Tagovi

Mimohod HČSP-a 13. travnja ispit je hrvatske demokracije

Prije nekoliko mjeseci bila je na dnevnom redu posjeta Arkanove Cece koja je trebala održati na maksimirskom stadionu svoj koncert. Iako ne slušam takvu vrstu glazbe/muzike, smatram da se takav glazbeni izričaj može i mora omogućiti onima koji to žele. Nekako najglasniji su bili hrvatski branitelji i one stranke koje računaju na njihove glasove. U tom sam tekstu pokušao nekako objasniti da se branitelji ne bi trebali baviti tim problemom jer su oni zapravo i omogućili da se jedna takva manifestacija i može održati. Ovih dana u našem eteru događa se ista stvar, samo suprotnog predznaka.

Kako nam je svima poznato, jer poznato je ono što mediji žele da bude poznato, 13. travnja trebao bi se održati mimohod nekoliko nacionalističkih stranaka u Zagrebu. Od navedenih meni su jedino poznate HČSP i Jobbik. Mislim da je u sljedećem problemu meritum stvari: te stranke se u nekim svojim manjim ili većim dijelovima poistovjećuju sa nacistima i fašistima te se ne bi trebalo u našoj domovini dopustiti takva manifestacija. Ali u samom meritumu je zapravo i rješenje problema: ukoliko te stranke spadaju u one koji nedvojbeno i potpuno zastupaju sve bitne točke bilo nacističkoga bilo fašističkog programa te i takve stranke, ukoliko pripadaju hrvatskom političkom korpusu, treba prema Ustavu zabraniti.

Podsjetio bih one iz 'crvene Akcije' i ostale koji se zgražaju nad ovom manifestacijom da pušu u pogrešnu trubu. Naime, HČSP je ne samo legalna hrvatska stranka, ona je zastupljena i u Saboru(u koaliciji je sa HSP dr. Ante Starčević). A Jobbik je u Mađarskoj na vlasti (bdw. odgovorno tvrdim da u RH takva stranka ne bi mogla opstati niti 5 minuta na hrvatskoj političkoj sceni). Prema našem Ustavu na snazi je sloboda okupljanja i zastupanja vlastitog stajališta ukoliko ta stajališta ne ugrožavaju slobodu drugih. Ako se dogodi da hrvatska vlast nelegalnim i represivnim policijskim metodama zastraši i onemogući okupljanje nacionalista u Zagrebu, time se naša demokracija vraća nekoliko koraka natrag, te će se na taj način zapravo hrvatsko društvo učiniti mnogo rigidnijim, te pogodnijim za razvijanje upravo jedne stranke kakva je Jobbik. A ako hrvatska zgrožena politika želi stvarno pokazati da joj je demokracija na prvom mjestu a ne licemjerje, onda bi trebala preispitati diplomatske odnose sa susjedima te u skladu sa svojim zgražanjima urediti buduće odnose. Međutim, znademo mi i na primjeru MOL-a i INE da 'vlast je vlast a, čast je čast'.

Ako je HČSP legalno registrirana hrvatska stranka onda joj se mora omogućiti da se u skladu sa zakonima može i mora ponašati. Ako se poštovanje zakonitosti rasteže po volji bilo crvenih bilo crnih, to je već poraz hrvatskog društva. Bez obzira da li je mimohoda bilo ili ne.

Ne podupirem rad HČSP-a. Kao što ne slušam Cecu. Ali i HČSP i Ceca imaju pravo baviti se onim što je u okviru hrvatskog zakona dozvoljeno. ma koliko nam to išlo na nerve.

Komentari

18.20 sati Na Trgu je oko 150

18.20 sati Na Trgu je oko 150 antifašista i 20 fašista (od 18 do 20 godina), neki odjeveni u majice s natpisom "Za dom spremni". Deklariraju se kao domoljubi.
U povorci antifašista nastao je kaos. – No pasaran, No pasaran! – čuje se na strani antifašista, čiji je pripadnik uhićen prilikom naguravanja s policijom. Ozlijeđen je fotoreporter koji je tijekom naguravanja dobio udarac.
18.30 sati Uhićena su dvojica antifašista i jedan ekstremni desničar. Navodno je uhićen jer je uzviknuo "Za dom spremni". http://www.vecernji.hr/vijesti/policija-privela-nekoliko-osoba-ozlijeden...

HaHaHa!!! kojih li kretena brate mili, od ustaških gUja, gotovo ni traga, a oni se uspandrčili i prave pizdarije, tuku se s policijom i fotoreporterima. Pravi demokrati, napredni, liberalni, antifašisti od glave do pete...ma kao da im je Tito pravi biološki ćaća.
E 'moj' narode, ( ovo moj pod navodnike jer sam uvjeren da je barem polovica od onih150 AFŽovaca srblji), ne radi se to tako, ako ste već zapeli da nas privedete Europi. I ta Europa ne prima baš svakoga i drži se nekih pravila igre prema kojima divljacima tamo nije mjesto a vi ste se baš pokazali u pravom svjetlu.

Nego, sve mi se nekako čini da je u ovoj igrici netko nekoga nasamario, da su neki zagrizli udicu ili kako bi se reklo u mom kraju " popušili maunu" :))) i razotkrili svoje pravo bljedoliko lišce.

Rezultat:
"Fašisti" 1 - komunisti 0 ili ako hoćete pojednostavljeno:

Demokracija 1 - "antifašisti" 0

18.50 sati – Pustite nam drugove, pustite nam drugove! – uzvikuju prosvjednici ispred Prve policijske postaje. U povorci se istovremeno čuju poklici "No pasaran! No pasaran!"
;)

Tko je glasao

Evolucija

Fala bogu, prošla su ta vremena kad su antifašisti mislili da su fašisti konvertirali u civiliziranu demokratsku masu, pa bili kamenovani na Trgu žrtava fašizma... Skužili su s kim imaju posla.

Istinaibog, tko je mogao sa sigurnošću znati da će ovi hrabro poslati nedonoščad na Trg, i otići na žderanje i provod u neki cajka klub :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Znači vi se pripremiste za

Znači vi se pripremiste za obračun, a od obračuna ništa. Ma rekoh ja da je netko izvisio, ispao smiješan... popušio maunu :)))

Tko je glasao

u jednom si u pravu...

... to sve može biti trostruki spin, odmjeravanje nekih budućih snaga, istjerivanje "ljudi na čistinu"... oni stvarno opasni i tako ne sudjeluju u ovakvim stvarima.

No, ne razumijem tu zluradost, tu želju za stvarnim sukobom ili čim?

Tko je glasao

Uvijek... spremni ;)))

Uvijek... spremni ;)))

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

moš ti pričati...

...ali meni je bilo gušt biti tamo.

Antifašizam se u glavama mnogih (vidim i tvojih) vezuje uz nekakav komunizam ili tako nešto. Pa je samim time - ponekad u ovim krajevima vrlo opasno za vlastito zdravlje biti antifašist, zbog tuđe krive percepcije (na samom početku bilo je dosta dobacivanja i provokacija "bezzubih" prolaznika prema antifašistima).

No - bili su super. Da si bio tamo - mogao si vidjeti i mnoge detalje koje novinari nisu prenijeli. Recimo vrlo simpatične obrijane likove u martensicama posvuda uokolo koji su se pravili kao da nisu tu - kao i cijelo desno krilo prošlogodišnjih prosvjeda utopljenih u masu. Tako - svaka čast ovim mladima i što je sve dobro prošlo. Nitko se nije tukao s policijom, nego je policija bezveze izolirala dvojicu klinaca i odvukla ih. Prilično neprofesionalno - ali na to sam već oguglao.

Tko je glasao

Možda, ali samo možda, ti

Možda, ali samo možda, ti nisi komunist, ali ovi koji uglas vikaše " pustite nam drugove, pustite nam drugove" sigurno jesu.
A možda su još i nešto gore od običnih komunista ili su paralelno i jugonostalgičari, orjunaši, ćetnici ( ovo meko ć znači da se radi o "lojalnim" srbima koji samo pukom slučajnošću 90ih nisu bili u odori VRSK odn. njihovi očevi.
Al u biti, svi ste vi ista banda kojoj je Gotovina i Domovinski rat zločinac, odn. zločin.
;)

Tko je glasao

Možda, ali samo možda, ti

Možda, ali samo možda, ti nisi komunist, ali ovi koji uglas vikaše " pustite nam drugove, pustite nam drugove" sigurno jesu.
A tko je vama kriv što za vaše uhapšene trebate zahtjev za prevođenje EU parlamentu na mađarski, flamanski i slično kako biste išta vikali.

Što ima viška u "drugovi"?

Tko je glasao

Kome to nama? Na koje to

Kome to nama? Na koje to uhapšene misliš? Gotovinu, Glavaša i ostale generale koji su nas spasili iz ralja jugočetničke armade?

Svi ste višak!

Tko je glasao

Na koje to uhapšene

Na koje to uhapšene misliš?
Na Mansona i Rosu Parks...

Pa na onu djecu što ih je privelo, zbog desnice i za "Za dom spremni!".

Tko je glasao

Pa vi ste totalno pobenavili,

Pa vi ste totalno pobenavili, vama je nešto opasno udarilo u mozak dok brkate prošlost i sadašnjost i svu krivicu, čak i za vlastite postupke, pripisujete suportnoj strani.

Nitko tu zaglupljenu i nabrijanu balavurdiju nije tjerao da napada policajce, da udara fotoreportere, da viče "za dom spremni" kako bi isprovocirali nerede. Kad niste uspjeli prvi puta, vidim da je danas bio ponovni pokušaj.

Jadni ste i žailm vas to je jedino što mogu reći.

Tko je glasao

Ne brkam ja ništa i uopće

Ne brkam ja ništa i uopće nisam ništa komentirao niti iznio vlastito mišljenje, samo sam podjebavao benignom šalom.

Dodatno pitam što je alternativa u hrvatskom jeziku rečenici "Vratite nam drugove!".

Tko je glasao

Naravno da ima alternativa

Naravno da ima alternativa kao što ima odgovarajućih i za one španjolske izraze. Ali ne bi komunjare bile komnunjare, kad ne bi koristili svoju terminologiju.

Btw. kakve veze komunizam ima s antifašizmom? Meni se čini da je komunizam kao ideologija jednako tretiran kao i fašizam. Prema tome, tu crvenu bandu je trebalo dobro ispendrečiti zbog promoviranja zločinačke ideologije. Ako je krimen uzviknuti " Za Dom spremni", onda je krimen korisitti "druže" i "no pasaran" jer je to terminologija koja asocira na Tita, Staljina, Maoa i ostale zločince.

Tko je glasao

Evanđelja su komunistička!

Lk 5,7 Mahnuše drugovima na drugoj lađi da im dođu pomoći. Oni dođoše i napuniše obje lađe, umalo im ne potonuše.
Lk 5,10 a tako i Jakov i Ivan, Zebedejevi sinovi, drugovi Šimunovi. Isus reče Šimunu: "Ne boj se! Odsada ćeš loviti ljude!"
Mk 1,36 Potražiše ga Šimun i njegovi drugovi.
Mt 0,31 "Kad njegovi drugovi vidješe što se dogodilo, silno ražalošćeni odoše i sve to dojaviše gospodaru.

Tko je glasao

Ništa neobično. Taj koji je

Ništa neobično. Taj koji je prevodio evanđelja najvjerojatnije je komunista, ubačeni špijun u crkvene redove. Eno Bugarsku upravo trese jedna takva afera u kojoj je 2/3 vrha crkvene vlasti radilo za CK i tajne službe.

No bez obzira, čak ukoliko taj prevod je starijeg datuma, a riječ "drug" sotonizirana od strane komunističke partije naknadno kao što su ustaše upraljale "Za Dom spremni", trebamo se prema takvim stvarima odnositi istom mjerom.

Samo kako od vas licemjera koji čak ni zločin ne priznajete koji je partija činila, očekivati da se prema ovim puno benignijim stvarima odnosite jednako.

Trenutno u Hrvatskoj nema većih fašista od "naših" antifašista. Duh jugoslavenizma je duboko prisutan u mnogim glavama, a kako i ne bi kad ga osobno potiče prvi medju jednakima.

Josipović mora podnijeti ostavku, ili mora biti smjenjen s dužnosti koju obnaša pod svaku cijenu. Već je i previše štete učinio, a tek je počeo.

Tko je glasao

Kreki, nisam baš skužio ove mentalne akrobacije :(

Citirao sam službeni prijevod Novog Zavjeta koji se danas koristi u katoličkoj crkvi u Hrvatskoj. Možeš se uvjeriti da se riječ "drugovi" pojavljuje i u Prijevodu Ivana Šarića, sarajevskog nadbiskupa, inače poznatog po tome što je 1944. napisao odu Poglavniku.

Iz čega, ako se logički razmišlja, slijedi da uzvik "pustite nam drugove" nije "komunjarska terminologija".

Naravno, od tebe i tvojih ne očekujem sposobnost za logičko razmišljanje. :(

Tko je glasao

Komunistička molitva

Zdravo Marijo milosti puna
Zdravo Marijo milosti puna
Zdravo Marijo milosti puna
Zdravo Marijo milosti puna
Zdravo Marijo milosti puna
...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Zdravo, sine Božji!

Iv 19,3 I prilazili su mu i govorili: "Zdravo kralju židovski!" I pljuskali su ga.
Lk 1,28 Anđeo uđe k njoj i reče: "Zdravo, milosti puna! Gospodin s tobom!"
Mk 15,18 te ga stanu pozdravljati: "Zdravo, kralju židovski!"
Mt 26,49 I odmah pristupi Isusu i reče: "Zdravo, Učitelju!" I poljubi ga.
Mt 27,29 Spletoše zatim vijenac od trnja i staviše mu na glavu, a tako i trsku u desnicu. Prigibajući pred njim koljena, izrugivahu ga: "Zdravo, kralju židovski!"
Mt 28,9 Kad eto im Isusa u susret! Reče im: "Zdravo!" One polete k njemu, obujme mu noge i ničice mu se poklone.

Druže, pomogni našim drugaricama!

Fil 4,3 Da, molim i tebe, čestiti druže, pomaži im jer su se one u evanđelju borile zajedno sa mnom, i s Klementom i ostalim mojim suradnicima, kojih su imena u knjizi Života.

Tko je glasao

U pravu su oni koji govore da

U pravu su oni koji govore da je Isus bio prvi komunist ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

status quo

...i ponovo biva neželjen od "svojih"...

Tko je glasao

Dinamika

Nije problem u ovima od kojih biva "neželjen", već u ovima koji su ga "imbrejsali".

A ti razmisli zašto je tome tako...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

naputak?...za prosvjetljenje?

A ti razmisli zašto je tome tako...hvala za ljubazni naputak, nisi trebala...
nisam morao čekati na ovo virtualno poznanstvo,
meni je to davno jasno...

Tko je glasao

Blago onima...

kojima je sve već jasno, i to (o)davno...

Ja se eto svaki put ponovo začudim - tko se sve usudi govoriti u Njegovo ime....

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

On je rekao što je

On je rekao što je trebao...
Ostalima je, vidim ostala samo interpretacija interpretacijine
interpretacije...i to sa svakim novim danom nova kombinacija
referiranja na svoje mišljenje pa i to interpretirati kao da je taj
netko drugi etc. etc... pa opet iznova dok se netko ne umori...

Tko je glasao

Sveti Pavle nazivao je Tita svojim drugom!!!

2 Kor 8,23 A Tito? Moj je drug i suradnik za vas.

Tko je glasao

Asocijacija i obilježje nisu

Asocijacija i obilježje nisu baš isto, tako da i kad/ako prilagodimo Ustav opet mi nećeju moći uzet kintu jer ljude oslovljavam s druže.

Tko je glasao

Btw. kakve veze komunizam

ima s antifašizmom? Meni se čini da je komunizam kao ideologija jednako tretiran kao i fašizam. Prema tome, tu crvenu bandu je trebalo dobro ispendrečiti zbog promoviranja zločinačke ideologije. Ako je krimen uzviknuti " Za Dom spremni", onda je krimen korisitti "druže" i "no pasaran" jer je to terminologija koja asocira na Tita, Staljina, Maoa i ostale zločince.
Bilo bi jako lijepo od tebe kada bi nam kazao na čemu si ti to ... da i mi brate probamo, pa da onda i nama bude tako lijepo kao što je tebi.

Tko je glasao

N vm:

< hrf="http://n.wkpd.rg/wk/Prg_Dclrtn_n_rpn_Cnscnc_nd_Cmmnsm" ttl="http://n.wkpd.rg/wk/Prg_Dclrtn_n_rpn_Cnscnc_nd_Cmmnsm">http://n.wkpd.rg/wk/Prg_Dclrtn_n_rpn_Cnscnc_...

Cntrl t th dclrtn s th cll fr n "ll-rpn ndrstndng tht bth th Nz nd Cmmnst ttltrn rgms [...] shld b cnsdrd t b th mn dsstrs, whch blghtd th 20th cntr."

Prm tm, k n mž "Z Dm sprmn" n mž n "drž" n "n psrn"

t ws ls sd drng th Spnsh Cvl Wr, ths tm t th Sg f Mdrd b Dlrs bárrr Gómz, mmbr f th Cmmnst Prt f Spn, n hr fms "N Psrán" spch n 18 Jl 1936

Jbl vs Dlrs, d vs jbl!

hć l ntk dgvrt zbg krštnj kmnstčk trmnlgj n crvnm prsvjdm? "hć" k št js zbg nšnj kmnstčkh čtnčkh kp n drnk Srb.

k nkg trb zbrnt tmnt, nd s t hrvtsk "ntfšst" n čl s Msćm, Jspvćm, Bbćm, Bljkbvm, Mnlćm, Lnčrm stlm žgdjm.

Pbt h trb, pbt sv d jdng, k ps zt št s dlj stl n stm krs.

Tko je glasao

A je l'?

Al' ebga jarane (e sada ne znam kako da ti to što nježnije kažem) ... vidiš problem je u tome što ta usrana deklaracija nema zakonsku snagu.
Izvini - nije mi drago što sam ti to morao baš ja saopštiti.

No opet s druge strane ti si to trebao već znati ... i da nisi na ovome
http://www.crohis.com/izvori/ustase.pdf
vjerovatno bi i znao.

Tko je glasao

http://assembly.coe.int/Mainf

http://assembly.coe.int/Mainf.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta06/Eres1...

Deklaracije i rezolucije možda nemaju zakonsku snagu, ali su bile naputak zemljama u kojima su vladali totalitarni komunisitčki režimi da donesu adekvatne zakone. Slučajno ili ne, gotovo sve bivše istočnoeuropske zmlje su donijele takve zakone ( o lustraciji npr.), samo naša nije. Ali nema veze, kad nas privedu u EU doći će i na to red, a ako opet izigraju, umjesto hrvatskih sudaca komunisitčke zločince poput Perkovića npr. osuđivati će njemački ili neki drugi europski sudovi.

No da ste pošteni i ljudi, i sami biste bili za osudu i zabranu komunističkih relikata, a ne ovakve pozitivne inicijative proglašavali usranim.

Nema većih fašista od hrvatskih " antifašista", možda su veći samo četnici.

p.s.
baš ti hvala na onom linku prvog ustaškog ustava. mnoge stvari tamo navedene su bezvremene i da smo ih se pridržavali, ne bi danas bili tu di jesmo.

Tko je glasao

Mislio sam da persiraš, pa

Mislio sam da persiraš, pa onda pročitam post scriptum.

Ako si protivnik fašizma, onda si i protivnik lustracije?

Ili te je zagrijao populizam?

Tko je glasao

Lustracija ne znači trajno

Lustracija ne znači trajno uklanjanje što je inače bila praksa ex-yu režima. bilo bi dovoljno da se navedena ekipa izolira, zabrani joj se političko djelovanje i za kruh za promjenu neka idu zarađivati fizičkim radom. neka konačno prestanu prodavati maglu i zavađati naciju i postanu prava radnička klasa u koju su se onomad toliko kleli.

kakav te populizam spopao? pa nisam ja političar da igram na tu kartu. ja sve što govorim, govorim iz srca i baš onako kako se u tome trenutku osjećam.

Eno Jospiović i danas drvi o ustaškoj zmiji. pa kako samo nije stid i sram korisitti retoriku iz bivšeg režima. što je to nego obračun s unutrašnjim neprijeteljima kojih smo se nekada tako strašno baojali. zašto taj čovjek koji je na čelu države, koji nas treba predstavljati u svijetu u pozitivnom svjetlu, ide raditi ovakve gadosti? Zašto? Neka mi neko objasni?

Pa čak i da postoji ta " ustaška zmija " koja pretpostavljam bi trebala biti extremna desnica pa zar ne može korisitti taj termin? Zašto mora korisitit riječ ustaše kad je jasno da su takvom retorikom srpski agresori časttili sve Hrvate?

zato zastanite i zapitajete se malo koja je njegova uloga i treba li nam takav čovjek na čelu države bez obzira na različite političke opcije kojima pripadamo.

Hrvatska mora konačno izaći iz tog ludila i podjela i posvetiti se rješavanju ključnih problema, kako gospodarskih tako i civilizacijskih u koje spada osuda komunisitičkih zločina i progon živućih zločinaca.

Ne možeš imati kredibilitet i medjunarodno poštovanje kad je svakomu normalnom čovjeku koji prati što se kod nas događa ( što su jelte strani konzuli i predstavnici) jasno da je u pitanju dvostruka igra, dvostruka mjerila.

Izdajnicima koji su izdali i prodali Domovinski rat i naše generale, mora postati jasno da su sada na redu oni jer nitko, ama baš nitko ne vjeruje cinkerima i izdajnicima.

Tko je glasao

Ti si na ovom portalu

jedan od predvodnika u borbi za "izlazak iz tog ludila i podjela".

Tko je glasao

Ja sam već komentirao ovdje

Ja sam već komentirao ovdje da je izraz "ustaška zmija" Josipovićev bukvalan prijevod nečeg što je pokupio u Izraelu. Neinventivan i jalov um sad fura tu poštapalicu i evo sad kao i smrznuta lignja ima brend. Užas.

Mene smeta njegova bezličnost, snobizam i prepredenost, nikad nisam o njemu razmišljao kao o protivniku lustracijskih zakona. A bojim se da će oni kad se donesu biti samo formalne naravi, čisto sumnjam da će im se npr. moći oduzeti saborske mirovine.

General Woo - Zašto sada šutite?

Josipoviću sorry što ti nisam na spotu
Ne virim iz šupka jer ne podnosim sramotu
Imamo beat, znam da imamo probleme
Ne prodajem guzicu za jebene tantijeme

'Ko trlja ruke buksa lovu na ZAMP-u
Skupljaju mu zlato kao nacisti za Papu
A netko dobro plaća da mu više vrte stvar
Da plati na skupoću, proda k'o superstar

Tko je glasao

kursu?

Ako nekoga treba zabraniti i utamaniti, onda su to hrvatski "antifašisti" na čelu s Mesićem, Josipovićem, Bebićem, Boljkobvem, Manolićem, Lončarom i ostalom žgadijom.
Pobit ih treba, pobit sve do jednoga, kao pse zato što su i dalje ostali na istom kursu.

Ovo ćemo citirati čisto da ostane za povijest ako dobiješ previše minusa :)

Tko je glasao

može liniji?

ostalome u rečenici mislim da ništa ne fali, ništa ne treba oduzimati, jedino možemo dodavati.

Tko je glasao

Može samo crta...

..inače - crta ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Neće ići... Pravac...

Neće ići... Pravac...

Tko je glasao

nix od toga

kurs=smijer (u smislu vektora)

Tko je glasao

E bome not nix. :-) Smjer je

E bome not nix. :-)

Smjer je binarnog karaktera u odnosu na pravac, naprijed ili nazad, samo usmjerenje bez početne točke i putanje ne daje ništa.

Kurs je nešto što mora imati i točku nastanka i putanju i smjer.

Tko je glasao

kod anglosaksonaca nema dvije negacije

u prostoru gdje se vektor određuje pravcem, smjerom i intenzitetom (iznosom, veličinom, dužinom), a predstavlja strjelicom orijentiranom duž pravca, duljine proporcionalne intenzitetu, a čiji vrh pokazuje smjer na zadanom pravcu i zato se kaže: vektor smjera, da bi se znalo u kome smjeru pravca se kreće
http://hr.wikipedia.org/wiki/Vektor

Tko je glasao

Nix je kolokvijalno ništa - no dabl ingliš maj dir

Ma bre može kurs, neće zbog toga čoveku vlas sa glave da spadne...

:-)

Tko je glasao
Tko je glasao

a kreki

taj je valjda već sve svoje počupao

Tko je glasao

ma naravno...

... lako je tebi reći veteranu domovinskog rata (meni), vlasniku brojnih udjela da je meni DR zločin, baš si frajer :)

Priznajem, nisam bio do kraja tj. do dijela kada se išlo pred PU. Osim toga - što fali riječ "drug" - toliko godina je bila bezveze "zabranjena". Reći mladima od 20-30 godina da su komunisti i orjunaši može samo - politički slijepac.

Tko je glasao

Ono su što su im i očevi ili

Ono su što su im i očevi ili djedovi bili. Evo ti uzmi za primjer novu doministarku prosvjete i športa koja je na svom blogu u zvijezde kovala svog dida "antifašistu", a u stvari Titinog krvoloka ili uzmi onog Baju Jurjevića koji se dići djelima svoga strikana i cijele si porodice koja je debelo okrvarila ruke onkraj 2 svj. rata. Jabuka ne pada daleko os stabla.
A sad ti isti zatavraju oči pred Hudim i inim Jamama, prave se blesavi ili čak opravdavaju masovna ubojstva na Bleiburgu i Križnom putu.
Da prostiš, poserem se na takve antifašiste, a prije svega na takve ljude.

Možda nisi nio u ratu, možda si udjele u FB istorbario. Tko to može sada utvrditi, kao i tko je što radio 45ih ;)

Tko je glasao

kako misliš tko?

Pa eto - vidiš da ti sve znaš o svima...

Tko je glasao

ne broji se ako nisi

ne broji se ako nisi dobrovoljac.

Tko je glasao

p.s.

Daleko si dogurao mogu ti reći - kada ti krrreeekani daje plus :) Koji ste vi brojači tuđih krvnih zrnaca i tuđih postupaka, to je predivno. Kao ona dva starca u Mapetima s balkona, ali bez duhovitosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci