mesa i ako u ponudi ovih proizvoda dođe do većih poremećaja - nije dobro. Stanovništvo životno ovisi od ovih nekoliko namirnica i kad god poskupi nešto tipa kruh ili mlijeko, svaka vlada o tome raspravlja.

strance hranimo BEZ veze sa slobodnim poduzetništvom. Cuclaju nas na slamčicu

stroj traktorčina NOVA sa hidro volanom,klima uređajem i još štošta,kad stane,mora se zvati servis. Na stranu što je skup da se ne isplati osim na zaista ogromnoj površini. Dobar je mali ferguson koji seljak sam zna popraviti,

tržišna pravila igre stalno mijenjaju... pa TKO da se proizvodnjom bavi?

vlada ...u uvjetima samoregulacije i slobodnog tržišta - što će raditi?
vlada ako NEMA pojma o svom kriminalu, a zašto u predizbornim kampanjama naglašava kako će sprečavati korupciju i privredni kriminal.

vlada je ispregovarala s €U takve jadne i ponižavajuće kvote za mlijeko kojima su budućim naraštajima onemogućili razvijanje našega mljekarstva makar do potreba naše države, ako već ne do izvoza u druge zemlje,

vlada je, kao što je već milijun puta naglašavano, dala ogromne poticaje razmaženim seljacima. Dala im je dakle naš novac, kako bi uspješno razvili proizvodnju proizvoda koji se smatra strateškim, Ali nije davala poticaje planski, s ciljem da se potiču deficitarni proizvodi ili oni koji su nam potrebni a nisu tako ekonomski isplativi,

vlada kakve veze ima sa otkupnim cijenama? Posredne. Ispregovarala je naše cijene s €U,
vlada mirno gleda kako firme propadaju.

vlada mora kontrolirati malverzacije na visokom nivou "velikih igrača".
vlada MORA stvoriti pravosudni sistem koji će brzo i efikasno rješavati sporove i naplaćivati dugove od dužnika. Bez obzira o kome se radilo.

vlada ne može zapovijedati privatnoj kompaniji koliko će ona platiti neku robu.
vlada nema namjeru spasavati seljake. jer ne mozes istovremeno imati drzavu socijalnih troškova i državu koja lovu trosi na lose poslovanje poduzetnika,

Vlada nema što zapovjedati privatniku.
vlada ponavljam, mora stvoriti zakonske okvire i brinuti se da se oni poštuju - a vođenje samog posla je stvar poduzetnika. Tko nije sposoban da samostalno vodi posao, neka to ne radi.

vlada se previše navikla štititi velike (npr. Dukat, tj. francuski Lactalis) i olako kršiti obećanja,
Vlada treba stvoriti uvjete da privatnik može živjeti i raditi,

vlada zašto ne bi spašavala one u koje je sama investirala? Zapravo, suludo je da ne spašava...
Vlada zatvara oči pred činjenicom NE sposobnosti pravosuđa,

vladini poticaji su socijalna kategorija zbog kupovanja socijalnog mira i političarskih kupovanja glasova.Takvim sistemom "poticaja" nema napretka i to je više nego vidljivo.

vladu prisiljavati da rješava cijene robe privatnika je potpuno promašeno.
vladu socijalnu u razdoblju kada se lova trosi na lose poslovanje. ne mozes istovremeno imati,

vlasnici krava i preskupih traktora su izvlačili desetke milijuna iz proračuna
zakon-Konstanta obvezuje naredboPrimca SLUGU živjeti kako naredi naredboDavac gospodar,

www.adfilantrop.com

*****

Komentari

Ne vjerovati bivšim tzv.komunistima

Prodao sam vlastito plovilo, i od hrv.carine kupio drugo za posao. Šest godina sam se borio za lokaciju na pomorskom dobru.Nisam je dobio od države. Na koncu sam odustao od zaposlenja sebe i tri djelatnice, i otišao registrirati brod i Lučka kapetanija NEĆE registrirati brod jer je država promijenila zakon. Znači, ono što sam kupio od države ne mogu ni registrirati i time ni prodati. U ovoj državi mogu opstati samo oni koji su povezani s vlašću i oni ostali koji su uvijek na rubu ili u kriminalu. To je država Hrvatska. Tako je i s ovim mljekarima. Jedna im je vlast "pomogla" da bi im druga rekla "tržište je to što određuje cijenu otkupa". Tako je i s kreditima, ljudi su vjerovali u bolji život u vlastitoj državi, a vlast se interesno povezala s bankarima, koji su kartelski povećavali kamate. I sve su nam to namjestili u ovih 21. godinu tzv. bivši komunisti i njihovi učenici tipa Sanader.

Tko je glasao

kako da živim od svoga rada kad mi ga otimaju

prića kako tržišni odnosi ponude i potražnje određuju cijenu proizvoda davno su opovrgnuti.
komparacija ala visoko razvijena zemlje i kupovna moć u toj zemlji jedan su od razloga nesuglasica koje treba riješiti prije početka proizvodnje pisanim dokumentima kojih se treba pridržavati u VREMENSKOM CIKLUSU u ovom slućaju vjeka trajanja visoko produktivne krave koja je u stanju pružati maksimalnu korist.
Ako se uvjeti u muđuvremenu mjenjaju bez dogovora onda jedna strana GUBI.
nEPOVOLJNI KREDITI uzrok su nekoperativnosti pogotovo a ko država ne stoji iza svoga građana. Smisao države je u tome da brani svoga građanina/proizvođača/ i ako u državi 60% građana nije zadovoljno DRŽAVA gubi smisao kao takova.

Tko je glasao

jadno i bjedno da moram razmišljati kako PARIRATI Državi!

Kupio sam prije dvadeset godina zemljište platio porez a sada ga nemogu i pored katastarskog upisa uvesti u gruntovnicu.Ako lažem mogu si ga uzeti a poreznu uplatnicu upotrijebiti za onu stvar u kojoj su već svi uvućeni!
Da sam ja jedini ali takav slućaj na svakom koraku od našeg vrlog sudstva. Svaka druga kuća ima spor i ako se nisi slizao s nekim iz vlasti mošeć odselit.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci